Spring naar bijdragen

Yours

Members
  • Aantal bijdragen

    214
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Yours geplaatst

  1. Yours

    Verslaving

    Bedankt dat je dit wilde delen, Breuk. 💐
  2. Yours

    Verslaving

    Wat is jouw echte naam? Ik ben er geen voorstander van om uit te gaan zoeken wie wie op welk forum is. Het was een terloopse opmerking/beleefde vraag, die niet beantwoord hoeft te worden. Verder vraag ik in het geheel niet om iemands echte naam.
  3. Yours

    Verslaving

    Je moet bijna een lijst bijhouden wie er onder welke naam waar actief is. Wie ben jij op FT, Breuk? Als je dat wilt vertellen natuurlijk….
  4. Strijd? Het in Zijn handen leggen is strijden? Het is al lang geleden in Zijn handen gelegd. ik denk dat je je eigen situatie met die van mij vergelijkt. In mij heerst echter rust en vertrouwen.
  5. Gewoon over de vloer kruipen, zondes bekennen, verklaren dat je het niet alleen kunt en overgeven door gehoorzaamheid is het begin. God is onze Vader, een echte Vader. Een Vader waar wij naartoe kunnen komen door de Zoon na te jagen. Hem als grote Broer zien, Hem nadoen. Hem in U laten leven als de tempel. In welke tempel zal die antichrist dan huizen? Die in Israël of in ons? De tijd van de strijd die jij beschrijft ligt al lang achter me, Fundamenteel. Dat afbouwen gaat in alle rust…..
  6. Kun je dit toelichten, want ik zie een groot gat tussen dit forum en het ‘echte’ leven Ik heb jarenlang op allerlei gebieden het uiterste van mezelf gegeven. Niet alleen in de echte wereld, maar ook op forums. Nu is het meeste werk gedaan en kan ik langzaam gaan afbouwen : ‘het juk is zacht en de last is licht’. Dat afbouwen kan overigens nog wel even duren hoor. 😉
  7. Niet meer nee. Wel heb ik in het verleden dus veel vrijwilligerswerk gedaan. Mede daardoor kwam de verbinding met Jezus/God/de Bron (opnieuw) tot stand. Meer dan de deelname aan een aantal forums is nu niet meer nodig.
  8. Dag Michellex, Ook van mij welkom op dit forum. 💐 Waarom blijft je niet gewoon het goede doen met wat je nu aan de wereld geeft, het doen aan liefdadigheid en je vrijwilligerswerk? De vreugde en blijdschap die je daar brengt is vast groot. Een kerk daarentegen lijft mensen graag in. Daarmee loop je het risico vervreemd te raken van je man die atheïst is. Van hem krijg je nu alle ruimte om te doen wat je wilt. Dat is heel wat waard. En je neemt alle positieve energie ook mee naar huis! Ik moet ook denken aan het volgende uit de bijbel: Mattheüs 25-40: Weet alt
  9. Yours

    Van wie komt de geest?

    Bij seksualiteit komt begeerte naar de ander om de hoek kijken: of het nu om heteroseksuele, homoseksuele of welke andere seksuele gender-gerichtheid dan ook gaat. Als er echter sprake is van begeerte komt dat volgens jou überhaupt toch niet overeen met het gaan van de smalle weg? Hoe kun je welke soort van seksualiteit dan tòch rijmen met het gaan van de smalle weg die leidt tot vergeestelijking?
  10. Mijn persoonlijke mening is dat ik het een smakeloos gebeuren vind. En al is het zingen aardig, zien hoef ik het dus niet. Als ik dat wil ga ik wel naar een club of theater. Voor (jonge) kinderen vind ik het al helemaal niets, want het beïnvloedt hun natuurlijke identiteitsontwikkeling. Als ze zelf in hun puberteit op zoek gaan is het vroeg genoeg om daar mee in aanraking te komen.
  11. Dat moet je dus aan Cees Dekker zèlf voorleggen.
  12. Dat moet je aan de projectleider in dezen: de natuurkundige en Universiteitshoogleraar Cees Dekker, verbonden aan de TU-Delft, vragen. Die wel degelijk gelovig is: en Uit Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Cees_Dekker_(natuurkundige)?wprov=sfti1# Dekker is verder mederedacteur van een aantal boeken over geloof en wetenschap. Ook dat is te vinden op die Wikipedia-pagina.
  13. Dan is het het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap met aan het hoofd Prof. Robbert Dijkgraaf, die de initiatiefnemer is van de Summit grant, die zich wat wijs heeft laten maken. Evenals alle mensen die betrokken zijn geweest bij die subsidie-verlening. https://nos.nl/l/2521708
  14. Je citeert Petra half om deze gemeenplaats te kunnen stellen. Als je compleet citeert, stelt Petra een vraag. Een vraag waarvoor recentelijk 40 miljoen (!) euro subsidie beschikbaar is gesteld.
  15. Yours

    Bekering Christendom

    Het is een illustratie van de verschillende paden die bewandeld kunnen worden. Ik heb er vertrouwen in dat Imko er uit haalt wat voor hem naar hart en verstand goed voelt. Belangrijk is in mijn visie wel dat je je een beetje identificeert. Vandaar dat ik heb aangegeven dat ik God/Jezus niet in de (RKK-) kerk vond, maar in die zin op eigen houtje.
  16. Yours

    Bekering Christendom

    Dag Imko, Welkom op het forum. Hierbij de visie van iemand die ‘het’ niet in de RKK vond, maar die verliet en Jezus letterlijk op eigen houtje vond. Het belangrijkste in het leven is de Liefde die men uitdraagt naar een ander, waarbij het hart en het verstand in balans moeten zijn. In je groei naar volwassenheid zie je nu vooral hoe het volgens jou niet zou moeten zijn. Het zich ongeremd overgeven aan vele zaken in de wereld is dan ook absoluut niet de bedoeling. Beteugel jezelf tevens ook in de minder goede eigenschappen die je nu bij jezelf ervaart. Daadwerkelijk b
  17. Yours

    Forum onleesbaar

    Dag Sjako, Wat verdrietig dat je hond gestorven is. Ik wens je veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Met een vriendelijke groet, Yours
  18. Yours

    Verslaafde partner

    Dag Bluebird, Je geeft er blijk van heel goed te weten wat je wilt. Voor mij zou de grens daar liggen waar de veiligheid van jezelf en de kinderen niet langer gewaarborgd is. Ik wens je veel kracht toe om dit alles te verdragen en tevens veel wijsheid. Met een Hartelijke Groet, Yours
  19. Yours

    Verslaafde partner

    Daarvoor moet je dan weer bij het Forumbeheer zijn die de rubriek ‘Liefde en Relatie’ in deze openbare ruimte heeft gecreëerd. Een ‘vertrouwelijke hoek’ zou wat dat betreft in elk geval al beter zijn.
  20. Yours

    Verslaafde partner

    Als ik over ‘gezellig drankgebruik’ spreek, dan bedoel ik daarmee dat je niets en niemand anders beschadigt (dan hooguit alleen jezelf). Dat geldt niet voor de alcoholist die de echtgenoot van Bluebird lijkt te zijn, die daardoor (ook) haar en de kinderen schade berokkent. Het onderwerp is hier niet (overmatig) alcoholgebruik en de gevolgen daarvan, dus ga ik verder niet in op je bericht.
  21. Yours

    Verslaafde partner

    Het lijkt me een goed idee om je eens te verdiepen in de geschiedenis van o.a. de kerk. Dan lees je over de verstrengeling van kerk en staat om het volk eronder te houden, en o.a. over de moord op de Katharen, de kruistochten, de Inquisitie, en de heksenvervolgingen. En nog veel meer.
  22. Yours

    Verslaafde partner

    De eeuwenlange knevelarij van kerk en staat, ook nu nog in bepaalde landen, heeft het leven van miljoenen vrouwen tot een hel gemaakt/maakt het dat nu nog. En heeft geleid/leidt tot vernedering, mishandeling, verkrachting en moord van veel van hen. Het is dan ook goed dat dit nu allemaal aan het licht komt en besproken kan worden. Zodat uiteindelijk de juiste beslissing genomen kan worden.
  23. Yours

    Verslaafde partner

    Dat is de werking van een forum. Er wordt vanuit de eigen kennis en levenservaring gereageerd op wat er hier als probleem wordt neergezet. Ik wil je er daarnaast op wijzen dat het een van de vele adviezen is die ze van iedereen zal krijgen aan wie ze dit voorlegt. Dan loop je het risico dat je ook een dergelijk advies krijgt. De beslissing is en blijft echter aan Bluebird.
  24. Yours

    Verslaafde partner

    Als die man ‘een gezellige dronk’ over zich zou hebben, zou er geen enkel probleem zijn. De situatie ligt echter anders. Ze geeft hem tevens ook niet zomaar helemaal op. Lees Bluebirds berichten nog maar eens. Dan kun je tevens ook lezen dat de man al een relatie achter de rug had, waar dezelfde problematiek speelde.
  25. Yours

    Verslaafde partner

    Dat laatste is het belangrijkste. Maar het is nogal wat als je zegt: “verlaat je man”. Hoe eerlijk ik dan ook zou willen zijn, dat zou ik voor me laten. Dat God/de kerk vroeger beslisten dat je de ander never nooit mocht verlaten, zelfs als je verschrikkelijk mishandeld werd, is eeuwenlang de norm geweest. En je kon die beslissing als vrouw (met kinderen) al helemaal nooit nemen, vanwege de economische afhankelijkheid. En dat was allemaal wel goed? Naar het nu: Het mag nooit een lichtvaardige beslissing zijn en er moet lang en intensief over nagedacht worden. Maar er zijn
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid