Spring naar bijdragen

Desid

Members
 • Aantal bijdragen

  2299
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over Desid

 • Rang
  CrediBakvis

Recente profielbezoeken

2138 profielweergaven
 1. Wat ik doe is dat ik laat zien dat jij consequent de kant van dictators en misdadigers kiest. Telkens weer kom je met extreemrechtse verhaaltjes. Met een vroom sausje erbij. Ik ben dus niet onder de indruk van jouw betiteling van mij als lasteraar. Van iemand die de leugen liefheeft zoals jij is dat een compliment.
 2. Inderdaad, zo jammer dat Trump inmiddels zo'n paria is dat hij niet meer ongehinderd in het vrouwelijke kruis kan grijpen of een staatsgreep kan plegen. Net zo jammer als dat Ravi Zacharias zo besmeurd wordt, terwijl hij volgens zijn eigen organisatie zich alleen maar aan vrouwen vergreep. Het is natuurlijk veel erger dat mensen zich daarover uitspreken. Nee God staat aan de kant van de misbruikers en de fascisten, dat blijkt duidelijk uit zijn Woord.
 3. Desid

  Bijbelse link Sint Valentinus

  Ja het is niet de meest intelligente opdracht.
 4. Desid

  Bijbelse link Sint Valentinus

  aha. Nou dan 1. zoek je op wie Sint Valentinus was. 2. pak je een aantal opvallende kenmerken van zijn leven of persoon 3. zoek je daarbij een gedeelte uit de Bijbel. Begin maar met stap 1.
 5. Desid

  Bijbelse link Sint Valentinus

  Kun je iets meer toelichting geven over de opdracht? Sint Valentinus komt niet in de Bijbel voor.
 6. Desid

  De Messias van de T'NaCH

  Heel hard roepen dat het een zinloze discussie is heeft toch de geur van falen rond zich hangen.
 7. Desid

  Johannes de doper.

  De vraag is natuurlijk of dat niet de framing is van de evangelisten. Als je naar de woorden van Johannes zelf kijkt, verwachtte hij gewoon een vernietigend eindgericht voor iedereen die zich niet door hem had laten dopen.
 8. Desid

  Jezus is God.

  De stelling 'Jezus is God' is natuurlijk wel een erg platte weergave van een religieuze gedachtegang. Het omgekeerde ook, het is niet meer dan een slogan om anderen te verketteren en zichzelf beter te voelen. Mijns inziens gaat het erom dat God zich op een unieke manier openbaart in en zich verbindt met Jezus Christus. Dit is een mysterie, dat in de eerste plaats aanbeden, geloofd en geprezen dient te worden. Het overheersende traditionele model is dat van Chalcedon: Jezus Christus is zowel mensenkind als Gods eeuwige Zoon. Volgens deze lijn is 'Jezus is God' dus te kort door de boch
 9. Desid

  Vreemde subheaders

  De schrijver van die opmerking zeer intelligent en belezen??? Die gast had al lang geband moeten worden, prima dus dat-ie verbannen is. De andere gast zou op basis van de gespreksregels die ik hierboven voorstel ook al lang geband zijn.
 10. Ik ben het helemaal eens met dat Credible een welomschreven identiteit moet hebben om daarmee ongewenste elementen buiten de deur te houden. Alleen, met een oude belijdenis red je het dan niet omdat die maar beperkte uitspraken doet, en open is voor interpretatie. Volgens mij zou je als basis moeten nemen loyaliteit aan de christelijke traditie van nul tot nu. Let wel, de basis is dan brede orthodoxie, maar er zitten randen aan van enerzijds modern fundamentalisme en anderzijds modern liberalisme. Het punt van deze basis is dat iedere deelnemer deze realiteit van deze brede, tam
 11. Dit is fundamentalistisch gemekker dat heel precies overeenkomt met evangelischen die beweren niet religieus te zijn. Een ingebeelde Jezus en een geidealiseerd paradijselijk verleden, generalisaties en een prekerige toon, gejammer over 'de katholieke ker': klassiek fundamentalistisch.
 12. Desid

  Man en vrouw gelijk

  De frustratie druipt ervan af... 😲 Genant.
 13. Desid

  De eerste brief van Petrus

  Als je er geen verstand van hebt is het niet zo handig dit soort stellige uitspraken te doen.
 14. Desid

  De eerste brief van Petrus

  Ja zo gaan die dingen. Het Griekse systeem is efficiënter, omdat je bij 4 niet vier streepjes hoeft te zetten, maar één letter. Het is ongeveer dezelfde reden als waarom we in Europa Arabische ipv Romeinse cijfers zijn gaan gebruiken. Het grappige is dat je dat alleen vindt omdat jij er waarde aan hecht. Als het gaat om vroegchristelijke ontwikkeling wordt door sommigen hier allerlei 'Griekse' en heidense invloeden bespeurt en afgekeurd. Maar de rabbijnen leefden in precies dezelfde wereld, en bij hen is op vele punten in vloed van Griekse scholing te herkennen. Maar dan is het opeens
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid