Spring naar bijdragen

Jahu

Members
  • Aantal bijdragen

    572
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Jahu

  1. 44 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    En daar ben ik niet zo voor want ik vind dat iedereen in dit land recht heeft op gelijke behandeling.

    Goed dat u dat zo zegt, want ook ik ben voor gelijke behandeling van iedereen. Daarom zal ik het nog uitgebreider formuleren: u bent slecht, uw buurman ook, alle mensen in uw woonplaats zijn slecht, iedereen die in Nederland woont en daarbuiten is slecht, het zijn allemaal zondaars, TENZIJ de individuele mens de Heer Jezus Christus heeft aangenomen als de Vergever en Verlosser van zijn zonden. Iedereen, alle homo's, alle hetero's en alle Jahu's, moeten zich bekeren tot de Heer Jezus Christus, wie dat niet doet blijft een zondaar en blijft in zijn zonde!

    15 minuten geleden zei Figulus:

    En daar ben ik niet zo voor want ik vind dat iedereen in dit land recht heeft op gelijke behandeling.

    Weet u wat hypocriet is DBI, als "gelovigen" naar het water van de Jordaan gaan om van Johannes gedoopt te worden, terwijl zij innerlijk hun zonden helemaal niet kwijt wilden! Als mensen naar een kerk gaan, aan alles "positief meedoen" en zich godsdienstig voordoen, maar ondertussen hun zonden niet willen afleggen maar ermee doorgaan! (2Tim.2:19)

  2. Op 26-5-2024 om 09:28 zei Robert Frans:

    Als je als homoseksuele man een andere man aantrekkelijk vindt, dan kun je daar weinig aan doen, dat zit nu eenmaal in je geaardheid.

    Dat is juist, bij de mensen is dat onmogelijk maar bij God zijn alle dingen mogelijk, met name als het de verandering van je “geaardheid” betreft. (Matt.19:26)

    Want de geaardheid van ieder van ons was zondig geworden. Maar door de vergeving van onze zonden door het bloed van de Heer Jezus Christus zijn wij (die van Hem zijn!), rechtvaardig geworden. (Rom.5:1) Langs de weg van het Evangelie Gods is er eindelijk hoop gekomen voor alle zondaars, dus ook voor de homoseksuelen indien zij zich van hun zonden bekeren tot Christus Jezus en Hem aanbidden. Hij zal hen dan Zijn Heilige Geest geven waardoor Hijzelf in hen de zonde zal weerstaan en die overwinnen. Zo brengt de Heer Jezus Christus het Koninkrijk van God over de ellendige zondaar, verlost hem en maakt hem rijk, maakt hem een koning! (Matt.12:28)

  3. 1 minuut geleden zei Fundamenteel:

    Amen. Onze Heer en Redder Jezus Christus.

    Overigens kunnen wij de goedheid en de Godheid van de Heer Jezus Christus ook benaderen vanuit andere antwoorden die werden gegeven, bv. door Petrus: 'En Simon Petrus, antwoordende, zeide: Gij zijt de Christus, de Zoon des levenden Gods.' (Matt.16:16)

    De vraag 'waarom noemt gij Mij goed?', heeft dan tegelijk betrekking op 'waarom noemt gij Christus goed?'

  4. 1 minuut geleden zei Fundamenteel:

    Ik beweerde niet dat Jezus niet goed is, maar dat Hij zich niet zo liet noemen.

    Ja dat klopt, ik heb het even aangepast. Maar moet u eens proberen om bij uw redenering en uw argumentaties steeds de Heer Jezus Christus de Heilige God te noemen. En dan kijken hoe uw omgeving en de forummers erop reageren, en of u zo'n uitspraak weet te verdedigen. Allez, bravoure!

  5. 9 minuten geleden zei Fundamenteel:

    En dat van ons niet, en wij worden blootgesteld aan vele verleidingen waar het vlees honger naar heeft. Jezus kon dat weerstaan en was daarom zonder zonde.

    Maar je moet de natuur van sommige peuters eens observeren. Ik dacht lang dat wij van natura goed geboren werden, maar het "hebben" en het "ik" en het "bezitterige" zit er echt in zonder aan te leren. De zeven hoofdzondes zijn aangeboren? Ze zullen niet alle 7 domineren, maar aan het karakter van ieder individu is wel iets zondigs aangeboren.

    U stelde dat de Heer Jezus Christus Zichzelf 'niet goed' liet noemen. Dat blijkt dus onschriftuurlijk. Want de Heer Jezus Christus is heel goed, Heilig zelfs want Hij is de waarachtige God.

  6. 11 minuten geleden zei Fundamenteel:

    God is compleet Heilig en ons vlees is ontheiligd door de duivel door middel van verleiding.

    Klopt helemaal, maar het vlees van de Heer Jezus Christus is Heilig.

    15 minuten geleden zei Figulus:

    . U zou met uw standpunt evengoed hoerenlopen kunnen vergoelijken.

    Dat is uitgesloten, want vanaf het moment dat 'man en vrouw' één vlees zijn geworden (de seksuele daad), zijn alle seksuele contacten met anderen daarna overspel. Hoerenlopers plegen dus veelvuldig overspel!

  7. Op 26-5-2024 om 09:28 zei Robert Frans:

    Net zoals de heteroseksueel, als deze niet getrouwd is. Want ook hetero's zijn gebonden aan kuisheid en mogen enkel seks hebben met hun echtgenoot binnen het huwelijk

    Als de heteroseksueel niet getrouwd is mag hij een vrouw aanzien om haar te begeren, mits die vrouw ook ongetrouwd is! Uit die begeerte kan een huwelijk ontstaan en dat is niet zondig. Bovendien is begeren an sich niet zondig. Zo schrijf Koning David:

    “En verlustig u in den HEERE, zo zal Hij u geven de begeerten uws harten.” (Ps.37:4)

    Hier is sprake van begeerten in het hart, op grond waarvan God dit mens het goede geven kan. Een voorbeeld daarvan geeft de psalmist in Psalm 119:

    “Zie, ik heb een begeerte tot Uw bevelen; maak mij levend door Uw gerechtigheid.” (v40)

    Maar! Bij de homoseksueel is er gebeurd, waar God reeds voor heeft gewaarschuwd in Zijn gesprek met Kaïn:

    ‘.. zo gij niet weldoet, de zonde ligt aan de deur. Zijn begeerte is toch tot u, en gij zult over hem heersen.’ (Gen.4:7)

    Duivelen hebben maar één begeerte, en dat is de mens tot mede-rebel en tot mede-zondaar maken! En dat doel trachten ze te bereiken door de begeerte. Wie de demonen ‘buiten de deur’ weet te houden, die eert God en leeft als een rechtvaardig mens. Maar dat is anno nu alleen nog mogelijk als die mens hulp krijgt van God Zelf: hij heeft de Heilige Geest nodig om de duivelen buiten zijn levenshuis te houden. Overspelers, dieven, homoseksuelen, geweldplegers, afgodendienaars, en alle andere zondaars hebben heel duidelijk geen deel aan Gods Heilige Geest, anders zouden ze in die duisternis niet blijven. (Joh.8:12)

    (Robert Frans) “Je doet dan zelfs iets goeds en handelt in elk geval een stuk rechtvaardiger dan een heteroseksueel die er losse seksuele contacten op nahoudt.”

    Antwoord: Het slechte begeren van de overspelige man wordt niet gerechtvaardigd omdat hij niet, net als sommige andere heteroseksuele mannen, er ‘losse seksuele contacten op nahoudt’. Net zo min als het slechte begeren van de homoseksuele man er door wordt gerechtvaardigd. Het begeren van beide, zowel van de overspeler als dat van de homoseksueel, is zondig! (Matt.5:28)

    2 minuten geleden zei Fundamenteel:

    Zelfs Jezus liet Zich niet "goed" noemen.

    De Heer Jezus Christus zei niet 'Ik ben niet goed' of 'Ik ben niet goed genoeg', maar Hij vroeg:

    'Wat noemt gij Mij goed? Niemand is goed, dan Eén, namelijk God.' (Mar.10:18)

    Met andere woorden, denk eens na, wie denkt u dat IK BEN?

  8. 6 uur geleden zei Fundamenteel:

    We zien toch aan het voorbeeld, onze Heer Jezus Christus, dat wij allemaal zondaars zijn?

    Br. Fundamenteel, het antwoord op deze vraag haal ik uit de Romeinen-brief: "Wij dan, gerechtvaardigd zijnde uit het geloof, hebben vrede bij God, door onzen Heere Jezus Christus" (Rom.5:1)

    Hier staat dus dat de mens die van de Heer Jezus Christus is, een rechtvaardig mens is. Er is ook geloof voor nodig om te belijden dat wij rechtvaardige mensen zijn, maar goed de rechtvaardige mens leeft immers uit het geloof. (Rom.1:17)

  9. 8 minuten geleden zei TTC:

    Heb hetzelfde al teveel meegemaakt, zodat er geen twijfel meer over bestaat dat ik dom ben.

    U bent niet dom TTC u bent bang geworden, en dat is begrijpelijk. Toen u nog niet zoveel had meegemaakt, toen u nog een kind was, toen ervaarde u wat goed was. De Heer Jezus Christus sprak: ' Laat af van de kinderkens, en verhindert hen niet tot Mij te komen; want derzulken is het Koninkrijk der hemelen.' Dat geldt ook nu nog, wees een kind TTC en ga naar Hem toe, aanbidt Hem.

  10. 2 uur geleden zei Figulus:

    Bedoelt u hier dat enkel het in de praktijk brengen van de begeerte zondig is, of dat de geaardheid op zich al zondigen betreft?

    De Heer Jezus Christus heeft geleerd dat de overspelige begeerte in het hart van de heteroseksuele man zondig is. (Matt.5:28)

    Daar waar God Zijn Koninkrijk in het hart van die man wil brengen, staat de zondige begeerte van overspel dat in de weg! Bij de homoseksuele man is dat ook zo. Daar waar God Zijn Koninkrijk in het hart van de homoseksuele man wil vestigen, staat zijn homoseksuele begeerte dat tegen, die is zondig. Als de begeerte in het hart zondig is, en dat is bij de overspelpleger en ook bij de homoseksueel het geval, dan heeft de duivel die begeerte bevrucht en zal die man de zonde ‘baren’, d.w.z. als een ‘vrucht’ in zijn leven tonen. (Matt.7:16-21)

    Maar als de overspelpleger of de homoseksueel zich tot de Heer Jezus Christus bekeert, dan is de weg voor hem vrij om Gods Koninkrijk binnen te gaan, en dan zullen de Vader en de Zoon tot hem komen en woning bij hem maken. (Joh.14:23)

  11. 19 uur geleden zei Robert Frans:

    Dan is het zijn van heteroseksueel dus net zo zondig als het zijn van homoseksueel.

    Ik had van u br. Robert Frans eigenlijk helemaal niet verwacht dat u bij dit thema in de contramine zou zijn, want u als goed Katholiek wilt toch ook dat het onderwijs van de Bijbel in ere wordt houden? Die leert het volgende:

    1e) De Heere God schiep de mens ‘man en vrouw’. Uit de rib van Adam formeerde Hij een vrouw, dus niet een tweede man.

    2e) En God zag al wat Hij gemaakt had, en ziet, het was zeer goed. (Gen.1:31)

    3e) Ook geeft God Zijn zegen aan deze twee mensen door te zeggen: ‘Weest vruchtbaar, en vermenigvuldigt u, en vervult de aarde, ..’

    Wij lezen hier dat Gods zegen is afgebakend en is bedoeld om vruchtbaar te zijn en te vermenigvuldigen, en is gegeven aan ‘man en vrouw’. U noemt dit terecht (door God) geordend, d.w.z. goed gerangschikt of geregeld.

    De heteroseksueel is dus a priori helemaal niet zondig, want God Zelf heeft hen gezegend om vruchtbaar te zijn en dat zij zich zouden vermenigvuldigen. Ook de seksuele gerichtheid van de heteroseksueel is door God gewild en daarom niet zondig, maar die wordt pas zondig als hij/zij ‘overspel’ pleegt, niet eerder. De heteroseksuele mens heeft een door God gewilde herkenbare seksuele gerichtheid, en als hij die gerichtheid in de praktijk brengt dan is hij geenszins zondig. Hij leeft gewoon zoals God dat heeft verordineerd en voor hem geldt ‘doet dat en gij zult leven’, hij geeft dan het leven door.

    De homoseksueel daarentegen is nooit door God gezegend, en hij kan binnen dat verband ook niet vruchtbaar zijn en zich vermenigvuldigen. Zodra hij die onnatuurlijke, door God niet gewilde geaardheid in praktijk brengt is hij vanaf het eerste moment in overtreding en zondigt hij, vanaf de onnatuurlijke begeerte tot de onnatuurlijke daad. (Rom.1:27)

  12. 3 uur geleden zei Robert Frans:

    Maar als iemand de door jou genoemde seksuele gerichtheid heeft, zonder er onkuisheid mee te plegen en dus zonder seks met mannen te hebben, is diegene dan nog steeds er zondig mee bezig?

    Dan heeft u de hypothese inmiddels zover doorgetrokken, dat u naar mijn idee op een contradictio interminis bent uitgekomen. Want laten wij die onkuisheid die u noemt eens op dezelfde lijn zetten met de onkuisheid van een heteroseksueel.

    De stelling wordt door de Heer Jezus Zelf gegeven, en het gaat daarbij om een heteroseksuele man.

    ‘Maar Ik zeg u, dat zo wie een vrouw aanziet, om dezelve te begeren, die heeft alrede overspel in zijn hart met haar gedaan.’ (Matt.5:28)

    Indien nu een heteroseksuele man reeds strafbaar is als hij een vrouw aanziet om haar te begeren, omdat hij seksueel op haar gericht is maar haar niet eens lichamelijk heeft aangeraakt, maar enkel omdat Gods wet dat verbiedt: het is overspel! Zou dan de homoseksuele man, die vanwege zijn seksuele gerichtheid een man aanziet om die te begeren, niet strafbaar zijn ondanks dat God dat verbiedt? Als er een zondige begeerte in het hart van de mens aanwezig is, dan zal de duivel die bevruchten en komt de zondige daad vroeg of laat naar buiten. (Jac.1:15) De onzedelijke mens wordt ‘zwanger van slechtheid en brengt onheil ter wereld. (Jes.59:4b WV)

  13. 57 minuten geleden zei Robert Frans:

    Laat ik een andere vraag stellen: wat versta jij precies onder homoseksualiteit?

    Als iemand een seksuele gerichtheid heeft op iemand van hetzelfde geslacht.

    De Schrift drukt het zo uit: ".. mannen, nalatende het natuurlijk gebruik der vrouw, zijn verhit geworden in hun lust tegen elkander, mannen met mannen schandelijkheid bedrijvende, en de vergelding van hun dwaling, die daartoe behoorde, in zichzelven ontvangende." (Rom.1:27)

    In het hoofdstuk ervoor had Paulus aangegeven dat 'de toorn Gods wordt geopenbaard van den hemel over alle goddeloosheid, en ongerechtigheid der mensen..' (Rom.1:18)

    Genoeg reden voor de zondaar om zich te bekeren en door de Heer Jezus Christus gered te worden.

  14. 9 uur geleden zei Robert Frans:

    Geloof jij dat het hebben van een psychiatrische aandoening ook een zonde is?

    Vanwaar deze vraag br. Robert Frans? U roept daarmee binnen ons gesprek over de concrete zonde die homoseksuelen doen, de associatie op alsof homoseksualiteit een ‘psychiatrische aandoening’ is.

    Maar de homofiel heeft vergeving nodig, en de psychiatrische patiënt genezing, en als iemand het allebei is dan kan hij van de Heer Jezus Christus zowel verlossing alsook genezing ontvangen.

    De Heer Jezus wordt genoemd ‘Sterke God’, Hij is een ‘Held’. (Zef.3:17) Hij zal ons Verlossen en ons van alle ziekte genezen. Met dit gebed begon ik, en Gods licht kwam in mijn leven en Zijn blijdschap in mijn hart:

    “Ik zeide: O HEERE JEZUS CHRISTUS! Wees mij genadig; genees mijn ziel, want ik heb tegen U gezondigd.” (Naar Ps.41:4)

  15. 5 uur geleden zei Robert Frans:

    of de homoseksuele geaardigheid an sich een zonde is. Ik geloof niet dat het een zonde is, omdat je ermee geboren wordt en je er niets aan kunt doen dat je die hebt. Je kunt alleen bewust en met kennis van zaken zondigen. Ook het verlangen naar een relatie met iemand van het eigen geslacht is op zichzelf weliswaar ongeordend, dus niet naar onze oorspronkelijke natuur zoals ons die geopenbaard is, maar geen zonde als je ervoor kiest om daar geen gehoor aan te geven, of uitsluitend op basis van een kuise, broederlijke vriendschap.

    @Tomega Volgens mij schrijf ik nergens dat je geaardheid heilig is. Wat je ermee doet bepaalt of je heilig of zondig leeft. De homoseksuele geaardheid beschouw ik als ongeordend, maar dat is iets anders dan zondig of slecht. Het is iets wat in onze natuur geslopen is, waar de homoseksueel niets aan kan doen en waar men ook niet voor kiest. Net zoals men er niet voor kiest om heteroseksueel te zijn en dat dus geen bijzondere verdienste op zichzelf is.

    Net zoals God jou niet beloont louter omdat je heteroseksueel bent, zo zal God jou niet veroordelen louter omdat je homoseksueel bent. Ergo: een homoseksueel die kuis leeft zal voor zeker dichter bij Gods rijk staan dan een heteroseksueel die onkuis leeft. In de Schrift vind je dan ook heel wat meer voorbeelden van onkuise heteroseksuele betrekkingen en heel wat meer geboden daaromtrent, dus alleen dat al moet voldoende reden zijn om als heteroseksueel eerst en vooral naar jezelf te kijken.

    Het valt mij op dat u geen Bijbels voorbeeld heeft kunnen noemen waarin de Heer Jezus, of Johannes, of Paulus of Petrus iemand bejegent met uw termen van 'acceptatie' en 'zichzelf zijn', maar dat terzijde.

    'Homoseksualiteit an sich' is volgens uw Bijbel absoluut wel een zonde, ook als je denkt dat het bij je hoort, en ook als je denkt dat je er niets aan kunt doen, en ook als je denkt dat je ermee bent geboren! Want daartoe dient nu juist de prediking van het Evangelie van Christus Jezus, om deze duistere dingen te ontmaskeren door ze in het licht te stellen. (Ef.5:13) De Bijbel geeft heel duidelijk aan dat de Heilige God de zonde, waaronder homoseksualiteit, niet wil. (Rom.1:18-19, 27-31) Dus mensen die homoseksualiteit willen accepteren of dat zelfs proberen goed te praten, strijden de facto tegen de Heilige God van de Bijbel!

    Ook bij alle andere zonden kan de zondaar immers aanvoeren dat hij niet beter wist, dat hij nu eenmaal zo is, dat hij niet beter kan, en dat hij er niets aan kan doen! Maar dat verexcuseert hem allerminst, want de prediking van het Evangelie Gods doet hem de wil van de Heilige God kennen. De Heer Jezus heeft niet voor niets gepredikt: ‘Bekeert u, en gelooft het Evangelie.’

    En als dan de Heilige Geest de zondaar kan overtuigen dat de Heer Jezus hem geheel van zijn zonde kan verlossen, dan grijpt hij dat in geloof met beide handen aan. Hij gaat de Heer Jezus Christus aanbidden, en Die zal hem antwoorden en hem volkomen vrijmaken! (Joh.8:36) Zijn bede tot de waarachtige God en het vaste geloof dat de homoseksuele zondaar heeft in Jezus’ kracht, is het begin dat hij zich als nieuwe schepping Gods zal gaan manifesteren. (2Kor.5:17) Daarop zal zijn omgeving hem vragen hoe het toch komt dat hij zo is veranderd. De bozen uit zijn oude leven, die willen dat hij bij zijn zonden blijft, die zullen hem daar juist op aanvallen! (Rom.1:32)

  16. 4 uur geleden zei Robert Frans:

    Als het echter gaat om een geaardheid waar zij niets aan kunnen doen en waar zij dus geen schuld aan kunnen hebben, of om ongeordende seksuele gevoelens op latere leeftijd die nu eenmaal uit zichzelf komen en gaan, is het absoluut niet goed om ze te stimuleren zich daar schuldig en angstig over te voelen. Beter help je ze op positieve, niet-veroordelende wijze daar een goede weg in te vinden, zichzelf te accepteren zoals ze zijn, en heet je ze net zo warm welkom in de gemeenschap als ieder ander.

    Dag @Robert Frans,

    U zult wellicht begrijpen br. RF dat ik best iets over uw opmerking wil zeggen, wellicht dat ik dat nog ga doen. Maar laat ik het volgende voorstellen: Gezien uw opmerking niet één Bijbelvers bevat, kunt u dan wellicht een voorbeeld geven waar de Heer Jezus Christus Zelf of een van Zijn apostelen, wiens onderwijs wij immers hebben te volgen, ergens tegen een zondaar zegt 'zichzelf te accepteren' en bij zijn of haar zonden mag blijven? 

     

  17. Op 21-5-2024 om 06:40 zei Breuk:

    Ik heb denk op dit forum niet vaak gelezen dat een hoofdstuk uit de bijbel zo uit zijn context werd gehaald als hier.

    De context die ik gebruik blijkt juist uit 1Kor.5:1, waar Paulus de zonde van hoererij noemt. Vervolgens noemt hij die zonde nogmaals in hoofdstuk 6, maar nu in een reeks van zonden. Het is dus deze leraar van het Evangelie Gods die als eerste verschillende zonden ‘in dezelfde hoek zet’, met de ernstige waarschuwing:

    “Dwaalt niet; noch hoereerders, noch afgodendienaars, noch overspelers, noch ontuchtigen, noch die bij mannen liggen, 10 noch dieven, noch gierigaards, noch dronkaards, geen lasteraars, geen rovers zullen het Koninkrijk Gods beërven.” (1Kor.6:9-10)

    Met “die bij mannen liggen”, worden uiteraard geen vrouwen bedoeld. Ook bedoelt de apostel niet dat één man wel bij één mag mag liggen, als het maar niet om “mannen” gaat. Nee, hij stelt het heel scherp, mannen die homoseks hebben zullen het Koninkrijk Gods niet beërven. En dat geldt dus evenzeer voor hen die een andere zonde uit die reeks van de door hem genoemde zonden bedrijven. Zondigen is ernstig, je verspeelt er de toegang of anders het verblijf in het Koninkrijk Gods mee!

    Op 21-5-2024 om 06:40 zei Breuk:

    Jij gaat er totaal niet over als iemand met een andere geaardheid juist zijn identiteit in Christus heeft en het aandurft om te gaan leven, zonder angst, zonder afwijzing.  

    Dit is volgens mij het meest sprekende zinnetje waardoor wij met zekerheid kunnen vaststellen dat u de Bijbel heeft losgelaten, omdat Paulus duidelijk heeft aangegeven dat “een andere geaardheid” bv. die van homoseksueel, niet van een mens kan zijn die van Christus is. Immers, de Heer Jezus Christus bevindt Zich in het Koninkrijk van God. En daarvan schrijft de apostel nu juist dat “homoseksuelen” dat Koninkrijk van God niet zullen beërven.

    Er zullen volop moordenaars, dieven, overspelers, homoseksuelen, geweldplegers, en tal van andere zondaars in het Koninkrijk van God komen, maar allemaal zullen het mensen zijn die zich van hun zonden hebben bekeerd. Bij de wedergeboorte ontstaat een 'nieuwe schepsel', en die nieuwe hemelse mens heeft door Gods genade ook een nieuwe geaardheid ontvangen.

    Die mensen hebben hun zonden laten afwassen door het dierbaar bloed van de Heer Jezus, en zij zijn door Zijn genade volkomen rein geworden! (1Kor.6:11) Zij zijn tot inkeer gekomen en werden gered, de Vader in de hemel houdt van hen. Dat deed Hij ook al toen zij nog zondaars waren maar toen kon Hij hen niet nabij zijn. Nu mogen deze door God gerechtvaardigde mensen behalve de schulddelging ook Zijn Heilige Geest ontvangen, dat is genade zelfs op genade. Zo goed is God, Hij wil de zondaar redden, maar die moet Zijn goedheid wel willen aannemen.

    Op 21-5-2024 om 06:40 zei Breuk:

    Ik wil je vragen om met mij op dit forum totaal geen contact meer te zoeken. 

     Ik vind het jammer, maar als dat is wat u wilt dan zal ik dat respecteren.

     

     

     

     

     

     

     

  18. 23 minuten geleden zei Breuk:

    Jij ontkent blijkbaar dat niet iedereen in het standaard plaatje van jongetje en meisje past.  
    Je kunt genezen of anders celibatair leven zeker. 

    Ik wijs jullie ideeën af.  De bijbel zegt niets over een verbinding in liefde en trouw voor mensen met hetzelfde geslacht. Men wist er 20 eeuwen veel te weinig vanaf.
    Ik weet dat jongeren ermee worstelen en die zelf hierom een einde aan hun leven maken.  
    Binnen onze kerk (PKN gemeente met veel jongeren) is er wel de acceptatie.  
    Jij biedt ze geen leven, alleen vrome praatjes, zoals de bijbel zegt een figuurlijke dood.

    Uw reactie verbaast mij in hoge mate. Wat kan er mis zijn met jonge mensen op te roepen om in hun 'binnenkamer' tot de Heer Jezus Christus te bidden, om vergeving en verlossing van hun zonden? De kerk, de Gemeente van de Heer Jezus Christus, is niet bedoeld om de zonden te accepteren, maar om mensen daarvan verlossing aan te bieden in Zijn Naam. Wie de zonde liefheeft en er niet van verlost wil worden, is geen kind van God en hoort niet in de Gemeente van de Heer Jezus thuis maar dient daarvan te worden afgescheiden. (1Kor.5:13) Een kerk die de zonde niet onder ogen wil zien en weigert die te benoemen, maar zonden zonder enig probleem tolereert, die verdraait het Evangelie van bekering en behoort niet bij de Heer Jezus Christus. Zo'n kerk is corrupt!

     

  19. 8 uur geleden zei Breuk:

    Met de inzichten van nu is er veel meer bekend over seksuele geaardheid.  
    Jij zet dat in de hoek van zonden, geheel onterecht volgens mij en zelfs zeer schadelijk voor jongeren die ermee worstelen.  

    Ongeacht de meest moderne inzichten over seksuele geaardheid, is een jongen een jongen, en een meisje een meisje. Met oude of nieuwe 'inzichten' heeft dat volgens mij niet zoveel te maken.

    Bovendien ben ik niet degene die homoseksualiteit in de hoek van zonden zet maar dat staat met zoveel woorden in onze Bijbel, zowel in het Oude Testament alsook in het Nieuwe Testament. Maar hoe groot de worsteling van de (jonge) zondaar met homoseksualiteit ook moge zijn, indien wij de Bijbelse weg van vergeving, van verlossing en van herstel negeren, dan is iedere hoop verloren! Daarom moeten wij de zondaar wijzen op het onderwijs van de Heer Jezus en op dat van Zijn apostelen. De Heer Jezus zei tot zondaren:

    'Komt herwaarts tot Mij, allen die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven.' (Matt.11:28)

    Het gebukt gaan onder zondige seksuele gevoelens, en de angst en de onzekerheid over je aard, kunnen een zware last zijn vooral voor jonge mensen. Juist tot die mensen is de uitnodiging van de Heer Jezus Christus gericht. Hij kan en wil deze mensen rust geven voor hun ziel, omdat Hij doet hetgeen Hij heeft beloofd. Daarom wil ik tot deze jonge mensen zeggen: Ga in je 'binnenkamer' en ga in gebed tot de Heer Jezus Christus, en vraag Hem om hulp, Hij zal jou zeker te hulp komen en rust geven.

  20. 2 uur geleden zei Monachos:

    Je hebt het hier over 'de overspelige vrouw' uit Johannes 8. Waar staat volgens jou dat dit Maria van Magdala betreft?

    @Monachos heeft helemaal gelijk. De uitspraak van de Heer Jezus was gericht aan de 'overspelige vrouw' in Joh.8:11  'Ga heen, en zondig niet meer.' 

    En al zou het zo zijn dat deze twee vrouwen dezelfe zonde hebben bedreven, ik had Maria van Magdala niet mogen noemen, maar de 'overspelige vrouw' moeten schrijven. 

    Bedankt voor uw oplettendheid Monachos.

     

  21. 20 minuten geleden zei Breuk:

    Heb je nog iets anders om de hele dag mee bezig te zijn?  In de bijbel staan wel heel veel voorbeelden van hoe om te gaan met kwetsbare mensen. Ga dat eens bestuderen. 

    Ik haak hier even op in vanwege die "kwetsbare mensen", en daar mogen wij denk ik velen van de lhbt+ ook best toe rekenen vanwege hun strijd om in de maatschappij mee te tellen. Ik vind dat diep triest voor al deze mensen, maar ook en vooral heel zielig. In de Bijbel lezen we dikwijls over verschoppelingen, ook door het Joodse systeem, melaatsen, onreinen, zieken, enz. Om hen bekommerde men zich niet of nauwelijks. Eén zo'n mens was Maria van Magdala, een hoer, men wilde haar stenigen! Maar de Heer Jezus wees haar niet af en gaf haar geen trap na, Hij veroordeelde haar niet maar zei: 'Ga heen, en zondig niet meer.' Ook de melaatsen, de onreinen, en de gehandicapten werden door Hem aangeraakt en genezen: Jezus Christus was hun redding, de Enige redding uit heel die samenleving!

    Maar wat de Heer Jezus tegen Maria van Magdala zei dat zei Hij tegen iedereen óók tegen de 'nette' Joodse elite, ook zij moesten zich tot Hem bekeren om behouden te worden. En wat lezen wij daarna? Maria die een hoer was ging de Heer Jezus volgen, zei was van toen af aan geen hoer meer. En dat geldt voor elke zondaar, als hij/zij de Heer Jezus Christus gaat volgen dan zijn dienst zonden definitief en permanent vergeven! Wat nu als mensen uit de lhbt+ gemeenschap de Heer Jezus aannemen en hun zonden door Hem worden vergeven, zullen zij dan desondanks bij hun zonden blijven? Wat stelt hun verlossing t.o.v. die van Maria van Magdala dan voor? De Heer Jezus heeft bovendien gezegd:

    'En oordeelt niet, en gij zult niet geoordeeld worden; verdoemt niet, en gij zult niet verdoemd worden; laat los, en gij zult losgelaten worden.' (Luk.6:3)

  22. 5 uur geleden zei Petra.:

    Daarom vinden wij het een goeie vooruitgang dat kerken ook die relaties zegenen. 

    De paradijselijke zegen werd door God Zelf op de mensen gelegd: "En God zegende hen, en God zeide tot hen: Weest vruchtbaar, en vermenigvuldigt, en vervult de aarde, en onderwerpt haar, en hebt heerschappij over de vissen der zee, en over het gevogelte des hemels, en over al het gedierte, dat op de aarde kruipt!" (Gen 1:28 SV)

    Het woordje "hen" slaat dus op "man en vrouw". Vandaar dat de Allerhoogste deze woorden pas spreekt nadat Hij in vers 27 heeft aangegeven dat Hij de mens "man en vrouw" had geschapen. Op die verbintenis tussen "man en vrouw" kan God Zijn zegen geven. Alle overige zgn. 'huwelijkse verbintenissen', tussen twee mannen of tussen twee vrouwen, zijn door God niet bedoeld.

    Het is evident dat er geen enkele homo-relatie is geweest die ooit de zegen van God heeft gedragen, heeft vervuld, of Gods vruchtbaar leven in het hebben van nakomelingen heeft uitgebeeld.

    7 minuten geleden zei Flawless victory:

    Als God het lichaam niet geschapen heeft in de buik van de moeder, geloof je dan net als de atheïsten dat het allemaal een proces van toeval is? Nee toch?

    Als je de context erbij neemt wordt het nog wat duidelijker dat God het lichaam, ook dat van Jezus,  schiep. Jezus is aan alles de mensen gelijk geworden.

    Psalm 139 (NBG51):

    13 Want Gij hebt mijn nieren gevormd,

    mij in de schoot van mijn moeder geweven.

    14 Ik loof U, omdat ik gans wonderbaar ben toebereid,

    wonderbaar zijn uw werken;

    mijn ziel weet dat zeer wel.

    15 Mijn gebeente was voor U niet verholen,

    toen ik in het verborgene gemaakt werd,

    gewrocht in de diepten van het aardrijk;

    16 uw ogen zagen mijn vormeloos begin;

    in uw boek waren zij alle opgeschreven,

    de dagen, die geformeerd zouden worden,

    toen nog geen daarvan bestond.

    17 Hoe kostelijk zijn mij uw gedachten, o God,

    hoe overweldigend is haar getal.

    18 Wilde ik ze tellen, zij zijn talrijker dan het zand;

    als ik ontwaak, dan ben ik nog bij U.

    13 Want Gij hebt mijn nieren gevormd,

    mij in de schoot van mijn moeder geweven.

    14 Ik loof U, omdat ik gans wonderbaar ben toebereid,

    wonderbaar zijn uw werken;

    mijn ziel weet dat zeer wel.

    15 Mijn gebeente was voor U niet verholen,

    toen ik in het verborgene gemaakt werd,

    gewrocht in de diepten van het aardrijk;

    16 uw ogen zagen mijn vormeloos begin;

    in uw boek waren zij alle opgeschreven,

    de dagen, die geformeerd zouden worden,

    toen nog geen daarvan bestond.

    17 Hoe kostelijk zijn mij uw gedachten, o God,

    hoe overweldigend is haar getal.

    18 Wilde ik ze tellen, zij zijn talrijker dan het zand;

    als ik ontwaak, dan ben ik nog bij U.

    Ook het begin der schepping berust niet op toeval, de Heere God is daarmee begonnen en schiep de hemel en de aarde in zes dagen. (Gen.1) Het eerste mensenpaar werd ook door Hem geschapen, Adam uit het 'stof' der aarde en Eva uit een rib van Adam. Maar alle overige mensen werden verwekt, iedere man of vrouw heeft dus een 'verwekker'. Die verwekker is steeds zelf ook een mens, een man.

    Maar de Verwekker van de Heer Jezus Christus is géén man, maar de Heilige Geest. (Matt.1:18 en 20) Wat dit aangaat is de overeenkomst tussen de Heer Jezus en alle andere mensen (behalve Adam en Eva dus), dat ook Hij werd 'verwekt' en ook Hij uit een vrouw werd geboren.

  23. 19 uur geleden zei Thinkfree:

    Psalm 139

    13Want Ú hebt mijn nieren geschapen,

    mij in de schoot van mijn moeder geweven.

    14Ik loof U omdat ik ontzagwekkend wonderlijk gemaakt ben;

    wonderlijk zijn Uw werken,

    mijn ziel weet dat zeer goed.

    Leuke Psalm, maar van koning David. De SV heeft een andere woordkeus dan de HSV en gaat als volgt:

    "Want Gij bezit mijn nieren; Gij hebt mij in mijner moeders buik bedekt." (Ps.139:13 SV)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid