Spring naar bijdragen

Yours

Members
 • Aantal bijdragen

  144
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Yours geplaatst

 1. Het mooiste en warmste moment van mijn leven was het geestelijk opnieuw verbonden worden met de Bron van Liefde en Licht.
 2. Jij ook dank voor je hartelijke woorden, HJW. Je verdiepen in de teksten van Rumi is een zeer goede keus. De bijdragen hier verder doorspitten is gewoon onbegonnen werk en of ik er echt wijzer van word is maar de vraag. Gelukkig zijn er verder nog genoeg andere onderwerpen die mijn interesse hebben.
 3. Helaas spreek ik uw taal niet. OK. Dat kan gebeuren, Fundamenteel. Ik ben blij dat het inzicht er nu is.
 4. Dag HJW, Fijn dat je even terug komt en de moeite neemt om mij dit duidelijk te maken. Negatieve aandacht is inderdaad ook aandacht. Maar je kunt toch ook met andere, meer positieve dingen bezig zijn, dacht ik zo. Er zijn nog een paar volhouders, maar er zijn inderdaad al veel andere serieuze deelnemers weg. Bepaalde zaken moet je dan soms dus gewoon met lede ogen aan zien….. Ik hoop je snel weer (elders) terug te zien, HJW. In de tussentijd: het ga je goed! Vriendelijke groeten, Yours
 5. Waar zijn jullie mee bezig, Fundamenteel en TTC? Zijn jullie beiden te trots om een einde aan deze ‘discussie’ te maken? Voor de eigenaar van Credible wordt het door jullie niet aflatende gekrakeel rond ‘Crypto en aandelen’ denk ik steeds makkelijker om de stekker eruit te trekken.
 6. Yours

  Altijd ontevreden

  Ik denk dat hier de crux zit. Dat dit constant opspeelt en dat je hier niet (meer) in mee wilt gaan. Als het ware meester over jezelf wilt zijn zodat dit niet langer bepalend voor je is. Dus is het zaak er ‘boven’ te gaan staan en tegelijkertijd gewoon je dagelijkse dingen te doen en die niet te verwaarlozen. En tevens goed te doen voor een ander. Dan zul je, denk ik althans, geestelijke groei gaan merken.
 7. Yours

  Altijd ontevreden

  Tja, als het middel erger is dan de kwaal, dan moet je ermee stoppen.
 8. Yours

  Altijd ontevreden

  Graag gedaan. Er zijn er wellicht nog meer van hem waar je iets aan hebt. Sterkte ermee.
 9. Yours

  Altijd ontevreden

  Eckhart Tolle is in mijn visie nog altijd met de Bron verbonden.
 10. Yours

  Altijd ontevreden

  Dag Noel, Hierbij een link van Eckhart Tolle. https://youtu.be/ozR-dI06-SU?si=F6itx4h3MHktXZ1k Wellicht kan deze stilte-meditatie jou helpen.
 11. Yours

  Altijd ontevreden

  Ik denk niet dat een terugkeer naar de Bron op deze wijze mogelijk is. Je problemen oplossen door bijvoorbeeld je geest te doen verstillen t.a.v. het oordelen/veroordelen is de daadwerkelijke oplossing om weer Meester over jezelf te worden. Als zodanig is het denk ik absoluut de moeite waard om dat door meditatie te proberen te bewerkstelligen. Zoek anders professionele/geestelijke hulp!
 12. Yours

  Altijd ontevreden

  Dag Noel, De dood is geen oplossing, want het probleem duikt ongetwijfeld in je volgende reïncarnatie weer op.
 13. Ook als ‘niets’ zijnde baby heb je maar weinig communicatiemiddelen om te laten blijken dat er iets niet OK is. En dat heeft niets met eigenwillendheid te maken: als jij reïncarneert huil of schreeuw jij ook als je honger dan wel een vieze luier hebt. En dat heeft dan dus niets met zondig zijn te maken. Het is een vreemde gedachtengang dat je die zaken aan elkaar koppelt. Wel is het zo dat kinderen vaak incarneren met een ‘rugzakje’ van een onbalans door karma/oorzaak en gevolg binnen de geest/ziel. Waarbij het mogelijk is om, als je je tot volwassene hebt ontwikkeld, van dat ‘iets’ (
 14. Dag Petra, Wil je ièts over de hemel te weten komen, dan kun je het beste kennis nemen van de getuigenissen van mensen met positieve Bijna Dood Ervaringen.
 15. Ik moet zeggen dat je mij een stuk bewuster maakt van deze problematiek, Fundamenteel.
 16. Yours

  Genocide en geweld in de Bijbel

  Dag Hopper, Er is een verschil tussen de geestelijke dood die men bij leven kan meemaken wat de ‘wedergeboorte’ is en anderzijds na het fysieke sterven opnieuw in het vlees komen als de aardse kringloop nog niet voorbij is. Reïncarnatie betekent opnieuw in het vlees komen. Dus de geest/ziel bezielt weer een bevruchte eicel en groeit dan opnieuw uit tot mens m/v.
 17. Yours

  Genocide en geweld in de Bijbel

  Voor mij is reïncarnatie ook een feit. Wat hier gebeurd is is hetzelfde als bladzijden uit een boek scheuren die je niet bevallen, waardoor je echter een belangrijke sleutel mist om het boek ten volle te kunnen begrijpen.
 18. De vraag die rijst is hoe haar echtgenoot in deze gehele situatie staat.
 19. Aangaande dit onderwerp of de weg nu smal, lang, breed en/of kort is: Om de weg die we moeten gaan duidelijk te maken, heb ik laatst de metafoor gebruikt van de Boom in de tuin van Eden. De vrucht aan de tak van de boom zorgt voor ‘horizontale’ bewustwording en als zodanig beléving met karma/oorzaak en gevolg. Niet van de vrucht eten betekent daarentegen met name de vrucht waarnemen, die laten voor wat het is, en aldus ‘verticale’ bewustwording, waardoor de rust langzaamaan terugkeert. Deze beide belevingen wisselen elkaar af doorheen onze vele levens. Wellicht kan een
 20. Dag VliegerVader, Wat een trieste toestand. Wellicht is het mogelijk om de voorganger van je kerk in de dienst te vragen om te bidden voor een dochter wiens vrije wil volledig ontremd is, niet voor rede vatbaar is en zich in haar onbewustzijn helaas volledig aan de wereld prijs geeft. (Of andere woorden van deze strekking die voor jou in dezen goed voelen). Dan wordt het collectief gemaakt in de gemeente, is duidelijk hoe jij en je vrouw er in staan en ligt de focus niet langer bij/op jullie maar toch echt bij jullie dochter die deze situatie schept. Door dit collectief te maken
 21. Als Reïncarnatie aanvaard wordt, dan kan - mede op basis daarvan - begrepen worden hoe er meer dan 2 genders kunnen zijn. En als het begrepen wordt, ligt daar de basis van een zekere acceptatie. De kern daarvan is: Zo je bent ga je over inclusief je (seksuele) gerichtheid, waarna je opnieuw incarneert in een bepaald lichaam. Daarbij weet je dus niet in welk (gezond/ongezond) lichaam M/V je in de volgende incarnatie opnieuw geboren zult worden en op zult groeien (inclusief alle opgedane gevoel(ens)/ervaringen uit vorige incarnaties die in het onderbewustzijn zijn opgeslagen).
 22. Dag Sjako, Zou je in dat geval aub ook kritisch willen zijn op Barnabas? Die noemde DBI recentelijk, op 18-06-2023 om 17.24 uur in het topic ‘Off topics’, opeens uit het niets: Moordenaar.
 23. Het is mijns inziens zeer ongezond voor de geestelijke/seksuele ontwikkeling van kinderen om hen (zeker op de getoonde manier) aan dragqueens bloot te stellen. Dat volwassenen zich exhibitioneren moeten ze zelf weten, maar niet in de openbare ruimte a.u.b. Ouders beslissen uiteraard uiteindelijk over een en ander, maar hebben volgens mij geen enkel besef waar ze mee bezig zijn. Ik ben blij dat er in elk geval 1 dragqueen is die een en ander duidelijk signaleert en goede redenen geeft om kinderen (zeker tot een bepaalde leeftijd) hier niet mee te confronteren.
 24. Dit citaat uit het betreffende artikel herken ik uit mijn eigen leven. Wat een immens geluk…...
 25. Yours

  Credible verbeteren

  Dag neohumanist, Jouw bijdragen zijn goed onderbouwd en passen in mijn visie prima in Levensbeschouwing en daarbinnen de Spiritualiteit. Er is overigens (nog) een Nederlands forum waar je jouw zienswijzen mijns inziens goed zou kunnen delen. Credible-moderator Trajecto is daar de eigenaar van. Het forum heet Geloofsgesprek: www.geloofsgesprek.nl
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid