Welcome to Credible

Welkom op Credible! Leuk dat je langs komt! Kijk gerust eerst even rond op het forum en als je ergens op wilt reageren maak dan een account aan! We hopen dat je het naar je zin hebt en mocht je vragen hebben neem dan contact op met ons!

Kaasjeskruid

Members
 • Aantal bijdragen

  875
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Kaasjeskruid

 • Rang
  CrediGup

Recente profielbezoeken

182 profielweergaven
 1. Omdat ze dat moesten doen van God. De joden leefden onder de wet. Deden ze niet nauwkeurig wat God hen geboden had, dan volgden er behoorlijke sancties. Als u zich, onnodig, weer onder het juk van die wet wil plaatsen door het vieren van die feestdagen, dan verloochent u in principe het offer van Christus en maakt dat u een Judaïstisch Christen, oftewel: een contradictio in terminis.
 2. Grote kerel dat je er bent. Geef hem maar gewoon zijn hemdje terug, dief.
 3. Ja, maar dat zijn ze de dagen voor en na kerst ook. En is deze profetie reeds in vervulling gegaan?
 4. Maar dat is de volgende gedachte ook: Meent niet, dat Ik gekomen ben, om vrede te brengen op de aarde; Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard. (Mat.10:34)
 5. Dat valt uit het citaat dat u erbij betrekt niet geheel op te maken. God spreekt hier tot Zijn kinderen. Het stukje heeft dus betrekking op hen die reeds in Hem geloven.
 6. Ik heb me rijbewijs, echter geen auto. Het beste leest u alle drie mijn bijdragen om zaken in perspectief te krijgen.
 7. Het gaat mij niet zozeer om het nuttigen van alcohol, maar om het vieren van je huwelijk. Als tegenargument voor het vieren van je verjaardag zou je kunnen stellen dat dit jezelf centraal stelt. Terwijl er geen enkele verdienste van jezelf in te bespeuren is, want verjaren gaat vanzelf. Aan de andere kant lijkt het mij een uitgelezen dag om God te danken voor je bestaan. Doordat God jou het leven heeft gegeven heb je Hem mogen leren kennen en ligt er een prachtige toekomst in het verschiet, waar je deel van uit mag maken. Maar deze dankbaarheid zou elke dag aanwezig behoren te zijn. Jezus centraal stellen lijkt me dan weer geen probleem, echter doe je dat door Zijn verjaardag te vieren? Gaan we dan niet voorbij aan het evangelie dat Paulus verkondigd: Doch wij prediken Christus, den Gekruisigde, den Joden wel een ergernis, en den Grieken een dwaasheid; Maar hun, die geroepen zijn, beiden Joden en Grieken, prediken wij Christus, de kracht Gods, en de wijsheid Gods. (1Cor.1:23) Daarbij komt dat Jezus eeuwig is, dus Hij verjaart niet. Lijkt me lastig om Jezus de hand te schudden en te zeggen: gefeliciteerd met Uw verjaardag, weer een jaartje ouder. Opdat U nog lang mag blijven leven. Het enige feest dat ingesteld wordt in het NT is volgens mij het Avondmaal.
 8. Daarentegen lees ik ook geen instructies voor het vieren van je bruiloft. Jezus vierde deze toch mee met een hoeveelheid verrukkelijke wijn. Hoe kijkt u hier tegen aan?
 9. Voor mij is kerst niet meer bijzonder dan welke andere dag dan ook. Echter wil men deze dag toch herdenken, dan lijkt het mij van belang dat we goed kijken naar hoe we deze vieren. Als ik zo om me heen kijk dan getuigt dit feest vooral van de bereidheid van Christenen om de gewoonten en tradities van de wereld over te nemen en de eenvoudigheid van Jezus Christus nederige begin van het leven als mens te vergeten. Rond kerst beleven veel mensen vaak een soort van roes om de dagen erna een kater te verjagen. In mijn optiek wordt er aan dit feest exorbitant veel aandacht geschonken en overschaduwt het Pasen, waarin het ware evangelie schuil gaat. De dood is echter iets waar we liever niet teveel bij stil staan. Laten we daarom Zijn opstanding ook in het oog houden.
 10. Ik kan in de Bijbel geen instructies vinden voor het vieren van de verjaardag van Christus. Wij zijn gered door Zijn dood en opstanding en niet door Zijn geboorte. Daarom is het verstandig om ons te richten op het kruis en niet op de kribbe. Dan is het elke dag feest.
 11. Dus eigenlijk vind u dat ik teveel mijn eigen stempel druk. Ik meende toch dat de bedoeling van dit topic anders was. Kijk, men hoeft zich niet aangesproken te voelen door mijn schrijven, ik dwing niemand om te lezen. Voorts is mijn uitgangspunt: Gaat heen in de gehele wereld, predikt het Evangelie aan alle kreaturen. (Mar.16:15) En daar staat dus niet: Gaat heen in de gehele wereld, en wees tolerant jegens alle kreaturen. God heeft de wereld niet zo getolereerd dat Hij Zijn eniggeboren Zoon heeft gegeven.
 12. Lukt het nadenken een beetje? Al varend op het reddingsbootje ben ik nog wat muziek tegengekomen die wellicht het denkproces wat kunnen veraangenamen. Muziek om lekker hard bij mee te fluiten tijdens het denken, of om het denken juist even te laten varen.
 13. reformatoren

  Adam en Eva werden als volwassen mensen op deze aarde gezet.
 14. Dus u verplicht mij min of meer de consensus te zoeken. Dat kunt u dan mooi vergeten. Ik leef vanuit de waarheid van mijn geloof in God en ben bereid hier verantwoording voor af te leggen, deze dus te presenteren. Maar niemand verplicht mij om deze waarheid te laten varen of water bij de wijn te doen. Overigens bestaat de discussie bij de gratie van een verschil van mening.