Spring naar bijdragen

Jacobus 2:26 Geloof zonder werken is dood


Aanbevolen berichten

15 uur geleden zei Mohawk:

Wij zijn als volmaakte geestelijke wezens geschapen, naar het beeld van God die een volmaakt geestelijk wezen is.

Dat is niet waar. We zijn de kroon op de schepping en zijn uit het stof der aarde geschapen. We zijn geen geestelijke wezens. We zijn vleselijke wezens met daarin de levensadem geblazen. We lijken op onze schepper omdat we o.a. zelfbewust zijn en eigenschappen hebben die God ook heeft, zoals liefde, rechtvaardigheid, intelligentie etc Als je mensen degradeert tot gevallen engelen dan ben je echt tegen Gods geest in aan het gaan. Gevallen engelen zijn namelijk demonen.

2 uur geleden zei Mohawk:

De morgenster (Lucifer) is verbannen naar het binnenste van de aarde, in het diepste der groeve.

Ja, tijdens het 1000 jarig Rijk wordt hij gebonden. Lucifer is trouwens geen andere naam voor satan. Lucifer betekent lichtdrager, maar dat is weer een ander onderwerp. Maar pas op, satan is nu juist heel aktief. Kijk naar de wereld om je heen. Moreel verval, oorlog, misdaad is wat de klok slaat. Allemaal aangespoord door satan. Hij weet dat hij nog maar een korte tijd heeft.

6 minuten geleden zei Mohawk:

Want velen zullen ten val komen en mij haten.

Ik haat je niet, je bent misleid. Heb het eigenlijk met je te doen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 373
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Dit is niet mijn ervaring en ook niet van de andere christenen die ik ken. Ik denk dat veel mensen God te ver weg zoeken, terwijl de Bijbel zegt dat Hij dichterbij is dan de adem van onze mond. Anderz

Amen Thom Maar alleen Zijn schapen herkennen de stem van hun Herder en volgen Hem.

Moordenaar aan het kruis dan?

4 minuten geleden zei sjako:
3 uur geleden zei Mohawk:

De morgenster (Lucifer) is verbannen naar het binnenste van de aarde, in het diepste der groeve.

Ja, tijdens het 1000 jarig Rijk wordt hij gebonden

Onzin, satan en zijn gevallen engelen hebben hun hoofdkwartier in de tweede hemel(heelal) 

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 uur geleden zei sjako:

Ik haat je niet, je bent misleid. Heb het eigenlijk met je te doen.

Laat ik nou precies hetzelfde gevoel bij jou hebben.

Maar om nog wat vurige kolen op het hoofd van Lucifer te stapelen hier nog twee openbaringen opgetekend door Bertha Dudde.

BD.5361
11 april 1952

De val der engelen - De boodschap van Goede Vrijdag

U allen, die op aarde leeft, bent door mijn liefde vastgegrepen. En er zijn voor u mogelijkheden geschapen, weer de oerverhouding met Mij aan te kunnen gaan. Er was u een tijd toegekend voor deze omvorming uit een verhouding, die geheel tegen God gericht was, naar de hereniging met Mij. Om dit doel te bereiken, werden u alle genaden ontsloten en mijn nooit eindigende liefde helpt een handje waar u dreigt te falen. Maar één ding kan ook mijn overgrote liefde voor u niet: uw wil veranderen vanuit mijn macht. Uw wil is de factor, waarmee rekening moet worden gehouden, die alleen de verandering moet volbrengen en net zo goed falen kan. Want uw wil is verzwakt door hem, die mijn tegenstander is en die u, die hij in de diepte deed vallen door de zonde tegen Mij, ook in de diepte bij zich zou willen houden en die daarom u de weg naar Mij verspert op elke manier, die dus ook graag uw wil zwak wil houden. En daardoor bent u niet in staat, de verandering van uw wezen te voltrekken. De wil is echter daarom zwak, omdat het wezen, dat nog in zijn macht is, ook zonder enige liefde is en daarom geen kracht kan ontplooien. Want de liefde is kracht in zich en zou onvermijdelijk ook de wil de nodige versterking verlenen. Het wezenlijke, dat hem toebehoort, heeft een totaal verzwakte wil en is niet bij machte zichzelf te verlossen van zijn heerschappij over zich. En dit wezenlijke bracht Ik hulp.
 
Zoudt u mensen nu begrijpen, wat Mij ertoe bracht naar de aarde af te dalen en u redding te brengen? Ik was hetzelfde in het allereerste begin, zoals het door Lucifer in de afgrond gestorte geestelijke. Ik was uit de liefde Gods voortgekomen als engelgeest en onderkende God als het toonbeeld van alle macht en kracht en heerlijkheid van eeuwigheid. Als tegenstander van Lucifer stond Ik aan de kant van Hem, die ons had geschapen uit de kracht van Zijn liefde. Ook Ik kon God niet zien, maar mijn liefde voor Hem was mijn gelukzaligheid.
 
Maar ook de liefde voor het van God afgevallen geestelijke vervulde me en deed in Mij een plan rijpen, aan de verlossing van dezen uit de macht der duisternis deel te nemen, omdat Ik op de hoogte was van de macht van Lucifer en van de invloed op het willoze geestelijke. Ik wilde het helpen op de manier, die alleen de tegenstander kon overwinnen. Ik wilde een beroep doen op de kracht van God, om tegen hem op te kunnen treden en het doel te bereiken, hem de wezens te ontwringen en zo weer terug naar God te brengen, van wie ze waren uitgegaan. Ik wilde voor dit gevallene de kracht verwerven en ze hen doen toekomen, opdat ze een sterke wil kregen en zich vrij konden maken uit de macht van satan. De wilszwakte is gebrek aan liefdekracht, dus gevolg van een liefdeloze gezindheid. Wilde Ik nu deze wezens aan een sterke wil helpen, dan moest Ik proberen hen aan te zetten tot liefde en hun liefde weer eerst opwekken door mijn liefde. Ik moest hen bevrijden uit zijn macht, doordat Ik hem de koopprijs betaalde voor de zielen, die hij gevangen hield. Hij zelf geeft weliswaar nooit de toestemming, hij laat nooit de ziel vrij, maar de ziel heeft nu zelf de kracht zich te bevrijden, waarbij hij haar niet kan hinderen, wanneer ze zich van mijn kracht bedient, die Ik haar bereidwillig doe toekomen, als ze bereid is ze aan te nemen, dus van de aan het kruis verworven genaden gebruik te maken.
 
Ik heb voor alle zielen deze koopprijs betaald door mijn lijden en sterven aan het kruis. En iedere ziel kan haar vrijheid weer terugkrijgen, wanneer ze zich maar tot Mij wendt, wanneer ze haar wil de juiste richting geeft, wanneer ze Mij erkent en mijn werk van verlossing en tot Mij roept om hulp. Om de wil van deze wezens te versterken ben Ik aan het kruis gestorven. Ik plaatste een overgrote liefde tegenover de macht van satan en overwon hem, zodat ook de hardste keten los kon springen van wie aan mijn zijde gaat staan.
 
Twee uit de kracht van de eeuwige Liefde voortgekomen wezens worstelden tegen elkaar. Maar Ik bediende me van deze liefdekracht. Ik streed voor God en met God. De liefde vervulde me geheel en mijn aardse lichaam werd bijgevolg tot drager van de eeuwige Godheid. Mijn lichtziel sloot zich tegelijk met het lichaam bij Haar aan en nu had de vereniging plaatsgevonden, die ook ieder door God geschapen individu zou moeten aangaan volgens bestemming van eeuwigheid, om nu als volmaakt te kunnen werken in licht en kracht en gelukzaligheid.
 
De oergeschapen geest was van God afgevallen. Hij ontving licht en kracht in overvloed en misbruikte die om tégen God te werken. Gods kracht doorstroomde ook hem, maar hij gebruikte ze in negatieve zin en verwijderde zich daardoor steeds meer en meer van God. Maar de kracht uit God te gebruiken in Zijn wil leidt ook tot algehele samensmelting met Hem, welke Ik als mens Jezus op aarde bereikte door de liefde. De liefde is de sterkste macht en moet ook de wil zo beïnvloeden, dat hij zich op God richt. En deze gave van kracht voor de wil van de mensen op deze aarde, heb Ik als mens verworven door mijn lijden en sterven aan het kruis, door onuitsprekelijke pijnen en overgrote kwellingen. En ieder, die Mij erkent en in zichzelf de liefde tot volle wasdom brengt, kan zich van deze kracht bedienen.
 
Ieder mens, die Mij als Redder en Verlosser aanroept om hulpverlening, zal zijn huidige heer willen ontvluchten en het ook kunnen. Want deze laat Ik niet in de handen van mijn tegenstander vallen. Ik verbreekt zijn ketenen en maak hem vrij. Maar Ik kan dit alleen maar doen, zodra de wil van de mens zelf naar verlossing streeft. Hem tegen zijn wil bevrijden kan Ik niet.
 
Maar mijn liefde is oneindig en ze zal de tegenstander iedere ziel ontwringen. De liefde zal bereiken, dat de wil van ieder wezen eens geheel verandert en zich naar Mij keert. En daarvoor ben Ik aan het kruis gestorven, dat de verzwakte wil van het gevallene versterking ondervindt. En dus heb Ik de wereld verlost uit de slavernij van de satan.

Amen

En hoe groot de liefde van God voor de uit Zijn kracht geschapen wezens is blijkt hieruit:

BD.6276
5 juni 1955

De verlossing van Lucifer - De thuiskomst van de verloren zoon

Werelden zullen er nog ontstaan en weer vergaan. Steeds weer zal mijn wil om te scheppen werkzaam worden. Steeds nieuwe vormen zal Ik scheppen, die het naar Mij opwaarts gaande geestelijke zullen bevatten. En steeds weer zal Ik ze uiteen laten vallen, om het geestelijke daarin te verlossen. Een worden en vergaan zal er zijn, nog eeuwigheden lang, tot Ik mijn werk als voltooid kan beschouwen, tot al het geestelijke naar Mij is geruggekeerd en Ik ook mijn tegenstander voor me heb gewonnen, wanneer hij zonder enige kracht zich vrijwillig naar Mij keert, die Zijn God en Vader ben. En hij zal van Mij liefde afsmeken en ze ontvangen in overmaat.

Maar tot dit zich voordoet, gaan er nog eeuwigheden voorbij. Want zolang er nog onverlost geestelijks is, zullen er ook scheppingen zijn. En zolang er dus scheppingen bestaan, is de verlossing van het gevallene nog niet bewerkstelligd. En zolang blijft ook hij mijn tegenstander en vijand, die zelf is gevallen en de val van ontelbare wezens veroorzaakt heeft; wiens liefde voor Mij is verdwenen, toen hij zich bewust werd van de overmaat van kracht, die hem doorstroomde en hij Mij, als de Bron hiervan, moest erkennen en zich daar tegen verweerde. En daarom moet hij het gevoel van zijn kracht eerst verliezen, voordat hij, als zelf verzwakt wezen, zich weer aan Mij overgeeft en Mij dan ook weer zal liefhebben, zoals in het allereerste begin. Hij kan zijn gevoelens voor Mij niet tevoren veranderen. Hij kan zijn weerstand niet tevoren opgeven, omdat hij zich nog in het bezit van kracht waant, zolang er nog onverlost geestelijks is, dat hem toebehoort. Want dit bewustzijn van kracht was de reden van zijn val in de diepte. U mensen weet niet, wat hij voor Mij was en wat nog voor Mij is. U weet niet, dat hij ongewild meewerkt aan de vergoddelijking van de door Mij geschapen wezens. Maar in zijn verblindheid en haat tegen Mij merkt hij niet, dat Ik ook hem tot een werktuig van mijn plan heb gemaakt; dat echter niet in zijn wil past, maar dat Ik dat alleen kon, omdat Ik op de hoogte was van zijn afgronddiepe haat, maar hem voor mijn doeleinden nooit zou hebben gebruikt, wanneer er slechts het geringste vooruitzicht zou hebben bestaan op een voortijdige terugkeer, op de verandering van zijn wil en zijn gevoel jegens Mij.

Alleen zijn vrije wil heb Ik me dienstbaar gemaakt, waarvan Ik sedert eeuwigheid op de hoogte ben. De mogelijkheid van een verandering van wil zou Ik waarlijk met alle middelen hebben gesteund, juist omdat hij het eerstgeschapen wezen was, aan wie mijn gehele liefde toebehoorde en dat Ik beslist ook uit de diepte zou hebben willen redden. Maar zijn weerstand is ongebroken en zal het nog eeuwigheden blijven. En op deze, Mij goed bekende weerstand, bouwde Ik mijn plan van de vergoddelijking van het "geschapene" op. En Ik kon dat pas doen, omdat Ik concludeerde, dat een verandering van zijn wil volkomen uitgesloten is.

Maar dat toch nog mijn onverdeelde liefde ook dit eerstgeschapen wezen - mijn tegenstander - geldt, volgt daaruit, dat Ik zijn wil respecteer, dat Ik hem de volledige vrijheid laat in zijn werkzaam zijn tegen Mij, zolang dit in de hem toegestane mate gebeurt. Maar overschrijdt hij de grenzen van zijn bevoegdheid, dan bind Ik hem, wat steeds aan het einde van een verlossingsperiode zal gebeuren. Ik sla hem opnieuw in boeien, opdat wat vrijwillig op Mij aanstuurt niet in gevaar wordt gebracht, om hem echter steeds weer daaruit te bevrijden, wanneer hij Mij weer dienen moet, ofschoon onbewust, dat het geestelijke tot uiterste rijpheid komt.

Want waarlijk Ik zeg u: Hemel en aarde dienen Mij bij mijn plan van eeuwigheid. En opdat mijn tegenstander niet het overwicht houdt, dat hij in het begin over de schare van de gevallen geesten had, zond Ik "mijn Zoon" naar de aarde, die nu in een gerechtvaardigde strijd tegen mijn tegenstander zegevierde. Die de macht van hem brak, zodat de wil van het wezen zich nu tegen zijn wil kon verzetten met gebruikmaking van de genaden van het verlossingswerk. Door de kruisdood van Jezus nam de kracht van de tegenstander uitermate af. Hij werd overwonnen, maar hij verzette zich nu des te heviger, omdat het licht van het inzicht hem had verlaten, omdat de val in de diepte ook duisternis van zijn geest betekende en hij daarom steeds alleen blindelings woedt, door haat gedreven, zonder te beseffen waar zijn haat toe leidt. Dat steeds weer het hem nog toebehorende geestelijke wordt losgemaakt en in de scheppingen verbannen, en hij daardoor steeds meer van zijn kracht verliest. Want alleen het gevallene is zijn bezit aan kracht, en de verlossing van het gevallene betekent voortdurende vermindering van zijn kracht.

En dat deze verlossing mogelijk is, daarvoor stierf Ik zelf aan het kruis. Mijn liefde maakte deze verlossing mogelijk en mijn liefde rust niet eerder, tot al het van Mij afgevallene weer in mijn bezit is; tot het vrijwillig naar Mij is teruggekeerd en nu ook mijn tegenstander - van zijn kracht beroofd - zich aan Mij zal overgeven; tot ook hij naar verlossing verlangt, die mijn eindeloze liefde hem niet onthoudt, tot de verloren zoon is teruggekeerd in zijn vaderhuis, naar Mij van wie hij eens is weggegaan.

Amen

Mod sjako: als je iets citeert dan graag de bron erbij vermelden. Bovendien heeft dit weinig met het Christelijk geloof te maken wat wel de bedoeling is in deze rubriek. In levensbeschouwing mag je meer dingen schrijven. Deze keer laat ik het nog staan, volgende keer haal ik het weg.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

@Mohawk als men iets kopieert dient men de bron erbij te zetten.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.berthadudde.net/Downloads/BD.TB81.pdf&ved=2ahUKEwjbh_zetOTvAhUxPewKHXCQABYQFjAAegQIAxAC&usg=AOvVaw13cnybB-D2sKVMAD1NVYox

Begrijp trouwens ook niet waarom moderator @sjako hier niet correct modereert, dit heeft niets met het christelijk geloof te maken en zou verplaats moeten worden naar levensbeschouwing.

 

bewerkt door Thinkfree
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Mohawk:
1 uur geleden zei Dat beloof ik:

Je kunt niet weten of het de 'de Geest' is of iets anders.

Dat zeg jij .., Jezus zegt iets anders. Maar daar heb jij toch geen boodschap aan dus wat maak je je druk.

Je zou daar bv bij kunnen zetten wat Jezus dan wel zegt volgens jou.
Is het wellicht "(Johannes 5:31) Indien Ik van Mijzelven getuig, Mijn getuigenis is niet waarachtig." ? 

Of kun je wellicht gif drinken zonder dood te gaan: (Marcus 16:17)  En degenen, die geloofd zullen hebben, zullen deze tekenen volgen: in Mijn Naam zullen zij duivelen uitwerpen; met nieuwe tongen zullen zij spreken. Slangen zullen zij opnemen; en al is het, dat zij iets dodelijks zullen drinken, dat zal hun niet schaden; op kranken zullen zij de handen leggen, en zij zullen gezond worden.

bewerkt door Dat beloof ik
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Thinkfree:

Begrijp trouwens ook niet waarom moderator @sjako hier niet correct modereert, dit heeft niets met het christelijk geloof te maken en zou verplaats moeten worden naar levensbeschouwing.

Als jij vindt dat dit niets met het christelijk geloof te maken heeft ontgaat je iets.

55 minuten geleden zei Dat beloof ik:

Je zou daar bv bij kunnen zetten wat Jezus dan wel zegt volgens jou.
Is het wellicht "(Johannes 5:31) Indien Ik van Mijzelven getuig, Mijn getuigenis is niet waarachtig." ? 

Wat Jezus daar onder andere over heeft gezegd heb ik in de voorgaande berichten geciteerd. 

1 uur geleden zei Thinkfree:

Als je zonodig een url erbij vermeld wilt hebben laat dat dan aan mij over.

http://www.berthadudde.net/Register/REG.5/BD.5361.html

http://www.berthadudde.net/Register/REG.6/BD.6276.html

bewerkt door Mohawk
Link naar bericht
Deel via andere websites

Omdat hier regelmatig wordt geciteerd uit andere bronnen dan de Bijbel nog één openbaring aan Leopolt Engel die ook boekdelen spreekt.

URL: https://www.nieuweopenbaring.nl/boeken-lezen/11/16/

DE HEER EN LUCIFER

Leopold Engel - Leopold Engel: Het Grote Johannes Evangelie (deel 11)

«« 16 / 77  »»

[1] Toen Ik nu Mijn blik over de schare van Mijn aanhangers liet glijden, die vol aandacht naar Mijn woorden luisterden en eigenlijk niet goed wisten wat ze hiervan moesten denken, voelde Mijn ziel een diep medelijden en overgrote liefde voor hen die Mij zo vol vertrouwen volgden.Tegelijkertijd zag Ik echter hoe het kwaad in hen zich inspande hun zielen van Mij af te leiden en naar de wereld te keren. Toen vergrimde de Godheid in Mij, en de mens Jezus trad terug, zodat alleen de Vader in Mij heerste.
[2] En de Almacht (Ik) sprak: 'Laat ons nog een poging wagen, of het niet lukt al dezen te bevrijden van datgene wat naar beneden streeft, en hen vrij te maken tot kinderen van de hoogte, opdat de verloren zoon terugkeert in het Vaderhuis!'
[3] En zie, allen vielen in een diepe slaap. Maar Ik, als de mens Jezus en toch God van eeuwigheid, stond daar alleen en riep Lucifer bij Mij, de gevallen aartsengel, ter wille van wie dit allemaal was geschapen.
[4] Toen maakten de zielen zich los van de lichamen van de slapenden, en zij schaarden zich om Mij heen en in hen gloeide een helder stralende vonk, die deze nog erg verontreinigde zielen licht en levenswarmte schonk.
[5] Ze knielden voor Mij neer en vroegen Mij (de zielen van de leerlingen) : 'O Heer, wend U niet van ons af! U hebt ons gered en zult ons verder leiden!' 
[6] Lucifer stond echter in de gedaante van een schone jongeling, maar zonder glans, voor Mij, met gebogen hoofd en wachtte Mijn woord af
[7] Ik zei tegen hem: 'Je hebt de Godheid niet kunnen zien, maar alleen kunnen gewaarworden, lichtdrager, en toen je uit het middelpunt van Mijn liefde voer om licht en leven te scheppen in alle ruimten van de oneindigheid, geloofde je dat je niet de dráger, maar de bezitter van die kracht was. je veranderde je liefde in hoogmoed en zei: 'Een God die niet te zien is, is geen God. De schepselen die door mijn wil ontstaan, vereren mij als god, aangezien ik het enige zichtbare wezen ben. Ik wil derhalve voor hen God zijn en blijven!'
[8] Toen weerklonk Mijn stem in jou, die sprak: 'De volheid van Mijn geest werkt met jou en in jou, en alle eigenschappen die in Mij rusten, vormen op en neerwaarts een ladder in de oneindigheid. Ik wil je geven een deel van Mijn kracht, zodanig, dat ieder zal heersen vanuit zijn meest innerlijke begrenzing, die een diep van binnen gelegen punt vormt, dat van twee kanten uit de oneindigheid stroomt. Zo kun jij, terwijl je als eindig wezen van Mij bent uitgegaan, toch oneindig samen met Mij werkzaam zijn, als tegenpool die gerechtvaardigd tegenover Mij staat.'
[9] Maar je sloeg geen acht op de waarschuwing; want jouw kracht schiep talloze wezens vanuit jezelf, en zij volgden jou en werden machtig, omdat Ik de nieuw geschapenen, die een deel van jou waren, niet wilde vernietigen. Steeds machtiger groeide die schare aan, en zij maakten jou tot hun god. Toen zondigde je nogmaals en zei: 'Ik ben God; want nergens zie ik de kracht die iets schept! ' - Dwaas, alsof het eindige het Oneindige ooit zou kunnen zien en begrijpen!
[10] Toen sloeg Ik je in boeien, en zie, diezelfde kracht staat hier in persoon voor je en zegt tegen je: Ik ben de God die tot nu toe niet zichtbaar was! Herken je Mij nu? Keer om naar het Vaderhuis, opdat je bevrijd wordt van je boeien en de plaats inneemt die je toekomt! Ziehier de schare van hen die voor Mij knielen, losgemaakt van jou, in zichzelf tot leven gebracht door Mijn adem en voor altijd Mij toegewend! Geef je trots op, laat de warmte van Mijn liefde in je blazen -dan verstuift alle materie tot niets!'
[11] Lucifer sprak: 'Jij bent Jezus van Nazareth, een mens met grote kracht, die ook ik eens heb bezeten. Maar om God, de hoogste kracht, de oneindigheid in het eindige in jou te erkennen -nee, nooit! Wat er met mij is geweest, kan ook met anderen het geval zijn. De mensen zijn sterfelijk, hun lichamen ontbinden -zo zul jij ook vergaan, je lichaam zal uiteenvallen, en van Jezus blijft slechts stof over.
[12] Ik ken mijn schuld en zie mezelf ontdaan van mijn lichtglans, en ik gun je ook die paar van de mijnen, die zich daar tot jou wenden. Maar het zal nooit in de Almacht opkomen om haar schepping te vernietigen, die eigenlijk mijn werk is, die ik haar in feite bezorgd heb en die ik ook liefheb, evenals Zij; want de schepping is uit mij. Laat de strijd verder bestaan; want pas door deze strijd ontstaat het leven. De verschrikking van de dood is mijn werk, en daardoor houd ik mijn schepselen bij mij, en ze blijven bij mij, opdat mijn eigenschappen in hen kunnen leven. Het is dus goed zoals het is! -Wat wil je dus nog van mij?'
[13] Ik sprak: 'Het is hier niet de plaats om te twisten; want je weet heel goed waar het om gaat. Mij als Godmens is alle kracht der hemelen gegeven, en alleen jouw verstoktheid wil Mij niet erkennen, omdat jij nog altijd hoopt de Godheid te overwinnen,je van Haar meester te maken. Haar grote lankmoedigheid leg jij uit als zwakheid, haar liefde als machteloosheid. jouw scharen, voor wier redding Ik Mijzelf nu in het kleed der materie heb gehuld, wil je niet loslaten en je probeert hen op te ruien, hoewel je weet datje aanhang nu al veel zwakker en kleiner is geworden. Het is je gelukt de gemoederen gevangen te nemen en van de waarheid af te keren. Dat het heidendom bestaat is jouw werk. Ondanks dat alles zijn al jouw daden echter zo gekeerd, dat de gevallenen toch tot Mij worden geleid - en dat is allemaal niet voldoende voor je?'
[14] Lucifer zei: 'Degenen die jou zijn toegevallen wachten slechts op mijn roep om terug te keren. Geef mij de gelegenheid om je te bewijzen hoe zwak ze zijn -en als ik verlies, zal ik je erkennen! Geef mij macht over je lichaam, laat mij de innerlijke mens aanschouwen die in jou leeft, dan zullen we zien hoe weinig goddelijks daaraan kleeft! En ook dezen hier keren terug naar mij, aan wie ze toebehoren, wanneer Jezus eenmaal zijn tribuut aan de dood heeft betaald'!
[15] Ik zei: 'Wat Ikzelf in Mijn rijk binnenleid, is voor eeuwig voor jou verloren. Sinds het eerste begin van de wereld weet Ik het best welke wegen naar het heil leiden. Maar neem je in acht -jouw maat is vol! Uit liefde voor de schepselen van Mijn hemelen en aarden ben Ik teruggekomen, en uit liefde voor hen zal Ik het werk voltooien, ondanks jouw hardnekkigheid!
[16] Laat je er niet op voorstaan dat met jouw vernietiging ook de vernietiging bezegeld is van alle wezens die uit jou zijn, en dat daarmee hun tijd afhangt van die van jou. Eens komt de tijd dat je niet alleen ontdaan van je glans, zoals nu, maar ook beroofd van elk wezen uit jou, voor Mij zult staan en dan zal geen schepsel ooit meer door jouw vernietiging getroffen worden. Dan zul je weer moeten beslissen -als je er niet de voorkeur aan geeft tevoren uit vrije wil naar Mij toe te komen. Maar verdwijn nu van hier, want Mijn besluiten staan vast, en Mijn wil geschiede!'
[17] Hierop verdween Lucifer. En Ik zegende de om Mij heen geschaarde zielen, sterkte hen en gebood hun in hun lichamen terug te keren.

bewerkt door Mohawk
Link naar bericht
Deel via andere websites
49 minuten geleden zei Mohawk:
51 minuten geleden zei Dat beloof ik:

Je zou daar bv bij kunnen zetten wat Jezus dan wel zegt volgens jou.
Is het wellicht "(Johannes 5:31) Indien Ik van Mijzelven getuig, Mijn getuigenis is niet waarachtig." ? 

Wat Jezus daar onder andere over heeft gezegd heb ik in de voorgaande berichten geciteerd. 

En daarvan staat dus geschreven dat het niet waarachtig is. Waarom ontwijk je de inhoud van de discussie? 

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 minuten geleden zei Dat beloof ik:

En daarvan staat dus geschreven dat het niet waarachtig is. Waarom ontwijk je de inhoud van de discussie? 

Als jij voor mij de invulling gaat geven, "van Wat Jezus dan wel gezegd heeft volgens mij", is er geen sprake van een discussie, laat staan van een gesprek.

Link naar bericht
Deel via andere websites

De Leidse vertaling van de bijbels geschriften is ook prachtig:

Paulus: Ik bezweer u bij God en bij Christus Jezus, die levenden en doden zal richten; ik bezweer u bij zijn verschijning en bij zijn koninkrijk: Predik het woord, kom daarvoor op, tijdig en ontijdig, wijs terecht, bestraf, vermaan, in alle lankmoedigheid en lering. Want er zal een tijd komen waarin men de gezonde leer niet verdraagt, maar, hunkerend naar wat het oor kittelt, een hoop leraren naar eigen smaak zoekt te krijgen. Maar van de waarheid zullen zij de oren afwenden, en tot fabelen zich keren. Wees gij daarentegen nuchter in alles, leer te lijden, doe het werk van een Christusprediker en vervul uw ambt getrouw tot het einde. (2 Timoteüs 4:1-5)

Kleine kantekening: "Want er komt een tijd waarin men de gezonde leer niet verdraagt." Hiermee wordt het christendom bedoeld en "de tijd die komt" is reeds lang gearriveerd.

Als ik zo Paulus zijn uitlatingen lees vraag ik mij af waar degenen die vinden dat ik te hoog van de toren blaas zich druk over maken. Ik bezweer niets, ik vertel alleen wat ik geloof, ik predik het woord, kom daarvoor op, tijdig en ontijdig, wijs terecht, bestraf, vermaan, in alle lankmoedigheid en lering. Maar zweren bij God en bij Jezus Christus doe ik niet, al zou dat mij door God niet aangerekend worden omdat Hij mij kent, en ik een gewillige knecht ben die Zijn wil in eeuwigheid dient.

 

bewerkt door Mohawk
Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Mohawk:
2 uur geleden zei Dat beloof ik:

En daarvan staat dus geschreven dat het niet waarachtig is. Waarom ontwijk je de inhoud van de discussie? 

Als jij voor mij de invulling gaat geven, "van Wat Jezus dan wel gezegd heeft volgens mij", is er geen sprake van een discussie, laat staan van een gesprek.

Daar geef ik geen invulling aan. Ik laat alleen maar zien dat daarvan staat geschreven dat het niet waarachtig is. En dat weet je zelf ook wel.

16 minuten geleden zei Mohawk:

al zou dat mij door God niet aangerekend worden

Zelfs voor een religieus persoon blaas je vrij hoog van de toren.

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei Dat beloof ik:

Daar geef ik geen invulling aan. Ik laat alleen maar zien dat daarvan staat geschreven dat het niet waarachtig is. En dat weet je zelf ook wel.

Ten eerste citeer je niet wat Jezus zegt, je citeert wat Johannes van zichzelf zegt. Hoe wil je nou ooit een fatsoenlijk gesprek met mij voeren op deze wijze? Bovendien ontgaat het mij nog steeds wat jouw motivatie is om (inmiddels 8577) berichten op dit forum te plaatsen. Wees blij dat ik je te woord sta, want eigenlijk is mij geleerd niet in te gaan op verzoekingen en mij daarvoor af te sluiten. Als jouw motivatie alleen is om hier verwarring en onrust te zaaien verdien je van mij geen antwoord.

Link naar bericht
Deel via andere websites
27 minuten geleden zei Mohawk:

Ten eerste citeer je niet wat Jezus zegt, je citeert wat Johannes van zichzelf zegt. Hoe wil je nou ooit een fatsoenlijk gesprek met mij voeren op deze wijze? Bovendien ontgaat het mij nog steeds wat jouw motivatie is om (inmiddels 8577) berichten op dit forum te plaatsen. Wees blij dat ik je te woord sta, want eigenlijk is mij geleerd niet in te gaan op verzoekingen en mij daarvoor af te sluiten. Als jouw motivatie alleen is om hier verwarring en onrust te zaaien verdien je van mij geen antwoord.

Jezus is daar wel degelijk aan het woord, lees het even goed door.
Blijf je proberen mij zwart te maken of ga je inhoudelijk discussie voeren?  

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 uur geleden zei Dat beloof ik:

Of kun je wellicht gif drinken zonder dood te gaan: (Marcus 16:17)  En degenen, die geloofd zullen hebben, zullen deze tekenen volgen: in Mijn Naam zullen zij duivelen uitwerpen; met nieuwe tongen zullen zij spreken. Slangen zullen zij opnemen; en al is het, dat zij iets dodelijks zullen drinken, dat zal hun niet schaden; op kranken zullen zij de handen leggen, en zij zullen gezond worden.

Dus je wilt betwisten dat dit waar is. Dat kan ik begrijpen als je de meeste christenen observeert, maar dat zegt meer over de waarachtigheid van hun geloof dan over de waarachtigheid van deze tekst.

57 minuten geleden zei Hermanos2:

Dacht je dat ik je kom opzoeken? 

Je hebt teveel films gezien. 

Ah gezellig Hermanos, je bent er weer. Fijne paasdag gehad?

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 uur geleden zei Mohawk:

Daarom moest ik op jullie aarde neerdalen, om die lichamelijk gevormde Adam in een geestelijke te veranderen, opdat hij ooit in mijn geestenrijk zal passen.

Genesis kan de prullenbak in geloof ik als ik jou zo lees.

6 uur geleden zei Dat beloof ik:

Of kun je wellicht gif drinken zonder dood te gaan: (Marcus 16:17)  En degenen, die geloofd zullen hebben, zullen deze tekenen volgen: in Mijn Naam zullen zij duivelen uitwerpen; met nieuwe tongen zullen zij spreken. Slangen zullen zij opnemen; en al is het, dat zij iets dodelijks zullen drinken, dat zal hun niet schaden; op kranken zullen zij de handen leggen, en zij zullen gezond worden.

Dit stond niet in het oorspronkelijke Marcus. De wetenschap heeft achterhaald dat dit een toegevoegde tekst is. In de NWV komt deze niet eens voor.

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 minuten geleden zei sjako:

Genesis kan de prullenbak in geloof ik als ik jou zo lees.

Nou nee, ik vind Genesis een bijzonder boek, het is een van mijn favorieten ... Alhoewel ..., Jesaja is ook prachtig .., Ach wat klets ik nou ..,, alle bijbelse geschriften zijn voor mij van grote waarde, het is de basis van mijn geloof.

Wat je citeert is niet wat ik geschreven heb.

Maar wat het lezen van openbaringen betreft: 

Geliefden, vertrouwt niet iedere geest, maar beproeft de geesten, of zij uit God zijn; want vele valse profeten zijn in de wereld uitgegaan. Hieraan onderkent gij de Geest Gods: iedere geest, die belijdt, dat Jezus Christus in het vlees gekomen is, is uit God; En iedere geest, die Jezus niet belijdt, is niet uit God. En dit is de geest van de antichrist, waarvan gij gehoord hebt, dat hij komen zal, en hij is nu reeds in de wereld.

bewerkt door Mohawk
Link naar bericht
Deel via andere websites
12 minuten geleden zei Mohawk:

Geliefden, vertrouwt niet iedere geest, maar beproeft de geesten,

Vooral niet als ze iets zeggen wat de Bijbel niet zegt!

Genesis 2:7 En Jehovah God vormde de mens uit stof van de aardbodem en in zijn neusgaten blies hij de levensadem, en de mens werd een levend wezen.

Genesis 1:31 zegt dat alles wat geschapen was zeer goed was, dus ook de mens uit het stof.

Daarna zag God alles wat hij gemaakt had en hij zag dat het heel goed was. En het werd avond en het werd morgen: de zesde dag.

Link naar bericht
Deel via andere websites
19 minuten geleden zei sjako:

Vooral niet als ze iets zeggen wat de Bijbel niet zegt!

Genesis 2:7 En Jehovah God vormde de mens uit stof van de aardbodem en in zijn neusgaten blies hij de levensadem, en de mens werd een levend wezen.

Genesis 1:31 zegt dat alles wat geschapen was zeer goed was, dus ook de mens uit het stof.

Daarna zag God alles wat hij gemaakt had en hij zag dat het heel goed was. En het werd avond en het werd morgen: de zesde dag.

Luister Sjako, als je alle openbaringen zou lezen van de schrijvers waarvan ik slechts een paar citaten heb geplaatst, zul je ontdekken dat deze openbaringen nergens in strijd zijn met de Bijbel, omdat deze openbaringen op de bijbelse geschriften zijn gebaseerd.

Maar belangrijker is dat de geest van de antichrist nooit openbaringen kan geven waarin hij zijn eigen nederlaag omschrijft. Hij kan ook nooit openbaren waarom God zelf in het vlees naar de aarde is gekomen en onder ons heeft geleefd, hij kan nooit openbaren waarom en hoe God zelf het offer aan het kruis heeft gebracht. Hij kan ook het doel niet verklaren dat God met de schepping heeft, eigenlijk heeft hij niets zinnigs te zeggen.

Daaraan kunnen wij openbaringen van profeten toetsen, ik nodig je van harte uit om dat te doen.

bewerkt door Mohawk
Link naar bericht
Deel via andere websites

Alles wat we hier in de gevallen natuur aanschouwen, alles dat is geschapen – organische en anorganische natuur – ontspringt uit één Idee, één Plan. Het is een systeem als een kettingreactie en is onderdeel van één Lichaam. Er is daarom ook een volledige onderlinge samenhang tussen alle schepselen en scheppingen op deze planeet. En alles heeft zijn eigen plaats in het grote Geheel waarmee het is verbonden.

Oppervlakkig beschouwd is de nauwe samenhang tussen schepsel en schepping binnen het dualistische veld een grote schoonheid: het schepsel dat nauw is verweven met deze natuur, gehuld in een dracht dat volmaakt is aangepast aan deze natuur en zijn ontstaansrecht dat berust op deze natuur. Bij nader onderzoek en verificatie vinden we echter dat deze schoonheid grotendeels uiterlijke schijn is en dat in werkelijkheid deze verbintenis slechts onderworpenheid is. Want de geestelijke natuur die de gevallen dualistische wereld bezielt en daar ook één mee is – de geest die leven schenkt aan alle scheppingen en schepselen binnen deze ongoddelijke wereld – is afscheidend van aard; het gedijt in een wereld van tegenstellingen en contrasten.

Alles in de dualistische natuur zet zich aan tot individualisering om zijn eigen afzonderlijke doelen te bereiken. Ieder individu, geboren in dualiteit moet zichzelf daarom aanpassen aan wetten die tijd en ruimte bestieren; wetten van afzondering, zorgen, strijd om het bestaan en de wetten van de dood. Deze wetten – expressies van de gevallen geest van dualiteit – vormen de grote en giftige wraakgodin van de mensheid en heeft op Aarde geleid tot onvoorstelbaar veel ellende en narigheid. Hierdoor kwam de massa ertoe om zich te schikken in alle theorieën en praktijken van natuurlijk zelfbehoud, terwijl maar een heel klein percentage van de mensheid wanhopig op zoek is naar eenwording, hereniging met God, orde, rust, evenwicht en harmonie in deze dualistische wereld. Natuurlijk heeft zo’n zoektocht op het horizontale vlak geen kans van slagen, omdat het onmogelijk is een dergelijke hereniging te verwezenlijken in een bestaansveld dat daarvoor niet geschikt is. Daarom zal elke poging in die richting onvermijdelijk falen. Integratie is niet mogelijk, hooguit op zijn best een verdere kristallisatie, een uitgesteld effect van de natuurlijke processen van atrofie, verbonden aan de uit nood geboren natuur* van geboorte en dood.

* Deze dichte wereld werd heel lang geleden gevestigd door de Elohim als een noodmaatregel, een bestaansveld in quarantaine, zodat de gevallen mensheid gered zou kunnen worden van uiteindelijke vernietiging. De mensheid kreeg aldus de gelegenheid om zichzelf te verlossen van deze uit nood geboren natuurorde, maar helaas, het raakte het zicht op zijn missie duizenden en duizenden jaren geleden kwijt. Daarom zal het menselijke ras nu getuige zijn van een Christus interventie die plaats vindt aan het eind van wereldcycli, zoals die waarin we thans leven.

Lees meer:  https://www.wake-up-call.be/news/a2de-waarschuwing/

De ‘Terugkomst van Christus’ aan het eind van de cyclus, de terugkeer van het Avatarbewustzijn, probeert al diegenen te verzamelen die ware Eenwording zoeken en die daar ook klaar voor staan. Het drijft hen voorwaarts naar dat grootse proces van Hergeboorte. Daarom zijn wij, die dit Pad willen bewandelen, al begonnen om principieel afscheid te nemen van de grote desillusie van deze wereld; om in praktische zin de Weg op te gaan die leidt tot omzetting en vernieuwing. Een dagelijks afwenden van de oude natuur en een dagelijkse groei en opbloei in lijn met de nieuwe Natuur, in perfecte harmonie met de op Johannes en Christus gerichte wetten. We hebben echter gezien dat het dualistische veld, de natuurlijke staat waaruit we zijn geboren, zich niet kan verenigen met dit proces van Hergeboorte dat gaat plaatsvinden. Het komt in opstand en probeert ons tegen te houden om redenen van zelfbehoud. Daarom zullen alle aspecten van dualiteit, wanneer we deze wereld van lijden en dood willen verlaten, tegen ons gaan vechten met al zijn schepselen en zijn scheppingen, vanaf het moment dat het duidelijk wordt dat het ons niet met zijn elektromagnetische krachten kan tegenhouden.

Tijdens de telkens terugkerende kringloop van de kosmische cycli zijn er echter periodes waarin het grote verlossingsproces via Hergeboorte gemakkelijker en sneller verloopt. Zulke periodes volgen direct op de periodes waarin het dualistische veld is gezuiverd van alle disharmonie en kwaad. In voorafgaande cycli echter kwam altijd wel weer het kwaad terug om zich opnieuw te verzamelen voor de aanval op het ware Leven. Dit werd ook in de hand gewerkt omdat deze wereld, dit levensveld, een gevallen of ongoddelijke menselijke natuur koestert. Maar telkens weer wordt met zo’n reiniging beoogd om de deur naar Bevrijding te openen voor alle microkosmossen* die in deze gevallen wereld zitten opgesloten.



Lees meer: https://www.wake-up-call.be/news/a2de-waarschuwing/ 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dank Thom, dat is in een andere bewoording geschreven dan ik gewend ben. Maar na de citaten aandachtig gelezen te hebben stemt het wel overeen met de openbaringen die ik ken, waaronder de bijbelse geschriften.

Er is alleen één regel die op zich wel klopt maar denk ik wel een toelichting verdient.

"de geest die leven schenkt aan alle scheppingen en schepselen binnen deze ongoddelijke wereld – is afscheidend van aard; het gedijt in een wereld van tegenstellingen en contrasten."

"de geest die leven schenkt aan alle scheppingen en schepselen" is de Liefde.

"is afscheidend van aard" omdat de Liefde alles afscheidt wat geen liefde is.

De Liefde "gedijt in een wereld van tegenstellingen en contrasten" omdat zowel goed als kwaad de Liefde een dienst bewijst.

bewerkt door Mohawk
Link naar bericht
Deel via andere websites
5 minuten geleden zei Mohawk:

"de geest die leven schenkt aan alle scheppingen en schepselen binnen deze ongoddelijke wereld – is afscheidend van aard; het gedijt in een wereld van tegenstellingen en contrasten."

Ik denk dat het woordje 'binnen' deze ongoddelijke wereld, de geest toont die hier heerst. (Want de geestelijke natuur die de gevallen dualistische wereld bezielt en daar ook één mee is..)

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei thom:

Ik denk dat het woordje 'binnen' deze ongoddelijke wereld, de geest toont die hier heerst. (Want de geestelijke natuur die de gevallen dualistische wereld bezielt en daar ook één mee is..)

De geest die heerst binnen deze ongoddelijke wereld kan geen leven schenken aan alle scheppingen en schepselen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei TTC:

Wat heeft de wereld aan dat wat de Bijbel wel zegt, als niemand dat leest of begrijpt? 

Des te gevaarlijker.

2 uur geleden zei Mohawk:

Maar belangrijker is dat de geest van de antichrist nooit openbaringen kan geven waarin hij zijn eigen nederlaag omschrijft.

Hij is er slim genoeg voor. Hij wilt zoveel mogelijk mensen het moeras in trekken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid