Spring naar bijdragen

Fundamenteel

Members
  • Aantal bijdragen

    17.445
  • Geregistreerd

Berichten geplaatst door Fundamenteel

  1. 9 minuten geleden zei Breuk:

    Heel veel is tijdgebonden, maar de visie op seksualiteit natuurlijk niet…

    quod erat demonstrandum

    I rest my case, your honour

    Uw denkwereld moet toch simpel zijn he? Jezelf iets voorliegen, een onelinertje poneren en denken dat je er mee kan weg komen? lol

    Lees jij iets anders dan in de Bijbel? Geef de passages eens die zeggen dat er uitzonderingen zijn voor westerse kerken die bv een homohuwelijk willen zegenen?

    QED

     

    24 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Nogmaals, jij vroeg waar het staat in de Bijbel. Dat heb ik geduid. 

    Dat je vervolgens vind dat die teksten niet meer van toepassing zijn, dat is een heel andere discussie  en dat was je graag ook niet. Jij deed net alsof er niets over in de Bijbel stond en dat klopt dus niet. 

    Het is ondoenlijk om van elke individuele christen te weten welke OT teksten ze afwijst en welke niet. Geweld teksten wel,  tien geboden niet, homo discriminatie bij de ene wel een de ander niet. Brrrr niet te doen. Maar dat was de vraag hier niet. 

    Jouw vraag was wat het stond. Welnu, op vele plaatsen.

    Neen, want die teksten slagen niet op christenen.

    Dus het staat niet in de Bijbel dat wij geweld mogen plegen of anderen moeten bestrijden. Wij hebben geen strijd tegen vlees en bloed maar tegen principaliteiten en andere duisterheden.

    Doe uzelf (en de wereld) een plezier en wijd jezelf eens een paar uur per week toe aan begrijpend lezen. Zonder kennis van begrijpend lezen is de Bijbel veel te moeilijk voor je.

  2. 5 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Is die bevlieging ook al weer over?

    Neen dat was daarvoor nog, dat was in mijn jeugd toen. Ik heb die Rozenkrans die jij bedoelt nog steeds en regelmatig vast.

    4 minuten geleden zei Breuk:

    De Geest van 20 eeuwen terug is dezelfde Geest die nu werkt.   
    Ik zeg niet dat de Geest van het christelijke geloof achterhaald is.  Wat een onzin.  
    De Geest werkt, maar pas op die is nooit ons bezit.

    En er is inmiddels veel veranderd (dankzij of ondanks de kerk?):
    Slavernij is afgeschaft, de positie van vrouwen (en kinderen) is veranderd.  
    We weten veel meer van geestesziekten en invloeden van opvoeding en omgeving.  
     

    Jij bent een biblicist en die maakt de Geest dood. De Geest zet ons in vrijheid, om juist als bevrijde mensen met die vrijheid verantwoordelijk (in de Geest) om te gaan.  

    Jij doet net of ik inhoudelijk niet op Romeinen ben ingegaan, dat klopt niet. Ik heb alleen geen zin om jou een uithangbord te geven zodat je dag en nacht over de hoofden van kwetsbare mensen heen je woke ideetje kan blijven ventileren. 

    Jij zei dat de Bijbel achterhaald is, en de Geest van ons geloof getuigt van de Schrift. Ik voorspelde nog in mezelf dat u weer met een whatabout en geen nuance zou afkomen. Jammer.

    Beweren dat je mij geen uithangbord wilt geven om Romeinen 1 eens samen te benaderen, weergeeft alleen uw onkunde of onwil. We lezen hier allemaal hetzelfde, ik daag ieder lid uit het te lezen en na te gaan of ze iets anders interpreteren.

    Ik maak de geest van God niet dood door standvast te staan in mijn geloof, wat het wel dood maakt is God van school halen en genderideologie in de plaats leveren.

    7 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Zeg, stuiterbelg, 10 minuut geleden zeg je in een ander topic over geweld dat oude OT teksten niet meer van toepassing zijn, en nu het gaat over homo's is dat weer anders? 

    Omdat de Bijbel een begin en een einde heeft. Homoseksualiteit verandert nergens, integendeel. Den apostel was niet bepaald cryptisch over de natuurlijke liefde tussen een man een vrouw.

    De Bijbel is voor alle mensen, maar niet alle teksten er in zijn voor alle mensen bedoeld. Als je dat van Genesis tot en met de Openbaringen meermaals doorheen uw leven met eigen ogen zou lezen, komt dat begrip systematisch tot je verstand. De wil van God is niet in onze wereld te vinden, maar in de Bijbel.

    En het is Jezus die het vervulde en voordeed. Jezus is de nieuwe Adam en stelde apostelen aan, zij hebben het laatste woord: niet wij of de politiek.

  3. 2 minuten geleden zei Breuk:

    Zeg je nu dat de (bepaalde teksten uit de) bijbel achterhaald (zijn) is?  
    O jee het ene is achterhaald maar als we mensen op hun seksualiteit kunnen afschrijven, dan laten we dat natuurlijk wel staan. Dan blijft ons eigen leventje mooi buiten beeld.

    Neen dat ze niet voor ons maar voor mensen in die tijd bedoeld zijn. Of waar gaat gij vandaag Amalekieten de kop in slagen omdat het in de Bijbel staat? Neen, er is een volk waarvoor dat bedoeld was, een tijd en een context.

    Homoseksualiteit is een zonde voor alle volkeren, maar niet alle teksten in de Bijbel zijn voor alle volkeren en tijden bedoeld. Zo zijn voedselwetten ook meermaals aangepast op de wereldsituatie. Maar seksualiteit niet, mensen van vandaag veranderen dat. Maar dichten zich die autoriteit aan zichzelf of een goddeloze overheid toe.

    8 minuten geleden zei TTC:

    Geen idee, vergeten kan verschillende oorzaken hebben, net zoals informatie een ruim begrip. 

    Het is als lopen over water, tot ge erover begint na te denken, dan vergeet je zelfs hoe je moet zwemmen.

    Iets instinctief dat uit je voortvloeit zonder nadenken, dat is karakter.

  4. 5 minuten geleden zei Breuk:

    Je bent m.i. helemaal geen lid van die kerk en al helemaal niet aangesteld om teksten uit te leggen. 
    Bedoel je met woke wakker? Ja klopt wij komen wel op voor rechten van o.a. vrouwen en mensen met een andere seksuele geaardheid. Dat hebben veel mensen inmiddels geleerd uit de bijbel.   

    Parabels, literaire verwijzingen, visioenen, maatschappij kritische uitspraken (profeten), messiaanse vooruitzichten gaan aan jou voorbij.   
    Laat je eens voorlichten door theologen die de teksten wel begrijpen.  Ga eens naar een goede kerk.
    En de Geest is niet 20 eeuwen geleden gestopt, maar werkt ook nu.   
    Helaas voor jou in al die mensen, die het bevrijdende verhaal wel begrijpen.

    Ik zei je al, ik was belijdend lid bij de katholieken, getuigen en protestanten over een levensloop van meer dan 30 jaar. Ik volgde daar overal Bijbel studie en volg deze nu op via diensten die ik online op volg.

    Het is niet omdat iemand niet fysiek naar de kerk gaat, die een andere Bijbel dan u heeft he. En de kerken waar ik ging en die ik nu opvolg, zeggen allemaal hetzelfde over lgbqt. Ik snap dus niet waar westerse kerken in deze tijd een andere interpretatie vandaan halen.

    Ik vroeg U al eens Romeinen 1 te benaderen vanuit uw visie, maar dan komt u met tirades terug. Nuance is niet aan u besteed, u vertoont gedrag dat je in anderen veroordeelt en niet eens zo laag als jou gaan.

    Stop eens met op de man te spelen en u superieur te voelen omdat ge naar een kerk gaat en de "juiste lgbqt mening" hebt en blijf eens gewoon bij het onderwerp.

    5 minuten geleden zei Breuk:

    En de Geest is niet 20 eeuwen geleden gestopt, maar werkt ook nu.   

    U zei dat de Geest van ons geloof achterhaald is en de apostelen het in deze tijd beter zouden weten. Remember? Hoe kan dit dan als argument voor jou gelden? U aanvaardde een andere Geest dan die van 20 eeuwen en zelfs 60 eeuwen geleden.

  5. 2 minuten geleden zei TTC:

    Elaboratie of bewerking is een begrip in de psychologie dat verwijst naar een diepe verwerking van informatie. Dit komt neer op koppelen van nieuwe informatie aan reeds verworven kennis die is opgeslagen in het langetermijngeheugen. Door informatie te elaboreren verlaagt men de kans op vergeten.

    Soms is het beter te vergeten dan die informatie voor kennis te nemen.

  6. 18 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Je vroeg waar er in de bijbel staat dat we tegen anderen moeten vechten, n.a.v. de opmerking van @Petra. over de God van strijd.  Wel, daar staat het dus...
    In de Bijbel van de christenen staat ook het Oude Testament, waar meer in staat dat alleen Genesis en de Tien Geboden; deal with it.
    Accepteer het eens zonder gaan schelden.  
    Ik ben geen Jood. Maar als je ziet wat sommige 'theologen' en 'bijbelkenners' uitkramen, dan kun je mij wel zien als bijbelgeleerde inderdaad.
     

    Wij, christenen, he. Zelfs Joden voeren geen lijfstraffen meer uit op basis van de Thora. Maar wij christenen mogen geen geweld plegen en moeten de linkerwang in conflict keren om erger te voorkomen he.

    Accepteer eens dat jij onzin uitkraamt omdat je nuance en diepgang mist.

  7. 15 uur geleden zei Breuk:

    Ben jij lid van de rooms katholieke kerk? Nee, dan ben je een toeschouwer en mag je er alles van vinden, maar laat het toch maar aan deze mensen zelf over.

    Van welke kerkelijk gemeenschap ben jij ook alweer onderdeel? The me, myself and I church?  
     

    Protestants baptist, Charles Lawson. ;) Europese kerken zijn mijn dada niet, te woke geworden.

    13 uur geleden zei Breuk:

    Het staat gewoon in de bijbel, maar wie zegt dat jij weet hoe je dat nu moet interpreteren? 
    Ik krijg altijd een beetje kramp van mensen die zeggen dat de bijbel zo duidelijk is en dat men weet wat God denkt.  De bijbel is overigens tot Israël of een hele specifieke gemeente gericht.  
    Niet dat het niet maatgevend is, juist wel, maar niet iedereen is geroepen om uitleg te geven.  

    Dat Jezus is veroordeeld door zo’n houding van ‘wij weten wat God denkt’, laat men links liggen.  
    Overigens is het nu precies Jezus die de macht om te oordelen heeft gekregen.  
    Lastig hè om juist die bijbeltekst niet te volgen.

    Hebt gij geen begrijpend lezen op school gekregen die u teksten leert interpreteren? Staat het er in beeldspraak in ofzo?

    23 uur geleden zei Petra.:

    Van ons ook. 

    Daarom vinden wij het een goeie vooruitgang dat kerken ook die relaties zegenen. 

     

    Maar dat is het niet. Het is conformeren op de wereld en niet op God. Romeinen 12. 

    14 uur geleden zei Flawless victory:

    Dat bepaal jij niet voor God. Er zijn homoseksuele stellen die kinderen hebben geadopteerd en die trouw zijn aan elkaar. Neem bijvoorbeeld Paul de Leeuw en zijn partner en gezin. Ik zou niet zomaar durven beweren dat God zo’n gezin niet zegent, ofschoon het inderdaad niet voldoet aan wat God heeft beoogd, zoals dat ook voor polygamie gold maar toch door God gezegend werd. 

    Er zijn ook homoseksuele stellen die veroordeeld werden voor kinderpornografie en daarvoor een kind adopteerde....

  8. 1 uur geleden zei Breuk:

    https://www.trouw.nl/religie-filosofie/katholieken-zijn-het-eens-de-kerk-moet-er-ook-zijn-voor-vrouwen-en-lhbti-ers~bcb608af/

    Katholieken zijn het eens: de kerk moet er ook zijn voor vrouwen en lhbti+-ers

    Ook in het rapport namens de bisdommen valt te lezen dat veel gespreksdeelnemers voor een verwelkomende kerk zijn: ‘Men ervaart een spanning tussen de wens een gastvrije en verwelkomende gemeenschap te zijn en de kerkelijke regels en morele standpunten, met name inzake seksuele diversiteit.’

    Uit een grote volksraadpleging onder rooms-katholieken blijkt dat velen van hen voorstander zijn van een verwelkomende kerk. ‘De erkenning van lhbti+-gelovigen krijgt speciale aandacht in het rapport vanuit de bisdommen. Dat vind ik zeer hoopvol.’

    Laetitia van der Lans, die namens het Netwerk Katholieke Vrouwen vele synodale gesprekken organiseerde, leest in dit rapport “een eerlijke weergave van de suggesties die er gedaan zijn in alle gesprekken, zoals meer erkenning voor de bijdragen van vrouwen aan de kerk en het pleidooi om vrouwen toe te laten tot de wijdingen.”
     

    Van der Lans vindt het sowieso opvallend dat alle rapporten vragen om een inclusieve en open kerk. “De oproep van Paus Franciscus wordt aangehaald, de kerk is ‘para todos’: voor iedereen. De zorg, aandacht en erkenning van lhbti+-gelovigen krijgt speciale aandacht in het rapport vanuit de bisdommen. Ik ben blij met deze open manier van spreken, alles wordt benoemd. Dat vind ik zeer hoopvol.”

    De Kerk was er ALTIJD al voor die mensen! Het is niet omdat er geen huwelijk gezegend kan worden, deze mensen geen belijdend lid kunnen zijn he. Er is geen homoprobleem binnen christendom, en als mensen dat wel vinden; dat ze dan eerst hun verontwaardigingen tentoon stellen waar lgbqt daadwerkelijke vervolging moet vrezen.

    Stop dit woke christelijke homo gedoe toch aub mensen.

  9. 2 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Veel plekken. Bv hier:

    (Deuteronomium 20:16-17)  Maar van de steden dezer volken, die u de HEERE, uw God, ten erve geeft, zult gij niets laten leven, dat adem heeft.

    Deuteronomium 13:15)  Zo zult gij de inwoners derzelver stad ganselijk slaan met de scherpte des zwaards, verbannende haar, en alles, wat daarin is, ook haar beesten, met de scherpte des zwaards.

    (2 Koningen 19:35) Het geschiedde dan in dienzelven nacht, dat de Engel des HEEREN uitvoer, en sloeg in het leger van Assyrie honderd vijf en tachtig duizend. En toen zij zich des morgens vroeg opmaakten, ziet, die allen waren dode lichamen

    (1 Samuel 15:18)  En de HEERE heeft u op den weg gezonden, en gezegd: Ga heen en verban de zondaars, de Amalekieten, en strijd tegen hen, totdat gij dezelve te niet doet

    (Jeremia 13:14)  En Ik zal hen in stukken slaan, den een tegen den ander, zo de vaders als de kinderen te zamen, spreekt de HEERE; Ik zal niet verschonen noch sparen, noch Mij ontfermen, dat Ik hen niet zou verderven.

    Overigens zeggen ook deze passages niets over een openbaring van God of autoriteit van de Bijbel. Het is aan mensen zelf ook te bepalen of de Bijbel voor hen belangrijk is. Mensen kennen dus zelf persoonlijk de Bijbel autoriteit toe. De Bijbel heeft die uit zichzelf niet.

    Zijt gij een Jood? Zijt ge Bijbel geleerde ze in hun tijdsgeest en context te plaatsen? NEEN! Dus neen,

  10. 2 uur geleden zei Petra.:

    Van ons ook. 

    Daarom vinden wij het een goeie vooruitgang dat kerken ook die relaties zegenen. 

     

    Dat er dan al gestopt wordt met in naam van anderen verklaringen te schrijven als anonieme bron?

    En neen het is geen "vooruitgang" als kerken homohuwelijken zegenen. De Bijbel bepaalt de Kerk, niet de wereldgeest.

  11. 5 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Dat is de zaak omdraaien. Volgens mij hoort 'een ander niet beledigen' tot de fatsoensnormen in de westerse wereld. Dat geldt ook voor christenen.

    U beledigd voelen is niet gelijk aan beledigd worden. Het wordt tijd dat deze generatie eens wat minder haar omgeving nadoet en wat meer haar voorouders.

    En ja ik beledigde u eerder net wel, ter verduidelijking ;)

    Maar dat heb je na jaren lidmaatschappij en meermaals valselijk beschuldigen en teksten verdraaien jezelf aangedaan. Je krijgt wat je geeft.

  12. 21 uur geleden zei Petra.:

    Het enige wat ik duidelijk geopenbaard zie is het bewijs dat God kennelijk stapeldol is op strijd.

    God laat mensen als sinds mensenheugenis strijden. Tegen de duivel, tegen andere religies en tegen elkaar. 

    Is Jezus de Weg uit die strijd? Nope. Zelfs de (naar de eigen zeggen) Jezus volgers voeren strijd over de enige juiste Bijbel interpretatie. 

     

     

    Waar staat in de Bijbel dat wij moeten strijden tegen anderen of zelfs nog maar de Bijbel? Er staat enkel dat wij moeten weerstaan en op onze hoede moeten zijn. Maar nergens staat er dat wij dat op eigen kracht moeten doen, dat kan ook niet. De duivel is de mens te slim af, maar Jezus was de duivel te slim af.

    Het probleem is niet de Bijbel, het probleem is dat mensen te weinig met de Bijbel bezig zijn en meer schrijven over de Bijbel. Diegene die dat doen, zijn dan vaak er het minste mee bezig behalve als ze op google zitten. Als ik dan hun mentors hoor... dan zie ik ook een enorme afval in onze westerse samenleving. Kerken hebben zich geconformeerd op de wereld om vervolging te vermijden.

    Het is niet dat wij strijden tegen de duivel, maar het is dat onze standpunten zoveel strijd opwekken.

    U struikelt over "interpretatie" maar lees het eens met eigen ogen en neem eens daadwerkelijk de tijd het te ontleden zonder hulp van theologen. Gewoon zelf lezen, footnotes opvolgen en woord per woord ontleden wat het u probeert te zeggen. MAar dan komt u struikelen over dogma... Als alle kerken hetzelfde geloven/interpreteren hebben ze het fout en is dogma "achterhaald." Dus damned if you do, damned if you don't.... :)

  13. 3 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Ja. Niet terecht dan volgens jou? Geef dan gewoon aan waarom, in plaats van zo een opmerking.

    Je kan niet verwachten te krijgen als je zelf niets inzette. Thinkfree was algemeen bezig, de narcist in u vertaalde het op zichzelf en zag weer haatspraak. Het is niet fatsoenlijk op een christelijk forum grammatica te verwachten die u niet zou beledigen. Een christen die in den geest loopt is altijd beledigend naar degene die in het vlees lopen. Dat is perfect normaal, het is niet fatsoenlijk anders te verwachten als niet-christen op een christelijk forum.

     

  14. Als een organisatie dan toch namens christenen wilt spreken, dient zij dit wel in transparantie te doen zonder zich te verschuilen achter een organisatie of meerdere organisaties. Klik op "signers" om tot een voorbeeld te komen. Want als je dan toch plagiaat pleegt om de fout bij christenen te leggen, zorg dan wel dat je het beter doet en u niet verschuilt ...

    https://cbmw.org/nashville-statement/

     

    Waarom is het haatzaaiend voor u? Het is een statement conform met de Bijbel in alle transparantie gedeeld zodat hun leden die willen toetreden op voorhand weten waarvoor ze staan. Diegene die dit niet kunnen en willen aanvaarden zijn de enige ware haters van deze tijd.  Zij kunnen niet om met andersgelovigen of andere meningen.

    Van ons mogen homo's zo homo zijn als ze willen, transmensen zo trans als ze willen: blijf er gewoon mee weg rond de kinderen en laat ze dat op eigen tijd ontdekken. Ergo, geen genderideologie op school. Ik vind dat eisen geen haatzaaiende taal, maar pure logica. Staat en seksualiteit gescheiden zoals religie dat is. Ik vind het evenmin haatzaaiend om trouw te blijven aan de Bijbel en dit luidop te belijden.

    Iets wat je zelf haat, maakt het geen haatspraak he. Haatspraak is niet de "spraak" die u haat. Lees de Nashville verklaring eens en zoek de haat, ik denk dat ze meer afkomstig is uit u dan uit de verklaring. U haat de God van de Bijbel, dat heeft u al meermaals getoond. De haat ligt dus bij u.

  15. 21 uur geleden zei Petra.:

    Ik snap niet dat God ons niet een keertje van die duivel bevrijdt. Dacht dat Jezus de duivel al overwonnen had. Heeft Jezus gefaald? 

    Als Jezus het al niet voor elkaar kreeg, hoe moeten gewone mensen het dan voor mekaar boksen om de duivel te verdrijven? 

    Ik denk.. als God het wil is de duivel direct foetsie. Maar als God de duivel nog aan de macht wil laten..dan kunnen wij (gewone mensen) er weinig tegen beginnen. Misschien is het tijd dat God een Dochter stuurt om nu een echt voor eens en altijd met de duivel af te rekenen! 

    Jezus kreeg het wel voor elkaar door zonder zonde te sterven. 
    Het agenda van de duivel is ons geopenbaard,  maar velen verwerpen het omdat ze daarin veroordeeld worden. Ze worden liever boos op God en Zijn gelovigen dan tot bekering te komen. Toegegeven, de aantrekkingskracht van de duistere zijde is immens. Ze komt naar ons in alle verleidelijke vormen.

    10 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Ik hoef echt je hele visie er achter niet te weten. Ben er alleen niet van gediend dat tegen me wordt gezegd dat ik in het vuur van de helm wordt geworpen. Dat zijn jouw woorden waarvan je er zelf voor kiest om die te gebruiken. Niet netjes. Dat lijkt me een kwestie van normale fatsoensnormen. 

    Fatsoensnormen, och Hierro onze Heiligen heeft gesproken.

  16. 20 uur geleden zei Robert Frans:

    Ironisch toch dat op dat ene, belangrijke, allesbeslissende moment in de geschiedenis van de mensheid, de man blijkbaar niet eens in staat was zijn verantwoordelijkheid te nemen, de vrucht te weigeren en zijn vrouw te overtuigen ook niet te eten.

    Het heeft allemaal met de verleiding te maken. Het is zo’n episch verhaal. 

    20 uur geleden zei Hopper:

    Zonder de vrouw hadden we niet eens een zondig mens kunnen zijn.  En hadden we dus ook niet middels de omweg van de zonde het Koninkrijk Gods kunnen ingaan.   We hebben heel wat te danken aan 'de vrouw'!   Behalve dan zij die in de zonde blijven hangen natuurlijk.  Een zonde zoals misogynie bijvoorbeeld, maar dat zijn echte uitzonderingen.

    Dat was geen misogynie. 

    20 uur geleden zei Petra.:

    Waar al die misogynie toch vandaan komt hè. 

    Ik zie ze niet? Al eens van satire gehoord? Of is het lachen u reeds vergaan na jaren discussie met mij? 😛

  17. 21 uur geleden zei Petra.:

     

    Wie is Wij?! Hieronder allemaal christelijke Wij groeperingen die Goddank wel Bijbels verantwoord zijn i.t.t. die enige haatzaaiende Nashville club. 

     

     

    Wijdekerk linkt LHBT+-organisaties :https://www.wijdekerk.nl/lhbt-organisaties

     

    LCC is een alliantie van vijf christelijke LHBT-organisaties: 

    LKP, ChristenQueer, HolyFemales.nl en Netwerk Mirre. Gezamenlijk voeren zij projecten uit om de sociale acceptatie van homoseksualiteit in christelijke kring te bevorderen. www.lccprojecten.nl

     

    ChristenQueer

    ChristenQueer is een brede christelijke LHBTI-beweging die gelooft dat God elk mens gemaakt heeft naar Zijn beeld en gelijkenis. Gods grootheid is veelkleurig en verbindend. www.christenqueer.nl

     

    CDA Pride Netwerk

    Het CDA Pride Netwerk bestaat uit leden die willen meebouwen aan een land waar een ieder zich thuis kan voelen. www.cda.nl/pride

     

    COC Groningen & Drenthe

    Kun je christen zijn en homoseksueel, lesbisch of biseksueel? . Met al deze vragen kun je terecht bij de werkgroep Geloof en Religie van COC Groningen & Drenthe. www.cocgd.nl/geloof

     

    Geheim Begin

    Het project Geheim Begin is ontstaan vanuit het verlangen en de behoefte om verhalen te delen: voor erkenning, bemoediging en het gevoel dat jij niet de enige bent die deze situatie doormaakt.  www.geheimbegin.nl. LLC plus project. 

     

    Hart van homo's

    Hart van Homo’s gelooft dat God lhbt+ die in de eerste plaats Jezus willen volgen, ertoe roept om geen seksuele relatie aan te gaan met iemand van hetzelfde geslacht.www.hartvanhomos.nl

     

    HolyBe

    HolyBe is de online community voor christelijke LHBTI-jongeren. Deze website is gemaakt door een groepje enthousiaste christenen vanuit verschillende organisaties. www.holybe.nl

     

    Homo in de klas

    Homo in de Klas biedt alweer een aantal jaar een lesmodule over seksuele diversiteit aan op christelijke middelbare scholen, van orthodox tot vrijzinnig. Wij komen graag bij u op school langs om voorlichting te geven! www.homoindeklas.nl

     

    IK ken je

    IK ken je wil de bekendheid bevorderen van organisaties en activiteiten op het gebied van seksuele, sekse en genderdiversiteit en het christelijk geloof in Noord-Nederland die de acceptatie van LHBTI+ bevorderen. www.ikkenje.nl

     

    Landelijk Netwerk Biseksualiteit

    Het Landelijk Netwerk Biseksualiteit (LNBI) is de landelijke organisatie voor biseksuelen. Wij behartigen de belangen van biseksuelen en anderen met bi-gevoelens. Een belangrijke doelstelling van het LNBi is ook het met elkaar in contact brengen van biseksuelen. Daarom organiseren we onder meer swingende feesten en coming-out weekends. En we stimuleren dat op lokaal niveau bi-activiteiten worden ontwikkeld. www.lnbi.nl

     

    Lhbt+ en kerk - Homoseksualiteit en Geloof Twente

    We zijn een interkerkelijke werkgroep die is opgericht als onderdeel van het lhbt-beleid van de gemeente Enschede, 
    De nieuwe werkgroep heeft een aanpak gekozen waarin diversiteit wordt omarmd. Niet alleen seksuele diversiteit, maar ook diversiteit in visies over dit onderwerp. Centraal staat de ondersteuning van zowel christelijke lhbt’ers als kerkgemeenschappen die seksuele en genderdiversiteit aan de orde willen stellen. www.lhbtenkerk.nl

     

    LHBT Netwerk Zeeland

    Er zijn verschillende organisaties, vrijwilligers en professionals in de zorg die zich inzetten om de belangen van LHBT’ers in Zeeland te behartigen en de acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT) in onze samenleving te vergroten. Waarom niet deze krachten bundelen?www.lhbtnetwerkzeeland.nl

     

    LKP (Koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging)

    Het LKP streeft naar een volwaardige plaats voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender vrouwen en mannen in de samenleving, in het bijzonder in de kerken. Persoonlijke seksuele voorkeur heeft geen betekenis voor professionele of vrijwillige, al dan niet ambtshalve in de kerken uitgevoerde taken, noch zou deze een rol mogen spelen in de bediening van de sacramenten en het (in)zegenen van relaties. www.lkp-web.nl

     

    Netwerk Mirre

    Mirre is een netwerk dat ruimte biedt aan lesbische- en biseksuele vrouwen die, ieder op eigen wijze, met geloof bezig zijn. De aangesloten vrouwen geven zelf mede vorm en inhoud aan wat er binnen het Netwerk gebeurt. www.netwerkmirre.nl

     

    Stichting Survibes

    Stichting Survibes wil graag de emancipatie, gezondheid en welzijn van de Surinaamse of Surinaams Nederlandse Lesbies, Homo-, Biseksuele, Transgenders, Queers en Interseksuele (LHBTQI) gemeenschap bevorderen. Een van de doelstellingen is het welzijn van Surinaamse of Surinaamse Nederlanders binnen de verschillende religieuze stromingen bevorderen, waaronder het christendom. 

     

    Transgender & geloof

    Transgender & Geloof is bedoeld voor transgenders en naaste familie die niet alleen met vragen op het gebied van genderdysforie zitten maar ook met vragen op het gebied van geloof. Onze deuren staan open voor iedereen die gelovig is, ongeacht welke religie.  www.christengenderdysforie.nl

     

    Verscheurd

    Deze website is het initiatief van een groepje mensen dat bijeenkwam naar aanleiding van het verschijnen van het boek Verscheurd. Christenen met verschillende overtuigingen en achtergronden en zowel hetero als homoseksueel. Samen willen we op zoek naar manieren om met liefde en respect open in gesprek te gaan over homoseksualiteit. www.verscheurd.nl

     

    Werkgroep transgender, religie, levensbeschouwing en ethiek

    De werkgroep transgender, religie, levensbeschouwing en ethiek is een netwerk voor religieuze en spirituele transgenders en geeft informatie over transgender, religie en spiritualiteit. www.transenreligie.blog2blog.nl

     

    WKHP (Werkverband van Katholieke Homo-Pastores)

    Seksualiteit en rooms-katholieke kerk hebben een spannende verhouding met elkaar. Homoseksuele katholieken merken die spanning aan den lijve. Ook homoseksuele pastores. Om staande te blijven in die spanning, en om ze tot een kracht om te vormen, heeft een aantal van hen in 1980 het Werkverband van Katholieke Homo-Pastores opgericht.  www.homopastor.nl

     

    Namen en voornamen Petra anders kan ik ook eindeloze organisaties oprichten en mezelf als andere organisatie gaan ondertekenen hè. Zo werkt een verklaring, ze wordt getekend met naam of ze is ongeldig. Een organisatie kan wel, maar als er geen enkele naam opstaat…:

  18. 9 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    De vraag is of de video echt of nep is. Daar komen geen algoritmes of openbaringen aan te pas.

    Hoe die filmpjes op mensen afkomen (en op deze schaal), daarbij komen wel algoritmes aan te pas.

    En ik geloof dat algoritmes de oorzaak zijn achter deze toename van flat earthers. Je kan mensen vandaag alles wijsmaken.

    it's easier to fool people than to convince them that they have been fooled - Mark Twain

    19 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    D.i.t. T.o.p.i.c. G.a.at n.i.e.t. O.v.e.r j.o.u.

    En die mensen zien spoken, daardoor is duidelijk dat deze video nep is.

    Waanzin toch dat wij bij echte beelden moeten afvragen of ze nog wel echt zijn in deze tijd. De boze werken in volle kracht vandaag. En ze zal alleen maar toenemen in intensiteit en het zal sneller gaan dan wij voor mogelijk achten.

    We gaan geen 100 maar circa 1000 jaar in tijd vooruit gekatapulteerd worden in innovatie met de komst van AI. Waarom filmpjes ons dan dommer maken eerder dan slimmer, zou ons tot denken moeten dwingen. Wie duwt het verhaal en hoe reageert de mensheid er op?

  19. 1 minuut geleden zei Dat beloof ik:

    D.i.t. T.o.p.i.c. G.a.at n.i.e.t. O.v.e.r j.o.u.

    Het gaat over boze werken die volgens mij ook via algoritmes werken.

    Ik openbaarde ook tussen de lijnen hoe mensen vol van zichzelf zijn en met zekerheid andere mensen veroordelen. En nu schep je een ludieke oneliner om mij in diskrediet te brengen en aan de context voorbij te gaan. Wellicht omdat context u moeilijk ligt en begrijpend lezen u moeilijk bevalt.

    Maar voor wie bij de pinken is, is er wel degelijk relevantie met het onderwerp en aansluiting op wat besproken werd te vinden. Uiteraard dat die parels aan zwijnen voorbij gaan.

  20. 15 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    200. Als je dat kanaal kijkt, die mensen zien overal spoken. In het ei dat ik net heb gebakken, zouden ze ongetwijfeld Maria hebben herkend.

    Ik vind dat frappant, hoe zeker mensen van zichzelf kunnen zijn in deze tijd. En daar nog mee "boasten" ook. Het ego en het haantje. Ik ben er zeer bewust mee, omdat ik zelf ooit in die mindset gevangen zat. Wellicht nog steeds als het over enkele onderwerpen zou gaan :D

    Maar los van de authenticiteit. Ik zie Mari Mari als "clickbait" terwijl andere predikanten ons dieper in de Bijbel jagen. Het vormingsproces ontbreekt vandaag.

    Ik zit zelf op youtube, maar ik zoek zaken op en laat ze niet meer tot mij komen. Hoewel ik maanden geleden zelf nog op shorts zat te scrollen, doe ik dat al ruime tijd niet meer. Die algortimes beïnvloeden mensen (ook mij dus) teveel en hebben te veel macht op wereldschaal.

    Ik voel me meer thuis bij zaken die ik al reeds jaren opvolg en die door de test van de tijd credibiliteit verwierven. Charles Lawson is daar 1 van. Zijn bijbelkennis en zicht op de wererld komt van een tijdperk voor onze geboorte. Hij heeft het voor zijn ogen zien veranderen en voorspelde veel politiek beleid dat vandaag is uitgekomen.

     

  21. Op 15-5-2024 om 20:43 zei Monachos:

    Yep; fake. Gemaakt door een sensatiebelust iemand. Zet er ook nog even stemmig monnikengezang onder en goedgelovige mensen geloven klakkeloos wat ze qua beelden voorgeschoteld krijgen. Met alle respect @Modestus, jij bent ook zo iemand.

    2 Korintiërs 5:7

    In dit geval dienen dus de werken van de maker van het filmpje ontmaskerd te worden. Omdat het filmpje fake is is hij dus een leugenaar.

    Weet je dat 100% zeker?

  22. 18 uur geleden zei Figulus:

    Blijkbaar is momenteel het merendeel van de inwoners het ermee eens dat hun gedachtengoed middels onderwijs wordt verkondigd. De leugen is altijd jaloers op de waarheid, en zal haar status en macht te allen tijde proberen te ondermijnen.

    In Vlaanderen wordt dat voorstel van de Groenen massaal verworpen door het volk. Zo woke is Vlaanderen gelukkig nog niet en 9 juni zullen ze zien hoe goed reclame ze voor “extreem rechts” maakte. Ik stem niet.

  23. 12 uur geleden zei Flawless victory:


    Ik kijk wel af en toe naar video’s van Mar Mari.  Maar ik slik niet alles voor zoete koek. Zoals zijn bewering(zie onderstaande video) dat we niet rechtstreeks tot Jezus kunnen gaan wanneer we gezondigd hebben. 
     

     

    Ik heb hem ook al her en der opgevolgd maar toch liever Charles Lawson :D Ik begrijp dat Charles Lawson niet voor iedereen is. Maar hij raakt me en weet me positief te prikkelen.

  24. 15 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Jij bent van mening: niemand. en dan blijf jij bij die mening, dus het is zinloos op jouw vraag in te gaan.

    Het is geen mening; het is feit dat de Nasvhille verklaring door christenen opgemaakt is en door erkende leiders ondertekend werd met naam en voornaam.

    Wie maakte de regenboogverklaring op? Welke christelijke geestelijken ondertekende?

    Dit is geen mening.

    15 uur geleden zei Figulus:

    Jaloerse mensen; een dagelijkse realiteit. Jaloezie ontstaat vaak wanneer iemand het gevoel heeft dat ze worden bedreigd door een ander persoon die iets bezit of bereikt heeft wat zij zelf willen hebben. Het kan voortkomen uit gevoelens van onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, angst voor verlies of het gevoel van oneerlijkheid. Jaloezie kan variëren van milde gevoelens van ongemak tot intense emoties die leiden tot wrok en vijandigheid. Waar kerken momenteel het voornaamste doelwit zijn van agressie, zou dit ook kunnen overslaan naar de mensen binnen die kerken.

    Er is meer dan jaloezie aan de gang als de politiek het in de kleuterscholen infiltreert. Maak het agenda bekend en je bent een "wappie". Zelfs als de tijd het gedrocht in deze ideologie reeds achterhaalde. Mensen willen gelijk hebben en worden boos als je ze met hun ongelijk confronteert.

    Het is een massavorming van jewelste.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid