Spring naar bijdragen

Levi

Members
 • Aantal bijdragen

  6.768
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Levi

 • Rang
  CrediShark

Contact Methods

 • MSN
  levi@credible.nl

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Amsterdam
 • Religie
  Joods

Recente profielbezoeken

4.547 profielweergaven
 1. Levi

  Zorg

  Vergeet de ondergeschiktheid van Esther aan mannen niet; dat schijnt volgens de ts ook mee te werken aan het oplossen van haat.
 2. Levi

  Genesis 2:17

  Zoals het er staat. Mie jode'a roe'ach b'nee adam ha'olah hie le'ma'alah ve'roe'ach ha'b'hemah ha'joredet hie le'mata la'aretz? Wie weet (of) de adem/wind/geest/ruis/levensadem (van de) kinderen/zonen van (de) mens/Adam stijgt/gaat/ontmoet zij (verwijzend naar "adem/wind/geest/ruis/levensadem") naar boven, en de adem/wind/geest/ruis/levensadem (van) de dieren/beesten/kudde zij (verwijzend naar "dieren/beesten/kudde") daalt/gaat/(ver)zinkt naar beneden naar de aarde? Alle woorden tussen de () zijn ingevoegd vanwege de leesbaarheid.
 3. Levi

  Genesis 2:17

  Volgens mij is Yoni een troll…
 4. Levi

  Laatste dagen - Openbaring

  We hebben al heel veel punten waarop onze meningen uiteen lopen. Een klein voorbeeld is dat ik er door studie achter ben gekomen dat je na de dood naar een plaats gaat waar nog bewustzijn is, terwijl jij er door studie achter bent gekomen dat je na de dood "slaapt" en dus geen bewustzijn hebt. Wie van ons heeft nu gelijk?
 5. Docu gezien. Wat een ellende. En wat onbegrijpelijk dat mensen zo met kinderen omgaan. ??
 6. Levi

  Laatste dagen - Openbaring

  Wat heeft het met wel of niet inspireren van het NT te maken? Er wordt gezegd dat je door studie erachter kan komen hoe de Schepper denkt en doet. Dus mijn stelling is: als ik nu door studie erachter ben hoe de Schepper denkt en doet, en jij komt er ook door studie achter, maar(!) onze conclusies staan haaks op elkaar. Wie heeft er dan gelijk? ?
 7. De idee van een jubeljaar is dat "het eigendom", weer in handen komt van de oorspronkelijke "eigenaar". En weliswaar wordt dat concept niet meer in het leven van alledag in de joodse gemeenschap toegepast, maar dat wil niet zeggen dat het niet bestaat. Want naar mijn idee houdt de Eeuwige zich er weldegelijk aan.
 8. Levi

  Laatste dagen - Openbaring

  En nou denk ik er door studie achter gekomen te zijn hoe de Schepper denkt en doet. En mijn conclusies staan haaks op die van @sjako Hoe weten we dan wie er gelijk heeft? Overigens was @Dat beloof ik me voor, en verwoordde een en ander goed in het bericht aan @sjako, die daar overigens niet meer op reageerde:
 9. Volgens mij ging die docu in Monitor daarover. Helaas wordt die vanavond niet uitgezonden. Vanmiddag zag ik nog iemand reageren dat je de van de gebedsgenezers en duiveluitdrijvers die er keer op keer maar niet in slagen om via het gebed iemand te genezen, of via uitdrijving er niet in slagen mensen weer geestelijk gezond te krijgen - maar die mensen we weg weet te houden van reguliere hulpverlening - mag zeggen dat ze aan godsdienstwaanzin lijden... Opmerkelijk.
 10. Levi

  Bewijs leven na de dood

  En dan nog is het zo dat ik mij beroep op voorbeelden van zaken die hij zelf zo aandroeg. Ik ga voorbij aan het rare feit dat hier een tekst van Prediker wordt aangehaald als argument dat doden letterlijk geen deel meer hebben aan wat onder de zon plaats vind (waarmee dus niet letterlijk is gezegd dat zij geen bewustzijn zouden hebben), terwijl de andere aangehaalde tekst van de zielen onder het altaar gebruikt wordt als argument dat een tekst over de doden juist níet letterlijk genomen moet worden. Dat is in zichzelf dus al tegenstrijdig. ?
 11. Levi

  Bewijs leven na de dood

  Je begrijpt me verkeerd. Ik zeg dat je hier (1) met heel redelijke argumenten aannemelijk kan maken dag iets figuurlijk of overdrachtelijk gezien moet worden. En daarna zeg ik dat ik niet begrijp dat je dát in dit geval (1) wél kan (dus dat je op basis van argumenten iets aannemelijk maakt), terwijl je in een ander topic (2) géén argumenten aandraagt zodat jouw visie aannemelijk is. En toen schreef ik dat ik de vraag uit dat andere topic (2) dan misschien híer moet stellen. Je hoeft dus niet hier te verduidelijken waarom je in dit topic (1) de dingen zo ziet, maar ik be
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid