Spring naar bijdragen

HJW4

Members
 • Aantal bijdragen

  751
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over HJW4

 • Rang
  CrediGup

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Interessant. Wat je zegt, klaagt tegen jezelf. Dat geldt dan uiteraard ook voor jouw woorden. Dan klaag je wel heel veel over jezelf. Ik heb het niet over straffen van extreme zondaars, maar over het extreem straffen. Wraak nemen is dan een beter woord. De doodstraf is wreed en kennen we gelukkig niet meer. Je bent verbaal altijd behoorlijk agressief. Dat is niet vermeend, maar geconstateerd. Wreedheid past niet in Liefde. Je kent de Liefde niet en dat leidt tot deze gedachten. Maar goed, ik laat het hierbij. Ga je mee ? Komen we samen herboren terug ?
 2. Volgens de bijbel de liefde het belangrijkst en niet het geloof, dus kan het nooit (bijbels gezien) zo zijn dat je alleen door geloof gered kan worden.
 3. Er staat nergens dat hen verblinding was gegeven. Dan had Jezus wel andere woorden gebruikt. Je ben altijd redelijk agressief naar anderen, dat is gewoon aantoonbaar. En ook vol oordelen. Dus geen corruptie van mijn kant maar gewoon een feitelijke constatering. En de Liefde is dan ook maar corrupt. Je voelt je meer thuis bij doodstraffen dan bij liefde, dat is helder. En vervolgens een echte jij-bak. Je gaat, bij weerwoord, al heel snel over op de frontale persoonlijke aanval. Dat siert je niet. Inhoudelijk is het weinig. Tja…..zodra de inhoud je niet ondersteunt, beginn
 4. Het wil zeggen dat er geen schuldbesef hoeft te zijn om tot vergeving te komen. Het wil zeggen dat Jezus niet de verdelging en vernietiging nastreeft. Dat waren 2 statements die gemaakt werden en hiermee ontkracht worden.
 5. Dat doe je helaas wel vaker. Heel raar reageren als de inhoud niet meer werkt. Jammer, ik houd het liever op de inhoud.
 6. Voor een mens op deze aarde zal het normaal zijn. Kijk naar de ellende op deze wereld die het gevolg er van is. Onvoorwaardelijke Liefde is de enige pure vorm. Nastreefbaar. De voorwaardelijke liefde die op deze aarde de overhand heeft leidt tot veel ellende. Het is feitelijk niet meer dan een kille, zakelijke overeenkomst en is daarmee feitelijk geen liefde. Sugarcoated, meer ket. Vanuit aards menselijk standpunt kan je gedachte logisch zijn. Zo blijven we wel eindeloos in hetzelfde rondje draaien met alle gevolgen vandien. Nee. Toen Jezus aan het kruis hing zei hij: Va
 7. Zo blijven dan geloof, hoop en liefde en daarvan is de liefde het belangrijkst. Toen Jezus werd gekruisigd zei hij niet: jullie worden overgeleverd en verdelgd en krijgen de doodstraf. Hij zei: Vader, vergeef het hun want ze weten niet wat ze doen. Je projecteert je eigen agressie op God. Liefdeloosheid zal verdwijnen. Niet door verbanning of verdelging. Maar doordat de Liefde er zal zijn.
 8. Dan is je hele verhaal over onvoorwaardelijke liefde dus gewoon gebakken lucht. God roept jou ook op om je vijanden lief te hebben en 70*7 maal te vergeven. Onvoorwaardelijke liefde is de beste vorm ? Liefde is onvoorwaardelijk?
 9. Geen onvoorwaardelijke liefde dus. Maar gelukkig houd jij onvoorwaardelijk van woke-mensen.
 10. Dat zijn de twee geboden en daaraan hangt de ganse wet en de profeten….aldus de bijbel. Mattheus 22 vers 36-40.
 11. Houd die onvoorwaardelijke eens tegen woke-mensen aan. Heb geen verwachtingen van ze, maar heb onvoorwaardelijk lief. Onvoorwaardelijke liefde is inderdaad de beste vorm. Wat is dan de rol van de hel ? Geen verwachtingen….dus ook niet de smalle weg volgen. Volgens jou komt het alleen goed als je de smalle wreef volgt, en dan heeft God dus verwachtingen. God houdt van mensen, uiteindelijk zal iedereen weer terugkeren. God is niets verplicht. Liefde is onvoorwaardelijk. Dus ook het afwijzen van God zal de liefde niet veranderen. Anders is het voorwaardelijk. Jij
 12. Liefde is dynamisch. Niet een stel regels. Liefde is een basishouding en daarmee zeer betrouwbaar en voorspelbaar. En welke betekenis heeft liefde in de bijbel ? Het grote gebod is: heb lief. Negeren of opzij zetten lijkt mij prima. Dus als God iemand haat (bv. de Amalakieten), dan negeert Hij ze gewoon ? Dat ben ik dan weer helemaal met je eens.
 13. Ja, ook satan wordt geliefd. Nee, dat zou ik niet doen, hoe verleidelijk het ook klinkt. Ik acht mijzelf geen beter mens dan Hitler en geen slechter mens dan Florence Nightingale. Ik heb wel de arrogantie te denken dat ik minder stomme dingen heb gedaan dan Hitler en heb de bescheidenheid te beseffen dat ik minder goede dingen heb gedaan dan Florence. Mensen die meer in de afwezigheid van het Licht leven, hebben meer behoefte aan Licht dan mensen die al in lichtere omstandigheden verkeren. Dus als ik zou kunnen reizen en ik zou het Koninkrijk Gods in mij hebben zou ik er ee
 14. Dat klopt. Jezus geeft een ander beeld en corrigeert zaken. Zijn boodschap is een boodschap van Liefde. Houd van God, jezelf, je naaste en zelfs je vijand.
 15. Vervolgens wijs jezelf heel veel racisten aan…… Hierin ben ik het volledig met je eens
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid