Spring naar bijdragen

Openbaring 20:11-15


Aanbevolen berichten

Ga fijn debatteren over de Brexit in het betreffende topic s.v.p. Het heeft niets van doen met het onderwerp hier.

Wat betreft die Grote Verdrukking zei Jezus : "Als die dagen niet ingekort zouden worden zal er geen 'vlees' behouden blijven." Zijn we vandaag niet bezig om er een regelrechte puinhoop van te maken waardoor de spanning op de spits gedreven wordt? Hebben we niet genoeg geschiedenis als precedent?

Sommige christenen zien de Grote Verdrukking als de allerlaatste periode voordat Jezus Christus uit de hemel zal terugkomen op aarde. Dikwijls ziet men een verband tussen de Grote Verdrukking en Antichrist, die volgens één verklaring deze Grote Verdrukking veroorzaakt door de christenen hevig te vervolgen. Ook zou de mensheid ten slotte door vele oorlogen en natuurlijke en bovennatuurlijke rampen op de rand van totale vernietiging staan. Dit wordt ook in verband gezien met wat Jezus zei toen hij over de 'laatste dingen' sprak: Als die dagen niet ingekort zouden worden zal er geen 'vlees' behouden blijven.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Grote_Verdrukking

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 822
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Mijn insteek bij het lezen/peilen van dat boek is vooral ook een pragmatisch "zoeken van betekenis voor het hier en nu" van die teksten. En verder steek ik er nog wel eens energie in om wat kanttekeni

Ik vind het eigenlijk vrij accuraat als ik het door WTG ogen bezie. WTG getuigen noemen zichzelf immers ook Jehova's Getuigen. Dat is op zich al blasfemie natuurlijk, maar daar denken ze zelf sch

Zie hier een lijstje met kenmerken voor een sekte; https://nl.wikipedia.org/wiki/Sekte#Kenmerken_in_plaats_van_definitie Het WTG tikt ze allemaal af. Of je het nou een prettige gedachte

Posted Images

Nogmaals, het gaat hier niet over de grote verdrukking, en ik heb hier alleen naar verwezen in verband met het gesprek tussen mij en Antoon.

Bovendien haal ik mijn kennis over bepaalde gebeurtenissen die nog in de toekomst liggen, niet van een of andere site zoals Wikipedia, maar uit de Bijbel zelf.

En wat "sommige christenen" zien, is voor mij niet de norm.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Nogmaals, het gaat hier niet over de grote verdrukking, en ik heb hier alleen naar verwezen in verband met het gesprek tussen mij en Antoon. Bovendien haal ik mijn kennis over bepaalde gebeurtenissen die nog in de toekomst liggen, niet van een of andere site zoals Wikipedia, maar uit de Bijbel zelf. En wat "sommige christenen" zien, is voor mij niet de norm.

Dat heb je al duizend keer geschreven Ineke, net daarom dat we daar vragen over stellen maar dan stokt het om een of andere reden. Waarom eigenlijk? In het kort:

(1) we gaan Satan vangen

(2) op aarde 1000 jaar vrede, enkel voor wie achterblijft

(3) een aantal uitverkorenen trekt naar de hemel

Misschien hoor je bij (3) waardoor (1) en (2) je geenszins interesseert, in dat geval zeer begrijpelijk natuurlijk. Wat betreft de Openbaring van Johannes stellen er zich toch nog wat vragen, des mensen:

Openbaring 20-22 - Vrederijk

Een wereld zonder oorlog, zonder onrecht, met grote economische voorspoed, zeer gezonde mensen en met Jeruzalem als centrum. De bijbel is vol met deze verwachting. Lees alleen Jesaja 2, 60, 65, 66 en Micha 4 maar eens. Maar hoe moeten we ons dat rijk indenken? Als een rijk binnen onze tijdshorizon, een rijk op deze aarde? Of wordt er iets anders bedoeld?

http://openbaring.blogspot.be/p/openbar ... erijk.html

Link naar bericht
Deel via andere websites
Je blijft maar doorgaan he? Nogmaals, de grote verdrukking is een apart onderwerp, en het gaat hier over Openbaring 20:11-15 , namelijk over het laatste oordeel voor de grote witte troon van God, niet over het 1000-jarig vrederijk op aarde.

Soms kan je een boek beter achteraan beginnen, het zou kunnen dat je je heel wat tijd kan besparen, dit zonder garantie weliswaar. Zo vergaat het openbaringen nu eenmaal, doorgaans verstopt men wat reeds gekend is om zichzelf te verbazen en schokken wanneer dat terug in herinnering wordt gebracht. Aan het eind komt alles goed, niet iedereen behoort tot groep (3) Ineke.

Hoe moet je de oudtestamentische profetieën dan lezen?

Wie een letterlijke vervulling van oudtestamentische profetieën in een aards Vrederijk verwacht doet geen recht aan de grote lijn die de bijbel zelf ons aanreikt. De oudtestamentische profetieën zijn te zien als voorvormen van de uiteindelijke profetie in Openbaring. God heeft zich in verschillende tijden op verschillende manieren geopenbaard. In de gereformeerde hermeneutiek noemen we dat ‘voortgang van de openbaring’. Langzaam maar zeker wordt duidelijker waar God met zijn schepping op aanstuurt. Wie zonder meer stelt dat alle onvervulde profetieën uit het oude testament in vervulling gaan heeft deze voortgang blijkbaar gemist.

http://openbaring.blogspot.be/p/openbar ... erijk.html

Link naar bericht
Deel via andere websites
Nogmaals, de grote verdrukking is een apart onderwerp, en het gaat hier over Openbaring 20:11-15 , namelijk over het laatste oordeel voor de grote witte troon van God, niet over het 1000-jarig vrederijk op aarde.

Het was destijds niet anders Ineke, er is altijd verdrukking geweest. Wanneer verwacht je dat laatste oordeel dan, na of voor dat Vrederijk? Destijds ging het blijkbaar zoals hieronder, moeten we dit alles zomaar geloven?

De ellende (verdrukking) die in vers 9 genoemd wordt heeft direct te maken met de laster van de kant van de Joden. Jezus drukt zich heel scherp uit: Het zijn weliswaar Joden, maar ze zijn die naam niet meer waard omdat ze zich tegen de gemeente van Christus en daarmee tegen de Messias zelf keren. Voordat ze door de Romeinen vervolgd werden, werden christenen al door hun joodse volksgenoten vervolgd. In die tijd waren de joden een van de weinigen die hun eigen godsdienst mochten uitoefenen en geen offers aan de keizer hoefden te brengen zoals alle andere mensen. Het enige wat ze hoefden te doen was voor de keizer bidden. Zolang de volgelingen van Jezus werden gezien als onderdeel van het jodendom ging dat goed.

Maar als de joden zich tegen de volgelingen van Jezus gaan keren en het christendom benoemen als een nieuwe godsdienst, dan ontstaat er de situatie dat het christendom als staatsgevaarlijk wordt gezien. Wat de Joden in Smyrna dus doen is heel nadrukkelijk zeggen dat het christendom een nieuwe, gevaarlijke godsdienst is, om er zo voor te zorgen dat de Romeinen zich tegen de christenen gaan keren. Om dat te doen moeten de Joden heel geharnast Jezus als Messias afwijzen en dat doen ze dan ook. Vandaar de scherpte uit de mond van Jezus: ze zeggen dat ze ware joden zijn, maar ze zijn het niet, want ze erkennen hun Messias niet. Ze horen bij de grote tegenstander, Satan.

http://openbaring.blogspot.be/p/openbar ... an-de.html

Link naar bericht
Deel via andere websites
Deuteronomium 18. Daarin wordt gezegd dat onder andere waarzeggerij, wichelroede lopen, maar ook het raadplegen van geesten of oproepen van doden verboden is. Mijn vraag is daarom waarom G'd iets zou verbieden wat niet mogelijk zou zijn.

het is duidelijker dan je denkt, Satan laat mensen dingen doen, of beter gebruikt mensen voor sprituele dingen,waarzeggen, dingen laten bewegen, zogenaamd communicatie met doden en meer, daarom verbiedt de schepper het.

Waar staat dat in de bijbel?

Link naar bericht
Deel via andere websites
Deuteronomium 18. Daarin wordt gezegd dat onder andere waarzeggerij, wichelroede lopen, maar ook het raadplegen van geesten of oproepen van doden verboden is. Mijn vraag is daarom waarom G'd iets zou verbieden wat niet mogelijk zou zijn.

het is duidelijker dan je denkt, Satan laat mensen dingen doen, of beter gebruikt mensen voor sprituele dingen,waarzeggen, dingen laten bewegen, zogenaamd communicatie met doden en meer, daarom verbiedt de schepper het.

Waar staat dat in de bijbel?

Dat staat niet in de Bijbel, tenzij Satan daar een hand in heeft. Ter getuigenis:

Ik, Prediker, was koning van Israël in Jeruzalem. 13 Ik heb met heel mijn hart elke vorm van wijsheid onderzocht, want ik wilde alles wat onder de hemel gebeurt doorgronden. Het is een trieste bezigheid. Een kwelling is het, die de mens door God wordt opgelegd. 14 Ik heb alles gezien wat onder de zon gebeurt, en vastgesteld dat het niet meer is dan lucht en najagen van wind. 15 Wat krom is kan niet recht worden gemaakt, en wat ontbreekt kan niet worden meegeteld. 16 Ik zei tegen mezelf: Ik heb meer en groter wijsheid verworven dan iedereen die voor mij in Jeruzalem heeft geregeerd. Ik heb veel wijsheid en kennis opgedaan. 17 Ik heb me er met hart en ziel voor ingespannen te ontdekken wat wijs is, en wat dwaas en onverstandig is. Maar ook dat, zo heb ik ingezien, is enkel najagen van wind. 18 Want wie veel wijsheid heeft, heeft veel verdriet. En wie kennis vermeerdert, vermeerdert smart.

http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Pr

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dat staat niet in de Bijbel, tenzij Satan daar een hand in heeft. Ter getui.

Wat bedoel je nu precies, de hele bijbel staat vol met passages die spirualitijt verbieden.

vanaf de uittocht werd er de nadruk opgelegd, iemand die kon waarzeggen moest afgesneden worden

Bij Paulus was een meisje dar ook kon waarzeggen, het bleek een demon te zijn.

TCC en Levi jullie komen nogaleens wel vreemd over, kennen jullie de schrift, het is mogelijk maar je laat het niet blijken

of ik beoordeel jullie onterecht en geloven jullie ook in de macht van Satan in mensen, maar dan moet je dat duidelijk zeggen en er niet omheendraaien

Link naar bericht
Deel via andere websites
Wat bedoel je nu precies, de hele bijbel staat vol met passages die spirualitijt verbieden. Vanaf de uittocht werd er de nadruk opgelegd, iemand die kon waarzeggen moest afgesneden worden. Bij Paulus was een meisje dar ook kon waarzeggen, het bleek een demon te zijn. TCC en Levi jullie komen nogal eens wel vreemd over, kennen jullie de schrift, het is mogelijk maar je laat het niet blijken. Of ik beoordeel jullie onterecht en geloven jullie ook in de macht van Satan in mensen, maar dan moet je dat duidelijk zeggen en er niet omheendraaien.

Ik zou er eerst eens goed over nadenken Antoon, een oprecht advies. Het staat je natuurlijk vrij om elke vorm van waarachtige spiritualiteit de nek om te wringen met de Bijbel, vervolgens zeggen dat het een spiritueel boek is? Op deze manier wordt de Bijbel ontdaan van z'n inherente waarde, volledig tegengesteld aan dat waar Bijbelstudie toe leiden kan. Of zit Satan dan toch in het spel, zo slinks dat we dat niet eens doorhebben? Spiritualiteit verbieden is als blasfemie, de vraag stelt zich enkel of deze kennis bona- of malafide wordt aangewend. De situatie is ernstig, niet vreemd.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Wat bedoel je nu precies, de hele bijbel staat vol met passages die spirualitijt verbieden. Vanaf de uittocht werd er de nadruk opgelegd, iemand die kon waarzeggen moest afgesneden worden.

Kan je daar enkele voorbeelden van geven? Misschien wordt het leerzaam wanneer we dat ten diepste analyseren, er bestaan immers nogal wat misverstanden over wat spiritualiteit (annex religie) in essentie is.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Wat bedoel je nu precies, de hele bijbel staat vol met passages die spirualitijt verbieden.

Ik neem een omschrijving zoals vrij te vinden is Antoon, het onderstaande zou dan verboden worden? Anders gezegd, je 'moet' bidden tot God maar je mag er niet mee bezig zijn? Het lijkt verstandig om het debat sterk te differentiëren en nuanceren, dit is een kwestie van diepe introspectie waar mensen wel/niet toe bereid zijn, in milde overreding.

De betekenissen van "religie" en "spiritualiteit" liggen vaak erg dicht bij elkaar. In een strikte betekenis wordt er het bewustzijn mee aangeduid, de menselijke ziel of het menselijke innerlijk zijn, dat zijn oorsprong in een goddelijke of andere transcendentie heeft, of in relatie staat tot een hogere werkelijkheid. De spiritualiteit is een bijzondere, maar niet noodzakelijk confessioneel begrepen religieuze levenshouding van een mens, die zich op het transcendente of immanente goddelijke Zijn concentreert, respectievelijk op het principe van de transcendente waarheid of hoogste werkelijkheid.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Spiritualiteit

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het gaat niet over spirualiteit, Ineke heeft gelijk, ik zou toch tot TCC en enkele anderen willen zeggen ook aangaande dit topic, Wikipedia heeft geen bindende kracht om je gelijk te staven. het kan weleens een hulp zijn meer niet.

De bindende kracht is de schrift

Link naar bericht
Deel via andere websites
Nee. Maar voor de goede orde: het gaat hier niet over spiritualiteit.

Van wie komen al die openbaringen dan? Hebben we eerder al niet aangegeven dat die 'tempel' overbodig zou zijn? Het zou kunnen dat je nog niet zo ver was, het slot of de bevrijding komt meestal aan het eind. :)

Er is zelfs een zeer belangrijk element waarin Openbaring 21-22 de oudtestamentische profetieën tegenspreekt. Namelijk de tempel. In Ezechiel 40-47 wordt er zeer veel aandacht aan de herbouw van de tempel besteed. Ook in Jesaja 60:13 komt de tempel naar voren. Maar in Openbaring 21:22 staat met nadruk vermeld dat er geen tempel meer is. Die is overbodig. God en het Lam zijn immers direct bereikbaar. Van deze stad kun je pas zeggen: de HEER is daar (Ezechiel 48:35).

http://openbaring.blogspot.be/p/openbar ... erijk.html

Link naar bericht
Deel via andere websites
Het gaat niet over spirualiteit, Ineke heeft gelijk, ik zou toch tot TCC en enkele anderen willen zeggen ook aangaande dit topic, Wikipedia heeft geen bindende kracht om je gelijk te staven. het kan weleens een hulp zijn meer niet. De bindende kracht is de schrift.

Laat ons wel wezen, wil je een voorbeeld van die tovenaarskunsten?

Maar buiten zullen zijn de honden, en de tovenaars, en de hoereerders, en de doodslagers, en de afgodendienaars, en een iegelijk, die de leugen liefheeft, en doet.
Link naar bericht
Deel via andere websites

De bindende kracht is de schrift

Daarom zouden we in Genesis beginnen om het laatste boek te kunnen begrijpen.

Het gaat helemaal niet om spiritualiteit, dat verdringt alle zekerheid die er is in die bindende kracht.

Genesis 2:7 vertelt al dat toen de HEERE Adam maakte uit het stof van de aardbodem, Hij Zijn “adem des levens†(de neshamah) in Adam blies, en zo werd Adam een levende ziel. Deze neshamah is als het ware de basisinformatie die elk mens in zich heeft. De neshamah is het “gewetenâ€, “medeweten met Godâ€, het “Godsbesefâ€. Het is de inwendige prikkel of stimulans, die elk mens ertoe aanzet om op zoek te gaan naar ware liefde, naar waarheid en ware rechtvaardigheid, naar echte vrede. Maar onder de zon zal de mens dit niet vinden, en daarom moet de mens zich richten tot de Schepper (boven de zon).

Volwassenen die zeggen niet meer te geloven in de Levende God, hebben de neshamah (het Godsbesef) buitenspel gezet en het medeweten met God als met een brandijzer dichtgeschroeid. Men wil niet meer in God geloven. Men wil geen dienstknecht meer zijn van zijn Meester, Eigenaar en HEERE. Het schepsel wil geen verantwoording verschuldigd zijn aan zijn Schepper.

De mens is liever zijn eigen god. Hij brengt dan ook de neshamah tot “zwijgenâ€. Hij bepaalt liever zelf hoe hij vindt dat de wereld in elkaar steekt, waarom hij op aarde is en hoe alles moet reilen en zeilen en de mens wil zelfs daarom de geschiedenis veranderen.

De mens is feitelijk buiten zinnen geraakt, zijn zintuigen werken niet meer naar behoren. Door de verharding van zijn hart kan de mens niets zinnigs meer bedenken en het enige wat de mens nog weet uit te kramen is dat de Levende God niet meer bestaat.

Maar hoe dit ook zij en of men dit nu erkent of niet: God hééft gesproken! De Levende God spreekt, want anders heeft de mens niets aan Hem. Als God niet had gesproken, hoe zou Hij dan voor ons bestaan?

Want wat heb je aan een God, Die niet kan zeggen Wie Hij is? Als Hij niet Zijn plannen, Zijn wil, Zijn verlangens, aan ons kenbaar kan maken. Of een God Die wel kan spreken, maar Die niet eens Zijn Eigen Woord op kan schrijven.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Daarom zouden we in Genesis beginnen om het laatste boek te kunnen begrijpen. Het gaat helemaal niet om spiritualiteit, dat verdringt alle zekerheid die er is in die bindende kracht.

Het zou kunnen dat 'spiritualiteit' op verschillende manieren geïnterpreteerd wordt, zo verwijst 'spirit' naar 'geest' dat de enige verbinding is. Gedegen onderzoek hiernaar kan wel tot heel wat onzekerheid leiden, zelfs tot een niet te onderschatten identiteitscrisis met de zogeheten psychische dood tot gevolg. Heel het Christendom is hierop gebaseerd, in laatste instantie kan het 'verbod' gezien worden als een welgemeende waarschuwing voor te voorbarige conclusies en de acties die hieruit zouden kunnen volgen, de getuigenissen legio. Anders gezegd, elk niveau van ontwikkeling kent z'n pathologieën, zeker wanneer de dood (cfr opstanding) zich moeit in het verhaal.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Want wat heb je aan een God, Die niet kan zeggen Wie Hij is? Als Hij niet Zijn plannen, Zijn wil, Zijn verlangens, aan ons kenbaar kan maken. Of een God Die wel kan spreken, maar Die niet eens Zijn Eigen Woord op kan schrijven.

Als ik jullie goed begrijp dan zou het onderstaande niets met spiritualiteit te maken hebben, voor ons is het dat duidelijk wel maar het staat je natuurlijk vrij om het een andere naam te geven. What's in a name?

Ook de apostel Paulus sprak in tongen (1 Korintiërs 14:18). Hij legt in de Bijbel uit dat wie in tongen (glossa) spreekt, niet tot de mensen spreekt maar tot God. In zijn brief aan de kerkelijke gemeente van Korinte legt Paulus veel uit over de glossolalie, zoals:

(1) het spreken in tongen is bidden/spreken in verborgenheden door de Heilige Geest (1 Korintiërs 14:2);

(2) het spreken in tongen behoort bij kerkelijke samenkomsten gevolgd te worden door een interpretatie of uitleg van deze tong door iemand die de gave van uitlegging gebruikt (1 Korintiërs 14:27-28);

(4) het spreken van tongen mag niet worden verhinderd (1 Korintiërs 14:39);

(5) iemand die in tongen spreekt, begrijpt zijn woorden zelf niet (1 Korinthiërs 14:2) maar wordt er door opgebouwd in zijn of haar geloof (Judas 20).

https://nl.wikipedia.org/wiki/Christelijke_glossolalie

Link naar bericht
Deel via andere websites
Nee. Maar voor de goede orde: het gaat hier niet over spiritualiteit.

Van wie komen al die openbaringen dan? Hebben we eerder al niet aangegeven dat die 'tempel' overbodig zou zijn? Het zou kunnen dat je nog niet zo ver was, het slot of de bevrijding komt meestal aan het eind. :)

Er is zelfs een zeer belangrijk element waarin Openbaring 21-22 de oudtestamentische profetieën tegenspreekt. Namelijk de tempel. In Ezechiel 40-47 wordt er zeer veel aandacht aan de herbouw van de tempel besteed. Ook in Jesaja 60:13 komt de tempel naar voren. Maar in Openbaring 21:22 staat met nadruk vermeld dat er geen tempel meer is. Die is overbodig. God en het Lam zijn immers direct bereikbaar. Van deze stad kun je pas zeggen: de HEER is daar (Ezechiel 48:35).

http://openbaring.blogspot.be/p/openbar ... erijk.html

Inderdaad.

Als Jezus echter alleen op papier voor iemand leeft, dan gaat het niet over spiritualiteit, maar zal het altijd uitsluitend blijven gaan over leraar zus, kerkgebouw zo en organisatie dit en bedelingsleer dat. Zodra iemand daar dan niet in meegaat, komt Pandora uit de doos, want dan wordf er getornd aan schijnzekerheid. Alleen schijnzekerheid laat zich namelijk verontrusten. Dat is eigenlijk maar goed ook, anders zou schijnzekerheid het eindstadium zijn en Ontmoeting nimmer plaatsvinden. Ont-moet-ing gaat niet samen met dwangmatigheid.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Daarom zouden we in Genesis beginnen om het laatste boek te kunnen begrijpen. Het gaat helemaal niet om spiritualiteit, dat verdringt alle zekerheid die er is in die bindende kracht.

Het zou kunnen dat 'spiritualiteit' op verschillende manieren geïnterpreteerd wordt, zo verwijst 'spirit' naar 'geest' dat de enige verbinding is. Gedegen onderzoek hiernaar kan wel tot heel wat onzekerheid leiden, zelfs tot een niet te onderschatten identiteitscrisis met de zogeheten psychische dood tot gevolg. Heel het Christendom is hierop gebaseerd, in laatste instantie kan het 'verbod' gezien worden als een welgemeende waarschuwing voor te voorbarige conclusies en de acties die hieruit zouden kunnen volgen, de getuigenissen legio. Anders gezegd, elk niveau van ontwikkeling kent z'n pathologieën, zeker wanneer de dood (cfr opstanding) zich moeit in het verhaal.

Dat is juist, het is een heel vrij interpreteerbaar begrip.

Zo drink ik bij het avondmaal wijn vanwege de spiritualiën die symbolisch een betekenis hebben. En eet ik ongezuurd brood om dezelfde reden, maar er zijn mensen die druivensap en gezuurd brood eten omdat ze geen waarde hechten aan de symboliek van "spirit" en "zuurdesem". Iedereen is daar vrij in.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid