Spring naar bijdragen

Thorgrem

Members
 • Aantal bijdragen

  15893
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

 1. Like
  Thorgrem ontving een reactie van Modestus in Pasen!   
  Hartelijk dank. Ook vanuit het inmiddels zonniger wordende Salland een zalig/fijn Pasen voor iedereen gewenst.
 2. Like
  Thorgrem ontving een reactie van Modestus in Christen en niet-Christen samen   
  Ik kan niet voor alle christenen spreken natuurlijk, maar voor mij heeft het nooit enige rol gespeeld. 
  Volgens mij is het ook sterk afhankelijk per stroming binnen het christendom waar er bij sommige kleinere stromingen ook enkel binnen het eigen groepje gekeken wordt.  
 3. Like
  Thorgrem ontving een reactie van Modestus in De toekomstige jij   
  Oftewel the future you. Het thema van de TED conferentie waar tot ieders verassing Paus Fransicus in participeerde. Veel kijkplezier. En laat weten welke lessen wij hieruit kunnen halen of wat jij er persoonlijk uit kan halen.
  Het filmpje van TED heeft wat moeite met dit forum, vandaar de Youtube link, wel even zelf ondertiteling aanzetten.
   
   
   
 4. Like
  Thorgrem reageerde op Kaasjeskruid in Wat de Bijbel afgoderij noemt   
  Ik ben tegen het wetticisme dat u promoot.
 5. Like
  Thorgrem ontving een reactie van Robert Frans in Het kruis dragen (cartoon)   
  Er zijn ontzettend veel variaties te bedenken bij zo'n cartoon. Daarom is het zo nietszeggend. Dat de mensen samen optrekken suggereert wel dat er sprake is van een collectief. Een collectief kan lief en leed (en dus ook het kruis) delen. De essentie van een christelijke geloofsgemeenschap lijkt mij. 
 6. Like
  Thorgrem reageerde op Quest in Uitlokken van een discussie   
  Pfff, het heeft echt geen zin om ook maar een poging te wagen je slecht onderbouwde door drugs en psychische problemen ingegeven tirades te beantwoorden. Zonde van het forum dat je volkomen de vrijheid krijgt om hier de boel kapot te terroriseren. Het is gewoon een oneindige herhaling van tirades, vele allang ontkracht die keer op keer weer terug komen. 
  modbreak Trajecto: Het wordt wat te veel ad hominem.
  En de vrijheid wordt toch wel wat beperkt.
  Zie:
   
 7. Like
  Thorgrem reageerde op Quest in Uitlokken van een discussie   
  Op dit moment is een groot deel van de ongeveer nog 8 actieve deelnemers alleen maar ongefundeerde complottheorieën aan het posten. De rest leest alleen mee of is vertrokken (weggejaagd door spammende aluhoedjes), de moderatie heeft gekozen voor kwantiteit in plaats van kwaliteit en dat is altijd een hellend vlak naar het einde. Als  het gedrag dat enkele personen nu vertonen drie jaar geleden had plaatsgevonden, dan hadden we voor jaren en jaren bans uitgedeeld zien worden. Maar goed, de forum beheerder heeft hier voor gekozen, dus zo is het nou éénmaal. Als er echt behoefte is aan een inhoudelijk forum ontstaat dit vroeg of laat wel weer ergens.
 8. Like
  Thorgrem reageerde op Robert Frans in Uitlokken van een discussie   
  Het is denk ik niet zozeer angst, maar gewoon totale desinteresse. Tenminste, bij mij wel.
  Over het algemeen discussiëren users hier enkel over onderwerpen die zij interessant vinden en of waarvan zij het idee hebben dat met de betreffende user(s) erover te praten valt. Dus dat die user(s) niet enkel aan het zenden zijn, dat ze openstaan voor redelijke argumenten en of dat ze niet enkel volstrekt onbegrijpelijke vage content posten.
  Als er dus weinig van zulke onderwerpen zijn, of als teveel users hier op geen enkele wijze een écht gesprek of échte discussie willen, tja, dan blijven veel users weg, of houden het bij heel af en toe wat posten in topics die zij wél interessant vinden, in de hoop dat die topics niet óók gekaapt worden door complotdenkers en of users die louter volslagen onbegrijpelijke content posten.
  Dat is altijd het beste om te doen. Maar ja, als teveel topics daardoor gekaapt worden, waaronder topics die gewone users wél interessant vinden, dan zullen steeds meer van deze users wegblijven.
  Het ontneemt ook de zin om topics aan te maken over je eigen interesses en vragen, omdat je dan weet dat het toch wel gekaapt zal worden door die users.
  Wat mij betreft horen notoire complotdenkers, vaagschrijvers en zenders niet thuis op een forum als deze. Ik loop hier al wat langer rond en weet daardoor ook dat Credible floreert daar waar strenger op dat soort ongein gemodereerd wordt.
  Gewoon ook inhoudelijk modereren dus, veel sneller zulke users bannen en de doelstellingen van Credible scherp in het oog houden, zou mijn advies zijn.
  Credible hoeft er namelijk niet voor iedereen te zijn, maar hoeft er wat mij betreft enkel te zijn voor christenen die met elkaar op normale toon willen discussiëren over het geloof, vanuit een gemeenschappelijke belijdenis, en voor niet-christenen die uit interesse en respect met christenen over levensbeschouwelijke onderwerpen willen discussiëren.
 9. Like
  Thorgrem reageerde op Robert Frans in Tijd met God   
  Zelf bid ik dagelijks een aantal gebeden uit het getijdengebed. Daar is zelfs tegenwoordig een zeer handige app voor die na gratis registratie evenals gratis te downloaden is. Scheelt enorm veel geblader in een dik boek.
  In het getijdengebed bid je door de dag heen een aantal psalmen, voorbeden, hymnen en (korte) lezingen, zodat je in vier weken bijna alle psalmen doorgaat. Het zijn eigenlijk een soort minikerkdienstjes die je ook alleen kunt bidden en waar je dan ook je persoonlijke gebeden aan kunt toevoegen.
  Daarnaast probeer ik dagelijks het evangelie van de dag te overwegen en ga ik elke zondag naar de mis.
  Als je niet het getijdengebed wil bidden, maar wel de psalmen, dan kun je natuurlijk dagelijks steeds de volgende twee of drie psalmen en of psalmgedeelten direct uit de bijbel bidden, ingeleid en of afgesloten met een persoonlijk gebed.
  Je begint dan bij Psalm 1, eindigt bij Psalm 150 en gaat dan weer naar Psalm 1.
  De kunst is dan om altijd de volgende psalm te bidden, ook als de inhoud niet zou aansluiten op wat je op dat moment voelt. Dus toch gewoon die lofpsalm als je aan Hem twijfelt, of die droeve psalm als je juist vol blijdschap bent.
  Je bidt immers dan niet enkel voor jezelf, maar ook voor anderen; je leent hen als het ware je stem. Daarbij kun je de psalmen zien als de gebeden van Jezus zelf, waarin Hij dus direct door jou heen bidt en je als het ware al zijn goddelijke ervaringen - vreugde, lijden, dood, verrijzenis - je eigen maakt.
  Uit ervaring weet ik in elk geval dat het dagelijks bidden van de psalmen nooit gaat vervelen, zéker als je ze dus als woorden van Jezus ziet en wel álle psalmen, en dat ze je geloofsleven erg kunnen verrijken en je beeld van God kunnen verdiepen.
  Maar hoe en wat je ook bidt, het belangrijkst is dat je het dagelijks doet, ook als je eigenlijk even geen zin hebt en er een vaste tijd voor inruimt. En dat kan al door simpelweg wat vroeger op te staan.
 10. Like
  Thorgrem ontving een reactie van Fundamenteel in Rentmeesterschap   
  Dat is een vrij simpele; omdat er op korte termijn geen enkel alternatief is en het een verspilling van kapitaal is. Onze kolencentrales zijn met de hoogste standaard gebouwd en berekend op een x aantal jaren dienst.
  We kunnen ze sluiten, gevolg is dat we uit Duitsland energie moeten importeren. Die gaan het vervolgens opwekken met verouderde bruinkoolcentrales. Gevolg is onder de streep meer milieuvervuiling en hogere kosten voor de burgers. 
  Politiek dien je realistisch te voeren en niet activistisch. Tenminste als je rentmeesterschap serieus neemt. 
 11. Like
  Thorgrem reageerde op Dolce Vita in Eindtijd   
  Sinds wanneer doet dat er voor een christen toe? Waar lees jij dat Jezus zegt dat men zijn vijanden tot vliegen en stront bestempelen mag en waar lees jij dat je kwaad met kwaad bestrijden kunt?
  Nul inzicht in het Evangelie klaarblijkelijk. Dun laagje vernis.
  De enige manier waarop men kwaad bestrijden kan is door er liefde voor in de plaats te laten komen. En dat is onmogelijk indien men zijn tong niet leert beheersen. 
  Ongeloof. Puur ongeloof. Dat is wat het is.
  Een keer uitspreken dat je minder islam wilt, prima. Maar jullie, Antoon en Fundamenteel, gaan zoveel verder. Tot de dood van mensen oproepen, mensen tot vliegen en stront bestempelen. Dat heeft helemaal niets met Christus van doen.  En dat dit zo maar door kan bljven gaan, daar kan ik met mijn pet niet bij.
   
 12. Like
  Thorgrem ontving een reactie van Mullog in Islamscholen   
  Dat hoeft niet. Je kan ook in het algemeen tegen door de staat gefinancierde scholen op religieuze of levensbeschouwelijke grondslag zijn.
 13. Like
 14. Like
  Thorgrem ontving een reactie van Dolce Vita in Drie-eenheid en het debat   
  Essentieel anders. Het staat mij geheel vrij om de katholieke leer deels of geheel te ontkennen. Het zal mij geen enkele represaille opleveren. Mijn katholieke vrienden en dorpsgenoten zullen niet anders met mij omgaan als daarvoor. Ik wordt op geen enkele wijze aangespoord of gedwongen om op fora het katholieke geloof te promoten of te verdedigen. Er kijken geen katholieken van mijn geloofsgemeenschap mee om mij te modereren of aan te spreken op mijn uitspraken alhier. Dat kunnen jij en Antoon niet allemaal beweren zonder te liegen.
 15. Like
  Thorgrem ontving een reactie van WdG in Uitlokken van een discussie   
  Graag een link naar desbetreffend topic.
  Vooralsnog is mij volstrekt onduidelijk hoe een discussie over de heilige drie-eenheid uitgelokt kan worden aangezien dit een christelijk forum is. Als iemand het bestaan van God steeds noemt op dit forum is dat toch ook volstrekt normaal en geen uitlokking?
 16. Like
  Thorgrem reageerde op Mullog in Leven wij in een democratie ?   
  Zie mijn eerdere post
  Dat geld is door de EU in die landen gepompt, daar zijn projecten van gedaan, daar hebben mensen aan gewerkt en daar zijn salarissen voor betaald. De EU doet in die landen veelal infrastructurele projecten die zorgen voor betere verbindingen en dergelijke. Daardoor neemt de bedrijvigheid toe. Over het geheel zorgt het voor welvaartsverbetering in het hele land. Slechter worden ze er niet van en het is uiterst twijfelachtig of deze landen zonder de EU over die middelen hadden kunnen beschikken.
  Verder dwingt toetreding tot de EU af dat wetgeving wordt aangepast aan de EU normen. Over het geheel betekent dat voor de bevolking dat men meer vrijheden krijgt en daarmee meer mogelijkheden tot het zelf nemen van initiatief. 
  En ja, het is niet allemaal rozengeur en maneschijn, er is corruptie, er blijft geld aan strijkstokken hangen en het is niet allemaal perfect. maar het is een stuk beter dan waar ze vandaan komen.
  Veiligheid bestaat niet. het is een illusie te denken dat welke regering of welk regime dan ook voor veiligheid kan zorgen in de zin van dat je niks kan overkomen.
  Verder is het statistisch volgens mij al tijden dat de misdaadcijfers een dalende trend vertonen. De kans dat je het slachtoffer wordt van een aanslag is in Europa  praktisch nihil in tegenstelling tot de kans op overlijden als gevolg van hartfalen. Die kans is klein maar niet nihil. (bron). Dus ik ben wel blij dat er overal EAD's worden opgehangen en geen militairen met kalashnikov's worden neergezet. Lijkt mij een goede prioriteit.
  En dat ligt aan de EU? Lijkt mij meer lokaal wanbeleid.
  Natuurlijk. Iedereen is gelukkig onder een instabiele militaire dictatuur. Nu in democratische vrijheid zijn ze doodongelukkig
 17. Like
  Thorgrem reageerde op Quest in Leven wij in een democratie ?   
  Dan stem je toch op een partij die het daar niet mee eens is en probeer je daar zoveel mogelijk medestanders voor te vinden. En manipulatie komt overal voor, op tv, bij je vrienden, familie, bij de supermarkt waar je boodschappen doet etc.. 
  Fundamenteel snapt de basis principes van democratie niet en gaat niet stemmen bij verkiezingen. 
 18. Like
  Thorgrem ontving een reactie van Dolce Vita in Leven wij in een democratie ?   
  Jullie? Jullie als in Nederlanders, jullie als in CDA'ers, jullie als leden van de plaatselijke fotoclub, jullie als IT'ers, jullie als in iedereen op dit forum die niet slikt wat jij uitbraakt? Als je met jullie de overige forumdeelnemers bedoeld; veruit de meesten hebben de Tweede Wereldoorlog niet meegemaakt. Daarnaast is de bezettende macht ten tijde van de Tweede Wereldoorlog niet democratisch aan de macht gekomen in Nederland maar door militaire verovering. 
   
  Ik heb je vragen beantwoord. Ik keur antisemitisme niet goed, ik keur humanitaire hulp aan het Palestijnse volk niet per definitie af.  
  Maar stel dat er een democratische meerderheid in het Nederlandse parlement is om wel te doen waar jij ze van beticht hoe zou dat dan niet democratisch zijn? 
   
  Ik vroeg je om inhoudelijk ook concreet te worden en tot op heden faal je daarin helaas. Ik geef je advies zodat je wat kan doen met je onvrede, afgunst en haat en die negatieve spiraal waar je inhangt kan ombuigen tot iets positiefs, zowel voor jezelf als voor je samenleving. 
 19. Like
  Thorgrem ontving een reactie van Nicky O in Satan is Lucifer   
  Zoals ik jou hier (en in andere topics) tekeer zie gaan zit je gevangen in haat en afkeer tegen alles waarvan je in de veronderstelling bent dat het tegen Zijn woord is. 
  Door het vele gebruik van de meest dubieuze, vage en bedenkelijke bronnen (die niet zelden doordrenkt zijn van halve waarheden) toon jij meer als andere deelnemers aan gevangen te zitten in de vergiftigende woorden van anderen.
 20. Like
  Thorgrem ontving een reactie van Dolce Vita in Satan is Lucifer   
  Zo heel slecht is het klimaat niet in December in Israel. Het sneeuwt er zelden en de temperatuur komt overdag sowieso vrijwel altijd boven de 0. Mensen die dicht bij de natuur staan kunnen prima buiten overleven in dat klimaat, ook in de winter. Het argument is dus niet echt steekhoudend. 
  Dat Jezus Christus niet in december geboren is weet iedereen. Desalniettemin vieren christenen het dan. Dat is hier al talloze keren besproken. Maar we kunnen het natuurlijk ook wel weer over de Pinatan hebben. 
 21. Like
  Thorgrem ontving een reactie van Willempie in Eindtijd   
  Het is ontzettend makkelijk om je op te sluiten in eigen gelijk.
  Wat we van Christus en de apostelen hebben kunnen leren is dat christenen uiteindelijk over hun kerkmuren en eigen gelijk heen kunnen kijken en om gezamenlijke grond te vinden en daar een relatie op te bouwen. 
 22. Like
  Thorgrem reageerde op Robert Frans in Noa Pothoven overleden   
  Als ik lees waaronder ze te lijden had, was dat echter niet misselijk en ging het wel verder dan enkel "mentale problemen."
  Het is echter niet aan ons om daarover te oordelen, ook al heeft ze dan een boek erover geschreven. We kunnen haar nu alleen al biddend aanbevelen aan God en ook bidden en waar mogelijk ieder naar de eigen roeping bewerkstellingen dat er steeds betere hulp beschikbaar komt voor mensen zoals zij.
  Het lijkt me sowieso niet goed om hier individuele cases te bespreken, zéker als de persoon in kwestie zich niet (meer) kan verdedigen. Je kunt natuurlijk haar boek bespreken en haar verdere openbare uitingen, maar dat is het dan ook wel.
 23. Like
  Thorgrem reageerde op Levi in Satire dmv cartoons/memes/plaatjes   
 24. Like
  Thorgrem reageerde op Bastiaan73 in Satire dmv cartoons/memes/plaatjes   
  ??
   
 25. Like
  Thorgrem reageerde op Levi in Satire dmv cartoons/memes/plaatjes   
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid