Spring naar bijdragen

HJW4

Members
 • Aantal bijdragen

  751
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

 1. Like
  HJW4 ontving een reactie van Hopper in Wat doe je als je het niet met het beleid van je kerk eens bent ?   
  Volgens de bijbel de liefde het belangrijkst en niet het geloof, dus kan het nooit (bijbels gezien) zo zijn dat je alleen door geloof gered kan worden.
 2. Like
  HJW4 reageerde op Fundamenteel in Vies van woorden...   
  Liefde kent meer dan 1 definitie maar het is de onvoorwaardelijke liefde die wellicht het meest puur is. Hoe fout ze ook doen, je blijft van ze houden. Maar uw meeste naasten, zeggen ook vaak dingen die je niet wilt horen. Die strengheid typeert ook liefde.
 3. Like
  HJW4 ontving een reactie van Breuk in Waarom heeft God de slang/satan in het Hof van Eden geplaatst/toegelaten?   
  Heb ik weinig gehad, maar dat is een geheel ander issue. Ook de gidsen op het gebied van relaties en opvoeding zijn subjectief, de meningen kunnen behoorlijk verschillen.
  We staan deels op de schouders, het is aan ons om verder te mogen trekken. We kunnen de schouders als vaststaand zien en alles wat daaruit voortkomt. We kunnen ook verder klimmen, ook in het onbekende. Nieuwe zaken ontdekken.
   
 4. Like
  HJW4 reageerde op Flawless victory in iedereen is in zekere mate racistisch   
  Ik begin juist wat meer begrip voor de wokebeweging te krijgen, omdat ik voor woke werd uitgemaakt omdat ik begrip heb voor de LHBTIQ-ers.  Klaarblijkelijk is de wokebeweging dan nodig omdat er klaarblijkelijk  flink wat homohaat aanwezig is. De paus heeft het zegenen van homoseksuele relaties van de week officieel goedgekeurd.  Hij vindt dat homoseksualiteit het naderen tot God niet in de weg hoeft te staan. Een goede zaak vind ik. 
 5. Like
  HJW4 reageerde op Flawless victory in iedereen is in zekere mate racistisch   
  Dat ben ik met je eens.
   

  Dat  jonge kinderen niet belast moeten worden met seksuele vraagstukken en gendervraagstukken ben ik ook met je eens.  De genderproblematiek is aardig aan het doorslaan, dat ben ik ook met je eens. Mijn nichtjes mochten afgelopen jaar op de basisschool al geen cadeautjes meer knutselen voor Moederdag en Vaderdag. Die kinderen, van vijf en acht jaar, deden dat nou juist zo graag. 
   

  Het is een uiterst klein percentage dat spijt heeft na een transitie. 0,5 procent. 
   

  Zolang LHBTIQ+-ers uitgescholden, gepest en gediscrimineerd worden heeft de overheid in de vorm van het onderwijs wel een taak in het opvoeden van kinderen.   Voordat Corona uitbrak waren er vrijwel wekelijks incidenten van anti-homo geweld in het nieuws. Door Corona zijn velen dat vergeten. De wokebeweging is er niet voor niets, dat komt ergens uit voort en dat is de haat tegenover mensen die “anders” zijn zoals in dit geval de LHBTIQ+-gemeenschap. 
   
 6. Like
  HJW4 reageerde op Hermanos2 in iedereen is in zekere mate racistisch   
  Inderdaad. Jezus neemt de zonde weg. Maar niet door ervoor te sterven. Dat klopt gewoonweg niet. Jezus vergaf al ruimhartig toen hij gewoon nog op aarde rondliep. 
 7. Like
  HJW4 reageerde op Dat beloof ik in iedereen is in zekere mate racistisch   
  Dat zijn 7 a 8 oordelen in één post. Dat is me wel duidelijk. Alleen besef je het zelf niet.
 8. Like
  HJW4 ontving een reactie van Petra. in iedereen is in zekere mate racistisch   
  Hierin heb je in zekere zin gelijk. Fundamenteel mag openlijk de racist uithangen, Barnabas mag anderen uitschelden voor schoft en jij mag niet stellen dat alle natuurmensen racist zijn.
  Twee punten moet je daarbij bedenken:
  - je pikte de verkeerde post eruit te rapporteren. Ik stelde namelijk nergens dat iedereen racistisch is. Je rapporteert dus iets dat niet gezegd is.
  - iedereen is het wel redelijk zat dat je constant loopt te drammen over de natuurmens. Ook Sjako is daar blijkbaar wel redelijk klaar mee.
 9. Like
  HJW4 ontving een reactie van Dat beloof ik in iedereen is in zekere mate racistisch   
  Hierin heb je in zekere zin gelijk. Fundamenteel mag openlijk de racist uithangen, Barnabas mag anderen uitschelden voor schoft en jij mag niet stellen dat alle natuurmensen racist zijn.
  Twee punten moet je daarbij bedenken:
  - je pikte de verkeerde post eruit te rapporteren. Ik stelde namelijk nergens dat iedereen racistisch is. Je rapporteert dus iets dat niet gezegd is.
  - iedereen is het wel redelijk zat dat je constant loopt te drammen over de natuurmens. Ook Sjako is daar blijkbaar wel redelijk klaar mee.
 10. Like
  HJW4 ontving een reactie van Flawless victory in Christendom en LHBTIQ+ 💞🌈   
  Het superioriteitsgevoel van hetero’s inderdaad. Dat zit erachter. Dan komt er een keer een tegenbeweging, dat gebeurt nu. Of die doorschiet, daar kun je het over hebben.
  Dat houdt diversiteit inderdaad in. Het is zoeken naar een balans. Het mag geen voedingsbodem voor discriminatie of geweld tegen homo’s zijn. Mee eens ?
 11. Like
  HJW4 ontving een reactie van Flawless victory in Christendom en LHBTIQ+ 💞🌈   
  Ik kan de link zo niet plaatsen op de IPad. Ik Google op “pvv aanhang het meest positief over homo’s” en zie dan de sites van de Volkskrant en Allochtonie. Zij verwijzen beide naar een SCP onderzoek. Hopelijk kun je het zo vinden.
  De PVV is wel voor de rechten, de achterban een stuk minder.
 12. Like
  HJW4 reageerde op Robert Frans in iedereen is in zekere mate racistisch   
  Het is denk ik meer zo dat het soms érg ingewikkeld is om níét racistisch te zijn, wanneer men al jouw woorden zo racistisch mogelijk interpreteert vanwege jouw achtergrond. Wat natuurlijk al racistisch an sich is, maar dat mag dan weer wel. Verschillende bevolkingsgroepen maken daarbij gebruik van vrij specifiek eigen jargon en accepteren het vervolgens niet als jij dat jargon niet één op één overneemt, of verkeerd gebruikt. Als het jargon dan ook nog vrij complex en obscuur is, dan wordt correct spreken zacht gezegd nogal een mijnenveld. Zo zijn de verschillende letters van het queer-alfabet soms nogal triviaal en lastig uit elkaar te halen en worden ze zelfs door queers nogal eens door elkaar heen gebruikt. Denk aan een non-binair die zich homo noemt, terwijl homoseksualiteit nu juist heel specifiek over mannen die op mannen valt gaat. Er is immers ook een speciale letter voor lesbiënnes. Hoe kun je dáár nu wijs uit worden? Toch wordt je al snel als bigot gezien als je daar niet foutloos correct mee omgaat, of sommige dingen gewoon wat aanstellerig vindt.
  Helemaal ingewikkeld is het als Pietje voor Jantje gaat invullen dat Jantje gediscrimineerd of gekwetst wordt met jouw handelen, terwijl Jantje dat misschien helemaal niet zo vindt. Dus dan doe je het eindelijk eens goed voor Jantje, begint Pietje ineens te klagen... Zo hoorde ik laatst van een cabaretier dat een toeschouwer boos werd omdat hij kwetsende grappen zou maken over blinden, terwijl een daadwerkelijke blinde in de zaal hartelijk kon lachen om zijn grappen. En zag ik een filmpje over hoe Amerikanen het culturele toe-eigening vonden als je als mede-Amerikaan stereotiepe Mexicaanse kleding zou dragen, terwijl Mexicanen in Mexico zelf daar helemaal geen problemen mee hadden. Zo vinden ook Japanners het helemaal geen bezwaar als je als westerling kimono's draagt, zolang je het maar correct doet. En ken je dat verhaal van die school die omwille van moslims geen kerstboom wilde optuigen? Voor de moslimscholieren zelf was die boom echter helemaal geen probleem en zij ergerden zich juist weer aan de negatieve publiciteit die daaruit ontstond. Niet zelden zijn mensen die het voor anderen opnemen veel lastiger en vervelender in de omgang dan die anderen zélf...
  Nóg complexer wordt het als het tegengaan van discriminatie niet wederzijds is. Een vrouw die een functie niet krijgt omwille van een man, wordt gediscrimineerd, maar een man die een functie niet krijgt omwille van een vrouw, wordt níét gediscrimineerd. Daar worden dan allerlei redenen en achtergronden voor bijgehaald, zodat discriminatie dan weer wél mag. Of wat dacht je van een vooral Surinaamse woonwijk, waar een blank stel werd weggepest? Zou een vooral blanke wijk eens bij een Surinaams stel moeten doen... Er zijn dus verschillende dubbele maatstaven, zodat wat bij de ene bevolkingsgroep acceptabel is, bij een ander weer volstrekt onacceptabel blijkt te zijn. En men vindt áltijd wel een reden waarom zij wél mogen discrimineren en de ander niet. Maar al die redenen komen op hetzelfde neer, namelijk dat de ander stom is en daarom gediscrimineerd moet worden om hopelijk minder stom te worden. Of die ander nu blank, zwart, hetero, queer, seculier of moslim is.
  Al deze vormen van uitsluiting vallen echter in het niets bij wat je échte, diepgaande discriminatie zou kunnen noemen. Namelijk het tegen een hongerloontje laten werken van arbeiders en zelfs kinderen voor onze goedkope spullen, louter omdat ze in het buitenland wonen (en soms zelfs dat niet eens, getuige hoe we met seizoensarbeiders hier omgaan), terwijl we zulke omstandigheden bij onze eigen burgers volstrekt niet zouden accepteren. Het meedogenloos uitbuiten van de omgeving van arme landen voor onze eigen luxe-artikelen en voedselovervloed, in plaats van de mensen zélf daar te laten profiteren van haar vruchten. Zelfs onder dieren discrimineren we; met honden gaan we totaal anders om dan met varkens, terwijl het beiden intelligente, mooie dieren zijn. En vervolgens klagen als andere landen hierin andere keuzes maken en honden eten. Wij vinden onszelf blijkbaar belangrijker en meer ontwikkeld dan die anderen en willen dat graag zo houden.
  Maar gek genoeg hoor je over deze vormen van ongelijkheid weer veel minder...
 13. Like
  HJW4 reageerde op Hermanos2 in iedereen is in zekere mate racistisch   
  Ik schrijf alleen maar op wit papier. En lust alleen maar blanke vla. 
  Ik heb deze post gerapporteerd. Aangezien je eergisteren schreef alleen maar voor jezelf te schrijven zul je het vast heel fijn vinden als iedereen je op negeren zet. Dan ben je meteen van ons gezeur af. 
 14. Like
  HJW4 ontving een reactie van Petra. in Het sterke geslacht: waarom vrouwen genetisch superieur zijn.    
  De afschuifpolitiek die je in het paradijsverhaal zag, zit er bij veel eigentijdse heren nog steeds goed in. Sinds Adam hebben die personen blijkbaar niets bijgeleerd. Weglopen van de eigen verantwoordelijkheid.
 15. Like
  HJW4 ontving een reactie van Flawless victory in Christendom en LHBTIQ+ 💞🌈   
  Ook zij doen helaas. Ook het denken en het verspreiden van negativiteit over homosexualiteit leidt tot een voedingsbodem voor geweld.
 16. Like
  HJW4 reageerde op Hermanos2 in Waarom heeft God de slang/satan in het Hof van Eden geplaatst/toegelaten?   
  Goddelijk dekt de lading niet. Het gaat erover of Jezus een god is, of God zelf. 
  Op het www vind je meerdere artikelen van niet christenen die stellen dat jesaja 53 over een persoon gaat. Maar ik geef toe dat Jesaja een poëtisch boek is en dat het daarom moeilijk is om letterlijk uit te leggen. Want poëzie kent geen grenzen. Dus ik geef die ruimte wel waar mensen zoals Mart die ruimte niet geven. De poëzie van Jesaja lees ik als onderdeel van de Schrift. 
 17. Like
  HJW4 ontving een reactie van Hermanos2 in Waarom heeft God de slang/satan in het Hof van Eden geplaatst/toegelaten?   
  Het was mijn punt dat voor veel christenen het overduidelijk is dat Jezus God is. En dat daar vast veel filmpjes over zijn. Toch moet er ruimte zijn voor andere visies.
  Ik vind beide uitleggen van Jesaja prima. Als het die persoon helpt om vastigheid te vinden in het leven, wie ben ik om dat onderuit te schoffelen. Laat het naast elkaar bestaan. 
  Her klopt dat Mart geen tot heel weinig ruimte geeft voor andere meningen. Zijn meningen zijn vaak wel heel goed onderbouwd, en dan neem ik de info graag tot mij. Wetende dat het een mening is en geen absolute waarheid.
  Of Jezus een god is of God zelf……ik heb geen idee. Het is voor mij ook niet relevant. Het verandert niets aan mijn motivatie of richting.
 18. Like
  HJW4 ontving een reactie van Dat beloof ik in verkiezingen, hallo?   
  Ik had ook niet aangegeven dat het moeilijk zou zijn en had al aangegeven dat het komt door fout onderwijsbeleid.
 19. Like
  HJW4 reageerde op Petra. in Het sterke geslacht: waarom vrouwen genetisch superieur zijn.    
  Whoehahaha: Nice pun  
  (Alhoewel.... we hebben net geleerd dat vergeestelijking het vlees zwakker maakt.. dus dat wordt wat met die nonnen. 
   
  Een priester rijdt in zijn auto langs een nonnetje dat op de stoep loopt. Hij geeft haar een lift. Terwijl zij in stapt valt haar habijt open en laat zij een prachtig lang been zien. De priester kan zich niet beheersen en legt zijn hand op haar dij. De non kijkt hem aan en zegt vriendelijk: “Denk aan psalm 129, vader.” De priester trekt verschrikt zijn hand weg en verontschuldigt zich. Maar na een tijdje wordt de verleiding toch te groot en hij legt weer zijn hand op haar dij. “Denk aan psalm 129,” zegt het nonnetje opnieuw. “Sorry, zuster, het vlees is zwak”, zegt de priester. Bij het klooster aangekomen, stapt de non uit en glimlacht veelbetekenend naar de priester. Die rent naar zijn cel en slaat de bijbel open op psalm 129, en leest: “Gaat voort en zoek, omhoog en verder omhoog, want daar is de glorie.”
 20. Like
  HJW4 ontving een reactie van Breuk in Waarom heeft God de slang/satan in het Hof van Eden geplaatst/toegelaten?   
  Gaat het niet vooral om de relatie tussen God en jou ? Maakt het daarin een wezenlijk verschil hoe de relatie tussen God en Jezus is ?
  Je stelt “ als enige”. Zelf zou ik zeggen “als eerste”.
 21. Like
  HJW4 reageerde op Petra. in Het sterke geslacht: waarom vrouwen genetisch superieur zijn.    
  Degene met het zwakste vlees is dan....top poster in dit topic: Hopper met 23 posts. 😄
   
   
 22. Like
  HJW4 reageerde op Petra. in De doodstraf in de Bijbel   
  En Wie moeten er dan de doodstraf krijgen en Wie mag dat bepalen en Wie wil dat uitvoeren ? 
   
   
 23. Like
  HJW4 reageerde op Hermanos2 in Christendom en LHBTIQ+ 💞🌈   
  https://billmuehlenberg.com/2020/03/22/difficult-bible-passages-1-corinthians-215/
  Goede uitleg betreffende Hoppers meest misbruikte vers. 
 24. Like
  HJW4 ontving een reactie van Hopper in Christendom en LHBTIQ+ 💞🌈   
  Al dan geen knop gebruiken maakt geen verschil. Negeren is negeren en is voor de natuurmens.
  Er valt immers niks te negeren.
  Ach ja…..dat reflecteren. Een standaard uitvlucht.
  Naastenliefde ? Maar natuurlijk.
 25. Like
  HJW4 reageerde op Flawless victory in Christendom en LHBTIQ+ 💞🌈   
  “Nederlands-gereformeerden willen homo’s met relatie aan het avondmaal en in de kerkenraad
  NIEUWS
   Homoseksuele kerkleden die samenleven in een relatie van liefde en trouw moeten helemaal kunnen meedoen in de Nederlandse Gereformeerde Kerken. Ze zijn welkom aan het avondmaal en kunnen ouderling en diaken worden. De vraag naar een kerkelijke zegen blijft echter nog open.”
  https://www.nd.nl/geloof/protestant/1204579/nederlands-gereformeerden-willen-homo-s-met-relatie-aan-het-a?frommail=true&utm_source=Middagnieuwsbrief&utm_medium=email&utm_campaign=Moslims-zouden-mogen-liegen-voor-hun-geloof--Wat-klopt-daarvan-en-wat-is-de--taqiyya--precies--&utm_content=news-read-more
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid