Spring naar bijdragen

Wouter Philippaerts

Members
 • Aantal bijdragen

  365
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Wouter Philippaerts geplaatst

 1. Het is een terugkeer, na een lange tijd van miserie, naar de grote stad in het mooiste land van de wereld. Daarin wordt een nieuw huis gebouwd waar alle inwoners welkom zijn en iedereen die zich geroepen voelt mag meehelpen. Heb je het gevoel dat veel mensen zouden steunen?
 2. In de titel moest ook de verwijzing: Mat. 20:17-34 zijn.
 3. Mijn verontschuldigingen voor de dt- fout. Word je.
 4. Als je goed wil doen zal je veracht worden. Wie wil goed doen moet dienen en wordt zo belangrijk. Begrijpen vraagt inzicht en na dat inzicht wordt je volgzaam. Zijn dit terechte lessen uit het gelezen gedeelte?
 5. De geest van de tekst is dat welk werk je ook doet of de hoeveelheid niet uitmaakt zolang je doet wat voor ieder afzonderlijk mens is weggelegd.
 6. Hij is liefde en Jezus is zijn beeld onder de mensen.
 7. De arbeiders van het laatste uur krijgen evenveel als de arbeiders die de hele dag gewerkt hebben. Hoe komt het dat Gods rechtvaardigheid niet afhankelijk is van de hoeveelheid werk dat iemand doet?
 8. Vergeven van de moord op je eigen kind. Het enige dat ik kan bedenken is de lijdensweg van Jezus naar zijn kruis.
 9. Een beetje goede werken dus. In het boek Daniël v. 24 speelt vertrouwen een hele grote rol. Wat betekent vertouwen voor je?
 10. De term afgoderij werd al eens besproken op het forum. In de psalm kunnen we de betekenis herkennen. Het dichtwerk sluit mooi aan op de verhalen uit het boek Daniël waarin de strijd met de afgoden van Babylonië ten tijde van de ballingschap wordt gevoerd. Wat kunnen we doen om vol te houden in de dingen waar we ons voor inzetten?
 11. Vreugde overvalt de koning nu de engel Daniël redt. v. 19-24. De straf overkomt die de list bedacht hebben. v. 25. Wie het goede liefheeft wordt beloond. v. 27-29. Hoe kunnen we laten zien dat we het goed menen?
 12. Vertrekken vanuit het onfeilbare woord is een goed begin. De uitleg van antoon is mooi weergeven, ook al is het van de jehova's. De vraag die ik stelde in verband met het verstand en het hart is hier af te leiden uit de studie. Iemand die verstand gebruikt wordt minder verleid tot trots en kan zo problemen voorkomen.
 13. Dank voor dit antwoord. Hoe komt het dat negatief denken zoveel minder moeite kost dan de vrijmakende gedachte?
 14. Het is in ieder geval niet in God gezocht. Het goede kost altijd inspanning om gevonden te worden.
 15. Onwetendheid is misschien de grootste oorzaak van menselijk kwaad. Ik bedoelde dat een mens zich niet ongerust maakt over het slechte als hij goed doet. Het antwoord op je laatste vraag is ook ja omdat niemand perfect antwoord of doet.
 16. Superlieve clip. Leeuwen in de bijbel staan dan ook voor macht en heerschappij (bij de jacht en de grootte van de dieren) wat zeker in de video af te leiden is. Ik denk wel dat hongerige kwaadaardige leeuwen per definitie dodelijk zijn.
 17. Dit opschrift in de afbeelding is mij onbekend. Beltessassar betekent: bescherm het leven van de koning en Belsassar: Bel, bescherm de koning. Beide namen zijn Babylonisch en verwijzen naar de god Bel. Deze god wordt verschillende malen en onder andere namen gebruikt in het oude testament. Het zou kunnen dat de Babyloniërs met de naamsveranderingen de judeeërs wilden onderdrukken.
 18. Bidden is dus strafbaar. v. 11-14. De koning wil zijn beste bestuurder nog redden, maar gooit hem dan toch voor de leeuwen. v. 15-18. De kuil wordt zelfs verzegeld. v. 18. Is de leeuwenkuil onvermijdelijk voor christenen?
 19. Zolang we in Christus zijn wandelen we in het licht. Leef goed dan weet je niet wat je slecht doet.
 20. De rijksbestuurders hadden een verbod gesteld op iets vragen, verzoeken of bidden aan een mens of god. Men mocht alleen de koning om iets verzoeken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid