Spring naar bijdragen

Wouter Philippaerts

Members
 • Aantal bijdragen

  383
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Wouter Philippaerts

 • Rang
  CrediGup
 • Verjaardag 03/24/1983

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Belgie
 • Religie
  Christelijk
 • Interesse
  Bijbel, zingen, wandelen
 • Beroep
  arbeider

Recente profielbezoeken

769 profielweergaven
 1. 5 Vertrouw op JAHWEH met heel jouw hart, maar op je verstand moet je niet leunen. SW Het is een zware les. Zeker als we ook weten dat alles afhankelijk is van tijd en kans. God noemt zijn volk dwaas, wijs in het doen van kwaad. Daarom is het goed om te vertrouwen op Christus in wie alle schatten van wijsheid en kennis verborgen zijn. Door de liefde van Christus mogen we vrijuit spreken in zijn naam. Wat kunnen we nog doen om te hopen dat we goed zullen doen? Ref. Pred. 9:11, Jer. 4:22, Kol. 2:3, Gal. 2:20
 2. [11] En alle tong zou belijden, dat Jezus Christus de Heere is, tot heerlijkheid van God de Vader. SV77 Iedereen, elk mens is de moeite waard om te vertellen over de goede boodschap van Jezus. Evangelisatie is een heel belangrijk thema in de bijbel. In het oude testament is het moeilijker om de gedachte te vinden dat alle volken toegang hebben tot God. Jezus is de Heer. De vreugdebode werd wel al door Jesaja aangekondigd. In het oude testament wordt JHWH in het Grieks door Kurios vertaald. We mogen aannemen dat de weg naar God door Jezus Christus loopt. Een weg van lijden naar opstanding
 3. 2 Tess. 2: 11 En daarom zal God hun een inwerking van dwaling zenden, dat zij de valsheid geloven, 12 opdat allen gericht worden die de waarheid niet geloven, maar welbehagen hebben in de onrechtvaardigheid. NCV God beloont ieder naar zijn daden. Saul, Abimelech en de joden hadden zich ernstig misdragen. Gelukkig kent God hier ook de weg terug naar verzoening en dat is via Jezus. Ref. Rom 2:6.
 4. 31:1 Wee hen die afdalen naar Egypte voor hulp. Op paarden leunen zij en zij vertrouwen op strijdwagens, want zij zijn met velen, en op ruiters, want ze zijn zeer aaneengesloten. En zij geven geen gehoor aan de Heilige van Israel en naar JAHWEH vragen zij niet. NCV Vertrouwen in een leger van vlees in plaats van vertrouwen in de heilige van Israël, dat is de valkuil in deze vers. Paarden en strijdwagens zijn symbolen voor aardse rijkdom. God geeft aan diegene die vertrouwt op Hem. Wanneer we Hem zoeken toont hij zich een beloner. Ook is de Heer met ons bij elke strijd. Weten we zeker
 5. Hier heb je grotendeels gelijk in. Het internet is een schat aan informatie. Eenvoudig raadpleegbaar en dynamisch. De indeling in OT en NT, verzen en hoofdstukken heeft ervoor gezorgd dat je veel meer structuur en diepgang kan verwerven in de bijbel. Het is waar dat je niet moet oververzadigen in niets want dat maakt lui. De bijbel bestuderen voor wat er staat en wat het voor jou echt betekent zonder oordeel over de overtuiging van een ander want we lezen allemaal hetzelfde.
 6. Het is gewoon ook heel christelijk om zorg te dragen voor de mensen voor wie vegetarisch/veganistische voedsel nog niet aankunnen in hun voedingspatroon. Het vraagt discipline, doorzetting en een hoop geloof om je vleesconsumptie te beperken. Laat ons vooral voortgaan op de goede weg.
 7. De app biblehub is zo'n software programma met toeters en bellen. Het biedt zowel de Hebreeuwse als de Griekse grondteksten. De app van NCV heeft enkel de Griekse grondtekst van het nieuwe testament en dat wel met goede nederlandse vertalingen. De app van de NBG heeft praktisch alle teksten van de bijbel als je abbonnee bent tenminste. Kata Biblon is een site met goede bronteksten en de site ellopos is ook deftig.
 8. Het oude testament verklaren vanuit het nieuwe. Paulus heeft daar mooi over geschreven. De beste plaats om te beginnen te lezen in de bijbel is dan het nieuwe testament.
 9. Het oude testament is een moeilijk boek. Hebreeuws, aramees en andere talen. De echte betekenis is voor een christen niet anders te verstaan dan door de kennis van het nieuwe ernaar te kijken.
 10. De beste Christelijke overtuigingen voor 2021
 11. Zelfs in het Duits. Elke taal heeft wel andere inzichten op dezelfde concepten. De Taize gemeenschap bijvoorbeeld heeft urenlange diensten waar de leden een bijbeltekst in nagenoeg alle talen krijgen te horen. Interessant en toch is de grondtekst de basis voor alle vertalingen. Engels is ook super in deze omdat het veel invloeden heeft overgenomen van Grieks, Hebreeuws en andere talen. Dankjewel.
 12. Dag Forum, Hoe lezen jullie de bijbel? Los van het gebruik van leesroosters en commentaren. Grieks is de grondtaal van het nieuwe testament en Hebreeuws de taal van het oude. Daarrond zweven alle vertalingen in het Nederlands. Het lijkt dat velen van jullie de bijbel in een vertaling lezen. Het gaat hier vooral om de taal waarin je graag leest.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid