Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

46 minuten geleden zei sjako:

Volgens de bijbelse chronologie

Misschien, om misverstanden te voorkomen, is het eerlijker om te vermelden, dat jullie reken formule's uit jullie, JG handboek komen, en niet uit de bijbel..

en dat de reken helden (futuristen) bij de JG er al behoorlijk vaak naast zaten

weet je wat ze in de tijd van mozes hadden gedaan met de Jehova's na al deze vasle voorspellingen (gedocumenteerd)

bron(http://wachttorenkijker.wimdegoeij.nl/verkeerde-voorspellingen-jehova-getuigen/)

Verkeerde voorspellingen Jehova Getuigen

1877

“Het einde van deze wereld; Het einde van het evangelie en het begin van het duizendjarige tijdperk is dichter bij dan de meeste mensen denken; inderdaad we zijn alreeds de overgangsperiode ingegaan, welke een tijd van beroering is, zoals er nooit was geweest sinds er een natie is.” Dan. 12:3 (N.H. Barbour en C.T Russel, De drie Werelden, en de Oogsttijd van Deze Wereld, p.17).

1879

“Christus kwam in de gedaante van een Bruidegom in 1874. Aan het begin van de evangelie-oogsttijd.” (Wachttoren, okt 1879, pag 4.) Verkeerde voorspellingen jehova getuigen

1880

“Wij hebben het niet nodig om de herhaling van de bewijzen te horen dat de “zevende trompet” begon met zijn geluid in het jaar 1840 en zal doorgaan tot het einde van de moeilijke tijden en het einde van “de tijden der heidenen” in het jaar 1914 en dat het is het probleem van “de grote dag”, die hier symbolisch de stem van de aartsengel wordt genoemd, wanneer hij begint met de bevrijding van het vleselijke Israël. “Op dat tijdstip zal Michaël opstaan, de grote vorst (Aartsengel) welke staat voor de kinderen van zijn volk en er zal zo’n tijd van beroering zijn als er nog nooit geweest is sinds er een natie is.” Dan. XII. 1. Het raakt kant noch wal, opnieuw het overtuigende Bijbelse bewijs dat onze Heer kwam voor zijn Bruid in 1874 en had een ongeziene arbeid als oogster van de eerstelingen van het evangelische tijdperk. (Zion’s Wachttoren November, 1880 p.1)

1886
“Het uitzicht aan het begin van het nieuwe jaar heeft een paar zeer aanmoedigende kenmerken. De uiterlijke bewijzen zijn dat de opstelling van de engelen voor het ten strijde trekken bij de grote dag van God Almachtig, aan de gang is terwijl de schermutselingen beginnen. De tijd is gekomen voor de Messias (Heiland) om de heerschappij over de aarde te nemen en de onderdrukkers en immorelen omver te werpen, (Openb. 19:15 en 11:17,18) voorbereidend naar het oprichten van eeuwigdurende vrede op de enige standvastige organisatie van rechtvaardigheid en waarheid.” (Zion’s Wachttoren, Januari, 1886; Wachttoren herdruk I, p. 817) Verkeerde voorspellingen jehova getuigen

1888
“In dit hoofdstuk hebben we de huidige Bijbelse aanwijzingen dat de volheid van de tijden der heidenen, d.w.z. het volledige einde van hun heerschappij met zelfbestuur, zal bereikt worden in het jaar 1914; en dat de datum de verste beperking zal zijn van de regel van de onvolmaakte man. En zoals is waargenomen, dat dit zich laat zien als zijnde een feit, stevig gegrondvest door de Bijbel, het zal ten eerste bewijzen dat op die datum het Koninkrijk van God, waarvoor onze Heer ons leert bidden zeggende, het Koninkrijk komt, volledig behaald zal worden, universeel bestuurd en dat het zich dan zal vestigen, oftewel stabiel zal vestigen op de aarde, op de ruïnes van de huidige instituten.” (The Time is At Hand, 1888, p. 76, 77)

1889
“Wees niet verbaasd, dat in later volgende hoofdstukken we aantonen dat het oprichten van het Koninkrijk van God al begonnen is, dat de profetieën het aantonen dat het begin van de krachtige handelingen lag in het jaar 1878 en dat de Almachtige die zal eindigen in het jaar 1914. De Grote dag van God de Almachtige, die zal eindigen in het jaar 1914, met de complete vernietiging van de op aarde zijnde regeringsstelsels, al reeds is begonnen. De vergadering van de legers is duidelijk zichtbaar vanuit het standpunt van Gods woord.” (Studies in the Scriptures, vol 2. The Time is at Hand, 1889 ED, p.101. De editie van 1915 van deze teksten veranderde “AD 1914” in “AD 1915”). Verkeerde voorspellingen jehova getuigen

1889

“Hier verschaffen we het bewijs dat vanaf de schepping van Adam tot (maar niet inclusief) het jaar 1873 zesduizend jaar was. En hoewel de bijbel niet direct de bewijzen bevat dat de zesduizend jaar het tijdstip zal zijn van Christus regering, de Grote Sabbat Dag van herstel van herstel van de wereld, desondanks is de eerbiedwaardige traditie niet zonder verstandig fundament.” (Studies in the Scriptures Vol.2, P. 39. 1889) Verkeerde voorspellingen jehova getuigen

1889

“Als dan het zevenduizendjarige tijdperk van aardse geschiedenis een tijdperk zal zijn speciaal bekend zijnde als het tijdperk van Christus regering, zullen we na aantoning dat het begon in 1873, bewijzen dat we er al midden in zitten.” (Studies in the Scriptures, Vol. 2, p. 40. 1889)

1889
“In de komende 26 jaar, zullen alle hedendaagse regeringsstelsels omver geworpen worden en ontbonden worden.” (C.T. Russell, studies in the Scriptures, Vol.2, p. 98-99, 1889)

1889

“In dit hoofdstuk presenteren we het bijbelse bewijs dat er op wijst dat zesduizend jaar vanaf de schepping van Adam compleet waren in het jaar 1872; en van nu af, sinds het jaar 1872 chronologisch plechtig binnengetreden zijn in de zevenduizend jaar van het Millennium.” (Studies in the Scriptures, Vol. 2, p. 3, 1889) Verkeerde voorspellingen Jehova Getuigen

1889
“Houd in gedachten dat de veertigjarige inzameling eindigde in oktober van het jaar 69, en werd gevolgd door de complete vernietiging van die natie; en dat net zo de veertigjarige evangelische tijdperkinzameling zal eindigen in oktober 1914 en dat de vernietiging van het zo genoemde “Christendom”, direct hierna verwacht wordt.” (Studies in the Scriptures, Vol. P. 245)

1894
“Zeventien jaar geleden zei men, rekening houdende met de tijdskenmerken in het aanbreken van het huidige Millennium: als u wilde waarmaken dat dit zou gebeuren in een eeuw of twee, zou dit meer waarschijnlijk lijken. Welke veranderingen zijn er sindsdien voorgekomen, en welke snelheid is dagelijks bereikt? Het oude gaat snel voorbij en het nieuwe komt.

Nu, gezien de recente regeringsproblemen en de dreigende anarchie, zullen onze lezers weten in de Geschriften, dat er toch geen fout zit in de datum 1914. Ze zeggen dat ze niet zien hoe de huidige condities zich nog zo lang kunnen handhaven onder de spanningen. We zien geen reden tot verandering van dit beeld, noch kunnen we het veranderen, als we dat zouden willen. Het zijn, geloven wij, God’s data, niet de onze. Maar laat toe in de gedachte dat het eind van 1914 niet de datum is voor het begin, maar voor het einde van de Grote Verdrukking.” [Zion’s Watchtower, Can it be delayed until 1914? C.T. Russel July 15, 1894, Also in Watchtower Reprints, 1894 p. 1677]

1894
“Een paar jaar meer zal de hedendaagse stand van zaken liquideren, en de gelouterde wereld zal oog in oog komen te staan met de werkelijke conditie van een opgericht koninkrijk Gods. Tot nu toe zal het verloop van de kerk in de tussenliggende tijd onverwachts eindigen.” (Watchtower p. 56,1894)

1894
“Wij zien geen reden voor het veranderen van de afbeeldingen, noch kunnen we ze veranderen, al zouden we dat willen. Het zijn, zo geloven wij, Gods data, niet de onze. Maar bedenk dat het einde van 1914 niet de datum is van het begin, maar van het einde van de tijden der benauwdheid.” (Watchtower Juli 15, 1894, p 266; p1677 reprints) Verkeerde voorspellingen jehova getuigen

1897
“….. deze maat is 3416 inches (Engelse duim), dat symboliseert 3416 jaar…. Deze berekening laat het jaar onzes Heren 1874 zien als notering van het begin van het tijdperk der benauwdheid…” (Russel, studies in the scriptures: Uw koninkrijk kome, serie III, p342,)

1897
edition [1916 editie veranderd: “We vinden dat het 3457 inches moet zijn, wat symboliseert 3457 jaar.. Aldus de pyramide getuigenissen zal het einde van 1914 het begin van de tijden der benauwdheid zijn….] (notitie: de maat was de lengte van de binnenste doorgang ontdekt in de pyramides. Het heeft geen verwijzing in de geschriften.)

1897
“Volledige vernietiging van de overheid van het huidige internationale-, politieke-, financiële-, kerkelijke kwaad, omtrent het besluit van de tijden der Heidenen: oktober het jaar onzes Heeren 1914.” (C.T. Russell, Studies in the Scriptures, 4, p. 622, 1897)

1897
“Onze Heer, de voorbestemde koning, is nu tegenwoordig, sinds oktober 1874, het jaar onzes Heeren… en de formele inhuldiging van zijn koninklijke ambt daterend vanaf april 1878, het jaar onzes Heeren” (Studies in the Scriptures, Vol.4, p. 621, 1897)

1897
“De distilleerderij, de brouwerij, de bar, het bordeel, de gokhal, al de tijdrovende en karakter bedervende handel zal gestopt worden; en al hun dienstknechten zullen iets te doen gegeven worden dat henzelf en anderen baat verschaft.”

“Op de zelfde wijze zullen de gebouwen van oorlogstuig, de vervaardiging van munitie voor oorlog en verdediging en de legers zullen ontbonden worden. Het nieuwe Koninkrijk heeft dit alles niet nodig, maar het zal een overvloedige kracht bezitten om korte metten te maken met de kwaaddoeners….”

“Het bankwezen en de makelaardij, en ander zulk soort werkgelegenheden, onder de huidige condities erg bruikbaar, zullen niet langer een plaats hebben; want onder de nieuwe condities zal er van het menselijk ras verlangt worden om elkaar te behandelen als leden van één familie, en privé bezit, en geld om te lenen of om nodig te hebben, zal tot het verleden behoren. Huiseigenaren en verhuurbedrijven zullen ook een nieuwe baan krijgen, omdat de nieuwe Koning niet als deugdelijke vergunning en opgetekende daden te herkennen zal zijn.”

“…..namelijk, dat met de huidige geschiktheid, als de gehele mensheid systematisch en verstandig samen zou werken, niet meer als drie uur arbeid voor elk individu nodig zou zijn,” (Studies, Vol. 4, pp. 633-635, 1897)

1902
“Met het oog op dit sterke Bijbelse bewijs omtrent de Tijden der Heidenen, beschouwen we het als een vaststaand feit dat het definitieve einde van de koninkrijken van deze wereld, en de volledige oprichting van het Koninkrijk Gods, een voldongen feit zal zijn aan het eind van 1914 GT.” (The time is at hand, 1902 edition, p. 99)

1903
“Wanneer Uranus en Jupiter elkaar ontmoeten in het menselijk teken van Aquarius in 1914, zal het langbeloofde tijdperk een eerlijke start hebben gemaakt om de mensheid in de vrijheid te stellen om zich zelf zalig te maken, en zal de uiterste realisatie van dromen en idealen van alle dichters en wijsgeren uit de geschiedenis verzekeren.” (Watchtower, May 1, 1903, p. 130-131; p. 3184 reprints)

1904
“Overeenkomstig onze verwachting zal de stress van de roerige tijden snel over ons komen, ergens tussen 1910 en 1912, het hoogtepunt bereikende met het einde van de “Tijden der Heidenen”, oktober, 1914.” (Vol. 6, p. 579, 1904)

1908
“Het is waar, we beweren dat er grote dingen gaan gebeuren, zoals we zeggen, dat in de komende zesentwintig jaar al de huidige regeringsstelsels omvergeworpen en ontbonden zullen worden.” (The time is at Hand; 1889; 1908 edition, p. 99)

1914
“Zelfs al zou de tijd van onze verandering niet komen binnen tien jaar, wat zullen we meer vragen? Zijn wij geen gezegend, gelukkig volk? Is onze God niet getrouw? Als iemand iets beters weet, laat het hem nemen. Als iemand iets beters vindt, dan hopen we dat jullie dat ons vertellen.” (Watchtower, dec 15, 1914, p. 376.)

1914
“Gods woord bestuderend, hebben we de 2520 jaar berekend, de zeven symbolische tijden, vanaf dat jaar 606 v.Chr. en vonden dat het aankomt op oktober 1914, zo goed als we in staat zijn het te berekenen. We hebben niet met zekerheid gezegd dat dit het jaar zou zijn.” (Watchtower, november 1, 1914, p. 325)

1914
“Hoewel het mogelijk is dat Armageddon de aankomende lente zal beginnen, al is dit louter een speculatie om trachten te zeggen wanneer. Wij zien niettemin dat er overeenkomsten zijn tussen de afsluiting van het joodse tijdperk en dit evangelische tijdperk. Deze overeenkomsten schijnen te duiden op het jaar dat juist voor ons ligt, met name de vroege maanden.” (Watchtower Reprints, 6, sept. 1, 1914, p. 5527)

1914
“Er is absoluut geen grond voor bijbelstudenten om te twijfelen dat de voltooiing van dit evangelietijdperk gelijk voor de deur staat en dat het zal eindigen zoals de Bijbel voorspelde in een tijd van grote problemen, zoals er nog nooit geweest is sinds er een natie is. Wij zien de deelnemers in deze grote crisis zich samen bundelen. De grote crisis, de grote botsing, symbolisch afgebeeld als een vuur, dat de geestelijke hemelse en de maatschappelijke aarde zal verteren, ernstig nabij is” (Watchtower Reprints, 6, may, 1914, p. 5450)

1915
“De aanwezige grote oorlog in Europa is het begin van de Armageddon van de Bijbel (Openb. 19:16-20) Het zal uitlopen in de volledige vernietiging van al de systemen van dwaling, welke de volgelingen van God zolang onderdrukt hebben en de wereld misleiden. Wij geloven dat de huidige oorlog niet veel langer meer kan duren, dan tot dat de revolutie zal uitbreken” (C.T. Russell, Pastor Russell’s Sermons, p. 676, Sometime during World War 1)

1915
“Hier verschaffen wij het bewijsmateriaal, dat vanaf de schepping van Adam tot 1873 na Chr, zesduizend jaar was. En alhoewel de Bijbel niet direct het bewijs bevat dat de zevende duizend jaar het tijdperk van Christus regering zal zijn, is duidelijk dat de grote Sabbatdag van herstel voor de wereld, volgens de eerbiedwaardige traditie, niet zonder verstandig fundament is.” (The time is at hand; 1889; 1915 ed.; p. 40)

1915
Als de zevenduizendjarige periode van aardse historie een speciaal tijdperk is dat bekend zal staan als de periode van Christus regering, dan zullen wij door te laten zien dat die begon in 1873 n.Chr, bewijzen dat we er al reeds in zitten. (The time Is At Hand; 1889; 1915 ed.; p 39)

1915
Ten eerste, dat op die datum [1914] het Koninkrijk Gods, voor welk onze God ons leerde te bidden, zeggende “Het Koninkrijk Kome” zal beginnen met het op zich nemen van de leiding, en dat het dan weldra wordt “opgebouwd, “of stevig gegrondvestigd wordt, op de aarde, voor het vernietigen van de aanwezige instellingen. (The Time Is At Hand; 1889; 1915 ed. ; p. 77.)

1915
“In beschouwing van dit strenge Bijbelse bewijs betreffende de tijd van de heidenen, beschouwen wij het als een bewezen waarheid dat het uiteindelijke einde van de koninkrijken van deze wereld, en de volledige grondvesting van het Koninkrijk van God, omtrent het einde van 1914 n.Chr., een voldongen feit zal zijn”. (The Time is at Hand; 1889; 1915 ed.; p. 99)

1915
“Wees dan niet verrast, als we in later volgende hoofdstukken bewijzen dat de oprichting van Gods Koninkrijk al is begonnen, dat het in de profetieën is aangetoond als rechtmatig begin van het aanwenden van de macht in 1878 G.T en dat de “strijd van de Grote dag van onze Almachtige God” (Rev. 16:14), welke zal eindigen in 1915 G.T, met als complete vernietiging van de thans op aarde zijnde regeringen, al is begonnen. (The Time is at Hand; 1889; 1915 ed.; p. 101)

1915
“Zoals in het voorbeeld van die datum drieënhalf jaar na de dood van Christus kenmerkend het einde van al de speciale gunsten van de joden en het begin van de gunsten voor de Heidenen, zo herkennen we het jaar 1881 G.T. als herkenningsteken van de sluiting “Hoge Roeping” of de uitnodiging van zegening karakteristiek voor dit tijdsperk om mede-erfgenamen van Christus en deelgenoten van de Goddelijke Natuur te worden.” (The Time is at Hand; 1889; 1915 ed.; p. 235)

1915
Evenzo was het in deze oogsttijd tot aan de profetische tijd 1878 G.T. een feit van de tegenwoordigheid van de Heer, in wezen zoals hier aangetoond, maar dan minder duidelijk, onze boodschap. Sindsdien heeft het werk zich uitgebreid, en de kijk op andere waarheden wordt helderder en duidelijker; dezelfde feiten en geschriften, leerden dezelfde tijd en tegenwoordigheid, staande onbetwist en onveranderlijk. (The Time is at Hand; 1889; 1915 ed.; p. 236)

1915
De tijden der Heidenen bewijzen dat de huidige Regeringsstelsels allemaal omvergeworpen moeten worden zo rond het einde van 1915 G.T., er laat zich een parallel zien tussen deze periode en de periode van de complete instorting van de Joodse Staat. (The Time is at Hand, 1915 ed. p 242)

1915
Wij leven alreeds in het zevende Duizenjarige rijk, sinds oktober 1872. (The Time is at Hand; 1889; 1915 ed.; p.363) Verkeerde voorspellingen jehova getuigen

1915
De veldslag van Armageddon, tot welke deze oorlog leidt, zal een grote strijdvraag tussen goed en kwaad zijn, en zal de complete en eeuwigdurende omverwerping van de wereld betekenen. Onze deelneming is ruim voldoende om alle aanvallen in de verschrikkelijke strijd te weerstaan, als onze hoop groot en diep genoeg is om alle grote zegeningen, welke onze meester en zijn Duizendjarige Koninkrijk van plan zijn te brengen op de Wereld. (Watchtower Reprints, 6 april 1, p. 5659)

1915
Volgens onze afspraak word de algemene roep tot dit mede-erfgenaamschap met onze verlosser, als leden van de Nieuwe Schepping van God, gestopt in 1881. (The New Creation; 1899; 1915 ed.; p. 95)

1916
“De huidige Bijbelse chronologie laat hierin zien dat de zes grote 1000 jaar dagen, beginnende bij Adam, zijn geëindigd, en dat de grote zevende Dag het Duizend jarige rijk van Christus, begon in 1873”. (The Time is at Hand, Foreword, p. 2, 1916)

1916
“Wij zien geen reden voor twijfelen, daarom, dat de vermenigvuldiging van de heidenen eindigde in oktober, 1914 G.T.; en dat we een paar jaar later getuigen zullen zijn van hun algehele ineenstorting en de grondvesting van Gods Koninkrijk in de handen van de Messias”. (Watchtower Reprints, 6 sept, 1, 1916, p. 5950) Verkeerde voorspellingen jehova getuigen

1917
“Er zal geen vergissing zijn. Abraham zou plechtig het werkelijke bezit van zijn beloofde erfenis moeten binnen treden in het jaar 1925. (Watchtower Oct. 15, 1917, p. 6157)

1917
Het voorjaar van 1918 zal over het Christendom een vlaag van smart teweeg brengen groter zelfs dan die ervaren is in de herfst van 1914. De barensweeën komen nabij het symbolische Jeruzalem – “Christendom”, “Babylon”; en het zal een grote en zeer hevige rampspoed zijn – “Een tijd van problemen welke er nog nooit geweest is, sinds er mensen zijn.” (The Finished Mistery p. 62 [stated to be the “Posthumous Work of pastor Russel” on p. 2]. Verkeerde voorspellingen jehova getuigen

1917
Sommige interessante ontwikkelingen in verband met de opzetting van het Koninkrijk kunnen zich voordoen in 1920, zes jeer nadat de grote tijd van problemen begon. Het zou niet vreemd zijn als het zo zal zijn, als we herinneren dat na 40 jaar dwaling in de woestijn de Israëlieten zes jaar verder in het bezit kwamen van het land Kanaän. Wij verwachten dat de aardbeving vroeg in 1920 zal voorvallen, en dat het vuur in de herfst van 1920 zal komen. (The Finished Mystery, 1917, p. 178, Comments on Revelation 11:13. [The 1926 ed zegt: “en dat het “vuur” zal volgen te zijner tijd.”] n

1917
“En de bergen werden niet gevonden. Zelfs de republieken zullen verdwijnen in de herfst van 1920. En de bergen werden niet gevonden. Elk Koninkrijk van de aarde zal voorbijgaan, zal worden opgeslokt in anarchie”. (The Finished Mistery, 1917 edition, p. 258)

1917
“Pastoor Russels opdracht, in grote lijnen, was om het Christendom over zijn ophanden zijnde einde te berichten, in de tijd van wereldwijde problemen. Het is het Goddelijke oordeel over de natiën….. er zal geen kans zijn te ontsnappen aan de verwoesting, door de natiën….. De narigheid is bestemd tot de dageraad van de dag van Christus, het duizendjarige rijk. Het is de dag van wraak, welke begon in de wereldoorlog van 1914 en welke zal omslaan in een woeste ochtendstorm in 1918.” (The Finished Mistery, 1917, p. 404)

1917
“Tot 1878 was de basiskerk op een bepaalde wijze God’s Heiligdom of Tempel; maar Hij verdreef die van toen af, met als hoogtepunt 1918, met een slag of plaag van door God toegelaten foutieve leerstellingen en daden. De kerk was de kracht van het Christendom, stond centraal in ieders leven en daaromheen werden alle instellingen gebouwd. Het was het verlangen voor de ogen van de mensheid, het was waar alle Christenen van hielden.

Desondanks, openbaarde God de ontheiliging van de Christelijke kerk, welke door de geestelijken van de kerk zo gemaakt zijn, en naar aanleiding van de kerkelijke organisaties zijn ze voor hem als dood, een onrein ding, niet om aangeraakt te worden of om over te treuren. En de “kinderen van de kerk” zullen omkomen door het oorlogszwaard, revolutie en anarchie, en door het zwaard van de geest zullen ze te zien krijgen dat ze hun hoop op leven, op het geestelijke vlak verloren hebben….. dat de deur gesloten is.” (Studies in the Scriptures, vol.7, 1917 p. 484.)

1917
“Evenzo in het jaar 1918, wanneer God de kerkelijke groothandel en de kerkleden bij miljoenen vernietigd, zal het zo zijn dat een ieder die ontsnapt, zal komen tot de werken van Pastoor Russel om te leren wat de betekenis is van de val van de Christenheid.” (The Finished Mystery, 1917 ed., p. 485.)

1917
Gelijk de vleselijk gezinde afvalligen van de Christenheid, partij kiezend voor de radicalen en revolutionisten, zich verheugen over de erfenis van de verwoesting zoals dat zal zijn met het Christendom na 1918, zo zal God met de succesvolle revolutionaire beweging doen: het zal volkomen ontroostbaar zijn, “zelfs alles.” Niet één overblijfsel ervan zal de ravages van de wereldwijde alles omvattende anarchie overleven, in de ondergang van 1920. (Openb. 2:7-13) (The Finished Mystery, 1917, p. 542, [The 1926 ed. zegt: “aan het eind van de roerige tijden”])

1917
Dit visioen van de profeet Ezechiël, beeldt het opgerichte koninkrijk van God op aarde af, burgerlijk en religieus, geestelijk en aards… De tempel… is een type en symbool van “betere dingen die komen” nadat de oorlogen, revoluties en anarchie in de periode van 1914 tot 1925 voorbij zijn. (The finished Mystery, 1917, p.569 [De 1926 ed zegt: “als de periode van roerige tijden voorbij zijn.”])

1918
“Daarom mogen we met vertrouwen verwachten dat 1925 zich zal kenmerken als de terugkomst van Abraham, Isaac, Jacob en de getrouwe profeten, speciaal diegene genoemd door de Apostel in Hebr. 11, om de staat van de mensheid te perfectioneren”. (Miljoenen thans levende mensen zullen nooit sterven, p. 89)

1920
“…… we mogen van 1925 verwachten, dat we getuigen zijn van de terugkomst van deze getrouwe mannen van Israël, die uit de dood weer tot leven opgewekt zijn.” (Miljoenen thans levende mensen zullen nooit sterven, 1920, p. 88)

 

ik denk gestenigd. Godzijdank voor de genade van ''Onze God en Heer Jezus''  voor de Jehova.s ha ha , Mozes bracht de wet, maar Jezus bracht genade en de waarheid..

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 6,4k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

De kwestie is dat je het gebod heel individualistisch benadert, terwijl wij het als algemeen gebod voor heel de Kerk zien. De Kerk dient het evangelie te brengen en elke gelovige geeft daar op eigen w

Iemand behorende tot het joodse geloof is een jood, dus met kleine letter, iemand behorende tot het Joodse volk is een Jood, dus met hoofdletter. Net zoals je christen met kleine letter schrijft, want

Mijn visie: geen idee hoe/wat/wanneer. Ik hoop op het Koninkrijk, maar ben helaas nogal agnostisch. Maar een eind aan al t leed en onrecht juig ik uiteraard toe. En ik denk wel dat een Koninkrijk alle

Posted Images

2 uur geleden zei violist:

Gratis studie

Links

Contact

ik begrijp dat je contact zoekt ha ha 

of nog een gratis studie boek , ik heb ook een leuk pakket in de aanbieding..

Maar violist laten we bij de eerste stappen beginnen, om te erkennen Dat Jezus is de enige die jou kan redden van jezelf, en je samen met Hem, over mag gaan van een koninkrijk van de duisternis, naar het koninkrijk van het licht.. en dan mag weten dat je een kind van God bent geworden, een geliefd kind van de vader..

Er worden door heel het land heen alfa cursussen gegeven, succes !! 

Link naar bericht
Deel via andere websites
17 uur geleden zei violist:

Als dat er mee bedoeld wordt waarom staat er dan niet:

Voorwaar zeg Ik u: Iedereen die gelooft zal de dood niet smaken voordat zij den Zoon van God hebben zien komen in hun hart (of zoiets)

Er staat echter:

Voorwaar zeg Ik u: Er zijn sommigen van die hier staan, dewelke den dood niet smaken zullen, totdat zij den Zoon des mensen zullen hebben zien komen in Zijn Koninkrijk.

Ik zie hierin toch wel een paar belangrijke verschillen zodat jouw uitleg imo net als elke andere verklaring onbevredigend is. Het blijft daarom koffiedik kijken wat Jezus nu eigenlijk bedoeld heeft. Wellicht wist Hij het zelf ook niet, er van uitgaande dat zijn uitspraak door de evangelisten en vertalers correct is weergegeven. Maar zoals ik wel vaker zeg, wat is het nut van dit soort raadsels in de bijbel? Wanneer de bijbel de mens dichter bij de God van de Joden zou moeten brengen werkt dit soort onduidelijkheden en tegenspraken juist averechts.

De sommigen waren de mensen die de transfiguatie meemaakten (zagen dus).  Maar ook de mensen die daarna in Christus stierven en sterven, zijn direct bij Christus. Het leven is Christus, sterven is mij winst, zegt Paulus dan ook, verlangende naar zijn dood om bij Christus te zijn, doch ook levende zijn leven tot het natuurlijke einde.

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 uur geleden zei vredestichter:

dat jullie reken formule's uit jullie, JG handboek komen, en niet uit de bijbel..

Ik zal het laten zien vanuit een ander 'handboek', de SV. Vergeet niet dat het broederschap nog in de kinderschoenen stond. Signalen werden wel eens verkeerd begrepen. Maar we zijn niet te hoogmoedig foute leerstellingen te verbloemen en te corrigeren.

6 uur geleden zei Dolce Vita:

Het leven is Christus, sterven is mij winst, zegt Paulus dan ook, verlangende naar zijn dood om bij Christus te zijn, doch ook levende zijn leven tot het natuurlijke einde.

Daar ben ik het dus niet 'altijd' mee eens, dit geld voor gezalfde Christenen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 uur geleden zei sjako:

Hij wil zoveel mogelijk oprechte mensen in Zijn Koninkrijk hebben.

Weet je ook wat Zijn streefgetal is?  Ik heb aangetoond dat de groei van de JG de groei van de wereldbevolking niet kan bijhouden. God kan dus wel veel oprechte mensen voor zijn koninkrijk willen maar hoe langer Hij wacht des te meer slachtoffers krijgt zijn vijand de satan. Dat is de praktijk ondanks jullie waarschuwingen. 

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
20 minuten geleden zei violist:

Heb jij daar het knippen en plakken geleerd? Het kwartje wil maar niet vallen bij jou.

Goedemorgen Sjako, 

een leuk stukje, uit het boek handelingen, waar iemand tot besef kwam, Dat jezus God is, en zich bekeerde tot Hem..

 3Toen hij op zijn tocht Damascus naderde, omstraalde hem plotseling een licht uit de hemel. 4Hij viel ter aarde en hoorde een stem die hem zei: “Saul, Saul, waarom vervolgt gij Mij?” 5Hij sprak: “Wie zijt gij, Heer?” Hij antwoordde: “Ik ben Jezus, die gij vervolgt.6Maar sta op en ga de stad in; daar zal iemand u zeggen wat ge doen moet.” 7Zijn reisgezellen stonden sprakeloos, want zij hoorden wel de stem, maar zagen niemand. 8Saulus stond van de grond op, maar hoewel zijn ogen open waren, zag hij niets. Zij namen hem dus bij de hand en brachten hem Damascus binnen. 9Drie dagen lang kon hij niet zien en at of dronk niet. 10Nu woonde er in Damascus een leerling die Ananías heette, en tot hem sprak de Heer in een visioen: “Ananías.” Hij antwoordde: “Hier ben ik, Heer.” 11De Heer vervolgde: “Begeef u naar de Rechte Straat en vraag in het huis van Judas naar Saulus van Tarsus; hij is juist in gebed. - 12Deze zag reeds in een visioen een man, Ananías, binnenkomen en hem de handen opleggen, opdat hij weer zo u zien. -13Maar Ananías wierp tegen: “Heer, ik heb van velen gehoord hoeveel kwaad die man uw heiligen in Jeruzalem heeft aangedaan. 14Ook hier heeft hij van de hogepriester volmacht om allen die uw Naam aanroepen in boeien te slaan.” 15De Heer beval hem: “Ga, want die man is mijn uitverkoren werktuig om mijn Naam uit te dragen onder heidenen en koningen en onder de zonen van Israël

het is wel geknipt en geplakt, uit de Willibrord vertaling, maar doet niets af van de geweldige inhoud..

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 uur geleden zei vredestichter:

Misschien, om misverstanden te voorkomen, is het eerlijker om te vermelden, dat jullie reken formule's uit jullie, JG handboek komen, en niet uit de bijbel..

en dat de reken helden (futuristen) bij de JG er al behoorlijk vaak naast zaten

weet je wat ze in de tijd van mozes hadden gedaan met de Jehova's na al deze vasle voorspellingen (gedocumenteerd)

bron(http://wachttorenkijker.wimdegoeij.nl/verkeerde-voorspellingen-jehova-getuigen/)

Verkeerde voorspellingen Jehova Getuigen

1877

“Het einde van deze wereld; Het einde van het evangelie en het begin van het duizendjarige tijdperk is dichter bij dan de meeste mensen denken; inderdaad we zijn alreeds de overgangsperiode ingegaan, welke een tijd van beroering is, zoals er nooit was geweest sinds er een natie is.” Dan. 12:3 (N.H. Barbour en C.T Russel, De drie Werelden, en de Oogsttijd van Deze Wereld, p.17).

1879

“Christus kwam in de gedaante van een Bruidegom in 1874. Aan het begin van de evangelie-oogsttijd.” (Wachttoren, okt 1879, pag 4.) Verkeerde voorspellingen jehova getuigen

1880

“Wij hebben het niet nodig om de herhaling van de bewijzen te horen dat de “zevende trompet” begon met zijn geluid in het jaar 1840 en zal doorgaan tot het einde van de moeilijke tijden en het einde van “de tijden der heidenen” in het jaar 1914 en dat het is het probleem van “de grote dag”, die hier symbolisch de stem van de aartsengel wordt genoemd, wanneer hij begint met de bevrijding van het vleselijke Israël. “Op dat tijdstip zal Michaël opstaan, de grote vorst (Aartsengel) welke staat voor de kinderen van zijn volk en er zal zo’n tijd van beroering zijn als er nog nooit geweest is sinds er een natie is.” Dan. XII. 1. Het raakt kant noch wal, opnieuw het overtuigende Bijbelse bewijs dat onze Heer kwam voor zijn Bruid in 1874 en had een ongeziene arbeid als oogster van de eerstelingen van het evangelische tijdperk. (Zion’s Wachttoren November, 1880 p.1)

1886
“Het uitzicht aan het begin van het nieuwe jaar heeft een paar zeer aanmoedigende kenmerken. De uiterlijke bewijzen zijn dat de opstelling van de engelen voor het ten strijde trekken bij de grote dag van God Almachtig, aan de gang is terwijl de schermutselingen beginnen. De tijd is gekomen voor de Messias (Heiland) om de heerschappij over de aarde te nemen en de onderdrukkers en immorelen omver te werpen, (Openb. 19:15 en 11:17,18) voorbereidend naar het oprichten van eeuwigdurende vrede op de enige standvastige organisatie van rechtvaardigheid en waarheid.” (Zion’s Wachttoren, Januari, 1886; Wachttoren herdruk I, p. 817) Verkeerde voorspellingen jehova getuigen

1888
“In dit hoofdstuk hebben we de huidige Bijbelse aanwijzingen dat de volheid van de tijden der heidenen, d.w.z. het volledige einde van hun heerschappij met zelfbestuur, zal bereikt worden in het jaar 1914; en dat de datum de verste beperking zal zijn van de regel van de onvolmaakte man. En zoals is waargenomen, dat dit zich laat zien als zijnde een feit, stevig gegrondvest door de Bijbel, het zal ten eerste bewijzen dat op die datum het Koninkrijk van God, waarvoor onze Heer ons leert bidden zeggende, het Koninkrijk komt, volledig behaald zal worden, universeel bestuurd en dat het zich dan zal vestigen, oftewel stabiel zal vestigen op de aarde, op de ruïnes van de huidige instituten.” (The Time is At Hand, 1888, p. 76, 77)

1889
“Wees niet verbaasd, dat in later volgende hoofdstukken we aantonen dat het oprichten van het Koninkrijk van God al begonnen is, dat de profetieën het aantonen dat het begin van de krachtige handelingen lag in het jaar 1878 en dat de Almachtige die zal eindigen in het jaar 1914. De Grote dag van God de Almachtige, die zal eindigen in het jaar 1914, met de complete vernietiging van de op aarde zijnde regeringsstelsels, al reeds is begonnen. De vergadering van de legers is duidelijk zichtbaar vanuit het standpunt van Gods woord.” (Studies in the Scriptures, vol 2. The Time is at Hand, 1889 ED, p.101. De editie van 1915 van deze teksten veranderde “AD 1914” in “AD 1915”). Verkeerde voorspellingen jehova getuigen

1889

“Hier verschaffen we het bewijs dat vanaf de schepping van Adam tot (maar niet inclusief) het jaar 1873 zesduizend jaar was. En hoewel de bijbel niet direct de bewijzen bevat dat de zesduizend jaar het tijdstip zal zijn van Christus regering, de Grote Sabbat Dag van herstel van herstel van de wereld, desondanks is de eerbiedwaardige traditie niet zonder verstandig fundament.” (Studies in the Scriptures Vol.2, P. 39. 1889) Verkeerde voorspellingen jehova getuigen

1889

“Als dan het zevenduizendjarige tijdperk van aardse geschiedenis een tijdperk zal zijn speciaal bekend zijnde als het tijdperk van Christus regering, zullen we na aantoning dat het begon in 1873, bewijzen dat we er al midden in zitten.” (Studies in the Scriptures, Vol. 2, p. 40. 1889)

1889
“In de komende 26 jaar, zullen alle hedendaagse regeringsstelsels omver geworpen worden en ontbonden worden.” (C.T. Russell, studies in the Scriptures, Vol.2, p. 98-99, 1889)

1889

“In dit hoofdstuk presenteren we het bijbelse bewijs dat er op wijst dat zesduizend jaar vanaf de schepping van Adam compleet waren in het jaar 1872; en van nu af, sinds het jaar 1872 chronologisch plechtig binnengetreden zijn in de zevenduizend jaar van het Millennium.” (Studies in the Scriptures, Vol. 2, p. 3, 1889) Verkeerde voorspellingen Jehova Getuigen

1889
“Houd in gedachten dat de veertigjarige inzameling eindigde in oktober van het jaar 69, en werd gevolgd door de complete vernietiging van die natie; en dat net zo de veertigjarige evangelische tijdperkinzameling zal eindigen in oktober 1914 en dat de vernietiging van het zo genoemde “Christendom”, direct hierna verwacht wordt.” (Studies in the Scriptures, Vol. P. 245)

1894
“Zeventien jaar geleden zei men, rekening houdende met de tijdskenmerken in het aanbreken van het huidige Millennium: als u wilde waarmaken dat dit zou gebeuren in een eeuw of twee, zou dit meer waarschijnlijk lijken. Welke veranderingen zijn er sindsdien voorgekomen, en welke snelheid is dagelijks bereikt? Het oude gaat snel voorbij en het nieuwe komt.

Nu, gezien de recente regeringsproblemen en de dreigende anarchie, zullen onze lezers weten in de Geschriften, dat er toch geen fout zit in de datum 1914. Ze zeggen dat ze niet zien hoe de huidige condities zich nog zo lang kunnen handhaven onder de spanningen. We zien geen reden tot verandering van dit beeld, noch kunnen we het veranderen, als we dat zouden willen. Het zijn, geloven wij, God’s data, niet de onze. Maar laat toe in de gedachte dat het eind van 1914 niet de datum is voor het begin, maar voor het einde van de Grote Verdrukking.” [Zion’s Watchtower, Can it be delayed until 1914? C.T. Russel July 15, 1894, Also in Watchtower Reprints, 1894 p. 1677]

1894
“Een paar jaar meer zal de hedendaagse stand van zaken liquideren, en de gelouterde wereld zal oog in oog komen te staan met de werkelijke conditie van een opgericht koninkrijk Gods. Tot nu toe zal het verloop van de kerk in de tussenliggende tijd onverwachts eindigen.” (Watchtower p. 56,1894)

1894
“Wij zien geen reden voor het veranderen van de afbeeldingen, noch kunnen we ze veranderen, al zouden we dat willen. Het zijn, zo geloven wij, Gods data, niet de onze. Maar bedenk dat het einde van 1914 niet de datum is van het begin, maar van het einde van de tijden der benauwdheid.” (Watchtower Juli 15, 1894, p 266; p1677 reprints) Verkeerde voorspellingen jehova getuigen

1897
“….. deze maat is 3416 inches (Engelse duim), dat symboliseert 3416 jaar…. Deze berekening laat het jaar onzes Heren 1874 zien als notering van het begin van het tijdperk der benauwdheid…” (Russel, studies in the scriptures: Uw koninkrijk kome, serie III, p342,)

1897
edition [1916 editie veranderd: “We vinden dat het 3457 inches moet zijn, wat symboliseert 3457 jaar.. Aldus de pyramide getuigenissen zal het einde van 1914 het begin van de tijden der benauwdheid zijn….] (notitie: de maat was de lengte van de binnenste doorgang ontdekt in de pyramides. Het heeft geen verwijzing in de geschriften.)

1897
“Volledige vernietiging van de overheid van het huidige internationale-, politieke-, financiële-, kerkelijke kwaad, omtrent het besluit van de tijden der Heidenen: oktober het jaar onzes Heeren 1914.” (C.T. Russell, Studies in the Scriptures, 4, p. 622, 1897)

1897
“Onze Heer, de voorbestemde koning, is nu tegenwoordig, sinds oktober 1874, het jaar onzes Heeren… en de formele inhuldiging van zijn koninklijke ambt daterend vanaf april 1878, het jaar onzes Heeren” (Studies in the Scriptures, Vol.4, p. 621, 1897)

1897
“De distilleerderij, de brouwerij, de bar, het bordeel, de gokhal, al de tijdrovende en karakter bedervende handel zal gestopt worden; en al hun dienstknechten zullen iets te doen gegeven worden dat henzelf en anderen baat verschaft.”

“Op de zelfde wijze zullen de gebouwen van oorlogstuig, de vervaardiging van munitie voor oorlog en verdediging en de legers zullen ontbonden worden. Het nieuwe Koninkrijk heeft dit alles niet nodig, maar het zal een overvloedige kracht bezitten om korte metten te maken met de kwaaddoeners….”

“Het bankwezen en de makelaardij, en ander zulk soort werkgelegenheden, onder de huidige condities erg bruikbaar, zullen niet langer een plaats hebben; want onder de nieuwe condities zal er van het menselijk ras verlangt worden om elkaar te behandelen als leden van één familie, en privé bezit, en geld om te lenen of om nodig te hebben, zal tot het verleden behoren. Huiseigenaren en verhuurbedrijven zullen ook een nieuwe baan krijgen, omdat de nieuwe Koning niet als deugdelijke vergunning en opgetekende daden te herkennen zal zijn.”

“…..namelijk, dat met de huidige geschiktheid, als de gehele mensheid systematisch en verstandig samen zou werken, niet meer als drie uur arbeid voor elk individu nodig zou zijn,” (Studies, Vol. 4, pp. 633-635, 1897)

1902
“Met het oog op dit sterke Bijbelse bewijs omtrent de Tijden der Heidenen, beschouwen we het als een vaststaand feit dat het definitieve einde van de koninkrijken van deze wereld, en de volledige oprichting van het Koninkrijk Gods, een voldongen feit zal zijn aan het eind van 1914 GT.” (The time is at hand, 1902 edition, p. 99)

1903
“Wanneer Uranus en Jupiter elkaar ontmoeten in het menselijk teken van Aquarius in 1914, zal het langbeloofde tijdperk een eerlijke start hebben gemaakt om de mensheid in de vrijheid te stellen om zich zelf zalig te maken, en zal de uiterste realisatie van dromen en idealen van alle dichters en wijsgeren uit de geschiedenis verzekeren.” (Watchtower, May 1, 1903, p. 130-131; p. 3184 reprints)

1904
“Overeenkomstig onze verwachting zal de stress van de roerige tijden snel over ons komen, ergens tussen 1910 en 1912, het hoogtepunt bereikende met het einde van de “Tijden der Heidenen”, oktober, 1914.” (Vol. 6, p. 579, 1904)

1908
“Het is waar, we beweren dat er grote dingen gaan gebeuren, zoals we zeggen, dat in de komende zesentwintig jaar al de huidige regeringsstelsels omvergeworpen en ontbonden zullen worden.” (The time is at Hand; 1889; 1908 edition, p. 99)

1914
“Zelfs al zou de tijd van onze verandering niet komen binnen tien jaar, wat zullen we meer vragen? Zijn wij geen gezegend, gelukkig volk? Is onze God niet getrouw? Als iemand iets beters weet, laat het hem nemen. Als iemand iets beters vindt, dan hopen we dat jullie dat ons vertellen.” (Watchtower, dec 15, 1914, p. 376.)

1914
“Gods woord bestuderend, hebben we de 2520 jaar berekend, de zeven symbolische tijden, vanaf dat jaar 606 v.Chr. en vonden dat het aankomt op oktober 1914, zo goed als we in staat zijn het te berekenen. We hebben niet met zekerheid gezegd dat dit het jaar zou zijn.” (Watchtower, november 1, 1914, p. 325)

1914
“Hoewel het mogelijk is dat Armageddon de aankomende lente zal beginnen, al is dit louter een speculatie om trachten te zeggen wanneer. Wij zien niettemin dat er overeenkomsten zijn tussen de afsluiting van het joodse tijdperk en dit evangelische tijdperk. Deze overeenkomsten schijnen te duiden op het jaar dat juist voor ons ligt, met name de vroege maanden.” (Watchtower Reprints, 6, sept. 1, 1914, p. 5527)

1914
“Er is absoluut geen grond voor bijbelstudenten om te twijfelen dat de voltooiing van dit evangelietijdperk gelijk voor de deur staat en dat het zal eindigen zoals de Bijbel voorspelde in een tijd van grote problemen, zoals er nog nooit geweest is sinds er een natie is. Wij zien de deelnemers in deze grote crisis zich samen bundelen. De grote crisis, de grote botsing, symbolisch afgebeeld als een vuur, dat de geestelijke hemelse en de maatschappelijke aarde zal verteren, ernstig nabij is” (Watchtower Reprints, 6, may, 1914, p. 5450)

1915
“De aanwezige grote oorlog in Europa is het begin van de Armageddon van de Bijbel (Openb. 19:16-20) Het zal uitlopen in de volledige vernietiging van al de systemen van dwaling, welke de volgelingen van God zolang onderdrukt hebben en de wereld misleiden. Wij geloven dat de huidige oorlog niet veel langer meer kan duren, dan tot dat de revolutie zal uitbreken” (C.T. Russell, Pastor Russell’s Sermons, p. 676, Sometime during World War 1)

1915
“Hier verschaffen wij het bewijsmateriaal, dat vanaf de schepping van Adam tot 1873 na Chr, zesduizend jaar was. En alhoewel de Bijbel niet direct het bewijs bevat dat de zevende duizend jaar het tijdperk van Christus regering zal zijn, is duidelijk dat de grote Sabbatdag van herstel voor de wereld, volgens de eerbiedwaardige traditie, niet zonder verstandig fundament is.” (The time is at hand; 1889; 1915 ed.; p. 40)

1915
Als de zevenduizendjarige periode van aardse historie een speciaal tijdperk is dat bekend zal staan als de periode van Christus regering, dan zullen wij door te laten zien dat die begon in 1873 n.Chr, bewijzen dat we er al reeds in zitten. (The time Is At Hand; 1889; 1915 ed.; p 39)

1915
Ten eerste, dat op die datum [1914] het Koninkrijk Gods, voor welk onze God ons leerde te bidden, zeggende “Het Koninkrijk Kome” zal beginnen met het op zich nemen van de leiding, en dat het dan weldra wordt “opgebouwd, “of stevig gegrondvestigd wordt, op de aarde, voor het vernietigen van de aanwezige instellingen. (The Time Is At Hand; 1889; 1915 ed. ; p. 77.)

1915
“In beschouwing van dit strenge Bijbelse bewijs betreffende de tijd van de heidenen, beschouwen wij het als een bewezen waarheid dat het uiteindelijke einde van de koninkrijken van deze wereld, en de volledige grondvesting van het Koninkrijk van God, omtrent het einde van 1914 n.Chr., een voldongen feit zal zijn”. (The Time is at Hand; 1889; 1915 ed.; p. 99)

1915
“Wees dan niet verrast, als we in later volgende hoofdstukken bewijzen dat de oprichting van Gods Koninkrijk al is begonnen, dat het in de profetieën is aangetoond als rechtmatig begin van het aanwenden van de macht in 1878 G.T en dat de “strijd van de Grote dag van onze Almachtige God” (Rev. 16:14), welke zal eindigen in 1915 G.T, met als complete vernietiging van de thans op aarde zijnde regeringen, al is begonnen. (The Time is at Hand; 1889; 1915 ed.; p. 101)

1915
“Zoals in het voorbeeld van die datum drieënhalf jaar na de dood van Christus kenmerkend het einde van al de speciale gunsten van de joden en het begin van de gunsten voor de Heidenen, zo herkennen we het jaar 1881 G.T. als herkenningsteken van de sluiting “Hoge Roeping” of de uitnodiging van zegening karakteristiek voor dit tijdsperk om mede-erfgenamen van Christus en deelgenoten van de Goddelijke Natuur te worden.” (The Time is at Hand; 1889; 1915 ed.; p. 235)

1915
Evenzo was het in deze oogsttijd tot aan de profetische tijd 1878 G.T. een feit van de tegenwoordigheid van de Heer, in wezen zoals hier aangetoond, maar dan minder duidelijk, onze boodschap. Sindsdien heeft het werk zich uitgebreid, en de kijk op andere waarheden wordt helderder en duidelijker; dezelfde feiten en geschriften, leerden dezelfde tijd en tegenwoordigheid, staande onbetwist en onveranderlijk. (The Time is at Hand; 1889; 1915 ed.; p. 236)

1915
De tijden der Heidenen bewijzen dat de huidige Regeringsstelsels allemaal omvergeworpen moeten worden zo rond het einde van 1915 G.T., er laat zich een parallel zien tussen deze periode en de periode van de complete instorting van de Joodse Staat. (The Time is at Hand, 1915 ed. p 242)

1915
Wij leven alreeds in het zevende Duizenjarige rijk, sinds oktober 1872. (The Time is at Hand; 1889; 1915 ed.; p.363) Verkeerde voorspellingen jehova getuigen

1915
De veldslag van Armageddon, tot welke deze oorlog leidt, zal een grote strijdvraag tussen goed en kwaad zijn, en zal de complete en eeuwigdurende omverwerping van de wereld betekenen. Onze deelneming is ruim voldoende om alle aanvallen in de verschrikkelijke strijd te weerstaan, als onze hoop groot en diep genoeg is om alle grote zegeningen, welke onze meester en zijn Duizendjarige Koninkrijk van plan zijn te brengen op de Wereld. (Watchtower Reprints, 6 april 1, p. 5659)

1915
Volgens onze afspraak word de algemene roep tot dit mede-erfgenaamschap met onze verlosser, als leden van de Nieuwe Schepping van God, gestopt in 1881. (The New Creation; 1899; 1915 ed.; p. 95)

1916
“De huidige Bijbelse chronologie laat hierin zien dat de zes grote 1000 jaar dagen, beginnende bij Adam, zijn geëindigd, en dat de grote zevende Dag het Duizend jarige rijk van Christus, begon in 1873”. (The Time is at Hand, Foreword, p. 2, 1916)

1916
“Wij zien geen reden voor twijfelen, daarom, dat de vermenigvuldiging van de heidenen eindigde in oktober, 1914 G.T.; en dat we een paar jaar later getuigen zullen zijn van hun algehele ineenstorting en de grondvesting van Gods Koninkrijk in de handen van de Messias”. (Watchtower Reprints, 6 sept, 1, 1916, p. 5950) Verkeerde voorspellingen jehova getuigen

1917
“Er zal geen vergissing zijn. Abraham zou plechtig het werkelijke bezit van zijn beloofde erfenis moeten binnen treden in het jaar 1925. (Watchtower Oct. 15, 1917, p. 6157)

1917
Het voorjaar van 1918 zal over het Christendom een vlaag van smart teweeg brengen groter zelfs dan die ervaren is in de herfst van 1914. De barensweeën komen nabij het symbolische Jeruzalem – “Christendom”, “Babylon”; en het zal een grote en zeer hevige rampspoed zijn – “Een tijd van problemen welke er nog nooit geweest is, sinds er mensen zijn.” (The Finished Mistery p. 62 [stated to be the “Posthumous Work of pastor Russel” on p. 2]. Verkeerde voorspellingen jehova getuigen

1917
Sommige interessante ontwikkelingen in verband met de opzetting van het Koninkrijk kunnen zich voordoen in 1920, zes jeer nadat de grote tijd van problemen begon. Het zou niet vreemd zijn als het zo zal zijn, als we herinneren dat na 40 jaar dwaling in de woestijn de Israëlieten zes jaar verder in het bezit kwamen van het land Kanaän. Wij verwachten dat de aardbeving vroeg in 1920 zal voorvallen, en dat het vuur in de herfst van 1920 zal komen. (The Finished Mystery, 1917, p. 178, Comments on Revelation 11:13. [The 1926 ed zegt: “en dat het “vuur” zal volgen te zijner tijd.”] n

1917
“En de bergen werden niet gevonden. Zelfs de republieken zullen verdwijnen in de herfst van 1920. En de bergen werden niet gevonden. Elk Koninkrijk van de aarde zal voorbijgaan, zal worden opgeslokt in anarchie”. (The Finished Mistery, 1917 edition, p. 258)

1917
“Pastoor Russels opdracht, in grote lijnen, was om het Christendom over zijn ophanden zijnde einde te berichten, in de tijd van wereldwijde problemen. Het is het Goddelijke oordeel over de natiën….. er zal geen kans zijn te ontsnappen aan de verwoesting, door de natiën….. De narigheid is bestemd tot de dageraad van de dag van Christus, het duizendjarige rijk. Het is de dag van wraak, welke begon in de wereldoorlog van 1914 en welke zal omslaan in een woeste ochtendstorm in 1918.” (The Finished Mistery, 1917, p. 404)

1917
“Tot 1878 was de basiskerk op een bepaalde wijze God’s Heiligdom of Tempel; maar Hij verdreef die van toen af, met als hoogtepunt 1918, met een slag of plaag van door God toegelaten foutieve leerstellingen en daden. De kerk was de kracht van het Christendom, stond centraal in ieders leven en daaromheen werden alle instellingen gebouwd. Het was het verlangen voor de ogen van de mensheid, het was waar alle Christenen van hielden.

Desondanks, openbaarde God de ontheiliging van de Christelijke kerk, welke door de geestelijken van de kerk zo gemaakt zijn, en naar aanleiding van de kerkelijke organisaties zijn ze voor hem als dood, een onrein ding, niet om aangeraakt te worden of om over te treuren. En de “kinderen van de kerk” zullen omkomen door het oorlogszwaard, revolutie en anarchie, en door het zwaard van de geest zullen ze te zien krijgen dat ze hun hoop op leven, op het geestelijke vlak verloren hebben….. dat de deur gesloten is.” (Studies in the Scriptures, vol.7, 1917 p. 484.)

1917
“Evenzo in het jaar 1918, wanneer God de kerkelijke groothandel en de kerkleden bij miljoenen vernietigd, zal het zo zijn dat een ieder die ontsnapt, zal komen tot de werken van Pastoor Russel om te leren wat de betekenis is van de val van de Christenheid.” (The Finished Mystery, 1917 ed., p. 485.)

1917
Gelijk de vleselijk gezinde afvalligen van de Christenheid, partij kiezend voor de radicalen en revolutionisten, zich verheugen over de erfenis van de verwoesting zoals dat zal zijn met het Christendom na 1918, zo zal God met de succesvolle revolutionaire beweging doen: het zal volkomen ontroostbaar zijn, “zelfs alles.” Niet één overblijfsel ervan zal de ravages van de wereldwijde alles omvattende anarchie overleven, in de ondergang van 1920. (Openb. 2:7-13) (The Finished Mystery, 1917, p. 542, [The 1926 ed. zegt: “aan het eind van de roerige tijden”])

1917
Dit visioen van de profeet Ezechiël, beeldt het opgerichte koninkrijk van God op aarde af, burgerlijk en religieus, geestelijk en aards… De tempel… is een type en symbool van “betere dingen die komen” nadat de oorlogen, revoluties en anarchie in de periode van 1914 tot 1925 voorbij zijn. (The finished Mystery, 1917, p.569 [De 1926 ed zegt: “als de periode van roerige tijden voorbij zijn.”])

1918
“Daarom mogen we met vertrouwen verwachten dat 1925 zich zal kenmerken als de terugkomst van Abraham, Isaac, Jacob en de getrouwe profeten, speciaal diegene genoemd door de Apostel in Hebr. 11, om de staat van de mensheid te perfectioneren”. (Miljoenen thans levende mensen zullen nooit sterven, p. 89)

1920
“…… we mogen van 1925 verwachten, dat we getuigen zijn van de terugkomst van deze getrouwe mannen van Israël, die uit de dood weer tot leven opgewekt zijn.” (Miljoenen thans levende mensen zullen nooit sterven, 1920, p. 88)

 

ik denk gestenigd. Godzijdank voor de genade van ''Onze God en Heer Jezus''  voor de Jehova.s ha ha , Mozes bracht de wet, maar Jezus bracht genade en de waarheid..

Kortom, bij conflict en oorlog kunnen we telkens de eindtijd afkondigen, zonder garantie op succes. Ook vandaag hopen we op beterschap, dezelfde remedies zijn van kracht. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

In de bijbel wordt melding gemaakt van duiven die uit de hemel nederdalen en eveneens een hemelse stem. Wanneer God nu ook nog iets voor zijn schepselen zou willen doen zou zoiets misschien meer effect hebben dan dat Hij de diverse christenen over elkaar heen laat rollen met hun tegengestelde visies over eindtijden en koninkrijken.  Maar wellicht is Hij als tijdverdrijf elders in het heelal met planeten bezig en zijn wij even buiten beeld.:)

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 minuten geleden zei violist:

duiven die uit de hemel nederdalen

er stond Dat de heilige geest op Jezus kwam (lijkende op een duif)

 

6 minuten geleden zei violist:

Wanneer God nu ook iets voor zijn schepselen zou willen doen zou zoiets meer effect hebben

Wat zou je willen dat hij voor je doet, behalve dan een tekst uit de bijbel van

ontvangen (wel mooi he)

7 minuten geleden zei violist:

dat Hij de diverse christenen over elkaar heen laat rollen met hun visies over eindtijden en koninkrijken. 

Ik denk niet dat Hij dit doet, denk je wel ??

en een onderscheid tussen volgelingen van Jezus, en allerlei religieuze stromingen die Jezus niet herkennen als God, Mmmm zou ik wel maken !!

tussen Geest vervulde christenen, delen we onze wijsheid, en ik ervaar dit niet als rollen, over wie dan ook, ik wordt er alleen  door bemoedigd..

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei sjako:

Ik zal het laten zien vanuit een ander 'handboek', de SV. Vergeet niet dat het broederschap nog in de kinderschoenen stond. Signalen werden wel eens verkeerd begrepen. Maar we zijn niet te hoogmoedig foute leerstellingen te verbloemen en te corrigeren.

Toch zou ik graag een berekening willen zien, sjako. En, als je die uit een "handboek" van de Jehovah's getuigen gebruikt, heb ik daar geen bezwaar tegen. Tot nu toe is het mij een raadsel hoe je het jaar "1914" berekend hebt. Het argument dat de eerste wereldoorlog beginnen is, kan niet het enige argument zijn. Ik vraag dus niet om argumenten, maar om een berekening. Eerder beweerde je dat het jaar uit de Bijbelse chronolgie te halen valt. Geef je die berekening?

En, nogmaals: gebruik handboeken die je wenst. Ik geloof niet dat vredesstichter geen "bronnen" gebruikt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei violist:

In de bijbel wordt melding gemaakt van duiven die uit de hemel nederdalen en eveneens een hemelse stem. Wanneer God nu ook nog iets voor zijn schepselen zou willen doen zou zoiets misschien meer effect hebben dan dat Hij de diverse christenen over elkaar heen laat rollen met hun tegengestelde visies over eindtijden en koninkrijken.  Maar wellicht is Hij als tijdverdrijf elders in het heelal met planeten bezig en zijn wij even buiten beeld.:)

Hiermee raak je aan een heikel punt, het ontbreekt niet aan informatie/openbaringen dan wel blijkt men de grootste moeite te hebben om dit te accepteren. 

Een openbaring is een religieus proces waarmee God zichzelf bekendmaakt aan mensen, dit kan zijn een tekst, een idee, een toespraak van een profeet of gebeurtenissen. In de theologie wordt een onderscheid gemaakt tussen natuurlijke- en bovennatuurlijke openbaringen. Zo spreekt de natuurlijke openbaring over Gods aanwezigheid in de natuur en de overtuiging dat mensen het vermogen hebben Gods handelen daarin te (her)kennen. Er zijn zeven verschillende manieren van openbaringen bekend:

  1. Via een droom
  2. Een Goddelijke inspiratie in het hart zonder dat een engel zich toont
  3. Een engel die de openbaring in de gedaante van een mens brengt
  4. Een openbaring neerdalend in een soort klokgelui, afnemend naarmate de boodschap begrepen wordt
  5. Een engel die zich in zijn werkelijke gedaante toont
  6. Een aanspreken van bovenuit, vanachter een hemels gordijn
  7. Zonder tussenkomst van een engel, direct door Gods openbaring

Openbaringen zijn van alle tijden en alle religies. Echter, in die gevallen dat de openbaringen niet door de volgelingen van een andere religie erkend worden, worden ze vaak door religies gezien als misvatting of soms bezetenheid door de duivel. Hedendaagse auteurs die geschriften met openbaringen uitbrengen, worden door de meeste religies met grote argwaan bekeken, omdat men in twijfel trekt dat die openbaringen daadwerkelijk van hun God afkomstig zijn. (bron)

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei WdG:

Ik zal het laten zien vanuit een ander 'handboek', de SV

geweldig een goede vertaling..

1 uur geleden zei TTC:

zijn wij even buiten beeld.:)

TTC: dit hoeft niet zo te blijven, Jezus kan dit Contact zo weer herstellen, zodat jij weer beseft dat God zoveel van jou houd..

en wat hem aangaat, ben jij nooit buiten beeld geweest, andersom dus wel..(jou beleving)

Link naar bericht
Deel via andere websites
12 minuten geleden zei vredestichter:

TTC: dit hoeft niet zo te blijven, Jezus kan dit Contact zo weer herstellen, zodat jij weer beseft dat God zoveel van jou houd.. en wat hem aangaat, ben jij nooit buiten beeld geweest, andersom dus wel..(jou beleving)

Je neemt Violist z'n woorden alsof het een quote van mij zou zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Bron (bijbel en anne salamons)

9 minuten geleden zei TTC:

Je neemt Violist z'n woorden alsof het een quote van mij zou zijn.

Je hebt gelijk TTC: mijn oprechte verontschuldigingen, wat anders !!

wat denk je van de scheiding van de bokken en de schapen TTC:

“Ga weg van Mij, gij vervloekten, naar het eeuwige vuur, dat voor de duivel en zijn engelen bereid is”. (mat 25 vers 41)

Waarom?  Was dat omdat ze geen goede werken hadden gedaan? Als dat zo is, dan leert deze gelijkenis ons dat ons behoudenis is gebaseerd op werken en niet op geloof. En dat gebeurd al genoeg in de kerken, dat het dienstbaar zijn voor anderen onderdeel is voor onze beoordeling. En is dat wat deze gelijkenis ons leert?

Jezus zond dienstknechten uit, zendelingen die het koninkrijk verkondigden, in het bijzonder de apostelen totdat Hij terug zou komen. De behandeling die je hun zou geven zou worden toegerekend alsof je dezelfde behandeling zou geven aan Jezus, die hen uitgezonden had. Zij die bewogen waren met hen en hen geholpen hadden tijdens hun arbeid, beproeving en vervolging, zouden diegenen zijn die hun boodschap aannamen en vrucht lieten zien die aan hun bekering beantwoordde. Maar zij die hun minachten, er tegen in gingen en hun zelfs gingen vervolgen zouden ook niet aangenomen worden door de Koning bij zijn komst. Er zou een scheiding komen. De discipelen die gewaarschuwd waren door Jezus, hadden opgelet en zij zouden vluchten voor de oprukkende legers, maar vele ongelovigen zouden lijden of sterven tijdens de grote verdrukking van Jeruzalem.

De meeste christenen zien deze gelijkenis wijzen op de eindtijd, het einde van de planeet aarde, wanneer ook een oordeel wordt uitgesproken over de gehele mensheid. Het grootste bezwaar hiertegen is dat “alle volken” voor Hem verzameld zullen worden. In het vorige hoofdstuk zei Jezus, toen Hij refereerde naar Zijn komst op de wolken, “dan zullen alle stammen op de aarde weeklagen” (Mattheüs 24:30). Het moge duidelijk zijn dat Jezus de notatie “alle stammen”en “alle volken” door elkaar gebruikt. God beloofde Abraham dat hij een vader zou zijn van vele volken. Deze volken waren de twaalf stammen van Israël. Dus we moeten gewoon aannemen dat hiermee hetzelfde bedoeld wordt.

Een vergelijking van twee verklaringen van Jezus weerlegt elke gedachte dat deze gelijkenis een afbeelding zou zijn van een oordeel uitgesproken over de hele mensheid bij de vernietiging van het universum.

Jezus verklaarde duidelijk,

“Want de Zoon des mensen zal komen in de HEERLIJKHEID zijns Vaders, met zijn ENGELEN, en dan zal Hij EEN IEDER VERGELDEN naar zijn daden. Voorwaar, Ik zeg u: Er zijn SOMMIGEN onder degenen, DIE HIER STAAN, die de DOOD VOORZEKER NIET ZULLEN SMAKEN, voordat zij de ZOON DES MENSEN hebben ZIEN komen in zijn Koninkrijk” (Mattheüs 16:27,28).

In de gelijkenis die we nu bestuderen staat geschreven,

“Wanneer de ZOON DES MENSEN KOMT in zijn HEERLIJKHEID, en al de ENGELEN met Hem, dan zal Hij plaats nemen op de TROON zijner heerlijkheid. En AL DE VOLKEN voor Hem zullen voor Hem VERZAMELD worden, en Hij zal ze VAN ELKANDER SCHEIDEN, zoals een herder de schapen scheidt van de bokken, en Hij zal de schapen zetten aan zijn rechterhand en de bokken aan zijn linkerhand” (Mattheüs 25:31-33).

Beide passages spreken van

de komst van de Zoon des mensen

in heerlijkheid

met zijn engelen

als Koning  – “komende in zijn koninkrijk”, “zit op zijn troon”, en “dan zal de koning, etc”,

om te oordelen. In beide zien we dat er min of meer sprake is van – “een ieder vergelden” en “voor Hem zullen alle volken verzameld worden”.

Op basis van deze vergelijkingen, hoe kan je nu hier zeggen dat deze gelijkenissen niet naar dezelfde komende gebeurtenissen verwijzen en hoe kan je nu zeggen dat deze gebeurtenissen niet voor de toehoorders van Jezus bestemd zijn? Jezus beloofde dat:

“Er zijn sommigen onder degenen, die hier staan, die de dood voorzeker niet zullen smaken, voordat zij de Zoon des mensen hebben zien komen in heerlijkheid?” (Mattheüs 16:28)

Zijn die mensen hier nog steeds?

Nog een opmerking: de straffen zoals beschreven in deze gelijkenissen zijn niet een beschrijving de straf in de hel. Ze zijn een figuurlijke aanwijzing van de grote verdrukking die de Joden zouden ondergaan tijdens de verwoesting van Jeruzalem.

wat vind jij hiervan..

 

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
18 minuten geleden zei vredestichter:

Bron (bijbel en anne salamons) Je hebt gelijk TTC: mijn oprechte verontschuldigingen, wat anders !! wat denk je van de scheiding van de bokken en de schapen TTC: “Ga weg van Mij, gij vervloekten, naar het eeuwige vuur, dat voor de duivel en zijn engelen bereid is”. (mat 25 vers 41) Waarom?  Was dat omdat ze geen goede werken hadden gedaan? Als dat zo is, dan leert deze gelijkenis ons dat ons behoudenis is gebaseerd op werken en niet op geloof. En dat gebeurd al genoeg in de kerken, dat het dienstbaar zijn voor anderen onderdeel is voor onze beoordeling. En is dat wat deze gelijkenis ons leert? Jezus zond dienstknechten uit, zendelingen die het koninkrijk verkondigden, in het bijzonder de apostelen totdat Hij terug zou komen. De behandeling die je hun zou geven zou worden toegerekend alsof je dezelfde behandeling zou geven aan Jezus, die hen uitgezonden had. Zij die bewogen waren met hen en hen geholpen hadden tijdens hun arbeid, beproeving en vervolging, zouden diegenen zijn die hun boodschap aannamen en vrucht lieten zien die aan hun bekering beantwoordde. Maar zij die hun minachten, er tegen in gingen en hun zelfs gingen vervolgen zouden ook niet aangenomen worden door de Koning bij zijn komst. Er zou een scheiding komen. De discipelen die gewaarschuwd waren door Jezus, hadden opgelet en zij zouden vluchten voor de oprukkende legers, maar vele ongelovigen zouden lijden of sterven tijdens de grote verdrukking van Jeruzalem. De meeste christenen zien deze gelijkenis wijzen op de eindtijd, het einde van de planeet aarde, wanneer ook een oordeel wordt uitgesproken over de gehele mensheid. Het grootste bezwaar hiertegen is dat “alle volken” voor Hem verzameld zullen worden. In het vorige hoofdstuk zei Jezus, toen Hij refereerde naar Zijn komst op de wolken, “dan zullen alle stammen op de aarde weeklagen” (Mattheüs 24:30). Het moge duidelijk zijn dat Jezus de notatie “alle stammen”en “alle volken” door elkaar gebruikt. God beloofde Abraham dat hij een vader zou zijn van vele volken. Deze volken waren de twaalf stammen van Israël. Dus we moeten gewoon aannemen dat hiermee hetzelfde bedoeld wordt. Een vergelijking van twee verklaringen van Jezus weerlegt elke gedachte dat deze gelijkenis een afbeelding zou zijn van een oordeel uitgesproken over de hele mensheid bij de vernietiging van het universum. Jezus verklaarde duidelijk, “Want de Zoon des mensen zal komen in de HEERLIJKHEID zijns Vaders, met zijn ENGELEN, en dan zal Hij EEN IEDER VERGELDEN naar zijn daden. Voorwaar, Ik zeg u: Er zijn SOMMIGEN onder degenen, DIE HIER STAAN, die de DOOD VOORZEKER NIET ZULLEN SMAKEN, voordat zij de ZOON DES MENSEN hebben ZIEN komen in zijn Koninkrijk” (Mattheüs 16:27,28). In de gelijkenis die we nu bestuderen staat geschreven, “Wanneer de ZOON DES MENSEN KOMT in zijn HEERLIJKHEID, en al de ENGELEN met Hem, dan zal Hij plaats nemen op de TROON zijner heerlijkheid. En AL DE VOLKEN voor Hem zullen voor Hem VERZAMELD worden, en Hij zal ze VAN ELKANDER SCHEIDEN, zoals een herder de schapen scheidt van de bokken, en Hij zal de schapen zetten aan zijn rechterhand en de bokken aan zijn linkerhand” (Mattheüs 25:31-33). Beide passages spreken van de komst van de Zoon des mensen in heerlijkheid met zijn engelen als Koning  – “komende in zijn koninkrijk”, “zit op zijn troon”, en “dan zal de koning, etc”, om te oordelen. In beide zien we dat er min of meer sprake is van – “een ieder vergelden” en “voor Hem zullen alle volken verzameld worden”. Op basis van deze vergelijkingen, hoe kan je nu hier zeggen dat deze gelijkenissen niet naar dezelfde komende gebeurtenissen verwijzen en hoe kan je nu zeggen dat deze gebeurtenissen niet voor de toehoorders van Jezus bestemd zijn? Jezus beloofde dat: “Er zijn sommigen onder degenen, die hier staan, die de dood voorzeker niet zullen smaken, voordat zij de Zoon des mensen hebben zien komen in heerlijkheid?” (Mattheüs 16:28) Zijn die mensen hier nog steeds? Nog een opmerking: de straffen zoals beschreven in deze gelijkenissen zijn niet een beschrijving de straf in de hel. Ze zijn een figuurlijke aanwijzing van de grote verdrukking die de Joden zouden ondergaan tijdens de verwoesting van Jeruzalem. Dit allemaal niets te maken met ons “behoud”, maar is het een zoektocht naar een beter begrip van Gods plan en wie Hij is.

Sociale innovaties leiden tot een proces van creatieve destructie, logischerwijs mag je dan wat verzet en bijhorende chaos verwachten. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

bron (bijbel anne salamons)

8 minuten geleden zei TTC:

logischerwijs mag je dan wat verzet verwachten. 

Zoals bij deze gelijkenis: 

DE WIJZE EN DE DWAZE MAAGDEN (Mattheüs 25:1-13).

Vroeger dacht ik nog even dat vanaf Mattheüs 24:36 tot het eind van het hoofdstuk (vers 51), het ging over het einde van de wereld, einde de planeet aarde, in plaats van over de wederkomst van Jezus in oordeel tegen Israël. Logischerwijs volgde daaruit dat hoofdstuk 25 (de oordeel gelijkenissen), betrekking had op een algeheel oordeel bij het vergaan van de planeet aarde. Dat zou een verschuiving teweegbrengen van toen naar een paar duizend jaar later en dat zou dus niet belangrijk voor de toenmalige toehoorders. Sprak Jezus toen al tegen ons i.p.v. tegen zijn toehoorders? Er klopt hier iets niet.

De op handen zijnde komst van de Jezus in oordeel en vergelding tegen Jeruzalem is het thema van hoofdstuk 24 en is in overeenstemming met de profetieën van Maleachi, Johannes de Doper en Jezus’ eerdere onderwijs en gelijkenissen. Het zou volbracht worden voordat sommigen van hun zouden sterven. Van vers 36 tot aan het eind van het hoofdstuk (vers 51), moedigde Jezus hen, de weinigen die er nog waren, om waakzaam te blijven. Helaas zijn de schrijvers na vers 51 met een nieuw hoofdstuk begonnen, als zou het onderwerp zijn veranderd, maar dat is niet zo. Het woordje “dan” in hoofdstuk 25:1 geeft aan dat hoofdstuk 25 een vervolg is op hoofdstuk 24.

De gelijkenis van de dwaze maagden werd gesproken tegen de toen aanwezige Joden en niet tegen hele wereld. Hoewel je de details op diverse manieren kunt interpreteren, is deze gelijkenis bedoeld voor de Joden die toen leefden, een oproep tot bekering, waarbij de helft Jezus aan zouden nemen en de helft Hem afwezen. Het principe van waakzaam zijn is natuurlijk van toepassing op alle eeuwen, maar dat is in eerste instantie niet het onderwijs van deze gelijkenis. Dit heeft betrekking op “de laatste dagen” toen de mogelijk om te bekeren voor de Joden verlengd werd tot 70 na Christus.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
14 minuten geleden zei vredestichter:

Zoals bij deze gelijkenis: DE WIJZE EN DE DWAZE MAAGDEN (Mattheüs 25:1-13). Vroeger dacht ik nog even dat vanaf Mattheüs 24:36 tot het eind van het hoofdstuk (vers 51), het ging over het einde van de wereld, einde de planeet aarde, in plaats van over de wederkomst van Jezus in oordeel tegen Israël. Logischerwijs volgde daaruit dat hoofdstuk 25 (de oordeel gelijkenissen), betrekking had op een algeheel oordeel bij het vergaan van de planeet aarde. Dat zou een verschuiving teweegbrengen van toen naar een paar duizend jaar later en dat zou dus niet belangrijk voor de toenmalige toehoorders. Sprak Jezus toen al tegen ons i.p.v. tegen zijn toehoorders? Er klopt hier iets niet. De op handen zijnde komst van de Jezus in oordeel en vergelding tegen Jeruzalem is het thema van hoofdstuk 24 en is in overeenstemming met de profetieën van Maleachi, Johannes de Doper en Jezus’ eerdere onderwijs en gelijkenissen. Het zou volbracht worden voordat sommigen van hun zouden sterven. Van vers 36 tot aan het eind van het hoofdstuk (vers 51), moedigde Jezus hen, de weinigen die er nog waren, om waakzaam te blijven. Helaas zijn de schrijvers na vers 51 met een nieuw hoofdstuk begonnen, als zou het onderwerp zijn veranderd, maar dat is niet zo. Het woordje “dan” in hoofdstuk 25:1 geeft aan dat hoofdstuk 25 een vervolg is op hoofdstuk 24. De gelijkenis van de dwaze maagden werd gesproken tegen de toen aanwezige Joden en niet tegen hele wereld. Hoewel je de details op diverse manieren kunt interpreteren, is deze gelijkenis bedoeld voor de Joden die toen leefden, een oproep tot bekering, waarbij de helft Jezus aan zouden nemen en de helft Hem afwezen. Het principe van waakzaam zijn is natuurlijk van toepassing op alle eeuwen, maar dat is in eerste instantie niet het onderwijs van deze gelijkenis. Dit heeft betrekking op “de laatste dagen” toen de mogelijk om te bekeren voor de Joden verlengd werd tot 70 na Christus.

En hoe gaat Jezus de pensioenen regelen?

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 minuten geleden zei vredestichter:

hij heeft ons zoveel wijsheid gegeven, dat we tegenwoordig pensioenen kunnen regelen..

Leg eens uit hoe dat gaat geregeld worden, pro forma:

Pensioenen onbetaalbaar

Het WEF verwacht dat over een tijd de pensioenen onbetaalbaar worden. Belangrijkste redenen hiervoor zijn:

  • Er komen steeds minder mensen die de pensioenen moeten betalen door het dalend aantal geboortes. Terwijl mensen wel steeds langer leven en dus langer pensioen krijgen.
  • De economische groei is lager, waardoor pensioentegoeden minder snel groeien dan vroeger.
  • Minder mensen hebben later waarschijnlijk een goede pensioenregeling. Dat komt door de stijging van het aantal deeltijdwerkers en het dalend aantal werknemers met vaste contracten.

Wanneer de pensioensystemen van China en India bij de andere grote pensioensystemen worden opgeteld, ontstaat er in totaal een pensioentekort van 400.000 miljard dollar. Dat is vijf keer zo veel als de huidige omvang van de wereldeconomie. De enige manier om ervoor te zorgen dat pensioenen betaalbaar blijven, is door langer door te werken.

http://weblog.independer.nl/productnieuws/world-economic-forum-voorspelt-gigantisch-pensioentekort-nederland/

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 minuten geleden zei TTC:
11 minuten geleden zei vredestichter:

hij heeft ons zoveel wijsheid gegeven, dat we tegenwoordig pensioenen kunnen regelen..

Leg eens uit

ik ben geen pensioen adviseur, maar in het kader van de ontwikkeling van het Koninkrijk, van 2000 jaar geleden, tot nu is er op dit gebied veel veranderd, nogmaals ik heb er geen verstand van, maar het schijnt te werken, ik ken een hoop mensen die hier nu dankbaar gebruik van maken, 

mocht je verder in details weten, ga ff googelen tis een redelijk bekend fenomeen..

maar wat vind je hier van TTC:

Vele christenen en met name zendelingen en voorgangers hebben nooit gespaard voor hun pensioen, omdat ze ervan overtuigd waren dat Jezus elke moment zou terugkomen. Miljoenen ouders hebben geen visie gehad voor Gods plan met hun kinderen.

Duizenden evangelisten hebben zich te pletter gelopen, omdat ze niet werkten vanuit rust, maar opgejaagd werden door de leugen dat ‘er geen tijd is’, dat God ‘haast’ heeft, dat iedereen ‘zo snel mogelijk’ gered moet worden ‘voor het te laat is’. Talloze bedroevende gevallen van burn out en instorting zijn daar het gevolg van. Ook heel wat huwelijken van christelijke leiders zijn stukgelopen, omdat de man meende dat hij al zijn tijd en energie moest besteden aan het snel-snel-snel redden van wie nog te redden viel, omdat Jezus elke dag kon komen. Ze gaven geen tijd aan hun vrouw of kinderen en veroorzaakten diepe trauma’s van vaderloosheid in de harten van hun kinderen.

De onbijbelse roep ‘Jezus komt spoedig’ heeft veel meer verwoesting aangericht onder christenen, dan welke andere lering ook.

Het heeft zelfs aanleiding gegeven voor vele sektarische groeperingen om alle bezittingen te verkopen, en zelfs massaal zelfmoord te plegen, omdat ze geloofden dat Jezus zou terugkomen. 

12 minuten geleden zei TTC:

is door langer door te werken.

we worden ook steeds ouder, dus je beantwoord je eigen vraag, wat een vooruitgang he, vergeleken met 50, 100, 200, jaar geleden, 

ik ben hoop vol gestemd, vergelijk eens met de middeleeuwen in Nederland, gemiddelde leeftijd ongeveer 40 , had je niet eens een pensioen nodig !! 

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 minuten geleden zei vredestichter:

ik ben geen pensioen adviseur, maar in het kader van de ontwikkeling van het Koninkrijk, van 2000 jaar geleden, tot nu is er op dit gebied veel veranderd, nogmaals ik heb er geen verstand van, maar het schijnt te werken, ik ken een hoop mensen die hier nu dankbaar gebruik van maken, mocht je verder in details weten, ga ff googelen tis een redelijk bekend fenomeen.. maar wat vind je hier van TTC: Vele christenen en met name zendelingen en voorgangers hebben nooit gespaard voor hun pensioen, omdat ze ervan overtuigd waren dat Jezus elke moment zou terugkomen. Miljoenen ouders hebben geen visie gehad voor Gods plan met hun kinderen. Duizenden evangelisten hebben zich te pletter gelopen, omdat ze niet werkten vanuit rust, maar opgejaagd werden door de leugen dat ‘er geen tijd is’, dat God ‘haast’ heeft, dat iedereen ‘zo snel mogelijk’ gered moet worden ‘voor het te laat is’. Talloze bedroevende gevallen van burn out en instorting zijn daar het gevolg van. Ook heel wat huwelijken van christelijke leiders zijn stukgelopen, omdat de man meende dat hij al zijn tijd en energie moest besteden aan het snel-snel-snel redden van wie nog te redden viel, omdat Jezus elke dag kon komen. Ze gaven geen tijd aan hun vrouw of kinderen en veroorzaakten diepe trauma’s van vaderloosheid in de harten van hun kinderen. De onbijbelse roep ‘Jezus komt spoedig’ heeft veel meer verwoesting aangericht onder christenen, dan welke andere lering ook. Het heeft zelfs aanleiding gegeven voor vele sektarische groeperingen om alle bezittingen te verkopen, en zelfs massaal zelfmoord te plegen, omdat ze geloofden dat Jezus zou terugkomen. 

Als wachten op Godot? 

Link naar bericht
Deel via andere websites
14 minuten geleden zei TTC:

Leg eens uit hoe dat gaat geregeld worden, pro forma:

Pensioenen onbetaalbaar

Het WEF verwacht dat over een tijd de pensioenen onbetaalbaar worden. Belangrijkste redenen hiervoor zijn:

  • Er komen steeds minder mensen die de pensioenen moeten betalen door het dalend aantal geboortes. Terwijl mensen wel steeds langer leven en dus langer pensioen krijgen.
  • De economische groei is lager, waardoor pensioentegoeden minder snel groeien dan vroeger.
  • Minder mensen hebben later waarschijnlijk een goede pensioenregeling. Dat komt door de stijging van het aantal deeltijdwerkers en het dalend aantal werknemers met vaste contracten.

Wanneer de pensioensystemen van China en India bij de andere grote pensioensystemen worden opgeteld, ontstaat er in totaal een pensioentekort van 400.000 miljard dollar. Dat is vijf keer zo veel als de huidige omvang van de wereldeconomie. De enige manier om ervoor te zorgen dat pensioenen betaalbaar blijven, is door langer door te werken.

http://weblog.independer.nl/productnieuws/world-economic-forum-voorspelt-gigantisch-pensioentekort-nederland/

Ik begrijp niet goed waarom de pensioenen onbetaalbaar worden. Kun je dat eens inhoudelijk uitleggen.

Citaat

Er komen steeds minder mensen die de pensioenen moeten betalen door het dalend aantal geboortes. Terwijl mensen wel steeds langer leven en dus langer pensioen krijgen.

Dit is op te vangen door te korten op de pensioenen (wat in Nederland al gebeurt). Verder heeft het ook met he systeem te maken. Als iemand spaart voor zijn eigen pensioen betekent dit dat er op basis van de sterftetabellen minder uitgekeerd gaat worden. Als het een systeem is waarbij direct betaald wordt (zoals bij de AOW) dan gaat dat systeem failliet als je geen maatregelen neemt. Zo zien ik en velen met mij in Nederland dAOW leeftijd naar achteren schuiven. Ik meen dat 50plus dat nog wilde terugdraaien om zo de jeugd de rekening in de schoenen te schuiven.

Citaat

De economische groei is lager, waardoor pensioentegoeden minder snel groeien dan vroeger.

Zie mijn vorige opmerking.

Citaat

Minder mensen hebben later waarschijnlijk een goede pensioenregeling. Dat komt door de stijging van het aantal deeltijdwerkers en het dalend aantal werknemers met vaste contracten.

Dan bouwt men geen of weinig  pensioen op en krijgt men dus geen of minder pensioen. Dat heeft dan toch geen invloed op de betaalbaarheid?

Ik weet niet zo goed wat er wordt bedoelt met het optellen van de pensioensystemen van China en India. En wordt ook niet gesproken over de invloed van Afrika als continent waar volgens mij nauwelijks pensioensystemen zijn. Het artikel is een ratjetoe aan informatie waarbij het onduidelijk is of men het nu over de hele wereld heeft of alleen Nederland of alleen het westen etc... Er wordt volstrekt aan voorbijgegaan dat als in China een pensioensysteem instort dat het ABP hier in Nederland daar niet de dupe van wordt.

Voor jou beeld, het ABP had in 2015 344 miljard invermogen, keerde 9,4 miljard uit aan pensioenen en incasserde 8,4 miljard aan premies en had een beleggingsresultaat van 43,5 miljard! Als er een land is waar (misschien wel te) goed voor het pensioen wordt gezorgd is het Nederland wel. Kun je uitleggen wat nu precies de boodsdchap is die je met dit soort knip en plakwerk wilt overbrengen?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Om weer even op de eindtijd terug te komen: Er gebeuren toch wel heel bijzondere dingen de laatste jaren, vooral in landen waar men er nog voor openstaat. Wat denken jullie van het onderstaande filmpje? Ik garandeer je dat dit gewoon echt is. Er waren heel veel mensen bij. Geen mensentrucjes. Er is hoop, mensen, vooral als het allemaal zo hopeloos lijkt. |:)

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
15 minuten geleden zei Mullog:

Ik begrijp niet goed waarom de pensioenen onbetaalbaar worden. Kun je dat eens inhoudelijk uitleggen.

Dit is op te vangen door te korten op de pensioenen (wat in Nederland al gebeurt). Verder heeft het ook met he systeem te maken. Als iemand spaart voor zijn eigen pensioen betekent dit dat er op basis van de sterftetabellen minder uitgekeerd gaat worden. Als het een systeem is waarbij direct betaald wordt (zoals bij de AOW) dan gaat dat systeem failliet als je geen maatregelen neemt. Zo zien ik en velen met mij in Nederland dAOW leeftijd naar achteren schuiven. Ik meen dat 50plus dat nog wilde terugdraaien om zo de jeugd de rekening in de schoenen te schuiven.

Zie mijn vorige opmerking.

Dan bouwt men geen of weinig  pensioen op en krijgt men dus geen of minder pensioen. Dat heeft dan toch geen invloed op de betaalbaarheid?

Ik weet niet zo goed wat er wordt bedoelt met het optellen van de pensioensystemen van China en India. En wordt ook niet gesproken over de invloed van Afrika als continent waar volgens mij nauwelijks pensioensystemen zijn. Het artikel is een ratjetoe aan informatie waarbij het onduidelijk is of men het nu over de hele wereld heeft of alleen Nederland of alleen het westen etc... Er wordt volstrekt aan voorbijgegaan dat als in China een pensioensysteem instort dat het ABP hier in Nederland daar niet de dupe van wordt.

Voor jou beeld, het ABP had in 2015 344 miljard invermogen, keerde 9,4 miljard uit aan pensioenen en incasserde 8,4 miljard aan premies en had een beleggingsresultaat van 43,5 miljard! Als er een land is waar (misschien wel te) goed voor het pensioen wordt gezorgd is het Nederland wel. Kun je uitleggen wat nu precies de boodsdchap is die je met dit soort knip en plakwerk wilt overbrengen?

Eigenlijk is er helemaal geen pensioenprobleem, tenzij we binnen hetzelfde denkkader blijven denken. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 minuten geleden zei Willempie:

Er is hoop, mensen, vooral als het allemaal zo hopeloos lijkt. |:)

Toch zullen hier ook sommige van zeggen 

net als toen 

ze zijn vol van zoete wijn 

maar je hebt gelijk willempie 

God gaat door, het is niet meer te stoppen 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • sjako locked this discussie
  • sjako unlocked this discussie
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid