Spring naar bijdragen

Wouter Philippaerts

Members
 • Aantal bijdragen

  406
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Wouter Philippaerts

 • Rang
  CrediGup
 • Verjaardag 03/24/1983

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Belgie
 • Religie
  Christelijk
 • Interesse
  Bijbel, zingen, wandelen
 • Beroep
  arbeider

Recente profielbezoeken

995 profielweergaven
 1. Het verschil is dat in geloof, God de wegen zal verzachten en niet wij.
 2. Dat is een kwestie van de bron van je rede. Geloof of wetenschap gebaseerd op bewijs. Het probleem van nadenken over enkel wereldlijke wetenschap is dat je denken beperkt is.
 3. Wouter Philippaerts

  Wijsheid

  Vertrouw op de HEERE met heel je hart, en steun op je eigen inzicht niet. Ken Hem in al je wegen, dan zal Híj je paden rechtmaken. Spreuken 3:5‭-‬6 HSV God prioritair maken en op Hem vertrouwen is hier de boodschap. Het verhaal van Gods wegen kunnen we primair en autoritair in de Schrift tegenkomen. Ellende komt voort uit hoogmoed en te veel bezig zijn met rede. Is het mogelijk een duidelijk onderscheid te maken tussen goddelijke en seculiere wijsheid?
 4. Dank voor deze tip. De Willibrordvertaling is een heel mooie vertaling. De commentaar en het afsluitend gebed is ook fijn gedaan. Jammer van de tegenstrijdigheden in de Katholieke Kerk. Zou het ooit mogelijk zijn om alle kerken met elkaar te verzoenen?
 5. Gen. 50:19-21. Dit stukje gaat over Jozef, de zoon van Jacob, die zegt dat mensen niet bang voor hem hoeven te zijn. De mensen, ook zijn eigen broers, hebben hem geminacht door hem te verkopen aan Egypte. God keert alles ten goede. De vernederde zoon zal nu zijn goedheid tonen. Kunnen we dit stuk over Jozef in het evangelie van Jezus terugvinden?
 6. Hun hart is ver van mij zei Jesaja al. Zalig de zuiveren van hart want zij zullen God zien. Doet de Kerk voldoende om mensen warm te maken voor de weg van Christus? Ref. Mat. 15:8, Mat. 5:8.
 7. 6 Tot hem zei Jezus: "Ík ben de weg en de waarheid en het leven. Níemand komt bij de Vader tenzij door Mij. (NCV) Als je heel het oude testament zou kennen en alles deed wat daarin stond zou je nog niet echt leven. Het is pas als we gaan lijken op Jezus dat we op het goede spoor zijn naar het eeuwige leven. Waarheid en leven gaan hier samen. Je kan geen waarheid vinden als die niet naar leven leidt. Offers brengen heeft dan ook geen zin als ze niet in de naam van Jezus gebracht zijn. Gelukkig kunnen we in Jezus geliefd worden door God. Hoe komt het dat joden in Jezus niet de verwacht
 8. 9 en Hij heeft uitgesproken tot mij: "Voldoende voor jou is Mijn genade, want Mijn kracht wordt volbracht in zwakheid." Met veel genot dan zal ik veeleer roemen in mijn zwakheden, opdat op mij de kracht van Christus zou tabernakelen. (NCV) Je kan je afvragen waarom zoiets bestaat als pijn. Met deze tekst denkt Paulus te weten dat zonder de duivel de mens teveel hoogmoed zou hebben. God wil niet dat mensen teveel trots hebben. De Heer is het die mensen sterk maakt. Ref. 1 Cor. 1:29, Psalms 18:2-3.
 9. Via de app van debijbel.nl kun je met het aangeboden leesrooster en drie vertalingen (NBV, BGT en HSV) al een mooi begin maken.
 10. Heel fijn is de app van biblehub. Het is Engelstalig voor vertalingen. De grote troeven van biblehub zijn de grondteksten. Biblehub staat ook bol van uitleg bij de verzen van de bijbel. Digitaal de bijbel lezen geeft je ook de vrijheid om opzoekwerk te vergemakkelijken. In het Nederlands is de NCV app heel aangenaam omdat deze echt goed de grondtekst letterlijk vertaalt. In ons gezin is bijbellezen en erover praten nog niet echt uitgewerkt. Communicatie over de bijbel vraagt misschien ook oprechte interesse wederzijds. Anders blijft het aanmoedigen. Het geloof overbrengen en groeien in d
 11. 4 En het woord van JAHWEH komt tot mij, zeggend: 5 Voordat Ik jou in de buik vormde, kende Ik jou. En voordat jij uit de baarmoeder voortkwam, heiligde Ik jou; tot profeet naar de natiën gaf Ik jou. (NCV) Deze verzen zijn niet alleen voor Jeremia geschreven. We hebben allemaal gaven ontvangen om het werk te verrichten dat God ons heeft opgedragen te doen. Getuigen van Jezus is profeteren. Ref. 1 Cor. 12:4-5, 2 Tim. 4:5, Op. 19:10.
 12. We kennen elkaar niet. Het is jammer van je tijd. Het was goed van je om die bronnen op te zoeken. Veel geluk met het groeien in het lezen van de bijbel. We zoeken naar methoden om mensen te bemoedigen naar een godsvruchtig leven. Jozua 1:7-8 geeft daarbij een heel sterke reden.
 13. Als we aannemen dat geletterdheid door onderwijs iets is dat in die tijden niet bestond dan valt er niet veel te bewijzen. Dat mag je tegenspreken. Je kan het niet bewijzen. Ref. Leerplicht België 1914 Wet-Poullet
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid