Spring naar bijdragen

Chaim

Members
 • Aantal bijdragen

  1.318
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Chaim geplaatst

 1. Een mooie hond verdient een mooie vlag.
 2. Het vrijkrijgen van de gijzelaars is een doel. Het voornaamste doel is nog altijd Hamas militair uit te schakelen en ze de hegemonie in Gaza te laten verliezen. Zelf ben ik het daarmee eens.
 3. Hier de eerste bodycam-beelden van de Jecḥidah Merkaziet Mejoeḥedet (Speciale eenheden van de roemruchte JaMaM) van de bevrijding van de gijzelaars. Dit is een deel van de derde fase. Fase 1 is het infiltreren door arabisch sprekende SjaBaK agenten die met een wagen volgeladen met matrassen en andere zaken naar de dichtbevolkte wijk kwamen waar de gijzelaars werden vastgehouden, een gesprek aangingen met de mensen daar en hen lieten weten dat ze kwamen om te verhuizen, waarna mannen en vrouwen (of als vrouw verkleede mannen), de ladders van de wagen haalden en van buitenaf en van binnenu
 4. Misschien, maar door te reageren ben je door de mand gevallen als kloon van de op Credible & Freethinker gebande Berjan 👍
 5. Het belangrijkst is dat jij duizendmaal meer welkom bent dan iemand die vanwege antisemitisme is gebanned op freethinker. Laat je door zo'n type niet wegjagen, want dan doe je precies wat hij wil: "Weer een tegenstander minder!" Broeders2, voel je welkom!
 6. Dat is precies zoals het is gebeurd. En vandaag krijgen we het bericht dat de betreffend agent is overleden. En wat doen we? We heten ze welkom. Ja. Vreselijk!
 7. Stel jij Jezus gelijk aan die geweldadige Islamitische pro-Pal rotzooi? Dat is nou niet echt het groepje lieden dat honger lijdt.
 8. Ja, inderdaad. Vervolgens wordt hij door de pro-Pal in de hals gestoken en ligt nu helaas in kritieke toestand in het ziekenhuis. Laat je niet wegjagen door Paul1982. "Paul1982" is gewoon Berjan die hier reeds onder zoveel andere namen gebanned was en nu ook op Freethinker gebanned is,, mede vanwege antisemitisme.
 9. Helaas is er in Europa ook genoeg van dat idealistische tuig dat daar toe in staat is, zoals gisteren weer eens bleek in Mannheim. De politieman ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis: Driemaal raden welke religie deze terrorist aanhangt.
 10. Voor het groepje dat denkt dat Israel zich voor niets beschermt met een hek, checkpoints en veiligheidsmaatregelen tegen die zielige Palestijnen, en voor degenen die denken dat deze oorlog onnodig zou zijn en de Palestijnen zich tot terrorisme wenden omdat ze zo "onrechtvaardig" behandeld zouden worden:
 11. Hoe zei Golda Me'ir het ook alweer? "Vrede zal komen wanneer de Palestijnen hun kinderen meer liefhebben dan dat ze ons haten."
 12. Goede video Flawless victory! Iets dat ook meespeelt, maar vanuit westers perspectief moeilijk voor te stellen is, is dat het gros van de Palestijnen geen consessies wil doen: ze willen Israel hebben, hebben nooit een Joodse staat geaccepteerd en sterven liever dan deze ooit te accepteren. Heeft de leiding van Hamas niet letterlijk en publiekelijk gezegd dat ze 7 oktober net zolang willen herhalen totdat ze dit doel hebben bereikt? De Palestijnen noemen zich "een volk van martelaren". Het woord شهيد (Sjahied) - martelaar - heeft een centrale betekenis in de moslim cultuur en Islam. Ook de
 13. Klopt Walg even mee: een minuut stilte bij de VN voor de Slager van Teheran, Ibrahim Raisi. Wat een zooitje.
 14. Iedereen met een klein beetje verstand van het ICC, weet dat de rechter van het ICC altijd zal overgaan op een arrestatiebevel, aangezien de rechter zelf geen onderzoek doet en afgaat op de openbare aanklager. De zaak tegen Hamas is een peulenschilletje, gezien er enorm veel beeldmateriaal is, terwijl de zaak tegen Israel vrijwel onmogelijk te winnen is, aangezien de belangrijkste landen als Israel zelf, de VS, China India, Rusland, ect het ICC niet erlkent en daar bovenop Israel zelf zegt te kunnen aantonen dat het probleem aan de andere kant van de grens bestond en het meer vrachtwagens door
 15. De VN is al heel lang een lachertje en valt sosieso niet serieus meer te nemen, maar nu maken ze het wel heel erg bont. Kim Jong Un en Raisi, de Slager van Teheran die tienduizenden mensen heeft laten executeren, of de Chinese regering die zelfs nog ergere zaken op het geweten heeft, zoals onschuldigen executeren om hun organen te verkopen, etc., worden ongemoeid gelaten, maar inderdaad: no Jews, no news.
 16. Mee eens. Het verhaal van de overspelige vrouw - Johannes 8:1-11 - is een van de vele voorbeelden waar een tekst is toegevoegd aan manuscripten, waarschijnlijk naar aanleiding van een kerkvader; net als de Comma Johanneum (1 Johannes 5:7-8) dat spreekt over de Drie-eenheid en ontbreekt in de oudste Griekse manuscripten, de laatste 12 verzen van Markus, etc. Dat vertalingen ervoor kiezen verzen gewoon op te nemen in hun Bijbelvertalingen, wil niet zeggen dat de bijbels die dit niet doen iets te verklaren hebben. Integendeel, Bijbels die de verzen opnemen, hebben iets te verklaren.
 17. Chaim

  Het Hallelujah topic.

  Leonard Cohen's "Hallelujah" in het Jiddish, dat zingt over Koning David en Simson die beiden hun voornaamste fout begingen na te zijn verleid. Hun liefde was geen triomftocht, maar bleek tevens een gebrek in het prijzen van JHWH; momenten waarin de band met JHWH op de proef werd gesteld. Beiden, David en Simson, vielen eraan ten prooi. Maar anderzijds is er niets mooier dan liefde. Leonard Cohen was geboren en opgegroeid in een Joods gezin, identificeerde zichzelf als een religieuze Jood en heeft zijn hele leven lang een diepe verbondenheid met het Jodendom behouden. klik Door
 18. Hosje'a 12:4 zegt gewoon dat de betreffende kracht ('el/'elohiem, hetgeen naar mensen, engelen, zelfs naar afgoden en naar JHWH kan verwijzen) een engel (mal'ach) betreft: een engel/boodschapper -- dus niet JHWH zelf, net zoals Mosjeh in Numeri 12:8 een afbeelding/representatie (תְּמוּנַת) van JHWH zag (vergelijk Genesis 20:4, waar over een verbod op het maken תְּמוּנַת wordt gesproken -- niet over het maken van de directe hemelse zaken, maar over het representeren, het afbeelden). Zoals gezegd, verwijzen de termen 'el & 'elohiem niet alleen naar JHWH. "P'ni'el" (פְּנִיאֵל) bestaat u
 19. Iedere religieuze jood weet dat Ja'akov niet met JHWH vocht, maar met een elohiem, wat naar mensen, engelen en JHWH kan verwijzen. In het geval van Ja'akov was het een engel. In Hosje'a 12:4 staat het notabene gewoon letterlijk: מלאך.
 20. Chaim

  christen af

  Je bent veranderd, maar nog steeds fundamenteel en godsdienstig, al is nu crypto je god.
 21. Ik ben een atheist en ben ooit een theist geweest. Ben zeker anders gaan denken -- mij hebben atheisten absoluut dingen duidelijk kunnen maken. Nederland heeft nu een atheistische meerderheid, maar de meerderheid van de atheisten is ooit theist geweest. De laatste tijd kom ik weer meer op het forum dat ik als m'n thuishonk beschouw: Freethinker. Ik kan natuurlijk niet voor anderen spreken, maar voor mij is interesse in religie een belangrijke factor.
 22. "Gehackt" is het Nederlandse woord. Maar natuurlijk kun je ook zeggen dat iemand slachtoffer is geworden van computervredebreuk.
 23. Wat hij in het zand schreef verandert niet het feit dat hij niet deed wat de Torah voorschreef en daarmee hield hij zich niet aan de Torah. Maar, als gezegd, is eveneens deze passage er veel later aan toegevoegd.
 24. Dat christenen de Torah niet houden. is logisch. De Torah is gegeven aan het nageslacht van Ja'akov. Je schreef echter dat Jezus de Torah hield, maar door niet te doen wat de Torah voorschrijft, overtrad hij de Torah.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid