Welcome to Credible

Welkom op Credible! Leuk dat je langs komt! Kijk gerust eerst even rond op het forum en als je ergens op wilt reageren maak dan een account aan! We hopen dat je het naar je zin hebt en mocht je vragen hebben neem dan contact op met ons!

dingo

Members
 • Aantal bijdragen

  7620
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 1. Dat God bewezen zou moeten worden is echter het gevolg van het "moderne" denken (in de betekenis de periode voor het postmoderne denken). Die manier van denken beperkt zich wel degelijk tot het "meetbare". Is daarin ook een bewuste keuze. Ik voel me overigens niet geroepen om het bestaan van God te verdedigen maar dat wist je al.
 2. Het grootste probleem van Russels theepot is het binaire denken wat er aan ten grondslag ligt. De werkelijkheid is niet zwart-wit maar heeft grijstinten en een regenboog aan kleuren. Daarom is het hele denken "als iets onzichtbaar en onmeetbaar is dan is het er ook niet" vrij kortzichtig. Alleen al de mogelijkheid dat iets NOG niet meetbaar of zichtbaar is wordt er mee uitgesloten. Met dat binaire denken beperk je jezelf doelbewust tot wat binnen je eigen referentiekader past en daar pas ik voor.
 3. Tja het was kiezen tussen twee kwaden en dan hoop je dat niet een type als Trump gekozen wordt. Een land regeren is nu eenmaal wat anders dan een bedrijf besturen. Maar van Clinton word je ook niet blij en betere kandidaten kregen geen kiesmannen. En met het huidige Amerikaanse verkiezingsstelsel is een derde partij die enige kans maakt ook een illusie. Kortom we zullen het nog een poosje met Trump moeten doen. En dan maar hopen dat de volgende verkiezingen er wat beters te kiezen valt dan Trump of Clinton.
 4. Alleen jammer voor jou dat van die "historische Jezus" geen leringen bekend zijn en de leringen uit de bijbel wel.
 5. Je mag van Paulus vinden wat je wilt maar hij onderbouwd wel wat hij schrijft (in de Joodse en Hellenistische traditie, niet die van de Verlichting). Voor mij is het daarom de vraag wat je eigenlijk tegen de brieven van Paulus hebt. Afgezien van het feit dat het niet binnen jouw geloofssysteem past (welk geloofssysteem dat ook is).
 6. Voor degenen die het echte typesetting werk willen maar LaTex te ingewikkeld vinden is er nog Lyx.
 7. Wat ik zo lees zijn deze mensen Judaïsten, dezelfde als waar Paulus over schrijft in zijn brief aan de Galaten. Joden en jodengenoten die christenen uit de heidenen strikt aan de joodse wetgeving en besnijdenis wilde houden. Ook Johannes Chrysostomus schrijft hier over, hier werd enig moment van gedacht dat het anti-semitisch was maar het bleek een geschrift tegen Judaïsten te zijn.
 8. Nee ik bedoel dat Credible niet voor God speelt.
 9. Die definitie is er gekomen omdat de doelgroep op het forum overspoeld werd door allerlei bijzondere zich christen noemende types. Om daar enige duidelijkheid en bescherming voor de doelgroep te creëren is de geloofsbelijdenis van Nicea/Konstantinopel als "lowest common dominator" gekozen (geldt voor naar schatting meer dan 90% van de christelijke denominaties). Kun je die niet onderschrijven en je post in een geloofstopic zaken die hier tegenin gaan dan kan/kon je post verplaatst (naar Levensbeschouwing) of verwijderd worden. Het zegt dus niets over hoe God het zou moeten zien maar alleen iets over de basis waarop er op dit forum gemodereerd kan worden.
 10. Inderdaad en dat is al jaren zo, dus Thorgrem is bijzonder consequent wat dat betreft.
 11. Klopt ik heb het ook al meerdere keren medegedeeld. Discussies over geloof en evolutie zijn non-discussies want geloof is niet het domein van de wetenschap en wetenschap niet het domein van het geloof. Discussies met atheïsten zijn eveneens zinloos. Mensen zijn met een reden atheïst; er bestaat bij hen geen twijfel anders waren ze wel agnost. Dus meer dan het beleefd uitwisselen van argumenten en standpunten wordt het niet.
 12. Sure, maar ik hou me verder niet bezig met zinloze discussies dat heb ik in het verleden al genoeg gedaan.
 13. Ja die move is redelijk voorspelbaar.
 14. Ik denk niet dat dat werkt maar ik kan me voorstellen dat als je in je eentje moet modereren dat je denkt alle beetjes helpen.
 15. Ik houd me maar aan het oude indiaans gezegde: bid tot God maar roei bij de rotsen vandaan. Overigens zijn er inmiddels zoveel wapens in de VS dat ook al verkopen ze er vanaf vandaag geen een meer ze waarschijnlijk nog voor minstens 100 jaar genoeg hebben.