Spring naar bijdragen

Gedenkwaardige posts


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 668
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

Nou succes voor Audio.
yes.gif
En Karin, fantaseren over mij helpt. Bij mij in ieder geval altijd.
crysmile.gif

Quote:

[...]

Kan je dan niet net zo goed paddo's gaan eten? Dan zie je ook kaboutertjes.
widegrin.gif

rofl.gif

oke, hij was best flauw puh2.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Tsja, katholieken onder elkaar hè?

Vooral Leuven-fans onder elkaar denk ik, in een bastion van rare Hollandsheid is gedeelte appreciatie voor een fatsoenlijke stad wel nogal bandscheppend. puh2.gif

(En ik katholiek, mja, hangt er vanaf hoe je dat ziet natuurlijk. Ik kan alleszins niet zeggen dat ik het niét ben, maar of ik het wel ben, nja.)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

\"En op de zeventwintigste dag der zesde maand zult gij een gezellige samenkomst hebben, gij zult generlei slaafse arbeid verrichten; dan zult gij zeven dagen feest vieren voor de MarinusCopy.\"

Wat een fijne, die kun je voorlopig voor iedereen die jarig is gebruiken en mensen blijven verbazen met je 'originaliteit'

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

In onze gemeenten wordt het wel eens van de kansels geroepen hoor.. Dat katholieken eigenlijk nauwelijks christenen te noemen zijn, en dat wanneer God in Zijn almacht besluit om een katholiek te bekeren, die katholiek dan binnen afzienbare tijd wel lid zou worden van een (niet-nader te definiëren kerkverband binnen de gereformeerde gezindte).

Wel, ik deel dat soort visies niet. Ik geloof ook dat het protestantisme een actiegroep was (en soms ook nog is). Ik zie dan ook niet zo goed in waarom 'wij protestanten' zijn vergeten 'onszelf op te heffen'.. Wel vanuit het punt dat wij daar nu niet veel mee doen.

Dat is het grootste punt, we moeten ons niet zozeer opheffen, we moeten gesprekken aangaan. Gemeenschap zoeken als individuele gelovigen en kijken welke punten ons wel samenbrengen. Niet om daardoor tot een oecumenisch 'we geloven in dezelfde God dus is het ok'-gedoe te verzeilen..

Ik zou durven stellen dat het protestantisme zijn roots is vergeten omdat zij (vaak!) niet de belijdende functie meer heeft richting 'de oude Moederkerk'.. We zijn uit de grote Olietanker gegaan en hebben er voor gekozen om Reddingsbootjes te zijn.

500 jaar later denken we dat we zelf miniolietankertjes te zijn. Ookal liggen we vaak op ramkoers, we hebben een functie.. Reddingsboot.

Dit vond ik een erg mooie post als ik eerlijk bensmile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Dat vind ik een groter moreel kwaad dan dat waar christenen eeuwig over zeuren: abortus, euthanasie, homosexualiteit. Wel peuren in andermans privéleven over zulke privékwesties, maar burgers, overheid en bedrijven niet aanspreken op het gezamenlijk potverteren van de aarde vind ik een gotspe

Heel herkenbaar.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Gelukkig wast iedere ploeg zijn fietsen iedere dag, dus schoon zijn ze zeker... Dan kun je uiteraard ook kijken naar welke onderhoudsmiddelen ze gebruiken voor schoon in de duurzame zin van het woord. Gebruik zelf Pedro's Exrta Dry, Icewax en Bio degreaser, dat schijnt allemaal erg verantwoord te zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Mwah, als ik zo terug kijk op wat ik allemaal geschreven heb wat toch echt niet christelijk genoemd kan worden volgens de Faq, mag het een wondertje heten dat ik nog nooit een waarschuwing, ban of andere zaken aan mijn broek heb gehad.

Ik ben eigenlijk het levende bewijs dat andersdenkenden hier alle ruimte kunnen krijgen, mits ze maar taalvaardig genoeg zijn stuutje.gif Het is dat ik te oud ben, anders was ik een prima reclame puh2.gif

P.S. krijg ik nu een waarschuwing voor off topic zijnengel.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Joh, dit is stiekeme propaganda voor Zen.. ik corrumpeer heel credible effectiever dan welke moslim en andersgelovige criticaster dan ook
engel.gif

Nee hoor. Ik ben erger! Alle atheïsten die op het forum zaten toen ik me aanmeldde zijn of geband of zelf vertrokken en ik denk dat ik wel wat explicieter tegen "het" christendom ingegaan ben.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid