Spring naar bijdragen

Thorgrem

Members
 • Aantal bijdragen

  15893
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Thorgrem geplaatst

 1. Thorgrem

  Profeten extremisten?

  Dat zou ik wel kunnen. Ik zie de reden er echter niet toe. Je bent een religieus extremist, daar energie in steken is verspeelde tijd. Daarnaast ben ik hetzelfde geknip en geplak van je ook in een ander topic reeds tegengekomen. Het heeft nog minder zin om met een bot in gesprek te gaan.
 2. Thorgrem

  Profeten extremisten?

  Graag een eigen topic aanmaken. Met dit soort waanzin hoeft dit topic niet vervuild te worden. Alhoewel, we hebben het hier toch over extremisten dan past dit soort bagger er ook wel bij. Juist, en we hebben het hier over de tweede definitie.
 3. Thorgrem

  Profeten extremisten?

  Dat is een verband wat jij maakt die niet bestaat. Tot op heden is er slechts 1 maal ex cathedra een uitspraak gedaan en dat betrof geen profetie. Probeer het nog eens en onderbouw het dan gelijk eens zodat anderen je onnavolgbare denkwijzen eens kunnen volgen. Succes.
 4. Thorgrem

  Profeten extremisten?

  De paus is geen profeet. Hiermee toon je slechts weer je eigen geestelijke toestand en je gedweep met al dan niet valse profeten.
 5. Thorgrem

  Profeten extremisten?

  Alsof het rondstrooien van bijbels gelijk staat aan het evangelie verspreiden. Lol. Daarnaast, en wetenschappelijk onderzoek geeft het enkele jaren geleden wederom onderstreept, lazen mensen in de middeleeuwen voor de reformatie (en voor de boekdrukkunst) ook al de bijbel. En ja, bijbels waren duur want handgeschreven.
 6. Als een complete stad met inwoners wordt weggevaagd door een vulkaanuitbarsting dan heb je plots veel minder monden te voeden ja. En nadien vruchtbare grond om gewassen te verbouwen. Pompeï 79 n. Chr. Of als een groot deel van de populatie het loodje legt door de zwarte dood 1346-1351 of Spaanse griep 1918-1919. Maar de aanleiding voor dit gesprek is de openings post en die is inmiddels keihard debunked. Wat mij betreft kan er een slotje op dit zoveelste eindtijd topic. Al is het maar om mensen tegen zichzelf in bescherming te nemen. Valse profetieën uitspreken is immers geen mals ve
 7. Ook dat zeggen ze al 2000 jaar met grote regelmaat. Als je dan toch de eindtijdprofeet wil uithangen had je in 1914-1918 veel gunstiger jaren om maar wat te noemen. Hadden de dino's eigenlijk ook eindtijdprofeten?
 8. Dat jij al die larie voor zoete koek slikt zegt wel dat maf nogal een understatement was.
 9. En weer allemaal maffe filmpjes gedumpt. Wanneer gaat Credible weer eens een geloofwaardig gespreksplatform worden voor christenen?
 10. De afgelopen 2000 jaar zijn er elk decennia al zeer duidelijke tekenen van "de laatste dagen" waargenomen. En hier zijn we dan in 2019. Wat nou "teken van de laatste dagen"?
 11. Hoor/lees je er nooit wat van @jpeters of hoor/lees je er nooit wat van wat jou aantrekkelijk in de oren klinkt?
 12. Ook daar kunnen we 101 redenen voor verzinnen. Zolang we niet meer weten is het allemaal ontzettend multi-interpretabel en een discussie erover leuk tijdverdrijf maar zinloos.
 13. Er zijn ontzettend veel variaties te bedenken bij zo'n cartoon. Daarom is het zo nietszeggend. Dat de mensen samen optrekken suggereert wel dat er sprake is van een collectief. Een collectief kan lief en leed (en dus ook het kruis) delen. De essentie van een christelijke geloofsgemeenschap lijkt mij.
 14. Interessant. Maar waarom niet een van de anderen vragen of hij even gebruik mag maken van hun kruis om toch aan de overkant te komen. Lijkt me allemaal niet zo ingewikkeld.
 15. Blij dat je principieel niet stemt Fundamenteel. Manmanman wat maak je er een potje van.
 16. Er zijn geen achterstallige rekeningen in NAVO verband. Probeer het nog eens.
 17. Thorgrem

  Abortus

  Alsof atheïsten niet tegen abortus kunnen zijn. Lol. En als vrouwen zo graag abortus willen terwijl daar geen enkele medische noodzaak voor is dan gaan ze maar fijn naar zo'n land waar ze volgens jou wel persoonlijke vrijheid kennen. Geen enkele reden waarom de Nederlandse staat dat zou moeten faciliteren.
 18. Een EU leger zou fijn zijn. Ik ben voor verdere federalisering van de EU. Graag dan wel uit de NAVO stappen als EU lidstaten.
 19. Gaat dit nog over het "uitlokken van een discussie". Of is dit gewoon een dumptopic waar random maffe theorieën gedumpt kunnen worden? Misschien is het voor Credible goed om dit soort geneuzel te beperken tot 1 topic. Het liefst achter een inlogmuur opdat mensen niet de indruk krijgen dat dit forum uitsluitend voor freaks bedoeld is.
 20. Thorgrem

  Rentmeesterschap

  Perfect wordt het niet. Maar ik heb 100 keer liever het Nederlandse polderen dat een twee of een partijen stelsel waarbij er geen compromis nodig is.
 21. Thorgrem

  Rentmeesterschap

  Ik denk dat je wat te veel rondhangt in wat marginale christelijke groeperingen.
 22. Thorgrem

  Rentmeesterschap

  Dat is een vrij simpele; omdat er op korte termijn geen enkel alternatief is en het een verspilling van kapitaal is. Onze kolencentrales zijn met de hoogste standaard gebouwd en berekend op een x aantal jaren dienst. We kunnen ze sluiten, gevolg is dat we uit Duitsland energie moeten importeren. Die gaan het vervolgens opwekken met verouderde bruinkoolcentrales. Gevolg is onder de streep meer milieuvervuiling en hogere kosten voor de burgers. Politiek dien je realistisch te voeren en niet activistisch. Tenminste als je rentmeesterschap serieus neemt.
 23. Thorgrem

  Rentmeesterschap

  Hoor je het niet tijdens de dienst of viering? Merkwaardig het komt namelijk regelmatig aan bod in veel kerken waar ik kom (PKN en RKK). Het CDA heeft rentmeesterschap overigens als een van de pijlers. https://www.cda.nl/standpunten/uitgangspunten/ Christenen staan niet vooraan omdat activistisch links vooraan staat elkaar te overschreeuwen om aandacht.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid