Spring naar bijdragen

Een hemel of aarde zonder zonde.. heb je dan nog een vrije wil ?


Aanbevolen berichten

Op 13-9-2022 om 03:53 zei sjako:

Die indruk heb ik ook, daarvoor is hij al een keer geband, maar dat gaf veel protest. 

Zolang er nog mensen zijn die de moeite willen (en durven!) nemen om te protesteren zijn er nog mensen die zich betrokken voelen bij elkaar en je forum.. zou je ook kunnen denken. Imo is dat iets positiefs. 

Mensen met weerwoord, tegenspraak, andere overtuigingen, afwijkende meningen etc. de tent uit (laten) werken is ook een optie, voor een mod is het zo gepiept om mensen de mond te snoeren...maar wat houd je dan over? Tote Hose ? Een Me & My friends forum met nog wat klapvee? 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 393
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Dag Sjako,  HJW kon dit destijds niet weten toen hij zichzelf die ban oplegde.  De vraag is nu waarom je niet met je hand over je hart strijkt.  

Ik vind beledigingen op een Christelijk forum niet acceptabel. Je moet wel wat kunnen verdragen, maar er zijn grenzen. Als ik niet ingrijp wordt het een puinhoop. Een forum met alleen nog atheïsten zi

Zolang er nog mensen zijn die de moeite willen (en durven!) nemen om te protesteren zijn er nog mensen die zich betrokken voelen bij elkaar en je forum.. zou je ook kunnen denken. Imo is dat iets posi

Op 18-8-2022 om 05:30 zei Petra.:

Wil God het nog niet?    

De wet van de uitgesloten derde handelt over elk denkbare waarheidswaarde met gevolgen in deze of gene zin wanneer deze toegelaten worden tot het parate kennisgebied, of nu net niet. Binnen het kader van ervaringskennis en kwetsbaarheid is dit geen onbelangrijk element gebleken, omdat die derden mogelijks referentiekaders en/of aanvullende inzichten kunnen ontbloten die we als minder courant percipiëren. In het bijzonder, in sommige gevallen kunnen die derden als tijdloos ingeschreven worden, positief bekeken als hoopvolle impulsen die voor iedereen vrij beschikbaar zijn, maar, generaliserend, toch geen significante rol spelen binnen de manier hoe we naar de wereld kijken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
16 uur geleden zei TTC:

Bizar is het fenomeen dat we geen referentiekaders kunnen loslaten die we niet kennen, wat heel misschien ook betekent dat hulpvragen die nu net hierdoor spontaan opwellen in de verste verte misschien niet eens begrepen worden. Communicatie wordt hierdoor onmogelijk gemaakt, wat op zich geen verwijt behoeft maar misschien wel de worstelende ziel als onbestaande laat luchtfietsen in ijle ruimten van waaruit de angstschreeuw van het innerlijke kind galmt, schijnbaar onhoorbaar voor de buitenwereld, niet-aflatend smekend om hulp om de meest banale dingen.

Hoe zie jij dan “geholpen worden”? Na corona ben ik al blij wanneer iedereen me met rust laat. Lol.

18 uur geleden zei Breuk:

Verwijst Jezus ergens naar het verhaal van Adam en Eva? Volgens mij niet.

Dit verhaal heeft in de Christelijke theologie een veel te grote rol gekregen.

De rol van Israël die de Torah ontvangt en dan vanuit het beloofde land in ballingschap gaat, is voor de OT en NT schrijvers veel relevanter.

De toepassing van de Torah, daar gaat het Jezus om en dan niet om mensen met de regels om de oren te slaan, maar om het leven te kiezen.

Deuteronomium 30:11 Want dit gebod, dat ik u heden gebied, is niet te moeilijk voor u en het is niet ver weg.
12. Het is niet in de hemel, zodat u zou kunnen zeggen: Wie zal voor ons naar de hemel opstijgen om het voor ons te halen en ons te laten horen, zodat wij het kunnen doen? …
15. Zie, ik heb u heden het leven en het goede voorgehouden, maar ook de dood en het kwade.
16. Want ik gebied u heden de HEERE, uw God, lief te hebben, in Zijn wegen te gaan en Zijn geboden, Zijn verordeningen en Zijn bepalingen in acht te nemen. Dan zult u leven en talrijk worden, en zal de HEERE, uw God, u zegenen in het land waar u naartoe gaat om het in bezit te nemen.

Mattheus 19:4 Doch Hij, antwoordende, zeide tot hen: Hebt gij niet gelezen, Die van den beginne den mens gemaakt heeft, dat Hij ze gemaakt heeft man en vrouw? 5 En gezegd heeft: Daarom zal een mens vader en moeder verlaten, en zal zijn vrouw aanhangen, en die twee zullen tot een vlees zijn; 6 Alzo dat zij niet meer twee zijn, maar een vlees. Hetgeen dan God samengevoegd heeft, scheide de mens niet.

Ook Lukas 3 en Markus 10.

Wanneer wij nu in vraag stellen dat het huwelijk voor man en vrouw bedoeld was, toont ons dat hoe diep we gevallen zijn. Kennis tussen goed en kwaad vereist een God of we wisselen beide van plaats.

Link naar bericht
Deel via andere websites
24 minuten geleden zei Fundamenteel:

Hoe zie jij dan “geholpen worden”? Na corona ben ik al blij wanneer iedereen me met rust laat. Lol.

Verbeeldingskracht, complexe systemen aangevuld met de positieve desintegratie theorie en het elaboration likelihood model resulteert in een overweldigende sneeuwbal waarbinnen een gigantische strijd zich afspeelt, generaliserend de wereldziel waarin het element van utopische gespletenheid zich manifesteert. Ervaringswerkers kunnen zich interesseren in een aantal duidelijk aanwijsbare anomalieën binnen deze metaforische olifant, gaan we als nietige ikjes die olifant pootje lap kunnen zetten? Natuurlijk lukt zoiets niet, om deze reden kunnen we overwegen om te werken met een vereenvoudigd denkexperiment van waaruit die anomalieën kunnen geventileerd worden, maar ook maar enkel wanneer daartoe de nodige deskundige ontvankelijkheid gevonden wordt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Petra.:

Mensen met weerwoord, tegenspraak, andere overtuigingen, afwijkende meningen etc. de tent uit (laten) werken is ook een optie, voor een mod is het zo gepiept om mensen de mond te snoeren...maar wat houd je dan over? Tote Hose ? Een Me & My friends forum met nog wat klapvee? 

Hoe fascinerend en hoopvol is het leven niet wanneer voortborduren op bijvoorbeeld het panarchisme tot gigantische energiebesparingen kan leiden? We hoeven hier zelfs amper iets voor te doen, tenzij het nobele studiewerk van anderen te respecteren en waarderen, simpel.  

Link naar bericht
Deel via andere websites
14 uur geleden zei sjako:
18 uur geleden zei Ricky Tjin:

Het is m.i. heel jammer dat je onnodig offtopic gaat en loopt te trollen. Dit heeft er ongetwijfeld ook invloed op dat ik een verminderde interesse heb voor Credible; dat ik na een poosje afwezig was weer een kijkje kwam nemen op Credible en ik meteen weer ontmoedigd ben om onnodig tijd te besteden aan Credible.

Dat vind ik erg jammer dat je door 1 persoon het plezier hier verliest. Zet hem op negeren.

Je conclusie dat ik door 1 persoon het plezier hier verlies is een misvatting. Het getrol van TTC ervaar ik als één van de factoren die resulteert in ontmoediging om tijd te besteding aan Credible, maar daarnaast zijn er meerdere factoren in het spel die voor mij resulteren in ontmoediging m.b.t. Credible. Bovendien is ontmoediging iets heel anders dan het plezier verliezen.
Ik heb duidelijk aangegeven dat het offtopic gaan en het getrol van TTC invloed heeft (als negatieve factor) wat resulteert in ontmoediging om onnodig tijd te besteden aan Credible. Bovendien draait het deelnemen aan een geloofsforum (in eerste instantie) niet om plezier, maar om het geestelijke leven (Johannes 6:63).

Meerdere factoren in het spel
Verschillende denominaties, doctrines en interpretaties kunnen het voor Christenen op een geloofsforum al best lastig maken om hun weg te vinden met gelijkgestemden. Op dit forum is er al heel wat strijd geweest tussen Christenen wegens verschillende denominaties, doctrines en interpretaties.
Als als daar dan ook nog dat storende getrol boven op komt, in samenhang met dat sommige forumleden met wie ik het wel goed kan vinden permanent geband zijn én er voor mij op dit forum nauwelijks gelijkgestemden te vinden zijn, dan heeft het voor mij geen meerwaarde om tijd en energie te besteden aan dit forum; dan is ontmoediging m.b.t. tijd besteden aan dit forum in mijn geval een logisch gevolg.
 

Als er op mijn berichten te vaak en onnodig offtopic wordt gereageerd met berichten die steeds afkomstig zijn van dezelfde persoon van wie het erg veel moeite kost om de schrijfsels te begrijpen en die schrijfsels tevens nergens op blijken te slaan, dan vind ik het een onnodige verspilling van mijn tijd en energie. En als in verhouding qua feedbacks op mijn berichten dat storende getrol aan ongewenste berichten ook nog overheerst t.o.v. de nuttige geloofsopbouwende berichten, dan verliest Credible m.i. zijn geloofwaardigheid als Christelijk forum.

En als er geen plezier te beleven valt op Credible, dan is er nog heel wat andere sociale media waar er wel plezier te beleven valt, zoals bijvoorbeeld Twitter, Gettr, Gab, Vriendenplek en VK; met als voordeel dat je eenvoudig trollen kunt blokkeren, wat een behoorlijke verademing is en een stap verder gaat dan slechts de negeerfunctie. 😌

bewerkt door Ricky Tjin
Link naar bericht
Deel via andere websites
21 minuten geleden zei Ricky Tjin:

Je conclusie dat ik door 1 persoon het plezier hier verlies is een misvatting. Het getrol van TTC ervaar ik als één van de factoren die resulteert in ontmoediging om tijd te besteding aan Credible, maar daarnaast zijn er meerdere factoren in het spel die voor mij resulteren in ontmoediging m.b.t. Credible. Bovendien is ontmoediging iets heel anders dan het plezier verliezen. Ik heb duidelijk aangegeven dat het offtopic gaan en het getrol van TTC invloed heeft (als negatieve factor) wat resulteert in ontmoediging om onnodig tijd te besteden aan Credible. Bovendien draait het deelnemen aan een geloofsforum (in eerste instantie) niet om plezier, maar om het geestelijke leven (Johannes 6:63). Meerdere factoren in het spel. Verschillende denominaties, doctrines en interpretaties kunnen het voor Christenen op een geloofsforum al best lastig maken om hun weg te vinden met gelijkgestemden. Op dit forum is er al heel wat strijd geweest tussen Christenen wegens verschillende denominaties, doctrines en interpretaties. Als als daar dan ook nog dat storende getrol boven op komt, in samenhang met dat sommige forumleden met wie ik het wel goed kan vinden permanent geband zijn én er voor mij op dit forum nauwelijks gelijkgestemden te vinden zijn, dan heeft het voor mij geen meerwaarde om tijd en energie te besteden aan dit forum; dan is ontmoediging m.b.t. tijd besteden aan dit forum in mijn geval een logisch gevolg.

Fascinerend is het fenomeen dat non-lineaire impulsen naar hun intrinsieke aard ons dan wel tijdloos vergezellen, maar ook steeds verdwijnen door ze te kaderen binnen referentiekaders waartoe ze nu net een neutraliserende en harmoniserende werking zouden kunnen hebben. De ontmoediging kan in die zin niet toegeschreven worden aan de hoop die we hierin weerspiegeld kunnen zien, maar in de continue (onbewuste) verduistering van dat wat als onpersoonlijk kan gepercipieerd worden. Als een mysterie dat zonder aandacht en de bereidheid tot diepgaander introspectie wellicht nooit tot vanzelfsprekendheid zal kunnen doordringen, tenzij een draagvlak kan gevonden middels termen zoals een fluweelzachte paradigmashift, vreedzaam. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 uur geleden zei Petra.:

Zolang er nog mensen zijn die de moeite willen (en durven!) nemen om te protesteren zijn er nog mensen die zich betrokken voelen bij elkaar en je forum.. zou je ook kunnen denken. Imo is dat iets positiefs. 

Een paradigmashift laat zich strikt theoretisch vertalen naar een AB-perspectief, waarin een hoopvoller potentieel B in zekere zin overwoekerd wordt door een aantal geplogenheden die speltheoretisch als eigen aan A kunnen toegeschreven worden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 18-8-2022 om 05:30 zei Petra.:

Maar, als we alleen nog maar Goed willen zodra God dat wil., waarom is er dan NU nog kwaad in de wereld?

Diegenen die niet meer tot het mensdom behoren kunnen nog altijd speltheoretisch aan de slag om zodoende ggz-experten hulpvragen te stellen over de meest banale dingen, je weet immers maar nooit of er iets over het hoofd gezien wordt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
11 uur geleden zei Petra.:

Zolang er nog mensen zijn die de moeite willen (en durven!) nemen om te protesteren zijn er nog mensen die zich betrokken voelen bij elkaar en je forum.. zou je ook kunnen denken. Imo is dat iets positiefs. 

Mensen met weerwoord, tegenspraak, andere overtuigingen, afwijkende meningen etc. de tent uit (laten) werken is ook een optie, voor een mod is het zo gepiept om mensen de mond te snoeren...maar wat houd je dan over? Tote Hose ? Een Me & My friends forum met nog wat klapvee? 

 

https://www.youtube.com/watch?v=S19Z0bXULyk

 

Maar áls we protesteren dan doen we het goed.  Ook al levert het geen antwoorden....

4 uur geleden zei TTC:

Diegenen die niet meer tot het mensdom behoren kunnen nog altijd speltheoretisch aan de slag om zodoende ggz-experten hulpvragen te stellen over de meest banale dingen, je weet immers maar nooit of er iets over het hoofd gezien wordt.

Soms heb ik heimwee naar het mensdom.  Onwetendheid kan ook een zege zijn.  Staat ook iets over in Prediker, maar ben te lui om het op te zoeken.

bewerkt door Hopper
Link naar bericht
Deel via andere websites
5 minuten geleden zei Hopper:

Soms heb ik heimwee naar het mensdom.  Onwetendheid kan ook een zege zijn.  Staat ook iets over in Prediker, maar ben te lui om het op te zoeken.

Afleidbaar van het Elaboration Likelihood Model is het idee dat hulpvragen stellen een beetje op binaire opties begint te lijken, als een traumatisch doorlopen proces dat, met of zonder dikke boeken, honderd keer herhaald kan worden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 22-9-2022 om 11:16 zei Petra.:

Zolang er nog mensen zijn die de moeite willen (en durven!) nemen om te protesteren zijn er nog mensen die zich betrokken voelen bij elkaar en je forum.. zou je ook kunnen denken. Imo is dat iets positiefs. 

 

13 uur geleden zei sjako:

Waarom denk je dat hij is hersteld?

Je hebt mensen weer toegelaten die geband waren maar HJW/Prob heeft nooit een ban gehad; zijn account was op eigen verzoek gedeactiveerd. Jij weet het, ik weet het, iedereen die kan lezen weet het. 

Elke dag als ik inlog ben ik betrokken bij een leugen die iemand onrecht aandoet Sjako.  Als ik daar mijn schouders over ophaal voel ik me medeplichtig.  Elke dag weer. 

 

bewerkt door Petra.
Link naar bericht
Deel via andere websites
35 minuten geleden zei Petra.:

Elke dag als ik inlog ben ik betrokken bij een leugen die iemand onrecht aandoet Sjako.  Als ik daar mijn schouders over ophaal voel ik me medeplichtig. Elke dag weer. 

Mooi gezegd, als het vandaag in maatschappelijke zin nog niet duidelijk is, wanneer dan wel? 

Link naar bericht
Deel via andere websites
13 uur geleden zei sjako:

Waarom denk je dat hij is hersteld?

Het idee dat alles samenhangt kunnen we kinderlijk speels formaliseren middels een integrale kruisvergelijking, het is op dat niveau dat een reeks inzichten zich laten opmerken die in de onderliggende versnippering niet altijd gekend zijn. Deze inzichten zijn naar hun intrinsieke aard tijdloos, dit is geen ‘hocus pocus’ dan wel zijn we ons hier ‘mainstream’ niet altijd bewust van, de begrijpelijke normaal. Om kort te zijn, Einstein begrijpen duurt een relatieve nanoseconde en om 1000+1 redenen wordt er quasi letterlijk brandhout van gemaakt, ten koste van simpele mensen die dit empathisch invoelend in meer of mindere mate doordacht in hulpvragen verpakken, gestuwd door hoop.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 18-8-2022 om 05:30 zei Petra.:

Zou er ooit een aarde zonder zonde zijn? 

Niet meer dan paradoxaal is het door iedereen met normaal logisch denkvermogen waarneembare fenomeen dat wanneer simpele mensen hetzelfde zeggen dan wat in dikke boeken beschreven staat, prompt die dikke boeken niet meer kloppen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei Petra.:

Je hebt mensen weer toegelaten die geband waren maar HJW/Prob heeft nooit een ban gehad; zijn account was op eigen verzoek gedeactiveerd. Jij weet het, ik weet het, iedereen die kan lezen weet het. 

Als je geen gebruik wilt maken van Credible kan je gewoon inactief blijven. Je account blijft dan bestaan. Sommige mensen willen niet meer in de verleiding komen om weer op Credible te komen en die laten zich dan vrijwillig bannen. Maar een ban is een ban. Dus je moet jezelf niet zomaar laten bannen als je van plan bent terug te komen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 21-9-2022 om 18:16 zei Hermanos2:

TTC hoort ondertussen bij het meubilair.

De modale en beslist goedbedoelende hulpverlener kent ook niets van pseudotoevalsgeneratoren, bijna zeggend dat we in een grote goocheldoos zitten en enkel nog maar kunnen hopen dat er straks witte rook uit de schouw komt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 19-8-2022 om 12:24 zei Hopper:

Je kunt wel niet-geloven in Karma.   Maar je kunt nooit geloven in Karma.  Want dat zou een inhoudsloos geloof zijn.  Mensen die niet geloven in Karma hebben het principe van oorzaak en gevolg nog niet gezien.   Dan verblijf je automatisch in het Adam-veld van goed en kwaad.

Misschien is het wel zo dat wanneer we alles trachten te herleiden tot een absoluut minimum, we ook nog maar weinig interesse zullen tonen in haast ondoorgrondelijk complexe zaken die vanuit die beleving principieel irrelevant geworden zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 21-9-2022 om 17:27 zei Ricky Tjin:

Om je met je eigen oordeel te oordelen en je met je eigen maat te meten.

Dat de wet van de uitgesloten derden kan leiden tot verhelderende inzichten die bijna de indruk wekken dat er magie in het spel zit, is gezien de vele getuigenissen geen ongekende materie.

Link naar bericht
Deel via andere websites
20 uur geleden zei sjako:

Als je geen gebruik wilt maken van Credible kan je gewoon inactief blijven. Je account blijft dan bestaan. Sommige mensen willen niet meer in de verleiding komen om weer op Credible te komen en die laten zich dan vrijwillig bannen. Maar een ban is een ban. Dus je moet jezelf niet zomaar laten bannen als je van plan bent terug te komen.

Dag Sjako, 

HJW kon dit destijds niet weten toen hij zichzelf die ban oplegde. 

De vraag is nu waarom je niet met je hand over je hart strijkt.

 

bewerkt door Yours
Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid