Spring naar bijdragen

Roken. Kan dat?


Rook jij?  

1 lid heeft gestemd

  1. 1. Rook jij?

    • Ja
      52
    • Nee
      133
    • Heel soms
      27


Aanbevolen berichten

Quote:
Op vrijdag 05 mei 2006 12:30:31 schreef djsandro het volgende:

Ik denk dat iedereen kan stoppen met roken als je dat zelf wil.

Trouwens rook jij Zelf??? je reageerd zo vel.

Je kan ook ff normaal reageren naar mij. heb ik gezegt dat ik mensen haat die roken?? denk je dat ik geen mensen ken die roken??

Ik ben fel omdat ik het niet zo prettig vind zoals jij oordeelt over mensen, namens God, naar mijn gevoel.

Nee, ik rook niet.

Ik reageer normaal, misschien wat fel ja, excuses, maar als je dat niet prettig vind kun je je misschien beter buiten discussies houden.

Je reageerd alsof je een gloeiende hekel hebt aan mensen die niet kunnen stoppen met roken, en die niet alles alleen aan God over willen laten.

Wat doet het er toe of je mensen kent die roken?

Ik ken ook mensen die dingen doen wara ik het niet mee eens ben. Heb ik dan een hekel aan die mensen? Nop.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 517
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

Op vrijdag 05 mei 2006 12:16:58 schreef djsandro het volgende:

Dat denk ik niet want als jij absoluut niet wil geloven hoe kan God dan tegen jouw spreken?

Je moet echt wel zelf willen.

Open je Bijbel en God spreekt al tot jou, en die God zegt tegen jou dat je matig moet zijn, verslaving is niet matig dus daarom zou je het een zonde kunnen noemen. Maar je bent geen supermens als God jou ziel vernieuwd, hij veranderd je menszijn en je karakter niet. Ik geloof zeker dat er mensen zijn die door de kracht van God gesterkt worden en stoppen met roken. Er zijn echter ook mensen die al 20 jaar roken, tot geloof komen en blijven roken.

Quote:
Waarom roken mensen dan nog steeds?? Anders had God het al lang van ze weg genomen. Je moet het zelf willen, je wil toch ook geloven zonder de wil kan je niet geloven

Ik denk dat een mens opzich helemaal niet wil geloven, maar dat de Geest jou laat zien dat je zonder God niets bent, je ziet dat je ziek bent, zondig bent en daaruit groeit het geloof. Ik geloof niet zo in een tovenaar-God die allerlei dingen wegneemt Hij stampt niet zomaar tegen zijn zelf gemaakte wetten in. Als je verslaafd bent aan nicotine, theïne of cafeïne is je lichaam daar aan gewend en is het de eerste twee weken gewoon echt moeilijk om van sigaretten af te blijven. En daar wil God jou mee helpen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zaterdag 06 mei 2006 00:01:46 schreef djsandro het volgende:

Er zijn zat christenen die niet willen stoppen met roken. En die zien roken niet als een belemmering, dat kan en mag. God wil jouw daar zeker weten meehelpen daar ben ik het zeker mee eens, en dat roep ik al de hele tijd.

Je roept teveel, want je hebt ook al gezegt dat een écht Christen niet rookt/wil roken dat is in tegenspraak met wat je hierboven zegt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op donderdag 16-12-2004 23:33:08 schreef Marieke het volgende

Jacco, ik denk dat ik net als Robert de tekst van dat je je lichaam rein moet bewaren anders uitleg als jij. Het staat inderdaad letterlijk in de bijbel, maar als je de hele tekst erbij pakt lees je:

...Ga ontucht uit de weg! Geen enkele andere zonde die een mens kan begaan tast het lichaam aan, maar wie ontucht pleegt zondigt tegen het eigen lichaam. Of weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de heilige Geest... (1kor6:18 NBV)

Dit gaat dus specifiek over ontucht, in mijn ogen. En soms heb ik gewoon een beetje het gevoel dat de tekst: Uw zult uw lichaam rein houden voor de Heilige Geest, te pas en te onpas door christenen gebruikt word om allerlei regeltjes op te leggen van wat hoort en wat niet hoort, vandaar mijn misschien wat heftige aversie tegen het aanhalen van deze tekst. Dat is niet persoonlijk naar jou toe bedoeld, maar dat is meer door het feit dat ik daar in het algemeen een beetje moe van word.

Zoals ik al eerder schreef ervaar ik roken niet als een afgod. Een afgod is in mijn ogen iets wat je van God weg houd. En zoals ik al uilegde in mijn post op de vorige pagina, ervaar ik niet dat roken mijn relatie met God in de weg staat. Ik houd niet minder van Hem, ik houd niet minder van mijn medemensen, het weerhoud me niet om te bidden of in de bijbel te lezen.

Ook legde ik al uit dat ik, hoewel ik rook, wel degelijk rekening houd met mijn medemensen. Juist. Ik vind roken mijn verantwoordelijkheid, waar anderen geen last van hoeven te hebben.

Ik denk dat wij over dit onderwerp gewoon duidelijk van mening verschillen. Jij intepreteert de bijbel op een andere manier dan ik. En dat kan, dat is mogelijk. Laten we het er dan maar op houden dat we het niet eens zullen worden over dit onderwerp, maar elkaars mening respecteren. Ik vind het goed van jou dat niet rookt. Ik ben het niet eens met de argumenten die je aandraagt, maar heb respect voor het feit dat je met mij hier over van gedachten heb willen wisselen.

Oftewel... dit vind ik (sorry hoor knipoog_dicht.gif) dus écht nergens op slaan.

Dan kun je ook zeggen:

Het gaat toch alleen over ontucht dus...:

Ik mag in mijn eigen lichaam snijden

Ik mag drugs spuiten, blowen

Ik mag masturberen (slecht voor de geest dan)

Ik mag gigantisch verslaafd zijn aan alcohol, zodat ik mijn lever verniel

Ik mag alles doen wat slecht is voor mijn geest, ziel en lichaam...

!WANT! het gaat toch álleen maar over ontucht. Ontucht is immers als enige aantasting van mijn lichaam, de tempel van de Heilige Geest.

Maar dat staat er niet, dat is wat men er van maakt om het weg te redeneren.

Ooh trouwens...

Sorry dat ik daar nu nog op reageer terwijl de discussie al zo ver is gevorderd.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Bij wijze van spreke komt er straks nog iemand met iets anders aanzetten... een voorbeeld:

Van ontucht kun je geslachtsziekten oplopen, dus....

Zolang ik het met condoom doe is er niets aan de hand.

Immers mijn lichaam wordt (misschien) alleen aangetast als ik het onveilig doe. (zonder te beseffen dat het hier over lichaam ziel en geest gaat)

En vaak komt het me dan ook nog over alsof men het best weet maar zich express van de domme wil houden.

Hoe ver kun je als christen je geweten dood houden, of foute gedragingen weg redeneren?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ben der achtergekomen dat ik het makkelijker vind een week op water en 1 soepje per dag te leven dan te stoppen met roken.

Als je niet begrijpt hoe moeilijk stoppen met roken is raad ik je dus aan een week te vasten op die manier knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

* hopeloos heeft het ook samen met God voor elkaar gekregen... alleen dan zonder ook maar enige moeite big-smile.gif

Maar de stoppogingen hiervoor waren idd een ramp, waardoor ik wel weet hoe moeilijk het is om (op eigen kracht) te stoppen. Daarom vind ik het ook een wonder dat ik er op zo'n makkelijke manier vanaf gekomen ben big-smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Krijg hier in dit topic beetje het idee, dat je alleen met God maar kan stoppen..

btje onzin..

Ken zat mensen die zonder God ook gestopt zijn..

maarja.. je moet natuurlijk voor jezelf kiezen tot hoever je in zulke dingen wilt gaan..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Zolang ik het met condoom doe is er niets aan de hand. Immers mijn lichaam wordt (misschien) alleen aangetast als ik het onveilig doe. (zonder te beseffen dat het hier over lichaam ziel en geest gaat)

Je vergelijking gaat scheef onder andere om de volgende redenen:

1. Ontucht is bij de wet verboden, overtreding van de wet van je land is overtreding van het 5e gebod.

2. Ontucht is overtreding van het zevende gebod.

Met roken (hoeft) dat niet het geval te zijn.

1. Roken is bij de wet verboden op een aantal plaatsen, rook je daar dan overtreed je automatisch de wet.

2. Roken is geen overtreding van een gebod, tenzij je een verslaving ontwikkeld (matigheid) en die gaat toch je dood/versnelling van (6e gebod).

Quote:
En vaak komt het me dan ook nog over alsof men het best weet maar zich express van de domme wil houden.

Dat vind ik ook hoor, je weet gewoon dat teveel roken echt schadelijk is en je moet je niet verschuilen achter een verslaving. Ook ik heb een verslaving, zonder koffie (caffeïne dus ook chocolade(melk) en cola) wordt ik niet wakker, blijf ik niet scherp etcetra, maar dit is niet schadelijk voor mijn gezondheid, net als roken kan je lichaam een bepaalde hoeveelheid verwerken.

Quote:
Hoe ver kun je als christen je geweten dood houden, of foute gedragingen weg redeneren?

Dat vind ik dan weer een overkill redenatie, teveel roken kan schadelijk zijn en een verslaving; welke dan ook is eigenlijk een zonde. En nog kort over 'doe het met God'.

Hoe stel ik mij dat voor dat je extra kracht krijgt door 'noem wat'? ik kan mij goed voorstellen dat je als je God beloofd: ik rook niet meer dat dat een extra impuls is om het écht niet meer te doen; omdat Hij God is. Of dat 'met God gestopt' zijn is weet ik niet.

Maar in dat geval heb ik met God verkering gekregen en het met Hem uitgemaakt, heb ik mijn rijbewijs met God gehaald etcetra.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ja en je kunt ook altijd iets verzinnen om een ander onderuit te halen.

Laatst bij soulsurvivor raakte ik aan de praat met een jongen, best wel boeiend gesprek en op een gegeven moment stak ik een peuk op. Het eerste wat hij zei (waarna het me even moeite koste om niet kwaad te reageren en te vergeven): 'Hoe groot is je geloof dan!!'.

Sommige niet-rokers die mij hun mening over roken hebben verteld lijken zichzelf behoorlijk heilig te vinden. Maar goed, ik ben dan liever mezelf die maar niet kan stoppen met roken wetend dat ik één bonk genade ben dan een ander die heilig denkt te leven.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op woensdag 10 mei 2006 14:08:24 schreef Lupa het volgende:

tja roken. Ik vind het vies, het is duur, het is slecht voor je en als je wilt stoppen is dat veel te moeilijk. Oftewel, ik zie geen reden om eraan te beginnen
smile.gif

Ik zei vroeger ook nog erbij dat het slecht is voor het milieu, dat het ontzettend dom staat, dat je dan niet lekker meer kunt zoenen en dat je smaakpapillen achteruit gaan knipoog_dicht.gif 'Niet beginnen dus' zei mijn moeder, de ervaringsdeskundige.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op woensdag 10 mei 2006 14:03:25 schreef Helena het volgende:

ik ben dan liever mezelf die maar niet kan stoppen met roken wetend dat ik één bonk genade ben dan een ander die heilig denkt te leven.

party.gif Da's idd een mooie uitspraak...

Aan de andere kant moet het geen excuus worden om maar door te gaan met dingen waarvan je weet dat God er niet blij mee is.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid