Spring naar bijdragen

dingo

Members
 • Aantal bijdragen

  7.967
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over dingo

 • Rang
  Eeuwige dank verschuldigd!

Recente profielbezoeken

3.030 profielweergaven
 1. Het miskennen van vroegere tijden van een land betekent dat je niets van de geschiedenis geleerd hebt.
 2. Er wordt een stuk bijbeltekst geciteerd maar wel met een bepaalde negatieve intentie. En dan nog ik heb al eerder tegen je gezegd dat als je de bijbel maar in klein genoeg stukjes tekst snijdt, staat er zelfs in de bijbel dat er geen God is. Die weerstand is niet tegen het woord Gods maar tegen de zeer vrouwonvriendelijke uitleg die jij er aan geeft. Als je heel Prediker en Spreuken leest zie je dat Wijsheid als een vrouw ten tonele gevoerd wordt. Dat alleen al is een duidelijke bijbelse stellingname tegen de vermeende superioriteit van de man.
 3. Meneer of mevrouw wil gewoon geld verdienen. Ik heb even de link uitgeplozen omdat ik wat wantrouwig ben met bit.ly links en jawel hoor, wat staat er in de referal link utm_medium=partner&ClickID=10_114388325_8e509038-0415-416d-ac66-940198064c92 Als er toch reclame voor bijbelsoftware gemaakt moet worden zijn er genoeg nederlandse sites die bijbelsoftware en vertalingen leveren.
 4. dingo

  Daniël en Nederland

  Iedere tijd heeft zijn verdeeldheid: er is niets nieuws onder de zon. Hoererij is het oudste beroep van de wereld. Ten tijde van de gouden eeuw werd er genocide gepleegd. Ook in andere opzichten was men op geen enkele manier superieur aan de mensen die nu leven. Mannen waren toen net zo min (moreel of anderszins) superieur aan vrouwen als nu het geval is. Overigens stonden het koperen altaar wel degelijk in de tempel. Kort samengevat je toepassing op Nederland lijkt me een combinatie van wensdenken en een hang naar het verleden. En over die hang naar het verleden staat ook een en ander i
 5. Ja zo is hoe het werkt op een forum. Het is geen democratie, geen trias politica maar gewoon een forum waar de forumbaas of zijn zetbaas het voor het zeggen heeft. Enige voordeel is dat je met "je voeten" kan stemmen en een ander forum kan opzoeken of opstarten.
 6. Als je nooit eerder opgevallen is dat media een politieke kleur en agenda hebben, heb je wel iets gemist. Dat is ook de reden om meerdere media te volgen dan is het plaatje in ieder geval wat vollediger. Dat is ook de reden dat ik regelmatig Amerikaanse media lees. Maar welke media ik ook volg het is nooit reden geweest om niet mijn gezonde boerenverstand te gebruiken. Wat betreft mass extinction daar doen we met z'n allen al genoeg ons best voor en is alleen een kwestie van tijd.
 7. Het is terecht dat men nog steeds over complotdenkers spreekt. Het doel van het "complot" is zoals gewoonlijk vaag terwijl de powers to be heel duidelijke (economische) motieven en belangen hebben die strijdig zijn met de gevolgen van corona. Alleen macht is namelijk niet interessant als je er niet economisch beter van kan worden.
 8. Ik zal het nog enger maken er komt een 2e, 3e,4e, +Ne coronagolf. Simpelweg omdat er geen vaccin is en als die er wel is heb je te maken met een virus dat muteert en waar je je vaccin op moet aanpassen zoals nu bij griepvaccins ook gebeurt.
 9. Dit topic staat hier prima. De vraag was wat het begrip Credible inhoudt en dit is het antwoord wat het begrip voor mij betekend(e).
 10. dingo

  Vraag maar raak

  Dat betekent dat Michiel en ik het beheer van de oprichter Glenn overgenomen heb en dat een aantal jaren zijn blijven doen. In 2015 waren we omdat het uitgangspunt van jongerenforum achterhaald was en de crew te klein werd, van plan Credible op te heffen. Een aantal mensen (die overigens in geen velden of wegen meer te bekennen zijn) hebben toen het forum overgenomen. En ons als dank deze titel gegeven zoals voorheen die ook aan Glenn gegeven is.
 11. Het is inmiddels enorm verwaterd maar Credible is van origine een bijbelgetrouw forum met de Apostolische Geloofsbelijdenis of de geloofsbelijdenis van Nicea/Constantinopel als basis. Degene die dat niet onderschreven waren ook welkom maar onderwerpen die strijdig met de uitgangspunten waren moesten gepost worden in het subforum Levensbeschouwing. Zoals gezegd is dat enorm verwaterd en daarmee ook de geloofwaardigheid van Credible. C'est la vie.
 12. Context van die teksten zeggen ook nog wel iets, zoals ik al zei een patriarchale maatschappij. We weten uit diverse citaten dat er profetessen waren die het woord voerden dus misschien moet je die zwijgteksten niet zo letterlijk nemen als jij doet. En net zo min als een man over zijn vrouw moet heersen maar liefhebben, moet de vrouw niet over de man heersen. Heb je het aantal keren dat in het NT staat God maakt geen onderscheid al geteld?
 13. Man en vrouw zijn niet gelijk, een simpele beschouwing van de fysieke kenmerken laat dat al zien. Man en vrouw zijn wel gelijkwaardig, in het NT wordt meermalen gezegd dat God geen enkel onderscheid maakt. Niet tussen rijk en arm, niet tussen slaaf of vrije en ook niet tussen man en vrouw. Daarbij moet je ook nog eens rekening houden met de patriarchale cultuur waarin de bijbel geschreven is. In andere delen van de wereld waar een matriarchale cultuur bestaat/bestond zou de bijbel niet zo geschreven zijn en uitgelegd worden als in de westerse cultuur.
 14. Je hebt op dit forum een negeerfunctie die ik je kan aanbevelen. Dan zie je hooguit nog een citaat van je genegeerde gebruikers in de berichten van niet genegeerde gebruikers.
 15. Zoals gezegd heb ik het als verduidelijking toegevoegd met de opmerking dat volgens mij veruit het grootste deel van de atheïsten, naturalistische atheïsten zijn. Iets wat jij niet tegengesproken of weerlegd heb tot zover. Mijn redenatie met een extra verduidelijking staat nog steeds overeind. Ik zie dus geen enkel dilemma. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat je of nogal selectief leest of van kwaadwillendheid van de deelnemers hier uit gaat. Het nut van deze discussie wordt daardoor nogal beperkt vandaar dat ik het aantal reacties in dit topic vanaf nu in principe op het rantsoe
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid