Spring naar bijdragen

Ankie

Members
 • Aantal bijdragen

  18
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

 1. Like
  Ankie ontving een reactie van Fundamenteel in pleegouderschap en seksualiteit   
  Nou dan krijg je het nog zwaar met haar haha.
  Leuk toch. Ik stuur je wel even Pb
 2. Like
  Ankie reageerde op Olorin in Heterosexueel, getrouwd, gezond maar geen kinderen.   
  Wat ik persoonlijk er van vind? Prima hoor, ik heb er niet veel van te vinden hoe twee volwassenen hun leven samen inrichten. Als het twee mannen of twee vrouwen, gelovig of niet geweest waren heb je het zelfde antwoord van me.
  Het gaat er om wat de ander, jezelf en hoe je het samen ziet. Hoe je kijkt tegen wat dat samen en huwelijk voor je/jullie betekent. Die personen zullen er samen vast goed over nagedacht hebben en redenen hebben om wel/niet aan kinderen te beginnen, toch?
   
   
 3. Like
  Ankie reageerde op Gaitema in De grote verdrukking maken we mee   
  corrie ten boom geloofde dat de gemeente doorde grote verdrukking heen moest. Zoals blijkt uit de  woorden v corrie...
   
  Er zijn sommigen onder ons, die leren dat er geen grote verdrukking zal zijn, dat de Christenen in staat zullen zijn, dit alles te ontsnappen.2 Dit zijn de valse leraren waar Jezus ons voor waarschuwde, dat wij die konden verwachten in de laatste dagen. Velen van hen hebben weinig kennis over hetgeen dat al aan het gebeuren is over de gehele wereld. Ik voel dat ik een goddelijk mandaat heb om te gaan en te vertellen aan de mensen van deze wereld dat het mogelijk is om sterk te zijn in de Heer Jezus Christus, wij zijn in training voor de verdrukking. Maar meer dan 60 procent van het Lichaam van Christus, over de gehele wereld, is al reeds ingegaan in de verdrukking en er is geen manier waarop wij het kunnen ontsnappen, wij zijn de volgende."3 .... Ik ben in landen geweest waar de heiligen alreeds lijden aan vreselijke vervolging. In China werden de Christenen vertelt: "Maak je geen zorgen, voordat de verdrukking komt wordt je verplaatst, opgenomen." Toen kwam een vreselijke vervolging. Millioenen Christenen werden de dood in gemarteld. Later hoorde ik een Bisschop uit China bedroeft zeggen: "Wij hebben gefaald, wij zouden de mensen sterk hebben moeten maken voor vervolging, dan veeleer hun te vertellen dat Jezus eerst zou komen." Zich kerende naar mij, zei hij: "U heeft tijd, vertel de mensen hoe sterk te zijn in tijden van vervolging, hoe te staan als de vervolging komt. Om te staan en niet flauw te vallen. Ik voel dat ik een mandaat heb, een goddelijk mandaat, om te gaan en de mensen van deze wereld te vertellen, dat het mogelijk is om sterk te zijn in de Heer Jezus Christus. Wij zijn in training voor de verdrukking.4 (Corrie ten Boom, Logos Journal, November-December Uitgave, 1974)
  Hoe kijk je hier naar?
 4. Like
  Ankie reageerde op Gaitema in Jezus is God.   
  Zie het zo: Jezus en God zijn één. Eén door het bloed dat vloeide op Golgota. Eén, omdat Hij zich niet liet verzoeken door Satan in de woestijn. En Hij is onze schepper. Jezus, die ons schiep. Hij zelf citeerde Psalm 82 waarin staat dat God ons goden noemt, zonen van de Allerhoogste.
 5. Like
  Ankie reageerde op WdG in God is geopenbaard in het vlees   
  Over mijn onderschrift werd een opmerking gemaakt. Het is mijn persoonlijke visie, en, ik laat die gewoon staan. Men hoeft het er natuurlijk niet mee eens te zijn. Ik wil deze visie toelichten aan de hand van een tekst uit www.bijbelengeloof.com, waarin wordt uitgelegd dat God wel degelijk in het vlees gekomen is.
  "God is geopenbaard in het vlees"

  De Heere Jezus krijgt in Luk. 1 : 32 de naam: “de Zoon van de Allerhoogste”, of ook wel “Gods Zoon” (Luk. 1 : 35). Een andere Schriftplaats stelt dat de Heere Jezus “God geopenbaard in het vlees” is. In 1 Tim. 3 : 16 staat geschreven: “En buiten alle twijfel, de verborgenheid der godzaligheid is groot: God is geopenbaard in het vlees”. In het Evangelie naar de beschrijving van Johannes vinden we de overbekende woorden dat “in den beginne was het Woord, en het Woord was bij God, en het Woord was God. (…) En het Woord is vlees geworden, en heeft onder ons gewoond (…) Niemand heeft ooit God gezien; de eniggeboren Zoon, Die in de schoot des Vaders is, Die heeft Hem ons verklaard.” (Johannes 1 : 1, 14, 18). Het Woord dat vleesgeworden is, is dus Jezus Christus! En dat Woord was God. Jezus Christus was (en is) God! Dat is exact wat de tekst in 1 Timótheüs 3 : 16 ook laat zien: “God is geopenbaard in het vlees”. 
  Jezus Christus was op aarde óók God!
  Jezus Christus werd Mens, maar hield dit in dat Hij daarmee Zijn Godheid had afgelegd? NEE! Rom. 1 : 4 gaat verder met: “Die krachtig bewezen is te zijn de Zoon van God,…”. De teksten in bijvoorbeeld Filippensen, laten zien dat Hij Zijn Beeld, Zijn Goddelijke gestalte had afgelegd. Maar we lezen in de Bijbel óók dat de Heere Jezus Zich bijvoorbeeld liet vereren en aanbidden (Matth. 14 : 33 bijvoorbeeld), zo zien we in de Evangeliën hoe Jezus Christus een storm tot bedaren bracht (Luk. 8 : 24), Hij wandelde op de zee (Matth. 14 : 25) en Hij vergaf mensen hun zonden (Mark. 2 : 5 – 7). Jezus Christus was volledig Mens, maar Hij was tevens volledig God, vandaar dat Hij ook zegt in Joh. 10 : 30: “Ik en de Vader zijn één.” Alleen Hij had Zijn Beeld, Zijn Goddelijke gestalte afgelegd en een mensengedaante aangedaan. Jezus Christus was de Zoon van God en de Zoon des mensen (Matth. 8 : 20 bijv.). En daarom is die geboorte uit de maagd Maria zo belangrijk!
  Bron: https://www.bijbelengeloof.com/index.php?option=com_content&view=article&id=180:jezus-christus-waarlijk-god-waarlijk-mens&Itemid=89
 6. Like
  Ankie reageerde op Gaitema in Polen verbiedt Abortus voor het het grootste deel   
  Ja dat wel. Zo iets lukt in Nederland ook niet meer. De CU poogt altijd wel iets. Nou ook door voor vergoeding van de anticonceptiepil te zijn. Dat vind ik ook wel positief.
 7. Like
  Ankie ontving een reactie van Gaitema in Polen verbiedt Abortus voor het het grootste deel   
  Ben het hier er mee eens ondanks dat het wel een gevoelig onderwerp is.
 8. Like
  Ankie reageerde op Mount Freedom in Hoihoi   
  Hoi allemaal,
  Ik ben Mark. 40 jaar. En sinds ongeveer mijn 20e  bezig met alles wat met bewustzijn te maken heeft.

  Groetjes 
 9. Like
  Ankie reageerde op Gaitema in Hoihoi   
  Dag 🙂
 10. Like
  Ankie reageerde op Thinkfree in Maak je geen zorgen om je leven   
  Wijze les om al je zorgen in Gods handen te leggen, dit geeft zoveel meer vrede.
 11. Like
  Ankie reageerde op leren_schoen in Maak je geen zorgen om je leven   
  Hoe extreem moeten we dit opvatten wanneer Jezus zegt dat je jezelf geen zorgen moet maken om morgen? Ten eerste niet om wat je eet of je kleding. En dat de Vader je overal in voorziet. Maar ik heb nog nooit iemand ontmoet die al de wereldse zorgen die we hebben negeerde. 
  Klopt het dus je ook geen zorgen te maken om geld, werk of plannen te maken voor de toekomst? En wat is volgens jou het koninkrijk dat we moeten zoeken?
  Matteüs6:24Niemand kan twee heren dienen: hij zal de eerste haten en de tweede liefhebben, of hij zal juist toegewijd zijn aan de ene en de andere verachten. Jullie kunnen niet God dienen én de mammon.  25Daarom zeg ik jullie: maak je geen zorgen over jezelf en over wat je zult eten of drinken, noch over je lichaam en over wat je zult aantrekken. Is het leven niet meer dan voedsel en het lichaam niet meer dan kleding?  26Kijk naar de vogels in de lucht: ze zaaien niet en oogsten niet en vullen geen voorraadschuren, het is jullie hemelse Vader die ze voedt. Zijn jullie niet meer waard dan zij?  27Wie van jullie kan door zich zorgen te maken ook maar één el»aan zijn levensduur toevoegen?  28En wat maken jullie je zorgen over kleding? Kijk eens naar de lelies, kijk hoe ze groeien in het veld. Ze werken niet en weven niet.  29Ik zeg jullie: zelfs Salomo ging in al zijn luister niet gekleed als een van hen.  30Als God het groen dat vandaag nog op het veld staat en morgen in de oven gegooid wordt al met zo veel zorg kleedt, met hoeveel meer zorg zal hij jullie dan niet kleden, kleingelovigen? 31Vraag je dus niet bezorgd af: “Wat zullen we eten?” of: “Wat zullen we drinken?” of: “Waarmee zullen we ons kleden?” – 32dat zijn allemaal dingen die de heidenen najagen. Jullie hemelse Vader weet wel dat jullie dat alles nodig hebben.  33Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden.  34Maak je dus geen zorgen voor de dag van morgen, want de dag van morgen zorgt wel voor zichzelf. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen last.
 12. Like
  Ankie reageerde op Nynthe in Intieme details delen?   
  Quote:
  Op zaterdag 29 september 2007 09:01:34 schreef Dante het volgende:
  Ik blijf er bij dat sommige dingen te ver gaan, je hebt toch met z'n 2en een relatie, en niet met aanhang erbij?
  Je hebt gelijk als je zegt dat sommige dingen te ver gaan. Ik denk dat het misschien ook wel een beetje met onze cultuur, normen en waarden te maken heeft dat je dat allemaal wat afgeschermd houdt. En dat heeft ook wel wat. Er is dan een stukje wat je alleen met z'n tweetjes hebt, waar niemand aan mag komen en niemand bij kan. En dat geeft vaak een fijn gevoel. Ik kan over heel veel dingen best open zijn, ook wat betreft mijn relatie. Maar dat wil niet zeggen dat ik alles zo op tafel gooi tegen iedereen. Je hebt daar toch bepaalde mensen voor en zelfs dan vertel je nog niet alles. De ene persoon verteld alleen wat meer dan de andere.
  Daarbij komt wel dat 'sommige' dingen best een vaag begrip is, aangezien iedereen dat voor zichzelf invult. Dat zie je hier in het topic ook. De ene persoon heeft er helemaal geen moeite mee, de ander heeft het liever niet. Het is uiteindelijk iets wat verschilt per persoon en hoe die persoon daar dan over denkt. Vaak weet je ook wel van 'dit kan ik wel vertellen' en 'dit hou ik liever voor mezelf.' Vaak vraag ik me ook vooraf af: 'Zou mijn vriend dit een probleem vinden?' Bij twijfel, niet vertellen.
  En je hebt inderdaad een relatie met z'n tweetjes, die is over het algemeen voor de meeste mensen exclusief. Maar je hebt wel altijd met anderen te maken, de aanhang die je erbij krijgt. En soms kan het praten met die anderen die je zelf uitkiest en vertrouwt, heel verhelderend, fijn en prettig zijn.
 13. Like
 14. Like
  Ankie reageerde op Dat beloof ik in Nieuwstopic   
  Dus onwederrechtelijk bestaat niet.
 15. Like
  Ankie reageerde op Mcmadtasty in Wat is waarheid?   
  hmmmm, filosofisch, leuk!
  echter is er leegte zonder waarheid of zonder geloof..
 16. Like
  Ankie reageerde op Gandalf the White in Coronacrisis: Mondkapjes, Lockdowns en de 1,5 Meter Samenleving   
  En daar is ie weer. Clone van @Cris Walters. Wederom op slot.
   
 17. Like
 18. Like
  Ankie reageerde op Hermanos2 in Coronacrisis: Mondkapjes, Lockdowns en de 1,5 Meter Samenleving   
  Ik heb er gemaakt van muskietengaas. De mazen zijn zo grof dat ademhaling niet wordt  belemmerd. Zou er zelfs mee kunnen hardlopen. Kost geen drol. 
 19. Like
  Ankie reageerde op Ricky Tjin in Coronacrisis: Mondkapjes, Lockdowns en de 1,5 Meter Samenleving   
  Waar kun je die bamboe van Lucovitaal kopen?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid