Spring naar bijdragen

Bijbel in 1 jaar lezen


Aanbevolen berichten

  • 1 month later...
  • Antwoorden 269
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Ik probeer iedere dag een deel uit de bijbel te lezen. Gewoon het deel waar de bladwijzer is blijven steken de vorige dag.. of waar ik tussen in slaap gevallen ben. Simpel. Ik lees niet op een bepaald tempo of ik wil niet minstens xyz hoofdstukken lezen. Ik lees er één en wil ik er meer dan lees ik verder. Soms lukt het soms lukt het niet. De wereld ligt vast in schematjes en als halve autist ben ik daar dol op, maar dit hoeft van mij niet vast te liggen.

Daarnaast lees ik de delen die ik met mijn begeleider bespreek aan de hand van teksten die hij me stuurt.. smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...

Quote:

Ik hou me eraan vast dat er op dit forum mensen zijn die het is gelukt.

En al lukt het soms even niet, dan kun je het altijd weer later oppakken. Ooit krijg je 'm wel uit.


Samengevoegd:

Quote:

Ben sinds kort ook met de tweede poging bezig. Dat moet vast lukken, aangezien de eerste poging ook succesvol was.
yes.gif

Respect. Ik vond het na één keer ruimschoots welletjes. Zo vroom ben ik nou ook weer niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb het NT en de pentateuch destijds wel volledig gelezen maar toen was ik het beu ofzo. bloos.gif Sinds kort zijn lief en ik wel bezig om elke dag twee hoofdstukken te lezen, we wisselen een beetje af per boek, dus we lezen wel een heel boek chronologisch uit maar we lezen de boeken niet in de "juiste" volgorde. Het gaat meer zo van "oh, ik wil marcus!" "pffff, moet dat echt? nou goed dan, maar dan wil ik daarna wel spreuken gaan doen hoor!" enzo. knipoog_dicht.gif Maar tot nu toe werkt het wel, het samen met iemand anders doen motiveert ook om bij te blijven, en je hebt gelijk iemand om dingen die je niet goed snapt of waar je vragen bij hebt mee te bespreken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Zelf ben ik nog altijd bezig met die lectio continua. Ben nu in 1 Koningen bezig en lees zo'n 1 á 2 hoofdstukken per dag. Ik koppel het (op dit moment) aan mijn morgen- en avondgebed, zodat het onderdeel daarvan wordt en ik het dus minder snel zal laten liggen.

De kunst is soms dan ook om gewoon dóór te lezen, zonder er altijd diepzinnige gedachten bij te willen hebben of zo. Laat de tekst maar spreken, of niet. Oninteressante stukken kun je best wel wat sneller doorlezen en bij boeiende stukken kun je best iets langer stilstaan. Zelf doe ik gemiddeld zo'n vijf minuten per hoofdstuk, afhankelijk natuurlijk van hoe lang het hoofdstuk is, en dat is ook voldoende.

Als je eenmaal in het ritme zit, is het dan ook wel aan te raden om na Openbaringen (of Apokalyps) gewoon weer opnieuw bij Genesis te beginnen. Dan blijft het ritme bestaan en blijf je ook de Schrift lezen. Je moet dan ook niet gaan lezen omdat je binnen een jaar de Schrift uit wilt hebben, of om wat voor (hoogstaand) doel dan ook te halen. Je moet eigenlijk gewoon gaan lezen om het lezen zelf, zonder enige pretentie.

Naast dit doorlezen kun je ook zo af en toe of wat regelmatiger tijd vrijmaken om bepaalde Schriftgedeelten wat nader te bestuderen en (biddend) te overwegen. Dat kan een gedeelte zijn dat je tijdens het doorlezen tegenkwam, of het gedeelte waar de preek afgelopen zondag over ging, of het gedeelte uit een dagboekje dat je misschien volgt. Maar blijf wel ook doorlezen. knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid