Spring naar bijdragen

Ricky Tjin

Members
  • Aantal bijdragen

    1.227
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Ricky Tjin

  1. 12 minuten geleden zei Willempie:

    Is @Ricky Tjin ook weer een nepaccount van iemand die zich probeert voor te doen als iemand anders? Ik ga maar weer een tijdje uitloggen want ik wordt een beetje misselijk van dit soort reacties. Ik kan mijn tijd beter besteden met bidden en in mijn Bijbel lezen. En ik heb ook nog een paar boeken die ik wil lezen. Veel plezier met elkaar verder.

    Mijn account is geen nep account. Ik had me een tijdje teruggetrokken. Bovendien ben ik terughoudend met het posten van berichten, wegens overgevoeligheid voor kritiek dat op de man wordt gespeeld. Ik heb al eerder te kennen gegeven kwetsbaar te zijn op het gebied van kritiek, wegens een complexe traumatische jeugd.

  2. 21 uur geleden zei Willempie:
    22 uur geleden zei Petra.:

    Account delen is op zich een praktisch werkbaar idee. Ware het niet dat Sjako en Willempie geen werkbare combi is.

    En dat is een waarheid als een koe. 🙂 

    Jezus Christus is de weg, de waarheid en het leven.
    Johannes 14:6

    Christus-is-de-weg-de-waarheid-en-het-le


    Als @sjako zijn account uit handen geeft, dan is het niet uitgesloten dat degene aan wie hij z'n gegevens toevertrouwt het wachtwoord van Sjako wijzigt én dat Sjako als gevolg daarvan zijn functie als moderator (voorgoed) kwijtraakt.

  3. 22 uur geleden zei Hopper:

    Zouden sommige vertalingen een bijbedoeling hebben?  

    1 uur geleden zei Willempie:

    Die wetenschappers beweren nu juist precies het tegenovergestelde van wat jij hier beweert. Ze beweren namelijk dat er niet geknoeid is met het NT. De enige vertaling waarin doelbewust met de tekst wordt geknoeid is nu juist de NWV.

    Changing the Word ~ The Battle of the Bibles | Total Onslaught 214 | Professor Walter Veith
    Walter Veith brengt Bijbelteksten aan het licht die werden weggelaten door de Jehovah's Getuigen, omdat die Bijbelteksten niet in de leer pasten van de Jehovah's Getuigen.
    Bijbelteksten die Walter Veith benoemt, die in de NIV en de RSV gedeeltelijk zijn weggelaten, zijn ook gedeeltelijk weg gelaten in de NWV.

  4. Wilkin van de Kamp
    Van de Kamp is oprichter en directeur van de stichting ‘Geboren om vrij te zijn’ Dit is een organisatie die zich bezig houdt met bevrijdingspastoraat. Het verlangen van Wilkin van de Kamp en zijn team is dat mensen hun vrijheid en identiteit in Christus zullen ontvangen.
    https://www.rejoicenow.nl/rejoicenow.nlwilkin-van-de-kamp/


    De Kracht van de Naam van Jezus – Wilkin van de Kamp (Family7)

  5. 8 minuten geleden zei Fundamenteel:
    15 minuten geleden zei Ricky Tjin:
    44 minuten geleden zei Fundamenteel:

    Repent! For the time is at hand!!!

    Over welke Bijbeltekst én welke Bijbelvertaling heb je het hier?

    Mattheus 3:2

    The time at hand is not the same as the kingdom of heaven at hand.

    Matthew 3:1-2 KJV
    1. In those days came John the Baptist, preaching in the wilderness of Judaea,
    2. And saying, Repent ye: for the kingdom of heaven is at hand.

  6. 1 uur geleden zei Piebe:
    1 uur geleden zei Ricky Tjin:

    ✂️

    Onzin, die profetie gaat helemaal niet over jou, zie Lukas 16,16 en bovendien jij hebt nooit aan het hout gehangen.

    Je hebt mijn voorgaande bericht totaal verkeerd begrepen @Piebe én de enige persoon die ik in mijn voorgaande bericht heb aangegeven m.b.t. aan het hout hangen is Jezus Chistus. Aangzien de misverstanden die regelmatig gaande zijn op Credible, zoals ook in dit geval, lijkt het me écht zonde van mijn tijd om bezig te zijn op Credible.

  7. 19 minuten geleden zei Petra.:

    Maar wat ik bedoelde... Galaten is door Paulus geschreven, dat is toch nádat het allemaal gebeurd was, dan kan het toch geen profetie zijn. 

    Om profetie te kunnen zijn moet het toch voorspeld zijn vóór het gebeurde. Dus waar in de Bijbel staat dan de profetie over vervloeking aan het hout ? En dat dat iedereen vrijkoopt van de vloek ? 

    Deuteronomium 21:22-23 HSV 🔗 Begrafenis van ter dood gebrachten
    22. Verder, wanneer iemand een zonde begaan heeft waarop de doodstraf staat, en hij gedood wordt, en u hem aan een paal hangt,
    23. dan mag zijn dode lichaam niet aan de paal overnachten, maar moet u hem beslist diezelfde dag nog begraven. Een gehangene is namelijk door God vervloekt. U mag uw land, dat de HEERE, uw God, u als erfelijk bezit geeft, niet onrein maken.

  8. 13 uur geleden zei Piebe:

    Dat Thomas de littekens van de spijkers wou zien nadat Jezus was opgestaan maakt een kruis in mijn beleving waarschijnlijker.

    Edoch kruis of paal, van belang was dat de profetie vervuld werd: vervloekt is die aan het hout hangt. (Gal. 3:13)

    2 uur geleden zei Petra.:

    Hi Piebe, 

    Maar Galaten is toch geen profetie. Waar staat dan de profetie dat aan het hout (of kruis of paal) hangen de vloek is die vervuld zou worden ?

    Wat de profetie betreft die @Piebe aanhaalt, heeft hij een belangrijk gedeelte van Galaten 3 overgeslagen, want het gaat namelijk niet alleen om het 2e gedeelte van Bijbelvers Galaten 3:13 dat ieder die aan een hout hangt vervloekt is. De profetie betreft een breder perspectief dan slechts het 2e gedeelte van Galaten 3:13.

    Het gaat om de vervulling van de profetie dat wij die uit het geloof zijn Abrahams kinderen zijn én dat in Abraham al de volken gezegend worden; daarom worden degenen die die uit het geloof zijn, gezegend samen met de gelovige Abraham. (Gal 3:7-9).
    Dat de Schrift voorzag dat God uit het geloof de heidenen zou rechtvaardigen (Gal 3:8) wijst op profetie (🔗 Genesis 18:18 HSV).

    Galaten 3:7-14 HSV:
    7. Begrijp dan toch dat zij die uit het geloof zijn, Abrahams kinderen zijn.
    8. En de Schrift, die voorzag dat God uit het geloof de heidenen zou rechtvaardigen, verkondigde eertijds aan Abraham het Evangelie: In u zullen al de volken gezegend worden.
    9. Daarom worden zij die uit het geloof zijn, gezegend samen met de gelovige Abraham.


    Allen die het van werken der wet verwachten liggen onder de vloek; want er staat geschreven: Vervloekt is een ieder, die zich niet houdt aan alles, wat geschreven is in het boek der wet, om dat te doen (Gal 3:10 NBG51).

    Niemand wordt door de wet voor God gerechtvaardigd, omdat buiten Jezus Christus niemand daartoe in staat is geweest om zich geheel te houden aan alles dat geschreven staat in het boek der wet. Al zou men slechts één gebod of statuut overtreden dat in het boek der wet geschreven staat, dan is die persoon al niet meer gerechtvaardigd voor God; men dient zich namelijk te houden aan alles wat geschreven staat in het boek der wet én dat óók te doen, om voor God gerechtvaardigd te worden.

    Daarom zal de rechtvaardige leven uit het geloof (Gal 3:11). Christus heeft ons vrijgekocht van de vloek der wet (Gal 3:13) door aan het hout te hangen en zó is de de zegen van Abraham tot de heidenen gekomen in Jezus Christus, opdat wij de belofte van de Geest zouden ontvangen door het geloof (Gal 3:14).

    Galaten 3:10-14 HSV:
    10. Want allen die uit de werken van de wet zijn, zijn onder de vloek. Er staat immers geschreven: Vervloekt is ieder die niet blijft bij alles wat geschreven staat in het boek van de wet, om dat te doen.
    11. En dat door de wet niemand gerechtvaardigd wordt voor God, is duidelijk, want de rechtvaardige zal uit het geloof leven.
    12. Maar voor de wet is het niet: uit geloof, maar: De mens die deze dingen doet, zal daardoor leven.
    13. Christus heeft ons vrijgekocht van de vloek van de wet door voor ons een vloek te worden, want er staat geschreven: Vervloekt is ieder die aan een hout hangt,
    14. opdat de zegen van Abraham in Christus Jezus tot de heidenen zou komen, en opdat wij de belofte van de Geest zouden ontvangen door het geloof.

  9. 2 uur geleden zei Noppert1998:
    3 uur geleden zei Ricky Tjin:

    Je verwijt @Willempie dat hij jou een troll noemt of dat naar jou roept.

    Dit is een Christelijk forum, waar Christus als hoofd van Zijn lichaam centraal staat. Er zijn bij deze topic een aantal suggesties van jou naar boven gekomen die de indruk wekken dat je aan het trollen bent.

    Dus je moet perse overal mee instemmen om op dit forum te vertoeven? Leuke discussies worden het dan.. Ja en amen, ja en amen..

    Dan kunnen jullie wel een topic openen met alleen het HC, en dan het forum sluiten.

    Je bovengenoemde suggesties zijn subjectief geleuter.

    Wat mij betreft is er geen spraken van overal mee instemmen om op dit forum te vertoeven. Je bovengenoemde suggestie van "Ja en amen, ja en amen.." is in dit geval een vergissing.

    Wat mijn beschouwing over jou getroll betreft is het eerder een kwestie dat een aantal van je suggesties bij deze topic als getroll overkomen, waarmee het herkenbaar is dat @Willempie jou een trol noemt. Als ik overal mee zou instemmen dan hoefde ik geen berichten te posten op dit forum; dan had ik mijn voorgaande bericht ook niet gepost. Mijn vorige bericht heeft namelijk niets te maken met instemmen met jou mening.

    Bovendien is het praktisch onmogelijk om overal mee in te stemmen, omdat er aan zaken vaak 2 kanten zitten die tegengesteld zijn t.o.v. elkaar. Zo kan een mens niet twee verschillende heren liefhebben, want hij zal de één liefhebben en de andere haten, of hij zal zich aan de één hechten en de andere minachten (Mat 6:24 HSV). Zo kun je het ook niet met alle foraleden eens zijn, dus kun je niet overal mee instemmen. 🤔
     

    2 uur geleden zei Noppert1998:
    3 uur geleden zei Ricky Tjin:

    Met je bovengenoemde conclusie dat de geboorte van Jezus waarin Maria door de heilige Geest zwanger werd een verzinsel is  druis je recht tegen het Evangelie van Jezus Christus in. Aangezien dit een Christelijk forum is, waar Jezus Christus centraal staat én je met je bovengenoemde conclusie tegen het Evangelie van Jezus Christus indruist is het m.i. terecht om dat als getroll te beschouwen.

    ik probeer enkel aan te geven waarom het evangelie van Christus (is dat een apocrief boek of zo) tot die conclusies kan gekomen zijn. Namelijk vanwege een vertaalfout.

    Wat je probeert aan te geven als een vertaalfout, druist recht in tegen het fundament van het Christelijk geloof; het komt over als getroll aangezien dit een Christelijk forum is, waar Jezus Christus als hoofd van Zijn gemeente centraal staat. Dat is mijn conclusie en ik blijf bij dat standpunt. Als jij daarover een andere mening/conclusie hebt, dan is dat jou zaak. Ik kan niet voor jou bepalen en jij kan niet voor mij bepalen.

    Credible is namelijk een Christelijk forum. Zoals op 🔗 Wikipedia een internettrol wordt beschreven als iemand die bijvoorbeeld op een niet-rokers-forum telkens weer begint over de geneugten van roken waarmee hij/zij indruist tegen het fundament van dat forum, zó druis jij evenzo recht in tegen het Evangelie van Jezus Christus door Jesaja 14:7 herhaaldelijk tegen te spreken. Jesaja 14:7 vormt namelijk het fundament van het Christelijk geloof; dat je er recht tegen indruist op dit Christelijke forum vind ik shockerend.

    Als je je discussie over Jesaja 14:7 wilt voorzetten, dan kun je daarover beter met anderen in discussie gaan. Het heeft geen zin dat wij daar met z 'n tweeën verder over discussiëren, aangezien wij lijnrecht tegenover elkaar staan; het is zonde van onze tijd en energie.

    En als jij zo graag het fundament van het Christelijk geloof onderuit wilt halen op dit Christelijke forum, dan vrees ik dat hier op dit forum niets interessants meer te beleven valt voor Christenen. Dan kan @Rommel dit forum net zo goed opheffen.
     

    2 uur geleden zei Noppert1998:
    3 uur geleden zei Ricky Tjin:

    Als je Jesaja 14:7 bewust herhaaldelijk tegenspreekt dat Jezus Christus uit de maagd Maria geboren werd, dan druis je tegen het feit in dat God de Vader Zijn Zoon Jezus Christus naar deze wereld heeft gezonden als Redder; in feiten druis je daarmee tegen het fundament van het Christelijk geloof in, wat neerkomt op getroll aangezien dit een Christelijk forum is.

    Neen hoor. Trollen is de manier waarop. Dus als je expres mensen tegen elkaar opstookt, expres rare meningen verkondigt. Niet als je je best doet om je mening te staven. Of die mening nou gedoogt wordt door de merendeel van een forum. Mensen die hun eigen mening geven trollen per definitie niet.

    Op de pagina van 🔗 Wikipedia over Trol (internet) wordt het begrip 'trol' omschreven als een breed spectrum, dus niet enkel als de manier waarop; het kan o.a. iemand zijn die expres mensen tegen elkaar opstookt, of expres rare meningen verkondigt. Iemand die aan het trollen is kan volgens de reeds eerder aangeven citaat van Wikipedia ook iemand zijn die op een niet-rokers-forum telkens weer begint over de geneugten van roken, waarmee die zijn/haar mening of conclusie wilt aangeven.

  10. 1 uur geleden zei Noppert1998:
    1 uur geleden zei Ricky Tjin:

    Je verwijt dat we niet snappen waar het jou om gaat is jou optiek.

    Het heeft er eerder mee te maken dat wij vreemden niet zullen volgen, maar dat we van ze zullen weglopen (Johannes 10:5).

    Paaltjes verschuiven?

    Het gaat hier om vertaalfouten. En ik geef aan dat de evangelieschrijvers een woordje verkeerd vertaalden met MAAGD en daarom een verhaal van de geboorte van Jezus verzonnen hebben. Wat dus ook aangeeft dat Jezus geboorte verzonnen is, en wat zou er dan nog meer verzonnen kunnen zijn. En dat mensen is heel belangrijk omtrent het christelijk geloof. Belangrijker dan Mozes die met hoorntjes op van de berg kwam. Het is de hele essentie van het christendom..

    Vandaar ook jullie erom heen gekronkel. Erkennen dat het gaat om een vertaalfout kan bijna niet, dan moet je de goddelijke status van Jezus ineens herzien.

    Aangezien dit een Christelijk forum is waar Christus centraal staat, Die het Hoofd van Zijn gemeente is, beschouw ik je bovengenoemde suggesties als subjectief getroll.
     

    1 uur geleden zei Noppert1998:
    1 uur geleden zei Willempie:

    Ik snap wat je zegt. Maar misschien is het toch wel nuttig om iemand hier duidelijk te maken dat beledigen en kleineren niet bijdragen aan een zinvolle discussie. Aangezien deze persoon het klaarblijkend zelf wel nodig vindt om berichten te rapporteren als hij zichzelf beledigd voelt vind ik het nuttig om hem een poosje een spiegel voor te houden, in de hoop dat er ergens bij hem een belletje begint te rinkelen. Veel hoop daarop heb ik niet maar nochtans wil ik het proberen. Ik zal daar niet tot in den treure mee doorgaan want ik heb wel wat beters te doen. Maar op dit moment hoop ik dat hij tot wat beter inzicht komt. 

    Je leest echt niet goed Willempie (nu snap ik waarom je op andere fora geband bent overigens, wat een vreemde persoonlijkheid heb jij)...

    Ik melde het omdat iemand anderen opriep mij te negeren. En mij steeds troll noemde. En dat is irritant want dan krijg je geen gesprekken of discussies. Hopper mocht mij sukkel, idioot, klootzak noemen zoveel als hij wilde. Maar steeds roepen "troll en je moet trollen negeren" moet je niet doen op een forum.

    Een andere melding was toen iemand mij "opriep" er een einde aan te maken, dan waren ze van mij af... Dat die persoon niet geband is doet mij denken dat het niet erg objectief is. Als ik zou oproepen tot "maak er een eind aan" dan krijg ik een tijdelijke of eeuwige ban aan de broek.

    Je verwijt @Willempie dat hij jou een troll noemt of dat naar jou roept.

    Dit is een Christelijk forum, waar Christus als hoofd van Zijn lichaam centraal staat. Er zijn bij deze topic een aantal suggesties van jou naar boven gekomen die de indruk wekken dat je aan het trollen bent.
     

    Citaat

    Trol (internet) 🔗 Wikipedia

    Een trol zaait onrust door op het internet mensen tegen de haren in te strijken met schokkende meningen of materiaal. Bijvoorbeeld door op een niet-rokers-forum telkens weer te beginnen over de geneugten van roken, op de fansite van een beroemdheid deze persoon zwart te maken of op een politiek forum tegengestelde, ongewenste, beledigende, domme of onzinnige meningen te verkondigen. De trol is een intrigant die vooral reacties wil uitlokken.

    De bovengenoemde citaat van Wikipedia over iemand die op een niet-rokers-forum telkens weer begint over de geneugten van roken én beschouwd wordt als een troll, is vergelijkbaar met op een Christelijk forum herhaaldelijk de geboorte van Jezus Christus uit de maagd Maria als fout vertaald en als een verzinsel beschouwen.

     

    3 uur geleden zei Noppert1998:

    Maagd in Jesaja vind ik ook wel een goede..

    In de hebreeuwse versies staat daarvoor jonge vrouw namelijk en geen maagd. De evangelisten hadden enkel de griekse variant met maagd als vertaalfout. En dus hebben ze de geboorte van Jezus verzonnen waarin Maria door de heilige Geest zwanger wordt. Zodat Maria toch maagd kan blijven.. Vandaar ook dat het NT ineens met een halfgod of held opgescheept zit. (wat je in de Helleense wereld met schering en beslag tegenkomt).

    Met je bovengenoemde conclusie dat de geboorte van Jezus waarin Maria door de heilige Geest zwanger werd een verzinsel is  druis je recht tegen het Evangelie van Jezus Christus in. Aangezien dit een Christelijk forum is, waar Jezus Christus centraal staat én je met je bovengenoemde conclusie tegen het Evangelie van Jezus Christus indruist is het m.i. terecht om dat als getroll te beschouwen.

    Als je Jesaja 14:7 bewust herhaaldelijk tegenspreekt dat Jezus Christus uit de maagd Maria geboren werd, dan druis je tegen het feit in dat God de Vader Zijn Zoon Jezus Christus naar deze wereld heeft gezonden als Redder; in feiten druis je daarmee tegen het fundament van het Christelijk geloof in, wat neerkomt op getroll aangezien dit een Christelijk forum is.

  11. 40 minuten geleden zei Noppert1998:
    54 minuten geleden zei Ricky Tjin:

    In de Hebreeuwse grondtekst staat inderdaad een grondwoord dat vertaald kan worden als maagd en/of jonge vrouw.

    Jullie snappen niet waar het mij om gaat :D

    Het gaat erom dat de evangelisten het verkeerd vertaalden en dachten met een messiaans wonder te maken hebben. Vandaar dat ze Jezus dus uit een maagd geboren laten worden. Want papier is geduldig. 

    Je verwijt dat we niet snappen waar het jou om gaat is jou optiek.

    Het heeft er eerder mee te maken dat wij vreemden niet zullen volgen, maar dat we van ze zullen weglopen (Johannes 10:5).

    Hetgeen je hier boven beschreven hebt, wekt bij mij een beeld m.b.t. Johannes 10:1, over iemand die niet door de deur de schaapskooi binnenkomt, maar op een andere plaats de schaapskooi inklimt.

    Johannes 10:1-5 NBG51 – De goede Herder
    1. Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, wie niet door de deur de schaapskooi binnenkomt, maar op een andere plaats inklimt, die is een dief en een rover;
    2. maar wie door de deur binnenkomt, is de herder der schapen.
    3. Voor hem doet de deurwachter open en de schapen horen naar zijn stem en hij roept zijn eigen schapen bij name en voert ze naar buiten.
    4. Wanneer hij zijn eigen schapen alle naar buiten gebracht heeft, gaat hij voor ze uit en de schapen volgen hem, omdat zij zijn stem kennen;
    5. maar een vreemde zullen zij voorzeker niet volgen, doch zij zullen van hem weglopen, omdat zij de stem der vreemden niet kennen.

    Bovendien gaat het ons als Christenen erom dat Christus het Hoofd is van de gemeente dat Zijn lichaam is én dat wij als leden van Zijn lichaam Hem gehoorzaam zijn.

  12. 5 minuten geleden zei Willempie:
    7 minuten geleden zei Willempie:

    In de hebreeuwse versies staat daarvoor jonge vrouw namelijk en geen maagd. De evangelisten hadden enkel de griekse variant met maagd als vertaalfout.

    Er staat een woord dat vertaald kan worden met maagd of jonge, ongetrouwde vrouw. Alle vertalingen trachten dit correct weer te geven.  

    In de Hebreeuwse grondtekst staat inderdaad een grondwoord dat vertaald kan worden als maagd en/of jonge vrouw.

    Op de website van Blue Letter Bible wordt het Hebreeuwse grondwoord עַלְמָה (🔗 H5959G) in Jesaja 14:7 dat getranslitereerd wordt als almâ beschreven als:
    1. maagd, jonge vrouw
    A van huwbare leeftijd
    B maagd of pas getrouwd
    Vertaald met 🔗 DeepL.com/Translator

  13. 6 uur geleden zei sjako:
    12 uur geleden zei Petra.:

    https://bijbel.nbv21.nl/bijbel/NBV21/GAL.3/Galaten-3/

     13, Christus heeft ons vrijgekocht van de vloek van de wet door voor ons vervloekt te worden, want er staat geschreven: ‘Vervloekt is ieder mens die aan een paal hangt.’

    En daar staat ook stauros.

    Het grondwoord dat in Galaten 3:13 volgens de NBV21 vertaald is als 'paal' is geen 'stauros', maar 'xylon'.

    Op de website van Blue Letter Bible kun je de grondwoorden van Bijbelteksten nagaan. Eerst zoek je de 🔗 desbetreffende Bijbeltekst op. Vervolgens klik je op de Bijbelvers in de middelste kolom, om van die Bijbelvers de grondtekst te bekijken.

    VfjNFv6X_o.jpg


    Vervolgens klik je naast de desbetreffende term op de Strong in de middelste kolom, wat in dit geval G3586 is.

    VKTncSzI_o.jpg

    Vervolgens kom je uit bij het grond woord 🔗 ξύλον G3586 dat getranslitereerd wordt als 'xylon' en wordt beschreven als:
    1. Hout

    1A. Dat wat van hout is gemaakt:

    1.             zoals een balk waaraan iemand wordt opgehangen, een galg, een kruis
    2.             een stam of hout met gaten waarin de voeten, handen en nek van gevangenen werden gestoken en vastgezet met riemen
    3.             een boeien of kluisters voor de voeten
    4.             een knuppel, stok, staf.

      2.  Een boom.

    Vertaald met 🔗 DeepL.com/Translator

  14. 3 uur geleden zei Willempie:

    Staurus betekent paal maar dat wisten we allang.

    Het Griekse grondwoord συσταυρόω  (🔗 G4716) dat getranslitereerd wordt als stauros wordt op de website van Blue Letter Bible beschreven als:
    1. Een kruis

    1A. Een bekend instrument van de meest wrede en schandelijke straf, door de Grieken en Romeinen geleend van de Feniciërs; daaraan werden bij de Romeinen, tot in de tijd van Constantijn de Grote, de schuldigste misdadigers, met name de laagste slaven, rovers, de aanstichters en medeplichtigen van opstanden, en soms in de provincies, naar willekeur van de gouverneurs, ook rechtschapen en vreedzame mensen en zelfs Romeinse burgers zelf gekruisigd

    1B. De kruisiging die Christus onderging.

    2. Een rechtopstaande "staak", vooral een puntige, als zodanig gebruikt in hekken of staketsels

    Vertaald met 🔗 DeepL.com/Translator


    Het Griekse grondwoord συσταυρόω dat getranslitereerd wordt als stauros wordt door 🔗 het woordenboek van Glosbe vertaald als kruis.

    Ook via 🔗 de vertaler van Duckduckgo wordt het Griekse grondwoord συσταυρόω dat getranslitereerd wordt als stauros vertaald als kruis.

    Op de website van Biblehub wordt het Griekse grondwoord συσταυρόω (🔗 G4716) dat getranslitereerd wordt als stauros vertaald als paal én kruis (het Romeinse instrument voor kruisiging).

  15. 1 uur geleden zei Willempie:

    Het symbool is niet slechts een martelwerktuig maar ook de Tav, de laatste letter van het Hebreeuwse alefbet, en heeft een diepe geestelijke betekenis.

    Er zijn trouwens wel degelijk duidelijke aanwijzingen dat er sprake was van een paal met een dwarsbalk, een kruis dus. Dat blijkt ook o.a. uit diverse geschriften van Romeinse getuigen uit die tijd. 

    https://www.jaapfijnvandraat.nl/index.php?page=artikel&id=3600

    Het Klassieke Hebreeuwse Alfabet – Tav | Jeff Benner

  16. 3 uur geleden zei Flawless victory:

    Het is lekker makkelijk om een quote van iemand, in dit geval DBI, aan te halen en daar een vraag aan te koppelen, er een negatieve verwachting aan het adres van de forumdeelnemers te koppelen, en je daarna terug te trekken om vervolgens iedereen die erop reageerde onderuit te halen.

    Het was ook lekker makkelijk van Hopper om het krantenartikel uit Trouw aan te halen over Kaag slaat alarm over rechts-extremisme: ‘Negeren werkt niet meer’, als aanleiding om de vinger naar complotdenkers te wijzen en ze vervolgens te beschimpen.


    De Dagelijkse Standaard 🔗 Ronald Plasterk ziet D66 als bedreiging voor de democratie in Nederland. Gelukkig zijn er ook mensen zoals Ronald Plasterk die eerlijk durven te zijn.

    nnVuWNoK_o.jpg

  17. 6 uur geleden zei Hetairos:

    Daarnaast ben ik overtuigd, dat in de wereld die God voor ogen heeft, absoluut niets meer plaatsvindt wat door de zonde bevlekt is.

    Openbaring 21:1-5 HSV
    1) En ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, want de eerste hemel en de eerste aarde waren voorbijgegaan. En de zee was er niet meer.
    2) En ik, Johannes, zag de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, neerdalen van God uit de hemel, gereedgemaakt als een bruid die voor haar man sierlijk gemaakt is.
    3) En ik hoorde een luide stem uit de hemel zeggen: Zie, de tent van God is bij de mensen en Hij zal bij hen wonen, en zij zullen Zijn volk zijn, en God Zelf zal bij hen zijn en hun God zijn.
    4)  En God zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal er niet meer zijn; ook geen rouw, jammerklacht of moeite zal er meer zijn. Want de eerste dingen zijn voorbijgegaan.
    5) En Hij Die op de troon zit, zei: Zie, Ik maak alle dingen nieuw. En Hij zei tegen mij: Schrijf, want deze woorden zijn waarachtig en betrouwbaar.

  18. 43 minuten geleden zei Noppert1998:
    1 uur geleden zei Ricky Tjin:

    In Johannes 8:44 kun je lezen dat de duivel ofwel satan die de vader der leugen is.
    Yahweh is de God der waarheid: Psalms 31:6 Mechon-Mamre / Psalms 31:6 interlinear.
    Het woord van Yahweh is de waarheid 🔗 Johannes 17:17 HSV

    Elke leugen die rondgaat in deze wereld, die tegen het woord van Yahweh indruist is in principe het werk van satan. De leugens die zich verspreiden en rondgaan in deze wereld beperken zich niet slechts tot degenen die achterdochtig zijn of extreem rechts, maar ook tot mensen die (extreem) links zijn en/of alles klakkeloos geloven wat hen verteld wordt. Mensen die (extreem) links zijn en/of alles klakkeloos geloven wat hen verteld wordt zijn net zo goed vatbaar voor leugen en zijn kennelijk ook gevoelig voor satan.

    Hier moet ik wel even om lachen hoor.. Dit is juist hoe desinformatie verspreid wordt. Demoniseer de tegenstander.. 

    Je hebt het over "alles klakkeloos geloven wat hen verteld wordt" en zelf typ je "Yahweh is de God der waarheid ps 31 etc". Juist dit is klakkeloos geloven wat je verteld wordt. ALS Yahweh enkel de waarheid spreekt dan kun je dit toetsen aan de hand van de Bijbel (immers het woord van die Yahweh, anders is het in het duister tasten" en al in Genesis 1 heb ik Hem/Haar/Het op een leugen betrapt. "Gij zult sterven wanneer gij van de vrucht eet" "Laten wij hen uit het paradijs verdrijven, anders nemen ze van de boom des levens en leven in eeuwigheid"..

    Oei...

    Je bovengenoemde suggesties zijn subjectief en je eigen optiek, @Noppert1998.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid