Welcome to Credible

Welkom op Credible! Leuk dat je langs komt! Kijk gerust eerst even rond op het forum en als je ergens op wilt reageren maak dan een account aan! We hopen dat je het naar je zin hebt en mocht je vragen hebben neem dan contact op met ons!

Kaasjeskruid

Members
 • Aantal bijdragen

  2024
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Kaasjeskruid

 • Rang
  CrediBakvis

Recente profielbezoeken

769 profielweergaven
 1. Pure laster wat Elifaz Job probeerde wijs te maken. Je zou je haast afvragen of zo iemand wel gelovig kan zijn. Deze vragen heb ik gemist, geen melding van gekregen. Wat maakt dat zelfs jij, als Godvrezend man, hier niet aan onderhevig zou moeten zijn? Wat maakt jou zo bijzonder ten opzichte van Job? Een heiden is een niet-jood. Mensen uit een ander volk dan Israël dus.
 2. Exact. U zou zich aan het lijntje hebben gevoeld. Job heeft deze emoties wellicht ook gekend, echter heeft zich er uiteindelijk niet door laten leiden. Hij is een held.
 3. Ene grote mond over spammen, trollen en slowchatten... Een ander betichten van wat je zelf doet. Ga lekker afscheid nemen in een daarvoor apart aangemaakt topic, grote kerels.
 4. Nee, hij krijgt vragen terug van God. En wat kun jij antwoorden op deze vragen, mocht God ze stellen in deze tijd?
 5. Op fantastische vragen mag je zelf fantastische antwoorden bedenken. Denk je nu werkelijk dat ik ga betalen voor rotte eieren?
 6. Nee, geen onderonsje. Weer stond hij te midden van alle engelen te pochen. En zelfs proberend nog indrukwekkender over te komen, getuige de aanvulling ten opzichte van de eerste maal dat hij verscheen voor God: Wederom was er een dag, als de kinderen Gods kwamen, om zich voor den HEERE te stellen, dat de satan ook in het midden van hen kwam, om zich voor den HEERE te stellen. (Job 2:1) Advocaat van de duivel is gemaakt van rotte eieren. Integendeel! Deze reactie van satan getuigt van een schaamteloze minachting en arrogantie.
 7. Zekers. Op naar de volgende dag: Toen antwoordde de satan den HEERE, en zeide: Huid voor huid, en al wat iemand heeft, zal hij geven voor zijn leven. Doch strek nu Uw hand uit, en tast zijn gebeente en zijn vlees aan; zo hij U niet in Uw aangezicht zal zegenen! (Job 2:4-5)
 8. Helemaal niet, ik doel op het geniepige plannetje van satan. En wat denk je, zou satan zijn lesje geleerd hebben? Droop hij beschaamd af?
 9. Inderdaad, aanslag volkomen mislukt. Een scheet in een holle boom, meer was het niet.
 10. Dat is geen antwoord, hooguit een ontwijkende.
 11. Zomaar, vanuit het niets? God heeft op een dag besloten dat Job een lesje nodig heeft omdat God twijfelde aan de oprechtheid van Job's geloof?
 12. Waarom reageert satan zo fanatiek aanvallend als God hem wijst op de rechtvaardigheid van Job?
 13. Hmm, het lijkt nu alsof ik wordt weggezet als de alpha en de omega. Iets waar ik me totaal niet in kan herkennen.
 14. Ik denk dat het verstandig is om onderscheid te maken tussen zaligheid (toegang tot de eeuwige hemelse heerlijkheid) en vruchten. Door wedergeboorte wordt je zalig, hier hoef je niks voor te doen dan te geloven in het werk van Jezus welke is het fundament. Echter in de hemel is er ook sprake van loon naar werken (vruchten), afhankelijk van hoe men bouwt op dit fundament dus. De een zal meer beloond worden dan de ander. Want niemand kan een ander fondament leggen, dan hetgeen gelegd is, hetwelk is Jezus Christus. En indien iemand op dit fondament bouwt: goud, zilver, kostelijke stenen, hout, hooi, stoppelen; Eens iegelijks werk zal openbaar worden; want de dag zal het verklaren, dewijl het door vuur ontdekt wordt; en hoedanig eens iegelijks werk is, zal het vuur beproeven. Zo iemands werk blijft, dat hij daarop gebouwd heeft, die zal loon ontvangen. Zo iemands werk zal verbrand worden, die zal schade lijden; maar zelf zal hij behouden worden, doch alzo als door vuur. (1Kor.3:11-15) Zo ook zal er sprake zijn van gradaties van straf in de hel. Al naar gelang je opstelling op aarde. Hoewel ik niet denk dat de lichtst gestrafte een pretje zal beleven.
 15. Hoe bedoel je?