Spring naar bijdragen

JoostG

Moderators
 • Aantal bijdragen

  23845
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door JoostG geplaatst

 1. JoostG

  Nashville-verklaring

  Ontopic, trouwens; die denkfout wordt in de Nashville verklaring ook gemaakt. Vervolgens wordt in artikel 10 gesteld dat iedereen die geen moeite heeft met begrijpend lezen automatisch geen bijbelgetrouwe christen is. Ik vind dat echt een wonderlijke redenatie.
 2. JoostG

  Nashville-verklaring

  Dat wordt het dus juist niet. Nogmaals; het gaat hier niet om homoseksualiteit maar over losbandigheid. In de huidige tijd zou ik het eerder vergelijken met getrouwde mannen die 's avonds parkeerplekken bezoeken om seks te hebben met andere mannen. Dat is niet representatief voor 'alle homo's' Overigens maak je een essentiele denkfout door te stellen dat alle homo's 'seks hebben via incorrecte ingang'. Ik ken genoeg homo's die dat niet doen. Ik denk dat daar ook de kern van het probleem een beetje ligt; mensen denken snel dat alle homo's losbandig zijn en veel ('exit only') seks hebben, en
 3. JoostG

  Nashville-verklaring

  Ik blijf het wonderlijk vinden dat dit vers telkens wordt aangehaald, zonder hierbij enige context in acht te nemen. Nog los van het feit dat deze zin onderdeel is van een verhaal dat gaat over complete losbandigheid waarbij ontucht een onderdeel was (geen hoofdzaak), staat er letterlijk dat vrouwen (en in vers 27 ook mannen) de natuurlijke omgang hebben 'vervangen' door tegennatuurlijke. Dat is wezenlijk iets anders dan mannen of vrouwen die met een homoseksuele geaardheid zijn geboren. Maar goed, zo gaat de discussie opeens weer over homoseksualiteit, in plaats van over de Nashville verk
 4. JoostG

  banmeld topic

  Omdat Kaasjeskruid duidelijk heeft gemaakt dat hij niet constructief wenst mee te doen op Credible.nl heeft hij, om hier over na te denken, een ban van een maand ontvangen.
 5. Geen idee. Ik heb geen verstand van elektronen en atomen. Het verbaast me echter wel dat niemand verder op mijn opmerking ingaat terwijl ik oprecht benieuwd ben.
 6. Ik vraag me altijd af hoe creationisten, die de dagen in de schepping als letterlijk 24 uur beschouwen, dit zien in het licht van 2 Petrus 3:8 : Eén ding mag u niet over het hoofd zien, geliefde broeders en zusters: voor de Heer is één dag als duizend jaar en duizend jaar als één dag.
 7. JoostG

  banmeld topic

  Fundamenteel heeft via mail laten weten dat hij graag weer mee wil discussiëren. Na overleg is besloten dat dat mag.
 8. JoostG

  Doelgroeponderzoek luthermuseum

  Wat is precies het doel van deze enquete, @Cedric?
 9. Het is jouw topic, dus ik heb het hernoemd Al vind ik niet dat dat de lading dekt van je openingspost, aangezien je het hier ook hebt over 'voor het zingen de kerk uitgaan', wat natuurlijk wezenlijk iets anders is dan steriliseren.
 10. Titel gewijzigd naar iets dat meer de lading 'dekt'.
 11. Nou, liever niet. Je hoeft niet zo te schreeuwen. We zijn niet blind..
 12. Iedereen kan al meepraten. In 'geloof' gaan we uit van de christelijke grondbeginselen zoals aanvankelijk bepaald in Nicea en tegenwoordig (blijkbaar) in de Apostolische Geloofsbelijdenis maar iedereen is daar welkom om mee te discussiëren. Dat is al zo sinds de oprichting van Credible en is nooit (of tenminste nauwelijks) een probleem geweest. Dat jij het nodig vindt om -tig topicreports in te dienen als iemand daarvan afwijkt (vooral Sjako) verandert daar niets aan. Sorry dat ik het zo bot breng maar ik vind dat je nu onterecht de onschuld zelve speelt. Grote woorden.. Mag ik
 13. Topic is verplaatst naar 'Godsdienst en spiritualiteit' om ruimte te maken voor discussie.
 14. Ik begin me dan sterk af te vragen waarom je dit topic hebt geopend...
 15. Hoe verklaar je dan dan Jezus in Johannes 10 vs 30 zegt: "Ik en de Vader zijn een"?
 16. JoostG

  Drie-ene God

  Het lijkt me niet dat dit gezien wordt als Bijbel-vervalsing. Het wordt door andere gebruikers gezegd in een discussie en je hebt er geen mod-opmerking/waarschuwing/berisping voor gekregen.
 17. JoostG

  Het Koninkrijk van God

  Je stelde een aantal vragen die door iedereen vrij te beantwoorden zijn, ook door JG en eventuele joden, moslims, atheisten etc. en dus niet alleen door mensen die een bepaalde christelijke leer aanhangen. Lijkt me ook wel zo bevorderlijk voor de diversiteit van de discussie, overigens.
 18. JoostG

  Christelijke kaders

  Topic gesloten op verzoek van TS.
 19. JoostG

  Christelijke kaders

  Je gaf zelf al aan dat een antwoord op persoonlijke basis niet gewenst was, dus vanuit dat oogpunt kan ik niet antwoorden. Voor een eenduidig antwoord hebben we het management (=Rommel) nodig en die schittert helaas door afwezigheid. Dus nee, ik vrees dat er op dit moment geen antwoord kan worden geformuleerd, anders dan wat Trajecto eerder in dit topic heeft gedaan. Op persoonlijke basis (als dat mag van @Thorgrem ) lijkt me dit de enige juiste christelijke visie.
 20. Op zich lijkt het me wel handig om dan aan te geven over welke teksten je het dan hebt. Alleen 'er zijn heel veel teksten' zegt niet zo veel.
 21. JoostG

  Verschillende wijzigingen

  De discussie over de verschillen tussen Nicea en de AP is verplaatst naar dit topic. Ik besef dat deze discussie indirect te maken heeft met de vraag van Michiel en daarmee ook met de mededeling van Rommel maar het werd nu toch wat onoverzichtelijk.
 22. JoostG

  Q (lite)

  Lijkt me wel een goed punt, liever nog langer dan een weekje. Overigens: Ook hier offtopic posts met onnodig op de man spelende teksten verwijderd.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid