Spring naar bijdragen

Mullog

Members
  • Aantal bijdragen

    4.692
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Mullog

  1. 5 uur geleden zei Thinkfree:

    Hoop dat Israël die vervloekte organisatie met wortel en tak de grond uittrekt, de radicalen het land uit schopt. 

    De overige kunnen dan onder het bewind van Israël leven, als zij zich gedragen hebben ze het zeer goed in Israël.

    Het is zo jammer dat dit niet zo gaat gebeuren.

    Ten eerste garandeert de reactie van Israël op de schanddaad van Hamas dat er een hele nieuwe generatie terroristen op gaat staan.

    Ten tweede zullen de Palestijnen zich net zomin naar het bewind van Israël schikken als de zwarte bevolking van Zuid Afrika zich indertijd naar het apartheidsregime schikte.

    Ten derde zal het dramatisch zijn voor de Israëlische economie omdat die een eindeloze politiemacht, reeksen checkpoints en veiligheidsdiensten in stand moeten houden.

    Ten vierde is er geen orthodoxe Jood te vinden die ook maar een zandkorrel van die door God gegeven zandbak wil delen met wie dan ook. Een aangezien die door hun immer groeiende gezinnen een steeds grotere politieke macht in het land vormen gaat hun onverdraagzaamheid ook een steeds grotere rol spelen.

    Ten vijfde is er geen land in de wereld, zelfs geen islamitisch, dat ook maar een Palestijn wil opnemen, of het een terrorist is of een brave burger, maakt niet uit. Ze kunnen nergens naartoe.

    En als laatste. De wederzijdse haat zit zo diep dat er misschien wel tientallen generaties nodig zijn om die te laten slijten. 

    Daarmee lijken alleen nog niet zo hele frisse oplossingen mogelijk.

  2. 14 uur geleden zei ireneschaap:

    Hoi allemaal,

    Ik ben een sponsering begonnen. Ik ben zelf een cristelijk meid van 19 jaar. Ik heb een angststoornis en paniekstoornis. Daarom heb ik op dit moment geen geld om mijn studie af te betalen. 

     

    Dus via dit linkje is het mogelijk om wat te doneren. En waarom dan op een cristelijk forum omdat ik hoop dat jullie willen geven zoals God dat ons geleerd heeft. Ik ben jullie dankbaar!

    https://gofund.me/7dca1987

    Ik ben atheïst en heb gewoon geld nodig. Aangezien dit een christelijk forum is en God ons van alles geleerd heeft ...

    https://gofund.me/fggftggg

     

  3. 17 uur geleden zei Flawless victory:

    Het geloof heeft je echter nooit losgelaten. Ook al besef je het zelf misschien niet.  Decennia na dato praat je nog dagelijks over het geloof op fora. Ook met jou zal God tot Zijn Doel komen.🙂

    Scherp opgemerkt, misschien heb je een punt. Hoewel ik bij je laatste zin mijn twijfels heb 

    17 uur geleden zei Flawless victory:

    Het lijkt precies wel of je jaloers bent. Dat je met zulk kinderachtig commentaar komt. De Gemeente wordt Zijn Bruid genoemd. Dat zijn alle mannen en vrouwen die in Jezus Christus geloven. https://www.zoeklicht.nl/artikelen/de-bruid-van-christus-12427

    Ik vind het hele beeld dat geschetst wordt nogal kinderachtig. Het lijkt mij een kwestie van perspectief.

  4. 2 uur geleden zei Fundamenteel:

    Je verwerpt wel. Want je erkent niet dat je zondaar bent. Beter is: Mattheus tot en met de Openbaringen lezen en dan met een finale conclussie af te komen. Je tast wat rond nu, maar getuigde nog niet met eigen ogen wat er nu daadwerkelijk neergeschreven staat.

    En let op Mullog, de eerste keer dat ik het las begreep ik het meeste niet eens. Ik erkende homoseksualiteit niet eens als zonde, maar ben dat maar de afgelopen jaren beginnen doen. Het is een proces van vormen, leren, vallen en opstaan.

    De bruid is een metafoor voor Zijn schapen, de gelovigen.

    Correctie, jij tast rond en probeert betekenis te geven aan wat geen betekenis heeft. Jij laat je aanpraten dat je zondaar bent, dat ik dat niet doe heeft niks met verwerpen te maken maar met gezond verstand. 

    Jij laat je aanpraten dat homoseksualiteit een zonde is terwijl het niets anders is dan de aard van een klein deel van de mensheid. Het is een procès van je eigen oordeel vervangen door de dogmas van een religie, stoppen met vragen stellen en stoppen met je eigen geweten volgen. Doorgaans makkelijk en aantrekkelijk want het is lastiger aan jezelf verantwoording af te leggen dan aan een god waarvan je fantaseert dat die je vergeeft.

    P.s. dat van die bruid had je niet uit hoeven leggen. Wel een vreemde metafoor gezien je houding ten opzichte van de heren liefde 

  5. 2 minuten geleden zei Noel2:

    Verifieerbaar is dat mensen met de boodschap van Jezus een innerlijke transformatie ondergaan, en daarna een andere kijk hebben op het leven.

    Ik niet. Dat dacht ik (van huis uit RKK). Totdat ik erover na begon te denken. 

    Mijn kijk op het leven is daardoor niet veranderd (overigens wel door het ouder worden en de ervaring opgedaan in dat proces). Mijn kijk op Jezus en het christendom wel.

  6. 5 minuten geleden zei Fundamenteel:

    Ja dat is zo, veel mensen verwerpen de Bijbel omdat de Bijbel hen veroordeeld. Daarom cherrypicken mensen of verwerpen ze het in geheel. Dat is een keuze en je vrijheid.

    Maar christenen geloven dat Christus overwon aan het kruis, neerdaalde om de dood te overwinnen, uit de dood is opgewekt en aan de rechterhand van God gezeteld is. Hij is nu aan nieuwe hemel bezig en komt terug om Zijn bruid te verzamelen op een nieuwe "aarde".

    Toch zijn veel ongelovigen het erover eens dat Zijn onderwijs ver op de tijd voor was. Echter, is Zijn onderwijs voor alle tijden.

    Lees het evangelie van Johannes als je ooit echt eens wil kijken naar de totaliteit van Zijn karakter.

    Ik verwerp niks. Ik stel alleen vragen. 

    Het onderstreepte is toch warrig. Wat moet iemand doen voor een nieuwe hemel die met èèn woord een heel universum schept? En hoe verzamel je èèn bruid? En wat heb ik met zijn karakter te maken als het toch alleen maar gaat om het verkrijgen van het eeuwige leven?

    En een van mijn vragen is wat hij nu precies onderwijst, want zo duidelijk is dat niet (en daarmee dus ook niet kwalitatief goed of zijn tijd vooruit)

    1 minuut geleden zei Noel2:

    Deze reactie geeft mij de indruk dat je niet over innerlijke of geestelijke processen wilt praten. Waarover je dan wilt praten zal je dan met iemand anders moeten doen, want ik wil juist alleen dat.

    Klopt, in de zin dat ik wel zal reageren maar omdat ik alles wat geschreven wordt wel interessant vind. Maar ik heb er niks mee.

    Ik vind het een makkelijke manier om onverifieerbare beweringen te doen die (voor mij) geen nieuwe inzichten leveren. 

  7. 9 minuten geleden zei Fundamenteel:

    Dat niemand de Wet kon naleven en we dus Hem moeten volgen om van onze zondige status verlost te worden. We zijn allemaal zondaars die de dood waardig zijn, maar Hij gaf genade en toonde ons de Weg. Hij is het nieuwe verbond.

    Daarbij komt dan nog de profetie hoe het zal zijn voor Hij terugkomt.

    In een notendop.

    Ik wens door niemand zonder reden tot zondenaar gekwalificeerd te worden. Zeker niet door mensen die ervan uitgaan dat door de kruisiging van Jezus alle zonden vergeven zijn. Er zijn sinds dat moment geen zonden meer anders is hij jammerlijk voor niets gestorven 

    4 minuten geleden zei Noel2:

    Het is iets dat zich innerlijk afspeelt, niet uiterlijk.

    Dat klopt, die uitweg is er altijd. Levert verder ook niks op maar je hoeft verder niet te argumenteren.

  8. 16 uur geleden zei Willempie:

    O nee, je gelooft niet in Hem. Hij bestaat niet voor jou, Mijn fout. Excuses. Je beschouwt Zijn boodschap als een bedreiging is waarschijnlijk beter uitgedrukt. 

    ...

    ??? Ik weet niet waar je dit op baseert. Misschien zou je de vraag kunnen beantwoorden die ik in mijn eerste post stel in plaats van allerlei oordelen zonder grond te spuien.

    5 uur geleden zei Petra.:

    Hou op.. dus jij viel er ook over. 

    ...

    Bij mij gaat het breder. Ik kan geen consistente boodschap in het hele NT ontdekken. Alleen maar elkaar tegensprekende oneliners.

  9. 13 uur geleden zei Fundamenteel:

    Als geld geen waarde meer heeft, koop je geen eten met geld maar ruil je het voor antibiotica bv.

    ...

    Maar die antibiotica komt toch van de Big Pharma waar je zo een hekel aan hebt?!

  10. Op 20-2-2024 om 07:09 zei Petra.:

    https://bijbel.nbv21.nl/bijbel/NBV21/MAT.25/Matteus-25/

    Een stukje tekst over naastenliefde uit Mattheüs 25 heb ik al vaak geciteerd omdat ik het een mooie tekst vond: 

    Maar nu heb ik het hele stuk nog eens goed doorgelezen en aan het begin staat eigenlijk het omgekeerde devies. 

    ...

    Het hele punt is dat de boodschap van Jezus dusdanig warrig is dat het eigenlijk geen boodschap is. Het komt niet verder dan wat tegeltjes wijsheden die het niveau van de doordenkertjes van Loesje amper halen.

    Ik heb op verschillende fora uitleg en toelichting gevraagd. Er is nooit iemand zelfs maar op de vraag ingegaan.

  11. Op 19-2-2024 om 09:33 zei Mullog:

    Let God be true, but every man a liar.

    Terug naar de inhoud 

    Dit lijkt mij een vorm van de leugenaars paradox . Linksom of rechtsom is dit geschreven door een mens. Maar die mens liegt. Dus spreekt de mens altijd de waarheid en liegt god. Maar als dat het geval is dan . .

    Ik ga ervan uit dat je het probleem ziet. Paulus had geen idee wat hij allemaal neerpende.

    11 uur geleden zei Fundamenteel:

    Het vergelijkbaar probleem zit in uw brein, zoals die vlaggetjes des tijds op google earth. Moest je het nog weten

    Sorry, geen idee 

    Uiteindelijk klinkt er weer een hoop disrespect in door.

  12. 23 uur geleden zei Fundamenteel:

    Let God be true, but every man a liar.

    Disrespect begint door de ander een leugenaar te noemen. Of je dit nu rechtstreeks of met een omweg doet.

    P.S. waarom in het Engels niet niet gewoon Romeinen 3:4 in het Nederlands citeren?

    21 uur geleden zei Fundamenteel:

    De vasten wordt niet getimed met de zon, maar de maan. Nieuwe en volle maan is overal identiek.

    Nee. Vanaf Mars is het alleen maar volle maan als de aarde en maan achter de zon staan, waarbij ze feitelijk niet zichtbaar zijn. Eigenlijk heeft het christendom hier een vergelijkbaar probleem als de islam. Bidden naar Mekka is praktisch niet mogelijk vanuit ISS en ramadan is onhandig als de zon niet ondergaat en makkelijk als de zon niet opkomt.

    God was blijkbaar niet zo bekend met het wel en wee van het door hem zelf gecreëerde universum 

  13. 34 minuten geleden zei Barnabas:

    Je kunt natuurlijk je excuus aanbieden voor je begreigingen. Daarbij ben je bij mij bekend als de man die vergeet wat hij zelf gedaan heeft op grond van je acties en je onbezonnen gedrag. Maar dat ben je natuurlijk vergeten.

    Weer bezijden de waarheid.

    Ze leggen de waarheid toch naast zich neer, dat is nu wel gebleken.

    Disrespect begint door de ander een leugenaar te noemen.

  14. 13 uur geleden zei Robert Frans:

    God heeft de wereld precies geschapen zoals Hij dat wilde. Om te bepalen of een schepping volmaakt is, moet je eerst achterhalen wat het doel ervan is....

    Een vorm en  doel dat je in je verdere tekst geheel naar eigen inzicht invult. Over bescheiden en nederig gesproken..

    Voor iemand zoals ik die niet in het bestaan van goden, en daarmee ook niet in het bestaan van God, gelooft is deze redenering alleen bedoeld om lijden te rechtvaardigen. Niet een motivatie om er iets aan te doen.

  15. 1 uur geleden zei Robert Frans:

    om moeilijke tijden te accepteren als het pad naar de vrede,
    om deze zondige wereld, net zoals Hij deed, te aanvaarden zoals het is, niet zoals ik wil dat deze zou zijn,

    Een beetje wrang. Dat Hij blijkbaar een onvolmaakte wereld geschapen en blijkbaar nooit de fut gehad heeft om daar wat aan te doen. Nu ga je ongetwijfeld zeggen dat Hij Zijn Zoon daarvoor gezonden heeft. Maar dat maakt het in mijn ogen een nogal absurd toneelspel, 

    1 uur geleden zei Robert Frans:

    Inderdaad, we vieren het lijden van Christus en we zien het op onze beste momenten als een grote eer om ons lijden aan Hem op te mogen dragen.

    We?

    1 uur geleden zei Robert Frans:

    Ik heb een vrouw gekend die elke dag pijn leed, maar toch altijd vrolijk en opgetogen bleef.

    Je hebt mensen die dat kunnen. Een van de mensen die ik gekend heb had terminale kanker en ik ben nooit iemand tegengekomen die positiever in het leven stond dan hij. Die houding heeft zijn levenspanne met jaren verlengd. Maar de kern is dat er iets niet deugt aan de schepping als je dat toestaat. En dat ligt bij de schepper en niet bij de geschapene. 

     

    54 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Dat werkt bij dieren, maar niet bij mensen.

    Ik waag dat te betwijfelen. 

  16. Op 31-1-2024 om 14:07 zei Robert Frans:

    Hoe kom je daar nu ineens bij?

    Om te beginnen door wat je zelf schrijft:

    • Net zoals ongehuwde hetero's alsnog kuis moeten leven als ze dat niet doen.
    • Net zoals sekswerkers en andere mensen met een zondig beroep een ander beroep moeten kiezen.
    • Net zoals mensen die naar porno kijken en masturberen daarmee moeten stoppen.
    • Net zoals ongeneeslijk zieke mensen hun ziekte vreedzaam en in vertrouwen moeten dragen als ze verbitterd zijn.
    • Net zoals vervolgden omwille van Christus Hem niet mogen verloochenen, wat er ook gebeurt.
    • Net zoals mensen die alleen met geld verdienen bezig zijn radicaal andere prioriteiten moeten stellen.
    • Net zoals mensen met een kinderwens deze moeten opgeven als ze kinderen niet op natuurlijke wijze kunnen krijgen.
    • Net zoals mensen met vijandelijkheid en wraakzucht jegens iemand diegene moeten vergeven.
    • Net zoals mensen met veel macht en aanzien zich als de kleinste en minste van allen moeten opstellen.

    Niet dat al deze punten allemaal direct een ernstig lijden in zich hebben maar het is wel dat de nadruk ligt op het vooral geen lol hebben in het leven en geen poging mogen doen je lijden te ontlopen of verzachten.

    Dan is er natuurlijk nog het onderwerp van dit topic wat tot ernstig lijden bij de slachtoffers leidt. 

    Dan is er nog het, volgens mij vooral in fundamentalistische en orthodoxe kringen gebezigde uitgangspunt dat we met z'n allen in zonde geboren zijn en die last onlosmakelijk ons hele leven met ons mee zullen dragen.

    Dan hebben we natuurlijk nog de talloze heiligen waarvan het merendeel vooral door hun lijden heilig zijn geworden.

    Dan hebben we nog de mensen die zichzelf in navolging van christus aan het kruis laten nagelen en kastijden (gelukkig doorgaans in verre oorden)

    Dan is er de kern van het christendom, het evangelie, wat uitgebreid stil staat bij het lijden van Jezus. in de RKK kerken is er ook sprake van een lijdensweg die alle stadia van het lijden van christus uitgebreid in beeld brengt.

    En als klap op de vuurpijl is het symbool van het christendom een aan stukken geslagen lichaam aan een Romeins martelwerktuig.

    En dan vraag jij je af hoe ik erbij kom?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid