Spring naar bijdragen

Goedkoop scheren


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 254
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

Een man moet gewoon van zichzelf niet te veel borsthaar hebben, idealiter.
knipoog_dicht.gif
Maar als het wel zo is, liever waxen dan scheren, borststoppeltjes zijn het toch ook niet helemaal namelijk.

Waxen lijkt me wel pijnlijk. Gelukkig heb ik er niet zoveel last van eerlijk gezegd er groeit niet zoveel bij mij. Wat dat betreft ben ik gezegend smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Quote:

Ik heb vandaag die Max scheermesjes gebruikt. Ze zijn een stuk scherper dan de scheermesjes van Merkur dus gladder resultaat. Ik denk dat ik hierna eens een pakje van Feather ga bestellen. De zogenaamde samurai zwaarden onder de scheermesjes. Dat wil ik beleven.
puh2.gif

Ik heb ze ook geprobeerd die supermaxmesjes en ze scheren net zo goed als de gillette blue mesjes.

Toevallig gaf ik laatst 3 pakjes van 10 stuks supermaxmesjes weg aan mijn oudere broer en die heeft ze ook geprobeerd en was ook zeer tevreden en kocht zelf ook een aantal doosjes van 200 stuks.

Ze zijn kwaliteitief inderdaad erg goed. Ik had er iets minder van verwacht omdat het een goedkoper merk was, maar het zijn zeer goede mesjes, dus mij viel het ook niet tegen inderdaad. Is soms een beetje een kwestie van verschillende typen uitproberen.

Heb je de mesjes in combinatie met de merkur 39C slanted gebruikt?

Ik denk zelf misschien toch dat de slant editie van de merkur solingen houder wel beter scheert dan de Mach3 door de manier waarop dit scheermes geconstrueerd is.

In combinatie met dit mesje lever het goed werk af.

Heb zelfs een gillette milady uit 1921 gescored helemaal goldplated, dus vooral een verzamelobject. Heb um 1 keer geprobeerd met zo'n supermax mesje en ook dat scheerde perfect. Later kwam ik er pas achter dat het een scheermes was voor dames die er hun oksels mee schoren. Viel me op dat het inderdaad wel een heel kort handvat heeft. Maar nietemin de scheerkop heeft exact dezelfde grootte en vorm als al die andere scheermessen voor mannen uit die tijd. Niet verwonderlijk dat je je er als man ook gewoon je baard mee kan scheren, want het principe is voor de rest hetzelfde, alleen het uiterlijk van dit scheermes is wat vrouwelijker, klein hanvat, en een doosje met roze stof aan de binnenkant.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ja ik gebruik de merkur 39C slanted. Tot grote tevredenheid.

Ik gebruik de 39C nu pas 2 weken naar tevredenheid. Het is niet zo dat het een slecht scheermeshoudertje is, maar je hebt snel wondjes in het begin juist omdat dit scheermes gemaakt is met een schuine kop om zo glad mogelijk en dicht mogelijk op de huid af te scheren.

In het begin had ik veel kleine wondjes overal door het scheren met dit scheermes. Veel mensen zullen dan misschien afhaken. Maar het is even een leerproces als je daar eenmaal doorheen bent merk je pas waarom de Merkur 39C zo'n goed scheermes is(zelfs 1 van de betere dubbelzijdige scheermessen!!), maar het is wel een scheermes waarbij je bereid moet zijn er even aan te wennen en de techniek aan te leren.

De Merkur solingen 39c slanted is ook juist een meer agressief scheermes omdat het juist voor de zwaardere baard ontworpen is. Het hoort bij dit type, maar als je een beginneling bent die altijd een Mach3 heeft gebruikt, en je stapt over op de 39c en je gaat op dezelfde manier scheren als bij een Mach3 waar je wel druk op kan zetten, dan loop je een wondje of sneetje op. Dus je moet je techniek aanpassen aan het type scheermes wat je gebruikt dan gaat het goed. Daarom is de 39c misschien niet aan te bevelen voor een beginneling die net leert om met een dubbelzijdig scheermes te scheren, dan kan je beter een minder agressief scheermeshoudertje aanschaffen zoals het Lord scheermeshoudertje wat ik in een filmpje liet zien. Die zijn relatief goedkoop (8,95 euro ipv 39 euro voor een merkur 39 c) en ze zijn wat minder agressief.

Ik moest alleen even een periode van een paar weken hebben om de techniek aan te leren, en te leren om niet te hard op het mes te drukken. Als je dat eenmaal doorhebt scheer je superglad zonder wondjes.

Je merkt dat de merkur 39c ontzettend zwaar is aan de kop dus je moet gewoon het gewicht van het scheermes het werk laten doen zonder er zelf met je hand nog druk op te zetten. Dat was iets wat ik even door moest krijgen. Het Duurde met dit dubbelzijdig scheermessysteem even voor ik het doorhad, maar ik scheer me nu zonder problemen met de Merkur Solingen 39c en heb nu door hoe geweldig glad dit scheermes scheert. Ik hoef nooit meer een Mach3, echte mannen scheren met dit type scheermes knipoog_dicht.gif Of een klapmes, maar dat durf ik nog niet smile.gif

Als je de techniek niet doorkrijgt en je blijft koppig hard op dit scheermes drukken ja dan houd je inderdaad wondjes na het scheren. de kunst is met de 39c of de 37c om niet hard te drukken. Je merkt dat je een heel glad resultaat krijg zonder dat je ook maar hard met je scheermes op je gezicht hoeft te drukken omdat het gewicht van het scheermes aan de top in feite al genoeg is.


Samengevoegd:

Quote:

Ik zag je naam staan en dacht: "Ha weer een promo film".
widegrin.gif

Ik wil binnenkort een keer een filmpje opnemen over hoe ik met diverse type scheermeshoudertjes scheer in de badkamer. Maar dat duurt nog even. Het verduidelijkt alles nog meer, en je kan onderwijl vertellen waar je mee bezig bent wat de voordelen zijn van het type scheermes waar je op dat moment mee scheert, welke produkten ik gebruik etc..

En dan het scheerresultaat laten zien knipoog_dicht.gif Dat zijn mijn plannen die ik nog heb, maar daar moet ik even een keer de tijd voor nemen zal nog even duren.

Moet me dan ook even 2 dagen niet scheren om zo duidelijk mogelijk het begin en eindresultaat te laten zien smile.gif Een dergelijk filmpje wil ik nog maken. smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid