Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

28 minuten geleden zei vredestichter:

vind ik fijn om te horen (als ik david citeer vermeld ik dit erbij)  

Beste vredestichter,

 

Misschien is het beter de zaak om te draaien. Jij beweert, dus, anderen mogen vragen stellen, toch? Er zijn inderdaad vragen die openstaan. Misschien kunnen we die 1 voor 1 afwerken.

 

Je beweert dat Jezus in het jaar 70 wedergekomen is. Toch? Vanaf dat moment breidt het Koninkrijk zich uit, volgens jou. Correct? Hoe zit het met het 1000 jarig rijk? Lam en leeuw grazen in 1 wei. De duivel is gebonden, maar, na 1000 jaar weer kort losgelaten. Is dit slechts symbolisch?

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 6,4k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

De kwestie is dat je het gebod heel individualistisch benadert, terwijl wij het als algemeen gebod voor heel de Kerk zien. De Kerk dient het evangelie te brengen en elke gelovige geeft daar op eigen w

Iemand behorende tot het joodse geloof is een jood, dus met kleine letter, iemand behorende tot het Joodse volk is een Jood, dus met hoofdletter. Net zoals je christen met kleine letter schrijft, want

Mijn visie: geen idee hoe/wat/wanneer. Ik hoop op het Koninkrijk, maar ben helaas nogal agnostisch. Maar een eind aan al t leed en onrecht juig ik uiteraard toe. En ik denk wel dat een Koninkrijk alle

Posted Images

1 uur geleden zei vredestichter:

en zal de kerk weer haar visie terug krijgen om het koninkrijk te bouwen op aarde, ipv te denken weg te vluchtten (opgenomen te worden) denk je dat die mensen die aan die grote gebouwen begonnen te bouwen honderden jaren geleden dit in hun gedachten hadden, nee die bouwden ze met de wetenschap, dat hun kinderen en kleinkinderen hier gebruik van zouden kunnen maken..

maar we zullen het zien :E

Aha.....jij bent dus eigenlijk geen preterist, geen futurist, geen presentist, maar een eglisist dus....

tsja, wij weten van Onze Heer Jezus, wat er van de stenen over zal blijven he..... niets. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei violist:

Ik denk dat elk land zijn periodes van godsdienstigheid meemaakt. De éen steekt dan de ander aan en de kerk floreert. Op een gegeven moment is het hoogtepunt bereikt waarna het bergafwaarts gaat. Hiervoor zijn meerdere redenen te noemen maar het resulteert er altijd in dat men daarna met even veel plezier weer zonder een God leeft. Slechts een handjevol blijft dan doorgaans over, zoals nu in Nederland.

Engeland bekijkend kan het op en neer gaan met de minderheid :)

Link naar bericht
Deel via andere websites
46 minuten geleden zei Gaitema:

Engeland bekijkend kan het op en neer gaan met de minderheid :)

En over Engeland gesproken: Het lijkt me er sterk op dat een John Wesley Engeland ooit heeft behoed voor een bloedige revolutie à la France. Was ook een heel bijzondere man van God.

2 uur geleden zei WdG:

Ik ben inderdaad geen preterist. Waarom denk je dat ik de dispensatieleer onderschrijf? Lees onderstaand artikel, van mijn hand, maar eens:

Ik heb helemaal niet met "-ismen". Zodra je een "...ist" wordt stop je jezelf in een doosje en moet je alles wat niet in dat doosje past doodtrappen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
17 minuten geleden zei Willempie:

Ik heb helemaal niet met "-ismen". Zodra je een "...ist" wordt stop je jezelf in een doosje en moet je alles wat niet in dat doosje past doodtrappen.

Mee eens. Leer is vaak overbodig. Er bestaan diverse leren, denk aan het preterisme, die zich ten onrechte Bijbelse leer noemen. Waarom is er eigenlijk leer als we een Bijbel kunnen lezen, en als God door Zijn Heilige Geest ons overtuigt van de Waarheid? Waarom is er leer nodig? Gebleken is dat moslims zonder leer het geloof kunnen ontvangen, omdat Jezus letterlijk Zelf aan deze mensen verschijnt! Gebleken is dat er mensen op allerlei wonderbaarlijke manieren tot geloof komen, door het Woord uit de Bijbel te horen of te lezen, of door een profetie uit Zijn Woord! 

Leer is meestal een tekortkoming. Het is een methode om geloof in hokjes te plaatsen. Het gevaar is, en dat blijkt ook uit diverse discussies, dat leer vaak de oorzaak is tot twist. Maar ook Bijbelse zaken en Gods ondoorgrondelijke Wegen worden regelmatig m.b.v. leer weggewuifd. Jezus leert ons juist het tegenovergestelde. 

Het aanhangen van een leer en deze als Bijbelse Waarheid te accepteren is een groot gevaar, omdat geen enkele leer de Bijbelse Waarheid benaderen kan. Er is slechts één leer, en dat is de leer van JEZUS CHRISTUS! Leer wordt vaak ook geponeerd om zich af te zetten tegen het gedachtengoed van een ander, met als gevolg vaak een hoogmoedige en onderwijzende manier van communiceren. 

Leer is overbodig. De leer van JEZUS CHRISTUS is de enige juiste leer!

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op ‎3‎-‎5‎-‎2017 om 14:37 zei Gaitema:

Soms als het over de eindtijd gaat, komen er visies voorbij die me wereldvreemd zijn.

Ik maak zelfs mee dat ik een dominee opvattingen hoor uiten die totaal anders zijn, dan de opvattingen die ik van kinds af aan ken.

Ik vraag me daarom af welke visies op de eindtijd er nu eigenlijk zijn.

Bij deze de vraag naar het toekomstbeeld over Jezus' wederkomst, onder diverse christenen.

Zowel de katholieke, protestantse en evangelische opvattingen interesseren mij.

De Bijbelse visie:

Mattheüs 24

1 En Jezus ging uit en vertrok van den tempel; en Zijn discipelen kwamen bij Hem, om Hem de gebouwen des tempels te tonen.

2 En Jezus zeide tot hen: Ziet gij niet al deze dingen? Voorwaar zeg Ik: Hier zal niet een steen op den anderen steen gelaten worden, die niet afgebroken zal worden.

3 En als Hij op den Olijfberg gezeten was, gingen de discipelen tot Hem alleen, zeggende: Zeg ons, wanneer zullen deze dingen zijn, en welk zal het teken zijn van Uw toekomst, en van de voleinding der wereld?

4 En Jezus, antwoordende, zeide tot hen: Ziet toe, dat u niemand verleide.

5 Want velen zullen komen onder Mijn Naam, zeggende: Ik ben de Christus; en zij zullen velen verleiden.

6 En gij zult horen van oorlogen, en geruchten van oorlogen; ziet toe, wordt niet verschrikt; want al die dingen moeten geschieden, maar nog is het einde niet.

7 Want het ene volk zal tegen het andere volk opstaan, en het ene koninkrijk tegen het andere koninkrijk; en er zullen zijn hongersnoden, en pestilentien, en aardbevingen in verscheidene plaatsen.

8 Doch al die dingen zijn maar een beginsel der smarten.

9 Alsdan zullen zij u overleveren in verdrukking, en zullen u doden, en gij zult gehaat worden van alle volken, om Mijns Naams wil.

10 En dan zullen er velen geërgerd worden, en zullen elkander overleveren, en elkander haten.

11 En vele valse profeten zullen opstaan, en zullen er velen verleiden.

12 En omdat de ongerechtigheid vermenigvuldigd zal worden, zo zal de liefde van velen verkouden.

13 Maar wie volharden zal tot het einde, die zal zalig worden.

14 En dit Evangelie des Koninkrijks zal in de gehele wereld gepredikt worden tot een getuigenis allen volken; en dan zal het einde komen.

15 Wanneer gij dan zult zien den gruwel der verwoesting, waarvan gesproken is door Daniël, den profeet, staande in de heilige plaats; (die het leest, die merke daarop!)

16 Dat alsdan, die in Judea zijn, vlieden op de bergen;

17 Die op het dak is, kome niet af, om iets uit zijn huis weg te nemen;

18 En die op den akker is, kere niet weder terug, om zijn klederen weg te nemen.

19 Maar wee den bevruchten, en den zogenden vrouwen in die dagen!

20 Doch bidt, dat uw vlucht niet geschiede des winters, noch op een sabbat.

21 Want alsdan zal grote verdrukking wezen, hoedanige niet is geweest van het begin der wereld tot nu toe, en ook niet zijn zal.

22 En zo die dagen niet verkort werden, geen vlees zou behouden worden; maar om der uitverkorenen wil zullen die dagen verkort worden.

23 Alsdan, zo iemand tot ulieden zal zeggen: Ziet, hier is de Christus, of daar, gelooft het niet.

24 Want er zullen valse christussen en valse profeten opstaan, en zullen grote tekenen en wonderheden doen, alzo dat zij (indien het mogelijk ware) ook de uitverkorenen zouden verleiden.

25 Ziet, Ik heb het u voorzegd!

26 Zo zij dan tot u zullen zeggen: Ziet, hij is in de woestijn; gaat niet uit; Ziet, hij is in de binnenkameren; gelooft het niet.

27 Want gelijk de bliksem uitgaat van het oosten, en schijnt tot het westen, alzo zal ook de toekomst van den Zoon des mensen wezen.

28 Want alwaar het dode lichaam zal zijn, daar zullen de arenden vergaderd worden.

29 En terstond na de verdrukking dier dagen, zal de zon verduisterd worden, en de maan zal haar schijnsel niet geven, en de sterren zullen van den hemel vallen, en de krachten der hemelen zullen bewogen worden.

30 En alsdan zal in den hemel verschijnen het teken van den Zoon des mensen; en dan zullen al de geslachten der aarde wenen, en zullen den Zoon des mensen zien, komende op de wolken des hemels, met grote kracht en heerlijkheid.

31 En Hij zal Zijn engelen uitzenden met een bazuin van groot geluid, en zij zullen Zijn uitverkorenen bijeenvergaderen uit de vier winden, van het ene uiterste der hemelen tot het andere uiterste derzelve.

32 En leert van den vijgeboom deze gelijkenis: wanneer zijn tak nu teder wordt, en de bladeren uitspruiten, zo weet gij, dat de zomer nabij is.

33 Alzo ook gijlieden, wanneer gij al deze dingen zult zien, zo weet, dat het nabij is, voor de deur.

34 Voorwaar, Ik zeg u: Dit geslacht zal geenszins voorbijgaan, totdat al deze dingen zullen geschied zijn.

35 De hemel en de aarde zullen voorbijgaan, maar Mijn woorden zullen geenszins voorbijgaan.

36 Doch van dien dag en die ure weet niemand, ook niet de engelen der hemelen, dan Mijn Vader alleen.

37 En gelijk de dagen van Noach waren, alzo zal ook zijn de toekomst van den Zoon des mensen.

38 Want gelijk zij waren in de dagen voor den zondvloed, etende en drinkende, trouwende en ten huwelijk uitgevende, tot den dag toe, in welken Noach in de ark ging;

39 En bekenden het niet, totdat de zondvloed kwam, en hen allen wegnam; alzo zal ook zijn de toekomst van den Zoon des mensen.

40 Alsdan zullen er twee op den akker zijn, de een zal aangenomen, en de ander zal verlaten worden.

41 Er zullen twee vrouwen malen in den molen, de ene zal aangenomen, en de andere zal verlaten worden.

42 Waakt dan; want gij weet niet, in welke ure uw Heere komen zal.

43 Maar weet dit, dat zo de heer des huizes geweten had, in welke nachtwake de dief komen zou, hij zou gewaakt hebben, en zou zijn huis niet hebben laten doorgraven.

44 Daarom, zijt ook gij bereid; want in welke ure gij het niet meent, zal de Zoon des mensen komen.

45 Wie is dan de getrouwe en voorzichtige dienstknecht, denwelken zijn heer over zijn dienstboden gesteld heeft, om hunlieder hun voedsel te geven ter rechter tijd?

46 Zalig is die dienstknecht, welken zijn heer, komende, zal vinden alzo doende.

47 Voorwaar, Ik zeg u, dat hij hem zal zetten over al zijn goederen.

48 Maar zo die kwade dienstknecht in zijn hart zou zeggen: Mijn heer vertoeft te komen;

49 En zou beginnen zijn mededienstknechten te slaan, en te eten en te drinken met de dronkaards;

50 Zo zal de heer van dezen dienstknecht komen ten dage, in welken hij hem niet verwacht, en ter ure, die hij niet weet;

51 En zal hem afscheiden, en zijn deel zetten met de geveinsden; daar zal wening zijn en knersing der tanden.

 

2 Timotheüs 3

1 En weet dit, dat in de laatste dagen ontstaan zullen zware tijden.

2 Want de mensen zullen zijn liefhebbers van zichzelven, geldgierig, laatdunkend, hovaardig, lasteraars, den ouderen ongehoorzaam, ondankbaar, onheilig.

3 Zonder natuurlijke liefde, onverzoenlijk, achterklappers, onmatig, wreed, zonder liefde tot de goeden,

4 Verraders, roekeloos, opgeblazen, meer liefhebbers der wellusten dan liefhebbers Gods;

5 Hebbende een gedaante van godzaligheid, maar die de kracht derzelve verloochend hebben. Heb ook een afkeer van deze.

 

2 Petrus 3

10 Maar de dag des Heeren zal komen als een dief in den nacht, in welken de hemelen met een gedruis zullen voorbijgaan, en de elementen branden zullen en vergaan, en de aarde en de werken, die daarin zijn, zullen verbranden.

11 Dewijl dan deze dingen alle vergaan, hoedanigen behoort gij te zijn in heiligen wandel en godzaligheid!

12 Verwachtende en haastende tot de toekomst van den dag Gods, in welken de hemelen, door vuur ontstoken zijnde, zullen vergaan, en de elementen brandende zullen versmelten.

13 Maar wij verwachten, naar Zijn belofte, nieuwe hemelen en een nieuwe aarde, in dewelke gerechtigheid woont.

14 Daarom, geliefden, verwachtende deze dingen, benaarstigt u, dat gij onbevlekt en onbestraffelijk van Hem bevonden moogt worden in vrede;

 

Lees dan Daniël http://www.statenvertaling.net/bijbel/daniel.html , mocht u zich verder willen verdiepen in deze materie. M.i. bevinden we ons al in die tijd. Dat valt af te lezen uit beschrijvingen, maar niet uit data die ons zijn geopenbaard. Klamp u vast aan de liefde, want God is liefde. Vertrouw op Hem. Voor veruit de meesten zal die dag aanbreken op het moment dat ze komen te overlijden...

 

Groeten.

Link naar bericht
Deel via andere websites
19 uur geleden zei Gaitema:

Immers in jouw ogen is mijn vrouw een valse profeet.

Hoe noem je iemand die "voorspellingen" of "profetieen" doet die niet of slechts deels uitkomen? Meerdere personen hebben dit geconstateerd. Meerdere "profetieen" bleken vals. Zeker, de Bijbel leert ons te "profeteren", maar, altijd om mensen mee op te bouwen, altijd in waarheid. Wanneer profetieen onwaar (vals) zijn spreken we niet over een profeet, maar, over een valse profeet, of iemand die geen profeet is, maar denkt een profeet te zijn. Overigens kan iemand zeker Christen zijn en denken een profeet te doen. Het is dus geen oordeel over de persoon, wel over het profeteren. En, inderdaad, op basis van haar profetieen kunnen we helaas niet anders dan constateren dat ze geen profeet is. Ik ben niet de enige die deze constatering gedaan hebt!

Link naar bericht
Deel via andere websites

De Bijbel is duidelijk over profeten. Er zijn profeten die geleid worden door de Heilige Geest - door God Zelf. Er zijn valse profeten en er zijn schijnprofeten.

 

Zij schouwen valse visioenen en leugenachtige waarzeggerij, zij die zeggen: De HEERE spreekt. Hoewel de HEERE hen niet gezonden heeft, verwachten zij dat het woord zal uitkomen! Ziet u dan geen vals visioen, en spreekt u geen leugenachtige waarzegging uit door te zeggen: De HEERE spreekt, hoewel Ík niet gesproken heb? Daarom, zo zegt de Heere HEERE: Omdat u valse dingen spreekt en leugen schouwt, daarom: Zie, Ik zál u, spreekt de Heere HEERE. Mijn hand zal tegen de profeten zijn die valse visioenen zien en leugen waarzeggen. Zij zullen niet tot de kring van Mijn volk behoren, zij worden niet ingeschreven in het register van het huis van Israël, en komen niet in het land van Israël. Dan zult u weten dat Ik de Heere HEERE ben. Daarom, ja, omdat zij Mijn volk misleid hebben door te zeggen: Vrede, hoewel er geen vrede is, bouwt de een een wankele muur, en zie, dan bepleisteren anderen die met kalk.

 

Profeteren is onder inspiratie van de Heilige Geest een boodschap van God doorgeven aan de gemeente tot lering, stichting, vermaning, vertroosting en openbaring van verborgenheden (1 Kor. 14). God heeft hiertoe in de gemeente profeten gesteld. Een profetie moet altijd getoetst worden door je af te vragen of de profetie in overeenstemming is met het geschreven Woord van God (de Bijbel), door je af te vragen of de eer van God en het welzijn van je naaste gediend wordt, door je af te vragen of er vrede is in je hart (vrede is meer dan "een goed gevoel") en door je af te vragen of je er vrijmoedig met anderen over kunt spreken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

@Kaasjeskruid

Ben je van plan de hele bijbel te gaan kopiëren?  De meesten hier hebben een bijbel in huis dan wel weten hem on-line te vinden. Je kunt daarom ook in eigen woorden je eigen mening over de aangehaalde verzen weergeven met verwijzing naar de bron, dat leest wat mij betreft wel net zo prettig. Je doet me daarom denken aan Vredestichter, ben je zijn kleine broer? 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
15 minuten geleden zei violist:

Ben je van plan de hele bijbel te gaan kopiëren? 

 

Nee.

 

16 minuten geleden zei violist:

De meesten hier hebben een bijbel in huis dan wel weten hem on-line te vinden. Je kunt daarom ook in eigen woorden je eigen mening over de aangehaalde verzen weergeven met verwijzing naar de bron, dat leest wat mij betreft wel net zo prettig. 

 

De meest accurate beschrijving staat in de bron zelf. Aangezien er nogal wat Bijbelversies in omloop zijn, heb ik ervoor gekozen om deze te citeren uit een voor mij betrouwbare versie. Mocht jou dit niet bevallen, dan is dat jou goed recht, ik verplicht jou niet tot het lezen ervan. Echter schrijf ik dit niet alleen voor jou. Bij het interpreteren van deze Bijbelgedeeltes kan men het beste de Heilige Geest om hulp vragen en niet afgaan op mijn feilbare interpretatie.

 

20 minuten geleden zei violist:

Je doet me daarom denken aan Vredestichter, ben je zijn kleine broer? 

 

Met een dikke 100 kilo waag ik mijzelf niet te omschrijven als klein. Voorts ken ik, voor zover ik weet, Vredestichter niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei WdG:

Hoe noem je iemand die "voorspellingen" of "profetieen" doet die niet of slechts deels uitkomen? Meerdere personen hebben dit geconstateerd. Meerdere "profetieen" bleken vals. Zeker, de Bijbel leert ons te "profeteren", maar, altijd om mensen mee op te bouwen, altijd in waarheid. Wanneer profetieen onwaar (vals) zijn spreken we niet over een profeet, maar, over een valse profeet, of iemand die geen profeet is, maar denkt een profeet te zijn. Overigens kan iemand zeker Christen zijn en denken een profeet te doen. Het is dus geen oordeel over de persoon, wel over het profeteren. En, inderdaad, op basis van haar profetieen kunnen we helaas niet anders dan constateren dat ze geen profeet is. Ik ben niet de enige die deze constatering gedaan hebt!

Dat zie ik anders. Alles komt tot nu toe uit wat ze zegt en niets uitgezonderd. Echter jij raakte in de war met de versies die onze Rwandesche vriend in de wereld  bracht over zijn eigen profetische boodschappen, waarover hij eens halve waarheden tegen mij breek te zeggen om mijn hulp af te dwingen. Maar ik wil daar hier op het forum niet over hebben. Het is strikt persoonlijk en gaat niemand verder hier wat aan. Sommige ervaringen zijn niet om openbaar te delen.

 

Ondertussen heeft onze Rwandesche vriend geen kracht om te eten...

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
16 minuten geleden zei Gaitema:

Ondertussen heeft onze Rwandesche vriend geen kracht om te eten...

 

 

We hebben helemaal geen gezamenlijk Rwandese vrienden. Het is hier ook niet aan de orde. We hebben het over profetieen en de eindtijd. Het is nu duidelijk wat de kenmerken zijn van valse profeten en schijnprofeten. De Bijbel is er duidelijk over. Een profetie moet getoetst worden, en wanneer deze de toets niet doorstaat is deze vals. Zo simpel is het. Nu weer terug naar de eindtijd.

We lezen duidelijk in de eindtijd. Een van de kenmerken is dat er steeds meer mensen zijn die beweren dat ze "profeet" zijn. Nu geloof ik zeker in het profetische Woord, en in de gemeente worden ook profeten aangesteld. Desondanks lijkt het een modeverschijnsel jezelf tot profeet uit te roepen.

Een profetie moet getoetst worden. Maar, hoe herkennen we een valse profeet?

1. Valse profeten of schijnprofeten lopen snel te koop met het gegeven dat zij profeet zijn.

2. Valse profeten blijven hangen in details.

3. Valse profeten vallen dienaren Gods aan, door het verkondigen van onwaarheden.

4. Valse profeten willen mensen behagen, en vaak ook zichzelf.

Link naar bericht
Deel via andere websites
21 minuten geleden zei WdG:

Wij prediken, en Jezus bevestigt het Woord door de tekenen die erop volgen. Amen!

Ik weet niet wat jullie bezield, Jezus ging rond goeddoende,  kwam om leven te geven in overvloed, en de goedheid van God leid tot bekering

en Jezus bevestigt het Woord door de tekenen die erop volgen, Mmmm, Hij kwam niet om te oordelen maar om te redden toch ??

ik weet niet precies waar jullie identiteit ligt, maar spreek een keer af, desnoods met iemand erbij, kom op zeg...

en dan nu weer verder met de (eind) tijd..

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 minuten geleden zei vredestichter:

Mmmm, Hij kwam niet om te oordelen maar om te redden toch ??

ik weet niet precies waar jullie identiteit ligt, maar spreek een keer af, desnoods met iemand erbij, kom op zeg...

en dan nu weer verder met de (eind) tijd..

Jezus kwam inderdaad om zondaren te redden. Dat klopt volledig. Je reactie op mijn vraag wacht ik met interesse af. Het andere punt is me onduidelijk. Afspreken? Met wie en waarom, en wie bedoel je met "jullie"?

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Kaasjeskruid:

Lees dan Daniël http://www.statenvertaling.net/bijbel/daniel.html , mocht u zich verder willen verdiepen in deze materie. M.i. bevinden we ons al in die tijd. Dat valt af te lezen uit beschrijvingen, maar niet uit data die ons zijn geopenbaard. Klamp u vast aan de liefde, want God is liefde. Vertrouw op Hem. Voor veruit de meesten zal die dag aanbreken op het moment dat ze komen te overlijden...

Kaasjeskruid, ik ben het eens met violist, dat we het (met alles) oneens zijn, maar bij deze opmerking heeft hij een punt.. we hebben inderdaad allemaal een bijbel..

het gaat dus om hermeneutiek ( wat uit het stam woord komt van interpreteren) hoeft niet alleen betrekking te hebben op theologie, maar op elke studie, de hermeneutiek die veel geleerden beschouwen als de meest betrouwbare, heet de historische contextuele hermeneutiek

de eerste vraag die daar gesteld wordt is ''wat zou het betekend hebben voor de oorspronkelijke lezer?''

de vragen Gaan uit van het idee van lezersrelevantie..

en daar hebben we het over in deze topic 

"'bevinden we ons al in die tijd. Dat valt af te lezen uit beschrijvingen.... Vertrouw op Hem. Voor veruit de meesten zal die dag aanbreken op het moment dat ze komen te overlijden...""

en deze reactie geeft al heel veel aan, welke filter jij op hebt, of anders gezegd met welke bril jij naar deze teksten kijkt...

maar welkom bij deze geweldige topic..

 

 

14 minuten geleden zei WdG:

"jullie"?

Jullie (Gaitema vs WdG:) intieme discussie !!

4 uur geleden zei WdG:

Hoe zit het met het 1000 jarig rijk?

Okay Wdg: hier kunnen we wat mee, antwoord op je eerste vraag:

Het duizendjarig rijk

Eerst iets over tijdsindicatoren. Openbaring geeft ons duidelijke tijdslijnen (1:1,3; 22:10), net als in Mattheüs 24:34. Het eerste boek vertelt ons, “om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra moet geschieden” (Openbaring 1:1). “Weldra” (in Grieks, Tachos) is gedefinieerd als snelheid, snel. Dat is de betekenis, en er is gewoon niets anders van te maken. Tachos en zijn variaties, Tachu, Tachista, Tachion, Tachinos, Tachoes, geven geen enkele suggestie dat het onderwerp van discussie iets is, dat twee duizend jaar later plaats gaat vinden.

Het eerste en het laatste hoofdstuk van Openbaring geven dus duidelijke tijdsindicaties weer. In hoofdstuk 1:3, en 22:10, zien we het woord “nabij” (eggus) gebruikt worden, “want de tijd is nabij”. Dit woord is gedefinieerd als “dichtbij, op handen zijnde, spoedig te gebeuren”. Met betrekking tot de doctrine “Jezus komt spoedig”, betekent dit woord (eggus) hetzelfde in de eerste eeuw als in de eenentwintigste eeuw? Was het “nabij” voor hun, of voor ons? Dispensationalisten zeggen tegen alle logica in, dat dit “nabij” zowel voor hun als voor ons bedoeld is. Volgens hun zijn er een aantal kerkeeuwen en leven wij nu in de laatste “kerkeeuw” (de zevende). Daarom konden de eerste eeuw discipelen niet in een tijd geleefd hebben dat ze een spoedige komst van Jezus zouden verwachten, omdat ze in de eerste “kerkeeuw” zaten. Dispensationalisten claimen dat Israël in 1948 wel een natie moest worden, voor de opname van de “gemeente”, daarom kan “nabij” alleen maar toegepast worden vanaf 1948, en niet voor eerdere eeuwen, en ook niet de eerste eeuw toen Johannes het woord “nabij/dichtbij” (eggus) gebruikte!

Deze twee woorden, tachos (snelheid, snel) en eggus (dichtbij, op handen zijnde, spoedig), worden consequent gebruikt in het Nieuwe Testament, en het betekent wat het zegt, en het zegt wat het betekent. Nergens laten zij zien dat het iets zou zijn, dat over twee duizend jaar zou plaats vinden. Deze woorden, hun betekenissen en het gebruik in het Nieuw Testament, sluit de mogelijkheid van een rekenkundig DUIZEND JAAR regeren uit. Een rekenkundig DUIZEND jaar wordt niet toegelaten binnen de definities en het gebruik van de woorden weldra (tachos) en dichtbij/op handen zijnde/spoedig (eggus).

Door schrift met schrift vergelijking te gebruiken, zien we dat het begrip DUIZEND JAAR regeren alleen maar gebruikt wordt in het boek Openbaring hoofdstuk 20. Het komt nergens anders in Openbaring voor, ook niet in de brieven, of in de evangeliën, de profeten, de Psalmen en ook niet in de wet. De rest van de bijbel verteld ons hoe het woord DUIZEND keer op keer wordt gebruikt. Het wordt dan in figuurlijke zin gebruikt, om een compleetheid of totaliteit van iets aan te geven. Kijk maar eens naar de volgende tekstpassages,

Deuteronomium 7:9, “…God, die het verbond en de goedertierenheid houdt jegens wie Hem liefhebben en zijn geboden onderhouden, tot in DUIZEND geslachten;”. Rekenkundig zou het dan nog 36000 jaar duren voordat de periode van de “laatste dagen” zou aanbreken.

1 Kronieken 16:15, “het woord, dat Hij gebood aan DUIZEND geslachten”.

Job 9:3, “Indien hij met Hem wil gaan rechten, niet één op de DUIZEND zou hij Hem kunnen antwoorden”. Rekenkundig gezien, zou dan in de rechtbank na DUIZEND keer iemand God kunnen antwoorden en bewijzen dat Hij ongelijk heeft?

Psalm 50:10, “Want Mij behoort al het gedierte van het woud, het vee op DUIZEND bergen”. De eerste en de duizendste berg behoren Hem ook toe. Dit vers heeft niets te maken met het vee, of DUIZEND, of met bergen. Het heeft alles te maken met het bezit van God, alles behoort Hem toe.

Psalm 84:10, “Want één dag in Uw voorhoven is beter dan DUIZEND elders;”. Zou meer dan duizend dagen wel beter zijn dan één dag in zijn voorhof? Nee, één dag daar is veel beter dan ergens anders. Rekenkunde is in deze uitdrukking niet van toepassing.

Psalm 105:8, “het woord dat Hij gebood aan DUIZEND geslachten”.

En zo kan ik DUIZEND voorbeelden geven die de rekenkunde uitsluiten in een bepaalde uitdrukking. Bijvoorbeeld: ik heb je al duizend keer verteld dat dit ding een ton weegt. Ik zal het ongetwijfeld een paar keer gezegd hebben, en verder weegt het ding eigenlijk maar 50 kilo i.p.v. 1000 kilo!

Dus…..in het boek Openbaring moeten de woorden “weldra” en “nabij” figuurlijk genomen worden of “DUIZEND” jaar moet figuurlijk genomen worden – allebei kan niet! Daarom, wanneer we in de Bijbel het gebruik van “tachos” en “eggus” zien, en het gebruik van het woord DUIZEND, moeten we concluderen dat de woorden “tachos” en “eggus” nergens in de bijbel in figuurlijke zin wordt gebruikt, en dat het woord “DUIZEND” bijna altijd figuurlijk wordt gebruikt.

Wanneer zou Christus gaan regeren? Wanneer zou het Koninkrijk waarin Hij regeert de aarde raken, ofwel de steen die los raakte zonder handen die een grote berg zou worden en heel de aarde zou vullen (Daniël 2:35)? En waar wordt in Openbaring 20 vertelt dat Jezus lichamelijk, fysiek en zichtbaar zou komen regeren? Kwam zijn Koninkrijk niet tijdens het Romeinse Rijk volgens Daniël 2:34? Is het niet een Koninkrijk dat niet te berekenen is, of te zien is, maar dat in je is (Lucas 17:20,21)? Waren Paulus, de Kolossenzen en Johannes niet in dat Koninkrijk (Romeinen 14:17; Kolossenzen 1:13; Openbaring 1:9)? Werd er ooit een fysieke nieuwe aarde beloofd, volgens Lucas 17:20,21, en Openbaring 21:1/Jesaja 65:17-20, waar mensen fysiek sterven onder de nieuwe hemel en de nieuwe aarde, terwijl honden en moordenaars rondsluipen buiten de nieuwe verbondsstad (Openbaring 22:15; Hebreeën 12:22; Gelaten 4:26; Mattheüs 5:14), en waar volken nog steeds genezing nodig hebben (Openbaring 22:2), en evangelisatie gewoon doorgaat (Openbaring 22:17; Daniël 12:2,3)? Hoe kan dit nu allemaal een fysiek gebeuren zijn?

Verspreidt dit Koninkrijk zich niet als desem (Mattheüs 13:33)? Was het evangelie niet verkondigd aan heel de wereld, tevens vervulling van Mattheüs 24:14 (Kolossenzen 1:5,6,23; Handelingen 28:31; Romeinen 1:8; 10:18; 16:25,26)? Heeft niet de steen/de rots/het woord van God het Romeinse Rijk verslagen, ofwel in opschudding gebracht (Handelingen 17:6), en satan in de eerste eeuw onder de voeten van de “gemeente” vertreden (Romeinen 16:20)? Was satan niet gebonden door de vrijheid van spreken gegeven door Claudius Caesar (Religio Licita), wat resulteerde in een overwinning op een keizerrijk (Openbaring 6:2; 19:11-16; Romeinen 8:37), zelfs toen hij een poosje later voor een korte tijd was los gelaten uit de gevangenis (Openbaring 20:7), en Nero de wet van Claudius veranderde (Daniël 7:25)? Is niet het evangelie de kracht van God (Romeinen 1:16)? Is niet de kracht van God in de “gemeente” groter dan die van satan (Lucas 11:18,19; Mattheüs 16:18,19; 28:18-20; Efeziërs 3:10; Jacobus 4:7; Romeinen 16:20; Openbaring 2:26,27, tevens vervulling van Psalm 2)? Wordt de sterke man niet gebonden door het Koninkrijk van God (Mattheüs 12:29; Openbaring 20:2)?

Zou het DUIZEND JAAR regeren niet figuurlijk geïnterpreteerd moeten worden, net zoals de sleutel, de ketting en de oude slang in hetzelfde tekstgedeelte (Openbaring 20:2,3)? Openbaring spreekt niet van een stalen sleutel en ketting die een glibberende slang bindt. En het spreekt dus ook niet van een rekenkundig DUIZEND JAAR regeren. Over dit regeren heeft de apostel Paulus duidelijk gesproken toen hij Jesaja 11:10 aanhaalde in:

Romeinen 15:12, “Komen zal de wortel van Isaï, en Hij, die opstaat, om over de heidenen te REGEREN; op Hem zullen de heidenen hopen”! Jesaja zegt zelfs voorafgaand aan deze woorden, “en het zal TE DIEN DAGE geschieden, dat de volken de wortel van Isaï zullen zoeken…”.

Welke dag? Op dezelfde dag dat wanneer de wolf, het lam, de leeuw, het rund, de beer, de koe en het kind samen goed met elkaar om kunnen gaan. De heiden volken zullen wonderbaarlijk samen leven met de Joden van het ware Israël (Efeziërs 2:12-14), omdat de Prins van de vrede door elke barrière heen breekt. Dit begreep ook Petrus in Handelingen 10 toen hij geconfronteerd werd met de verschillende dieren die heidenen moesten voorstellen. De ark van Noach is een ander voorbeeld van een schuilplaats, waar een wonderbaarlijk vrede heerste tussen de dieren, die normaal gesproken elkaar opaten!

Timing is alles bepalend en de timing van de beschreven gebeurtenissen in het boek Openbaring is nergens zo duidelijk als in het laatste hoofdstuk, 22:10, waar Johannes zijn eerste eeuw toehoorders helder instrueert:

“VERZEGEL de woorden van de profetie van dit boek NIET, want de tijd is nabij (Eggus)”.

Opnieuw, DUIZEND jaar verder, is duidelijke in tegenstelling met “nabij” (Eggus). Dit vers is een echt probleem voor futuristen. Instrueert dit vers ons, “Verzegel sommige of de meeste woorden van dit boek niet”? Of wordt hier duidelijk, al “de woorden” van de profetie (één profetie) van dit boek mee bedoeld? In scherp contrast hiermee wordt Daniël opgedragen om het tegenovergestelde te doen met zijn visioen en deze te VERZEGELEN, omdat de vervulling niet zou plaats vinden in de dagen van Daniël (12:13), maar tot de “tijd van het einde” (let op: er staat niet het “einde van de tijd”), en dat het verwijst naar “vele dagen in de toekomst” (SV), “de verre toekomst” (NBG), Daniël 8:26. Dus de inhoud van Daniëls boodschap was nog honderden jaren ver weg, de vijf koningen in hoofdstuk 2, de Messias die uitgeroeid wordt in hoofdstuk 9, de tempel die te gronde wordt gericht, al die profetieën zouden plaatsvinden in de toekomst en dus niet in de dagen van Daniel, daarom werden die ook VERZEGELD. Al die profetieën zouden worden vervuld binnen 600 jaar en zij waren gelabeld met een ZEGEL in de dagen van Daniël. Johannes echter werd bevolen het tegenovergestelde te doen, “VERZEGEL de woorden van het boek NIET, want de tijd is nabij”, in de dagen van Johannes dus (22:10). Daarom vindt de vervulling van de profetie van het boek Openbaring niet plaats in de toekomst, (en ook niet over een paar honderd jaar, laat staan een paar DUIZEND jaar), want het vindt plaats in dagen van Johannes (Johannes 21:23)

Overweeg het contrast in een ander profetie gevonden in Ezechiël 12. Israël wordt aangemaand zich te realiseren dat het uitgesproken oordeel over hun zou komen:

”Zeg daarentegen tot hen: de tijd is nabij en de vervulling van elk gezicht! (vers 23); “Want in uw dagen, weerspannig geslacht, zal Ik een woord spreken en Ik zal het ten uitvoer brengen (vers 25); “het huis Israëls zegt: het gezicht dat hij aanschouwt heeft betrekking op een verwijderde toekomst, en hij profeteert aangaande verre tijden. (vers 27); “Daarom zegt de Here HERE: geen van mijn woorden zal nog langer worden uitgesteld. Het woord dat Ik spreken zal, zal in vervulling gaan…(vers 28)

Ook al dacht het huis Israëls dat het ver weg was, het was nabij. Kan hier “nabij”, DUIZEND jaar later betekenen? Kan “uitgesteld” en “ver weg” morgen betekenen? Deze woorden moeten iets te betekenen hebben in de bijbel profetie.

Mattheüs 24 geeft ons ook duidelijke tijdlijnen voor dezelfde gebeurtenissen als in Openbaring:

“Voorwaar, Ik zeg u (de eerste eeuw discipelen), DIT GESLACHT zal geenszins voorbijgaan, voor dat dit alles geschiedt.” (Mattheüs 24:34)

Hier zijn twee woorden, “DIT GESLACHT”, die verscheidene keren worden gebruikt in het Nieuwe Testament. Elke keer als deze woorden samen worden gebruikt dan gaat het over de eerste eeuw generatie van mensen. Behalve wanneer het wordt gebruikt in de “rede over de laatste dingen” (Mattheüs 24:34; Markus 13:30; lucas 21:32), dan geeft men er ineens een heel andere betekenis aan. Futuristische leraars vullen daar het woord “ras” in, “Dit ras zal geenszins voorbijgaan voor dit alles is geschiedt”. Dus, als alles is vervuld, dan is het ras voorbij? Lijkt niet logisch. Overal waar in het Nieuwe Testament het woord “geslacht” wordt gebruikt, wordt ook daadwerkelijk “geslacht” mee bedoeld. Kijk maar eens naar de volgende voorbeelden.

Mattheüs 11:16 ”Doch waarmede zal ik DIT GESLACHT vergelijken?”; Mattheüs 12:42, “De mannen van Ninevé zullen in het oordeel opstaan met DIT GESLACHT”; Mattheüs 12:45 “zo zal het ook gaan met DIT BOZE GESLACHT”; Mattheüs 23:36, “Al deze dingen zullen komen over DIT GESLACHT”; Mattheüs 24:34, “DIT GESLACHT zal geenszins voorbijgaan, voordat dit alles geschiedt”; Marcus 8:12, “waartoe begeert DIT GESLACHT een teken?”; Marcus 12:38, “in DIT overspelig en zondig GESLACHT”; Lucas 11:50, “opdat van DIT GESLACHT afgeëist worde het bloed van al de profeten, dat vergoten is sinds de grondlegging der wereld”; Lucas 11:51, “van het bloed van Abel tot het bloed van Zacharias…..het zal afgeëist worden van DIT GESLACHT”; Lucas 17:25 “Maar eerst moet Hij veel lijden en verworpen worden door DIT GESLACHT”; Hand 2:40, “Laat u behouden uit DIT verkeerde GESLACHT”. En zo er zijn nog veel meer voorbeelden.

De uitdrukking “DIT GESLACHT” komt precies overeen met de uitdrukkingen van Johannes in Openbaring, “NABIJ” (Eggus), “NADERBIJ”, “SPOEDIG” (Tachos), en “VERZEGEL NIET”, het zijn allemaal tijdsindicatoren. Het komt perfect overeen met:

“gij zult niet alle steden zijn rondgekomen, voordat de Zoon des mensen komt” (Matt 10:23). En met, “Er zijn sommigen onder degenen, die hier staan, die de dood voorzeker niet zullen smaken, voordat zij de Zoon des mensen hebben zien komen in zijn Koninkrijk” (Matt 16:28).

Het laatste tekstgedeelte verwijst niet naar de “verheerlijking op de berg” in het volgende hoofdstuk, want dat vond zes dagen later plaats, en geen van de discipelen was toen al gestorven, de meeste stierven later, tussen 66 en 70 na Christus.

Dus….al deze tijdsindicatoren zijn consequent en geven een eerste eeuw vervulling aan.

roept u maar,

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei WdG:

We hebben helemaal geen gezamenlijk Rwandese vrienden. Het is hier ook niet aan de orde. We hebben het over profetieen en de eindtijd. Het is nu duidelijk wat de kenmerken zijn van valse profeten en schijnprofeten. De Bijbel is er duidelijk over. Een profetie moet getoetst worden, en wanneer deze de toets niet doorstaat is deze vals. Zo simpel is het. Nu weer terug naar de eindtijd.

We lezen duidelijk in de eindtijd. Een van de kenmerken is dat er steeds meer mensen zijn die beweren dat ze "profeet" zijn. Nu geloof ik zeker in het profetische Woord, en in de gemeente worden ook profeten aangesteld. Desondanks lijkt het een modeverschijnsel jezelf tot profeet uit te roepen.

Een profetie moet getoetst worden. Maar, hoe herkennen we een valse profeet?

1. Valse profeten of schijnprofeten lopen snel te koop met het gegeven dat zij profeet zijn.

2. Valse profeten blijven hangen in details.

3. Valse profeten vallen dienaren Gods aan, door het verkondigen van onwaarheden.

4. Valse profeten willen mensen behagen, en vaak ook zichzelf.

Nou, dan ben ik dus niet met een Valse profeet getrouwd. Wel dienaar Gods. Pierre zit in nood en heeft jouw nodig nu.. We horen het wel hè.. :)

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei WdG:

Lam en leeuw grazen in 1 wei.

Jesaja 65:25 “Een wolf en een lammetje zullen gezamenlijk weiden, een leeuw zal stro eten als een rund, een slang – zijn voedsel zal stof zijn. Zij zullen geen kwaad doen en geen verderf aanrichten op heel Mijn heilige berg, zegt de HEERE.”

Openbaring 21:24 “En de naties die zalig worden, zullen in haar licht wandelen, en de koningen van de aarde brengen hun heerlijkheid en eer erin. 25 En haar poorten zullen overdag nooit gesloten worden, want daar zal geen nacht zijn. 26 En zij zullen de heerlijkheid en de eer van de naties daarin brengen.”

De wolf en de lam zijn niet letterlijk zoals velen wel trachten te zeggen, maar ze zijn symbolisch voor de verzoening van God tussen twee vijandige groeperingen, Israel en de Heidenen. Het stof dat het voedsel van de slang is, verwijst direct terug naar het hof van eden en de vloek. De Here verklaart hier dat niemand (zelfs de satan niet) kwaad of verderf kan aanrichten die op Zijn Heilige berg zijn (het Nieuwe Jeruzalem, de Nieuwe hemel en de Nieuwe aarde) waar de vloek voor altijd is weggenomen. De naties zullen in haar komen (tot geloof bekeerde heidenen) samen met de koningen der aarde (Joodse gelovigen) en zij zullen samen (op)gevoed worden in de heilige tempel van de Here. Kijk verder in Openbaring 21 en zie hoe Johannes de stad beschrijft in zijn visioen. De 12 poorten beschrijven de 12 stammen van Israel. De 12 fundaties zijn de 12 apostelen, en we weten dat Jezus de hoeksteen is. Is dit één of andere fysieke hemelse stad? Nee, deze passage vertelt ons dat het Nieuwe Jeruzalem de kerk is, de bruid van Christus:

bron bijbel, en verder studie anne salamons op http://preterisme.nl/de-hemel-en-de-aarde/

4 minuten geleden zei Gaitema:

Nou, dan ben ik dus niet met een Valse profeet getrouwd. Wel dienaar Gods. Pierre zit in nood en heeft jouw nodig nu.. We horen het wel hè.. :)

 

Mmmm, Hij kwam niet om te oordelen maar om te redden toch ??

ik weet niet precies waar jullie identiteit ligt, maar spreek een keer af, desnoods met iemand erbij, kom op zeg...

en dan nu weer verder met de (eind) tijd..

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei Gaitema:

Nou, dan ben ik dus niet met een Valse profeet getrouwd.

 

Goed, een profeet die valse voorspellingen gedaan heeft. Maar, hou alsjeblieft op. Als je ongenoegen ergens over hebt, vraag dan hulp, of doe iets. Hier gaat het over de eindtijd. Je kunt reageren op mijn vragen en/of de antwoorden van vredestichter (kom ik op terug).

Valse profeten zijn een teken van de eindtijd (Matt.7, 24). Ze zullen mensen misleiden met valse voorspellingen.

Stel iemand beweert dat er spoedig een atoombom op Amsterdam valt, en iemand beweert de lotto te winnen, en iemand beweert dat er tienduizend mensen naar een bepaalde kerk gaan, en iemand beweert dat een bepaalde kerk niet goed is. Vier voorspellingen. Stel dat de laatste waar is, is die persoon dan een profeet? Nee, het is een kwestie van toetsen of een kerk wel of niet geschikt is. Van de eerste drie voorspellingen kan gezegd worden dat het "profetieen" zijn, die in de toekomst liggen. Je kunt er dan aan blijven hangen en wachten tot ze uitkomen. Je kunt ze ook toetsen. En, het is een feit dat diverse profetieen van moderne - vaak zichzelf benoemde - profeten niet of slechts deels uitgekomen zijn of uitkomen. Dan is er dus sprake van een valse profeet of een schijnprofeet. Waar jij moeite mee hebt, is erkennen. Iemand die beweert een gave te hebben, maar deze niet heeft, is geen minder mens. Die persoon heeft zich simpelweg vergist. Dat geeft niet, maar, erken het. Valse profeten zijn een teken van de eindtijd.

vredestichter gelooft hier niet in?? Hoe denk je over hedendaagse valse profeten?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik Ga zo bidden met een groep uit alle kerken voor onze stad ,dus op je laatste vraag, kom ik terug

maar wat vond je van mij uitleg over de 1000 jaar ?

en de leeuw en het lam, nou ik lees het later wel, en ga een beetje liefde voller met je broer Gaitema om..

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
27 minuten geleden zei WdG:

Goed, een profeet die valse voorspellingen gedaan heeft. Maar, hou alsjeblieft op. Als je ongenoegen ergens over hebt, vraag dan hulp, of doe iets. Hier gaat het over de eindtijd. Je kunt reageren op mijn vragen en/of de antwoorden van vredestichter (kom ik op terug).

Valse profeten zijn een teken van de eindtijd (Matt.7, 24). Ze zullen mensen misleiden met valse voorspellingen.

Stel iemand beweert dat er spoedig een atoombom op Amsterdam valt, en iemand beweert de lotto te winnen, en iemand beweert dat er tienduizend mensen naar een bepaalde kerk gaan, en iemand beweert dat een bepaalde kerk niet goed is. Vier voorspellingen. Stel dat de laatste waar is, is die persoon dan een profeet? Nee, het is een kwestie van toetsen of een kerk wel of niet geschikt is. Van de eerste drie voorspellingen kan gezegd worden dat het "profetieen" zijn, die in de toekomst liggen. Je kunt er dan aan blijven hangen en wachten tot ze uitkomen. Je kunt ze ook toetsen. En, het is een feit dat diverse profetieen van moderne - vaak zichzelf benoemde - profeten niet of slechts deels uitgekomen zijn of uitkomen. Dan is er dus sprake van een valse profeet of een schijnprofeet. Waar jij moeite mee hebt, is erkennen. Iemand die beweert een gave te hebben, maar deze niet heeft, is geen minder mens. Die persoon heeft zich simpelweg vergist. Dat geeft niet, maar, erken het. Valse profeten zijn een teken van de eindtijd.

vredestichter gelooft hier niet in?? Hoe denk je over hedendaagse valse profeten?

Een profeet vind ik zelf ook nogal een groot woord. Zo iets moet echt een bediening zijn. Daar zijn er niet veel van. Valse misschien wel meer

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 minuten geleden zei Gaitema:

Een profeet vind ik zelf ook nogal een groot woord. Zo iets moet echt een bediening zijn. Daar zijn er niet veel van. Valse misschien wel meer

Klopt. Er zijn heel veel valse profeten en heel veel schijnprofeten. Ook is het een modeverschijnsel. En, wanneer iemand voorspellingen doet, die niet uitkomen, valt hij of zij door de mand, en is die persoon - als hij of zij beweert profeet te zijn - een valse profeet. Zo simpel is het.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei vredestichter:

Kaasjeskruid, ik ben het eens met violist, dat we het (met alles) oneens zijn, maar bij deze opmerking heeft hij een punt.

Kijk aan, dat is ook wel eens leuk voor de verandering.

 

1 uur geleden zei vredestichter:

het gaat dus om hermeneutiek ( wat uit het stam woord komt van interpreteren) hoeft niet alleen betrekking te hebben op theologie, maar op elke studie, de hermeneutiek die veel geleerden beschouwen als de meest betrouwbare, heet de historische contextuele hermeneutiek

de eerste vraag die daar gesteld wordt is ''wat zou het betekend hebben voor de oorspronkelijke lezer?''

de vragen Gaan uit van het idee van lezersrelevantie..

en daar hebben we het over in deze topic 

"'bevinden we ons al in die tijd. Dat valt af te lezen uit beschrijvingen.... Vertrouw op Hem. Voor veruit de meesten zal die dag aanbreken op het moment dat ze komen te overlijden...""

en deze reactie geeft al heel veel aan, welke filter jij op hebt, of anders gezegd met welke bril jij naar deze teksten kijkt...

maar welkom bij deze geweldige topic..

Dat is niet wat ik filter vanuit de oorspronkelijke vraagstelling, maar wel jou uitgangspunt blijkbaar. Deze eindtijd betekent voor mij hetzelfde, en heeft voor mij dezelfde relevantie, als voor de "oorspronkelijke" lezers, die inmiddels al wel overleden zijn. Het enige wat van belang is, is dat je veilig bent bij Hem, ongeacht de omstandigheden.

 

1 Thessalonicensen 4

16 Want de Heere Zelf zal met een geroep, met de stem des archangels, en met de bazuin Gods nederdalen van den hemel; en die in Christus gestorven zijn, zullen eerst opstaan;

17 Daarna wij, die levend overgebleven zijn, zullen te zamen met hen opgenomen worden in de wolken, den Heere tegemoet, in de lucht; en alzo zullen wij altijd met den Heere wezen.

18 Zo dan, vertroost elkander met deze woorden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
18 minuten geleden zei WdG:

Klopt. Er zijn heel veel valse profeten en heel veel schijnprofeten. Ook is het een modeverschijnsel. En, wanneer iemand voorspellingen doet, die niet uitkomen, valt hij of zij door de mand, en is die persoon - als hij of zij beweert profeet te zijn - een valse profeet. Zo simpel is het.

Zo iemand ken ik niet. Ik ken niemand die zichzelf een profeet noemt en ik ken niemand die profetische boodschappen aan me door gaf die niet uitkwamen. Wat dat betreft ben ik een gezegend mens

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 uur geleden zei vredestichter:

en wat de preteristen aan gaat bijna iedereen was dat tot aan  eind 1800, De Jehova's, de darby's, scolfield vertaling, left behind films kwamen, aangestuurd door mannen zoals,le hay en daardoor heel veel mensen op het verkeerde been hebben gezet..

 

Om precies te zijn vanaf de eerste Christenen dus eigenlijk. Dat hele,preternisme is teken van deze tijd. Doe maar rustig aan, Jezus is al terug gekomen. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • sjako locked this discussie
  • sjako unlocked this discussie
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid