Spring naar bijdragen

Wouter Philippaerts

Members
 • Aantal bijdragen

  387
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Wouter Philippaerts geplaatst

 1. Wouter Philippaerts

  Destroy them...

  Spotters, valse profeten en dwaalleraars zullen komen aan het einde van de tijd. Het volk dat zich bezig houdt met afgodendienst en dus handelt naar de wil van het vlees kan alleen gered worden als ze zich keren naar de Geest. Ref. Mat. 7:15, Judas 1:18-19, Gal 5:19-23.
 2. Ja. Als actief gelovige wil je meer en meer op God gaan gelijken en dat kan met bijbelstudie. Zeker nu zondagsdiensten beperkt worden. Het vraagt wel tijd, inspanning en doorzetting om zo autodidactisch bezig te zijn. Is het mogelijk in deze tijd om meer mensen te interesseren met de bijbel?
 3. Het is een gewoonte. Dagelijks God op de eerste plaats stellen en in de bijbel lezen. ‘Iedere dag 3 minuten is voldoende’, zei een pastoor eens in de mis. Naast bijbellezen kunnen christenen ook nog bidden, naar de Kerk gaan en zingen om iets op te noemen. Je draagt als christen in feite altijd je geloof naar buiten. Hoeveel tijd spenderen jullie dagelijks met de bijbel in de hand? Hoe belangrijk is het voor je om hierin bemoedigd te worden?
 4. 4 Ik dank mijn God altijd aangaande jullie vanwege de genade van God op jullie, die aan jullie gegeven wordt in Christus Jezus, 5 dat in alles jullie rijk gemaakt worden in Hem, in alle woord en alle kennis, (NCV) God altijd danken wordt hier mooi omschreven. Het is ook een opdracht van God. In deze vers dankt Paulus zelfs God om Zijn genade voor de ander. Het maakt ook gelukkiger om te geven dan te ontvangen. Kan ieder mens dankbaarheid in zijn hart vinden? Ref. 1 Tess. 5:18, 1 Kor.10:24, Hand. 20:35.
 5. 5 Vertrouw op JAHWEH met heel jouw hart, maar op je verstand moet je niet leunen. SW Het is een zware les. Zeker als we ook weten dat alles afhankelijk is van tijd en kans. God noemt zijn volk dwaas, wijs in het doen van kwaad. Daarom is het goed om te vertrouwen op Christus in wie alle schatten van wijsheid en kennis verborgen zijn. Door de liefde van Christus mogen we vrijuit spreken in zijn naam. Wat kunnen we nog doen om te hopen dat we goed zullen doen? Ref. Pred. 9:11, Jer. 4:22, Kol. 2:3, Gal. 2:20
 6. [11] En alle tong zou belijden, dat Jezus Christus de Heere is, tot heerlijkheid van God de Vader. SV77 Iedereen, elk mens is de moeite waard om te vertellen over de goede boodschap van Jezus. Evangelisatie is een heel belangrijk thema in de bijbel. In het oude testament is het moeilijker om de gedachte te vinden dat alle volken toegang hebben tot God. Jezus is de Heer. De vreugdebode werd wel al door Jesaja aangekondigd. In het oude testament wordt JHWH in het Grieks door Kurios vertaald. We mogen aannemen dat de weg naar God door Jezus Christus loopt. Een weg van lijden naar opstanding
 7. 2 Tess. 2: 11 En daarom zal God hun een inwerking van dwaling zenden, dat zij de valsheid geloven, 12 opdat allen gericht worden die de waarheid niet geloven, maar welbehagen hebben in de onrechtvaardigheid. NCV God beloont ieder naar zijn daden. Saul, Abimelech en de joden hadden zich ernstig misdragen. Gelukkig kent God hier ook de weg terug naar verzoening en dat is via Jezus. Ref. Rom 2:6.
 8. 31:1 Wee hen die afdalen naar Egypte voor hulp. Op paarden leunen zij en zij vertrouwen op strijdwagens, want zij zijn met velen, en op ruiters, want ze zijn zeer aaneengesloten. En zij geven geen gehoor aan de Heilige van Israel en naar JAHWEH vragen zij niet. NCV Vertrouwen in een leger van vlees in plaats van vertrouwen in de heilige van Israël, dat is de valkuil in deze vers. Paarden en strijdwagens zijn symbolen voor aardse rijkdom. God geeft aan diegene die vertrouwt op Hem. Wanneer we Hem zoeken toont hij zich een beloner. Ook is de Heer met ons bij elke strijd. Weten we zeker
 9. Hier heb je grotendeels gelijk in. Het internet is een schat aan informatie. Eenvoudig raadpleegbaar en dynamisch. De indeling in OT en NT, verzen en hoofdstukken heeft ervoor gezorgd dat je veel meer structuur en diepgang kan verwerven in de bijbel. Het is waar dat je niet moet oververzadigen in niets want dat maakt lui. De bijbel bestuderen voor wat er staat en wat het voor jou echt betekent zonder oordeel over de overtuiging van een ander want we lezen allemaal hetzelfde.
 10. Het is gewoon ook heel christelijk om zorg te dragen voor de mensen voor wie vegetarisch/veganistische voedsel nog niet aankunnen in hun voedingspatroon. Het vraagt discipline, doorzetting en een hoop geloof om je vleesconsumptie te beperken. Laat ons vooral voortgaan op de goede weg.
 11. De app biblehub is zo'n software programma met toeters en bellen. Het biedt zowel de Hebreeuwse als de Griekse grondteksten. De app van NCV heeft enkel de Griekse grondtekst van het nieuwe testament en dat wel met goede nederlandse vertalingen. De app van de NBG heeft praktisch alle teksten van de bijbel als je abbonnee bent tenminste. Kata Biblon is een site met goede bronteksten en de site ellopos is ook deftig.
 12. Het oude testament verklaren vanuit het nieuwe. Paulus heeft daar mooi over geschreven. De beste plaats om te beginnen te lezen in de bijbel is dan het nieuwe testament.
 13. Het oude testament is een moeilijk boek. Hebreeuws, aramees en andere talen. De echte betekenis is voor een christen niet anders te verstaan dan door de kennis van het nieuwe ernaar te kijken.
 14. De beste Christelijke overtuigingen voor 2021
 15. Zelfs in het Duits. Elke taal heeft wel andere inzichten op dezelfde concepten. De Taize gemeenschap bijvoorbeeld heeft urenlange diensten waar de leden een bijbeltekst in nagenoeg alle talen krijgen te horen. Interessant en toch is de grondtekst de basis voor alle vertalingen. Engels is ook super in deze omdat het veel invloeden heeft overgenomen van Grieks, Hebreeuws en andere talen. Dankjewel.
 16. Dag Forum, Hoe lezen jullie de bijbel? Los van het gebruik van leesroosters en commentaren. Grieks is de grondtaal van het nieuwe testament en Hebreeuws de taal van het oude. Daarrond zweven alle vertalingen in het Nederlands. Het lijkt dat velen van jullie de bijbel in een vertaling lezen. Het gaat hier vooral om de taal waarin je graag leest.
 17. Hoi Hermanos, Hebreeuwse oude testamentische boeken kunnen een beetje afschrikken in het begin. Vooral het Hebreeuws zelf is nog lastig. Als je dan nog graag de LXX erbij neemt ben je vlug veel tijd verder. Het is zoals je zegt als je eens bezig bent worden de woorden fijn.
 18. Vandaag lezen we in het leesrooster van de Nederlandse concordante vertaling een tekst die verwijst naar de reis van Paulus naar Rome. Interessant hierbij is dat Paulus een heel voorname doelstelling voor ogen had. Namelijk bemoediging van elkaars geloof. Vrienden en daarbij zeker de contacten die je hebt mogen in het beste geval hier aan tegemoet komen. De Kerk, de geloofsgroep, het digitale geloofsforum zijn waardevolle hulpmiddelen om zulke gesprekken te bewerkstelligen. Tekst vandaag: Rom. 15:29. Bemoediging: Rom 1:12.
 19. Nog een belangrijke reden om minder vlees te eten is de belasting op het milieu en de daarbij gaande klimaatverandering. Vlees eten is ook ongezond en verzwakt het immuunsysteem. De beste methode om je gezondheid en voedingspatroon te testen is hardlopen en gewichtscontrole. Je zult merken dat de beste voeding ook het beste is voor de gezondheid van de planeet.
 20. Het is een terugkeer, na een lange tijd van miserie, naar de grote stad in het mooiste land van de wereld. Daarin wordt een nieuw huis gebouwd waar alle inwoners welkom zijn en iedereen die zich geroepen voelt mag meehelpen. Heb je het gevoel dat veel mensen zouden steunen?
 21. In de titel moest ook de verwijzing: Mat. 20:17-34 zijn.
 22. Mijn verontschuldigingen voor de dt- fout. Word je.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid