Spring naar bijdragen

Niet-gelovigen 'tactvol' bekeren?


Aanbevolen berichten

Afgelopen maand had ik een gesprek met een jongen over het geloof en wat de voordelen waren van het Christendom. Hij kon maar niet begrijpen dat er zoveel religies in deze wereld waren en maakte er nogal spottende opmerkingen over..

RELIGIONS OF THE WORLD

Taoism: Shit Happens.

Hare Krishna: Shit Happens Rama Rama Ding Ding.

Hinduism: This Shit Happened Before.

Islam: If Shit Happens, Take A Hostage.

Zen: What Is The Sound Of Shit Happening?

Buddhism: When Shit Happens, Is It Really Shit?

Confucianism: Confucius Say, "Shit Happens."

7th Day Adventist: Shit Happens On Saturdays.

Protestanism: Shit Won't Happen If I Work Harder.

Catholicism: If Shit Happens, I Deserve It.

Jehovah's Witness: Knock, Knock, "Shit Happens."

Unitarian: What Is This Shit?

Mormon: Shit Happens Again & Again & Again.

Judaism: Why Does This Shit Always Happen To Us?

Rastafarianism: Let's Smoke This Shit.

Southern Baptist: Send Us Money And Shit Won't Happen.

CALVINISM: Shit happens because you don't work hard enough.

HEDONISM: There's nothing like a good shit happening.

MOONIES: Would You Like To Buy Some Shit?

STOICISM: This shit is good for me.

ZOROASTRIANISM: Shit only happens half the time.

CHRISTIAN SCIENCE: Shit is in your mind.

Environmentalism: You produce shit, so you have to eat it.

Socialism: Sorry, we are out of shit today.

Feminism: That's not funny!

Atheism: There is no shit.

Atheism: Can you believe this shit?

Aangezien ik geduldig ben en even nadacht over dit lijstje, trok ik zelf ook de conlusie dat vooral de laatste vraag er nogal heftig insloeg en er zou zeker weten een verschil in mening uit ontstaan. Ik moest er zelf ook enorm om lachen, maar begon langzaam maar zeker te begrijpen hoe ik dit probleem tot een goed eind kon brengen.

Ik zei tegen de jongen: ''Haha, prachtig gevonden vriend! Welk lesje kun je hier nu uit leren?''

Hij zei tegen mij: Het lijkt me te sterk dat God bestaat. Die shit geloof je toch zeker niet??!!! Vanwege de diversiteit zou ik mij in geen geval bij zoiets kunnen of willen aansluiten, je kunt het nooit zeker weten.

Ik reageerde fel:

Can you believe this shit?

''Ja, natuurlijk wel!! Zeg dit niet des te meer dat voor God alles mogelijk is?''

Bekijk het eens door de ogen van het positieve.

Dat de mensen elkaar tot het uiterste drijven, wil nog niet zeggen dat hun religie geen bedoeling heeft. God maakt zo alleen duidelijk dat het niet uitmaakt wat je bent, maar je zelfs terug kunt vinden in meerdere bovenstaande geloofsvormen. Heb jij even geluk!![/i]

Later stuurde de jongen me een prive-berichtje en besloot zelf ook een bijbel te gaan kopen. Ik dankte God dat ik iemand op de juiste weg mocht zetten, want het werkte!! Het bewijs voor mij dat dwazen toch nog wel verstandig kunnen worden, zolang ze de ernst van het grappige maar in blijven zien!

Om jezelf af te vragen bij welke caterogie je thuishoort, (niet te snel oordelen), zul je jezelf eerst de allerlaatste vraag als eerst moeten stellen.

Ik ben zelf katholiek, en kan me prima vinden in wat erachter staat. ''Als shit happens, dan heb ik het verdiend''

Zijn er meer jongeren die zich bezig houden met het bekeren van mensen op een tactvolle manier? Denk altijd aan de kleren van de keizer. Nederigheid is slechts een manier om een ander aan jou te onderwerpen. Ook al meen je het niet, zonder oprechtheid bestaat er maar weinig kans dat mensen er anders tegen aan gaan kijken.

Ik denk namelijk dat de nu-nog-zo-ongelovigen eens toch wel hele sterke discipelen zouden kunnen worden, als je op het juiste moment een andere wending geeft aan het verhaaltje. Zij zijn tenminste niet gebonden aan 1 bepaald geloofsovertuiging, waardoor zij vrijer tegenover die van een ander kunnen staan, en ze wellicht uiteindelijk te bekeren tot het Christendom, waarbij Jezus de enige weg, de waarheid en het leven is door voor onze zonden te sterven aan het kruis.

En bovendien, zou Hij niet komen om de zondaar te redden? En daarvoor heeft hij toch discipelen nodig?

Ik zie de vaste kerkganger voorlopig niet zo gauw een Atheist ervan overtuigen dat het mogelijk is om God zelf te leren kennen.

Zijn hier kansen mee te bereiken en hebben jullie ook bepaalde gesprekstechnieken of moeten we helemaal geen poging doen om onaangename mensen voor ons te winnen??

God bless you

En Spreek!!

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 158
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Deze is op mij van toepassing:

When shit happens, I can show the Lord how much I love Him.

Door ondanks alle pijn en moeite op God te blijven vertrouwen, laat je zien hoeveel je van Hem houdt.

Ik denk overigens dat wanneer je iemand voor Jezus wilt winnen je manier van leven vele malen belangrijker is dan je woorden. Men moet aan ons kunnen zien dat we anders zijn. Dat onze band met God ons zoveel geeft dat we het ook kunnen uitstralen. Dat is iets waar ik naar streef en ik weet dat ik nog een lange weg te gaan heb.

Cloud

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik win mensen niet voor mezelf, maar voor Jezus. En ik laat mensen echt wel hun eigen keuze maken. Als ze er niks van willen weten, is dat hun keuze.

Waarom ik mensen wil bekeren? (een term die ik liever niet gebruik alhoewel ik het wel als een ommekeer zie)

Omdat ik in God geloof, is het toch meer dan logisch dat ik dit ook aan anderen wil vertellen? Mensen laten inzien dat er meer is dan het hier en het nu. Laten zien wat een enorme verrijking leven met God inhoudt. Het geeft je een echt doel en God geeft je vreugde, liefde, hoop, vrede, etc. Het liefst wil ik dat andere mensen God ook vinden en niet in de laatste plaats omdat je keuze in dit leven gevolgen heeft voor het leven hierna.

Cloud

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op woensdag 28 september 2005 00:19:00 schreef Eli7 het volgende:

Ik bekeer geen mensen, ik probeer geen mensen te bekeren. Maar door de manier waarop ik leef schijn ik wel aandacht te trekken en heb ik een heleboel gesprekken en dergelijke. En ik heb twee mensen zo tot geloof zien komen. Best wel mooi op zich...

Klinkt bekend smile.gif

a propos: de tekst in de openingspost kwam me al bekend voor, Clitje yes.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op woensdag 28 september 2005 00:11:44 schreef diakio het volgende:

@Cloud: kan jij mensen bekeren?

Nee. Het enige wat ik doe is zaaien. God geeft vervolgens de vruchten, want het is God die de mensen tot bekering laat komen dmv de Heilige Geest. Ik zelf ben maar een instrument.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wikipedia.nl:

Een getuige is iemand die een bepaald feit heeft gezien of meegemaakt. We spreken onder ander over getuigen van een misdrijf, maar evenzo over getuigen van de Tweede Wereldoorlog.

Van Dale Taalweb:

ge·tui·ge (de ~ (m.), ~n)

1 iem. die tegenwoordig is bij een handeling of gebeurtenis

2 iem. die, daartoe geroepen, een verklaring aflegt betreffende te bewijzen feiten

ge·tui·ge·nis (het, de ~ (v.), ~sen)

1 bewijs

2 verklaring die men aflegt omtrent een persoon of zaak => depositie, testimonium

3 [bijb.] openbaring van God aan de mensen

Handelingen der apostelen:

maar ge zult kracht opnemen

van de heilige Geest die over u komt,

en u zult getuigen van mij

in Jeruzalem en in heel Judea en Samaria,

ja tot het uiteinde der aarde! (1:8)

Wat nou, bekeren?

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

hahahahahhahahah helemaal geweldig.

de les van het leven.

Lol maakt niet uit wat je in dit leven gelooft lol het is toch een grote stront zooi. lol enige verschil is hoe je met de stront omgaat hihih nou ja doe dan maar denken aan de spa beauty center shit is good for me daar door bouw ik karakter. big-smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...

Ik denk dat het er niet om gaat of je mensen uiteindelijk bekeerd of niet, maar in de bijbel staat wel dat je mensen over het geloof moet vertellen en dat je iedere kans die je krijgt om mensen over het geloof te vertellen ook moet benutten.Uiteindelijk zullen ze zelf de keuze moeten maken en moeten ze zelf open staan voor God.Maar als deze mensen niet wordt verteld over God, zullen ze zelf misschien ook niet opzoek naar God en dus niets over hem te weten komen (ik kan het weten ik ben zelf net bekeerd en als mensen mij niet naar de kerk gehaald hadden zou ik nou niet met volle overtuiging naar de kerk kunnen gaan! ik geloof nu tenminste wat er gezegd wordt als ik heen ga! het is egt belangrijk mensen over het christendom te vertellen en of je er iemand mee bekeerd zal mooi zijn maar het blijft altijd de keus van de persoon zelf

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik begrijp best dat christenen willen bekeren, ze hebben het beste met niet christenen voor, maar neem van mij aan het werkt niet of nauwelijks. Hoe goed bedoeld ook als iemand naar mij toe komt en mij probeert te bekeren ben ik al meteen afgeknapt. Ik zal nooit christen zijn en vele met mij, accepteer dat. Wij lopen hiermee het risico om in de christelijke hel te komen, maar als je er niet in gelooft doed dat je weinig.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid