Welcome to Credible

Welkom op Credible! Leuk dat je langs komt! Kijk gerust eerst even rond op het forum en als je ergens op wilt reageren maak dan een account aan! We hopen dat je het naar je zin hebt en mocht je vragen hebben neem dan contact op met ons!

Thorgrem

Moderators
 • Aantal bijdragen

  15133
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Thorgrem

 • Rang
  CrediOrca

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Salland
 • Religie
  Katholiek
 1. Tegen wie heb je het?
 2. Waar ze de afgelopen week daadwerkelijk voor bijna 3 kwartier dachten dat het einde der tijden (of iig het aardse leven zou eindigen) zou aanbreken was Hawaï. Dat deed de mensen beseffen dat het belangrijk is geestelijk ook klaar te zijn voor de dood. Ik ben benieuwd hoe lang dit effect aanhoudt. Vals atoomalarm leidt tot volle kerken en biechtstoelen Het vals gebleken atoomalarm dat onlangs Hawaii opschrikte heeft tot onverwacht hoog Misbezoek en lange rijen biechtelingen geleid, meldt CNA. Vorige week zaterdagmorgen werd Hawaii opgeschrikt door een serieus atoomalarm dat uitgezonden werd via televisie, radio en mobiele telefoons. “Zoek onmiddellijk beschutting. Dit is geen oefening”, luidde de melding. Atoomdreiging Tot 38 minuten later een officieel ‘vals alarm’ werd afgegeven waren de inwoners van het eiland in de Stille Oceaan ervan overtuigd dat er een Noord-Koreaanse atoomraket onderweg was, zoals eerder was gedreigd. CNA berichtte over gezinnen die onmiddellijk rond een Mariabeeld de rozenkrans begonnen te bidden, wetend dat er geen plek veilig is en in navolging van een paar jezuïeten die de atoombommen op Japan zo hebben overleefd. Volle kerken Opvallend was dat de kerken op zondagmorgen, een etmaal na de melding, mudvol zaten en voor de biechtstoelen lange rijen stonden. Sommige parochies organiseerden die zondag spontaan een barbecue om de spanning te ontladen en te vieren dat het een vals alarm was geweest. Volgens een van de parochianen was dat “heel therapeutisch”. Rest; https://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/vals-atoomalarm-leidt-tot-volle-kerken-en-biechtstoelen
 3. Doet me denken aan Shakespears Star Wars;
 4. Als gelovige begrijp ik dat en deel je mening over Tolkien.
 5. Jazeker zijn die er; https://credible.nl/staff/
 6. Beste users, Vorig jaar op aswoensdag ben ik als crewlid toegetreden. Bij wijze van zelfopgelegde vastenopdracht heb ik dat op mij genomen aangezien er weinig tot geen actieve moderatie was en ik dat wel degelijk nodig vond om dit forum leefbaar te houden. In de afgelopen tijd denk ik dat het forum voortgang heeft geboekt. Daarbij heb ik soms met de botte bijl moeten hakken en soms de zachte hand moeten hanteren. Soms was het leuk, soms was het dankbaar en soms was het ronduit vervelend. Maar al met al kan ik met een glimlach terugblikken op een bewogen tijd met een zeer bijzondere, merkwaardige en uiteenlopende groep reisgenoten. Van sommigen users hebben we al dan niet vrijwillig afscheid moeten nemen, er zijn nieuwe bijgekomen maar wat ik zelf het leukste vond is als er weer eens een oude bekende langskwam. Langzaamaan komt Aswoensdag weer dichterbij en vind ik het tijd om mijn posities als crewlid op te geven per 13-02-2018. Daarna zal ik ter invulling van vasten proberen om (muv werk) zo min mogelijk op internet en dus fora te vertoeven. En na de vasten zal ik dan zo nu en dan (of wat vaker indien het bevalt) meepraten. Geen afscheid dus als user maar wel als crewlid. Ik geef het zo vroeg aan zodat de crew nog op zoek kan naar versterking. In de berichtendienst Telegram heb ik richting de medecrewleden mijn vertrek eerder deze avond aangekondigd. De vacature staat nog altijd open; https://credible.nl/vacature/ Een uitgelezen kans voor sommigen om te laten zien dat ze een betere mod zijn dan ik ooit geweest ben. Voor vragen mbt crewlidmaatschap ben ik uiteraard nog tot die tijd bereikbaar. Met vriendelijke groet, Thorgrem
 7. Weer aan de drank zo te lezen. Goede nachtrust vast.
 8. Schelden om te volharden in een mogelijke valse getuigenis. Je zou de gemeenschappelijke verklaring over de rechtvaardiging tussen de lutheranen en de rkk eens kunnen lezen, of dezelfde verklaring tussen de calvinisten en rkk. Vele protestanten hebben anno 21e eeuw gelukkig een stuk minder polariserend wereldbeeld. Maar nogmaals, open gerust een nieuw topic om je stelling hard te maken.
 9. Keer op keer is een valse voorstelling van zaken. Is het geoorloofd een valse verklaring af te leggen als christen? Maar open er gerust een nieuw topic over @Kaasjeskruid. In dit zoveelste eindtijdtopic is het offtopic.
 10. Ik dacht dat je je niet meer aangesproken zou voelen er erboven zou staan. Misschien helpt begrijpend lezen ook voor je.
 11. Voor de liefhebbers van Star Trek kan ik The Orville aanraden. Vooral aflevering 12 heeft een grappig religieus thema.
 12. Prima, maar zo heel spannend is het allemaal niet hoor. Het is enkel goed om te weten dat er meerdere christelijke visies zijn op de eindtijd.
 13. Je gaat je niet verdiepen in het onderwerp wat hier ter sprake is gekomen en waar jezelf nou eigenlijk in geloofd maar wil wel even je zegje doen. Helder. Dat staat je vrij om te vinden. Zo negatief als jij het ervaart ervaar ik het niet. Je beticht mij mijn rol als mod niet goed te vervullen en dat ik dus als mod evangelische christenen buitensluit. En toch zijn jij en andere evangelische christenen geheel vrij om hun bijdragen hier ongecensureerd te plaatsen zonder dat ze een strobreed in de weg gelegd wordt. Die slachtofferrol die jij jezelf aanmeet heeft geen basis in feiten. Schrijf de rest van de crew eens aan, wie weet gaan zij ook wel reageren. En wie weet hebben zij ook wel als users een mening over de onderwerpen die langskomen. Mag dat dan wel van jou, of mogen crewleden enkel als user een mening hebben die overeenkomt met jouw geloof? Om in een topic te participeren hoef je niet op de openingspost te reageren, je kan ook later instappen en reageren op de actualiteit van het topic. Maar ik heb wel degelijk inhoudelijk gereageerd op het onderwerp eindtijd, dat jij de term die ik gebruikt heb niet berijpt en er ook geen Google poging aan wil wagen is jouw probleem. Mocht je er verder op in willen gaan open dan gerust een feedbacktopic.
 14. Wat het chiliasme is kan je nu opzoeken nu je het woord bent tegengekomen. Naast moderator ben ik ook gewoon mede-user, inclusief geloof en eigen mening. Overigens heeft het met katholicisme niet zozeer te maken maar meer met het traditionele christendom (Katholieken, Oosters-orthodoxe, Lutheranen, Calvinisten, Kopten, enz) vs de uit Amerika overgewaaide eindtijdsbewegingen. Maar dan moet je natuurlijk wel eerst weten wat chiliasme is. Verder ben ik niet op zoek naar waardering, als user ben ik hier voor verdieping, onderwijzen, onderwezen worden. En als mod is mijn taak om een oogje in het zeil te houden. Een taak die jij gerust van mij mag overnemen hoor want zo leuk is het niet. Ik denk dat je grote schoenen aantrekt als je het over mijn vermeende haat en afkeer hebt terwijl je eigenlijk geen idee hebt wat je eigen chiliastische visie behelst en hoe haatdragend die is jegens andere denominaties. Verdiep je daar eerst eens in. Succes.