Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Op ‎20‎-‎7‎-‎2017 om 10:28 zei Radical:

Bedankt Gaitema, geen haast, beterschap voor je schoonvader en dat hij gauw weer thuis mag komen.

Tot gauw!!

Ik kan wel reageren. Soms heb ik wel de tijd.

Eerlijk gezegd denk ik dat het van weerszijden veel tijd en energie bespaard als we "niet" uitvoering gaan discussiëren op punten, waarop we toch niet nader tot elkaar zullen komen en het onze onderlinge omgangsverhouding geen goed zal doen. Zelf heb ik daar niet zo'n hele grote behoefte aan. Echter mag je altijd jouw mening kwijt of vragen naar hoe ik ergens tegen aankijk. Echter liever zonder bekeringsdrang a.u.b.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 6,4k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

De kwestie is dat je het gebod heel individualistisch benadert, terwijl wij het als algemeen gebod voor heel de Kerk zien. De Kerk dient het evangelie te brengen en elke gelovige geeft daar op eigen w

Iemand behorende tot het joodse geloof is een jood, dus met kleine letter, iemand behorende tot het Joodse volk is een Jood, dus met hoofdletter. Net zoals je christen met kleine letter schrijft, want

Mijn visie: geen idee hoe/wat/wanneer. Ik hoop op het Koninkrijk, maar ben helaas nogal agnostisch. Maar een eind aan al t leed en onrecht juig ik uiteraard toe. En ik denk wel dat een Koninkrijk alle

Posted Images

21 minuten geleden zei Mcmadtasty:

.............De macht van vorsten is de macht van het volk. Koningen en koninginnen bestaan niet. Er is geen speciale bloedlijn  van adel. God heeft de mens geschapen, zonder onderscheid te maken tussen de mensen. De macht van vorsten kan slechts bestaan door angst (dictatuur),waarbij het volk vreest om te handelen, het geloof in de de macht vaneen vorst, het bestaan van een dergelijke bloedlijn die iemand,speciaal zou  maken, of het kiezen van een vorst (presidentschap),  waarbij het volk zelf de macht overgeeft aan een individu. 

Ja, die teksten staan bol van dergelijke zinspelingen, zie bv protocol III ivm overwinningsmethode (pag 6):

Ik kan U verzekeren, dat wij thans nog maar weinige schreden van ons doel zijn verwijderd. Nog maar een korte tijd en de cirkel van de symbolische slang, die het zinnebeeld van ons volk is, zal gesloten zijn. En zodra de cirkel zich sluit, zullen alle staten van Europa daarin als in een bankschroef geklemd zijn. (bron)

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
20 uur geleden zei TTC:

Het is op z'n zachtst gezegd redelijk verwarrend maar misschien is dat nu net de bedoeling?

De Protocollen van de wijzen (of Ouderen) van Sion (soms geschreven als Zion) is geen antisemitische tekst, aangezien juist de niet-Joden als minderwaardig worden bejegend. Het is wel gebruikt als middel om mensen tegen de Joden op te zetten door het te doen blijken alsof de Protocollen van de Wijzen van Sion de blauwdruk is van een Joodse samenzwering tot het verkrijgen van wereldmacht. Deze tekst is met opzet zo geschreven alsof het een Joods/Zionistisch document is om er voor te zorgen dat de aandacht niet gaat naar degenen die er wel achter zitten. (bron)

Het zou me niet verbazen. De werkelijke bedoelingen zijn zo dus met rookgordijnen omgord. Wie zal de diepste geheimen kennen?

Misschien is het wel letterlijk tasten in de duisternis. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 minuten geleden zei Gaitema:

Het zou me niet verbazen. De werkelijke bedoelingen zijn zo dus met rookgordijnen omgord. Wie zal de diepste geheimen kennen? Misschien is het wel letterlijk tasten in de duisternis. 

Zeer zeker Gaitema, in die teksten staat mooi omschreven hoe deze strategie werkt, het is als continu tweestrijd en verdeeldheid zaaien waar we in meegesleurd worden. Op zich zijn die strategieën bijzonder creatief maar ze hebben een verwoestende impact op het maatschappelijke welzijn. Oprecht dank om dit onder de aandacht te brengen, vaak schokkend om lezen wel. Ik zou zeggen, niet voor doetjes.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei TTC:

Er wordt inderdaad veel over zwakke schakels gesproken in die documenten, dit gaat zeer diep.

Hmmm, tja het is maar waar je waarde aan hecht. Documenten die ontstaan zijn na een zogenaamde geheime samenkomst op een kerkhof met satan en de twaalf Ouderlingen van Zion...

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

Hmmm, tja het is maar waar je waarde aan hecht. Documenten die ontstaan zijn na een zogenaamde geheime samenkomst op een kerkhof met Satan en de twaalf Ouderlingen van Zion...

Ja, het is echt geen prettig document om lezen, het is een bikkelharde confrontatie met de werkelijkheid. Gelukkig heeft het ook voeling met de realiteit van alledag, zo komt dit topic terug tot leven.

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei TTC:

Ja, het is echt geen prettig document om lezen, het is een bikkelharde confrontatie met de werkelijkheid. Gelukkig heeft het ook voeling met de realiteit van alledag, zo komt dit topic terug tot leven.

Hermann Goedsch en zijn reinste fictie. Bij gebrek aan beter? Wat een grote flauwekul, ik had u als hardcore pragmaticus toch wat intelligenter ingeschat.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei Kaasjeskruid:

Hermann Goedsch en zijn reinste fictie. Bij gebrek aan beter? Wat een grote flauwekul, ik had u als hardcore pragmaticus toch wat intelligenter ingeschat.

Heb je het document al volledig bestudeerd?

Het is voor ons noodzakelijk om met de ideeën, karakters en de moderne geestesrichtingen van de volkeren rekening te houden teneinde noch in de politiek noch in de regering fouten te begaan. Ons systeem, zal aangepast moeten worden aan de geaardheid van de verschillende volkeren, waarmee wij in aanraking komen, dan alleen zal het succes hebben, als de praktische toepassing uitgaat van de resultaten, die uit het verleden en tevens uit het heden voortkomen. (bron)

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 minuten geleden zei WdG:

Welk deel van de vraag is onduidelijk of vreemd? Of mis je antwoorden?

Je laat vermoeden dat de eindtijd aan het begin zou zijn, zou het dan niet begintijd genoemd hebben? We leven nu niet bepaald in een vredesrijk, of denk je van wel?

Link naar bericht
Deel via andere websites
33 minuten geleden zei Gaitema:

Het zou me niet verbazen. De werkelijke bedoelingen zijn zo dus met rookgordijnen omgord. Wie zal de diepste geheimen kennen?

Misschien is het wel letterlijk tasten in de duisternis. 

Is het volgens de bijbel niet dat het Satan's doel  is Gods schepping te vernietigen?

Persoonlijk denk ik dat satan totaal geen macht heeft Gods schepping te vernietigen, maar dat hij deze macht verkrijgt door de hulp van mensen.
(aanleiding om dit te denken  komt voort  uit het scheppingsverhaal, waarin de werkelijke macht van mensen beschreven staat. Wij zijn  naar Gods evenbeeld  geschapen en ons is  de macht gegeven te heersen)

Wat is dan nodig? Het geloof van mensen wegnemen dat ze macht hebben.
Het geloof van mensen dat ze tot iets in staat zijn is verschoven naar het geldelijk vermogen. Wanneer ik genoeg geld heb kan ik .........
Met het geld creëer je tegelijkertijd verdeeldheid. Dit vindt je in de politiek terug. politieke programma's in wat er moet gebeuren  vormen een lijst van prioritering naar budget, waardoor er een verdeeldheid bestaat in het belang. De één vindt zorg belangrijker dan defensie. het budget bepaald de mogelijkheden. Niet alles kan tegelijk binnen het voorhanden budget. (iets wat eigenlijk alleen maar geldt meteen beloningssysteem)

Daarnaast zorgt het systeem,waarin geld als beloning dient,  waarin het leven mogelijk gemaakt wordt, als middel om de planeet uit te putten.
Dit gaat als volgt in zijn werk. De 1e levensbehoefte van de mens heeft zich verplaatst naar het geldelijk vermogen. Het geldelijk vermogen bepaalt of je je kunt voorzien in de eigenlijke 1e levensbehoefte.

Omdat de waarde van de eigenlijke 1e levensbehoefte (de middelen waarin  de planeet voorzien) bepalen wat je verdient, wordt het noodzakelijk om de middelen die voorhanden te gebruiken om te kunnen leven, zonder dat er werkelijk een levensbehoefte is. (Wanneer je geen geld hebt, kap een bos om en je hebt geld. Gebruik de grond om van het gekapte  hout huizen te bouwen en je hebt geld.) Maak de kosten van de productiviteit groter dan nodig is, en je creëert een overproductie die noodzakelijk is om volgens het beloningssysteem te kunnen leven. Naarmate de productiviteit hoger wordt, verzwakt de planeet. (Dagelijks sterven momenteel planten en diersoorten uit, een proces wat steeds omvangrijker lijkt te worden, door ruimte die de mens nodig heeft om volgens het systeem  te kunnen leven)

Een andere manier om de mens te laten geloven onmachtig te zijn, is de illusie te wekken dat slechts bepaalde mensen machtig zijn. het creëren van koningen, politieke stelsels, etc., waarbij de illusie ontstaat onmachtig te zijn, of juist meer macht te hebben. De werkelijke macht die een  ieder persoon  heeft is echter niet groter dan zijn eigen vermogen om te reageren vanuit zijn vaardigheden. 
Bij  dictators zie ik dan bijvoorbeeld het onvermogen om dat te realiseren wat ze voor ogen hebben (veel dictators begonnen als volkshelden en werden tot leiders uitgeroepen) en zie ik het niet willen falen,de macht willen behouden die hen toegekend is slechts als reden van de gevolgen voor verder gedrag, waarbij ik niet anders kan dan constateren dat dergelijke  macht niet weggelegd is voor een enkel mens.
Die macht ligt bij de gehele mensheid.

Wanneer ik zo beschouw, is  het niet Satan die Gods schepping aan het vernietigen is maar de mens, wat mij te denken geeft over de macht van Satan.

Heeft deze werkelijk de macht om Gods werk teniet te  doen, of is het slechts de verleiding en de illusie waar zijn macht zich toe beperkt en doet de mens onder invloed van deze verleiding en illusie het vuile werk?

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 minuten geleden zei Mcmadtasty:

Is het volgens de bijbel niet dat het Satan's doel  is Gods schepping te vernietigen? Persoonlijk denk ik dat satan totaal geen macht heeft Gods schepping te vernietigen, maar dat hij deze macht verkrijgt door de hulp van mensen. (aanleiding om dit te denken  komt voort  uit het scheppingsverhaal, waarin de werkelijke macht van mensen beschreven staat. Wij zijn  naar Gods evenbeeld  geschapen en ons is  de macht gegeven te heersen) Wat is dan nodig? Het geloof van mensen wegnemen dat ze macht hebben. Het geloof van mensen dat ze tot iets in staat zijn is verschoven naar het geldelijk vermogen. Wanneer ik genoeg geld heb kan ik ......... Met het geld creëer je tegelijkertijd verdeeldheid. Dit vindt je in de politiek terug. politieke programma's in wat er moet gebeuren  vormen een lijst van prioritering naar budget, waardoor er een verdeeldheid bestaat in het belang. De één vindt zorg belangrijker dan defensie. het budget bepaald de mogelijkheden. Niet alles kan tegelijk binnen het voorhanden budget. (iets wat eigenlijk alleen maar geldt meteen beloningssysteem) Daarnaast zorgt het systeem,waarin geld als beloning dient,  waarin het leven mogelijk gemaakt wordt, als middel om de planeet uit te putten. Dit gaat als volgt in zijn werk. De 1e levensbehoefte van de mens heeft zich verplaatst naar het geldelijk vermogen. Het geldelijk vermogen bepaalt of je je kunt voorzien in de eigenlijke 1e levensbehoefte. Omdat de waarde van de eigenlijke 1e levensbehoefte (de middelen waarin  de planeet voorzien) bepalen wat je verdient, wordt het noodzakelijk om de middelen die voorhanden te gebruiken om te kunnen leven, zonder dat er werkelijk een levensbehoefte is. (Wanneer je geen geld hebt, kap een bos om en je hebt geld. Gebruik de grond om van het gekapte  hout huizen te bouwen en je hebt geld.) Maak de kosten van de productiviteit groter dan nodig is, en je creëert een overproductie die noodzakelijk is om volgens het beloningssysteem te kunnen leven. Naarmate de productiviteit hoger wordt, verzwakt de planeet. (Dagelijks sterven momenteel planten en diersoorten uit, een proces wat steeds omvangrijker lijkt te worden, door ruimte die de mens nodig heeft om volgens het systeem  te kunnen leven) Een andere manier om de mens te laten geloven onmachtig te zijn, is de illusie te wekken dat slechts bepaalde mensen machtig zijn. het creëren van koningen, politieke stelsels, etc., waarbij de illusie ontstaat onmachtig te zijn, of juist meer macht te hebben. De werkelijke macht die een  ieder persoon  heeft is echter niet groter dan zijn eigen vermogen om te reageren vanuit zijn vaardigheden. Bij  dictators zie ik dan bijvoorbeeld het onvermogen om dat te realiseren wat ze voor ogen hebben (veel dictators begonnen als volkshelden en werden tot leiders uitgeroepen) en zie ik het niet willen falen,de macht willen behouden die hen toegekend is slechts als reden van de gevolgen voor verder gedrag, waarbij ik niet anders kan dan constateren dat dergelijke  macht niet weggelegd is voor een enkel mens. Die macht ligt bij de gehele mensheid. Wanneer ik zo beschouw, is  het niet Satan die Gods schepping aan het vernietigen is maar de mens, wat mij te denken geeft over de macht van Satan. Heeft deze werkelijk de macht om Gods werk teniet te  doen, of is het slechts de verleiding en de illusie waar zijn macht zich toe beperkt en doet de mens onder invloed van deze verleiding en illusie het vuile werk?

Fijne reflecties

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 minuten geleden zei TTC:

Je laat vermoeden dat de eindtijd aan het begin zou zijn, zou het dan niet begintijd genoemd hebben? We leven nu niet bepaald in een vredesrijk, of denk je van wel?

Nee, ik stel een meerkeuze-vraag. Volgens jou valt antwoord a dus af? Ik weet niet of je van schaken houdt? Ik begin altijd met een opening, dan komt er een middenspel, dan een eindspel. Sommigen beginnen met het eindspel, die verliezen altijd.

Link naar bericht
Deel via andere websites
20 minuten geleden zei WdG:

Nee, ik stel een meerkeuze-vraag. Volgens jou valt antwoord a dus af? Ik weet niet of je van schaken houdt? Ik begin altijd met een opening, dan komt er een middenspel, dan een eindspel. Sommigen beginnen met het eindspel, die verliezen altijd.

Er zijn mensen die zich zorgen maken over de toekomst, zie je de nakende dreiging van een volgend wereldconflict als een middenspel? Hou je van schaken? 

Link naar bericht
Deel via andere websites
42 minuten geleden zei Mcmadtasty:

Wat is dan nodig? Het geloof van mensen wegnemen dat ze macht hebben. Het geloof van mensen dat ze tot iets in staat zijn is verschoven naar het geldelijk vermogen. Wanneer ik genoeg geld heb kan ik .........

Binnen dezelfde context, te vinden onder protocol I dat handelt over de hoofddoctrine:

Of een staat zich nu al uitput onder de werking van zijn eigen schokken of dat zijn binnenlandse twisten hem aan vreemde vijanden overleveren, in ieder geval kan hij als reddeloos verloren worden beschouwd: hij is in onze macht. De heerschappij van het kapitaal, dat geheel in onze handen is, komt hem dan voor als een reddingsboei, waaraan hij zich goedschiks of kwaadschiks moet vastklampen, wil hij niet ten onder gaan. (bron)

Link naar bericht
Deel via andere websites
31 minuten geleden zei TTC:

Er zijn mensen die zich zorgen maken over de toekomst, zie je de nakende dreiging van een volgend wereldconflict als een middenspel? Hou je van schaken? 

Ik hou van schaken. Mijn favoriet: het vier-paarden-spel. Een volgend conflict zou wel eens het eindspel kunnen zijn, of in ieder geval de beslissende fase van het middenspel.

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 minuten geleden zei WdG:

Een volgend conflict zou wel eens het eindspel kunnen zijn, of in ieder geval de beslissende fase van het middenspel.

Noem het schaken of iets anders, is een volgend wereldconflict nog afwendbaar? Of is dat slechts het logische resultaat van het middenspel?

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei WdG:

Ik betwijfel het. Om een wereldconflict af te wenden is minimaal een conflict nodig.

Zijn er niet genoeg conflicten vandaag? Herinner het middenspel, een fase met veel conflicten die tot een ontploffing kunnen leiden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Binnen de protocollen kun je zien dat er sprake is van  verschillende groeperingen

Citaat

8. De adel, die volgens wettelijk recht de arbeidskracht van de arbeiders opeiste, had er belang bij dat de arbeiders goed gevoed, gezond en krachtig waren. Ons belang vergt daarentegen de verslechtering van de toestand der arbeiders.

Wat welke groepen doen weet ik niet.

Het schijnt dat bepaalde groepen zich bezighouden met,onderdrukking, onderwerping en het verkrijgen van macht, maar er  zijn ook groepen die bezig zijn de aarde voor zichzelf te claimen,waarbij het gaat om de vernietiging van 80 tot 90% van de mensheid. Gezien de  aard van de protocollen verwacht ik dat deze protocollen het werk zijn van deze laatste groepering. Het zou me echter ook niet verbazen wanneer deze groeperingen in een piramide-structuur functioneren, waarbij de ene groep niet weet dat het een deel van een groter plan uitvoert van de ander, waarbij het lijkt dat de ene groep ander plannen heeft dan de ander, echter deze plannen een weg  vrijbanen voor de plannen andere groep, want en ieder van deze groepering schijnt dezelfde bron van machtstructuur te bevatten, namelijk de macht over het geld
 

Citaat

9. Onze macht berust op de voortdurende honger en zwakte van de arbeider, omdat hij daardoor aan onzen wil wordt onderworpen en noch kracht noch energie zal hebben om zich tegen onzen wil te verzetten. De honger verleent aan het kapitaal meer rechten over de arbeider dan destijds de wettelijke macht van de koningen aan de adel kon verlenen. Door nood, afgunst en haat zullen wij de massa's leiden en ons van haar handen bedienen om alles te vermorzelen wat zich tegen onze plannen verweert.

Waarin de mens eerst afhankelijk is gemaakt van de adel en de vorsten en deze hun niet meer in  hun behoefte kunnen voorzien, wordt deze zelfde mens nu als leger gebruikt tegen de groep van adelen.
En het gebeurd. Ik weet niet of men zich bewust is van wat er speelt. Een van de ontwikkelingen komt voort uit de beweging 'occupy'
Wat je ziet is dat de menigte zich verzet tegen de heersende partij. Banken zijn het doelwit, zoals ook regeringen. De menigte vormt een leger, echter gaat een andere groep dienen, want datgene wat de macht bepaald, het systeem blijft onaangetast.  Wanneer er dan sprake is van een groepering die in een piramide-structuur functioneert, verschuift de macht naar een hoger gelegen groep.

Toch zijn er filosofieën in omloop die deze vorm van macht ontbinden. Een daarvan is Ubuntu, waarbij de macht volledig terugkomt bij de mens zelf, omdat het een systeem omvat wat vraagt om contributie,
het bijdragen aan het welzijn van de  ander en waarbij de macht nooit groter is dan dat wat je kunt, namelijk  je eigen vaardigheden inzetten.

Link naar bericht
Deel via andere websites
23 minuten geleden zei Mcmadtasty:

Binnen de protocollen kun je zien dat er sprake is van  verschillende groeperingen. Wat welke groepen doen weet ik niet. Het schijnt dat bepaalde groepen zich bezighouden met,onderdrukking, onderwerping en het verkrijgen van macht, maar er  zijn ook groepen die bezig zijn de aarde voor zichzelf te claimen,waarbij het gaat om de vernietiging van 80 tot 90% van de mensheid. Gezien de  aard van de protocollen verwacht ik dat deze protocollen het werk zijn van deze laatste groepering. Het zou me echter ook niet verbazen wanneer deze groeperingen in een piramide-structuur functioneren, waarbij de ene groep niet weet dat het een deel van een groter plan uitvoert van de ander, waarbij het lijkt dat de ene groep ander plannen heeft dan de ander, echter deze plannen een weg  vrijbanen voor de plannen andere groep, want en ieder van deze groepering schijnt dezelfde bron van machtstructuur te bevatten, namelijk de macht over het geld. Waarin de mens eerst afhankelijk is gemaakt van de adel en de vorsten en deze hun niet meer in  hun behoefte kunnen voorzien, wordt deze zelfde mens nu als leger gebruikt tegen de groep van adelen. En het gebeurd. Ik weet niet of men zich bewust is van wat er speelt. Een van de ontwikkelingen komt voort uit de beweging 'occupy'. Wat je ziet is dat de menigte zich verzet tegen de heersende partij. Banken zijn het doelwit, zoals ook regeringen. De menigte vormt een leger, echter gaat een andere groep dienen, want datgene wat de macht bepaald, het systeem blijft onaangetast.  Wanneer er dan sprake is van een groepering die in een piramide-structuur functioneert, verschuift de macht naar een hoger gelegen groep.

Perfect zoals je het tracht weer te geven, uiteindelijk zijn we betrokken in een gigantisch kluwen waarbij amper nog iemand weet waar het om gaat, vrienden worden vijanden en vijanden worden vrienden naargelang het systeem draait. En vooral dat houdt ons allen bezig, niet de beschikbare alternatieven om dit kluwen te ontmantelen opdat een menswaardiger samenleving tot stand kan komen. Anno 2017, de mensheid in strijd met een systeem dat zichzelf voedt, alsof het een auto-immuunziekte betreft.

35 minuten geleden zei Mcmadtasty:

Toch zijn er filosofieën in omloop die deze vorm van macht ontbinden. Een daarvan is Ubuntu, waarbij de macht volledig terugkomt bij de mens zelf, omdat het een systeem omvat wat vraagt om contributie, het bijdragen aan het welzijn van de  ander en waarbij de macht nooit groter is dan dat wat je kunt, namelijk  je eigen vaardigheden inzetten.

Zo is dat, kwestie van motivatie om er meer over te leren.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • sjako locked this discussie
  • sjako unlocked this discussie
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid