Welcome to Credible

Welkom op Credible! Leuk dat je langs komt! Kijk gerust eerst even rond op het forum en als je ergens op wilt reageren maak dan een account aan! We hopen dat je het naar je zin hebt en mocht je vragen hebben neem dan contact op met ons!

Thorgrem

Moderators
 • Aantal bijdragen

  14784
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Thorgrem

 • Rang
  CrediOrca

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Salland
 • Religie
  Katholiek
 1. Bijbelstudie dus en geen WTG studie. Je polariserende tegen de FAQ ingaande meningen mag je dus fijn elders bezigen. Jij en het WTG houden zich aan hun interpretatie van de bijbel. Er zijn echter, God zij dank, vele andere interpretaties mogelijk. Jou mening hier constant neerzetten als de enige Waarheid en de rest verkapt afdoen als valse christenen is tegen de FAQ van dit forum. Een ieder die niet wil inzien dat de bijbel vele interpretatiemogelijkheden kent, en geen enkele ruimte wil laten voor die andere interpretaties, kan beter van dit oecumenische forum vertrekken.
 2. Het WTG interpreteert op haar manier de bijbel. Er staat niets over kerstmis, dus ook geen verbod. Je WTG polarisatie is volgens mij puur marketing van een extremistisch genootschap. Ik zou je willen wijzen op de FAQ van Credible; https://credible.nl/faq/
 3. We kunnen hier waslijsten maken van wat het WTG haar onderdanen verbied. Dat zullen we maar niet doen, maar dat je zelfs dat ontkend geeft wel aan hoe diep je bent weggezakt in het WTG. Ik ben niet geketend door het WTG of haar absurde verboden. Ik acht ze niet bijbels en niet christelijk.
 4. Maar niet verboden, zoals het vieren van kerst, Pasen en verjaardagen en vele andere zaken.
 5. Ik heb in mijn bijdrage rechtstreeks uit WTG bron geciteerd, de link staat er bij. Een dubbele standaard wordt er gehanteerd. Schijnbaar loont het voor het WTG om te polariseren. Niets meer of minder dan marketing volgens mij.
 6. @vredestichter en @Radical hebben een permanente ban ontvangen wegens kloon account. In PM werd mij door @Radicalnadrukkelijk gemeld niet dezelfde persoon te zijn. Vandaag lees ik elders het tegendeel uit de mond van @vredestichterzelf; http://forum.refoweb.nl/viewtopic.php?f=6&t=28554&p=2068441&sid=f3e012a44e83886aab6de3170874d4f6#p2068438
 7. Een antwoord hierop zou gewaardeerd worden.
 8. https://www.metronieuws.nl/nieuws/buitenland/2017/09/einde-der-tijden-begint-op-23-september-2017 Gister had het dan eindelijk moeten gebeuren, of iig moeten starten. Zoals de vele malen ervoor is er ook gisteren niets gebeurd. Wederom een valse profeet ontmaskerd.
 9. Waarom er dan niet praktisch mee omgaan zoals het WTG ook met de pinata doet? Exact dezelfde argumenten gaan immers op.
 10. Waarom zou dat dan wel voor kerst opgaan en niet voor een pinata? https://wol.jw.org/en/wol/d/r1/lp-e/102003687#h=1:0-20:45 "When considering whether to include a piñata at a social gathering, Christians should be sensitive to the consciences of others. (1 Corinthians 10:31-33) A main concern is, not what the practice meant hundreds of years ago, but how it is viewed today in your area." Vertaald; het gaat om de huidige betekenis en niet die van honderden jaren geleden. Waarvan akte.
 11. Ik ben duidelijk geweest. Je bent volwassen genoeg om te beseffen wat wel en wat niet gewenst is en waar de grens zo'n beetje ligt.
 12. Ook dit topic is weer opgeschoond.
 13. Topic volgens mij redelijk opgeschoond. Ik hoop dat we nu ontopic en met respect voor elkaars standpunten verder kunnen gaan.
 14. Ik verplicht niemand iets. Wat mij betreft mag je vasthouden aan je eigen standpunten, dat is echter heel wat anders dan andere standpunten niet tolereren en overschreeuwen.
 15. Heel kort; Wat het verschil maakt (of juist de overeenkomst in mijn handelen) is dat in het calvinistische topic jij de calvinisten geen enkele ruimte of licht in de ogen gunt. En dat WTG'ers in het onsterfelijke ziel topic dat hetzelfde doen met andere overtuigingen. Tegen beide gevallen ageer ik. De WTG visie was al duidelijk weergegeven, als iemand dat vervolgens de rest door de strot wil duwen door het een feit te noemen dan wil ik wel eens de wetenschappelijke feitelijkheden zien (die zijn er niet, voor beide standpunten overigens niet), dan heb ik genoeg kerkleer gehoord en wens tot de kern (de droge wetenschappelijke feiten) te gaan. Het komt zo'n beetje op dit neer; Dit forum is een discussieforum, wil je enkel jezelf of je eigen mening horen dan is dit simpelweg geen plek voor je. Ben je hier enkel om te zenden en niet om te ontvangen/leren, dan is een blog een veel geschikter medium voor je.