Welcome to Credible

Welkom op Credible! Leuk dat je langs komt! Kijk gerust eerst even rond op het forum en als je ergens op wilt reageren maak dan een account aan! We hopen dat je het naar je zin hebt en mocht je vragen hebben neem dan contact op met ons!

Kaasjeskruid

Members
 • Aantal bijdragen

  1476
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Kaasjeskruid

 • Rang
  CrediBakvis

Recente profielbezoeken

444 profielweergaven
 1. Gereformeerde gemeente toevallig?
 2. Ja, zoveel mensen zoveel meningen. De mijne zijn meestal uitgesproken. Hmmm, wel mijn schrijfsels zijn ontsproten uit een oprechte belangstelling voor wat er in de Bijbel staat. Mijn ouders zijn geenszins van dien aard dat ze mij (of welke van mijn broertjes en zusjes dan ook) de gereformeerde doctrine hebben opgelegd. Ik snap niet zo goed waarom je ze zo zwart maakt en vat dit dan ook op als een zwaktebod.
 3. Dus naast pantheïst en reïncarnist, kan ik daaraan toevoegen: universalist. Ik ben van mening dat de meeste verleden-leven herinneringen, het gevolg zijn van vergeten ervaringen uit het huidige leven. Veelal traumatisch van aard.
 4. Wil je daarmee zeggen dat iedereen incarneert totdat men Jezus heeft gevonden?
 5. Waarom reïncarneren we dan volgens jou?
 6. Onzin. Er staat duidelijk in de Bijbel: Niemand, als hij verzocht wordt, zegge: Ik word van God verzocht; want God kan niet verzocht worden met het kwade, en Hij Zelf verzoekt niemand. (Jak.1:13)
 7. Als ik je goed begrijp dan geloof jij in de leer dat een ziel overgaat van lichaam tot lichaam door een geboorte-dood-wedergeboorte cyclus, alsook in karma. Denk jij dat deze wedergeboorte bedoeld wordt met het schrijven hieromtrent in de Bijbel? Sec genomen beschouw ik jou als een pantheist: je gelooft dat alles God is en God alles is, elk mens inbegrepen. En tevens als reïncarnist, ik zie niet in waarom jij zoveel waarde hecht aan Jezus. Reïncarnatie leert immers dat redding er pas komt wanneer een mens zichzelf vervolmaakt. Ik geloof dat Jezus ons verlost van slechte karma...
 8. Dat is geen exegese maar eisegese. Mijn vraag aan jou is hoe jij dan het volgende Bijbelvers uitlegt: En gelijk het den mensen gezet is, eenmaal te sterven, en daarna het oordeel; (Heb.9:27)
 9. Hmmm, van erfzonde naar erftrauma.
 10. Het is wat met al die soorten en maten grefo's. Dan wat?
 11. Misleidende conclusie. Thinkfree beweert nergens dat God verantwoordelijk is voor het in zonde ontvangen en geboren worden.
 12. Uit een van die kringen, of beter gezegd: uit een van die splinters. Ik ben niet bekend met alle denkwijzen binnen deze splinters, dus van daar mijn vraag. Als een antwoord weet ik wel dat men uitgaat van verbondsautomatisme, waarbij de doop ipv de besnijdenis zou zijn gekomen. In mijn optiek behoorlijk antisemitisch gedachtengoed.
 13. En de calvinisten die dit niet onderschreven, welke reden dragen zij dan aan om een kind te dopen?
 14. Dat is niet volledig wat ik ervan geleerd heb. Omdat wij niet in staat zijn tot iets goeds, zijn wij ook niet in staat om te geloven. Dit geloven is pas mogelijk wanneer je wedergeboren bent. Deze regeneratie is een zaak die God bij sommigen wel doet, maar bij de meesten niet. Om ons onbekende redenen. Je krijgt dan vreemde constructies als de zuigelingendoop, waarbij het uitgangspunt is dat het kind reeds wedergeboren is en pas veel later tot geloof kan komen.
 15. Integendeel. Dit is een zorgelijke wetenschap die ik niemand gun.