Spring naar bijdragen

Zola

Members
 • Aantal bijdragen

  342
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Zola

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Geslacht
  Niet bekendmaken
 • Religie
  agnost

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Daar staat dat God hem zelf heeft gemaakt. Zou de christelijke God niet weten wat ie doet dan? Das ook stom. Je maakt zelf een listig gevaarlijk dier en je laat je kinderen ermee alleen in je tuin. En het is niet je bedoeling dat dat slimste dier je kinderen beïnvloedt. Als God een mens was geweest zouden we met Maxima zeggen “dat is wel een beetje dom”. Dat kan toch niet anders dan metaforisch zijn?
 2. Zola

  Waar zijn de doden?

  Samuel was anders verrekte wakker toen hij aan Saul verscheen hoor. 1 Sam.28. Daar was niets slaperigs aan.
 3. Ik denk dat het verhaaltje over de “Hof van Eden” een metafoor is voor het ontwikkelingsproces van de mens, het Kundalini-ontwaken. Het Genesis-verhaal van Adam en Eva is een metafoor voor het innerlijke proces dat ertoe heeft geleid dat de ‘kundalini-slang’ terecht is gekomen in het bekken (‘op uw buik zult u voortaan gaan’). In mijn zojuist verschenen boek Kundalini-ontwaken onderbouw ik deze stelling. In den beginne vormt God Adam – Hebreeuws voor mens – uit het stof van de aarde, blaast hem zijn levensadem in en plaatst hem in de Hof van Eden, een naam die genoegen beteken
 4. Er staat letterlijk “ word bezonnen als slangen”. Bezonnen zijn is hetzelfde als wijs. Boeddha. Matteüs 10:16 NCV “Word dan bezonnen als de serpenten en zonder arglist als de duiven.”
 5. LHBTI avant la lettre. Jezus zei “word wijs gelijk de slangen”. Dus als er al sprake is van een schuld is het een studieschuld. 🤣 Leuk artikeltje: https://spiritueleteksten.nl/algemeen/gnostieke-symboliek-van-de-slang-en-de-levensboom-of-boom-des-levens/
 6. Zola

  Oorlog in de geest

  Als zowel het verleden als de externe wereld alleen bestaan in het bewustzijn, en als het bewustzijn controleerbaar is, wat dan?
 7. Zola

  Drie-eenheid voor kinderen

  Dat hebben jullie gedaan nog wel. Voor mij. Toe maar. ?
 8. @Ricky Tjin beschik je überhaupt nog wel over het vermogen om jezelf een halt toe te roepen en te zwijgen? En over voldoende empathisch vermogen om dit topic niet verder te verstieren als er duidelijk is aangegeven dat dit niet op prijs wordt gesteld?
 9. Zola

  Drie-eenheid voor kinderen

  Jij ook bedankt voor het noemen van die zeven universele wetten nog een keertje. ?
 10. Zola

  Euthanasie

  . (Verkeerde topic)
 11. Zola

  Homoseksualiteit

  Ik denk dat Quest dan toch nog gelijk krijgt. Die achterdocht en die obsessies met toveren en ellenlange bijbelcitaten, het hoog verheven taalgebruik, bizarre beschuldigingen aan het adres van Bastiaan en geen blijk van zelfreflecterend vermogen. Een hoop blabla dat wel.
 12. Zola

  Drie-eenheid voor kinderen

  Ja mooi hè. De hele olifant in beeld. https://spiritueleteksten.nl/algemeen/de-zeven-universele-wetten-beknopt-geformuleerd-door-marja-de-vries-auteur-van-de-hele-olifant-in-beeld/
 13. Zola

  Drie-eenheid voor kinderen

  Inderdaad. De zoveelste christelijke oorlog. Het christelijke Amerika zou wel eens even de democratie gaan brengen in Irak, Iran, Afghanistan en al die landen meer. En kijk eens wat ervan gekomen is. Een grote puinhoop.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid