Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

17 minuten geleden zei etnik:

Zowel de preteristen als de niet-preteristen hebben volgens mij een probleem. Er zijn inderdaad veel aanwijzingen voor een snelle terugkomst van Jezus in het NT. Ja zelfs de wederkomst met alles erop en eraan. De niet preteristen negeren het gewoon en wachten verder op een wederkomst. De preteristen zien dat er geen andere uitweg is, maar ook dat de wederkomst zoals inderdaad letterlijk wordt beschreven niet geweest is. De enige uitweg is dan nog om de wederkomst te "vergeestelijken", wat mijns inziens ook al lastig te verdedigen is. 

Het is allemaal best uit te leggen. De sleutel is het feit dat er twee eindtijden zijn: het  eind van het judaisme en het eind van dit samenstel. Sommige profetien gingen over het eind van het Judaisme andere weer over een wederkomst ver in de toekomst.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 6,4k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

De kwestie is dat je het gebod heel individualistisch benadert, terwijl wij het als algemeen gebod voor heel de Kerk zien. De Kerk dient het evangelie te brengen en elke gelovige geeft daar op eigen w

Iemand behorende tot het joodse geloof is een jood, dus met kleine letter, iemand behorende tot het Joodse volk is een Jood, dus met hoofdletter. Net zoals je christen met kleine letter schrijft, want

Mijn visie: geen idee hoe/wat/wanneer. Ik hoop op het Koninkrijk, maar ben helaas nogal agnostisch. Maar een eind aan al t leed en onrecht juig ik uiteraard toe. En ik denk wel dat een Koninkrijk alle

Posted Images

15 uur geleden zei violist:

Roep eens wat moslims bij elkaar en ga over het water lopen om hen te bekeren. Wanneer je er in zakt ben je hopelijk gelijk genezen van wat men jou heeft wijsgemaakt. De éen denkt dat een hemels koninkrijk morgen al op aarde komt en de ander verbeeldt zich dat hij er nu al in leeft. Wat kan een hersenspoeling binnen sektes ver gaan. Ik heb mijn eigen levensbeschouwing, wel zo gezond lijkt me.

 

Zeker wel zo gezond.  De tijd dat men zijn verstand buiten de kerkdeur moest laten liggen en dat nog deed ook, is de intelligente mens gelukkig voorbij. 

[.....]Het krokodillennieuws bleek dus nep, maar het verhaal is niet volledig een broodje aap. Peter Burger, docent en onderzoeker journalistiek en nieuwe media aan de Universiteit Leiden, onderzocht in 2014 een vermeende hoax die toen de wereld rondging en verdacht veel op het verhaal van Mthethwa lijkt. Een gelovige uit Gabon, zo schreven nieuwssites al in 2006, was in een visioen verzekerd dat hij te voet een riviermond kon oversteken. Voor de ogen van een fotograaf probeerde hij het uit, om jammerlijk te verdrinken.



En, ongelooflijk maar waar: dit verhaal klopt wél. Burger dook een reportage op uit de Gabonese krant l'Union. Ene Armand-Derogy Yamfa, kapper in de wijk Lalala-à-droite in Libreville, predikte in zijn kapsalon en probeerde het evangelie aan de man te brengen. Op 28 augustus 2006 probeerde hij aan te tonen dat hij door God gezonden was door net als Jezus over water te lopen. Een foto toont de laatste momenten van Yamfa, die in de Atlantische Oceaan verdronk.

http://www.volkskrant.nl/wetenschap/zimbabwaanse-pastoor-doet-jezus-na-en-wordt-opgegeten-door-krokodillen-klopt-dit-wel~a4496304/

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei sjako:

Je valt steeds meer door de mand. Niemand gaat in op je dwaalleer. Je vindt jezelf helemaal geweldig, ja zelfs ver boven ons. Wat schreef Mattheus daar ook al weer over?

Mattheus 23:12 Iedereen die zichzelf verhoogt, zal vernederd worden, en iedereen die zichzelf vernedert, zal verhoogd worden.

Wat is de vrucht van de geest?

Galaten 5:22 Maar de vrucht van de geest is liefde, vreugde, vrede, ge duld, riendelijkheid, goedheid, geloof,  23 zachtaardigheid, zelfbeheersing. Er is geen wet die tegen zulke dingen is.  

Doe er je voordeel mee.

Ik heb een gezellige avond gehad, jullie ook zo te zien, leuke reactie's bedankt 

als eerste mijn reactie op Sjako, die schijnbaar moeite heeft '' Je vindt jezelf helemaal geweldig'' en daar vervolgens een tekst aan vast knoopt , geweldig,

mijn reactie  aan jou Sjako,dit klopt helemaal.. toen De heilige Geest mijn 20 jaar geleden duidelijk maakte dat ik ver beneden mijn potentie leefde, is mijn leven 180 graden omgedraaid (bekeerd) mijn inderdaad vernederd voor mijn Grote koning jezus, vergeving gevraagd dat ik nooit in Hem geloofd had, mijn eigen weg gegaan met alle gevolgen van dien, nooit geen echte blijdschap, nooit geen echte vrede, geen relatie met God, geen zekerheid voor de toekomst. wat een leven pfff ..

maar na deze acceptatie, van mijn verlosser, verlost van mijzelf, en nu uitermate verhoogd met christus, een nieuwe schepping, vergeven gereinigd, geheiligd, begunstigd, elke vet gezegend en ga zo maar door, en alleen maar een naam de naam Van Jezus, kan en heeft dit gedaan, ik ben daar elke dag zo ongelofelijk blij mee dit kan ik niet in woorden uit drukken, toen ik begreep en steeds meer begrijp wat Hij voor me gedaan heeft, doet, en gaat doen, en dat dit genade is ja en amen..

maar het is wel de waarheid zo geweldig zo fijn... thuis gekomen in een familie, (kerk) broers en zussen, met een hemelse vader, met mijn allerbeste vriend De Heilige Geest, ik had zelfs nog nooit van hem gehoord, hoe is dit mogelijk en hij was er altijd al, hoe blind kon ik zijn.. 

als ik dit zo typ zit, wordt ik helemaal emotioneel, omdat ik nu zo gelukkig en dankbaar ben, wat was er met mijn leven gebeurd, ik moet er niet aan denken, en dat hoeft ook niet meer want hij is zo liefdevol en trouw.. 

3 uur geleden zei WdG:
4 uur geleden zei vredestichter:

in joh 10 v 10 staat het zo:10 De dief komt alleen maar om te stelen, te slachten en te vernietigen; Ik ben gekomen, opdat zij leven zouden bezitten en wel in overvloed. 11 Ik ben de goede herder. De goede herder geeft zijn leven voor zijn schapen. 

Tevens lezen we in de Bijbel:

 

Dit moet u allereerst weten, dat er in het laatste der dagen spotters zullen komen, die naar hun eigen begeerten zullen wandelen en zeggen:  Waar is de belofte van Zijn komst? Want vanaf de dag dat de vaderen ontslapen zijn, blijven alle dingen zoals vanaf het begin van de schepping. Want willens en wetens is het hun onbekend dat door het Woord van God de hemelen er reeds lang geweest zijn, evenals  de aarde, die uit water oprijst en in water vaststaat.

Goeden avond WdG: De omschrijving ''De laatste Dagen past goed in deze topic, en samen met mijn broer en vriend anne salamons veel studie over gedaan, dit is echt heel interessant

ben benieuwd wat je ervan vind ?

 Leven wij vandaag in de “laatste dagen”?

Er zijn veel boeken geschreven over het onderwerp: leven wij in de laatste dagen? Een onderzoek op internet leert dat er zijn duizenden boeken zijn geschreven. veel van die boeken claimen dat wij nu in de ‘laatste dagen’ leven. Maar klopt dat wel?

De bijbel zegt dat de ‘eerste komst’ van Jezus plaats vond in de ‘laatste dagen’:

“Nadat God eertijds vele malen en op vele wijzen tot de vaderen heeft gesproken had door de profeten heeft Hij nu in deze ‘laatste dagen’ tot ons gesproken door de Zoon, die Hij heeft gesteld tot erfgenaam van all dingen, door wie Hij ook de wereld geschapen heeft.” (Hebreeën 1:1,2)

Ook Petrus stelde duidelijk dat de geboorte van de kerk tijdens Pinksteren in de eerste eeuw plaats vond in de ‘laatste dagen’:

“Want deze mensen zijn niet dronken, zoals gij verondersteld, want het is het derde uur van de dag; maar dit is het, waarvan de gesproken is door de profeet Joel: en het zal zijn in de ‘laatste dagen’, zegt God, dat ik zal uitstorten van mijn Geest op alle vlees; en uw zonen en dochters zullen profeteren, en uw jongelingen zullen gezichten zien, en uw ouden zullen dromen dromen.” (Handelingen 2:15-17)

Petrus zei dat de wonderen die plaats vonden op het Pinksterfeest tekenen waren, dat zijn generatie leefde in de laatste dagen. En dat is meer dan 2000 jaar geleden. Leven wij nog steeds in de laatste dagen? Klopt dat wel? De meeste profetische leraars en predikers verwachten een spoedige wederkomst van Jezus Christus en ze beweren stellig dat we nu leven in de ‘laatste dagen’. Ze zeggen eigenlijk dat de ‘laatste dagen’ sinds de eerste eeuw doorgegaan zijn tot aan deze tijd. Maar een groeiend aantal mensen denken hierover na en stellen vragen bij deze leerstelling.

De uitdrukking ‘laatste dagen’ lijkt meer aan te geven dat het gaat om een betrekkelijke korte periode aan het einde van iets…. Echter de meeste christenen schijnen deze logica niet te kunnen accepteren wanneer je op deze manier de bijbel interpreteert. Eenvoudigweg omdat ze dat zo niet geleerd hebben. Ze geloven dat Jezus nog niet is teruggekomen in de eerste eeuw, en voor hun geldt dat we nog steeds in de ‘laatste dagen’ leven. Hoe absurd het ook klinkt, we zouden dan al ruim 2000 jaar in de ‘laatste dagen’  leven. En zij die de tweede komst in de toekomst plaatsen hebben eenvoudigweg geen andere optie en bovendien: de meeste christenen geloven dat toch? Ze kunnen en willen het gewoon niet geloven, dus blijven ze vasthouden dat we nu in de ‘laatste dagen’ leven.

Hoewel iemand met een gezond verstand niet kan geloven dat een periode beschreven als de ‘laatste dagen’ ruim 2000 jaar zou kunnen zijn, zijn er anderen die zeggen dat dit wel degelijk mogelijk is. Misschien zien de mensen die geloven dat we nu in de ‘laatste dagen’ leven, iets over het hoofd. Laten we dat eens naar gaan onderzoeken.

Ongeveer 35 jaar na de hemelvaart van Jezus in de eerste eeuw schreef de apostel Johannes het volgende:

“kinderen, het is de laatste ure; en gelijk gij gehoord hebt, dat de antichrist komt, zijn er nu ook vele antichristen opgestaan, en daaraan onderkennen wij, dat het de laatste ure is.” (1 Johannes 2:18)

Als in Handelingen de apostelen de uitdrukking  ‘laatste dagen’ gebruiken en ongeveer 35 jaar later gebruikt Johannes de uitdrukking het ‘laatste uur’, betekend dat dan niet dat de tijd dichterbij is gekomen? Als we consistent blijven, dan leven we nu nog steeds in het ‘laatste uur’, toch? Laten we eerlijk zijn, we hebben hersenen gekregen, en er wordt in de bijbel gewoon duidelijke taal gesproken. De mensen die geloven dat we nu in de ‘laatste dagen’ leven, moeten ze ook geloven dat de hele wereld nu leeft in de ‘laatste uur’ van de ‘laatste dagen’ sinds de eerste eeuw. Ongelovigen die de bijbel lezen raken hierdoor in de war, geen wonder dat ze afhaken. Geen wonder dat zelfs christenen in de war raken. Het was het ‘laatste uur’ in de eerste eeuw zei Johannes, en als dat het ‘laatste uur’ is geweest, dan is dat allang voorbij. En als we niet meer leven in het ‘laatste uur’, dan leven we ook niet in de ‘laatste dagen’!

En nu komt de vraag op, als we het hebben over de ‘laatste dagen’, waar hebben we het dan eigenlijk over? En als we nu aannemen dat de ‘laatste dagen’ eindigden in de eerste eeuw, wat eindigde er dan in de eerste eeuw? Het oude verbondssysteem kwam ten einde, en dat was geen kleinigheid. God eindigde het 1500 jaar contract met Israël, met de tempel, het priesterschap, de dierenoffers etc., dat alles kwam tot een catastrofaal einde. Ofschoon Jezus het nieuwe verbond aankondigde tussen God en de mensen in de nacht van Zijn kruisiging (Lucas 22:20), zien we dat de oude verbondsrituelen nog steeds werden uitgevoerd door de Joden in de tempel in Jeruzalem, omdat zij het nieuwe verbond afwezen, en zij Jezus als hun beloofde Messias afwezen. Dit zou spoedig en voor altijd beëindigd worden. In Mattheüs 23:38 zei Jezus:

“Zie, uw huis wordt aan u overgelaten.”

God zou voor altijd het oude Mozaïsch contract, het oude verbond verbreken. Dat kwam tot een einde, en dat waren de ‘laatste dagen’ waar in zij leefden, de ‘laatste dagen’ van het oude verbond, geen tempel meer, geen priesterschap meer, geen dierenoffers meer etc., vanaf die tijd stopte dat allemaal. Het boek Hebreeën verteld ons duidelijk en herhaaldelijk dat Jezus de vervulling was van al die oude verbond typebeelden en schaduwen en dat terug te keren naar die oude gebruiken van aanbidding, ‘Godslastering’ zou betekenen. De auteur van brief aan de Hebreeën verklaart in het midden van de zestiger jaren na Christus het volgende:

“als Hij spreekt van een nieuw verbond, heeft Hij daarmede het eerste voor verouderd verklaart. En wat veroudert en verjaart, is niet ver van verdwijning.” (Hebreeën 8:13)

Daar staat het. Binnen het lopende decennium ging dat in zijn geheel in vervulling. In september 70 na Christus werd Jeruzalem met de tempel compleet verwoest, met de grond gelijk gemaakt. Geen steen bleef op de ander, zoals ook door Jezus was voorspeld:

“Voorwaar, ik zeg u, er zal hier geen steen op de andere gelaten worden, die niet zal worden weggebroken.” (Mattheüs 24:2)

Dat was het einde, dat was het einde van de eeuw. Dit was ook de vraag die de discipelen stelden aan Jezus:

“Toen Hij op de olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: zeg ons, wanneer zal dat geschieden en wat is het teken van uw komst en de voleinding der wereld?” (Mattheüs 24:3)

De tweede komst van Jezus zou plaats vinden in de tijd van het beëindigen van de oude verbondseeuw. Niet het einde van de natuurlijke schepping, niet het einde van de planeet aarde, maar het einde van de oude verbondsperiode dat afgesloten werd, het einde van het oude verbondssysteem (het Judaisme). Het oude verbondscontract tussen God en het volk Israel dat was opgezet om mensen naar God te brengen via dit volk met al hun wetten, feesten en ceremonies (Leviticus) etc., dat allemaal kwam tot een einde in de eerste eeuw, en zo kwamen ook de ‘laatste dagen’ ten einde.

Wij leven niet in de ‘laatste dagen’, eenvoudigweg omdat die periode reeds in de eerste eeuw heeft plaatsgevonden. Jezus was teruggekomen, zoals Hij beloofd had, om de onrechtvaardige Joden te oordelen en om zijn mensen, de uitverkorenen te redden. Hij oordeelde de goddeloze Joden in de grote verdrukking, (zie Mattheüs 24:21 en Lucas 21:22), de tempel werd verwoest en de discipelen zagen hun Redder op de wolken om hun mee te nemen naar de Hemel, precies zo als Hij had beloofd. Jezus zei tegen Zijn discipelen:

“Want de Zoon des mensen zal komen in heerlijkheid zijns Vaders, met zijn engelen, en dan zal Hij ieder vergelden naar zijn daden. Voorwaar, Ik zeg u: er zijn sommigen onder degenen, die hier staan, die de dood voorzeker niet zullen smaken, voordat zij de Zoon des mensen hebben zien komen in zijn Koninklijke waardigheid.” (Mattheüs 16:27,28)

Vandaag de dag geloven de meeste christenen dat Jezus spoedig terugkomt om zijn Koninkrijk op planeet aarde te vestigen, maar zoals hierboven al duidelijk is uitgelegd, Jezus nam Zijn discipelen rechtstreeks mee in de Hemel in de ‘laatste dagen’. Dus Jezus regeert nu vanaf Zijn troon in de Hemel, en niet op aarde.

“Jezus antwoordde: Mijn Koninkrijk is niet van deze wereld; indien mijn Koninkrijk van deze wereld geweest was, zouden mijn dienaars gestreden hebben, opdat Ik niet aan de Joden zou worden overgeleverd; nu echter is mijn Koninkrijk niet van hier.” (Johannes 18:36)

Als we kijken naar Handelingen 2:29-36, daar verteld Petrus ons dat Jezus de belofte toen en nu vervulde dat Hij voor altijd op de troon van David zal zitten. Petrus verteld ons in Handelingen 2 dat dit was vervuld toen Jezus zat aan de rechterhand van de Vader. Davids aardse troon over het volk Israel was alleen een typebeeld of schaduw van de Hemelse troon van de echte koning Jezus, die over Zijn gemeente voor eeuwig zou regeren. Net zoals de tempel, het priesterschap, het altaar, de dierenoffers, het brood, de feesten, de wetten voor Israël, de rots, het manna, de slang, de boom des levens in het hof van eden, het zijn allemaal afbeeldingen, typen, schaduwen, symbolen van Jezus Christus. Hij is de vervulling van al die typebeelden. Met andere woorden alles gaat over Jezus. In Lukas 24 legde Jezus de Emmaüsgangers alles uit wat er in het Oude Testament over Hemzelf was opgeschreven. Davids troon over de aardse natie was alleen maar een symbool van de eeuwige Hemelse troon over het volk van God. En zoals we veel zien in het Oude Testament, de natuurlijke symboliek om God te aanbidden, waren eigenlijke beelden van Jezus en dat is ook waar het in het boek Hebreeën om gaat. Het natuurlijke komt eerst en wijst naar het geestelijke; eerst het natuurlijke, daarna het geestelijke. 1 Korinthiërs 15 zegt dat we eerste een natuurlijk lichaam krijgen, daarna het Hemelse geestelijke lichaam.

Hebreeën verteld ons ook dat we nooit meer terug kunnen gaan naar de aardse tempel, de dierenoffers etc… We kunnen daar niet naar teruggaan omdat Jezus eens en voor altijd is geofferd! Hebreeën zegt dat als we dat wel doen, wij het bloed van Jezus vertrappen. Daarom moeten we ook niet denken dat er een toekomstige Bijbelse tempel gebouwd gaat worden waar wij naar terug moeten. Dat leert de bijbel niet. Het natuurlijk Israël was alleen een typebeeld van Gods eeuwig volk, de gemeente van Jezus Christus. Jacobs naam was verandert in Israël, wat eigenlijk betekend ‘regeren met God’. En niet iedereen van ‘Israël’ was ‘Israël’, het nieuwe testament is daar duidelijk over: Romeinen 2:28-29; 9:6 en Gelaten 6:15. De stad Jeruzalem was het typebeeld van de gemeente van Jezus Christus van alle naties en alle steden, allen die God aanbidden in geest en waarheid. Dit is ook wat Jezus zei tegen de vrouw bij de put in Johannes 4: “de tijd komt en is nu, dat het niet uitmaakt in welk gebouw, of welk huis je Mij aanbidt in geest en in waarheid”, want het oude is voorbij gegaan, het nieuwe was komende. Dus Jezus kan niet regeren op aarde! Hebreeën 8 is hier zeer duidelijk over. Als Jezus hier zou regeren op de planeet aarde kan Hij geen priester, pleitbezorger, of middelaar zijn tussen God en de mensen. Kijk maar eens wat Hebreeën er over zegt:

“Indien Hij nu op aarde was, dan zou Hij niet eens een priester wezen, daar er hier reeds zijn om volgens de wet de gaven te offeren. Dezen verrichten slechts dienst bij een afbeelding en schaduw van het hemelse, blijkens de Godsspraak, die Mozes ontving, toen hij de tabernakel zou gereed maken. Zie toe, zegt Hij immers, dat gij alles maakt naar het voorbeeld, dat u getoond werd op de berg. Nu echter heeft Hij een zoveel verhevener dienst verkregen, als Hij de middelaar is van een beter verbond, waarvan de rechtskracht op betere beloften berust. Want indien dat eerste onberispelijk ware geweest, zou er geen plaats gezocht zijn voor een tweede.” (Hebreeën 8:4-7)

Nu begrijpen we ook waarom de schrijver van Hebreeën doorgaat in hoofdstuk 12, dat de eerste eeuw christenen aan wie hij schrijft, reeds leefden in het nieuwe Jeruzalem.

Hebreeën 12: 25 ev. zegt dat ze al leefden in het hemelse Jeruzalem, het nieuwe Jeruzalem uit Openbaring 21 en 22 en de schrijver van Hebreeën gaat door het hemelse Jeruzalem de ‘gemeente’ te noemen. De schrijver zegt tegen de Hebreeuwse christenen, jullie zijn niet alleen gekomen naar het hemelse Jeruzalem maar naar de berg Sion; wat hij eigenlijk zegt is dat jullie gekomen zijn naar de plaats van vervulling van al die Oude Testament profeten die zeiden dat op een dag al de volken zouden optrekken naar de berg Sion om daar God te aanbidden met zijn Zoon en met eeuwige vreugde. De schrijver zegt tegen de eerste eeuw Hebreeuwse christenen dat al deze oude messiaanse profetieën vervuld werden in hun dagen. En dit komt precies overeen met wat Jezus zei in Lucas:

“want dit zijn de dagen van vergelding, waarin alles wat geschreven staat, in vervulling gaat.” (Lukas 21:22)

Ze leefden toen, in die tijd, in Jeruzalem, op de berg Sion. Maar het geestelijke heeft nu de plaats ingenomen van het aardse, het ware neemt de plaats in van het symbolische, het koninkrijk van Jezus Christus neemt de plaats in van het theocratische koninkrijk van God, de aardse Israël. En nu kunnen alle volken het koninkrijk van God binnen gaan, dit nieuwe koninkrijk, onder het nieuwe verbond, gescheiden van het natuurlijke Israël. Sinds 70 na Christus is het natuurlijke Israël niet meer het representatieve volk van God. De gemeente van Jezus Christus is nu het ‘Israël’ op aarde, onder het nieuwe verbond, een eeuwig durend verbond:

“Hem zij de heerlijkheid in de gemeente en in Christus Jezus tot in alle geslachten, van eeuwigheid tot eeuwigheid! Amen.” (Efeziërs 3:21)

Vraag: hoeveel uur is het nu geleden dat Johannes zei: dit is het laatste uur? Als we beginnen in 70 na Christus tot heden, zitten we al snel op een dikke 17 miljoen uur…

Link naar bericht
Deel via andere websites
15 minuten geleden zei vredestichter:

Leven wij vandaag in de “laatste dagen”?

Er zijn veel boeken geschreven over het onderwerp: leven wij in de laatste dagen? Een onderzoek op internet leert dat er zijn duizenden boeken zijn geschreven. veel van die boeken claimen dat wij nu in de ‘laatste dagen’ leven. Maar klopt dat wel?

De bijbel zegt dat de ‘eerste komst’ van Jezus plaats vond in de ‘laatste dagen’:

“Nadat God eertijds vele malen en op vele wijzen tot de vaderen heeft gesproken had door de profeten heeft Hij nu in deze ‘laatste dagen’ tot ons gesproken door de Zoon, die Hij heeft gesteld tot erfgenaam van all dingen, door wie Hij ook de wereld geschapen heeft.” (Hebreeën 1:1,2)

Ook Petrus stelde duidelijk dat de geboorte van de kerk tijdens Pinksteren in de eerste eeuw plaats vond in de ‘laatste dagen’:

“Want deze mensen zijn niet dronken, zoals gij verondersteld, want het is het derde uur van de dag; maar dit is het, waarvan de gesproken is door de profeet Joel: en het zal zijn in de ‘laatste dagen’, zegt God, dat ik zal uitstorten van mijn Geest op alle vlees; en uw zonen en dochters zullen profeteren, en uw jongelingen zullen gezichten zien, en uw ouden zullen dromen dromen.” (Handelingen 2:15-17)

Petrus zei dat de wonderen die plaats vonden op het Pinksterfeest tekenen waren, dat zijn generatie leefde in de laatste dagen. En dat is meer dan 2000 jaar geleden. Leven wij nog steeds in de laatste dagen? Klopt dat wel? De meeste profetische leraars en predikers verwachten een spoedige wederkomst van Jezus Christus en ze beweren stellig dat we nu leven in de ‘laatste dagen’. Ze zeggen eigenlijk dat de ‘laatste dagen’ sinds de eerste eeuw doorgegaan zijn tot aan deze tijd. Maar een groeiend aantal mensen denken hierover na en stellen vragen bij deze leerstelling.

De uitdrukking ‘laatste dagen’ lijkt meer aan te geven dat het gaat om een betrekkelijke korte periode aan het einde van iets…. Echter de meeste christenen schijnen deze logica niet te kunnen accepteren wanneer je op deze manier de bijbel interpreteert. Eenvoudigweg omdat ze dat zo niet geleerd hebben. Ze geloven dat Jezus nog niet is teruggekomen in de eerste eeuw, en voor hun geldt dat we nog steeds in de ‘laatste dagen’ leven. Hoe absurd het ook klinkt, we zouden dan al ruim 2000 jaar in de ‘laatste dagen’  leven. En zij die de tweede komst in de toekomst plaatsen hebben eenvoudigweg geen andere optie en bovendien: de meeste christenen geloven dat toch? Ze kunnen en willen het gewoon niet geloven, dus blijven ze vasthouden dat we nu in de ‘laatste dagen’ leven.

Hoewel iemand met een gezond verstand niet kan geloven dat een periode beschreven als de ‘laatste dagen’ ruim 2000 jaar zou kunnen zijn, zijn er anderen die zeggen dat dit wel degelijk mogelijk is. Misschien zien de mensen die geloven dat we nu in de ‘laatste dagen’ leven, iets over het hoofd. Laten we dat eens naar gaan onderzoeken.

Ongeveer 35 jaar na de hemelvaart van Jezus in de eerste eeuw schreef de apostel Johannes het volgende:

“kinderen, het is de laatste ure; en gelijk gij gehoord hebt, dat de antichrist komt, zijn er nu ook vele antichristen opgestaan, en daaraan onderkennen wij, dat het de laatste ure is.” (1 Johannes 2:18)

Als in Handelingen de apostelen de uitdrukking  ‘laatste dagen’ gebruiken en ongeveer 35 jaar later gebruikt Johannes de uitdrukking het ‘laatste uur’, betekend dat dan niet dat de tijd dichterbij is gekomen? Als we consistent blijven, dan leven we nu nog steeds in het ‘laatste uur’, toch? Laten we eerlijk zijn, we hebben hersenen gekregen, en er wordt in de bijbel gewoon duidelijke taal gesproken. De mensen die geloven dat we nu in de ‘laatste dagen’ leven, moeten ze ook geloven dat de hele wereld nu leeft in de ‘laatste uur’ van de ‘laatste dagen’ sinds de eerste eeuw. Ongelovigen die de bijbel lezen raken hierdoor in de war, geen wonder dat ze afhaken. Geen wonder dat zelfs christenen in de war raken. Het was het ‘laatste uur’ in de eerste eeuw zei Johannes, en als dat het ‘laatste uur’ is geweest, dan is dat allang voorbij. En als we niet meer leven in het ‘laatste uur’, dan leven we ook niet in de ‘laatste dagen’!

En nu komt de vraag op, als we het hebben over de ‘laatste dagen’, waar hebben we het dan eigenlijk over? En als we nu aannemen dat de ‘laatste dagen’ eindigden in de eerste eeuw, wat eindigde er dan in de eerste eeuw? Het oude verbondssysteem kwam ten einde, en dat was geen kleinigheid. God eindigde het 1500 jaar contract met Israël, met de tempel, het priesterschap, de dierenoffers etc., dat alles kwam tot een catastrofaal einde. Ofschoon Jezus het nieuwe verbond aankondigde tussen God en de mensen in de nacht van Zijn kruisiging (Lucas 22:20), zien we dat de oude verbondsrituelen nog steeds werden uitgevoerd door de Joden in de tempel in Jeruzalem, omdat zij het nieuwe verbond afwezen, en zij Jezus als hun beloofde Messias afwezen. Dit zou spoedig en voor altijd beëindigd worden. In Mattheüs 23:38 zei Jezus:

“Zie, uw huis wordt aan u overgelaten.”

God zou voor altijd het oude Mozaïsch contract, het oude verbond verbreken. Dat kwam tot een einde, en dat waren de ‘laatste dagen’ waar in zij leefden, de ‘laatste dagen’ van het oude verbond, geen tempel meer, geen priesterschap meer, geen dierenoffers meer etc., vanaf die tijd stopte dat allemaal. Het boek Hebreeën verteld ons duidelijk en herhaaldelijk dat Jezus de vervulling was van al die oude verbond typebeelden en schaduwen en dat terug te keren naar die oude gebruiken van aanbidding, ‘Godslastering’ zou betekenen. De auteur van brief aan de Hebreeën verklaart in het midden van de zestiger jaren na Christus het volgende:

“als Hij spreekt van een nieuw verbond, heeft Hij daarmede het eerste voor verouderd verklaart. En wat veroudert en verjaart, is niet ver van verdwijning.” (Hebreeën 8:13)

Daar staat het. Binnen het lopende decennium ging dat in zijn geheel in vervulling. In september 70 na Christus werd Jeruzalem met de tempel compleet verwoest, met de grond gelijk gemaakt. Geen steen bleef op de ander, zoals ook door Jezus was voorspeld:

“Voorwaar, ik zeg u, er zal hier geen steen op de andere gelaten worden, die niet zal worden weggebroken.” (Mattheüs 24:2)

Dat was het einde, dat was het einde van de eeuw. Dit was ook de vraag die de discipelen stelden aan Jezus:

“Toen Hij op de olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: zeg ons, wanneer zal dat geschieden en wat is het teken van uw komst en de voleinding der wereld?” (Mattheüs 24:3)

De tweede komst van Jezus zou plaats vinden in de tijd van het beëindigen van de oude verbondseeuw. Niet het einde van de natuurlijke schepping, niet het einde van de planeet aarde, maar het einde van de oude verbondsperiode dat afgesloten werd, het einde van het oude verbondssysteem (het Judaisme). Het oude verbondscontract tussen God en het volk Israel dat was opgezet om mensen naar God te brengen via dit volk met al hun wetten, feesten en ceremonies (Leviticus) etc., dat allemaal kwam tot een einde in de eerste eeuw, en zo kwamen ook de ‘laatste dagen’ ten einde.

Wij leven niet in de ‘laatste dagen’, eenvoudigweg omdat die periode reeds in de eerste eeuw heeft plaatsgevonden. Jezus was teruggekomen, zoals Hij beloofd had, om de onrechtvaardige Joden te oordelen en om zijn mensen, de uitverkorenen te redden. Hij oordeelde de goddeloze Joden in de grote verdrukking, (zie Mattheüs 24:21 en Lucas 21:22), de tempel werd verwoest en de discipelen zagen hun Redder op de wolken om hun mee te nemen naar de Hemel, precies zo als Hij had beloofd. Jezus zei tegen Zijn discipelen:

“Want de Zoon des mensen zal komen in heerlijkheid zijns Vaders, met zijn engelen, en dan zal Hij ieder vergelden naar zijn daden. Voorwaar, Ik zeg u: er zijn sommigen onder degenen, die hier staan, die de dood voorzeker niet zullen smaken, voordat zij de Zoon des mensen hebben zien komen in zijn Koninklijke waardigheid.” (Mattheüs 16:27,28)

Vandaag de dag geloven de meeste christenen dat Jezus spoedig terugkomt om zijn Koninkrijk op planeet aarde te vestigen, maar zoals hierboven al duidelijk is uitgelegd, Jezus nam Zijn discipelen rechtstreeks mee in de Hemel in de ‘laatste dagen’. Dus Jezus regeert nu vanaf Zijn troon in de Hemel, en niet op aarde.

“Jezus antwoordde: Mijn Koninkrijk is niet van deze wereld; indien mijn Koninkrijk van deze wereld geweest was, zouden mijn dienaars gestreden hebben, opdat Ik niet aan de Joden zou worden overgeleverd; nu echter is mijn Koninkrijk niet van hier.” (Johannes 18:36)

Als we kijken naar Handelingen 2:29-36, daar verteld Petrus ons dat Jezus de belofte toen en nu vervulde dat Hij voor altijd op de troon van David zal zitten. Petrus verteld ons in Handelingen 2 dat dit was vervuld toen Jezus zat aan de rechterhand van de Vader. Davids aardse troon over het volk Israel was alleen een typebeeld of schaduw van de Hemelse troon van de echte koning Jezus, die over Zijn gemeente voor eeuwig zou regeren. Net zoals de tempel, het priesterschap, het altaar, de dierenoffers, het brood, de feesten, de wetten voor Israël, de rots, het manna, de slang, de boom des levens in het hof van eden, het zijn allemaal afbeeldingen, typen, schaduwen, symbolen van Jezus Christus. Hij is de vervulling van al die typebeelden. Met andere woorden alles gaat over Jezus. In Lukas 24 legde Jezus de Emmaüsgangers alles uit wat er in het Oude Testament over Hemzelf was opgeschreven. Davids troon over de aardse natie was alleen maar een symbool van de eeuwige Hemelse troon over het volk van God. En zoals we veel zien in het Oude Testament, de natuurlijke symboliek om God te aanbidden, waren eigenlijke beelden van Jezus en dat is ook waar het in het boek Hebreeën om gaat. Het natuurlijke komt eerst en wijst naar het geestelijke; eerst het natuurlijke, daarna het geestelijke. 1 Korinthiërs 15 zegt dat we eerste een natuurlijk lichaam krijgen, daarna het Hemelse geestelijke lichaam.

Hebreeën verteld ons ook dat we nooit meer terug kunnen gaan naar de aardse tempel, de dierenoffers etc… We kunnen daar niet naar teruggaan omdat Jezus eens en voor altijd is geofferd! Hebreeën zegt dat als we dat wel doen, wij het bloed van Jezus vertrappen. Daarom moeten we ook niet denken dat er een toekomstige Bijbelse tempel gebouwd gaat worden waar wij naar terug moeten. Dat leert de bijbel niet. Het natuurlijk Israël was alleen een typebeeld van Gods eeuwig volk, de gemeente van Jezus Christus. Jacobs naam was verandert in Israël, wat eigenlijk betekend ‘regeren met God’. En niet iedereen van ‘Israël’ was ‘Israël’, het nieuwe testament is daar duidelijk over: Romeinen 2:28-29; 9:6 en Gelaten 6:15. De stad Jeruzalem was het typebeeld van de gemeente van Jezus Christus van alle naties en alle steden, allen die God aanbidden in geest en waarheid. Dit is ook wat Jezus zei tegen de vrouw bij de put in Johannes 4: “de tijd komt en is nu, dat het niet uitmaakt in welk gebouw, of welk huis je Mij aanbidt in geest en in waarheid”, want het oude is voorbij gegaan, het nieuwe was komende. Dus Jezus kan niet regeren op aarde! Hebreeën 8 is hier zeer duidelijk over. Als Jezus hier zou regeren op de planeet aarde kan Hij geen priester, pleitbezorger, of middelaar zijn tussen God en de mensen. Kijk maar eens wat Hebreeën er over zegt:

“Indien Hij nu op aarde was, dan zou Hij niet eens een priester wezen, daar er hier reeds zijn om volgens de wet de gaven te offeren. Dezen verrichten slechts dienst bij een afbeelding en schaduw van het hemelse, blijkens de Godsspraak, die Mozes ontving, toen hij de tabernakel zou gereed maken. Zie toe, zegt Hij immers, dat gij alles maakt naar het voorbeeld, dat u getoond werd op de berg. Nu echter heeft Hij een zoveel verhevener dienst verkregen, als Hij de middelaar is van een beter verbond, waarvan de rechtskracht op betere beloften berust. Want indien dat eerste onberispelijk ware geweest, zou er geen plaats gezocht zijn voor een tweede.” (Hebreeën 8:4-7)

Nu begrijpen we ook waarom de schrijver van Hebreeën doorgaat in hoofdstuk 12, dat de eerste eeuw christenen aan wie hij schrijft, reeds leefden in het nieuwe Jeruzalem.

Hebreeën 12: 25 ev. zegt dat ze al leefden in het hemelse Jeruzalem, het nieuwe Jeruzalem uit Openbaring 21 en 22 en de schrijver van Hebreeën gaat door het hemelse Jeruzalem de ‘gemeente’ te noemen. De schrijver zegt tegen de Hebreeuwse christenen, jullie zijn niet alleen gekomen naar het hemelse Jeruzalem maar naar de berg Sion; wat hij eigenlijk zegt is dat jullie gekomen zijn naar de plaats van vervulling van al die Oude Testament profeten die zeiden dat op een dag al de volken zouden optrekken naar de berg Sion om daar God te aanbidden met zijn Zoon en met eeuwige vreugde. De schrijver zegt tegen de eerste eeuw Hebreeuwse christenen dat al deze oude messiaanse profetieën vervuld werden in hun dagen. En dit komt precies overeen met wat Jezus zei in Lucas:

“want dit zijn de dagen van vergelding, waarin alles wat geschreven staat, in vervulling gaat.” (Lukas 21:22)

Ze leefden toen, in die tijd, in Jeruzalem, op de berg Sion. Maar het geestelijke heeft nu de plaats ingenomen van het aardse, het ware neemt de plaats in van het symbolische, het koninkrijk van Jezus Christus neemt de plaats in van het theocratische koninkrijk van God, de aardse Israël. En nu kunnen alle volken het koninkrijk van God binnen gaan, dit nieuwe koninkrijk, onder het nieuwe verbond, gescheiden van het natuurlijke Israël. Sinds 70 na Christus is het natuurlijke Israël niet meer het representatieve volk van God. De gemeente van Jezus Christus is nu het ‘Israël’ op aarde, onder het nieuwe verbond, een eeuwig durend verbond:

“Hem zij de heerlijkheid in de gemeente en in Christus Jezus tot in alle geslachten, van eeuwigheid tot eeuwigheid! Amen.” (Efeziërs 3:21)

Vraag: hoeveel uur is het nu geleden dat Johannes zei: dit is het laatste uur? Als we beginnen in 70 na Christus tot heden, zitten we al snel op een dikke 17 miljoen uur…

Wie lezen deze propaganda?

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei sjako:

We gaan op naar het 1000 jarig rijk. Geen symbolische 1000 jaar, maar letterlijk. De satan zal worden gebonden. Nu viert hij hoogtij, vreemd in een Vredesrijk he @vredestichter? 1000 jaar geleden was hij ook al niet gebonden, er gebeurden toen ook de meest vreselijke dingen. Het ligt dus in de toekomst. Verder is de profetie van Daniël nog belangrijk in deze.

de talenten had iemand al beantwoord, maar deze is ook leuk..

en ik wordt hier zo blij van.. staat oa  heel duidelijk in de brief van paulus aan de kerk in  kolossenzen..

2Al mijn moeite is erop gericht dat zij goede moed houden en innig in liefde verbonden blijven, en zo komen tot de volle rijkdom van het inzicht in Gods geheim, Christus namelijk, 3in wie alle schatten van wijsheid en kennis verborgen liggen. 4Ik zeg u dit om te voorkomen dat men u met schijnschone redeneringen van de wijs brengt. 5Al ben ik naar het lichaam afwezig, in de geest ben ik bij u, en ik zie met vreugde dat gij eendrachtig steunt op uw geloof in Christus. 6Daar gij Christus Jezus hebt aanvaard als uw Heer, moet gij ook leven in gemeenschap met Hem, 7in Hem geworteld, op Hem gebouwd, steunend op het geloof dat men u geleerd heeft, terwijl uw hart overvloeit van dankbaarheid. 8Weest op uw hoede, zorgt dat ge u niet laat meeslepen door waardeloze, bedrieglijke theorieen, puur menselijke bedenksels, die de machten van de kosmos verheerlijken maar Christus bestrijden. 9Want in Christus is de Godheid in heel haar volheid lijfelijk aanwezig, 10en in Hem hebt gij deel aan die volheid. Hij is het hoofd waaraan alle heerschappijen en machten onderworpen zijn. 11In Hem zijt gij ook besneden, niet in een fysieke zin, door een lichamelijke ingreep, maar met de Christus-besnijdenis: 12de doop. In de doop zijt gij met Hem begraven, maar ook met Hem verrezen, door uw geloof in de kracht van God die Hem uit de dood deed opstaan. 13Ook u die dood waart ten gevolge van uw zonden en uw morele onbehouwenheid heeft God weer levend gemaakt met Hem. Hij heeft ons al onze zonden vergeven. 14Hij heeft de oorkonde met haar bezwarende bepalingen, die tegen ons getuigde, verscheurd. Hij heeft haar vernietigd en aan het kruis genageld. 15Hij heeft de heerschappijen en de machten ontwapend en publiek ten toon gesteld. Hij heeft over hen getriomfeerd door het kruis. 

Hoe bedoel je gebonden wij de volgelingen Van Jezus leven met deze waarheid.. 

en wat de 1000 jaar aangaan, het koninkrijk...

Laten we nu schrift met schrift gaan vergelijken om de “duizend jaar” te kunnen interpreteren. In de bijbel, wordt het woord “duizend” wanneer het  naar tijd verwijst, altijd symbolisch gebruikt om een vooraf door God bepaalde tijd aan te geven. In andere gevallen wordt het altijd symbolisch gebruikt om een groot aantal mensen of dingen aan te geven. In ieder geval kan niemand in de volgende gevallen het getal “duizend” letterlijk interpreteren:

Personen of Dingen

Job 9:3, “Indien Hij met hem wilde gaan rechten, niet één op duizend zou hij Hem kunnen antwoorden.”

Psalmen 50:10, “Want Mij behoort al het gedierte van het woud, de beesten op duizend bergen.”

Prediker 7:28, “….een man uit duizend heb ik gevonden, maar een vrouw onder die allen heb ik niet gevonden.”

Hooglied 4:4, “….waar er duizend schilden hangen, allemaal schilden van helden.”

Daniël 5:1, “De koning Belsazar maakte een grote maaltijd voor zijn duizend geweldigen, en hij dronk wijn voor die duizend.”

Daniël 7:10, “….duizendmaal duizenden dienden Hem, en tien duizendmaal tien duizenden stonden voor Hem.”

Dagen, Jaren, en Generaties

Deuteronomium 7:9, “….die het verbond en de goedertierenheid houdt jegens hen die ….en Zijn geboden houden tot in duizend geslachten;”

1 Kronieken 16:15, “Gedenk voor immer aan zijn verbond, het woord, dat Hij gebood aan een duizend geslachten;”

Psalmen 84:10, “Want een dag in Uw voorhoven is beter dan duizend.”

Psalmen 90:4, “Want duizend jaren zijn in Uw ogen als de dag van gisteren, wanneer hij voorbijgegaan is,”

Psalmen 105:8, “Hij gedenkt voor eeuwig aan Zijn verbond, het woord, dat Hij gebood aan duizend geslachten.”

Prediker 6:6, “Ja, al leefde hij tweemaal duizend jaar, maar hij genoot het goede niet: gaat niet alles naar één plaats?”

2 Peter 3:8, “….één dag bij de Here is als duizend jaar, en een duizend jaar als één dag.”

Het zal duidelijk zijn uit bovenstaande verzen, dat elke keer als het woord “duizend” in de bijbel voorkomt, dit niet letterlijk genomen moet worden maar symbolisch gezien moet worden voor een compleetheid, een bepaald aantal of een bepaalde periode. Waarom is dan als we naar het boek Openbaring gaan(het meest symbolische boek van allemaal), dat vele christenen deze periode “duizend jaar” letterlijke interpreteren? Vooral wanneer er geen Schriftuurlijk gezag is om dit te doen?

 De waarheid is dat Christus niet duizend jaar zal regeren ergens in de nabije toekomst, maar dat Christus nu regeert, en zal blijven regeren, voor eeuwig. We hoeven niet te wachten op Zijn Koninkrijk ergens in de toekomst, voordat Hij zal gaan heersen over ons leven, want het Koninkrijk van Christus is hier en nu, en Hij verlangt dat we nu met Hem heersen, of we dat nu erkennen of niet!

 

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei etnik:

Zowel de preteristen als de niet-preteristen hebben volgens mij een probleem. Er zijn inderdaad veel aanwijzingen voor een snelle terugkomst van Jezus in het NT. Ja zelfs de wederkomst met alles erop en eraan. De niet preteristen negeren het gewoon en wachten verder op een wederkomst. De preteristen zien dat er geen andere uitweg is, maar ook dat de wederkomst zoals inderdaad letterlijk wordt beschreven niet geweest is. De enige uitweg is dan nog om de wederkomst te "vergeestelijken", wat mijns inziens ook al lastig te verdedigen is.  

Hallo etnic ben blij voor je frisse benadering, er bestaan tussen de futuristen, en de dispensatie leer ook veel onderlinge verschillen, zo ook zijn er bij de preteristen nog een aantal discussies gaande, prima toch..

zelf denk ik dat ik me onder de particial preteristen schaar, dus meer aan de kant van david sorensen, en jonathan welton bijv , david geeft hier een hele mooie verklaring voor bij deze:https://ontdekgod.nl/wederkomst/ 

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei MysticNetherlands:

 

Volgens mij als alle energie die alle christenen ter wereld steken in t proberen e)lkaar te overtuigen van eigen gelijk gestopt zou worden in goede werken... nou zeg! ;)

 

Hallo Mystic ik ben het hier gedeeltelijk mee eens, voor mijzelf ben ik gezegend met een fijne baan in de hulpverlening, en betrokken bij div stichtingen en organisatie's en natuurlijk in onze plaatselijke kerk..

die daklozen helpen, criminelen helpen bij terug keer in de maatschappij, crisis situatie's oplossen door gebiedsteams in mijn  gemeente, en nog een paar dingetjes, en hier besteed ik veel tijd aan..  maar 

wat ik zelf vroeger gemist heb, waren dit soort platforms, ik vind zelf dat ik er vrij lang over gedaan heb, (wat bedoel ik ) soms is het heel goed om andere gedachten en verschillende soorten onderwijs te ontvangen die buiten jou wereldje zijn, dopen huh ik had er nog nooit van gehoord, tongentaal, geneest God nog steeds, demonen huh kun je die uitdrijven en ga zo maar door, ook dit onderwijs (eschatologie) huh en zat met heel veel vragen, en onwetendheid, en natuurlijk als iemand dan aankomt met iets anders dan wat er in jou kringetje geloofd wordt geeft dat altijd frustratie ha ha , "ontwarring geeft verwarring " maar achteraf ben ik blij, dat ik gegroeid ben hierdoor in mijn geloof, heb ik alles opgegeten nee ook veel uitgespuugd, een oude voorganger vertelde me ooit, het is de kunst om de de druif op te eten en de pitjes uit te spugen,

deze discussies zijn denk ik (maar laat ik voor me zelf spreken) niet om andere te overtuigen, maar te prikkelen, stimuleren, en iets meer over dingen na te denken dan je neus lang is, en al gaan mensen proberen om het tegen deel te bewijzen, lezen ze de bijbel, en dat is volgens mij beter dan weer het zoveelste journaal, krant of netflix serie

ik zit er nog maar kort op maar vind het erg opbouwend en inspirerend, met allemaal mooie mensen, met heel uiteenlopende relatie's met God, geweldig..

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
35 minuten geleden zei WdG:
10 uur geleden zei Gaitema:

Zeker omdat je me van leugens beticht en mijn vrouw in discridiet brengt! 

Er staat geschreven: Zij zeggen voortdurend tot wie Mij verachten: De HERE heeft gesproken

Wij prediken, en Jezus bevestigt het Woord door de tekenen die erop volgen. Amen!

Wonderen en tekenen zullen de gelovige volgen

Hallo Wdg wat volgt jou zoal, behalve dan een gefrustreerd Gaitema,

1 johannes 1v10Hieraan ken men de kinderen van God en de kinderen van de duivel onderscheiden: wie het goede niet doet is Gods kind niet, allerminst hij die zijn broeder niet liefheeft. 11Want dit is de boodschap die gij vanaf het begin gehoord hebt: dat wij elkaar moeten beminnen. 12Wij mogen niet zijn zoals Kan, die een kind van de boze was en zijn broeder vermoordde. En waarom vermoordde hij hem? Omdat zijn eigen daden slecht waren en die van zijn broeder goed. 13Broeders, weest niet verwonderd als de wereld u haat. 14Wij zijn overgegaan van de dood naar het leven; wij weten het, omdat wij onze broeders liefhebben. De mens zonder liefde is nog in het gebied van de dood. 15Ieder die zijn broeder haat is een moordenaar, en gij weet dat geen moordenaar eeuwig leven in zich heeft. 16Wat liefde is hebben wij geleerd van Christus: Hij heeft zijn leven voor ons gegeven. Dus zijn ook wij verplicht ons leven te geven voor onze broeders. 17Hoe kan de goddelijke liefde blijven in een mens die geld genoeg heeft, en toch zijn hart sluit voor de nood van zijn broeder? 18Kinderen, wij moeten niet liefhebben met woorden en leuzen maar met concrete daden. 19Dat is onze maatstaf; daardoor krijgen wij de zekerheid dat wij thuishoren bij de waarachtige God. Dan mogen wij ook voor zijn aanschijn ons geweten geruststellen, ook als het ons veroordeelt, 20want God is groter dan ons hart en Hij weet alles. 21Dierbare vrienden, daar ons geweten ons niet hoeft te veroordelen, mogen wij vrijmoedig met God omgaan; 22wij krijgen van Hem alles wat wij vragen, omdat wij zijn geboden onderhouden en doen wat Hem aangenaam is. 23En dit is zijn gebod: van harte geloven in zijn Zoon Jezus Christus en elkaar liefhebben zoals Hij ons bevolen heeft.

Het lijkt erop vergeef me als ik het verkeerd zeg, dat jij hem niet hoger acht dan jezelf, ( verkeerd ingeschat??) ga hem een keer de voeten wassen ipv zijn oren..

 

maar gebruik deze topic niet voor zoiets ongeestelijk's  toch ? 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 uur geleden zei sjako:

Het is allemaal best uit te leggen. De sleutel is het feit dat er twee eindtijden zijn: het  eind van het judaisme en het eind van dit samenstel. Sommige profetien gingen over het eind van het Judaisme andere weer over een wederkomst ver in de toekomst.

Ja, het is door een aantal al opgemerkt dat de 'eindtijd' als een repetitief proces kan gezien worden, bij elke 'oorlog/onderdrukking' zullen mensen wel gehoopt hebben op 'verlossing/einde' daarvan. Vandaag is de situatie niet anders, enig verschil is misschien dat we in een gemondialiseerde wereld leven met een rijke geschiedenis aan ervaring/kennis. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 uur geleden zei vredestichter:

Hallo Wdg wat volgt jou zoal, behalve dan een gefrustreerd Gaitema,

De vraag is verkeerd gesteld, vredestichter. "Wat" is in ieder geval verkeerd gekozen.

Leg daarom de leugen af  en spreek de waarheid, ieder tegen zijn naaste; wij zijn immers leden van elkaar. Word boos, maar zondig niet; laat de zon niet ondergaan over uw boosheid.

Link naar bericht
Deel via andere websites
15 minuten geleden zei WdG:
8 uur geleden zei vredestichter:

Hallo Wdg wat volgt jou zoal, behalve dan een gefrustreerd Gaitema,

De vraag is verkeerd gesteld, vredestichter. "Wat" is in ieder geval verkeerd gekozen.

Leg daarom de leugen af  en spreek de waarheid, ieder tegen zijn naaste; wij zijn immers leden van elkaar. Word boos, maar zondig niet; laat de zon niet ondergaan over uw boosheid.

Amen WdG:  wat, wat, aangaat je begrijpt toch wat ik bedoel !

dit is ook een mooie 1 kor 13

 

1Al spreek ik met de tongen van engelen en mensen: als ik de liefde niet heb, ben ik een galmend bekken of een schelle cimbaal. 2Al heb ik de gave der profetie, al ken ik alle geheimen en alle wetenschap, al heb ik het volmaakte geloof dat bergen verzet: als ik de liefde niet heb, ben ik niets. 3Al deel ik heel mijn bezit uit, al geef ik mijn lichaam prijs aan de vuurdood: als ik de liefde niet heb, baat het mij niets. 4De liefde is lankmoedig en goedertieren; de liefde is niet afgunstig, zij praalt niet, zij beeldt zich niets in. 5Zij geeft niet om de schone schijn, zij zoekt zichzelf niet, zij laat zich niet kwaad maken en rekent het kwade niet aan. 6Zij verheugt zich niet over onrecht, maar vindt haar vreugde in de waarheid.7Alles verdraagt zij, alles gelooft zij, alles hoopt zij, alles duldt zij. 8De liefde vergaat nimmer. De gave der profetie zal verdwijnen, tongen zullen verstommen, de kennis zal een einde nemen. 9Want ons kennen is stukwerk en stukwerk ons profeteren. 10Maar wanneer het volmaakte komt, heeft het onvolmaakte afgedaan. 11Toen ik een kind was, sprak ik als een kind, voelde ik als een kind, dacht ik als een kind; nu ik man geworden ben, heb ik het kinderlijke afgelegd. 12Thans zien wij in een spiegel, onduidelijk, maar dan van aangezicht tot aangezicht. Thans ken ik slechts ten dele, maar dan zal ik ten volle kennen zoals ik zelf gekend ben. 13Nu echter blijven geloof, hoop en liefde, de grote drie; maar de liefde is de grootste.

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 uur geleden zei vredestichter:

deze discussies zijn denk ik (maar laat ik voor me zelf spreken) niet om andere te overtuigen, maar te prikkelen, stimuleren, en iets meer over dingen na te denken dan je neus lang is, en al gaan mensen proberen om het tegen deel te bewijzen, lezen ze de bijbel, en dat is volgens mij beter dan weer het zoveelste journaal, krant of netflix serie

Het is billijk om te prikkelen, het risico bestaat dan wel dat de geest hier zo in opgaat waardoor het op trolling begint te lijken, een bijzonder aandachtspunt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
39 minuten geleden zei WdG:
9 uur geleden zei vredestichter:

Hallo Wdg wat volgt jou zoal, behalve dan een gefrustreerd Gaitema,

De vraag is verkeerd gesteld, vredestichter. "Wat" is in ieder geval verkeerd gekozen.

Leg daarom de leugen af  en spreek de waarheid, ieder tegen zijn naaste; wij zijn immers leden van elkaar. Word boos, maar zondig niet; laat de zon niet ondergaan over uw boosheid.

Amen WdG:  wat, wat, aangaat je begrijpt toch wat ik bedoel !

dit is ook een mooie 1 kor 13

 

1Al spreek ik met de tongen van engelen en mensen: als ik de liefde niet heb, ben ik een galmend bekken of een schelle cimbaal. 2Al heb ik de gave der profetie, al ken ik alle geheimen en alle wetenschap, al heb ik het volmaakte geloof dat bergen verzet: als ik de liefde niet heb, ben ik niets. 3Al deel ik heel mijn bezit uit, al geef ik mijn lichaam prijs aan de vuurdood: als ik de liefde niet heb, baat het mij niets. 4De liefde is lankmoedig en goedertieren; de liefde is niet afgunstig, zij praalt niet, zij beeldt zich niets in. 5Zij geeft niet om de schone schijn, zij zoekt zichzelf niet, zij laat zich niet kwaad maken en rekent het kwade niet aan. 6Zij verheugt zich niet over onrecht, maar vindt haar vreugde in de waarheid.7Alles verdraagt zij, alles gelooft zij, alles hoopt zij, alles duldt zij. 8De liefde vergaat nimmer. De gave der profetie zal verdwijnen, tongen zullen verstommen, de kennis zal een einde nemen. 9Want ons kennen is stukwerk en stukwerk ons profeteren. 10Maar wanneer het volmaakte komt, heeft het onvolmaakte afgedaan. 11Toen ik een kind was, sprak ik als een kind, voelde ik als een kind, dacht ik als een kind; nu ik man geworden ben, heb ik het kinderlijke afgelegd. 12Thans zien wij in een spiegel, onduidelijk, maar dan van aangezicht tot aangezicht. Thans ken ik slechts ten dele, maar dan zal ik ten volle kennen zoals ik zelf gekend ben. 13Nu echter blijven geloof, hoop en liefde, de grote drie; maar de liefde is de grootste.

Link naar bericht
Deel via andere websites
11 uur geleden zei Dolce Vita:

Zeker wel zo gezond.  De tijd dat men zijn verstand buiten de kerkdeur moest laten liggen en dat nog deed ook, is de intelligente mens gelukkig voorbij. 

 

Citaat

[.....]Het krokodillennieuws bleek dus nep, maar het verhaal is niet volledig een broodje aap. Peter Burger, docent en onderzoeker journalistiek en nieuwe media aan de Universiteit Leiden, onderzocht in 2014 een vermeende hoax die toen de wereld rondging en verdacht veel op het verhaal van Mthethwa lijkt. Een gelovige uit Gabon, zo schreven nieuwssites al in 2006, was in een visioen verzekerd dat hij te voet een riviermond kon oversteken. Voor de ogen van een fotograaf probeerde hij het uit, om jammerlijk te verdrinken.

 


En, ongelooflijk maar waar: dit verhaal klopt wél. Burger dook een reportage op uit de Gabonese krant l'Union. Ene Armand-Derogy Yamfa, kapper in de wijk Lalala-à-droite in Libreville, predikte in zijn kapsalon en probeerde het evangelie aan de man te brengen. Op 28 augustus 2006 probeerde hij aan te tonen dat hij door God gezonden was door net als Jezus over water te lopen. Een foto toont de laatste momenten van Yamfa, die in de Atlantische Oceaan verdronk.

 

 

Hallo dolce:

Al de avond na publicatie van het nieuws rezen er op Twitter twijfels over de betrouwbaarheid ervan. Enkele Britse nieuwssites vermeldden de Nigerian Daily Post als bron voor het bericht, die op zijn beurt de Zimbabwe Herald aanhaalde. Maar de Zimbabwe Herald schreef nooit over het lotgeval van Mthethwa. Ook verdacht is dat de naam Jonathan Mthethwa op Google alléén verwijst naar het krokodillenbericht. Daarnaast ligt de Crocodile River in Zuid-Afrika, en niet in Zimbabwe. 

De Britse journalist Alastair Reid nam als eerste alle twijfel weg. Het bericht bleek afkomstig van National News Bulletin, dat op haar website letterlijk schrijft Pure African Satire te schrijven, pure Afrikaanse satire. Het nieuwsbericht is dus niets meer dan een grap.

"De tijd dat men zijn verstand buiten de kerkdeur moest laten liggen en dat nog deed ook, is de intelligente mens gelukkig voorbij." 

interessante stelling voor iemand die zo,n verhaal op dit platform zet..

het andere verhaal blijkt ook volledig anders te zijn..

http://www.gestolengrootmoeder.nl/wordpress/pastor-wil-op-het-water-lopen-en-verdrinkt/

ik dacht gelijk aan het verhaal van die 10 van de 12 verspieders, bla bla bla het gevolg was wel dat zij het beloofde land nooit gezien hebben,

en wat dacht je van dit verhaal 

in luc 4 

16 Zo kwam Jezus ook in Nazaret, waar Hij was opgegroeid. Zoals altijd ging Hij op de heilige rustdag naar de synagoge. Hij stond op om voor te lezen. 17 Ze gaven Hem het boek van de profeet Jesaja. Hij deed het open en zocht de plaats op waar staat: 18 'De Geest van de Heer is op Mij. Hij heeft Mij met zijn Geest gezalfd om aan arme mensen goed nieuws te brengen. Hij heeft Mij gestuurd om mensen die een gebroken hart hebben te genezen. 19 Om gevangenen te vertellen dat ze vrij zijn. Om blinde mensen te vertellen dat ze weer kunnen zien. Om slaven als vrije mensen weg te sturen. En om te vertellen dat het feestjaar van de Heer begonnen is.'  Dat las Hij voor. 20 Daarna deed Hij het boek dicht, gaf het aan de dienaar terug en ging zitten. Iedereen keek aandachtig naar Jezus.

21 Hij begon: "Nu zijn deze woorden uit de Boeken werkelijkheid geworden." 22 Iedereen was het met Hem eens. Ook waren ze verbaasd over zijn woorden. Want Hij sprak zo vriendelijk. En ze zeiden: "Hij is toch de zoon van Jozef?" 23 Hij zei tegen hen: "Jullie zeggen nu vast tegen Mij: 'Dokter, genees Uzelf! We hebben gehoord wat U in Kapernaüm heeft gedaan. Doe diezelfde dingen nu ook hier in uw eigen stad.' 24 Maar luister goed! Ik zeg jullie dat geen één profeet in zijn eigen stad wordt geloofd. 25 Wat Ik nu ga zeggen is de waarheid: in de tijd van de profeet Elia  waren er veel weduwen in Israël. Het had toen drie jaar en zes maanden lang niet geregend. Daardoor was er in het hele land zware hongersnood. 26 Maar God stuurde Elia niet naar één van de weduwen in Israël, maar naar een weduwe in Sarepta, bij Sidon, dat niet in Israël ligt. 27 En in de tijd van de profeet Elisa waren er veel mensen ziek in Israël, en niemand van hen werd genezen. Maar de man Naäman uit het land Aram werd wél genezen."

28 Toen de mensen in de synagoge dit hoorden, werden ze woedend. 29 Ze stonden op en sleurden Hem de stad uit. Ze namen Hem mee tot aan de rand van de berg waarop hun stad was gebouwd. Daar wilden ze Hem naar beneden gooien. 30 Maar Hij liep tussen hen door en vertrok.

Dolce moet je je voorstellen wat hij allemaal wel had kunnen doen als ze Hem geloofd hadden, 

maar nee hoor, ze gebruikten hun gezond verstand " hij is toch de zoon van Jozef ?"

Dolce: mijn advies is, Als gij dan met Christus ten leven zijt gewekt, zoekt wat boven is, daar waar Christus zetelt aan de rechterhand Gods. 2 Zint op het hemelse, niet op het aardse.

andere vertaling:: bedenk dan de dingen die boven zijn, succes..

 

 

 

41 minuten geleden zei TTC:
10 uur geleden zei vredestichter:

deze discussies zijn denk ik (maar laat ik voor me zelf spreken) niet om andere te overtuigen, maar te prikkelen, stimuleren, en iets meer over dingen na te denken dan je neus lang is, en al gaan mensen proberen om het tegen deel te bewijzen, lezen ze de bijbel, en dat is volgens mij beter dan weer het zoveelste journaal, krant of netflix serie

Het is billijk om te prikkelen, het risico bestaat dan wel dat de geest hier zo in opgaat waardoor het op trolling begint te lijken, een bijzonder aandachtspunt.

dank je TTC: voor je opmerkzaamheid, ik denk ondertussen, dat de eindtijd topic door Gaitema opgezet, een van de meest gelezen en succesvolste is op dit platform, en met over het algemeen respect, en eer voor elkaars mening, ben ook blij met jou mening.._:)_:E

Link naar bericht
Deel via andere websites
49 minuten geleden zei vredestichter:

Amen WdG:  wat, wat, aangaat je begrijpt toch wat ik bedoel !

Het gaat niet om wat jij bedoelt. Immers, wie oprecht de waarheid spreekt doet aan lasterpraat niet mee, hij benadeelt een ander niet en drijft niet de spot met zijn naaste. Door valse leer kunnen mensen occult belast zijn of zelfs deminisch bezet. Als we zeggen dat we met Hem verbonden zijn terwijl we onze weg in het duister gaan, liegen we en leven we niet volgens de waarheid. Er zijn dus mensen die zich mooi voordoen, maar toch in het duister leven.

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei vredestichter:

dank je TTC: voor je opmerkzaamheid, ik denk ondertussen, dat de eindtijd topic door Gaitema opgezet, een van de meest gelezen en succesvolste is op dit platform, en met over het algemeen respect, en eer voor elkaars mening, ben ook blij met jou mening..

Misschien kunnen we beter spreken over 'terug naar de toekomst', op die manier kunnen jullie misschien samen door dezelfde deur.

Link naar bericht
Deel via andere websites
15 minuten geleden zei WdG:

Door valse leer kunnen mensen occult belast zijn of zelfs deminisch bezet. Als we zeggen dat we met hem verbonden zijn terwijl we onze weg in het duister gaan, liegen we en leven we niet volgens de waarheid. Er zijn dus mensen die zich mooi voordoen, maar toch in het duister leven.

in de context van de brief van, Johannes in hetzelfde verhaal, staat dit als een paal boven water,

1 Vrienden, vertrouwt niet elke geest. Onderzoekt de geesten, of ze wel van God komen, want onder hen die tot de wereld zijn uitgegaan zijn veel valse profeten. 2 Hieraan onderkent gij de Geest van God: iedere geest die belijdt dat Jezus Christus werkelijk mens is geworden, is van God; 3 maar iedere geest, die Jezus neerhaalt, is niet van God, en dat is de eigenlijke ‘antichrist'. Men heeft u gezegd dat hij komen zou, maar hij is reeds in de wereld, nu al.

Gaitema of wie dan ook die belijd dat Jezus God is gestorven is begraven en weer is opgestaan, zittende aan de rechterhand, van de vader

als deze persoon dat belijd, dat Hij dit erkend, Jezus als zijn persoonlijke verlosser, redder , zaligmaker, en vriend, en God, dan heeft hij toch niet de geest van de anti-Christ 

en of iemand nou, op zondag wel of geen ijsje denkt te mogen kopen, of een andere hermeneutiek toepast over de eindtijd doet daar niets aan af..

Gaitema is mijn broer ook al zijn wij het over de hermeneutiek eindtijd niet eens, wat is dan belangrijker iemand benaderen met liefde en respect, of alles wat niet in jou straatje komt weg zetten als demonisch , zeg jij het maar..

 

13 minuten geleden zei TTC:

Misschien kunnen we beter spreken over 'terug naar de toekomst', op die manier kunnen jullie misschien samen door dezelfde deur.

Dit is ongelofelijk, heb hier net een preek over gehoord " terug naar de toekomst" werkelijk waar..

TTC: misschien heb je toch iets profetisch in je zonder dat je het zelf beseft ha ha 

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei vredestichter:

wat is dan belangrijker iemand benaderen met liefde en respect, of alles wat niet in jou straatje komt weg zetten als demonisch , zeg jij het maar..

Stel iemand voorspelt dat jij morgen iets moet of gaat doen. Iemand voorspelt dat jij morgen iemand ontmoet die jou 1 miljoen euro geeft, en diezelfde persoon voorspelt dat jij morgen het wereld record op de marathon gaat lopen. Hoe zou je reageren? Stel dat het NIET gebeurt, wat zou je dan concluderen? Dat de voorspellingen niet kloppen, toch? Toch kan die persoon jouw broeder of zuster zijn. Maar, de voorspellingen zijn verkeerd.

Wat zou je doen als een broeder of zuster ieder weekend "geesten gaat oproepen" door het bekende "glaasje draaien", en al jouw adviezen om het niet te doen, naast zich neerlegt. Dan vraagt jouw broeder of zuster mee te doen. Zou je meedoen? Ik niet in ieder geval.

Link naar bericht
Deel via andere websites
34 minuten geleden zei vredestichter:

Dit is ongelofelijk, heb hier net een preek over gehoord " terug naar de toekomst" werkelijk waar..

Zoiets als het onderstaande misschien?

We zitten weer in een golf van pessimisme. Het leidt, als altijd, tot politieke nostalgie. Stop met de pessimisten na te praten en bedenk een coherente visie voor de toekomst. Cultuurpessimisme, het gevoel dat alles naar de bliksem gaat en dat het verleden beter was dan de toekomst, is niets nieuws in Europa. Het piekte na de Franse revolutie. Ook rond beide Wereldoorlogen was het sterk: hoe kon je anders zoveel rampspoed verklaren? Nu zitten we weer in zo’n golf van pessimisme, geloof in de vooruitgang wordt verlangen naar een geïdealiseerd verleden. Zoals de revolutionair droomt van een betere toekomst, zo droomt de Europese reactionair anno 2016 bijvoorbeeld van het katholieke Europa. Of het kalifaat. De filosoof Mark Lilla beschrijft in zijn boekje The Shipwrecked Mind protagonisten van deze politieke nostalgie sinds begin twintigste eeuw. Ze geloven allemaal dat de wereld binnenkort instort, waarna je de klok kunt terugdraaien naar betere tijden. (bron)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • sjako locked this discussie

Topic opgeschoond en dat resulteerde in het volgende;

Een waarschuwing en ban van een week voor Violist

En ik zou Gaitema en WdG willen verzoeken om elkaar te ontwijken of indien dat niet lukt respectvol met elkaar om te gaan. Negatieve zaken die buiten dit forum tussen leden spelen of hebben gespeeld laten we buiten dit forum.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • sjako unlocked this discussie

Dank je wel Thorgrem:

 Wdg dit was jou reactie : ''mensen laten geloven dat Jezus niet meer terugkomt. Word wakker, vredestichter, en doe je naam eer aan! Vrede, maar met waarheid!'aan '

geloof me Wdg het effect voor elke volgeling van Jezus, die beseft dat wij er nu samen met, Jezus, de Vader, en de heilige Geest, een grote inpact hebben en heel veel situatie's gaan veranderen, is veel groter dan, naar de wolken kijken of Jezus terug komt ha ha,

Ik zal je morgen uitleggen waarom..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Leven we in de eindtijd?

Door David Sorensen

Leven we vandaag in de eindtijd? Is het einde van de wereld in zicht? Zijn dit de laatste dagen? Zal de duivel steeds machtiger worden op aarde en wordt het voor christenen steeds moeilijker? Zal de hele planeet aarde vergaan door vuur? Laten we eens kijken wat de Bijbel zegt over de eindtijd.

https://ontdekgod.nl/ware-boodschap-bijbel/

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • sjako locked this discussie
  • sjako unlocked this discussie
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid