Welcome to Credible

Welkom op Credible! Leuk dat je langs komt! Kijk gerust eerst even rond op het forum en als je ergens op wilt reageren maak dan een account aan! We hopen dat je het naar je zin hebt en mocht je vragen hebben neem dan contact op met ons!

dingo

Members
 • Aantal bijdragen

  7609
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 1. Klopt ik heb het ook al meerdere keren medegedeeld. Discussies over geloof en evolutie zijn non-discussies want geloof is niet het domein van de wetenschap en wetenschap niet het domein van het geloof. Discussies met atheïsten zijn eveneens zinloos. Mensen zijn met een reden atheïst; er bestaat bij hen geen twijfel anders waren ze wel agnost. Dus meer dan het beleefd uitwisselen van argumenten en standpunten wordt het niet.
 2. Sure, maar ik hou me verder niet bezig met zinloze discussies dat heb ik in het verleden al genoeg gedaan.
 3. Ja die move is redelijk voorspelbaar.
 4. Ik denk niet dat dat werkt maar ik kan me voorstellen dat als je in je eentje moet modereren dat je denkt alle beetjes helpen.
 5. Ik houd me maar aan het oude indiaans gezegde: bid tot God maar roei bij de rotsen vandaan. Overigens zijn er inmiddels zoveel wapens in de VS dat ook al verkopen ze er vanaf vandaag geen een meer ze waarschijnlijk nog voor minstens 100 jaar genoeg hebben.
 6. Ik denk dat je een belangrijke mededeling van God door Paulus over het hoofd ziet. Namelijk dat God geen onderscheid maakt tussen man en vrouw, slaaf of heer, arm of rijk etc. Buiten dat moet je toch 1 Korinthe 13 er nog eens op na lezen.
 7. Tja voor wat het waard is: ik heb tegen mijn vrouw toen nog vriendin eerlijk gezegd dat ik haar waarschijnlijk nooit ga begrijpen maar dat dat voor mij geen probleem is om van haar te houden. Er zijn wel meer dingen die ik niet begrijp tenslotte.
 8. Maak je niet druk TTC is een troll die je vooral niet moet voeren.
 9. En te oud en te kortzichtig.
 10. Je hoort in ieder geval niet in de categorie Youth Alpha. En kennelijk denk je dat een uitspraak als charismatische parafernalia en oecumenisch gebeuzel enige betekenis heeft voor iemand die niet inhoudelijk bekend is met christelijk geloof en christelijke groeperingen? Lijkt me wat optimistisch.
 11. @HJW jouw discussie met @MysticNetherlands is daar weer een sprekend bewijs van. Maar als jij de bijbel pas wil maken op de evolutietheorie en erover wil discussiëren, ga je gang maar ik pas.
 12. Ja Genesis denken we wat van te weten. En de andere 72 bijbelboeken? God zegt de in de bijbel dat mensen naar het beeld van God geschapen te hebben. Wat boeit het of dat over langere tijd plaatsgevonden heeft of op één dag? Zijn allemaal zaken die alleen van belang zijn voor mensen die met de evolutietheorie willen aantonen dat God niet bestaat. Daar is die theorie niet voor bedoeld; wetenschap houdt zich niet bezig met metafysica. Of beter gezegd; hoort zich volgens haar eigen regels zich daar niet mee bezig te houden. Vandaar dat ik de hele discussie naast me neer leg. Te vaak deze discussie gevoerd en tot de conclusie gekomen dat er volkomen langs elkaar heen gepraat wordt. Plus dat er vaak minder edele motieven aan ten grondslag liggen bij degene die aan de discussie deelnemen.
 13. In dat geval lijkt me veel verstandiger om de evolutietheorie vanuit de bijbel te bekijken. Wat maakt het uit of de eerste mens of de eerste groep mensen gezondigd heeft. Definieert de evolutietheorie wie de eerste mens(en) was (waren)? Nee er zijn zover ik weet meerdere kandidaten. En afhankelijk van vondsten en onderzoeken worden dat er alleen maar meer, niet minder. Kortom vanuit de bijbel hoef je in dat opzicht helemaal niets met de evolutietheorie. En kun je je energie beter steken in het begrijpen van de context waarin de diverse bijbelboeken geschreven zijn.
 14. Waarom zou ik vanuit evolutionair oogpunt hier naar willen kijken? De evolutietheorie is bedacht en geschreven een paar duizend jaar nadat de bijbel geschreven dus natuurlijk past dan de evolutietheorie niet op de bijbel. Als je er zo mee omgaat moet je bij elke nieuwe wetenschappelijke vinding de bijbel gaan herschrijven, lijkt me niet erg nuttig.
 15. Ik heb het boek niet gelezen maar uit een paar recensies maak ik op dat het de zoveelste poging is om evolutie en geloof te verenigen. Van mij hoeft dat niet: God is God en en evolutie is wetenschap. Net zo min als ik de bijbel gebruik om wetenschap te bedrijven heb ik wetenschap nodig om christen te zijn.