Spring naar bijdragen

Waarom christenen Trump supporten


Aanbevolen berichten

Zojuist zei Fundamenteel:

Oei? Over dat geld? Zoals ik gezegd heb enkele dagen geleden (of gisteren?), ik heb me losgetrokken van dat gedoe omdat het te misleidend en verwarrend is. Of bedoel je iets anders? En waar heb ik het altijd over? lol

Misleidend en verwarrend, hoe bedoel je?

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 591
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Pff, ik heb het wel een beetje gehad met de extremistische denkbeelden van Fundamenteel en Dolce Vita. Fundamenteel is het spoor volledig bijster (of is een enorme trol) en Dolce Vita is blind voor al

Dat is jou antwoord op de vraag. Mijn antwoord op de vraag ga je niet accepteren. Want dat bestaat uit een moeizaam proces van wederzijds begrip, respect en acceptatie. Compromissen waarbij Israe

Je kan er vele uit het lijstje halen die in Europa plaatsvonden. Joegoslavië? Wat dacht je van de aanslagen bij het conflict in Noord-Ierland of in Baskenland? De muur die Berlijn spleet? De Turkse be

16 minuten geleden zei Quest:

Mooi dat je het eens bent met het feit dat christenen geassimileerd moeten worden, het is verschrikkelijk hoe hun kinderen opgevoed worden met vooroordelen en haat jegens anderen.

Juist ja. Alleen moslims mogen dat onder het mom van cultuurrelativisme. Zelfs wanneer een dochter bang op het politiekantoor komt melden dat ze een eremoord vreest weigeren EU staten deze politiebescherming te geven. Tot ze melding krijgen van een moord, dan pas kan er opgetreden worden.

16 minuten geleden zei TTC:

Misleidend en verwarrend, hoe bedoel je?

Wie de waardes en de indexeringen bepaalt bv. Of die dividenden....

Link naar bericht
Deel via andere websites
26 minuten geleden zei Fundamenteel:

Zullen we eens samen door op de Turnhoutsebaan lopen en een rondvraag doen? Molenbeek? Het zal hierop gaan lijken, wel even kijken als je wil.

 

Zodra zij dit opdringen aan anderen (en hun kinderen) moeten zij inderdaad geassimileerd worden. Simpel.

Of gewoon vertrekken naar Saoedi Arabië, Marokko, Turkije of welk herkomstland ook. Ik ben voor Sharia 4 Muslims, als ze dat zelf willen. Maar dan wel in hun eigen land. Dus uitzetten naar hun sharialanden. Wie wil leven volgens de islamitische wetten die had moeten blijven waar ie was.

Maar dat dit in Groot-Brittannië nu zo is, vind ik wel logisch.  Groot Brittannië heeft zich in sommige opzichten misschien nog wel  het meest misdragen tegenover Israël. (denk maar aan Balfour, maar ook aan wat Groot Brittannië heeft gedaan met joden die ten tijde van het derde rijk uit Duitsland naar Israël zijn gevlucht. Afgrijselijk.....  Behalve dat de burgers, in dit geval dan de Engelsen,  te maken krijgen met hun eigen karma, dus de gevolgen van hun eigen zonden, krijgen ze ook te maken met groepskarma en landkarma.   Als je daar wat langer over nadenkt dan snap je waarom je geen kwaad met kwaad kunt vergelden en ook waarom geen mens zich hier zelf uit kan verlossen.  Het is een immer voortdurend rad. In mijn optiek ondervindt Groot-Brittannië als land, maar ook de rest van de wereld, de gevolgen van wat ze Israël hebben aangedaan en nog steeds aandoen. Mede daarom: bid voor je regering, bid voor je land, dat de regering achter Israël gaat staan. En dat ze de jihadisten die in Europa en Nederland terugkeren, uitleveren aan Assad. Het zijn gewoon oorlogsmisdadigers.

Link naar bericht
Deel via andere websites
25 minuten geleden zei Dolce Vita:

Of gewoon vertrekken naar Saoedi Arabië, Marokko, Turkije of welk herkomstland ook.

Doodstraf voor homo's he :D Zegt hij nog in die film: "normal muslims, not radical, ..." Dus normale moslims die niet radicaal zijn, zijn pro doodstraf voor homo's, vinden dat man en vrouw apart horen te zitten, straffen moeten volgens de sharia uitgevoerd worden, sharia moet over de hele wereld geïmplementeerd worden.

Vraagt hij er nog bij "zijn jullie radicale extremisten?" met de duidelijke implicatie dat ze dus niet radicaal zijn volgens hun levensopvatting. Echt erg!
Dat ze het van zichzelf niet doorhebben getuigd toch hoe ver terug in tijd ze zijn blijven steken?

Jammer dat TTC weigert te zien en iets ziet (in de islam) dat niet meer is :P 

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 minuten geleden zei Fundamenteel:

Doodstraf voor homo's he :D Zegt hij nog in die film: "normal muslims, not radical, ..." Dus normale moslims die niet radicaal zijn, zijn pro doodstraf voor homo's, vinden dat man en vrouw apart horen te zitten, straffen moeten volgens de sharia uitgevoerd worden, dat het over de hele wereld geïmplementeerd moet worden.

Vraagt hij er nog bij "zijn jullie radicale extremisten?"
Dat ze het van zichzelf niet doorhebben getuigd toch hoe ver terug in tijd zijn blijven steken?

Jammer dat TTC weigert te zien en iets ziet (in de islam) dat niet meer is :P 

Dat klopt Fundamenteel. Dat zie je gewoon echt 100 procent goed.  Je hoeft maar gewoon te luisteren wat islamitische kinderen roepen op scholen. En in Groot Brittannië durven docenten niet eens meer normaal geschiedenisles te geven.  Trouwens, niet alleen daar. Men herschrijft lesboeken  omdat men bang is voor moslims.

Maar: zie het beest met de naam islam in de ogen, zonder haat te laten doordringen in hart en hoofd en handelen! Persoonlijk zie ik dit als het kruis waar wij nu figuurlijk gezien op hangen.  Het kwaad in de ogen zien en het niet met kwaad bestrijden. Wel met woorden en via legale wegen ons uitspreken, maar tegelijkertijd ieder mens, zelfs de orthodoxe moslim, als een mens blijven zien. Ten diepste heeft ook die orthodoxe moslim dezelfde vijand als wij, dat is de tegenstrever die wij duivel noemen. Die zit in zijn hoofd, in zijn geest. En die drijf je niet uit met geweld.  Daar bereik je niets mee, je voedt daarmee het ongeziene kwaad.

Link naar bericht
Deel via andere websites
20 minuten geleden zei Fundamenteel:

Juist ja. Alleen moslims mogen dat onder het mom van cultuurrelativisme. Zelfs wanneer een dochter bang op het politiekantoor komt melden dat ze een eremoord vreest weigeren EU staten deze politiebescherming te geven. Tot ze melding krijgen van een moord, dan pas kan er opgetreden worden.

Wie de waardes en de indexeringen bepaalt bv. Of die dividenden....

En denk je werkelijk dat dit in streng gereformeerde en/of de wat extremere evangelische kringen anders is? Je bent zo naïef en eenzijdig als het maar kan, eigenlijk precies hetzelfde als waar je denkt tegen te strijden. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
11 minuten geleden zei TTC:

Normen en waarden, dat is toch je ding? 

Dan zeg jij dat ik van een appel een banaan maak om dan te zeggen dat die naar peer smaakt?

Je vroeg me hoe het ging met mijn vorige analyse, je doelde wellicht op mijn monetaire onderzoek? Ik zei dat ik dit verwarrend vond. Je vroeg "hoezo?" Ik zeg je waarom (indexering, ,dividenden) en dan belanden we terug bij moslims en dan ineens normen en waarden? Ding dong!

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei Fundamenteel:

Dan zeg jij dat ik van een appel een banaan maak om dan te zeggen dat die naar peer smaakt? Je vroeg me hoe het ging met mijn vorige analyse, je doelde wellicht op mijn monetaire onderzoek? Ik zei dat ik dit verwarrend vond. Je vroeg "hoezo?" Ik zeg je waarom (indexering, ,dividenden) en dan belanden we terug bij moslims en dan ineens normen en waarden? Ding dong!

Je beschouwt ons toch als blinden?  Ding dong?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wat een mens beweegt en welke keuzes men maakt daar hebben al veel filosofen zich het hoofd over gebogen. Bijbels gezien is een mens in zonde geboren. Ik denk inderdaad dat er goed en kwaad in de mens zit.

Voor mij is iedereen een mens die behoort tot de homo sapiens. De mens met een hoog IQ en de mens met een laag I.Q, met of zonder armen of benen. En ja een orthodoxe moslim, is net zoveel mens als een orthodoxe christen. Iemand in de dodencel is ook een mens wat je ook van zijn daden kunt vinden. 

Maar je bedoelt waarschijnlijk extremisten die aanslagen plegen, i.p.v orthodoxe moslims.

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 uur geleden zei Dolce Vita:
17 uur geleden zei Lobke:

Voor mij is iedereen een mens die behoort tot de homo sapiens. 

Wij zien hen als sprekende tweevoeters. Zij hebben nog niet wat men in de joodse mystiek der kabbala (niet de moderne flauwekul die daarvoor door moet gaan dus maar de diepere lagen van de Torah, dus van het Oude Testament) het puntje in het hart noemt. Dat moet nog ontstaan.

Dat is een eigen defintie van mens en niet wat in het algemeen spraakgebruik onder mens wordt verstaan. @Lobke geeft hier de juiste definitie.

10 uur geleden zei Dolce Vita:

Nee hoor, ik bedoel precies wat ik schrijf

Dat doe je niet, want als je het over mens hebt, bedoel je iets vaags uit de joodse mystiek.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op ‎20‎-‎12‎-‎2017 om 18:40 zei Fundamenteel:

Maar ze hebben na de zesdaagse oorlog in 1968 gewoon gebied heroverd waaruit ze zelf verdreven waren voor 1948.

Wat ze weer veroverd hadden voor 1948 in een vreemd steekspel tussen verschillende grootmachten en andere gekken. Het hele gebied ken een aaneenschakeling van oorlogen, landje pik, veroveringen en nederlagen van diverse pluimages. De hele Joodse geschiedenis in het OT is een geromantiseerde uitvergroting van gebakkelij tussen wat nomadische stammen in de schaduw van (pre)historische grootmachten. Feitelijk is er geen mens op de wereld die aanspraak kan maken op die hele regio anders dan degene die er woont of degene die degene die er woont verdrijft. En dat laatste is Israel aan het doen, niet meer niet minder. En je moet niet gaan liggen miepen als iemand die je uit zijn huis wilt schoppen terug vecht.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Pff, ik heb het wel een beetje gehad met de extremistische denkbeelden van Fundamenteel en Dolce Vita. Fundamenteel is het spoor volledig bijster (of is een enorme trol) en Dolce Vita is blind voor alles wat maar enigszins afwijkt van haar wereldbeeld. Ze zijn geen haar beter dan diegenen die ze beschuldigen (erger eigenlijk). Alles is geoorloofd voor de eigen groep waartoe je behoort; het wij-zij-denken. Dat zijn blijkbaar hun (christelijke) waarden. Dus het heeft ook geen zin om daar inhoudelijk op in te gaan. Het is de nuance heel ver voorbij. Ik laat ze lekker links, of beter gezegd, rechts liggen.

Ik heb gelukkig een positiever beeld van mensen, ook van de meeste christenen (hier actief). 

Iedereen alvast goede feestdagen gewenst!

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 uur geleden zei Dat beloof ik:

Dat is een eigen defintie van mens en niet wat in het algemeen spraakgebruik onder mens wordt verstaan. @Lobke geeft hier de juiste definitie.

Dat doe je niet, want als je het over mens hebt, bedoel je iets vaags uit de joodse mystiek.

In de definitie van DV lees ik een (heel subtiele) vorm van dehumanisatie. De een is méér mens dan de ander, bevindt zich op een hoger ontwikkelingsniveau. Hoe dan ook: niet zoals zíj. En dat op basis van één enkel kenmerk, namelijk orthodox moslim zijn. Dat is heel menselijk, wij zullen ons daar al dan niet bewust allemaal wel eens schuldig aan maken. Zelfs uit naam van geloof. Maar hoe mooi verwoord ook, christelijk is het niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Naeva:

In de definitie van DV lees ik een (heel subtiele) vorm van dehumanisatie. 

Dan heb je niet het hele bericht gelezen dat ik schreef en dat is verwijderd. De enige "dehumanisatie" die hier gebeurt, is aan de zijde van degenen die er gretig in lezen, wat ze erin willen lezen, en iets uit de context rukken met hun eigen motieven. De ontwikkelingsweg van de hele mensheid en de bijbehorende Algemene Verzoening (want dat was de rode draad) past dan ook niet bij de kerkleer. Als er geen voor altijd durende hel meer is, valt het oude machtsdenken waarop de kerk als instituut gevestigd is, namelijk weg.  

Mij best. Doch hierbij dus wel even een correctie mijnerzijds op de werkelijk "gevaarlijke" ontwikkelingen omtrent een aantal berichten op dit forum.  

Tevens de laatste energie die ik hier wb dit topic nog in steek. Dit soort bewegingen lost zich in de regel vanzelf op. 

P.S. Lees vooral ook deze topic nog eens helemaal door : 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei Naeva:

In de definitie van DV lees ik een (heel subtiele) vorm van dehumanisatie. De een is méér mens dan de ander, bevindt zich op een hoger ontwikkelingsniveau. Hoe dan ook: niet zoals zíj. En dat op basis van één enkel kenmerk, namelijk orthodox moslim zijn. Dat is heel menselijk, wij zullen ons daar al dan niet bewust allemaal wel eens schuldig aan maken. Zelfs uit naam van geloof. Maar hoe mooi verwoord ook, christelijk is het niet.

Denk dat we hier eerder mogen denken aan feit dat differentiatie ook kan leiden tot dissociatie, het is een belangrijk aandachtspunt binnen het menselijke groeipotentieel. Dit kan extreme vormen aannemen waardoor het inderdaad nog weinig met het christendom te maken heeft. En aangezien het des mensen is komt het fenomeen voor in elke religie, of welke strekking dan ook. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei Naeva:

 Maar hoe mooi verwoord ook, christelijk is het niet.

Ik kom hier toch nog maar eens even op terug. Afgezien van de smaad en laster die je ten toon spreidt met je inlegkunde (hoe mooi verwoord ook)  is het inderdaad zo dat ik niet  "christelijk" ben en ook niet zal worden.   Ik ben een kind van God en een christen, maar niet christelijk.  Ik geloof namelijk niet wat jouw "christelijk" geloof klaarblijkelijk inhoudt, namelijk dat er van de 7,5 miljard mensen, een relatief gezien handjevol  mensen  is, die "toevallig" in een kerkelijk meelevend "christelijk" gezin zijn opgegroeid, die, als ze maar geloven wat de pastoor zegt, behouden zijn, waarbij de rest voor altijd in een hel belandt.   Ik geloof in een voortschrijdende ontwikkeling van en in alle mensen, waarbij het voor alle mensen een keer goed komt.  Alleen niet allen op hetzelfde punt in de tijd. Ik geloof dat er allang een grote Gemeente in het Koninkrijk van Jezus Christus leeft, zowel op de aarde als in de hemel. Gestorven gelovigen van minimaal de afgelopen 2000 jaar zijn daar naar ik geloof allang en die zijn ons allemaal voorgegaan. En persoonlijk geloof ik dat ook gestorvenen van vóór Jezus geboorte, kruisdood en opstanding, daar al zijn.  En zelfs geloof ik dat gestorvenen nog na de dood tot geloof kunnen komen.   

Een relatief klein percentage "christelijken" dat uitverkoren zou zijn door hun geboorte in een "christelijk" gezin, en de rest van de wereld  met bestemming een altoosdurende verbrandingsoven, inderdaad, daar geloof ik  niet in.  Maar dat is vandaag de dag wel heel "christelijk". En de grote verliezer in zo een armzalige ideologie is m.i. God Zelve. 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 uur geleden zei Mullog:

Wat ze weer veroverd hadden voor 1948 in een vreemd steekspel tussen verschillende grootmachten en andere gekken. Het hele gebied ken een aaneenschakeling van oorlogen, landje pik, veroveringen en nederlagen van diverse pluimages. De hele Joodse geschiedenis in het OT is een geromantiseerde uitvergroting van gebakkelij tussen wat nomadische stammen in de schaduw van (pre)historische grootmachten. Feitelijk is er geen mens op de wereld die aanspraak kan maken op die hele regio anders dan degene die er woont of degene die degene die er woont verdrijft. En dat laatste is Israel aan het doen, niet meer niet minder. En je moet niet gaan liggen miepen als iemand die je uit zijn huis wilt schoppen terug vecht.

Dit dus :D

Voordat de israelieten (volgens hun eigen Boek) woonden er al mensen, en die mensen werden met geweld verdreven en er werd genocide gepleegd (weer volgens hun eigen Boek), dus het idee dat dat stuk land de joden toebehoort volgens de historie is gewoon niet waar. Het ligt er maar net aan waar je geschiedenis laat beginnen. En dat doen die gelovigen en zionisten  op een wel heel gewiekste manier.

Als Engeland het stukje land niet aan de israelieten had gegeven na de WOII hadden ze niks op kunnen bouwen. Vandaar ook de woorden van die Roomse bisschop (Bodar) dat het leuk was dat de joden hun eigen plek kregen.... maar liever niet midden tussen moslims, maar gewoon elders waar ze wel welkom waren. Wat Engeland nu gedaan heeft noemen ze ook wel self fullfilling prophecy. Engeland was grotendeels christelijk en dacht dat de joden weer terug zouden keren voordat de Messias weer terug kwam. Ze hielpen het lot dus een handje. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid