Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

12 uur geleden zei Jahu:

U heeft het ten onrechte over 'levensadem', terwijl alle vier de Evangeliën duidelijk "den geest" vermelden, maar dit terzijde.

Geest is levensadem. Het is hetzelfde woord. Psalm 146:3 Vertrouw niet op mensen met macht, vertrouw niet op de mens, die niet redden kan.  4 Zijn geest gaat uit, hij keert terug naar de grond. Op die dag vergaan zijn gedachten.

Zijn geest kan je ook vertalen met levensadem. Letterlijk staat er adem.

2 uur geleden zei Hetairos:

Voor mij is 'het gelijk zijn' aan Jezus Christus het ultieme, uiteindelijke (levens)doel.

Een zijn in doel en geest. We kunnen niet in wezen gelijke worden aan Jezus.

12 uur geleden zei Jahu:

De geest van de Heer Jezus Christus ging dus naar God zegt u? Die heeft dus in uw verhaal 3 dagen buiten Zijn gestorven lichaam geleefd?

De levensadem is onpersoonlijk. Alles wat leeft heeft dezelfde levensadem, ook dieren. Genesis 6:17    Wat mij betreft, ik ga een watervloed over de aarde brengen om alles onder de hemel dat de levensadem heeft te vernietigen. Alles op aarde zal vergaan.

Dus nee, Jezus was zoals ieder mens dood. Hij vertrouwde erop dat Zijn Vader Hem een opstanding kon geven, en dat is ook gebeurd. 

12 uur geleden zei Jahu:

Daar komt dan voor u dit probleem bij, dat de Bijbel zegt dat de Heer Jezus "in de Geest" - terwijl Zijn gestorven  lichaam in het graf lag - naar de geesten in de gevangenis is gegaan: "Die wel is gedood in het vlees, maar levend gemaakt door den Geest..

Er staat niet ‘door’ maar’in’ of naar. En dan geest met kleine letter. Hij kreeg een ander opstandingslichaam. Dat kon naar wens materialiseren, netzoals de engelen die Abraham bezochten dat konden. Een geestelijk lichaam waarmee Hij bijv Tartarus kon bezoeken en mee naar de hemel kon. Een vleselijk lichaam kan niet naar de hemel.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 788
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Als ik een beeld heb van God en ik sla dat kapot, heb ik dan ook God zelf kapot geslagen? God heeft de mens geschapen naar zijn beeld of als zijn gelijkenis. De mens IS God niet, al denk hij zelf

Ik denk dat je het niet begrijpt, jij legt het uit naar jouw dogma, en sjako naar zijn dogma. Jullie beiden zijn overtuigd van jullie dogma's gelijk en zullen nooit toegeven en elkaar nooit overtuigen

Jezus ging zelf in de synagoge teksten lezen en wees op en citeerde uit de wet en de profeten.   De (vrucht van de) Geest heeft alles met de fysieke wereld te maken:    Galaten 5:22 De vrucht v

Posted Images

12 uur geleden zei Jahu:

Toen Zijn lichaam stierf, werd op dat moment Zijn geest 'levend gemaakt',

Hij werd bij Zijn opstanding levend gemaakt in de geest, dus pas na 3 dagen en nachten.

12 uur geleden zei Jahu:

Daarom staat er: "Door naar den hoge op te stijgen heeft Hij gevangenen meegevoerd [die Hij uit het dodenrijk had bevrijd!] en gaven uitgedeeld aan de mensen." (Ef.4:8)

Hij was in Hades omdat Hij dood was. Die gevangen zijn geen zielen of zo. 
Aan elk van ons werd onverdiende goedheid gegeven zoals de Christus de vrije gave heeft verdeeld.  8 Want er staat: ‘Toen hij opsteeg naar boven, heeft hij gevangenen meegevoerd, hij heeft gaven in mensen gegeven

Dus die gevangen heeft met die gaven te maken. Psalm 68:18 maakt het duidelijker.

U bent naar boven opgestegen, u hebt gevangenen meegevoerd, u hebt gaven in de vorm van mensen genomen, ja, zelfs koppige, om onder hen te wonen, o Jah, God.

1Kor 12:28 laat de gaven zien:

God heeft de verschillende personen in de gemeente aangesteld: ten eerste apostelen, ten tweede profeten, ten derde leraren. Vervolgens zijn er krachtige werken, dan de gave om gezond te maken, vormen van hulpverlening, bekwaamheden om leiding te geven, verschillende talen

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei Hetairos:

Voor mij is 'het gelijk zijn' aan Jezus Christus het ultieme, uiteindelijke (levens)doel.

Als dat doel is bereikt, dan is het grote gebod (God liefhebben boven alles, en de naaste als mezelf) volkomen vervuld en mag ik, samen met alle andere heiligen - de ware gemeente, het Lichaam van Christus - aan de eeuwigheid beginnen.

Dan heb je wel een probleem, Jezus Christus heeft geen maat (ego) en jij beschrijft Jezus Christus zelfs als een ego.  Daarnaast was gisteren je ego nog beledigd en heb je jezelf verheven boven de anderen met je 'dimensies'. (Wat ik als flauwekul beschouw.)

 

15 Doch de geestelijke mens onderscheidt wel alle dingen, maar hij zelf wordt van niemand onderscheiden.

16 Want wie heeft den zin des Heeren gekend, die Hem zou onderrichten? Maar wij hebben den zin van Christus.

De geestelijke mens wordt van niemand onderscheiden omdat de natuurlijke mens in hem de mystieke dood is gestorven.   De geestelijke mens is (geestelijk) weer als de kinderen.

2 uur geleden zei Hetairos:

 

NASCHRIFT: Overigens is 'het hart' niet hetzelfde als 'hartestoestand'. God ziet het hart aan, ongeacht in welke toestand dit hart zich bevindt.

 

God ziet het hart aan ongeacht in welke toestand deze zich bevindt.  Maar God kan alleen plaats nemen in het mensen hart als deze 'leeg gevast' is.  De volheid Gods wat het denken te boven gaat.

Als de mens vol is van zichzelf is hij leeg van God.   Als de mens leeg is van zichzelf (de zelfverloochening) is hij vol van God.

(Niet de God van de denkbeelden uiteraard, we mogen immers geen beeld van God maken)

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei sjako:

Een zijn in doel en geest. We kunnen niet in wezen gelijke worden aan Jezus.

OK. In feite kan ik jouw redenatie wel begrijpen (denk ik?). Waar jij het hebt over 'geest', bedoel je in feite 'gezindheid' of 'instelling'. Dat bedoel ik óók met 'geest'. Als we echter met elkaar communiceren, dan krijg je de indruk (het beeld!) dat ik het heb over een entiteit. 

Als ik dan een beeld (een voorstelling van wat de geest in onze belevingswereld doet of uitwerkt) gebruik, dan spreek ik  in beelden. Maar als jij dat dan vervolgens niet begrijpt en deze beelden vervolgens als entiteiten uitlegt, kan ik me voorstellen dat je denkt dat ik verschillende goden voorstel.

De kern van mijn visie is echter, dat er maar één God is. De God kan ik wezenlijk (als entiteit!) niet kennen. Met gen mogelijkheid, want ik ben mens en Hij is dat niet. Ik behoor bij de natuurlijke wereld en Hij behoort daar niet toe.

Nu is er in de geschiedenis van de zichtbare realiteit en mens geboren, die volkomen voldoet aan het idee dat God had vóórdat Hij de mens schiep. Die mens is door God verkozen om de nieuwe Adam  te zijn. Die volkomen mens heeft God autoriteit/het mandaat gegeven over alle andere mensen. God heeft deze mens Zijn troon gegeven en zijn heerschappij zal geen einde nemen. Wel zal hij op en bepaald moment de heerschappij weer aan God teruggeven.

Nu is echter de vraag: Waarom en wanneer zal hij dat doen?

Voordat ik deze vragen beantwoord, eerst nog even een zijsprong:

God heeft deze mens (Jezus Christus) een verheerlijkt lichaa gegeven en opgetrokken/opgenomen in de onzienlijke wereld, Je hebt nu dus als zodanig twee afzonderlijke entiteiten: God en de mens Jezus. De ene is voor ons onbegrijpelijk en de andere is voor ons begrijpelijk. Maar de mens Jezus 'kent' het wezen van God wél. Daarom is dan ook hij als enige in staat om ons het wezen van God bekend te maken en is hij de weg. En omdat hij als enige dé Waarheid kent/spreekt en als enige hét Leven kent en doorgeven kan. Lijkt het (is het 'beeld') dat deze drie uit hem voortkomen. Dat is echter maar schijn, want deze drie (de autoriteit om de weg te zijn, de waarheid te communiceren en het leven te geven.) komen in werkelijkheid van God.

En nu de vragen:

De bedoeling is dat Jezus mensen voortbrengt, die aan hem gelijk zijn. Die mensen worden hem door God zelf gegeven. Die 'door God gegeven' mensen zijn geselecteerd uit alle mensen van alle tijden en worden bijeengebracht onder de hoede van Jezus Christus. Die groep wordt de Gemeente of het Lichaam van Christus genoemd.

Dat verzamelen heeft tijd nodig. Als God vindt dat die tijd 'vol' is, dan vindt de verandering plaats: al die nog onvolkomen mensen, worden dan, als het ware, getransformeerd in volkomen mensen, die, net als Jezus, allen voorzien zijn van verheerlijkte lichamen.

Maar omdat deze mensen dan zullen leven op aarde, is het ook nodig dat de gehele schepping wordt bevrijdt van de vergankelijkheid. Hoe deze situatie er uit ziet, kunnen we op dit moment niet inschatten of 'voorstellen'.

NASCHRIFT: Uiteraard is mijn uiteenzetting veel te kort door de bocht en roept waarschijnlijk meer vragen op dan ik nu beantwoord.

Ik loop ook het risico, dan veel het ene oor in gaat en zo het andere oor weer uit komt. Daarom plaats ik deze uiteenzetting ook op het forum Bazuinen én op m'n eigen website. Ik wil voorkomen, dat ik voor Jan met de korte naam schrijf.

Link naar bericht
Deel via andere websites
38 minuten geleden zei Hetairos:

OK. In feite kan ik jouw redenatie wel begrijpen (denk ik?). Waar jij het hebt over 'geest', bedoel je in feite 'gezindheid' of 'instelling'. Dat bedoel ik óók met 'geest'. Als we echter met elkaar communiceren, dan krijg je de indruk (het beeld!) dat ik het heb over een entiteit. 

Ik bedoel dat plat gezegd de neuzen allemaal dezelfde kant op staan. Ik moet denken aan het hogepriesterlijk gebed van Jezus. Johannes 17:20 en 21 Niet alleen betreffende dezen doe ik een verzoek, maar ook betreffende hen die door hun woord geloof in mij stellen,  21 opdat zij allen één mogen zijn, evenals gij, Vader, in eendracht met mij zijt en ik in eendracht met u ben, dat ook zij in eendracht met ons mogen zijn, opdat de wereld moge geloven dat gij mij hebt uitgezonden.

Nog eventjes wat met dit niets te maken heeft maar ik moet het even kwijt. Ik was net naar de kringloop. Vond ik daar toch een prachtige interlineaire Bijbel, met het Hebreeuws en Grieks met daaronder woord voor woord de betekenis. Was ik al zolang naar op zoek. Dat gaat vast van pas komen voor het forum. 

46 minuten geleden zei Hetairos:

Als ik dan een beeld (een voorstelling van wat de geest in onze belevingswereld doet of uitwerkt) gebruik, dan spreek ik  in beelden. Maar als jij dat dan vervolgens niet begrijpt en deze beelden vervolgens als entiteiten uitlegt, kan ik me voorstellen dat je denkt dat ik verschillende goden voorstel.

Voor goede discussie moet je eerst uitzoeken of het dan entiteiten zijn of beelden. Maar ik snap jou uitspraak denk ik wel. En eigenlijk is het dus ook de bedoeling dat we als Jezus gaan denken. In het toekomende stelsel zal dat ongetwijfeld ook gaan gebeuren. Je hebt dan geen forum meer nodig denk ik. Nu heeft niemand 100% de waarheid in pacht. De volheid van Gods woord leren we dan pas goed kennen. Maar we moeten nu al ons best doen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de bedoeling. Dat is graven en studeren en veel bidden om Gods Geest. Maar ik geniet er elke dag van.

53 minuten geleden zei Hetairos:

De kern van mijn visie is echter, dat er maar één God is. De God kan ik wezenlijk (als entiteit!) niet kennen. Met gen mogelijkheid, want ik ben mens en Hij is dat niet. Ik behoor bij de natuurlijke wereld en Hij behoort daar niet toe.

Nee, zeker in onze huidige toestand staan we eigenlijk ver van God af. Hij is absoluut heilig en dat kan je van de mens niet zeggen. We maken elke dag fouten. Gelukkig hebben we Jezus loskoopoffer dat ons bevrijd.

55 minuten geleden zei Hetairos:

Nu is er in de geschiedenis van de zichtbare realiteit en mens geboren, die volkomen voldoet aan het idee dat God had vóórdat Hij de mens schiep. Die mens is door God verkozen om de nieuwe Adam  te zijn. Die volkomen mens heeft God autoriteit/het mandaat gegeven over alle andere mensen. God heeft deze mens Zijn troon gegeven en zijn heerschappij zal geen einde nemen. Wel zal hij op en bepaald moment de heerschappij weer aan God teruggeven.

Precies zo zie ik het ook. Daarom kon Hij het loskoopoffer betalen voor wat Adam had gedaan en waarmee Adam de hele mensheid meetrok de diepte in. Jezus trekt ons juist omhoog de diepte uit. We zijn absoluut veilig bij Jezus. Nog een paar weken, dan mogen we dit weer herdenken bij wat wij noemen, de Gedachtenisviering. 

58 minuten geleden zei Hetairos:

De bedoeling is dat Jezus mensen voortbrengt, die aan hem gelijk zijn. Die mensen worden hem door God zelf gegeven. Die 'door God gegeven' mensen zijn geselecteerd uit alle mensen van alle tijden en worden bijeengebracht onder de hoede van Jezus Christus. Die groep wordt de Gemeente of het Lichaam van Christus genoemd.

Ben het bijna met je eens, alleen denk ik dat ieder mens in aanmerking kan komen. Als een persoon een stapje naar voren doet naar God, dan gaat God de persoon naar Zich toe trekken via Jezus. Jezus is zowel een voorbeeld voor ons hoe een volmaakt mens is, maar ook hoe God is.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Hetairos:

Dat verzamelen heeft tijd nodig. Als God vindt dat die tijd 'vol' is, dan vindt de verandering plaats: al die nog onvolkomen mensen, worden dan, als het ware, getransformeerd in volkomen mensen, die, net als Jezus, allen voorzien zijn van verheerlijkte lichamen.

Klopt, maar ik geloof dat er verschillende soorten verheerlijkte lichamen zijn. Geschikt voor de herstelde aarde, maar niet meer gevoelig voor dood en ziekte, zeg maar als Adam in volmaakte toestand, en een lichaam dat geschikt is voor in de hemel.

1 uur geleden zei Hetairos:

Maar omdat deze mensen dan zullen leven op aarde, is het ook nodig dat de gehele schepping wordt bevrijdt van de vergankelijkheid. Hoe deze situatie er uit ziet, kunnen we op dit moment niet inschatten of 'voorstellen'.

Wij worden wel aangemoedigd om jezelf te zien in de herstelde aarde. Ik stel me een gezonde aarde voor, zonder woestijnen, overal kan graan groeien, geen honger meer, iedereen leeft vredig met elkaar. We kunnen onszelf helemaal ontplooien. Bepaald niet saai.

1 uur geleden zei Hetairos:

NASCHRIFT: Uiteraard is mijn uiteenzetting veel te kort door de bocht en roept waarschijnlijk meer vragen op dan ik nu beantwoord.

Nee, maar het is fijn om het er over te hebben en na te denken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
43 minuten geleden zei sjako:

Klopt, maar ik geloof dat er verschillende soorten verheerlijkte lichamen zijn. Geschikt voor de herstelde aarde, maar niet meer gevoelig voor dood en ziekte, zeg maar als Adam in volmaakte toestand, en een lichaam dat geschikt is voor in de hemel.

Het unieke wordt uitgedrukt in het begrip: 'verheerlijkt'. Dat begrip (bijvoeglijke bepaling) is niet meervoudig. Neem het: schepsel mens (zelfstandig naamwoord). Dat schepsel is in de schepping uniek: er bestaat maar één (soort) mens. De soort bestaat wel uit ontelbare exemplaren en uitvoeringen. Jezus is echter uniek in zijn soort. Uniek, omdat Hij de enige is, die op dit moment in het bezit is van een verheerlijkt lichaam.

Mijn vraag: "welke 'verheerlijkte lichamen' ken je nog nog meer?' En kun je jouw mening vanuit de Bijbel onderbouwen? 

43 minuten geleden zei sjako:

Wij worden wel aangemoedigd om jezelf te zien in de herstelde aarde. Ik stel me een gezonde aarde voor, zonder woestijnen, overal kan graan groeien, geen honger meer, iedereen leeft vredig met elkaar. We kunnen onszelf helemaal ontplooien. Bepaald niet saai.

Ik begrijp je.

43 minuten geleden zei sjako:

Nee, maar het is fijn om het er over te hebben en na te denken.

Ja, dat vind ik ook.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Geplaatst (bewerkt)
6 uur geleden zei sjako:

Zijn geest kan je ook vertalen met levensadem. Letterlijk staat er adem.

Vergeet niet dat de mens als geschapen wezen 'het beeld' van God moest voorstellen. Dat ging mis door de zondeval en de zondige mens kan God niet meer uitbeelden, want God is Heilig. Maar alles aan de stoffelijke mens is 'beeld', ook zijn adem is onderdeel van dat beeld. De 'adem' beeldt de onzichtbare, maar degelijk aanwezige, geestkracht binnenin de mens uit.

Bij het sterven blaast de mens, net als een dier, de laatste adem uit, dan stopt het beeld, maar zijn 'onzichtbare' geest, waar de adem beeld van is, blijft bestaan: de mens is namelijk een ziel mét een geest! Dat maakt hem uniek t.o.v. de dieren, dieren hebben bv. geen 'geloof', mensen wel. De mens, goed of slecht, leeft in twee dimensies tegelijkertijd, in de tijdelijke stoffelijke dimensie, en in de eeuwige onzichtbare dimensie.

De mens heeft, omdat hij door God als hogere ziel werd geschapen, daarbij ook altijd een geest. Dat wil zeggen dat de mens ófwel is verbonden aan God's Geest, of hij is aan de boze geesten gehecht, een tussenweg bestaat er niet! Het principe van de Zwitserse neutraliteit is in de hemelen niet van toepassing: Wie niet in het Koninkrijk van de Heer Jezus Christus werd overgeplaatst, bevindt zich per definitie nog in de duisternis en in de dood! (Kol.1:13)

Wat staat er nu in Ps.146:3-4?

"3 Vertrouwt niet op prinsen, op des mensen kind, bij hetwelk geen heil is.

4 Zijn geest gaat uit, hij keert wederom tot zijn aarde; te dienzelfden dage vergaan zijn aanslagen."

Vers 3 geeft aan, dat het om mensen gaat "bij wie geen heil is", slechte mensen dus! En die slechte zondige mensen blijven bij hun sterven in de dood, waar zij tijdens hun periode op aarde óók reeds in verkeerden! Echter dan slaan zij hun ogen in het dodenrijk op, en ervaren hun geestelijke (onzichtbare) duisternis als een zeer pijnlijke situatie. (Joh 5:25) "Voorwaar, voorwaar zeg Ik u: De ure komt, en is nu, wanneer de doden zullen horen de stem des Zoons Gods, en die ze gehoord hebben, zullen leven."

De gerechtvaardigden mensen door het bloed van de Heer Jezus Christus daarentegen, zijn wél in het heil gekomen, door de aanbidding van hun Zaligmaker Jezus Christus. Bij hun sterven blijven zij in de vrede en het licht van Gods Koninkrijk, en hun geest, verbonden aan de Heilige Geest leeft zonder enige onderbreking voort!

Dit kun je ook zien aan bv Stefanus, die tot de Heer Jezus bad: "En zij stenigden Stéfanus, aanroepende en zeggende: Heere Jezus, ontvang mijn geest." (Han 7:59)

Stefanus, 'geen heilloze man' zoals die uit Ps.146:3, maar een man die de Heer Jezus liefheeft, Hem aanbad en Zijn heil ontving, en zonder enige onderbreking het eeuwige leven binnenging.

bewerkt door Jahu
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei sjako:

Ik bedoel dat plat gezegd de neuzen allemaal dezelfde kant op staan.

<knip>

Jezus is zowel een voorbeeld voor ons hoe een volmaakt mens is, maar ook hoe God is.

Ik heb (weer) een knip gemaakt in jouw verhaal. Niet omdat ik niet wil ingaan op wat je schrijft, maar juist omdat ik veel van jouw opmerkingen de moeite waard vind er op in te gaan. Sinds enige tijd ben ik echter niet (meer) in staat om dat te doen. Ik heb op dit moment al mijn kruit al verschoten, zeg maar.

Link naar bericht
Deel via andere websites
13 minuten geleden zei Jahu:

Vergeet niet dat de mens als geschapen wezen 'het beeld' van God moest voorstellen. Dat ging mis door de zondeval

Aha, dus God schept iets wat zijn beeld was. Dat was vatbaar voor zondeval.
Dus dan is God ook vatbaar voor zondeval toch? Of wil je beweren dat de mens NIET zijn beeld was? 

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei Dat beloof ik:

Aha, dus God schept iets wat zijn beeld was. Dat was vatbaar voor zondeval.
Dus dan is God ook vatbaar voor zondeval toch? Of wil je beweren dat de mens NIET zijn beeld was? 

Als ik een beeld heb van God en ik sla dat kapot, heb ik dan ook God zelf kapot geslagen?

God heeft de mens geschapen naar zijn beeld of als zijn gelijkenis. De mens IS God niet, al denk hij zelf van wel.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei Dat beloof ik:

Aha, dus God schept iets wat zijn beeld was. Dat was vatbaar voor zondeval.
Dus dan is God ook vatbaar voor zondeval toch? Of wil je beweren dat de mens NIET zijn beeld was? 

De geschapen zoon van God, waar ook Adam toe behoort, bleek vatbaar voor de zonde. De uit God 'geboren' Zoon van God is in het geheel niet vatbaar voor de zonde gebleken, omdat Hij Gods Eigen Wezen heeft en aan Hem gelijk is!

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 uur geleden zei sjako:

Hij was in Hades omdat Hij dood was.

De Heer Jezus Christus was in Hadēs niet een zielige zondaar, maar als de Grote Levensvorst, De Majesteit Zelf, Kurios Jezus Christus, Die de dood onmachtig heeft gemaakt en de sleutels van dood en dodenrijk heeft!

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 uur geleden zei sjako:

Die gevangen zijn geen zielen of zo. 

Het jehova getuigen bedrog probeert de absurde uitleg te verkopen, dat het boze geesten waren die door de Heer Jezus Christus vanuit Hadēs 'naar de hoge', dat is in het Paradijs, werden meegevoerd! Alsof de Heer Jezus Zich om boze geesten zou bekommeren. Hoe blind kan een dwaling mensen maken?!

Link naar bericht
Deel via andere websites
Geplaatst (bewerkt)
7 uur geleden zei sjako:

Er staat niet ‘door’ maar’in’ of naar. En dan geest met kleine letter.

Ik denk toch dat maar 'door' en 'de Geest' met hoofdletter laat staan, want als ik dat niet doe en eigenmachtig ga veranderen, dan ben ik van Gods Woord een handboek aan het maken, en dat is strafbaar! (Deut.4:2, Spr.30:6)

7 uur geleden zei sjako:

De levensadem is onpersoonlijk. Alles wat leeft heeft dezelfde levensadem, ook dieren.

Daarom moet u ook 'de geest' schrijven, want 'de geest' geeft de persoonlijkheid aan. De mensen die door de zondvloed in het dodenrijk kwamen, hadden allemaal een naam en een eigen persoonlijkheid. De dieren niet, maar die waren ook niet in Hadēs.

7 uur geleden zei sjako:

Hij vertrouwde erop dat Zijn Vader Hem een opstanding kon geven

Wel eens gelezen dat de Heer Jezus Christus Zelf de Opstanding is? 

Jezus zeide tot haar:

'Ik ben de Opstanding en het Leven; die in Mij gelooft zal leven, al ware hij ook gestorven' (Joh 11:25)

bewerkt door Jahu
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Jahu:

Het jehova getuigen bedrog probeert de absurde uitleg te verkopen, dat het boze geesten waren die door de Heer Jezus Christus vanuit Hadēs 'naar de hoge', dat is in het Paradijs, werden meegevoerd! Alsof de Heer Jezus Zich om boze geesten zou bekommeren. Hoe blind kan een dwaling mensen maken?!

Je snapt er helemaal niks van. Chaos is wat in mij opkomt. Ga eens een goede Bijbelcursus doen. Ik weet wel een goede.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Geplaatst (bewerkt)
Op 22-2-2024 om 15:01 zei sjako:

Blijkbaar heeft Jezus vlak na Zijn opstanding dit als eerste gedaan.

Deze geesten zijn verbannen gevallen engelen..

Dit heeft u geschreven, die cursus heeft u dus geen goed gedaan!

bewerkt door Jahu
Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Hetairos:

Mijn vraag: "welke 'verheerlijkte lichamen' ken je nog nog meer?' En kun je jouw mening vanuit de Bijbel onderbouwen? 

De Bijbel leert dat er zowel mensen naar de hemel gaan als naar de vernieuwde aarde. Paulus vergelijkt Gods Koninkrijk met de tabernakel. Je ziet daar ook een tweedeling. De gewone mensen mochten niet binnengrenzen komen, dat mochten enkel gezalfde priesters. De gewone mensen mochten enkel op het voorhof komen waar de priesters de offers aannamen. Binnen het heilige der heilige mocht enkel de hogepriester komen en dat maar eens per jaar. Deze hogepriester is te vergelijken met Jezus. Ik kan er veel dieper op ingaan, maar ik vind het een frappant voorbeeld. De gewone mensen zijn te vergelijken met de mensen die straks naar de herstelde aarde toegaan. De priesters zijn te vergelijken met de gezalfden van nu, die naar de hemel gaan. De gezalfden van nu doen ook speciale dienst voor God om mogen als het ware binnen de omheining van de tabernakel komen.

1Kor 15:35 Niettemin zal iemand zeggen: „Hoe worden de doden opgewekt? Ja, met wat voor lichaam komen zij?”  36 Onredelijke mens! Wat gij zaait, wordt niet levend gemaakt tenzij het eerst sterft;  37 en aangaande wat gij zaait, gij zaait niet het lichaam dat zich zal ontwikkelen, maar louter een korrel, misschien van tarwe of een van de overige [graansoorten];  38 maar God geeft er een lichaam aan zoals het hem heeft behaagd, en aan elk van de zaden zijn eigen lichaam.  39 Niet alle vlees is hetzelfde vlees, maar er is dat van mensen, en er is ander vlees van vee en ander vlees van vogels en een ander van vissen.  40 En er zijn hemelse lichamen en aardse lichamen, maar de heerlijkheid van de hemelse lichamen is één soort en die van de aardse lichamen is een andere soort.  41 De heerlijkheid van de zon is één soort en de heerlijkheid van de maan is een andere, en de heerlijkheid van de sterren is een andere, ja, de ene ster verschilt in heerlijkheid van de andere.

God geeft dus een (opstandings)lichaam hoe het Hem behaagd. Er zijn hemelse een aardse lichamen. Let wel: het gaat hier over de opstanding. Zowel de aardse als hemelse lichamen zijn prachtig, maar ze verschillen net zoals de zon en de maan van elkaar verschillen, maar alletwee zijn ze prachtig, net zoals de ene ster ook verschilt van de andere, maar alletwee zijn ze prachtig. 

1 uur geleden zei Jahu:

Alsof de Heer Jezus Zich om boze geesten zou bekommeren

Het lijkt er op dat Jezus enige tijd na zijn opstanding aan de slechte geesten bekendmaakte dat ze hun gerechtvaardigde straf zullen ontvangen. Het was geen prediking die ze enige hoop gaf; het was de bekendmaking van een oordeel (Jona 1:1, 2). Toen Jezus zijn geloof en trouw tot aan de dood had bewezen en daarna was opgewekt — waarmee hij liet zien dat de Duivel ’geen vat op hem had’ — had hij de basis om dat oordeel bekend te maken (Joh. 14:30; 16:8-11).

In de toekomst zal Jezus zowel Satan als die engelen binden en in de afgrond werpen (Luk. 8:30, 31; Openb. 20:1-3). Tot die tijd bevinden deze ongehoorzame geesten zich in een toestand van dikke geestelijke duisternis, en hun uiteindelijke vernietiging is zeker (Openb. 20:7-10).

1 uur geleden zei Jahu:

Ik denk toch dat maar 'door' en 'de Geest' met hoofdletter laat staan, want als ik dat niet doe en eigenmachtig ga veranderen, dan ben ik van Gods Woord een handboek aan het maken, en dat is strafbaar! (Deut.4:2, Spr.30:6)

Enkel vertalingen die gebaseerd zijn op Statenvertaling doen dat. NBV21 vertaald bijv naar de geest. 

1 uur geleden zei Jahu:

De Heer Jezus Christus was in Hadēs niet een zielige zondaar, maar als de Grote Levensvorst, De Majesteit Zelf, Kurios Jezus Christus, Die de dood onmachtig heeft gemaakt en de sleutels van dood en dodenrijk heeft!

Na Zijn opstanding ja. In jou wereld is Jezus nooit dood geweest dus is er ook geen loskoopoffer betaald.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Jahu:

Daarom moet u ook 'de geest' schrijven, want 'de geest' geeft de persoonlijkheid aan. De mensen die door de zondvloed in het dodenrijk kwamen, hadden allemaal een naam en een eigen persoonlijkheid. De dieren niet, maar die waren ook niet in Hadēs.

Er is geen onderscheid. Prediker 3:19 Want er is een afloop voor mensen en een afloop voor dieren — ze hebben allemaal dezelfde afloop. Zoals de één sterft, zo sterft de ander, en ze hebben allemaal maar één geest (levensadem) De mens heeft dus niets voor op de dieren, want alles is zinloos.  20 Ze gaan allemaal naar dezelfde plaats. Ze zijn allemaal uit stof ontstaan en ze keren allemaal tot stof terug.  21 Wie weet eigenlijk of de geest van mensen opstijgt naar boven en of de geest van dieren afdaalt naar de aarde.

1 uur geleden zei Jahu:

Ik ben de Opstanding en het Leven; die in Mij gelooft zal leven, al ware hij ook gestorven' (Joh 11:25)

Dat heb ik geloof ik wel 100x uitgelegd. Dat gaat over de opstanding. Na de opstanding kan je eeuwig leven krijgen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 7-3-2024 om 19:57 zei sjako:
Op 7-3-2024 om 19:44 zei Jahu:

De Heer Jezus Christus is gestorven aan het kruis van Golgotha. Als, zoals u zegt Zijn "ziel of geest het lichaam" niet heeft verlaten, waar was die dan? Want Zijn lichaam was beslist dood, en het lichaam zonder geest is dood. (Lees, Jac 2:26)

Zijn levensadem ging uit. Die levensadem gaat weer terug naar God. Lukas 23:46 zegt En Jezus riep met een luide stem en zei: „Vader, aan uw handen vertrouw ik mijn geest toe.” Nadat hij dit had gezegd, blies hij de laatste adem uit. 
‘Mijn geest’ is de levensadem van Jezus die weer teruggaat naar God. Jezus wist dat Zijn Vader die levensadem weer kon teruggeven bij Zijn opstanding. Vandaar ook de koppeling tussen ‘mijn geest’ en ‘laatste adem’.

Dit is m.i. tegenstrijdig met Johannes 10:

17 Hierom heeft Mij de Vader lief, omdat Ik mijn leven afleg om het weder te nemen.

18 Niemand ontneemt het Mij, maar Ik leg het uit Mijzelf af. Ik heb macht het af te leggen en macht het weder te nemen; dit gebod heb Ik van mijn Vader ontvangen.

V.w.b. het verschil tussen 'geest' en 'Geest': dit verschil is er alleen in onze vertalingen. In de Griekse grondteksten staat er gewoon een bepaalde vorm van πνεῦμα (pneuma) met dezelfde (kleine) letters. Het hangt van de context af of het om de menselijke geest gaat of om de Heilige Geest. 

Bijv. 1 Petrus 3:18:

ὅτι καὶ Χριστὸς ἅπαξ περὶ ἁμαρτιῶν ἀπέθανεν, δίκαιος ὑπὲρ ἀδίκων, ἵνα ὑμᾶς προσαγάγῃ τῷ Θεῷ, θανατωθεὶς μὲν σαρκὶ ζωοποιηθεὶς δὲ πνεύματι·

Johannes 19:30:

ὅτε οὖν ἔλαβεν τὸ ὄξος ὁ Ἰησοῦς εἶπεν Τετέλεσται, καὶ κλίνας τὴν κεφαλὴν παρέδωκεν τὸ πνεῦμα.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Jahu:

Ik denk toch dat maar 'door' en 'de Geest' met hoofdletter laat staan, want als ik dat niet doe en eigenmachtig ga veranderen, dan ben ik van Gods Woord een handboek aan het maken, en dat is strafbaar! (Deut.4:2, Spr.30:6)

Het is wel de Statenvertaling die het veranderd hoor. Ik heb het opgezocht in het Grieks en er staat toch echt ‘in’ en niet ‘door’. Ze hebben het dus moedwillig veranderd. letterlijk…..Made alive but in the spirit….

Link naar bericht
Deel via andere websites
Geplaatst (bewerkt)
2 uur geleden zei sjako:

"Het lijkt er op dat Jezus enige tijd na zijn opstanding aan de slechte geesten bekendmaakte dat ze hun gerechtvaardigde straf zullen ontvangen."  ONZIN!

Dat is een flauw vermoeden wat u heeft, maar is volstrekt on-Bijbels. Sterker nog, het is aantoonbaar onjuist, kijk maar:

God heeft de engelen, die hebben gezondigd overgegeven "aan de ketenen der duisternis, om tot het oordeel bewaard te worden" (2Pet.2:4)

Hun oordeel dat God hen gaf staat al sinds de zondvloed vast, dat hoeft de Heer Jezus die demonen niet nog eens extra te vertellen, dat is pure onzin!

En in Judas 6 wordt dat ook bevestigd, dat God hen "tot het oordeel des groten dags met eeuwige banden onder de duisternis bewaard."

Die boze geesten in Hadēs zijn dus al voor eeuwig gebonden! De Heer Jezus heeft geen enkele reden hen dat nog eens opnieuw te gaan vertellen. U doet een wanhopige poging, om door een noodzakelijk verzinsel, het JW paradigma sluitend te willen maken.

Daarbij komt dat de Heer Jezus Christus de 'krijgsgevangenen' die daar waren heeft bevrijd, 'die geesten' kan onmogelijk op demonen slaan, uitgesloten!

"..Daarom staat er: Door naar den hoge op te stijgen heeft Hij gevangenen meegevoerd"

"Daarom staat er [ in de Boeken ]: "Toen Hij terugging naar de hemel, bevrijdde Hij de krijgsgevangenen.." (Ef.4:8)

bewerkt door Jahu
Link naar bericht
Deel via andere websites
10 uur geleden zei Jahu:
10 uur geleden zei Dat beloof ik:

Aha, dus God schept iets wat zijn beeld was. Dat was vatbaar voor zondeval.
Dus dan is God ook vatbaar voor zondeval toch? Of wil je beweren dat de mens NIET zijn beeld was? 

De geschapen zoon van God, waar ook Adam toe behoort, bleek vatbaar voor de zonde

Dus... Dan is God ook vatbaar voor zonde?

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Dat beloof ik:

Dus... Dan is God ook vatbaar voor zonde?

@Dat beloof ik Ik heb u daarop al antwoord gegeven, het geschapene is niet volmaakt, maar God Zelf, Zijn Zoon, Die uit God geboren werd, Hij is wel volmaakt. U lijkt mij best een aardige man en ik heb ook niets tegen scherpe vragen, maar als u nu eens zou proberen om ook van uw kant het gesprek in stand te houden, dat is toch veel leuker?

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 7-3-2024 om 09:12 zei Hetairos:

Maar welke 'leer' kan ik hier uitfilteren, die me helpt om dat doel te bereiken?

Het punt is, dat ik nu wel een doel heb (waar ga ik naar toe), maar ik weet niet hoe ik dat doel in de praktijk bereik. Met andere woorden: "hoe geef ik handen en voeten (wordt zichtbaar) aan het bereiken van dat doel". Ik schrijf bewust: 'aan het bereiken' (actief en onvoltooid), want ik ben of moet nog onderweg.

Wij hebben de leer van de Heer Jezus Christus nodig. Paulus verhaalt: "En Hij heeft tot mij gezegd: Mijn genade is u genoeg; want Mijn kracht wordt in zwakheid volbracht. Zo zal ik dan veel liever roemen in mijn zwakheden, opdat de kracht van Christus in mij wone." (2Kor.12:9)

Die 'genade' van de Heer Jezus Christus, duidt op Zijn Heilige Geest, die wij door geloof in Hem mogen ontvangen, en gebruiken. Bent u bekend met het slot van Marcus 16? Vanaf vers 17 wordt ons een beeld geschetst, waar God's genade, de Heilige Geest toe in staat is.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid