Spring naar bijdragen

Wouter Philippaerts

Members
 • Aantal bijdragen

  1.179
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Wouter Philippaerts

 • Rang
  CrediBakvis
 • Verjaardag 24-03-1983

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Locatie
  Belgie
 • Religie
  Christelijk
 • Interesse
  Bijbel, zingen, wandelen
 • Beroep
  arbeider

Recente profielbezoeken

2.193 profielweergaven
 1. onwetendheid. De wil van de Vader is verborgen in de Schrift?
 2. Begin je dag met biblehub of bible league. Waarom? Niemand kent Gods Geest. Daarbij de grondtekst is de meest ware taal om God te verstaan. Vertalen is begrijpen is getuigen. Sorry voor de schrijffouten. De app van de Nederlandse Concordante Vertaling is boeiend voor zijn doorlopende tekst en getrouwe taal. Blue Letter Bible fascinerend voor zijn autoscrol. Eer voor bijbelapp's.
 3. Johannes doopte met water, Jezus met de geest. Samen bedoelen ze geloof in Jezus als Zoon van God. Wat denk jij?
 4. Natuurlijk letterlijk staat, zoals onlangs vermeld, in vers 7 dat mensen 'vanboven' en/of 'opnieuw' voortgebracht worden. NCV Wel mooi het verband met het oude testament telkens.
 5. Wouter Philippaerts

  De waarheid

  Wanneer we leven vanuit Jezus en zijn woorden worden alle wensen van mensen voldaan. Lees jij regelmatig in de Bijbel?
 6. Wouter Philippaerts

  Ziektebeelden

  Psychische storingen. Kan je het oneine geesten noemen?
 7. Wouter Philippaerts

  Hoe werkt God?

  Dag Hermanos2. God werkt natuurlijk niet enkel als mensen erom vragen of bidden. De juiste houding is belangrijk. Bidden werkt bevrijdend. Ieder bewerkt zijn of haar eigen redding. Toch is Gods Geest niet uitsluitend individueel en mensen die weten dat ze God nodig hebben grijpen naar Zijn woord.
 8. Kort. Is oorlog niet sowieso de fout van de aanvaller?
 9. Wouter Philippaerts

  Spookhuis

  Een echtscheiding is geen sinecure. Een gebed, vrienden, familie en alle gesprekken en contacten helpen je hier weer bovenop. Zeer mooi de bijbeltekst van Mat. 11. Heel actueel. Rust heelt. Zuurstof. Wanneer de harde realiteit van de duivel je treft geeft de rust van Christus je houvast. Gods geest is het dan die overwint.
 10. Wouter Philippaerts

  Hoe werkt God?

  Niet per se. Gaitema en u hadden een woordenwisseling over lijden. Lijden doen we allemaal en het is soms egoïstisch om enkel aan vleselijke verlangens te denken. Bidden met, door en in de bijbel is opbouwend, ondersteunend en bemoedigend voor christenen. De bijbel is namelijk Gods waarachtig woord. Wat denk je?
 11. Mooi gebed van youversion voor Oekraïne. God, We hebben U nodig - altijd al. U bent onze bron van kracht, en U zegt ons al onze zorgen bij U te brengen. Bied bescherming en genezing voor de mensen in Oekraïne. Toon hen dat U met hen bent en dat U hun gebeden hoort. Sterk alstublieft iedereen die pijn, eenzaamheid of gebrokenheid ervaart. Vervang alle gevoelens van schroom, angst en onzekerheid met uw vrede en hoop. Kom nader tot ons zoals wij nader tot U komen. In Jezus' naam, Amen.
 12. Wouter Philippaerts

  Hoe werkt God?

  Even terug naar het topic. Kan deze vers helpen om beter te bidden? Fil 2:3. (Vertaald ESV) Doe niets uit egoïstische ambitie of eigendunk, maar acht in nederigheid anderen belangrijker dan uzelf. Een persoonlijke mening: bidden werkt enkel door de bijbel.
 13. Het verschil is dat in geloof, God de wegen zal verzachten en niet wij.
 14. Dat is een kwestie van de bron van je rede. Geloof of wetenschap gebaseerd op bewijs. Het probleem van nadenken over enkel wereldlijke wetenschap is dat je denken beperkt is.
 15. Wouter Philippaerts

  Wijsheid

  Vertrouw op de HEERE met heel je hart, en steun op je eigen inzicht niet. Ken Hem in al je wegen, dan zal Híj je paden rechtmaken. Spreuken 3:5‭-‬6 HSV God prioritair maken en op Hem vertrouwen is hier de boodschap. Het verhaal van Gods wegen kunnen we primair en autoritair in de Schrift tegenkomen. Ellende komt voort uit hoogmoed en te veel bezig zijn met rede. Is het mogelijk een duidelijk onderscheid te maken tussen goddelijke en seculiere wijsheid?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid