Spring naar bijdragen

Kaasjeskruid

Members
 • Aantal bijdragen

  11175
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Kaasjeskruid geplaatst

 1. Kaasjeskruid

  Man en vrouw gelijk

  Dat is nogal een bewering die je daar doet. Haast blasfemisch. De vloek is dat de vrouw moeite zal ondervinden om zich te schikken naar zijn wil. Daar waar ze eerst geen problemen mee had: Ook had de HEERE God gesproken: Het is niet goed, dat de mens alleen zij; Ik zal hem een hulp maken, [die] als tegen hem over zij. (Gen.2:18, SV) Deze vanzelfsprekendheid in de scheppingsorde is na de zondeval niet meer vanzelfsprekend en deze logische gang van zaken zal door de vrouw niet meer als logisch worden ervaren: Tot de vrouw zeide Hij: Ik zal zeer vermenigvuldigen uw smart, namelijk
 2. Kaasjeskruid

  Ontspanning

  Ja, dat is ook de bedoeling. Anders blijft ie niet stil liggen.
 3. Kaasjeskruid

  het nut van de hel

  Zo nu en dan krijg ik een beste klap van de staart van ze.
 4. Kaasjeskruid

  het nut van de hel

  Over fundamentele zaken valt niet te twisten. De hel als consequentie van leven zonder God ontkennen, is daar een van. Het heil is voor allen, de hel voor velen. Het is niet voor niets dat er zoveel over wordt gesproken in de Bijbel.
 5. Kaasjeskruid

  het nut van de hel

  Je kunt wachten tot je een ons weegt op dat plekje in het hiernamaals, ik en de eventuele vis zul jij niet te zien krijgen. Ontkennen van de hel is ontkennen van God en Zijn gerechtigheid. Helontkenners, oftewel universalisten, zullen aan den lijve ondervinden wat de hel betekent.
 6. Kaasjeskruid

  het nut van de hel

  Nogal een belangrijk verschil van mening, fundamenteel wat mij betreft. Daarmee gun ik jou je mening en in die zin accepteer ik het, maar respecteren kan ik hem niet.
 7. Kaasjeskruid

  het nut van de hel

  Wat is er niet logisch aan? Volgens mij kan jij de hel niet rijmen met Gods karakter en wringt daar de schoen. Waarom anders zo een emotioneel geladen argument? Dat is een denkfout die je maakt en dus een drogredenatie.
 8. Kaasjeskruid

  het nut van de hel

  Waarom moet dat? Vijanden horen bij de vijandige partij en die stelt zich bewust vijandig op. Bidden voor vijanden betekent niets anders dan ze de kans geven om zich te bekeren, weg bij die vijand die maar met een enkeltje via de achtbaan richting hel dendert.
 9. Kaasjeskruid

  het nut van de hel

  Blijkbaar heeft de mens wel behagen naar een enkeltje hel. Liefde is tweerichtingsverkeer, als dat er niet is... dan beland men dus in de hel waar geen liefde is.
 10. Kaasjeskruid

  het nut van de hel

  Ervan uitgaande dat je doelt op wat in Joh.17:9 staat, zou je het tegenovergestelde kunnen beweren als je Lukas leest; waar Jezus is als een naaste voor iedereen, Zich opstelt als een afhankelijk mens en bid voor zijn vijanden. Kwestie van nadruk wat mij betreft.
 11. Kaasjeskruid

  het nut van de hel

  Dat zal best, maar men zal het goede missen. Staat dat ter discussie dan? Je kunt er voor waarschuwen, maar eenmaal in de hel is er geen weg meer terug.
 12. Kaasjeskruid

  het nut van de hel

  Mensen en hun beperkte voorstellingsvermogen... die gaan raar staan te kijken als ze met de realiteit van de echte hel te maken krijgen. Dan wil men maar al te graag niet meer bestaan, voor eeuwig.
 13. Ik zit ook vlak voor de grote verdrukking. Als ik het toiletpapier pak, dan weet je wel hoe laat het is.
 14. Vroeg? We zijn halverwege man. Ik kan me zo voorstellen dat een moeder uit alle liefde het verkeerde kan doen voor haar kind. Zo zou een moeder haar kind uit liefde op een verkeerd dieet kunnen zetten omdat ze overtuigt is van het nut daarvan. Laten we een moeder nemen die nogal carnivoristisch ingesteld is, en helemaal gelooft dat vlees alles bevat wat nodig en goed is voor haar kind. Totdat ze verneemt (op e.o.a. wijze, vul zelf maar in) dat het goed is om te variëren in voeding, en ze haar kind gevarieerd voedsel geeft met als resultaat een gezonder kind. Heeft deze moeder haar kind nu
 15. Het zijn geen personen maar eigenschappen.
 16. Zou liefde zonder kennis kunnen bestaan?
 17. Ratio regeert, maar zonder de liefde verwordt het tot pragmatisme.
 18. Door wijsheid wordt een huis gebouwd, en door verstandigheid bevestigd; En door wetenschap worden de binnenkameren vervuld met alle kostelijk en liefelijk goed. Een wijs man is sterk; en een man van wetenschap maakt de kracht vast. Want door wijze raadslagen zult gij voor u den krijg voeren, en in de veelheid der raadgevers is de overwinning. Alle wijsheid is voor den dwaze te hoog; hij zal in de poort zijn mond niet opendoen. (Spr.24:3-7, SV) Liefde en wijsheid zijn wat mij betreft synoniemen.
 19. Kaasjeskruid

  Ontspanning

  Ja dat net is me allemaal wat. Had ik zonet dat net nodig, vergeet ik dat net weer eens en sta ik te drillen zonder net. Dat wordt em net niet. Maar ik dril tegenwoordig niet meer op de sokken, dat scheelt. Al doende leert men en dat net wordt vanzelf onderdeel van de routine. Net niet, straks wel.
 20. De vele miljoenen die na het lezen van Johannes tot geloof zijn gekomen getuigen toch ergens anders van.
 21. Kaasjeskruid

  Ontspanning

  Het koelt aardig af zo ondertussen. Maar dat gaat de pret niet drukken. Prima geslapen vannacht, zelfs niet wakker geworden van een belletje van een vismaat van me. Volledig gefixeerd op de beetmelder, want die hoeft maar een piep te geven en ik sta in de schoenen. Nog een maandje, dan is het winter. Es kijken of ik zo'n bronzen ijsklomp kan vangen tijdens die periode. Vooruitzien is regeren, althans bij het vissen doe ik er wel degelijk mijn voordeel mee. Dus... beginnen met de z van zoeken... Prachtig hoor; methodieken. Zolang ze op dieren toegepast worden heb ik er geen moeite mee. Op naar
 22. Kaasjeskruid

  Ontspanning

  Achteraf gezien toch beter de nacht voorafgaand aan deze nacht kunnen pakken. Desalniettemin genoeg timing voor deze herfstschub.
 23. Heb jij je eigen bijdragen wel eens goed bekeken? Indien nodig komt daar ook een Griekse lexicon bij aan te pas. Waarschijnlijk omdat je zelf niet snapt wat er in je eigen bijbel staat. Elk vogeltje zingt zoals ie gebekt is en als dat bekkie jou niet bevalt, dan luister je gewoon niet. Objectiviteit is ver te zoeken bij jou wat mij betreft.
 24. Tja @Mullog, het kan even pijn doen de waarheid te erkennen en ermee in het reine te komen. Maar omdat ze per definitie Góds waarheid is, zijn we er op de lange termijn beter mee af
 25. Kaasjeskruid

  Ontspanning

  Uiteraard.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid