Spring naar bijdragen

De brede en/of smalle weg (Bergrede)


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 4,3k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

TTC was inhoudelijker 

Dit is echt enorme flauwekul. Ik zie in mijn omgeving veel mensen die elkaar helpen zonder iets terug te verlangen. Helaas zijn er altijd een paar luidruchtige klootzakken die het verzieken voor de an

Posted Images

Op 2-4-2023 om 08:49 zei Petra.:

Als je het mij vraagt is het eindeloos rond de pot kunnen draaien...misschien wel juist een creatief aspect waarmee de mens zich onderscheidt van een machinaal algoritme. 

Ervaring leert dat wanneer je op een autostrade een mandala tracht te leggen, dat niet zonder kleerscheuren lukt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 30-3-2023 om 12:44 zei Noel2:

Ik bedoel meer dat paden ingeslagen worden waarvan dan later moet gelden "nie wieder"

Ervaring leert dat voortschrijdend onderzoek tijdloze inzichten kan onthullen, wat het pad bewandelen noodzakelijk maakt om ze te ontdekken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 3-4-2023 om 20:45 zei Hopper:

Het is rustig in het ravijn, niet veel belangstelling.

Het voordeel van circulaire diagrammen is dat ze hun nadeel in de hand kunnen werken, leidend tot de paradoxale verklaring dat hoop tot een nachtmerrie kan verworden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei TTC:

Nous is per direct, dianoia via een lange weg.

Wiki wijsheid, Nous is het kenvermogen welke direct is én het direct begrijpen van zaken.  Bovendien werkt 'nous' niet zonder het amor caritas van Jezus.  Dan gaat men allerlei katalysatoren en bruggen verzinnen evenals andere zaken welke overduidelijk uit 'dianoia' afkomstig zijn.   Het discursieve denken kan de mens pas van nut zijn als allereerst amor caritas verwezenlijkt is en de daaruit voortkomende 'nous'.

Het is jammer maar helaas, de brede weg leidt tot niets.  Amor caritas is zo mogelijk nog verborgener dan 'nous'.   Jezus is niet verborgen, wat die te melden heeft valt na te lezen.  Voor hen die ore hebben die hore uiteraard.   Niet de Bijbel gaan lezen met het discursieve denken , dat leidt maar weer tot superioriteits-denken of inferioriteits-denken.  Voorbeelden genoeg op dit forum.

Link naar bericht
Deel via andere websites
16 minuten geleden zei Hopper:

Wiki wijsheid, Nous is het kenvermogen welke direct is én het direct begrijpen van zaken.  Bovendien werkt 'nous' niet zonder het amor caritas van Jezus.  Dan gaat men allerlei katalysatoren en bruggen verzinnen evenals andere zaken welke overduidelijk uit 'dianoia' afkomstig zijn.   Het discursieve denken kan de mens pas van nut zijn als allereerst amor caritas verwezenlijkt is en de daaruit voortkomende 'nous'. Het is jammer maar helaas, de brede weg leidt tot niets.  Amor caritas is zo mogelijk nog verborgener dan 'nous'.   Jezus is niet verborgen, wat die te melden heeft valt na te lezen.  Voor hen die ore hebben die hore uiteraard.   Niet de Bijbel gaan lezen met het discursieve denken , dat leidt maar weer tot superioriteits-denken of inferioriteits-denken.  Voorbeelden genoeg op dit forum.

Meestal weten we niet altijd over welk inzicht het dan precies gaat, tegelijk moet het ook nog verwerkt kunnen worden. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
42 minuten geleden zei Hopper:

Voorbeelden genoeg op dit forum.

Trendwatchers houden alles in het oog om er op deze of gene manier op te reageren, wetenschappers gebruiken binnen hun simulaties ‘ceteris paribus’ om tot heel andere bevindingen te kunnen komen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 1-4-2023 om 15:35 zei Tomega:

Buiten kaders van discipline en onderworpenheid, is het gewoon een typische of hinderlijke eigenschap.

Paraconsistente logica kent toepassingen in domeinen zoals computerwetenschappen, artificiële intelligentie, filosofie en wiskunde, waar contradicties met regelmaat voorkomen en op een consistente en zinvolle mee omgegaan dient te worden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 2-4-2023 om 12:46 zei Hopper:

Het Woord is nog steeds onder de mensen, het is dus prima gelukt.  Alleen niet voor iedereen.

GPT-3 zegt daarover I'm sorry, but I'm not familiar with the term 'biflatie'. Could you please provide more context or clarify the term you are asking about?

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 1-4-2023 om 15:35 zei Tomega:

Buiten kaders van discipline en onderworpenheid, is het gewoon een typische of hinderlijke eigenschap.

Heel af en toe lijkt het dat sommige van die dure woorden pas betekenis krijgen wanneer ze aantoonbaar worden middels concrete voorbeelden, maar ook het risico impliceert dat er een polemiek ontstaat die je helemaal niet wenst, noch ambieert.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 3-4-2023 om 20:36 zei Hopper:

Ik had ook geen diepgaand gesprek hier verwacht.  Waarschijnlijk ben ik een van de laatste niet-chatbots hier.

Misschien kan je het eerst eens vragen aan een chatbox, je weet maar nooit wat we nog te weten komen.

Bestaat er een verschil tussen artificiële intelligentie en universele intelligentie? 

Ja, er is een verschil tussen artificiële intelligentie (AI) en universele intelligentie. AI verwijst naar computersystemen die geprogrammeerd zijn om taken uit te voeren die normaal gesproken menselijke intelligentie vereisen, zoals beeldherkenning, spraakherkenning, besluitvorming en taalvertaling. AI-systemen werken op basis van vooraf geprogrammeerde regels en algoritmen die hen in staat stellen om specifieke taken uit te voeren en resultaten te produceren op basis van inputgegevens.

Aan de andere kant verwijst universele intelligentie naar het vermogen van een individu of een entiteit om een breed scala aan taken uit te voeren, problemen op te lossen en zich aan te passen aan nieuwe situaties zonder vooraf geprogrammeerde regels. Mensen hebben bijvoorbeeld universele intelligentie omdat we in staat zijn om een breed scala aan taken uit te voeren, ons aan te passen aan nieuwe situaties en te leren van onze ervaringen.

Het doel van AI is om machines te ontwikkelen die menselijke intelligentie kunnen nabootsen of overtreffen in specifieke taken. Universele intelligentie daarentegen is een veel breder en complexer concept dat momenteel niet kan worden gerealiseerd door AI-systemen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 2-4-2023 om 12:25 zei Hopper:

Dus volgens mij is dat GPT een soort van sekspop, maar dan op mentaal niveau.

Als nietige ikjes kunnen we slechts in het duister tasten waarom Gödel en Einstein het zo goed met elkaar konden vinden, desgevallend enig antwoord daarop mijlenver voorbij aan het eigenbelang.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 2-4-2023 om 09:44 zei Noel2:

Vooral dat “trial-and-error” is interessant, ik had het er ook over met GPT dat soms slechte wegen bewandeld worden, dat er soms ook geen terugweg meer is, maar je wel kunt zeggen dat ethiek zoiets is als “dit voor altijd” maar dus ook “ dit nooit meer”.

De indirecte route daarentegen, vereist weinig bewust denken, en is daardoor vooral aanwezig in situaties die weinig uitgesproken signalen voortbrengen. Deze processen zijn vaak afhankelijk van simpele beslisregels zoals 'experts hebben gelijk', of oppervlakkige kenmerken van de boodschap, zoals de hoeveelheid argumenten die genoemd worden of de autoriteit van de bron waarin ze genoemd zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Tomega:

bieden slechts een platform voor de geesten die zich daarop begeven. Als zij niet verheven zijn, biedt een verheven platform geen nut  maar wel een grotere val en een nog lagere orde van zijn.

Bizar is het fenomeen dat diverse herstelpaden niet zozeer leiden tot iets nieuws, maar eerder de herontdekking van wat reeds beschikbaar is.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid