Spring naar bijdragen

Yours

Members
  • Aantal bijdragen

    187
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over Yours

  • Rang
    CrediGup

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

  1. Dag Robert Frans, Ik kan mijn bericht met mijn verzoek aan jou nu zeker nog wijzigen als ik dat zou willen. En wel via de drie puntjes bovenaan…. Kies dan: Bewerken. Dag Monachos, Nog niet gelukkig. Ik weet eerlijk gezegd niet hoe de verschillende forums precies werken. Maar voorkomen is in elk geval beter dan genezen…… Sorry, Petra, voor de onderbreking van dit interessante topic.
  2. Dag Robert Frans, Fijn om te lezen dat je een goede vastentijd hebt gehad. Eén verzoek: Zou je de website die je naast Credible noemt willen verwijderen/afkorten o.i.d., want anders vinden de spammers wellicht ook hun weg daar naar toe. Alvast bedankt.
  3. Dag anoniemlid, Wat moet het moeilijk voor jullie zijn geweest toen jullie hier achter kwamen! Gelukkig zijn de kinderen, mede door de therapie, geheeld en hebben er geen last meer van. Je kunt de kinderen, en met name het ‘het slachtoffer’, er eventueel (nogmaals) op wijzen dat de deur altijd bij jullie open staat als hij/zij er nog over wil praten of anderszins hulp nodig heeft. En dat jullie er altijd voor hen zullen zijn. Als praten moeilijk is, dan is een geschreven kaart of brief (in een gesloten envelop?) wellicht een oplossing. Daarna zou ik het laten rusten. Jij/ju
  4. Het is het leven zelf dat me dit aangereikt heeft. Uiteraard hoeft niemand er iets mee te doen.
  5. Dag Petra, De oneindigheid van de ziel kan alleen gevoeld worden. Die kan niet met ons denkvermogen ‘bedacht ‘ worden. De ziel is verbonden met de Bron die God is, waarbinnen zowel het mannelijke als het vrouwelijke aanwezig is. Via de zintuigen wordt dat voelen van de ziel beïnvloed, waardoor het denken ontstaat. Het denken ontstaat derhalve uit het voelen van de ziel. En niet omgekeerd, wat vaak de conclusie is als het denken eenmaal een eigen leven leidt onder invloed van die zintuigen.
  6. Ja. Maar dan wordt het zo abstract dat het voor de denkende mens niet meer te volgen is. En die denkt dan op zijn/haar beurt dat er gefantaseerd wordt.
  7. Wellicht is het duidelijker dat de ziel/geest zich in tijdloosheid kan begeven/kan leven. Waarbinnen het menselijk lichaam op gezette tijden natuurlijk wel eten, drinken en slaap nodig heeft. Tijd is het besef dat er een periode verstrijkt tussen 2 momenten. In een enkel nul-moment is dat besef er niet: het denken kan dan stil komen te staan/staat dan stil: het besef van tijdloosheid/eeuwigheid.
  8. Yours

    Christendom en LHBTIQ+ 💞🌈

    Dag Petra, Het is spijtig dat je, net als je eigen vader, tot de conclusie komt dat religie het kwaad is. Er is inderdaad veel dat weggespoeld kan worden, maar bewaar alsjeblieft de parels die je zelf hebt opgedoken. Bepaalde parels hebben mij het Licht en de Liefde gebracht waar ik altijd naar zocht. En veel nieuwe gezichtsvelden en vergezichten! Ook jou wens ik veel Licht en Liefde toe. Yours
  9. OK. Geen probleem.👍 Dit bericht vol van mystiek is dus precies de oorzaak dat mensen, buiten de goede verstaanders, je niet begrijpen. Dit raakt de harten van mensen gewoonweg niet.
  10. Je verwart Possibilianisme met Possibilisme.
  11. Zo te zien ben je de weg kwijt op dit forum, Fundamenteel. Dit onderwerp gaat ècht niet over de overheid.
  12. Zo is het Petra: pluk maar fijn kersen uit de Bijbel en behoud het Goede. Als Hopper daadwerkelijk als enige de Waarheid van ‘Jezus’ in pacht heeft, zou je verwachten dat hij hier een schare volgers heeft. Maar niets van dat al. Velen persen de ander linksom of rechtsom graag in het keurslijf van hun eigen gelijk. Maar dat werkt natuurlijk niet. Wees dan ook gewoon met dit van Paulus in gedachten je eigen morele kompas: dan kom je vanzelf achter de Waarheid. Al zal dat vast met vallen en weer opstaan gepaard gaan.
  13. Yours

    Getuigenissen en bijbelstudies

    Ik maak niemand bang. Ik houd echter rekening met de mogelijkheid dat dit niet zo onschuldig is als het lijkt. Ook de mensen ‘met kennis van zaken’ zouden zich dit moeten afvragen/realiseren.
  14. Yours

    Getuigenissen en bijbelstudies

    En hoe is het gesteld met de geestelijke kennis van de mensen ‘met kennis van zaken’? Hebben die enig idee van de geestelijke consequenties van zelfdoding? Kunnen die dat overzien? Hebben die kennis van het geestelijke/astrale leven na zelfdoding? Ik vind dit een erg ongepaste vraag. Mensen met mentale problemen denken daar niet bij na en zo ontmoedig je een persoon die uit dit dal aan het kruipen is.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid