Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Openbaring 20:7 Zodra nu de duizend jaar geëindigd zijn, zal Sa̱tan uit zijn gevangenis worden losgelaten,  8 en hij zal uitgaan om de natiën te misleiden die aan de vier hoeken van de aarde zijn, Gog en Ma̱gog, om hen tot de oorlog te verzamelen. Het aantal van hen is als het zand der zee.  

In die duizend jaar zou Satan dus gebonden zijn. Jij beweert dat we nu in die duizend jaar zitten. Dus de Satan zou gebonden moeten zijn toch? Maar ik zie dat niet. Moet je de Joden maar eens vertellen in de Tweede Wereldoorlog. Hij gaat duidelijk rond als een briesende leeuw.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 6,4k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

De kwestie is dat je het gebod heel individualistisch benadert, terwijl wij het als algemeen gebod voor heel de Kerk zien. De Kerk dient het evangelie te brengen en elke gelovige geeft daar op eigen w

Iemand behorende tot het joodse geloof is een jood, dus met kleine letter, iemand behorende tot het Joodse volk is een Jood, dus met hoofdletter. Net zoals je christen met kleine letter schrijft, want

Mijn visie: geen idee hoe/wat/wanneer. Ik hoop op het Koninkrijk, maar ben helaas nogal agnostisch. Maar een eind aan al t leed en onrecht juig ik uiteraard toe. En ik denk wel dat een Koninkrijk alle

Posted Images

56 minuten geleden zei vredestichter:

Nee wel van een hele goed vriend van me anne salamons, hij was inderdaad nog meer beïnvloed door het futurisme dan mij, niet alleen bij de JG maar ook bij andere stromingen, hoor je dit soort geluiden, en als je dan gaat uitzoeken wat er werkelijk staat en mee bedoeld wordt pfff, een hoop bangmakerij geweest, mensen die niet het hart van papa God kennen, en zich zijn geliefde kinderen durven te noemen.  Daarom is deze topic zo leuk om te ontdekken hoe Goed God is ....

Realisme heeft wel iets in een weerzinwekkende wereld, net zoals syncretisme een optie zou kunnen zijn. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 minuten geleden zei violist:

En ook genoeg bouwgrond? Na de opstanding zijn er wel ineens 10x zoveel mensen als nu. En zijn de kledingzaken daar op berekend?

Ja hoor, de woestijnen zijn dan ook weer vruchtbaar. Die kleding maken we gewoon zelf.

Link naar bericht
Deel via andere websites
18 minuten geleden zei sjako:

De meeste Christenen geloven in een toekomstige komst van Christus, daar zijn JG geen uitzondering in. Trouwens de leer zoals Russell die ons heeft uitgelegd is maar een klein gedeelte wat we nu geloven. Er is in de loop der tijd veel veranderd. Anders zouden we wel Russelieten of zo heten. Wij volgen geen persoon. Wilde Russell trouwens ook niet hebben.

Ik doe zeker niet mee zolang er vertrouwd wordt op wereldse elementen zoals de politiek. De Bijbel is daar heel duidelijk over. Je denkt dat wij geen Heilige geest ontvangen? Als je eens wist wat ik allemaal het afgelopen jaar heb meegemaakt.... Ik ben letterlijk bij mijn kladden gegrepen door de Heilige Geest. Was 10 jaar inactief omdat ik van gedachte was dat ik niet geaccepteerd werd als homoseksueel. Er gebeurden allerlei dingen in mijn leven ineens die me op het rechte spoor hebben gezet. Dingen die je niet kan bedenken. Maar goed, dat is een ander onderwerp. Net als de drieëenheid trouwens. 

inderdaad ik weet niet wat jij mee maakt en ben blij met je openheid, en inderdaad het onderwerp homofilie, drie eenheid, JG russel, zijn niet bedoeld voor deze topic ha ha

maar een uitspraak alsof jij de alle volgelingen van Jezus kent en te beweren waar die in geloven is een heel gewaagde uitspraak, de koninklijke families (kerken) die ik ken zijn in ieder geval geen futuristen en dat zijn er best veel, die dus geloven dat we gaan groeien, en dit zichtbaar gaat worden over de hele wereld

daar ga ik voor en met mij nog een hele grote groep volgelingen van Jezus..

een hele rare vraag die ook niet in deze topic thuis hoort maar toch  jou reactie "Je denkt dat wij geen Heilige geest ontvangen?"

spreekt een JG in tongetaal ? daar ben ik wel benieuwd  naar !

Link naar bericht
Deel via andere websites
58 minuten geleden zei sjako:

Wat denk je wat Adam moest doen voor de zondeval? Denk je dat Eva voor hem ging koken? Adam en Eva moesten ook werken hoor.

Dat is niet zoals het verkocht wordt.

1 uur geleden zei sjako:

Je denkt toch niet dat ze in het paradijs pap eten van gouden lepeltjes

Nee, dat doen ze in de hemel _:)_

14 minuten geleden zei sjako:

Ik heb niemand uit de doden zien opstaan

Ben je van je geloof gevallen (hieronder Mattheus 27) dat je de bijbel niet meer letterlijk neemt?

Citaat

 

52 En de graven werden geopend, en vele lichamen der heiligen, die ontslapen waren, werden opgewekt;

53 En uit de graven uitgegaan zijnde, na Zijn opstanding, kwamen zij in de heilige stad, en zijn velen verschenen.

 

 

1 uur geleden zei sjako:

Beetje realistisch kijk kan geen kwaad .

Ik wil wel even kwijt dat ik dit uit jou pen een beetje vreemde uitspraak vind. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei vredestichter:

Je denkt dat wij geen Heilige geest ontvangen?

Daar gaan wij niet over en God werkt zoals Hij wilt. Wij hebben het in ieder geval wel. Wij spreken niet in tongentaal want dat is niet meer nodig. Wij hebben jw.org in honderden talen. Als je ziet op wat voor schaal onze prediking gaat dan kan dat alleen maar met behulp van God. Miljarden uren per jaar, miljoenen tijdschriften, boeken, bijbels en ga zo maar door, allemaal gratis.

Afgelopen zondag had ons velddienstgroepje ook weer wat bijzonders. Een jong stel had net een alpha cursus gedaan, maar zijn er mee gestopt omdat ze het er niet mee eens waren. Maar wat nu? Letterlijk op dat moment bellen wij aan...... Het wordt door engelen gestuurd.

7 minuten geleden zei vredestichter:

de koninklijke families (kerken)

Welke kerken zijn dat en zijn die ook in Zeeland te vinden?

7 minuten geleden zei Mullog:

Ben je van je geloof gevallen (hieronder Mattheus 27) dat je de bijbel niet meer letterlijk neemt?

Alle doden zullen opstaan. Rechtvaardigen tot leven en onrechtvaardigen tot oordeels, vrij vertaalt. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
25 minuten geleden zei sjako:

Daar gaan wij niet over en God werkt zoals Hij wilt. Wij hebben het in ieder geval wel. Wij spreken niet in tongentaal want dat is niet meer nodig.

Het is niet de topic Sjako maar kijk nou eens terug wat je schijft, eerst zeg je dat God soeverein is, (hij doet wat hij wil) dan zeg je, wij hebben het in ieder geval wel,  en dan zeg je , wij hebben het niet want dat is niet meer nodig HUH 

maar het is in ieder geval mij wel duidelijk dat een JG de Heilige Geest niet ontvangt, en kom niet met die zwam verhalen, in hoeveel talen jullie wacht toren vertaald is, dat is totaal niet waar dit overgaat, maar goed misschien een nieuwe topic, en bedankt voor je antwoord

wat wel bij deze topic thuishoort is dit 

Wekt God ook vandaag doden op?

Veel mensen weten dat de Bijbel diverse verhalen vermeldt van doden die door de kracht van God en door gebed weer levend werden. Maar dat het ook vandaag mogelijk is, gaat bij de meesten toch wel een stap te ver. Toch is het goed om de vraag te durven stellen: Wekt God vandaag nog doden op? Of waren dat soort wonderen voorbehouden voor de gelukkige mensen die vele duizenden jaren geleden leefden? Als je kijkt naar de opdracht die Jezus Christus gaf aan zijn discipelen, lees je het volgende:

“Maak zieken beter, wek doden op, maak melaatsen rein en drijf demonen uit. Voor niets hebben jullie dit gekregen, geef het dan ook weg voor niets.” (Mattheus 10:8)

Jezus Christus gaf de duidelijke opdracht aan zijn leerlingen om, naast het genezen van zieken, ook doden op te wekken.

Dat is ook logisch want Jezus Christus zei dat Hij gekomen is om de werken van de duivel te vernietigen. Ziekte is in wezen een werking van de dood. Veel ziekten leiden immers tot de dood, als ze niet behandeld worden. Jezus Christus zei:

“De dief komt alleen om te stelen, te doden en te vernietigen. Ik ben gekomen om te zorgen dat zij leven hebben, leven in overvloed.” (Johannes 10:10) De dief die hier bedoeld wordt is satan, de bron van alle kwaad, die mensen wil verleiden tot zonde en die vernietiging brengt. Hij is gekomen om te stelen, te vernietigen en te vermoorden. Hij steelt leven, geluk en gezondheid van mensen. Hij vernietigt mensen en zaait dood en verderf. Maar Jezus Christus ging rond om Gods verlossing te brengen:

“Hij is rondgegaan, weldoende en genezende allen, die door de duivel overweldigd waren; want God was met Hem.” (Handelingen 10:38)

Als we weten dat Jezus Christus overwinnaar is over de dood, weten we dat Hij ook bij machte is om mensen die op ongoddelijke wijze uit het leven geroofd zijn, terug te brengen.

In de kerkgeschiedenis zijn talloze verhalen bekend van doden die weer levend werden na gebed. De eerste apostelen wekten doden op, bekende kerkvaders zoals Bonifatius en Sint Nicolaas en 20e eeuwse opwekkingspredikers zoals Smith Wigglesworth en John G. Lake hebben doden na gebed levend zien worden.

Dit zijn bijbelse voorbeelden van de apostelen Petrus en Paulus die doden opwekten:

“In Joppe woonde een leerlinge die Tabita heette, in onze taal is dat Dorkas… Maar juist in die tijd werd ze ziek en stierf. Ze werd gewassen en in het bovenvertrek opgebaard. … Petrus stuurde iedereen weg, waarna hij knielde om te bidden. Na het gebed draaide hij zich om naar het lichaam en zei: ‘Tabita, sta op!’ Ze opende haar ogen, en toen ze Petrus zag ging ze rechtop zitten.” (Handelingen 9:36, 40)

“Een jongeman die Eutychus heette, zat in het venster en werd door slaap overmand toen Paulus maar doorging met zijn toespraak. Diep in slaap verzonken viel hij van de derde verdieping naar beneden; toen men hem optilde bleek hij dood te zijn. Paulus ging naar beneden, ging op hem liggen, sloeg zijn armen om hem heen en zei: ‘Houd op met dat misbaar, want hij leeft!’ De leerlingen namen de jongeman, die weer tot leven was gekomen, met zich mee en voelden zich gesterkt door wat er was gebeurd.” (Handelingen 20:7, 12) Ook vandaag worden mensen terug tot leven gewekt, na gebed. Het grote voordeel van de tijd waarin we leven, is dat steeds meer mensen de beschikking hebben over techniek om getuigenissen te filmen. We zullen er de komende decennia steeds meer over horen.

De Amerikaanse nieuwszender CBN heeft diverse getuigenissen van opwekkingen uit de dood verfilmd als documentaire.

Miljoenen mensen schreeuwen in wanhoop uit: “Waar is God?’ Mensen vragen zich verbijsterd af waarom God zoveel lijden op aarde toestaat en waarom er zoveel gruwelen gebeuren. Het antwoord is dat de Bijbel duidelijk zegt dat de ware christenen (niet de vrome christenen die wel praten, maar niet doen wat God zegt) de opdracht hebben om Hem te vertegenwoordigen. Wij zijn het Lichaam van Jezus Christus op aarde. Waar Gods kinderen, zijn dienaars, zij die geloven in Jezus Christus, gehoorzamen aan zijn opdracht om door de kracht van de Geest Gods verlossing te laten zien, zullen mensen ontdekken dat God wel degelijk op aarde zijn liefde laat zien. God is bij ons en wil zijn hand uitstrekken. Maar de Bijbel laat wel zien dat Hij zich kan openbaren, daar waar mensen Hem geloven en Hem gehoorzamen. Jezus Christus wekte doden op en zei:

“Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, wie in Mij gelooft, de werken, die Ik doe, zal hij ook doen, en grotere nog dan deze, want Ik ga tot de Vader” (Johannes 14:12) De voorwaarde is: Wie in Mij gelooft. Als je voor een zieke of een overledene staat en je wilt Gods kracht tot verlossing zien werken, is de vereiste dat je in Jezus Christus gelooft, wat betekent dat je gelooft dat Hij inderdaad degene is die het wil en kan doen.

Video’s met getuigenissen van doden die werden opgewekt

Hieronder kun je diverse video’s bekijken met getuigenissen van mensen die zijn opgewekt uit de dood. Neem hier even de tijd voor. Er zijn uiteraard al veel meer mensen die door gebed werden opgewekt uit de dood, maar bijlange niet elk voorval wordt verfilmd. Dit is dan ook slechts een film uit de talloze voorvallen. Geniet ervan en deel dit met anderen aub!

https://youtube.com/watch?v=mOc1ko00YiI

Dead Raiser Film

Verhalen van opstandingen uit de dood en een opwindend zicht op de authentieke christelijke cultuur van wonderen.

Een team van vijf mannen reizen heel Amerika rond om verhalen op film vast te leggen van christenen die doden levend zien worden, nadat ze in naam van Jezus Christus voor hen gebeden hebben. Ze gaan ook zelf als gebedsteam naar plaatsen waar mensen overleden zijn, om te bidden voor herleving en filmen het ter plekke om te laten zien aan de wereld dat Jezus Christus ook vandaag doden opwekt. De officiele website van Dead Raiser >> De Facebookpagina van Dead Raiser >>

bron ondekgod.nl  op deze site staan veel verwijzingen naar filmpjes succes sjako ik ben benieuwd ( hopelijk na je herziene reactie ha ha )

Link naar bericht
Deel via andere websites
54 minuten geleden zei vredestichter:

Er zijn uiteraard al veel meer mensen die door gebed werden opgewekt uit de dood, maar bijlange niet elk voorval wordt verfilmd.

Wat is het nut van hun opstanding? Vroeg of laat zullen ze er toch een keer voor goed aan moeten.

Ik zou zeggen, laat de doden met rust, als God kunstjes wil laten zien weet ik wel wat nuttigers op te noemen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 uur geleden zei vredestichter:

en dan zeg je , wij hebben het niet want dat is niet meer nodig HUH 

Ik bedoel, wij hebben wel de Heilige geest, maar bezigen geen tongentaal, want tongentaal is niet meer nodig.

8 uur geleden zei vredestichter:

Dit zijn bijbelse voorbeelden van de apostelen Petrus en Paulus die doden opwekten:

Dat was een voortzetting van het werk van Jezus om te demonstreren dat de doden werkelijk kunnen opstaan in de Nieuwe Wereld. Als je dit als bewijs gebruikt voor de algemene opstanding, dan twijfel ik steeds meer aan jou leer. Spreken jullie trouwens in tongentaal en waar dient dat dan voor in jou optiek?

Link naar bericht
Deel via andere websites

 

9 uur geleden zei vredestichter:

“De dief komt alleen om te stelen, te doden en te vernietigen. Ik ben gekomen om te zorgen dat zij leven hebben, leven in overvloed.” (Johannes 10:10) De dief die hier bedoeld wordt is satan, de bron van alle kwaad, die mensen wil verleiden tot zonde en die vernietiging brengt. Hij is gekomen om te stelen, te vernietigen en te vermoorden. Hij steelt leven, geluk en gezondheid van mensen. Hij vernietigt mensen en zaait dood en verderf.

Kan je die Satan ook een naam geven in de hedendaagse wereld? 

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei violist:

Of preterisme tegen futurisme? 

In ieder geval iets dat de voortgang van dit topic niet belemmert, telkens opnieuw ontaardt het in van hetzelfde nog veel meer. Beetje dom verhaal, doden opwekken om ze daarna in slaap te wiegen. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 uur geleden zei violist:

Wat is het nut van hun opstanding? Vroeg of laat zullen ze er toch een keer voor goed aan moeten.

Ik zou zeggen, laat de doden met rust, als God kunstjes wil laten zien weet ik wel wat nuttigers op te noemen.

Je hebt een punt een volgeling van Jezus wil ook niet terug komen (in de meeste gevallen) het betreft ook vaak mensen die geen volgelingen van Jezus zijn en veel te jong zijn overleden, mensen die op ongoddelijke wijze uit het leven geroofd zijn, terug te brengen.

de rest laten we ook met rust..

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei sjako:

 

10 uur geleden zei vredestichter:

en dan zeg je , wij hebben het niet want dat is niet meer nodig HUH 

Ik bedoel, wij hebben wel de Heilige geest, maar bezigen geen tongentaal, want tongentaal is niet meer nodig.

 

weet je sjako als iemand zegt dat wij dit nu  niet meer nodig hebben, dan klinkt dat voor een volgeling van Jezus hetzelfde. als '"wij hoeven nooit meer te drinken, of ach het kruis was dat echt nodig) onbegrijpelijk, en dat geeft ook aan, het grote verschil tussen de volgelingen van Jezus en die van Jehova  

alleen dit is niet de topic en zo krijg ik weer TTC en de violist achter me aan maar bij deze nog een studie bron david sorensen (ontdekGod .nl) die dit heel goed uitlegd

en anders een nieuwe topic aan maken,  bijv. ...kent u de Heilige Geest..

Wat zegt de Bijbel over tongentaal?

Is tongentaal nog voor deze tijd? Wat zegt de Bijbel over bidden in tongen? Is tongentaal occult?

Tongentaal maakt in onze tijd veel tongen los. Velen hebben er oprechte vragen over. In deze uitvoerige bijbelstudie vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over tongentaal. Ook  praktische aspecten van deze gave worden belicht.

Wat is tongentaal?

Volgens de Bijbel is tongentaal een gave van de Geest die het mogelijk maakt voor christenen om niet alleen met hun verstand, maar ook met hun geest te bidden. Tongentaal is dus in de eerste plaats een geestelijke gebedstaal. In de context van tongentaal, maakt de apostel Paulus duidelijk onderscheid tussen bidden met je geest en met je verstand:

‘Ik moet bidden met mijn geest, maar ook met mijn verstand; ik moet zingen met mijn geest, maar ook met mijn verstand.’ (1 Korintiers 14:15)

Elk mens kan bidden met zijn verstand. Daar heb je God niet voor nodig. Bidden in de geest daarentegen wordt mogelijk gemaakt door de Geest van God. Hij schenkt je een bovennatuurlijke, goddelijke gebedstaal, die je gebedsleven naar een hoger niveau tilt.

Je bidt woorden die je verstand niet heeft bedacht, maar die de heilige Geest je ingeeft.

Dat maakt je gebed uiteraard heel zuiver, omdat de heilige Geest het inspireert. Bovendien is je gebed bijzonder krachtig omdat de Geest zaken door je heen kan bidden, die je met je menselijk verstand nooit zou bedenken. Je gebed wordt niet belemmerd door ongeloof, onwetendheid of verkeerde theologie.

‘Want wie in een tong spreekt, spreekt niet tot mensen, maar tot God, want niemand verstaat het; door de Geest spreekt hij geheimenissen.’ (1 Korintiers 14:2)

Het bidden in tongen geeft je innerlijke kracht en stemt jouw geest af op de Geest van God. Deze gave is dan ook vooral bedoeld voor de eigen wandel met God.

‘Wie in een tong spreekt, sticht zichzelf.’  (1 Korintiers 14:4)

De apostel Judas zegt dat het bidden in de Geest niet alleen je innerlijk versterkt, maar dat het je ook bewaart in de liefde van God:

‘Maar jullie, geliefden, bewaar jezelf in de liefde Gods, door jezelf op te bouwen in je allerheiligst geloof en door te bidden in de heilige Geest.’ (Judas 1:20)

Is tongentaal nog voor deze tijd?

Veel christenen zijn beinvloed door de lering dat de gaven van de Geest niet meer voor deze tijd zijn. Die gedachte komt uit de zogenaamde ‘bedelingenleer’ ofwel het ‘dispensationalisme’. ( futuristen) Volgens het dispensationalisme leven we nu in de tijd waarin de gaven van de Geest niet langer werkzaam zijn. Die leer kan echter op geen enkele wijze bijbels gefundeerd worden.

Nergens zegt Jezus Christus of een apostel dat de gaven van de Geest enkel voor een korte periode waren.

De apostelen moedigen in hun brieven juist alle christenen aan om zich uit te strekken naar de gaven van de Geest:

‘Jaag de liefde na en streef naar de gaven van de Geest.’ (1 Korintiers 14:1)

‘Ik zou wel willen dat ieder van u in tongen kon spreken.’ (1 Korintiers 14:5)

Miljoenen christenen wereldwijd bidden in tongen. Veel bekende christelijke leiders ervaren de gaven van de Geest. Het is dan ook dwaasheid om te zeggen dat de gaven van de Geest niet meer voor deze tijd zijn.

De Bijbel onderstreept dat de gaven van de Geest gegeven worden aan de gemeente om ons geestelijk op te bouwen.

‘Ieder van ons is genade geschonken naar de maat waarmee Christus heeft gegeven… Zo worden degenen die God toebehoren toegerust om hem te dienen en het lichaam van Christus op te bouwen.’ (Efeziers 4:11)

‘Er zijn verschillende uitingen van bijzondere kracht, maar het is een en dezelfde God die dit alles in allen bewerkt. Maar iedereen ontvangt de Geest tot welzijn van allen.’ (1 Korintiers 12:6)

Natuurlijk doet satan ook wonderen en kunnen mensen die bezeten zijn door demonen ook in demonische talen spreken. Dat is echter geen reden om de krachtige zegeningen die God ons geeft in de vuilnisbak te werpen. Dat is wel het domste wat je kunt doen.

In een strijd gooi je toch ook je zwaard niet weg, omdat je ziet dat de vijand eveneens een zwaard draagt?

Juist als we weten dat satan in occulte religies ook demonische tongentalen kan bewerken in mensen, moeten we als kinderen van God nog veel krachtiger worden in de gaven die Hij schenkt. Dan zullen we niet angstig terugdeinzen voor de duisternis, maar juist in de overwinningskracht van Jezus Christus de duisternis verdrijven.

Tongentaal in de geestelijke strijd

De apostel Paulus zegt dat onze strijd geestelijk is en dat we geestelijke wapens moeten gebruiken.

‘Onze strijd is niet gericht tegen mensen maar tegen hemelse vorsten, de heersers en de machthebbers van de duisternis, tegen de kwade geesten in de hemelsferen.’ (Efeze 6:12) 

‘Want al leven wij in het vlees, wij trekken niet ten strijde naar het vlees, want de wapenen van onze veldtocht zijn niet vleselijk, maar krachtig voor God tot het slechten van bolwerken.’ (2 Korintiers 10:4) 

Gebed is het belangrijkste wapen in de geestelijke strijd.

Het is niet voor niets dat de Geest van God ons de gave van het bidden in tongen geeft. Bidden in de geest is een geweldig sterk wapen in de strijd tegen de geestelijke duisternis. Je bidt de volmaakte gebeden die de Geest van God je ingeeft.

Het is juist door krachtig te worden in de gaven van de Geest, dat we in staat worden gesteld een overwinnend Lichaam van Christus te zijn. Zonder de kracht van God is ons leven met God slechts een theorie. Daarom zegt de apostel Paulus ook dat de kracht van God veel belangrijker is dan menselijke woorden.

‘het koninkrijk van God is geen zaak van woorden maar van kracht.’ (1 Korintiers 4:20) 

Ik heb wel veel kritiek of angst voor tongentaal gehoord. Als je op internet informatie zoekt over tongentaal zul je veel artikelen vinden die deze gave uit de kerk willen weren. Het valt me op dat mensen die kritiek hebben op tongentaal, er meestal zelf geen ervaring mee hebben. Iemand die zelf geen ervaring heeft met tongentaal, kan er uiteraard geen zinnig woord over zeggen.

Ik geloof dat er maar een iemand mee gediend is, dat Gods krachtige wapens uit de handen van zijn strijders blijven, en dat is de satan, de geestelijke vijand van Gods volk.

Tongentaal is een goede gave

De Bijbel zegt dat God door en door GOED is en dat alles wat van God komt ook door en door GOED is:

‘Loof de HEER, want hij is goed, eeuwig duurt zijn trouw.’ (Psalm 107:1)

‘Elke goede en volmaakte gave komt van boven, van de Vader van de hemelse lichten.’ (Jakobus 1:17)

Je hoeft dus niet bang te zijn voor de gaven van God,
want ze zijn goed en volmaakt.

Jezus Christus wist dat mensen soms bang zijn voor het bovennatuurlijke van God en zei daarom dat er geen enkele reden tot angst is, als we bidden om de heilige Geest:

‘Is er een vader onder jullie die zijn kind een slang zal geven als het om vis vraagt? Of een schorpioen, als het om een ei vraagt? Ondanks jullie slechtheid weten jullie je kinderen dus goede dingen te geven. Hoeveel meer zal dan de Vader in de hemel de heilige Geest geven aan wie hem erom vragen!’ (Lucas 11-13)

Tongentaal is het vuur van de hemel

De apostel Jakobus schrijft in zijn brief dat de tong van de mens in brand wordt gezet door het vuur van de demonische onderwereld (=Gehenna). Daarom spreken mensen zo vaak negatief en afbrekend.

‘Zo is ook de tong een klein orgaan, maar wat een grootspraak kan hij voortbrengen! Bedenk eens hoe een kleine vlam een enorme bosbrand veroorzaakt. Onze tong is net zo’n vlam: een wereld van onrecht, die onze lichaamsdelen in brand steekt. Want hij besmet het hele lichaam, hij steekt het rad van het leven in brand, met vuur uit de Gehenna.

De mens heeft alle mogelijke soorten dieren weten te temmen, wilde dieren, vogels, kruipende dieren en zeedieren, maar er is geen mens die de tong kan temmen, dat onberekenbare kwaad, vol dodelijk venijn.’ (Jakobus 3:5-8)

Wist je dat je tong in brand kan worden gezet door het demonische vuur van de onderwereld?

Dat is uitermate ernstig, wat onze woorden bepalen ons leven, zegt de Bijbel.

‘Woorden hebben macht over leven en dood, wie zijn tong koestert, plukt daarvan de vruchten.’ (Spreuken 18:21)

Wat gebeurde er echter met de uitstorting van de heilige Geest? Het vuur van de hemel kwam op de tong van de mensen en ze begonnen, door het hemelse vuur, woorden van God uit te spreken!

‘Plotseling klonk er uit de hemel een geluid als van een hevige windvlaag, dat het huis waar ze zich bevonden geheel vulde. Er verschenen aan hen een soort vlammen, die zich als vuurtongen verspreidden en zich op ieder van hen neerzetten, en allen werden vervuld van de heilige Geest en begonnen op luide toon te spreken in vreemde talen, zoals hun door de Geest werd ingegeven.’ (Handelingen 2:2-4)

Gods hemelse vuur zorgt ervoor dat we geen negatieve woorden spreken, maar woorden die de grootheid van God prijzen:

‘Want ze hoorden hen spreken in onbekende klanken en Gods grootheid prijzen.’ (Handelingen 10:46)

Onze tong beheerst ons hele lichaam en stuurt ons bestaan, zegt de Bijbel. Daarom is het zo ontzettend belangrijk dat we leren om onze tong te laten branden met het vuur van de hemel, zodat ons levensschip niet naar de afgrond wordt gestuurd, maar naar de heerlijkheid van God.

Hoe ontvang je tongentaal?

In de Bijbel zie je dat het spreken in tongen het gevolg is van vervuld worden met de heilige Geest: dus sjako !

‘allen werden vervuld van de heilige Geest en begonnen op luide toon te spreken in vreemde talen, zoals hun door de Geest werd ingegeven.’ (Handelingen 2:4)

Er zijn twee manieren waarop mensen in de Bijbel vervuld werden door de Geest. Enerzijds zie je dat de Geest van God gewoon over mensen kwam, meestal nadat ze het evangelie gehoord hadden:

‘Terwijl Petrus nog aan het woord was, daalde de heilige Geest neer op iedereen die naar zijn toespraak luisterde. De Joodse gelovigen die met Petrus waren meegekomen, zagen vol verbazing dat ook heidenen het geschenk van de heilige Geest ontvingen, want ze hoorden hen in klanktaal spreken en God prijzen.’ (Handelingen 10:44)

Daarnaast laat de Bijbel zien dat handoplegging gebruikt wordt om deze gave van de Geest door te geven.

‘Na het gebed legden Petrus en Johannes hun de handen op, en zo ontvingen ze de heilige Geest.’ (Handelingen 8:17)

‘En toen Paulus hun de handen oplegde, kwam de heilige Geest over hen, en zij spraken in tongen en profeteerden.’ (Handelingen 19:6)

‘Veronachtzaam de genade die je geschonken is niet; je dankt haar aan de profetische woorden die de raad van oudsten over jou, onder handoplegging, heeft uitgesproken.’ (1 Timoteüs 4:14)

Als christenen verlangen om vervuld te worden door de Geest van God, is het bijbelse advies dan ook: ga naar christelijke samenkomsten waar de heilige Geest krachtig werkzaam is. En laat betrouwbare, zuivere christenen voor je bidden onder handoplegging.

Hoe vaak gebruik je tongentaal?

In de Bijbel wordt de heilige Geest vergeleken met een rivier, een vuur, een wind, enz. Dat zijn organische, spontaan bewegende elementen. Een rivier stroomt constant en houdt nooit op, anders is het een stilstaande poel. Vuur wakkert en danst en beweegt constant. Wind is altijd in beweging, het gaat overal heen en brengt alles in beweging… Zo is de Geest van God en zo zijn de gaven van de Geest dus ook. God wil altijd en overal door ons heen zingen en bidden.

Hij wil bewegen in ons leven, elke dag, op een natuurlijke manier, zodat zijn aanwezigheid ons vervult, waar we ook zijn en wat we ook doen.

Ik geloof dat de grootste fout die velen maken, is dat ze de gaven van de Geest enkel gebruiken als ze bij andere christenen zijn. Tongentaal is bedoeld voor onze dagelijkse geestelijke opbouw.

Ik bid en zing de hele dag door in tongen. Niet constant natuurlijk, maar bijvoorbeeld als ik de afwas doe, als ik in de auto rijd, als ik in de tuin werk, dan zing ik ontspannen in tongen. Het is een rivier van onafgebroken gebed en lofprijzing in de Geest. Het houdt me geestelijk fris en sterk. Als ik verdriet heb, kan het me versterken en troosten, als ik strijd heb kan God het gebruiken om me te bekrachtigen.

God wil niet alleen in onze kerkdiensten zijn.
Hij wil ons dagelijkse leven vullen.

Laat de rivier dus stromen in je leven. Vraag de heilige Geest om je te vullen en te leiden en ontspan je dan. Leer op een spontane manier te bewegen met de Geest, zonder een kramp. Laat het maar spontaan opborrelen en stromen.

Is tongentaal luid of stil?

De Bijbel zegt dat de honderden discipelen die werden vervuld met de Geest op luide toon in tongen spraken:

‘allen werden vervuld van de heilige Geest en begonnen op luide toon te spreken in vreemde talen, zoals hun door de Geest werd ingegeven.’ (Handelingen 2:4)

Veel christenen bidden heel voorzichtig en stil in tongen. Dat is niet verkeerd, maar het is niet de enige manier waarop deze gave werkzaam kan zijn. Het is ook van belang om te durven vrijmoedig te zijn.

Ik heb soms momenten dat de Geest heel luid door me heen begint te zingen of te bidden.

Op die ogenblikken ervaar ik dat de kracht van God sterk toeneemt in me. Ik voel zijn stromen van kracht dan heel duidelijk in mijn lichaam. Als ik vervolgens bid voor mensen worden ze geweldig door de Heer aangeraakt.

Het is opvallend hoe luid mensen kunnen zijn bij een voetbalmatch of op een feest en hoe timide ze worden als het gaat over God. Ik geloof dat er veel meer vrijmoedigheid mag komen aangaande de Geest van God. Niet om indruk te maken op mensen, maar om de Geest volop te laten doorwerken.

Er gebeurt iets bijzonders als je in volle vrijheid en vrijmoedigheid luid in tongen bidt. Je kunt het vergelijken met een snijbrander. Als je de gaskraan een beetje openzet komt er een klein vlammetje uit. Als je de gaskraan wijd open zet komt er een laaiende vlam uit.

Die laaiende vlam is niet altijd nodig, maar soms wel en dan is het belangrijk dat je durft hardop en vrijmoedig het vuur van de Geest te laten branden.

Het verschil tussen bidden en spreken in tongen

Veel christenen hebben er moeite mee als ze iemand horen bidden in tongen, tijdens een samenkomst. Ze denken dan aan de bijbeltekst waar Paulus zegt dat wanneer iemand in een samenkomst in een tong spreekt, daar uitleg bij moet zijn.

Wat men echter niet begrijpt is dat Paulus het heeft over mensen die in een samenkomst recht gaan staan en zich in tongentaal tot de gemeente richten.

Ze bidden niet in tongen tot God, maar ze spreken in tongen tot de mensen. Dat is uiteraard niet zinvol, tenzij er een vertaling van de boodschap gegeven wordt. Het bidden in tongen is echter niet bedoeld als boodschap voor mensen en hoeft dan ook niet vertaald te worden.

Als ikzelf een samenkomst leidt, gebeurt het regelmatig dat de Geest van God me leidt om voor een korte tijd in tongen te bidden. Ik doe dat dan niet heel luid in de microfoon, maar ik hou de microfoon dan even van mijn mond weg en richt me op God.

Op die momenten merk ik dat de Geest van God me innerlijk aan het versterken is en me afstemt op wat God wil doen.

Het gevolg daarvan is dat ik dan even later een krachtige boodschap kan uitspreken voor de mensen, in de taal die zij verstaan.

Er is dus een wezenlijk verschil tussen spreken in tongen tot mensen en bidden in tongen tot God. In de gemeente van de Korintiers waren er blijkbaar mensen die het interessant vonden om op te staan en zich tot de gemeente te richten in tongentaal. Dat is natuurlijk onnozel en dat is waar Paulus in zijn brief over spreekt. Hij wil echter het bidden in tongen niet beletten, maar moedigt de christenen aan, als ze zich tot de gemeente richten, om dan te profeteren, zodat de mede-gelovigen er ook daadwerkelijk iets aan hebben.

“Wie spreekt in tongen, put er alleen zelf kracht uit, maar als iemand profeteert, sterkt dat de hele gemeente.” (1 Korintiers 14:4)

Tongentaal, controle en overgave

Een van de grootste machten van duisternis in de kerk vandaag is de geest van controle. Satan is niet bang voor christenen die strak gecontroleerd worden. Hij is wel doodsbang voor gelovigen die in de vrijheid van de Geest leren bewegen. Wat dan komt de kracht van God in actie.

De sleutel om God te ervaren, is overgave.

Zo ontvang je tongentaal: door de controle van je tong in Zijn handen te geven. Dat kan soms een hele worsteling zijn, want we zijn zo gewend om zelf de touwtjes in handen te houden. Dat is onze zekerheid en onze kracht. Loslaten en Hem de baas laten zijn is een heel ander verhaal.

Tongentaal en geestelijke volwassenheid

Als je in tongen kunt bidden, ben je dan geestelijk meer volwassen dan iemand die niet in tongen spreekt? Neen. Het is, net als andere gaven van de Geest, een GENADEGAVE (charismata in het Grieks). God geeft de gaven van de Geest uit pure genade, zonder dat we ze verdiend hebben.

Het functioneren van gaven van de Geest is geen graadmeter voor iemands geestelijke volwassenheid.

Ik ken christenen die niet in tongen bidden en die geestelijk rijper zijn, dan sommigen die wel in tongen bidden. Naast de gaven van de Geest zijn er de vruchten van de Geest: liefde, vrede, vreugde, zelfbeheersing, nederigheid, zachtmoedigheid, trouw, enz. (zie Galaten 5) De aanwezigheid van de vrucht van de Geest is een indicatie van iemands geestelijke groei, de gaven niet.

Is tongentaal het ultieme antwoord?

Als de gaven van de Geest zo geweldig belangrijk zijn, is dat dan het ultieme antwoord op onze noden? Hoewel mijn bedoeling met dit artikel is om de gaven van de Geest meer ruimte te geven onder christenen, is het wel belangrijk te vermelden dat niet de gaven van de Geest ons doel zijn.

Onze focus moet altijd op Jezus Christus zijn.

De gaven van de Geest zijn wel een geweldig krachtig middel om Jezus Christus openbaar te maken in ons midden. Als we ons hart op de goede plek houden en alles op Jezus Christus gericht houden, zullen de gaven een geweldige zegen brengen. Als we echter de gaven van de Geest op zich tot doel stellen, zal het niet de volle vrucht geven die God bedoeld heeft.

Jezus Christus geeft de gaven om zichzelf kenbaar te maken. Jezus Christus is ons antwoord, Hij is onze verlossing. De gaven van de Geest dienen om HEM openbaar te maken in ons midden, in ons leven en in de wereld om ons heen.

Tongentaal en machtsmisbruik

De gaven van de Geest zijn bijzonder krachtig en kunnen een mens veel macht over iemand anders geven. Dat is een groot gevaar van de kracht van God. Het is dan ook heel belangrijk dat we ons hart altijd bewaren in liefde, nederigheid en dienstbaarheid.

Er zijn helaas ook leiders die de gaven van de Geest gebruiken om te heersen over anderen.

Let op je eigen hart en je drijfveer. Wil je in tongen bidden om mensen onder de indruk te brengen van je geestelijkheid? Of om macht te verwerven over anderen? Of wil je in tongen bidden omdat je verlangt naar God en zijn liefde wilt brengen bij mensen? Dat is een groot verschil. Let op je hart, laat je drijfveer de liefde zijn, niets anders. Als we in liefde leven, leven we in God, anders niet.

Bijzondere ervaring met tongentaal

Op een dag had ik bezoek van een Engelstalige Jood uit Rusland, aan wie ik probeerde uit te leggen hoe belangrijk de Bijbel is. Deze jongeman was bezig met New Age en had weinig respect voor mensen die de Bijbel lezen. Drie uur lang deed ik alles wat ik kon om hem te overtuigen, maar het had geen zin.

Hij vond zichzelf geestelijker dan mij en vond het zwak dat ik de Bijbel nodig had om God te leren kennen.

Al mijn pogingen om uit te leggen dat God de Bijbel geeft om Hem op de juiste manier te kennen, in plaats van je eigen denkbeelden over God te verzinnen, haalden niets uit. Hij was zeker van zijn stuk. Ten einde raad stelde ik hem voor om samen aan God te vragen om ons te vertellen hoe het zit. Hij vond dat prima.

Het was vrijdagavond en de Sabbat begon voor hem, dus hij bad een gebed uit een Hebreeuws gebedenboekje. Toen ik begon te bidden, keek hij zonder interesse om zich heen. Ik begon te bidden in mijn eigen taal, maar ik kreeg het gevoel dat de heilige Geest wilde dat ik hardop in tongentaal zou gaan bidden. Ik hief mijn handen op en begon hardop en vrijmoedig in tongen te spreken. Intussen keek ik snel even naar het gezicht van die Israelische jongeman…

Hij zat me met wijd open ogen aan te staren… ‘Oei, hier gebeurt iets’, dacht ik.

Ik ging door en ervoer hoe de Geest van God stroomde, heel mijn lichaam zinderde onder de kracht van God. Toen ik de indruk had dat het genoeg was, stopte ik. Het was even stil, terwijl ik naar mijn bezoeker uit Rusland keek. Hij begon aarzelend: ‘Heb jij… enig idee… wat je zojuist allemaal gezegd hebt?’ ‘Euh, nee’, zei ik. ‘Ik heb gebeden in tongentaal. Dat is een gebedstaal die Gods Geest geeft aan mensen die zich aan Jezus toewijden. Het is mijn geest die met Gods Geest communiceert’, legde ik uit. Hij was verbaasd van zijn kruintje tot in zijn kleine teen.

‘Wel’, zei hij, ‘je sprak zonet een taal die bijna niemand nog kent. Voor misschien wel 90 procent sprak je een heel oude vorm van Hebreeuws.’

‘Dat is een bepaald soort Hebreeuws die alleen nog gesproken wordt door sommige Rabbis en dan alleen maar als ze over God spreken. Het is een heilige taal.’ Nou stond ik perplex! Waaaw… Dat wist ik niet. De impact ervan was zo groot op deze jongeman, dat hij ineens respect voor me had. Zijn hoogmoed was op slag verdwenen. ‘Dus je hoort Gods stem wel…’, zei hij verwonderd. ‘Ik wou dat ik geestelijk ook zo ver was als jij!’ Dat was een verbluffende ommekeer! Als antwoord kon ik weer wijzen op Jezus Christus als de enige weg tot de Vader en de Bijbel als Gods Boek dat ons laat zien wie Jezus en de Vader zijn.

Besluit: we hebben de Geest nodig!

Ik hoop dat deze bijbelstudie je geholpen heeft een verlangen te krijgen naar de gaven van de Geest. Wat erg belangrijk is, is het juist begrijpen van de brief van Paulus aan de Korintiers.

Hij wil de gaven van de Geest niet stoppen, maar wil christenen helpen om zoveel mogelijk vrucht te ervaren door de gaven van de Geest.

Hij zegt niet: stop met bidden in tongen, maar benadrukt juist: ‘Ik wilde wel, dat u allen in tongen sprak.’ (1 Korintiers 14:5) Paulus’ advies om in de gemeente meer te profeteren zodat mensen Gods boodschap verstaan, 

Laten we leren ons heel diep over te geven aan de Geest van God, zodat Gods verlossing volop kan stromen en veel mensen diep door Hem bevrijd kunnen worden.

‘Stel uw gaven, zoals ieder die gekregen heeft, in elkaars dienst. Zo toont u zich goede beheerders van de vele soorten genadegaven van God. Voert iemand het woord, laat God het dan zijn die door hem spreekt. Bewijst iemand een dienst, laat het zijn uit de kracht die God hem daartoe geeft. Dan zal in alles God worden verheerlijkt door Jezus Christus, aan wie de glorie en de macht toebehoort, voor altijd en eeuwig! Amen.’ (1 Petrus 4:10-11)

en uiteraard Sjako als antwoord op je laatste vraag, ik bid, ik praat, ik zing, heel veel in Tongen

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei TTC:

Kan je die Satan ook een naam geven in de hedendaagse wereld? 

‘(bron bijbel en ondekgod.nl)

ik zal het proberen uit te leggen, het werkt zo, wie je gelooft geef je autoriteit in je leven

de duivel de vader van leugens, kan de schijn nog ophouden alsof hij nog iets te zeggen heeft, vb 

stel, ik betaal jou hypotheek af al je schuld is betaald, maar als jij mij niet gelooft blijf je gewoon betalen, 

als je Jezus niet gelooft maakt hij misbruik van jou onwetendheid, en kan hij (satan) jou intimideren en invloed blijven uitoefenen, terwijl hij dus allang verslagen is, brullende muis met een hele grote speaker..

zeg maar zo, de kooi staat open, jij kunt eruit, Jezus heeft de deur opengezet, sterker nog hij is de deur, maar mensen geloven het niet, en blijven dus zo wandelen in de duisternis

wat zegt jezus vlak voor de grote overwinning aan het kruis..

Onze Vader in de hemel,
uw naam worde geheiligd,

uw koninkrijk komt,
uw wil geschiede,
op aarde zoals in de hemel.

Geef ons elke dag ons brood
en vergeef onze zonden,
zoals wij anderen vergeven.
Bewaar ons voor verzoeking
en verlos ons van de boze.

Want van U is het Koninkrijk
en de kracht en de heerlijkheid
tot in eeuwigheid.

Amen.’
(Mattheus 6:8-13)

‘De heerschappij rust op Zijn schouder… aan de uitbreiding van deze heerschappij en aan de vrede zal geen einde komen op de troon van David en over zijn koninkrijk, om het te grondvesten en het te ondersteunen door recht en gerechtigheid, van nu aan tot in eeuwigheid.’ (Jesaja 9:5, 6)

TROON

Jezus Christus: Ik heb alle macht in hemel en aarde
Religie: Satan heeft alle macht in hemel en aarde

‘God heeft mij alle macht gegeven in de hemel en op aarde.’ (Matteus 28:18)

Jezus Christus maakte duidelijk dat Hij de grote overwinnaar is, en dat Hij voortaan de volmaakte heerschappij bezit over de hemel en de aarde. De apostelen bevestigen de heerschappij van Jezus: ‘Daarom heeft God hem hoog verheven en hem de allerhoogste titel geschonken, zodat iedereen in de hemel, op de aarde en onder de aarde, de knieën zou buigen voor hem die Jezus heet en allen openlijk zouden uitroepen, tot eer van God, de Vader: Jezus Christus is de Heer.’ (Filippenzen 2:10)

zelfs veel christenen denken echter dat satan nog steeds alle macht heeft en dat hij regeert over de mensheid. Jezus zal pas Koning zijn, als Hij ooit terugkomt. Tot die tijd is satan de grote machthebber, wiens macht voortdurend toeneemt tot hij de volkomen wereldheerschappij zal bezitten. Daardoor zijn we bang en onzeker en staan we niet op in onze goddelijke autoriteit, uit schrik voor de grote boze wolf.

daarom is deze topic zo belangrijk om deze leugen te ontmaskeren, zodat mensen in vrijheid kunnen wandelen

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei vredestichter:

Je hebt een punt een volgeling van Jezus wil ook niet terug komen (in de meeste gevallen) het betreft ook vaak mensen die geen volgelingen van Jezus zijn en veel te jong zijn overleden, mensen die op ongoddelijke wijze uit het leven geroofd zijn, terug te brengen.

de rest laten we ook met rust..

En dat bepaal jij (of jullie) dat ze te jong gestorven zijn, ongoddelijk, en dat ze terug willen komen? Waar haal je de kennis en de autoriteit vandaan? En waarom laat je de rest met rust? Waar haal je vandaan dat volgelingen van Jezus helemaal niet terug willen komen?

En wat bewijst dat filmpje, behalve helemaal niets?

En waarom doen jullie dit niet eens een keer op een kerkhof, bij een graf van iemand die er al een paar jaar in ligt?

Er is nog nooit, maar dan ook helemaal nog nooit, een klinisch dode mens weer levend geworden. En ik zal de eerste zijn die mij bekeert tot welke god dan ook die dit voor elkaar krijgt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei vredestichter:

‘(bron bijbel en ondekgod.nl) ik zal het proberen uit te leggen, het werkt zo, wie je gelooft geef je autoriteit in je leven -  de duivel de vader van leugens, kan de schijn nog ophouden alsof hij nog iets te zeggen heeft, vb stel, ik betaal jou hypotheek af al je schuld is betaald, maar als jij mij niet gelooft blijf je gewoon betalen, als je Jezus niet gelooft maakt hij misbruik van jou onwetendheid, en kan hij (satan) jou intimideren en invloed blijven uitoefenen, terwijl hij dus allang verslagen is, brullende muis met een hele grote speaker.. zeg maar zo, de kooi staat open, jij kunt eruit, Jezus heeft de deur opengezet, sterker nog hij is de deur, maar mensen geloven het niet, en blijven dus zo wandelen in de duisternis - wat zegt jezus vlak voor de grote overwinning aan het kruis..

  • Onze Vader in de hemel,
  • uw naam worde geheiligd,
  • uw koninkrijk komt,
  • uw wil geschiede,
  • op aarde zoals in de hemel.
  • Geef ons elke dag ons brood
  • en vergeef onze zonden,
  • zoals wij anderen vergeven.
  • Bewaar ons voor verzoeking
  • en verlos ons van de boze.
  • Want van U is het Koninkrijk
  • en de kracht en de heerlijkheid
  • tot in eeuwigheid.
  • Amen.’

(Mattheus 6:8-13)

‘De heerschappij rust op Zijn schouder… aan de uitbreiding van deze heerschappij en aan de vrede zal geen einde komen op de troon van David en over zijn koninkrijk, om het te grondvesten en het te ondersteunen door recht en gerechtigheid, van nu aan tot in eeuwigheid.’ (Jesaja 9:5, 6)

TROON

  • Jezus Christus: Ik heb alle macht in hemel en aarde
  • Religie: Satan heeft alle macht in hemel en aarde

‘God heeft mij alle macht gegeven in de hemel en op aarde.’ (Matteus 28:18) Jezus Christus maakte duidelijk dat Hij de grote overwinnaar is, en dat Hij voortaan de volmaakte heerschappij bezit over de hemel en de aarde. De apostelen bevestigen de heerschappij van Jezus: ‘Daarom heeft God hem hoog verheven en hem de allerhoogste titel geschonken, zodat iedereen in de hemel, op de aarde en onder de aarde, de knieën zou buigen voor hem die Jezus heet en allen openlijk zouden uitroepen, tot eer van God, de Vader: Jezus Christus is de Heer.’ (Filippenzen 2:10) zelfs veel christenen denken echter dat satan nog steeds alle macht heeft en dat hij regeert over de mensheid. Jezus zal pas Koning zijn, als Hij ooit terugkomt. Tot die tijd is satan de grote machthebber, wiens macht voortdurend toeneemt tot hij de volkomen wereldheerschappij zal bezitten. Daardoor zijn we bang en onzeker en staan we niet op in onze goddelijke autoriteit, uit schrik voor de grote boze wolf. daarom is deze topic zo belangrijk om deze leugen te ontmaskeren, zodat mensen in vrijheid kunnen wandelen

Sorry, de vraag was of je Satan ook een naam kan geven, niet een zoveelste bombardon van steeds hetzelfde. Voor alle duidelijkheid, met 'naam geven' bedoelen we verwijzen naar hedendaagse individuen die voor iedereen kenbaar zijn. Zoiets als Brad Pitt, Angelie Jolie ... Bert Bibber of wat dan ook. 

2 uur geleden zei vredestichter:

stel, ik betaal jou hypotheek af 'en' al je schuld is betaald, maar als jij mij niet gelooft 'dan' blijf je gewoon betalen

Je lijkt hier te verwijzen naar het Reverse Debt System, is het zo dat we dit dienen te begrijpen?

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei vredestichter:

terwijl hij dus allang verslagen is, brullende muis met een hele grote speaker..

Ik nodig je uit eens met mjj te spreken met iemand die tevergeefs kinderhurtcore uit Rusland bestrijdt, het type film waarin jonge meisjes en jongetjes anaal worden verkrwcht, geslagen, gemarteld met brandende sigaretten en uiteindelijk (als ze geluk hebben!) vermoord worden. Of een animal snuff film kijken waarin van levende dieren ledematen worden afgetrokken, ogen worden uitgebrand, en ze uiteindelijk zo langzaam mogelijk worden doodgeplet. Of een sloppenwijk in India te bezoeken waar de zwaar gehandicapte kinderen op straat liggen weg te rotten in hun eigen stront en pis. Of een plek waar dieren levend worden gevild voor een bontkraag.

Dat zijn geen incidenten, maar keiharde realiteit. Hoe kun je nou beweren dat de duivel allang verslagen is als deze hele wereld voor een groot gedeelte van de mensheid en voor een zeer groot gedeelte van de rest  van t dierenrijk één grote hel is? Je kunt hooguit zeggen dat er de laatste decenia ietsjes mínder honger en mínder oorlig is, maar t kwaad is nog overal.  I

Link naar bericht
Deel via andere websites
43 minuten geleden zei vredestichter:

ik wacht je reactie af 

Ik zie een voor mij onbekende op een onbestemd moment na 2004 voor een decor staan dat veel weg heeft van het spreekgestoelte van de VN. Die man vertelt een onwaarschijnlijk verhaal ook nog eens gelardeerd met vreemde details (waarom zou je DNA onderzoek doen na een hartaanval?). Het geheel wordt een enkele keer afgewisseld met luisterende en applaudisserende mensen in de zaal maar er is geen enkel beeld van de spreker en de mensen in de zaal tegelijk dus dat kan een montage zijn.

Na ongeveer 3:00 minuten wordt de spreker van de zijkant getoond en is er op de achtergrond iets van een trapleuning te zien. De positie van die leuning komt m.i. niet overeen met de in de UN zaal aanwezige reling.

Zijn verhaal vertoond medisch gezien veel overeenkomsten met wat er met prins Friso is gebeurd. Dat deze man hier nog staat is wekelijk een wonder. Ware het niet dat het mijn overtuiging is dat het hele filmpje fake is. Het zou helpen als bekend was wie deze spreker is omdat dan in de agenda van de VN kan worden uitgezocht wanneer deze speach gehouden is en wat er precies in de notulen staat. Dus als je die informatie wilt verstrekken dan kan ik verder.

Overigens geef je geen antwoord op mijn vragen.  

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Mullog:

Er is nog nooit, maar dan ook helemaal nog nooit, een klinisch dode mens weer levend geworden. En ik zal de eerste zijn die mij bekeert tot welke god dan ook die dit voor elkaar krijgt.

Volgens mij haal je hersendood en klinisch dood door elkaar. Klinisch dode mensen kunnen gereanimeerd worden.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Klinisch_dood

En ook al zou het gebeuren dat een hersendode mens gereanimeerd zou worden, waarom zou je dan geloven in een god? Een paar honderd jaar geleden wist (bijna) niemand iets van reanimatie. Dan was reanimatie van een dood iemand (hartstilstand) een 'wonder', maar geen reden tot geloof in een god.

42 minuten geleden zei vredestichter:

ik wacht je reactie af 

Een filmpje op Youtube van een getuigenverklaring noem ik nou niet echt overtuigend. En zoals eerder gezegd, ook al zou het waar zijn, dan nog is dat geen reden tot geloof in een god.

 

13 minuten geleden zei Mullog:

Ik zie een voor mij onbekende op een onbestemd moment na 2004 voor een decor staan dat veel weg heeft van het spreekgestoelte van de VN. Die man vertelt een onwaarschijnlijk verhaal ook nog eens gelardeerd met vreemde details (waarom zou je DNA onderzoek doen na een hartaanval?). Het geheel wordt een enkele keer afgewisseld met luisterende en applaudisserende mensen in de zaal maar er is geen enkel beeld van de spreker en de mensen in de zaal tegelijk dus dat kan een montage zijn.

Na ongeveer 3:00 minuten wordt de spreker van de zijkant getoond en is er op de achtergrond iets van een trapleuning te zien. De positie van die leuning komt m.i. niet overeen met de in de UN zaal aanwezige reling.

Zijn verhaal vertoond medisch gezien veel overeenkomsten met wat er met prins Friso is gebeurd. Dat deze man hier nog staat is wekelijk een wonder. Ware het niet dat het mijn overtuiging is dat het hele filmpje fake is. Het zou helpen als bekend was wie deze spreker is omdat dan in de agenda van de VN kan worden uitgezocht wanneer deze speach gehouden is en wat er precies in de notulen staat. Dus als je die informatie wilt verstrekken dan kan ik verder.

Overigens geef je geen antwoord op mijn vragen.  

Wat me ook opvalt in de 'getuigenis' van deze meneer is dat de dokter die het bloedonderzoek heeft uitgevoerd en passant ook nog even een DNA-testje heeft gedaan. Alsof het niks kost, zeker in de VS. Met daarna de opmerking: Het is onmogelijk, alleen God kan zoiets doen. Alsof een dokter dat zou zeggen...

Link naar bericht
Deel via andere websites
24 minuten geleden zei Mullog:

Het zou helpen als bekend was wie deze spreker is omdat dan in de agenda van de VN kan worden uitgezocht wanneer deze speach gehouden is en wat er precies in de notulen staat. Dus als je die informatie wilt verstrekken dan kan ik verder.

Deze vraag is niet meer dan billijk, alvast benieuwd naar de voortgang.

Link naar bericht
Deel via andere websites
57 minuten geleden zei Mullog:

Dat deze man hier nog staat is wekelijk een wonder. Ware het niet dat het mijn overtuiging is dat het hele filmpje fake is. Het zou helpen als bekend was wie deze spreker is omdat dan in de agenda van de VN kan worden uitgezocht wanneer deze speach gehouden is en wat er precies in de notulen staat. Dus als je die informatie wilt verstrekken dan kan ik verder.

"Reverend Lee Stoneking addressing the General Assembly of the United Nations in New York City on April 22, 2015." Misschien helpt dit. Ik had het al een tijd geleden gezien.

Link naar bericht
Deel via andere websites
12 minuten geleden zei Willempie:

"Reverend Lee Stoneking addressing the General Assembly of the United Nations in New York City on April 22, 2015." Misschien helpt dit. Ik had het al een tijd geleden gezien.

Ik krijg de melding dat de site van de UN "under mantenance" is ( http://www.un.org/en/ga/documents/pvsr.asp ) als je een zoekvraag intikt. Morgen opnieuw proberen, we wachten af. Bedankt voor de info. 

Wat meer research heeft mij geleerd dat de eerwaarde Lee Stoneking daadwerkelijk voor de General Assembly heeft gestaan en eerst zijn wonderbare genezing heeft vertelt voordat hij inging op het echte onderwerp "Geweld in de wereld, waaronder religieus geweld". Mijn volgende stap wordt dus de arts, het personeel van de ambulance en nog wat anderen te vinden die zijn getuigenis kunnen onderschrijven. Dat gaat wat meer tijd kosten.  

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • sjako locked this discussie
  • sjako unlocked this discussie
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid