Spring naar bijdragen

Genocide en geweld in de Bijbel


Aanbevolen berichten

16 uur geleden zei TTC:

Enerzijds, als we straks aan kinderen de simplexmethode in mensentaal uitleggen, zullen ze misschien denken dat we ze in de maling willen nemen. Anderzijds, leg het ook niet aan grote mensen uit, want die zullen denken dat we niet meer dan een stel naïeve kinderen zijn.

Volwassenheid is dat communicatie het doel heeft begrijpelijk te zijn opdat een ander daar mee gedient is. Eenvoud is geen schande of teken van naïevitiet. Johannes de Doper leefde in de woestijn en de middelen van zijn bestaan waren eenvoudig. Hij werd door Jezus de kleinste in Zijn koninkrijk genoemd. Maar hij verstond de kunst om in duidelijke bewoordingen degenen die er op uit waren de boel te flessen te benoemen naar de aard van hun gedrag maar wel zo dat zij duidelijk begrepen waar het om ging. In duidelijke, niet mis te verstane taal. Opdat zij iets om over na te denken hadden zodat zij hun eigen gedrag zouden begrijpen. Hij noemde hen addergebroed. Daarnaast was de kunst om de vinger op de zere prlek te leggen en kort en duidelijk hen er op te wijzen dat zij op de vlucht voor het oordeel waren waarbij hij een vraag stelde zodat zij zich zouden afvragen waarom zij het oordeel trachtten te ontvluchten zodat zij daarmee geholpen zouden zijn met zelfinzicht en een besef van hoe zij een andere weg konden bewandelen.

Waarom spreek je in zulke onbegrijpelijke taal en ben je niet to the point. Is het niet omdat je bang bent voor naïef versleten te worden wanneer je rechtstreeks zegt wat je op je hart hebt en begrepen wordt?

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 336
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Daarnaast zou het derde koninkrijk over de gehele wereld heersen. Griekenland (derde bij Sjako) heeft slechts 4,5% van het landoppervlak beslaan. Daarnaast is het door hem genoemde Anglo-Amerikaa

Neen. De aarde is voor de goddelozen een paradijs maar voor de godsvrezenden een gevang.

Denk het niet. In de hemel is geen bier, zingen ze toch? 😉

Posted Images

8 minuten geleden zei Barnabas:

Volwassenheid is dat communicatie het doel heeft begrijpelijk te zijn opdat een ander daar mee gedient is. Eenvoud is geen schande of teken van naïevitiet. Johannes de Doper leefde in de woestijn en de middelen van zijn bestaan waren eenvoudig. Hij werd door Jezus de kleinste in Zijn koninkrijk genoemd. Maar hij verstond de kunst om in duidelijke bewoordingen degenen die er op uit waren de boel te flessen te benoemen naar de aard van hun gedrag maar wel zo dat zij duidelijk begrepen waar het om ging. In duidelijke, niet mis te verstane taal. Opdat zij iets om over na te denken hadden zodat zij hun eigen gedrag zouden begrijpen. Hij noemde hen addergebroed. Daarnaast was de kunst om de vinger op de zere prlek te leggen en kort en duidelijk hen er op te wijzen dat zij op de vlucht voor het oordeel waren waarbij hij een vraag stelde zodat zij zich zouden afvragen waarom zij het oordeel trachtten te ontvluchten zodat zij daarmee geholpen zouden zijn met zelfinzicht en een besef van hoe zij een andere weg konden bewandelen. Waarom spreek je in zulke onbegrijpelijke taal en ben je niet to the point. Is het niet omdat je bang bent voor naïef versleten te worden wanneer je rechtstreeks zegt wat je op je hart hebt en begrepen wordt?

Maak het liever eens concreet in plaats van altijd rond de pot te draaien, dan hoef je niet iedereen voor leugenaar en blind te verslijten. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
57 minuten geleden zei Barnabas:

Waarom spreek je in zulke onbegrijpelijke taal en ben je niet to the point.

Een Lagrange-multiplicator is een bepaald soort hulpvariabele waarmee zowel de formulering als de oplossing van een optimalisatieprobleem sterk vereenvoudigd wordt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 5 months later...
Op 12-1-2023 om 21:07 zei sjako:


 

Dat is de Anglo Amerikaanse wereldmacht. Ze hebben geprobeerd Gods volk om zeep te helpen door de leiders in het gevang te gooien. Dat is uiteindelijk mislukt. In de tijd van deze koning zal hij gebroken worden zonder mensenhand, dus door God zelf in Armageddon.


De JG zouden daar wel eens gelijk in kunnen krijgen. King Charles timmert hard aan de weg!!

https://www.youtube.com/live/UygxttxA9Xw?si=8B15MG8TjC9_BhIj

Rond de ca 10e minuut is te zien dat king Charles op een gouden munt is afgebeeld als ruiter op een wit paard.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Flawless victory:


De JG zouden daar wel eens gelijk in kunnen krijgen. King Charles timmert hard aan de weg!!

https://www.youtube.com/live/UygxttxA9Xw?si=8B15MG8TjC9_BhIj

Rond de ca 10e minuut is te zien dat king Charles op een gouden munt is afgebeeld als ruiter op een wit paard.

Spoedig is een heel rekbaar bericht… Johannes zei het al:

Openbaring 1:1 Openbaring van Jezus Christus, die God Hem gegeven heeft om Zijn dienstknechten te laten zien wat spoedig moet geschieden…

Openbaring 22:20 Hij Die van deze dingen getuigt, zegt: Ja, Ik kom spoedig. Amen. Ja, kom, Heere Jezus!

In het filmpje hierboven (12 jaar geleden) leefden we volgens deze JGs ook al in de laatste dagen.  
Elke generatie heeft weer zijn eigen invulling.  
Zie ook video over eindtijd-obsessie:

 

bewerkt door Breuk
Link naar bericht
Deel via andere websites

2 Petrus 3 (SV)

3 Dit eerst wetende, dat in het laatste der dagen spotters komen zullen, die naar hun eigen begeerlijkheden zullen wandelen,

4 En zeggen: Waar is de belofte Zijner toekomst? want van dien dag, dat de vaders ontslapen zijn, blijven alle dingen alzo gelijk van het begin der schepping.

5 Want willens is dit hun onbekend, dat door het woord Gods de hemelen van over lang geweest zijn, en de aarde uit het water en in het water bestaande;

6 Door welke de wereld, die toen was, met het water van den zondvloed bedekt zijnde, vergaan is.

7 Maar de hemelen, die nu zijn, en de aarde, zijn door hetzelfde woord als een schat weggelegd, en worden ten vure bewaard tegen den dag des oordeels, en der verderving der goddeloze mensen.

8 Doch deze ene zaak zij u niet onbekend, geliefden, dat een dag bij den Heere is als duizend jaren, en duizend jaren als een dag.

9 De Heere vertraagt de belofte niet (gelijk enigen dat traagheid achten), maar is lankmoedig over ons, niet willende, dat enigen verloren gaan, maar dat zij allen tot bekering komen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het valt mij op dat veel mensen op dit forum de Statenvertaling citeren.  Dan vraag ik me altijd af, is dat de vertaling waar je ook vaak in leest?

Naast spotters, zullen er ook veel misleiders, bedriegers en valse profeten zijn.  
De tijd zal het leren en het oordeel zal aan de Heer zijn.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

De SV is  dan ook de meest correcte vertaling.

Lukas 17 20-21  

20 En gevraagd zijnde van de Farizeën, wanneer het Koninkrijk Gods komen zou, heeft Hij hun geantwoord en gezegd: Het Koninkrijk Gods komt niet met uiterlijk gelaat.

21 En men zal niet zeggen: Ziet hier, of ziet daar, want, ziet, het Koninkrijk Gods is binnen ulieden.

 

NBV21:

20 Toen de farizeeën Jezus vroegen wanneer het koninkrijk van God zou komen, antwoordde Hij hun: ‘De komst van het koninkrijk van God laat zich niet aanwijzen, 

21 en men kan niet zeggen: “Kijk, hier is het!” of: “Daar is het!” Maar weet wel: het koninkrijk van God ligt binnen uw bereik.’

Als zoiets essentieels al verkeerd vertaald wordt, dan keur ik de NBV21 geen blik waardig.   Het is ook verbazingwekkend dat je er maar zo weinig christenen over hoort.   De SV zet op veel zaken net de puntjes op de i.   Zo'n toevoeging over 'niet met uiterlijk gelaat' is ontzettend belangrijk , NBV 21 maakt daar wat vage praat van (Laat zich niet aanwijzen).

De Nieuwe wereld vertaling is op dit punt ook ontzettend vaag.

 

Ik extrapoleer dus op het gebied van de diverse vertalingen.   De hele leer van Jezus draait om de nieuwe -geestelijke- mens.  Dat is nergens anders te vinden dan binnen in je zelf.   Wie zou die geestelijke mens anders moeten zijn?!

Link naar bericht
Deel via andere websites

In de HSV maar even verder gelezen:
2 Petrus 3:10 Maar de dag van de Heere zal komen als een dief in de nacht. Dan zullen de hemelen met gedruis voorbijgaan en de elementen brandend vergaan, en de aarde en de werken daarop zullen verbranden.
11. Als deze dingen dus allemaal vergaan, hoedanig behoort u dan te zijn in heilige levenswandel en in godsvrucht;
12. u, die de komst van de dag van God verwacht en daarnaar verlangt, de dag waarop de hemelen, door vuur aangestoken, zullen vergaan en de elementen brandend zullen wegsmelten.
13. Maar wij verwachten, overeenkomstig Zijn belofte, nieuwe hemelen en een nieuwe aarde, waar gerechtigheid woont.
14. Daarom, geliefden, terwijl u deze dingen verwacht, beijver u om onbevlekt en smetteloos door Hem bevonden te worden in vrede
15. en beschouw het geduld van onze Heere als zaligheid; zoals ook onze geliefde broeder Paulus, naar de wijsheid die hem gegeven is, u geschreven heeft,
16. zoals ook in alle brieven, wanneer hij deze dingen ter sprake brengt. Daaronder zijn sommige zaken die moeilijk te begrijpen zijn, die de onkundige en onstandvastige mensen verdraaien, tot hun eigen verderf, net als de andere Schriften.
17. U dan, geliefden, omdat u dit van tevoren weet, wees op uw hoede, zodat u niet door de dwaling van normloze mensen wordt meegesleept en afvalt van uw eigen vastheid.
18. Maar groei in de genade en kennis van onze Heere en Zaligmaker Jezus Christus. Hem zij de heerlijkheid, zowel nu als in de dag van de eeuwigheid. Amen.


Zoals Chris Verhagen (zie video christelijke apologeet) zegt: laten we ons richten in de gemeente (als leerling) op een christelijk leven en de verkondiging van het evangelie.   
 

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Hopper:

De SV is  dan ook de meest correcte vertaling.

Lukas 17 20-21  

20 En gevraagd zijnde van de Farizeën, wanneer het Koninkrijk Gods komen zou, heeft Hij hun geantwoord en gezegd: Het Koninkrijk Gods komt niet met uiterlijk gelaat.

21 En men zal niet zeggen: Ziet hier, of ziet daar, want, ziet, het Koninkrijk Gods is binnen ulieden.

 

NBV21:

20 Toen de farizeeën Jezus vroegen wanneer het koninkrijk van God zou komen, antwoordde Hij hun: ‘De komst van het koninkrijk van God laat zich niet aanwijzen, 

21 en men kan niet zeggen: “Kijk, hier is het!” of: “Daar is het!” Maar weet wel: het koninkrijk van God ligt binnen uw bereik.’

Als zoiets essentieels al verkeerd vertaald wordt, dan keur ik de NBV21 geen blik waardig.   Het is ook verbazingwekkend dat je er maar zo weinig christenen over hoort.   De SV zet op veel zaken net de puntjes op de i.   Zo'n toevoeging over 'niet met uiterlijk gelaat' is ontzettend belangrijk , NBV 21 maakt daar wat vage praat van (Laat zich niet aanwijzen).

De Nieuwe wereld vertaling is op dit punt ook ontzettend vaag.

 

Ik extrapoleer dus op het gebied van de diverse vertalingen.   De hele leer van Jezus draait om de nieuwe -geestelijke- mens.  Dat is nergens anders te vinden dan binnen in je zelf.   Wie zou die geestelijke mens anders moeten zijn?!


24Want gelijk de bliksem, die van het ene einde onder de hemel bliksemt, tot het andere onder de hemel schijnt, alzo zal ook de Zoon des mensen wezen in Zijn dag.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid