Spring naar bijdragen

Hermanos

Members
 • Aantal bijdragen

  209
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Hermanos

 • Rang
  CrediGup

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ik vind het niet passend bij een God wiens voornaamste eigenschap liefde is. Hij kijkt niet achterom, gaat zich niet eeuwig bezighouden met een hel die iemand draaiende moet houden. Satan wordt ook vernietigd. Net als bij de zondvloed reinigt God de aarde en kijkt vooruit naar een mooie toekomst zonder een blijvende herinnering aan het verleden.
 2. Vergeef me, maar ik zie het niet. Ik geloof niet in eeuwige pijniging in een hel, ik geloof dat God mensen die niet in Hem vertrouwen uitsluit van deelname aan Zijn koninkrijk. God is niet schuldig aan lijden. Integendeel Hij komt juist met redding.
 3. Dag Kaasjeskruid, is het mogelijk dat je het verkeerde bericht geciteerd hebt? Ik geef God juist niet de schuld van al het lijden.
 4. Neen, waarom zou Hij mensen eeuwig pijnigen? Voor Adam betekende het feitelijk een zegen dat hij eeuwig leven kwijtraakte, want anders zou hij voor altijd met zijn zonde blijven bestaan. Hij zou nooit meer gelukkig worden, maar eeuwig miserabel. Wat een vooruitzicht...
 5. Hij laat niet varen, wat Zijn Hand is begonnen. Mooi! Die webpagina ziet interessant uit, ga ik straks in zijn geheel lezen. De vraag die mij te binnen schiet: Hoe weet ik dan of ik bekeerd, wedergeboren en gered ben? Hou ik mezelf niet voor de gek. En het is wel van belang dat ik dat zeker weet, anders kan ik die boodschap niet uitdragen.
 6. Je slaat de spijker op zijn kop! En dat is ook precies de reden dat sommigen hier Gods motieven in twijfel trekken en weigeren de bijbel te begrijpen. Ze staan ingesteld op ontkennen, ontkennen en nog eens ontkennen. Ze herkennen zelfs geen olifant meer als ze ertegenaan lopen. Jezus zelf nam zich niet eens meer de moeite om zulke mensen te overtuigen. Hij zei: Wie oren heeft om te horen, die hore! Het is daarom volkomen zinloos om hier nog iemand uit te leggen waarom de bijbel Gods onfeilbare woord is. Ik begrijp wat je bedoelt, maar we komen dan uit bij de discussie of iema
 7. Ik heb moeite met het concept: Eens gered, altijd gered! Jezus heeft zich voor ons opgeofferd, dat volmaakte offer kon de mens niet brengen. Maar nadat je tot geloof komt en bekeerd bent, moet je volgens mij wel aan de slag om je christelijk leven vorm te geven. Geloof zonder werken is dood. Ik las laatst een vergelijking met een zeilboot. De geest is als de wind die de boot voortstuwt, maar als jezelf op die boot niet actief meewerkt kun je geen gebruik maken van die wind. Als je de geest die in je is, niet blijft voeden, stopt je geestelijke groei. En stilstand betekent hier achter
 8. En de opvattingen van orthodoxe christenen noem jij volslagen onzin? Ga vooral nog even door met het posten van deze commentaren. Je graaft je eigen graf. Ik hou je niet tegen.
 9. Dus jij vergelijkt dit forum met een dierentuin waarvan jij de bezoeker bent?
 10. Zelfbedachte rariteiten? Geweldig om dit uit jouw mond te horen... De eerste mens kreeg eeuwig leven in Gods nabijheid, maar verspeelde het. De wedergeboren, herschapen mens wordt een onsterfelijke ziel. De anderen hoeven zich geen zorgen te maken want de doden zijn zich van niets bewust. Eeuwige pijniging is bangmakerij en past niet bij een liefdevolle God.
 11. Het is een teken aan de wand dat op dit forum veel niet-christenen actief zijn. Zij zijn zich bewust van hun leegte, en zijn jaloers op gelovigen.
 12. Waarom zie je mantelzorg als een groot maatschappelijk probleem?
 13. Hermanos

  Het Beest

  Dag Kaasjeskruid, sorry voor deze 'losse flodder'. Ik had er nog wat achteraan willen typen maar werd onderbroken. En nu weet ik niet meer precies wat ik typen wilde. Maar ik zie dat jij de boodschap al opgepikt hebt. Twijfelde ik ook niet aan. Fijne zondag!
 14. Hermanos

  Het Beest

  Obama + Rick Warren = Chrislam
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid