Spring naar bijdragen

Gedenkwaardige posts


Aanbevolen berichten

Quote:

de beste manier om te evangeliseren is nog altijd door je leven als christen te leven. Mijn huisgenoot, feestbeest eerste klas, gezellige kerel is altijd bezig met school, sport en feesten. Verder reiken zijn interesses niet.

Ik heb hem de afgelopen 8 maanden goed leren kennen. Hij had natuurlijk wel door dat ik bezig was met de kerk en ik legde hem wel is wat uit, net als dat hij mij de ins en outs van kickboksen heeft uitgelegd. Verder hebben we het best gezellig. Verder hebben we het af en toe wel een beetje over elkaars achtergrond. Hij weet bijvoorbeeld dat mijn familie niet meer kerkelijk is en net zo hard feest als hij. Van de week begon hij opeens dat hij diepgang in zijn leven wilde. Toen zei ik, van ga filosofen lezen, ga literatuur lezen. Ik vroeg voor de gein, van welke kant wil je op: spiritualiteit, filosofie enz. Halverwege het gesprek zei hij dat hij het best wel knap vond dat ik naar de kerk ging terwijl mijn hele omgeving dat op dat moment niet doet. Het is verre van duidelijk of hij boedhist, filosoof of wat dan ook gaat worden. Maar ik vond het toch wel grappig, dat je prima zonder woorden toch wat uit kan dragen.

Zondebesef komt tegelijk met het besef dat God nodig is. Ik zou nooit als iemand vertelt dat hij leeft als goed mens zeggen dat het evangelie niet voor hem is. Ten eerste willen je mensen gewoon je verhaal horen, dus je manipuleert in feite als je zegt dat het evangelie niet voor hem is, omdat hij vindt dat hij leeft als goed mens.

Gewoon mooi. smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 668
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Danielle_v opent een topic:

Quote:

leven wij ons leven? maken wij onze eigen keuzes? of worden we geleefd.. door god?

Eerste post na de OP is:

Quote:

En waarom zijn bananen krom?

En dan Thorgrem: rofl.gif

Quote:

[...]

Vaak wordt gezegd dat bananen krom zijn omdat ze naar het licht groeien, maar daar is geen snars van waar! Het licht speelt wel een rol in de smaak van de banaan, maar de vorm wordt er niet door beïnvloed. De ZWAARTEKRACHT is de boosdoener. De bananenvrucht heeft een 'negatieve geotropie'. Dat betekent dat de stengel waaraan de tros zich ontwikkelt recht omhoog groeit, en daarna doorbuigt onder zijn eigen gewicht. De bloemen wijzen dan naar beneden, maar omdat de vruchten tegen de zwaartekracht in groeien, krommen zij zich omhoog. De één meer dan de ander, afhankelijk van de plaats in de kam. Wil je liever een rechte banaan dan een kromme? Dan volgt hier een tip: Als je de groeistengel omhoog zou trekken, zodat hij rechtop blijft staan, zouden de bloemen omhoog wijzen en krijg je: rechte bananen!

Bron:

Er is echter een Duitser die een apperaat heeft uitgevonden waardoor bananen recht groeien.

Bron:

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Quote:

Op dinsdag 16 oktober 2007 11:54:39 schreef JoostG het volgende:

Ik vind het idee van demonen in mensen zo makkelijk... Ook bij diensten. Iemand die rookt heeft 'de demoon van roken', iemand die drinkt 'de demoon van drank' ... etc....

Quote:

Op dinsdag 16 oktober 2007 12:32:12 schreef AndreasJ het volgende:

Gaaf! Dan die demoon uitdrijven en zie je een kudde varkens gaan roken enzo

widegrin.gif

Dat zou wel een heel ander soort gerookt spek opleveren dan nu. smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op dinsdag 23 oktober 2007 01:11:10 schreef Eru Iluvatar het volgende:

Ik kan dr wel om huilen. Dat eeuwige geruzie tussen christenen, dát is werk van satan.

Juist. Als je iets kapot wilt maken, is van binnenuit ook een prima middel. En als buitenstaander zie je een versplintert lichaam wat in zich zelf loopt te hakken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik denk dat het er van af hangt wat je verstaat onder evangeliseren. Kinderen vertellen over waarin je gelooft, prima. Kinderen mooie verhalen uit de Bijbel vertellen, moet ook kunnen. Met kinderen vanuit christelijk perspectief samen nadenken en praten over dingen als houden van, vriendschap, doodgaan,... lijkt me ook erg zinvol. Ik vind het belangrijk dat kinderen ook met zulke dingen in aanraking komen, kinderen stellen zichzelf immers ook vragen over zulke zaken. Ik zou het overigens ook niet erg vinden wanneer iemand daar met kinderen over praat vanuit pakweg islamitisch perspectief. Maar kinderen zijn ontzettend beïnvloedbaar, en ik vind het niet gepast om bij kinderen je eigen geloof aan te bieden als de ultieme waarheid. Dat kan je vind ik niet maken naar ouders toe. Geen enkele ouder wil dat zijn jonge en beïnvloedbare zoon of dochter achter hun rug om geronseld wordt voor één of andere religieuze beweging. Het is natuurlijk al iets anders wanneer ouders hun kinderen naar de catechese sturen ofzo, hoewel je ook daar kinderen je eigen overtuiging niet zomaar mag opdringen.

Erg duidelijk verwoord en erg waar yes.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Jezus vroeg zijn leerlingen ook al eens waarom ze zich zo druk maakten over wat hierna kwam, en ik vraag me ook nog altijd af waarom iemand schijnbaar (ik zeg dus niet dat dit werkelijk zo is, maar dat ik soms die indruk krijg)drukker is met de vraag of ie al dan niet gered zal zijn na zijn overlijden en of ie nu wel op de juiste manier gelooft, omdat je toch de zekerheid wil hebben dat je gered bent ipv bezig te zijn met de praktische invulling van het geloof in je leven hier, in je woorden en daden tov andere mensen.

Niemand kan een ander oordelen, dat is uiteindelijk aan God en ook volgens de bijbel zullen op het oog zeer vrome en volledig dogmatisch gelovigen afgewezen worden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

In Romeinen 95 schreef Paulus:

Hunner zijn de vaderen en uit hen, wat het
vlees
betreft, de Christus,
die is boven alles, God,
te prijzen tot in eeuwigheid.

Paulus zegt hier dus, dat de Christus
bovenal
God is. Dus
niet
een mens! Ook niet Jezus! Maar hoe kan nu, dat Jezus tóch ook Christus genoemd wordt? Omdat de Christus in Hem volledig
gestalte
aangenomen had. Paulus schreef bijvoorbeeld:

……ter wille van wie ik opnieuw weeën doorsta, totdat de gestalte van Christus in u zichtbaar wordt.

In wie dat volledig plaatsvindt,
is
een Christus. Het is ook volkomen duidelijk, dat hiermee de Geest wordt bedoeld!

Maar nú 2 Korinthe 5.16 en 17. Paulus schreef daar:

En zo kennen wij dan niemand meer naar het vlees. Indien wij Christus al naar het vlees gekend hebben, thans niet meer.

Zo is dan wie in Christus is, een nieuwe schepping.

Dat hij hiermee in de eerste plaats
Jezus
bedoelde, die wij niet meer moeten kennen, wordt duidelijk als we dit vergelijken met Galaten 3. 27 en 28, waar Paulus schreef:

Want gij allen, die in Christus gedoopt zijt, hebt u met Christus bekleed. Hierbij is geen sprake meer van Jood of Griek, van slaaf en vrije, van mannelijk en vrouwelijk; gij allen zijt immers één in Christus.

Dus wij kennen dan ook zéker geen Jezus meer! Want dan zijn wij allen in Christus. Niet gemakkelijk te begrijpen, dat geef ik onmiddellijk toe, maar als we zo ver zijn, hebben we de oude, vleselijke mens afgelegd en zijn wij allen één in Christus.

Maar ook contextueel kan er geen twijfel over bestaan, dat Paulus in 2 Korinthe 5 ons aanraadde om de Christus (Jezus) niet meer naar het vlees te kennen. In vers 15 schreef hij immers:

Daar wij tot het inzicht gekomen zijn, dat één voor allen gestorven is.
Dus zijn allen gestorven.
En voor allen is Hij gestorven, opdat zij, die leven, niet meer voor zichzelf zouden leven, maar voor Hem, die voor hen gestorven is en opgewekt.

Dit alles kan onmogelijk van Jézus’ dood en opstanding gezegd worden! Het gaat hier dus over de Christus, als Gods Geest, die voor álle mensen en
in
alle mensen gestorven én weer opgewekt is. Een kosmisch gebeuren, dat VAN DEN BEGINNE AL WAS.

Hiermee zijn m.i álle bezwaren tegen deze uitleg, ontkracht.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Prachtige post van ThijsK:

Quote:

hij zit ene beetje zn coleaga's op te hemelen
widegrin.gif

* ThijsK wil ook opgehemeld worden
boosrood.gif

@ _Nickname_:

Kort het dan af naar 'alle posts van P. Strootman'.

Die zijn toch allemaal even hilarisch en inhoudelijk nagenoeg allemaal gelijk widegrin.gif

knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid