Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 211
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Tja, goudstof. Ik snap zelf eerlijk gezegd ook niet waarom het gebeurt, maar ik weet dát het gebeurt, en ik weet dat God er achter zit. Waarom? Omdat het alleen gebeurt als God duidelijk aanwezig is in een bijeenkomst, en omdat ik weet dat God gewoon zo is: Hij wil Zijn kinderen laten weten dat Hij van hen houdt.

Sommigen zeggen dat goud materialistisch is, maar is het niet zo dat de hele Bijbel vol staat met goud? Het woord goud alleen al komt 298 keer voor in de Bijbel (SV). En wat te denken van onderstaande teksten?

Exodus 24:10-20:

Laat van acaciahout een ark maken, een kist van twee-en-een-halve el lang, anderhalve el breed en anderhalve el hoog. Overtrek die met zuiver goud, zowel vanbinnen als vanbuiten; aan de bovenkant moet je rondom een gouden sierlijst aanbrengen. Giet vier gouden ringen en bevestig ze aan de vier poten: twee ringen aan elke kant van de ark. Maak draagbomen van acaciahout, verguld ze en steek ze door de ringen aan weerszijden; zo kan de ark gedragen worden. De draagbomen moeten in de ringen blijven, ze mogen er niet uit gehaald worden. In de ark moet je de verbondstekst leggen die ik je zal geven. Je moet ook een verzoeningsplaat maken van zuiver goud, twee-en-een-halve el lang en anderhalve el breed. Maak aan de beide uiteinden daarvan een cherub, eveneens van goud, één aan het ene uiteinde en één aan het andere uiteinde. Het moet drijfwerk zijn, de twee cherubs moeten één geheel met de plaat vormen. Ze moeten tegenover elkaar staan, met het gezicht naar de verzoeningsplaat gekeerd, en hun vleugels moeten gespreid zijn zodat ze zich daar beschermend over uitstrekken. (NBV)

1 Kon 6:19-22

De achterzaal van de tempel werd door Salomo ingericht om er de ark van het verbond met de HEER in onder te brengen. Deze zaal, die twintig el lang, twintig el breed en twintig el hoog was, liet hij vanbinnen met bladgoud bedekken. Ook het cederhouten altaar dat ervoor stond werd met bladgoud bedekt, evenals de hele binnenkant van de tempel. Vóór de achterzaal, die zelf al geheel met bladgoud was bedekt, liet hij gouden kettingen spannen. De hele tempel werd van onder tot boven met bladgoud bedekt, ook het altaar van de achterzaal. (NBV)

Openbaring 21:18-22

De muur was gemaakt van jaspis, en de stad zelf was van zuiver goud, helder als glas. De grondstenen van de stadsmuur waren versierd met allerlei edelstenen. De eerste was van jaspis, de tweede van lazuur, de derde kornalijn, de vierde smaragd, de vijfde sardonyx, de zesde sarder, de zevende olivijn, de achtste aquamarijn, de negende topaas, de tiende turkoois, de elfde granaat en de twaalfde amethist. De twaalf stadspoorten waren twaalf parels, elke poort een parel op zich. De straten van de stad waren van zuiver goud en schitterden als glas. Maar een tempel zag ik niet in de stad, want God, de Heer, de Almachtige, is haar tempel, met het lam.

De ark des verbonds stond voor de aanwezigheid en de heiligheid van God, het stond als het ware voor God zelf, en hij moest goud zijn. De tempel, waar God was, moest volledig goud zijn. Het nieuwe jeruzalem is volledig goud. Blijkbaar heeft God Zelf er niet zo'n probleem mee om met goud geassocieerd te worden. Sterker nog, in de bijbel wordt goud weergeven als volstrekt het tegenovergestelde van werelds: het is de meest heilige substantie die bestaat.

Oja, ik ben zelf wel eens in een samenkomst geweest waar er goudstof kwam. Ik heb het niet bij mezelf gezien, maar iemand daar die ik kende zat wel op een plaats waar goud kwam. Het is niet echt stof, het zijn meer een soort schilvers, sommigen groter dan andere.

Link naar bericht
Deel via andere websites

@Mark1987:

Die teksten gaan niet over wonderen. We lezen in het Nieuwe Testament over allerlei wonderen die Christus en de apostelen doen, maar nergens zijn dat financiele wonderen. Christus laat het geen goudstof regenen, geeft geen goud weg aan bedelaren en van de apostelen lezen we evenmin iets dergelijks.

Waarom toen niet en nu wel? Waarom wel goud en geen edelstenen of schilfers van de div. houtsoorten die ook door God bij diverse heilige zaken verplicht werden?

Ik weet niet of je er een antwoord op hebt, maar het zijn wel vragen die voor mij sterke scepsis oproepen mbt. dit type wonderen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

In al die gevallen had het een functie welke functie heeft dit goudstof/schilfers?

Het is een showelement. Zoiets als mistmachines bij een show van Hans Klok. Verder is het doorgestoken kaart natuurlijk. E=mc2 leert ons dat het wel kan maar niet door de energie van gebed, dunkt me.

Wat gebeurt er trouwens als er een gram goud verschijnt? Levert dat ook een soort kern-boem op? (als er een gram goud verdwijnt geeft dat een soort Hiroshima-boem, zoveel weet ik wel.)

Nu ja, zolang gebedskracht niet gemeten wordt in Kilotonnen TNT lijkt eea me nogal hypothetisch.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Wat gebeurt er trouwens als er een gram goud verschijnt? Levert dat ook een soort kern-boem op? (als er een gram goud verdwijnt geeft dat een soort Hiroshima-boem, zoveel weet ik wel.)

* RobertF vindt dit érg fascinerend klinken, maar vat het niet helemaal...

Uitleg? apk_worry-rose.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

(Voor het verkrijgen van materie is een ontzettende hoeveelheid energie nodig (want E=mc^2 dus m=E/c^2 en c is groot dus moet voor een redelijk kleine m E ook al ontzettend groot zijn). En dan krijg je dus boem, als ontzettend veel energie 'opeens' overgaat in materie)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Volgens Einsteins formule E=mc2 komt er belachelijk veel energie vrij als je materie omzet in energie. De verwoestende kracht van atoombommen werkt volgens dat principe. Hiroshima was het gevolg van het "verdwijnen" van ongeveer 600-1000 milligram materie. Nu weet ik niet precies wat er gebeurt als energie wordt omgezet in materie, maar wel is zeker dat daar ook weer idioot veel energie bij "verdwijnt". Het klinkt tamelijk ongezond om je binnen een paar km van zo'n gebeurtenis te bevinden, zeg maar. Om 1 mg goud te laten materialiseren is bijvoorbeeld een hoeveelheid energie nodig die equivalent is aan een ontploffing van ongeveer 21.500 kilo TNT.

Dus om een goudschilfertje te verkrijgen moet je een vrachtwagen vol TNT laten ontploffen en de energie zien te concentreren in een beetje goud.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Oké, bedankt Dagmar en MarinusCopy.
smile.gif

Theorethisch kun je goud laten ontstaan door bijvoorbeeld in de lucht aanwezige atomen te laten fuseren middels kernfusie. De energie die hierbij vrijkomt zou waarschijnlijk nog altijd de ramen uit een kerk blazen, maar goed, dat is de minste van je problemen gezien het feit dat je een supernova (een hele grote ontploffende ster) nodig hebt om dat proces goed te laten verlopen. In dat geval is het handig om een paar lichtjaren verderop te gaan zitten aangezien 1 van de bijwerkingen de vernietiging v.h. zonnestelsel is.

De enige niet nucleaire mogelijkheid is een inversie van entropie waarbij in de omgeving aanwezige goud zich verzameld op 1 punt. De goudatomen zullen op weg naar het verzamelpunt waarschijnlijk het effect hebben van een onmogelijk agressieve straling dus hou wat genezers achter de hand tegen de stralingziekte-achtige nasleep bij mensen in de kerk/wijk/stad waar je het goud laat materialiseren.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Voor God is dat allemaal geen probleem. Hij kan naar hartelust een aarde scheppen, mensen, dieren, planten. Ook kan Hij naar hartelust mensen genezen en mensen voorzien van dingen.

Quote:

In al die gevallen had het een functie welke functie heeft dit goudstof/schilfers?

Het zou dus kunnen zijn een bemoediging of het geven van waardevol materiaal.

Maar zelfs als het geen direct nut zou hebben, zou ik er ook geen enkel probleem mee hebben. Het is erg westers en onbijbels om overal nut bij te willen hebben. Alles moet in het westen direct resultaat hebben en iets opleveren. Ik denk dat juist katholieke monniken zouden kunnen vertellen dat deze 'magnetron-mentaliteit' niet altijd goed hoeft te zijn en dat niet alles direct zichtbaar nut zou hoeven te hebben.

Ik denk dat juist zo'n monnik uren en dagen zou kunnen doorbrengen zonder zichtbaar nut te 'fabriceren'.

En ik denk dat juist God uitermate buitensporig en overdreven is. Als Hij in de woestijn bij de Israëlieten Zijn majesteit liet zien, was dat buitengewoon en overweldigend. Ook in deze tijd is Hij overweldigend.

Bij de wonderbare spijzigingen in het NT deed Jezus trouwens ook overbodige dingen, want er bleven vele manden met voedsel over, terwijl deze geen direct nut hadden. Hieraan kun je zien dat God een God van overvloed is en meer dan genoeg. Bij God hoef je nooit te kort te komen. Ook bij het manna was er meer dan genoeg. Mensen wilden het zelfs bewaren voor de volgende dag (wat geen goed idee was).

Aan het overdadige rijk van koning Salomo kun je zien wat een beetje Gods mentaliteit is. Dit is een voorafbeelding van de messiaanse tijd, de tijd waarin de Messias is gekomen, de tijd dus waarin we nu leven.

Ook de Bijbel is buitengewoon uitgebreid beschreven. Waarom heeft God geen dun boekje aan de mensen gegeven? Uitgebreid staan er geslachsregisters in beschreven en staat in OT-boeken zoals Numeri uitvoerig beschreven hoe nauwkeurig God alles geregeld wil hebben. Wat is het nut van deze delen van de Bijbel?

Charismatischen hebben de naam dat ze materialistisch zouden zijn, maar volgens mij zijn het juist de charismatischen die niet vinden dat het fenomeen noodzakelijkerwijs nut zouden moeten hebben. Het zijn juist de niet-charismatischen die vinden dat het aantoonbaar nut zou moeten hebben, of in ieder geval voor hén betekenis zou moeten hebben.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Voor God is dat allemaal geen probleem. Hij kan naar hartelust een aarde scheppen, mensen, dieren, planten. Ook kan Hij naar hartelust mensen genezen en mensen voorzien van dingen.

Als God goud schept doet hij dat waarschijnlijk exclusief middels supernova's.

Quote:
Elementen zwaarder dan ijzer zijn in supernova's ontstaan. Tot vorming van ijzer komt namelijk energie vrij. Voor vorming van elementen voorbij ijzer is energie nodig.

Goud is een zwaarder dan ijzer.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hallo,

Zeg, het valt me op dat mensen concluderen dat als het een 'wonder' is (wat dit soort dingen m.i. wel is) dat het dan perse van God moet komen.De Egyptische magiers (Exodus?) liepen ook te patsen met koperen slangen die levend werden enzo. Niet van God!Het doet mij denken aan de 'valse tekenen en wonderen' die voor de eindtijden voorspeld zijn, waar we voor gewaarschuwd worden. "Laat niemand u misleiden" enzo.

'Vals' zegt niet iets over of het wonderen zijn, maar over de oorzaak en de toedracht, dacht ik.

En hoe zit dat met die epileptische reakties van die mensen bij dergelijke evenementen? "the Glory"?? Hm...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Inderdaad is het altijd goed de bron en de vrucht te onderzoeken. Bij de Egyptische magiërs werden hun slangen verzwolgen door de andere slang. Zo zullen ook de valse wonderen in deze tijd worden verzwolgen door de werkelijke wonderen van God.

Ook kun je je afvragen of het wel 'epileptische' reacties zijn.

Ook kun je in de Bijbel lezen over lichamelijke reacties bij gelovigen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

@BP: Laten we het even bij de kern houden: jij komt met verhalen uit de bijbel waarin Jezus in iets voorziet bijvoorbeeld een zilverstuk voor de belastingen etc. Al die dingen die je noemt hebben een direct nut op dat moment, op die plaats. Mijn vraag is welk nut dat goudstof/schilfers hier en nu zou moeten hebben. Dan moet je niet aankomen dat westerse mensen altijd ergens het nut van willen zien want dat is geen antwoord op mijn vraag.

Link naar bericht
Deel via andere websites

2 Kor 5,13

Zijn we in extase, dan is het voor God; zijn we bij zinnen, dan is het voor u.

1 Sam. 19

19 Toen aan Saul werd meegedeeld: Zie, David is te Najot, bij Rama, 20 zond Saul boden om David te halen. Dezen zagen een groep profeten in geestvervoering met Samuël aan hun hoofd. En de Geest Gods kwam over de boden van Saul, zodat ook zij in geestvervoering geraakten. 21 Toen deelde men het aan Saul mee; deze zond andere boden, maar ook dezen geraakten in geestvervoering. Opnieuw zond Saul boden, een derde groep, en ook dezen geraakten in geestvervoering.

En is God tegen lachen?

Ps. 126

2 Toen werd onze mond vervuld met lachen,

onze tong met gejuich.

Toen zeide men onder de heidenen:

De HERE heeft grote dingen bij hen gedaan!

3 De HERE heeft grote dingen bij ons gedaan,

wij waren verheugd.

Quote:

@BP: Laten we het even bij de kern houden: jij komt met verhalen uit de bijbel waarin Jezus in iets voorziet bijvoorbeeld een zilverstuk voor de belastingen etc. Al die dingen die je noemt hebben een direct nut op dat moment, op die plaats. Mijn vraag is welk nut dat goudstof/schilfers hier en nu zou moeten hebben. Dan moet je niet aankomen dat westerse mensen altijd ergens het nut van willen zien want dat is geen antwoord op mijn vraag.

Zoals ik al eerder heb aangegeven, weet ik er te weinig van af. Gelukkig is er al iemand in dit topic die er getuige van is geweest.

Ik kan alleen maar aangeven dat ik me kan voorstellen dat het een bemoediging is of dat het een financiële zegening kan zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Er is wel degelijk onderzoek gedaan naar paranormale zaken. En het blijkt dat paranormale claims zonder uitzondering niet waargemaakt kunnen worden. Of het nu christelijk paranormaal is of anderzins paranormaal.

Het ging mij eigenlijk om het zelf onderzoeken, zonder uit te gaan van hetgeen anderen schrijven.

Ik heb wel eens eerder geschreven dat het kan dat het gemiddelde aantal wonderen omlaag wordt gehaald door kerken of religies waar geen/nauwelijks wonderen plaatsvinden. Daartegenover bestaan dan kerken waar wel veel wonderen plaatsvinden. Onderzoekers kunnen dan concluderen dat er wel meer wonderen bij gelovigen plaatsvinden dan bij niet-gelovigen, maar dat dit aantal dan voor hen niet overtuigend genoeg is om voor hen als bewijs te kunnen dienen.

Week-in-week-uit vinden vele wonderen en genezingen in kerken plaats. Het moet een keer zo zijn dat dit gaat opvallen en dat mensen daar aandacht aan gaan besteden. Tot nu toe wordt nauwelijks aandacht besteed aan die voortdurende stroom van genezingen. Mensen lijken meer geïnteresseerd te zijn in andere dingen. Tot nu toe werd het grotendeels genegeerd. Als genezingen bekend werden, verzon men daar allerlei natuurlijke verklaringen voor. Mensen hebben hun mening er al klaar voor, zonder dat ze met open blik er naar gaan kijken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid