Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 846
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Het geloof dat Jezus God is, is een van de fundamentele overtuigingen binnen het christendom en vormt de basis van het geloof voor miljoenen christenen over de hele wereld. Jezus is de tweede persoon

Ik denk dat je het niet begrijpt, jij legt het uit naar jouw dogma, en sjako naar zijn dogma. Jullie beiden zijn overtuigd van jullie dogma's gelijk en zullen nooit toegeven en elkaar nooit overtuigen

Als ik een beeld heb van God en ik sla dat kapot, heb ik dan ook God zelf kapot geslagen? God heeft de mens geschapen naar zijn beeld of als zijn gelijkenis. De mens IS God niet, al denk hij zelf

Posted Images

Op 7-5-2024 om 08:23 zei sjako:

Ja natuurlijk, ik ben achterlijk. Ik snap die theorie heel goed, maar de meeste mensen snappen dit, terecht, niet.

Ik heb nooit gesuggereerd dat je achterlijk bent. Jammer van die opmerking. Maar uit de opmerking die je maakte blijkt wel dat je theorie helemaal niet goed snapt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 9-5-2024 om 07:33 zei Dat beloof ik:

Maar uit de opmerking die je maakte blijkt wel dat je theorie helemaal niet goed snapt.

Er is geen enkele trinitariër die het begrijpt. De Vader is God, de Zoon is God en de Heilige Geest is God en toch zijn het geen 3 goden maar 1 God. En dat is is gebaseerd op een verkeerde interpretatie. Een eenheid wilt niet zeggen dat je 1 persoon bent. Twee mensen die getrouwd zijn zijn ook één vlees zegt de Bijbel, maar dat is toch ook geen letterlijke 2-eenheid? Ze handelen als 1 persoon, dat is heel wat anders. Bijv volgens Jesaja is Jehovah de enige schepper. Maar in het nieuwe testament wordt Jezus ook Schepper genoemd, maar ook Begin van de schepping van God. Dus je moet goede kennis hebben om dat te begrijpen. Dat de Vader Jezus heeft voortgebracht en dat Jezus, toen nog de Wijsheid, als een Meesterwerker naast Jehovah stond om alles te maken. Alles is doorheen Jezus geschapen. Bijv een bouwbedrijf heeft een werknemer in dienst. Alle geld, materialen etc komen van de baas , maar die baas zal geen steen metselen, maar dat zal die werknemer doen. Maar die baas kan wel zeggen dat hij de bouwer is. Jezus heeft de macht en de Geest gekregen van Zijn Vader om de schepping vorm te geven, maar uiteindelijk komt het wel van Jehovah, de Vader af.

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 uur geleden zei sjako:

Er is geen enkele trinitariër die het begrijpt. De Vader is God, de Zoon is God en de Heilige Geest is God en toch zijn het geen 3 goden maar 1 God

Zeker, als je daar logica op los laat blijft er niets van over. Maar hetzelfde is het geval met het geloof dat God de enige eeuwige God is, zonder begin of eind.  En dat geloof je wel. Als je daar met dezelfde logica tegenaan kijkt kan dat ook niet. 

Maar in het laatste geval doe je dat niet, enkel en alleen omdat jij dat gelooft, en niet de Triniteit. Dat heeft dan niets meer met logica te maken, ook al doe je dat zo voorkomen, maar alles met cherry picking.

bewerkt door Dat beloof ik
Link naar bericht
Deel via andere websites
23 minuten geleden zei Dat beloof ik:

Maar in het laatste geval doe je dat niet, enkel en alleen omdat jij dat gelooft, en niet de Triniteit. Dat heeft dan niets meer met logica te maken, ook al doe je dat zo voorkomen, maar alles met cherry picking.

Dat God geen begin heeft gekend is eigenlijk logisch. Wie anders zou God geschapen moeten hebben? Ik geloof niet in de Drieeenheid omdat ik het niet terugzie in de Bijbel. Het zijn allemaal constructies die anders uit te leggen zijn en die veel logischer zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites

God heeft geen begin gekend, de Zoon heeft wel een begin gekend (In den beginne).

Johannes 14:10 

Gelooft gij niet, dat Ik in de Vader ben en de Vader in Mij is? De woorden, die Ik tot u spreek, zeg Ik uit Mijzelf niet; maar de Vader, die in Mij blijft, doet zijn werken.

Echt moeilijk is het niet, Voorbeeld (de Vader) en beeld (de Zoon) zijn één.  De Zoon is naar het (voor)beeld van de Vader (enig) geboren, niet geschapen.  De Vader spreekt het Woord als Zichzelf uit.   Daarom is de Vader in de Zoon en de Zoon is in de Vader.

Voordat God begon met scheppen, was de Zoon er ook niet. God werd immers pas Schepper toen Hij begon met scheppen.  God veranderde niet omdat Hij begon met scheppen, wat er veranderde was de aanwezigheid van de schepping (tijd en ruimte).   Het Licht schijnt in de duisternis, zegt Joh 1:5.   Doch de duisternis behoort tot de schepping (Jesaja 45:7).  Jesaja 45 zegt: Ik formeer het licht, en schep de duisternis.   In Jesaja 45 zegt God dat hij de Zoon 'geformeerd' heeft.   De Zoon is immers het licht der wereld.

En dan de Zoon aanbidden als God?   Dan heeft men weinig Bijbel kennis.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei sjako:

Dat God geen begin heeft gekend is eigenlijk logisch. Wie anders zou God geschapen moeten hebben? Ik geloof niet in de Drieeenheid omdat ik het niet terugzie in de Bijbel. Het zijn allemaal constructies die anders uit te leggen zijn en die veel logischer zijn.

Maar niet meer of minder logisch dan een drie eenheid die anderen wél uit dezelfde Bijbel afleiden. 

bewerkt door Dat beloof ik
Link naar bericht
Deel via andere websites
7 uur geleden zei Dat beloof ik:

Maar niet meer of minder logisch dan een drie eenheid die anderen wél uit dezelfde Bijbel afleiden. 

Heel misschien dat die goede verbeelding ook een beetje op hol kan slaan, dan denk je misschien dat het al in orde is.

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 uur geleden zei Hopper:

En dan de Zoon aanbidden als God?   Dan heeft men weinig Bijbel kennis.

Mattheüs 2:11 En toen zij in het huis kwamen, vonden zij het Kind met Maria, Zijn moeder, en zij vielen neer en aanbaden Het. Zij openden hun schatkisten en brachten Hem geschenken: goud en wierook en mirre.  (NB. Als vooruitblik naar het aanbidden door de heidenen)

Mattheüs 28:9 Toen zij weggingen om het aan Zijn discipelen bekend te maken, zie, Jezus kwam hun tegemoet en zei: Wees gegroet! Zij gingen naar Hem toe, grepen Zijn voeten en aanbaden Hem.
17. En toen zij Hem zagen, aanbaden zij Hem, maar sommigen twijfelden.

Lukas 24:52 En zij aanbaden Hem en keerden terug naar Jeruzalem met grote blijdschap.

Openbaring 5:6 En ik zag, en zie: te midden van de troon en van de vier dieren en te midden van de ouderlingen stond een Lam als geslacht, met zeven hoorns en zeven ogen. Dat zijn de zeven Geesten van God, die uitgezonden zijn over heel de aarde.
8. En toen Het de boekrol genomen had, wierpen de vier dieren en de vierentwintig ouderlingen zich vóór het Lam neer. Zij hadden elk een citer en gouden schalen vol reukwerk. Dit zijn de gebeden van de heiligen.
12. En zij zeiden met luide stem: Het Lam Dat geslacht is, is het waard om de kracht te ontvangen, en rijkdom, wijsheid, sterkte, eer, heerlijkheid en dankzegging.
13. En elk schepsel dat in de hemel, op de aarde, onder de aarde en op de zee is, en alles wat daarin is, hoorde ik zeggen: Aan Hem Die op de troon zit, en aan het Lam zij de dankzegging, de eer, de heerlijkheid en de kracht in alle eeuwigheid.
14. En de vier dieren zeiden: Amen. En de vierentwintig ouderlingen wierpen zich neer en aanbaden Hem Die leeft in alle eeuwigheid.


Mattheüs 14:33 Zij die in het schip waren, kwamen Hem aanbidden en zeiden: Werkelijk, U bent de Zoon van God!

Hebreeën 1:2 Die Hij Erfgenaam gemaakt heeft van alles, door Wie Hij ook de wereld gemaakt heeft.
6. En wanneer Hij vervolgens de Eerstgeborene in de wereld brengt, zegt Hij: En laten alle engelen van God Hem aanbidden.
8. maar tegen de Zoon zegt Hij: Uw troon, o God, bestaat in alle eeuwigheid. De scepter van Uw koninkrijk is een scepter van het recht.
13. En tegen wie van de engelen heeft Hij ooit gezegd: Zit aan Mijn rechterhand, totdat Ik Uw vijanden neergelegd heb als een voetbank voor Uw voeten?

bewerkt door Breuk
Link naar bericht
Deel via andere websites

Filippenzen 2:9 Daarom heeft God Hem ook bovenmate verhoogd en heeft Hem een Naam geschonken boven alle naam,
10. opdat in de Naam van Jezus zich zou buigen elke knie van hen die in de hemel, en die op de aarde, en die onder de aarde zijn,
11. en elke tong zou belijden dat Jezus Christus de Heere is, tot heerlijkheid van God de Vader.
 

Psalm 97:7 Beschaamd moeten zijn allen die beelden dienen en zich op de afgoden beroemen.
        Buig u voor Hem neer, alle goden.
8. Sion heeft het gehoord en zich verblijd, de dochters van Juda hebben zich verheugd
        vanwege Uw oordelen, HEERE.
9. Want U, HEERE, bent de Allerhoogste over de hele aarde,
    U bent zeer hoog verheven boven alle goden.

(Jezus die de dingen doet die aan God worden toegeschreven)
Handelingen 7:59 En zij stenigden Stefanus, terwijl deze Jezus aanriep en zei: Heere Jezus, ontvang mijn geest.
60. En terwijl hij op de knieën viel, riep hij met luide stem: Heere, reken hun deze zonde niet toe! En toen hij dat gezegd had, ontsliep hij.

1 Korinthe 1:2 aan de gemeente van God die in Korinthe is, aan de geheiligden in Christus Jezus, geroepen heiligen, met allen die de Naam van onze Heere Jezus Christus aanroepen, in elke plaats, zowel hun als onze Heere:
3. genade zij u en vrede van God, onze Vader, en van de Heere Jezus Christus.

Ga zelf verder op onderzoek:

https://www.pthu.nl/bijbelblog/2015/08/hoe-kunnen-we-de-drie-eenheid-van-vader-zoon-en-geest-uitleggen-op-basis-van-bijbelteksten/

https://wachttorenkijker.wimdegoeij.nl/jehova-getuigen-aanbidden-here-jezus-christus-niet/
Wim de Goeij (ex-JG):
Het Griekse woord “prosekunhsan” of (pro·skuʹne·o) wordt op een aantal plaatsen in de NWT vertaald met “aanbidden”. Maar alle teksten waar dit woord in voorkomt en die betrekking hebben op de Here Jezus, op aarde en ná Zijn opstanding, worden vertaald met “hulde”. Het WTG wil de Here Jezus Christus niet aanbidden. Daarom is men krampachtig bezig geweest om hun eigen vertaling aan te passen ten einde dit te “ondersteunen”. Op hun website staat dit artikel, onder de direct al misleidende titels “De zienswijze van de bijbel” “Is het juist om Jezus te aanbidden?“ Want wat volgt is niet de zienswijze van de Bijbel, maar die van het wachttorengenootschap. Kijk het maar na. Het is belangrijk om dit goed in gedachten te houden. Weet dat de geponeerde stellingen niet van God afkomstig zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Breuk:

Mattheüs 2:11 En toen zij in het huis kwamen, vonden zij het Kind met Maria, Zijn moeder, en zij vielen neer en aanbaden Het. Zij openden hun schatkisten en brachten Hem geschenken: goud en wierook en mirre.  (NB. Als vooruitblik naar het aanbidden door de heidenen)

Ze brachten het eer. Koningen werd diezelfde eer gegeven. Aanbidden is niet een eenmalige actie maar is een doorlopend iets. Je voor iemand buigen is een actie van eerbied. Aanbidden doe je 24 uur per dag.

1 uur geleden zei Breuk:

opdat in de Naam van Jezus zich zou buigen elke knie van hen die in de hemel, en die op de aarde, en die onder de aarde zijn,

Jezus is aangesteld als koning over Gods Koninkrijk. In die hoedanigheid zijn we Jezus eer verschuldigd. Bij zijn wederkomst zullen mensen dit zien en zullen ze moeten erkennen dat Jezus heer is over iedereen. David werd ook toegesproken als heer, maar David is niet Jezus.

1 uur geleden zei Breuk:

Jezus die de dingen doet die aan God worden toegeschreven)
Handelingen 7:59 En zij stenigden Stefanus, terwijl deze Jezus aanriep en zei: Heere Jezus, ontvang mijn geest.
60. En terwijl hij op de knieën viel, riep hij met luide stem: Heere, reken hun deze zonde niet toe! En toen hij dat gezegd had, ontsliep hij.

Jezus heeft die autoriteit gekregen van Zijn Vader. Hij kwam in de Naam van Zijn Vader. Als je iets krijgt dan heb je altijd een autoriteit boven je anders neem je die autoriteit.

Mattheus 28:18 Jezus kwam naar ze toe en zei: ‘Ik heb alle autoriteit in de hemel en op aarde gekregen.  

1 uur geleden zei Breuk:

Psalm 97:7 Beschaamd moeten zijn allen die beelden dienen en zich op de afgoden beroemen.
        Buig u voor Hem neer, alle goden.
8. Sion heeft het gehoord en zich verblijd, de dochters van Juda hebben zich verheugd
        vanwege Uw oordelen, HEERE.
9. Want U, HEERE, bent de Allerhoogste over de hele aarde,
    U bent zeer hoog verheven boven alle goden.

Dit is nu een goed voorbeeld van cherry-pick. Je zoekt wat teksten bij elkaar en je gaat iets ‘bewijzen’. Jehovah heeft Jezus aangesteld boven alles in hemel en op aarde. Jezus gaat 1000 jaar Gods Koninkrijk leiden. Na deze 1000 jaar geeft Hij het Rijk weer aan Zijn Vader en is Hijzelf ook weer onderworpen aan God. Dus door te buigen voor Jezus erken je de regeling van Jehovah.

1 uur geleden zei Breuk:

Wim de Goeij (ex-JG):

De grootste charlatan op internet. Vooral niet doen.

And when they came into the house, they saw the child with Mary his mother, and falling down to their knees, they paid homagea to him. And after opening their treasure boxes, they presented gifts to him: gold and frankincense and myrrh. 

REV Mat 2:11

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei sjako:

Ze brachten het eer. Koningen werd diezelfde eer gegeven. Aanbidden is niet een eenmalige actie maar is een doorlopend iets. Je voor iemand buigen is een actie van eerbied. Aanbidden doe je 24 uur per dag.

Jezus is aangesteld als koning over Gods Koninkrijk. In die hoedanigheid zijn we Jezus eer verschuldigd. Bij zijn wederkomst zullen mensen dit zien en zullen ze moeten erkennen dat Jezus heer is over iedereen. David werd ook toegesproken als heer, maar David is niet Jezus.

Sjako jij blijft in je cirkel ronddraaien, mag hoor. Ik ben wel benieuwd of anders JG’s ook zo stellig vol blijven houden. Op dit forum zijn m.i. zo veel teksten voorbijgekomen die de drie - eenheid van Vader, Zoon en Geest onderbouwen.

En dan weer voor de zoveelste keer:

Waar in het Grieks staat aanbidden in relatie met God wordt het vertaald met aanbidden. Waar aanbidden staat in relatie met Jezus vertaalt de NWV met eer (hulde) geven.    

Het is wat Wim de Goeij zegt: 

Het Griekse woord “prosekunhsan” of (pro·skuʹne·o) wordt op een aantal plaatsen in de NWT vertaald met “aanbidden”. Maar alle teksten waar dit woord in voorkomt en die betrekking hebben op de Here Jezus, op aarde en ná Zijn opstanding, worden vertaald met “hulde”. Het WTG wil de Here Jezus Christus niet aanbidden. Daarom is men krampachtig bezig geweest om hun eigen vertaling aan te passen ten einde dit te “ondersteunen”. Op hun website staat dit artikel, onder de direct al misleidende titels “De zienswijze van de bijbel” “Is het juist om Jezus te aanbidden?“ Want wat volgt is niet de zienswijze van de Bijbel, maar die van het wachttorengenootschap. Kijk het maar na. Het is belangrijk om dit goed in gedachten te houden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
18 minuten geleden zei Breuk:

Sjako jij blijft in je cirkel ronddraaien, mag hoor. Ik ben wel benieuwd of anders JG’s ook zo stellig vol blijven houden. Op dit forum zijn m.i. zo veel teksten voorbijgekomen die de drie - eenheid van Vader, Zoon en Geest onderbouwen.

Om precies te zijn 0. Met de juiste interpretatie zijn ze allemaal uit te leggen.

18 minuten geleden zei Breuk:

Waar in het Grieks staat aanbidden in relatie met God wordt het vertaald met aanbidden. Waar aanbidden staat in relatie met Jezus vertaalt de NWV met eer (hulde) geven.    

Zo stellig is dat helemaal niet te zeggen. 
Hulde brengen in de christelijke Griekse Geschriften. Het Griekse woord pro·skuʹne·o komt nauw overeen met het Hebreeuwse hisj·ta·chawahʹ; het houdt ook zowel de gedachte in van hulde brengen aan schepselen als van het aanbidden van God of een godheid, hoewel bij pro·skuʹne·o de wijzewaarop hulde wordt gebracht, misschien niet zo sterk naar voren treedt als bij de Hebreeuwse uitdrukking hisj·ta·chawahʹ, die de gedachte van zich neerwerpen of neerbuigen aanschouwelijk overbrengt. Geleerden leiden het Griekse woord van het werkwoord kuʹne·o af, dat „kussen” betekent. Uit de wijze waarop het woord in de christelijke Griekse Geschriften (alsook in de Septuaginta, de Griekse vertaling van de Hebreeuwse Geschriften) wordt gebruikt, blijkt dat personen op wier handelingen dit woord wordt toegepast, zich neerwierpen of neerbogen. — Mt 2:11; 18:26; 28:9.

Link naar bericht
Deel via andere websites
34 minuten geleden zei sjako:

Dit is nu een goed voorbeeld van cherry-pick.

De theoloog Pieter Oussoren van de Naardense bijbel doet ook aan cherry-picking volgens de zelf benoemde JG theoloog Sjako van dit forum.

Kun je ook nog ingaan op de verwijzingen tussen Jesaja 6 (gaat over God) en Johannes 12 (gaat over Jezus). En de verwijzingen tussen Psalm 102 (gaat over God) en Hebreeën 1 (gaat over Jezus).  
 

Als er in het Grieks een bepaald woord staat en dat vertaal je met aanbidden (God) en hulde brengen (Jezus) dan is het geen vertalen maar interpreteren c.q. sturen. 
 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 uur geleden zei Breuk:

Als er in het Grieks een bepaald woord staat en dat vertaal je met aanbidden (God) en hulde brengen (Jezus) dan is het geen vertalen maar interpreteren c.q. sturen. 

Als je mn uitleg gelezen zou hebben zou je begrijpen dat het zowel hulde brengen als aanbidden kan betekenen. Volgens Jezus moet je alleen God aanbidden: 

Mat 4:10 Toen zei Jezus tegen hem: ‘Ga weg, Satan! Want er staat geschreven: “Jehovah, je God, moet je aanbidden en alleen voor hem moet je heilige dienst doen.”’

En dat gaat dus om de God van Jezus. En is dat ook een Drieeenheid of is alleen de Vader God? 1Kor 8:5 Want ook al zijn er zogenaamde goden in de hemel of op aarde — en er zijn veel ‘goden’ en veel ‘heren’ —  6 in werkelijkheid is er voor ons maar één God, de Vader, uit wie alle dingen zijn ontstaan en voor wie wij bestaan. En er is één Heer, Jezus Christus, via wie alle dingen zijn ontstaan en via wie wij bestaan.

Dus één God, de Vader, en één Heer, Jezus Christus. Jezus Christus is Heer, niet God.

6 uur geleden zei Breuk:

De theoloog Pieter Oussoren van de Naardense bijbel doet ook aan cherry-picking volgens de zelf benoemde JG theoloog Sjako van dit forum.

Er zijn genoeg theologen die hetzelfde zeggen als ik. Wist je bijv dat Sir Isaac Newton ook theoloog was. Geen domme jongen zou je denken. Was ook unitariër. Hij doorzag ook heel goed dat de Drieeenheidsleer niet klopt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
21 minuten geleden zei sjako:

Volgens Jezus moet je alleen God aanbidden: 

Mat 4:10 Toen zei Jezus tegen hem: ‘Ga weg, Satan! Want er staat geschreven: “Jehovah, je God, moet je aanbidden en alleen voor hem moet je heilige dienst doen.”’

Dat stelt de onbekende schrijver van het boek Mattheüs, niet Jezus.

30 minuten geleden zei sjako:

Er zijn genoeg theologen die hetzelfde zeggen als ik. Wist je bijv dat Sir Isaac Newton ook theoloog was. Geen domme jongen zou je denken. Was ook unitariër. Hij doorzag ook heel goed dat de Drieeenheidsleer niet klopt

Dat was geen kwestie van doorzien, maar een mening hebben op een bepaald gebied, waarop veel mensen een andere mening hebben. Dat moet je niet verwarren met andere terreinen waarop hij wél zaken heeft bewezen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
36 minuten geleden zei sjako:

Er zijn genoeg theologen die hetzelfde zeggen als ik. Wist je bijv dat Sir Isaac Newton ook theoloog was. Geen domme jongen zou je denken. Was ook unitariër. Hij doorzag ook heel goed dat de Drieeenheidsleer niet klopt.

De meest christelijke kerken belijden de drie eenheid. Newton is blijkbaar geen aanhanger daarvan.  
Dat maakt hem een uitzondering die de regel bevestigt.   
 

Wel grappig dat hij verbonden is geweest aan het Trinity college.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

De natuurlijke mens deelt nu eenmaal graag alles op. Daar heb je het 'goede' en daar heb je het 'kwaad'.   Dat opdelen is in de Bijbel 'kennis van goed en kwaad' genaamd.  De ironie wil dat de erfgenamen van Adam en Eva met diezelfde wens tot opdelen ook God heeft opgedeeld in 3 personen.  Het staat nergens in de Bijbel, maar wat kan de natuurlijke mens dat nou schelen?  Die gelooft wat men op de concilies van Nicea(325) en Constantinopel (381) en Chalcedon (451) heeft besloten.   De kerk zei: Dogma!  En ziet...de kerk had meer gezag dan de Bijbel.....

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Breuk:

De meest christelijke kerken belijden de drie eenheid. Newton is blijkbaar geen aanhanger daarvan.  

Dat zegt niks want de weg is smal en de meesten lopen op de brede weg. Trouwens de unitaristen nemen behoorlijk toe en dat zijn bij lange na niet alleen JG.

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei sjako:

Dat zegt niks want de weg is smal en de meesten lopen op de brede weg. Trouwens de unitaristen nemen behoorlijk toe en dat zijn bij lange na niet alleen JG.

Je zoekt toch geen meerderheden?  Al zou je de laatste 'unitarist' op aarde zijn, dan nog blijft God Een.   Alsof God zich wat aantrekt van wat op concilies wordt besloten.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid