Spring naar bijdragen

Genocide en geweld in de Bijbel


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 336
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Daarnaast zou het derde koninkrijk over de gehele wereld heersen. Griekenland (derde bij Sjako) heeft slechts 4,5% van het landoppervlak beslaan. Daarnaast is het door hem genoemde Anglo-Amerikaa

Neen. De aarde is voor de goddelozen een paradijs maar voor de godsvrezenden een gevang.

Denk het niet. In de hemel is geen bier, zingen ze toch? 😉

Posted Images

6 uur geleden zei Dat beloof ik:

Dan klopt dat dus niet, want daarin stelt je dat het lijden niet eeuwig is. 
In hoofdstuk 25 staat in vers 41 eeuwig vuur en in vers 46 eeuwige pijn (of bestraffing afhankelijk welke vertaling je lees). Duidelijk is dat die pijn/betraffing eeuwig is.

Triest dat de mensen de dood niet meer als een bestraffing zien. De dood is de bestraffing, staat door de hele Bijbel heen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
35 minuten geleden zei sjako:

Triest dat de mensen de dood niet meer als een bestraffing zien. De dood is de bestraffing, staat door de hele Bijbel heen.

De dood kan nooit een bestraffing zijn.  Stel je voor: Hitler en zijn moordenaarsbende zijn na hun dood *poef* in het niets opgelost.   Dat is geen straf, maar een vrijkaartje om te doen en te laten wat je wilt.   

 

Paulus spreekt over de natuurmens en de geestelijke mens.  Hitler en zijn moordenaarsbende waren overduidelijk natuurmensen, zij lieten het recht van de sterkste gelden.  De geestelijke mens is mij helder, die onderscheiden zich niet van elkaar.  Geestelijke mensen kunnen per definitie geen genocide op anderen plegen, want zij zijn hetzelfde.

Wat er met natuurmensen zoals Hitler is gebeurd na zijn dood valt voor mij niet te weten.  Maar als Hitler in het niets is opgelost, dan is hij wel erg gemakkelijk weggekomen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
14 minuten geleden zei Hopper:

De dood kan nooit een bestraffing zijn.  Stel je voor: Hitler en zijn moordenaarsbende zijn na hun dood *poef* in het niets opgelost.   Dat is geen straf, maar een vrijkaartje om te doen en te laten wat je wilt. Paulus spreekt over de natuurmens en de geestelijke mens.  Hitler en zijn moordenaarsbende waren overduidelijk natuurmensen, zij lieten het recht van de sterkste gelden.  De geestelijke mens is mij helder, die onderscheiden zich niet van elkaar.  Geestelijke mensen kunnen per definitie geen genocide op anderen plegen, want zij zijn hetzelfde. Wat er met natuurmensen zoals Hitler is gebeurd na zijn dood valt voor mij niet te weten.  Maar als Hitler in het niets is opgelost, dan is hij wel erg gemakkelijk weggekomen.

Tijdens het evolutieproces wordt dat wat in het ene stadium heel is, een deel van het geheel van het volgende stadium, hele atomen worden een deel van moleculen, hele moleculen worden een deel van cellen, hele cellen worden een deel van organismen. Alles in de Kosmos is zowel geheel als deel, een holon in een concentrische hiërarchie of holarchie, een orde van toenemende heelheid en holisme. Maar datgene wat overstijgt kan ook terugdringen en daarom kunnen normale en natuurlijke hiërarchieën degenereren tot pathologische hiërarchieën, tot tirannieke hiërarchieën.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 3-7-2023 om 18:42 zei sjako:

Je zit er middenin. Amerika en vroeger de Gemenebestlanden zijn dé grootste wereldmacht in deze tijd.

image.jpeg.c66d2de15deb8c2af58af2270c95194d.jpeg

Anglo-Amerika bestaat niet. Compleet fictief.

Op 3-7-2023 om 18:39 zei sjako:

Griekenland was wel degelijk een wereldmacht. Zeker fav Babylon. Het ging voornamelijk over het lot van Babylon. En zo is de profetie wel degelijk precies zo uitgekomen. Zelfs tot in de details. Griekenland werd opgedeeld door 4 generaals. Iets wat Daniël ook noemt.

Als je Griekenland een wereldmacht noemt zijn er nog veel meer geweest en klopt het getal 5 niet meer.

Dat het alleen zou gaan om rijken die met Israël te maken hadden klopt ook niet, want staat nergens in de bijbel. En aangezien je volgens jouw eigen geloof niets mag toevoegen aan de bijbel is je verhaal gewoon niet houdbaar.

Poosje geleden hebben we het hier uitgebreider over gehad en bij heel wat vragen bleef je angstig stil. Je hebt zelf ook wel door dat het niet deugt, maar als je dat toegeeft kom je in de problemen binnen je JG gemeenschap. Een spagaat.

Dus ik snap je probleem wel: liever iets verkondigen waarvan jezelf ook wel weet dat het niet deugt dan je “veilige plek” op de vermeende nieuwe aarde in de waagschaal zetten.

Link naar bericht
Deel via andere websites
29 minuten geleden zei HJW2:

Als je Griekenland een wereldmacht noemt zijn er nog veel meer geweest en klopt het getal 5 niet meer.

Uitvinder en zakenman Jacque Fresco is in zijn leven nauw betrokken geweest bij het ontwerpen en industrieel produceren van diverse van zijn uitvindingen. Daardoor, en door zijn hoge leeftijd, heeft hij een redelijk nauwkeurige kijk op  de langjarige trends in de industrie en de economie. Volgens Fresco wordt schaarste daarmee steeds meer iets van het verleden, en technisch gesproken is het niet moeilijk om ieder mens een niveau welvaart te geven op modern westers niveau.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 14-7-2023 om 09:28 zei TTC:

Wat we vroeger misschien onbevattelijk zouden kunnen gevonden hebben, kunnen we in alle rust en sereniteit nalezen in de handboeken van de nieuwe ggz.

Handboeken van de ggz zullen eerder op het verhaal van Nebukadnezar gestoelt worden. Deze man werd door krankzinnigheid getroffen en leefde door hoogmoed zeven jaar als een dier. Deze aandoening was aangezegd door de Heer een ernstige waarschuwing aan hem was om barmhartigheid te tonen. Nadat hij daar kennelijk in tekort was geschoten werd hem aangezegd dat hij als een dier zou zijn en na zeven jaar (dat is een symbolisch getal voor een volledige tijd) sloeg hij de ogen op naar de Heere die hem op dat moment herstelde. In deze zeven jaren heeft zich een proces van bekering in hem afgespeeld waarna hij weer waardig geacht werd aan het normale leven deel te nemen. De man werd in zijn ambt als koning hersteld waarbij hij een belijdenis schreef:

Dan 4;36-37: 

"Op datzelfde tijdstip kwam mijn verstand weer in mij terug. Ook kwamen, tot eer van mijn koninkrijk, mijn majesteit en mijn waardigheid weer op mij terug. Mijn raadslieden en machthebbers maakten hun opwachting bij mij. Ik ben in mijn koningschap hersteld. Mij werd zelfs uitzonderlijke grootheid verleend. Ik, Nebukadnezar, prijs, roem en verheerlijk nu de Hemelkoning, omdat al Zijn daden waarheid zijn en Zijn paden gerechtigheid: Hij is in staat te vernederen wie in hoogmoed hun weg gaan."

bewerkt door Barnabas
Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 15-7-2023 om 21:35 zei TTC:

Zou er ook ergens een gezellige religie kunnen bestaan? 

Het woord religie betekent naar ik begrijp relatie. God (Jezus Christus) is een God van relatie. Het einddoel van het geloof is de zaligheid. Een woord waaronder het beleven van gezelligheid gevat kan worden. In Christus kan men de relatie met broeders en zusters beleven waarbij deze zaligheid werkelijkheid wordt. Het onvermogen tot relatie wordt door Jezus'genade ondervangen door de gemeenschap met Hemzelf. Wie in Hem gelooft ontvangt Zijn Geest die in staat is bovennatuurlijke belevenis te geven.

Een voorproefje van 1 Petrus 1:8-12: 

"Hoewel u Hem niet gezien hebt, hebt u Hem toch lief. Hoewel u Hem nu niet ziet, maar gelooft, verheugt u zich met een onuitsprekelijke en heerlijke vreugde, en verkrijgt u het einddoel van uw geloof, namelijk de zaligheid van uw zielen. Naar deze zaligheid hebben de profeten, die geprofeteerd hebben over de genade die aan u bewezen is, gezocht en gespeurd. Zij onderzochten op welke en wat voor tijd de Geest van Christus, Die in hen was, doelde, toen Hij tevoren getuigde van het lijden dat op Christus komen zou, en ook van de heerlijkheid daarna. Aan hen werd geopenbaard dat zij niet zichzelf, maar ons dienden in de dingen die u nu verkondigd zijn door hen die u het Evangelie verkondigd hebben door de Heilige Geest, Die vanuit de hemel gezonden is; dingen, waarin de engelen begerig zijn zich te verdiepen."

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 16-7-2023 om 12:57 zei Hopper:

De dood kan nooit een bestraffing zijn.  Stel je voor: Hitler en zijn moordenaarsbende zijn na hun dood *poef* in het niets opgelost.   Dat is geen straf, maar een vrijkaartje om te doen en te laten wat je wilt.   

Toch wordt de dood als de vijand gezien door de bijbel. 1Kor 15:26 

Ook onrechtvaardigen krijgen een opstanding. Hitler gaat zien wat hij misloopt. Maar eeuwig iemand martelen zit gewoon niet in een liefdevolle God. Dan ken je Hem niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 16-7-2023 om 12:34 zei TTC:

Bedoel je dit metaforisch, of in letterlijke zin?

Belangrijker is de mogelijkheid om aan de dood te ontsnappen. De dood is het gevolg van scheiding tussen God en de mens als het gevolg van het loslaten van het leven door af te wijken van de wil van Christus die alle mensen liefheeft. Door te zondigen verlaat Hij de mens en daardoor sterft de mens omdat God niet verenigd kan blijven met iets dat Zijn wil niet doet. Daarom derven mensen de zaligheid (en de gezelligheid). Zondigen betekent dan ook dat men het doel dat God voor de mens heeft gesteld niet doet, namelijk om in gehoorzaamheid aan Hem te wandelen in liefde voor de naaste. Dan kan Hij niet anders dan de mens verlaten en blijft een leeg karkas achter. Maar zij die geloven worden hersteld in het oordeel omdat zij een beroep hebben gedaan op het offer van Chrisuts dat de straf heeft weggenomen en daardoor valt het oordeel positief uit en kan het karkas dat geworden is hersteld worden. Ook Job was een man die op de rand van de dood gebracht werd en de oorzaak was dat hij onvoldoende acht op de stem van God had geslagen, maar nadat hij gezocht had en God opnieuw (luid en duidelijk) tot hem gesproken had werd hij hersteld, net als de man die blind was vanaf zijn geboorte en die riep om de hulp van Jezus die hem ter plekke nieuw zicht gaf.

bewerkt door Barnabas
Link naar bericht
Deel via andere websites
6 uur geleden zei Barnabas:

Belangrijker is de mogelijkheid om aan de dood te ontsnappen. De dood is het gevolg van scheiding tussen God en de mens als het gevolg van het loslaten van het leven door af te wijken van de wil van Christus die alle mensen liefheeft. Door te zondigen verlaat Hij de mens en daardoor sterft de mens omdat God niet verenigd kan blijven met iets dat Zijn wil niet doet. Daarom derven mensen de zaligheid (en de gezelligheid). Zondigen betekent dan ook dat men het doel dat God voor de mens heeft gesteld niet doet, namelijk om in gehoorzaamheid aan Hem te wandelen in liefde voor de naaste. Dan kan Hij niet anders dan de mens verlaten en blijft een leeg karkas achter. Maar zij die geloven worden hersteld in het oordeel omdat zij een beroep hebben gedaan op het offer van Chrisuts dat de straf heeft weggenomen en daardoor valt het oordeel positief uit en kan het karkas dat geworden is hersteld worden. Ook Job was een man die op de rand van de dood gebracht werd en de oorzaak was dat hij onvoldoende acht op de stem van God had geslagen, maar nadat hij gezocht had en God opnieuw (luid en duidelijk) tot hem gesproken had werd hij hersteld, net als de man die blind was vanaf zijn geboorte en die riep om de hulp van Jezus die hem ter plekke nieuw zicht gaf.

Je hebt het hier schijnbaar over gnostiek, waarin het begrip dood voor dubbele interpretatie vatbaar is. 

6 uur geleden zei Barnabas:

Het woord religie betekent naar ik begrijp relatie. God (Jezus Christus) is een God van relatie. Het einddoel van het geloof is de zaligheid. Een woord waaronder het beleven van gezelligheid gevat kan worden. In Christus kan men de relatie met broeders en zusters beleven waarbij deze zaligheid werkelijkheid wordt. Het onvermogen tot relatie wordt door Jezus'genade ondervangen door de gemeenschap met Hemzelf. Wie in Hem gelooft ontvangt Zijn Geest die in staat is bovennatuurlijke belevenis te geven.

Een voorproefje van 1 Petrus 1:8-12: 

"Hoewel u Hem niet gezien hebt, hebt u Hem toch lief. Hoewel u Hem nu niet ziet, maar gelooft, verheugt u zich met een onuitsprekelijke en heerlijke vreugde, en verkrijgt u het einddoel van uw geloof, namelijk de zaligheid van uw zielen. Naar deze zaligheid hebben de profeten, die geprofeteerd hebben over de genade die aan u bewezen is, gezocht en gespeurd. Zij onderzochten op welke en wat voor tijd de Geest van Christus, Die in hen was, doelde, toen Hij tevoren getuigde van het lijden dat op Christus komen zou, en ook van de heerlijkheid daarna. Aan hen werd geopenbaard dat zij niet zichzelf, maar ons dienden in de dingen die u nu verkondigd zijn door hen die u het Evangelie verkondigd hebben door de Heilige Geest, Die vanuit de hemel gezonden is; dingen, waarin de engelen begerig zijn zich te verdiepen."

Vraag was of er ook een gezellige religie bestaat, anders dan mensen in slaap wiegen. 

7 uur geleden zei Barnabas:

Handboeken van de ggz zullen eerder op het verhaal van Nebukadnezar gestoelt worden. Deze man werd door krankzinnigheid getroffen en leefde door hoogmoed zeven jaar als een dier. Deze aandoening was aangezegd door de Heer een ernstige waarschuwing aan hem was om barmhartigheid te tonen. Nadat hij daar kennelijk in tekort was geschoten werd hem aangezegd dat hij als een dier zou zijn en na zeven jaar (dat is een symbolisch getal voor een volledige tijd) sloeg hij de ogen op naar de Heere die hem op dat moment herstelde. In deze zeven jaren heeft zich een proces van bekering in hem afgespeeld waarna hij weer waardig geacht werd aan het normale leven deel te nemen. De man werd in zijn ambt als koning hersteld waarbij hij een belijdenis schreef:

Dan 4;36-37: 

"Op datzelfde tijdstip kwam mijn verstand weer in mij terug. Ook kwamen, tot eer van mijn koninkrijk, mijn majesteit en mijn waardigheid weer op mij terug. Mijn raadslieden en machthebbers maakten hun opwachting bij mij. Ik ben in mijn koningschap hersteld. Mij werd zelfs uitzonderlijke grootheid verleend. Ik, Nebukadnezar, prijs, roem en verheerlijk nu de Hemelkoning, omdat al Zijn daden waarheid zijn en Zijn paden gerechtigheid: Hij is in staat te vernederen wie in hoogmoed hun weg gaan."

Het is twijfelachtig of boekwormen ook wormgaten kunnen vinden, maar dat heeft misschien meer met aandacht, introspectie, techniciteit, onderscheidingsvermogen, desintegratie en besluitvorming te maken. 

bewerkt door TTC
Link naar bericht
Deel via andere websites
7 minuten geleden zei TTC:

Je hebt het hier schijnbaar over gnostiek, waarin het begrip dood voor dubbele interpretatie vatbaar is. 

Wat bedoel je zelf?

9 minuten geleden zei TTC:

Vraag was of er ook een gezellige religie bestaat, anders dan mensen in slaap wiegen. 

Ja, die is er dus zeker wel. Het is zelfs zo dat Christus het leven is en dat gezelligheid alleen bestaat wanneer er leven is. Een andere voorwaarde is dat mensen op begrijplijke wijze met elkaar omgaan. Dat is een voorwaarde voor contact.

Maar waar wil je nu heen een antwoord op de vraag of moet de vraag als louter uitdaging ter bespotting opgevat worden? Dan kun je beter van het forum verdwijnen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
24 minuten geleden zei Barnabas:

Wat bedoel je zelf? Ja, die is er dus zeker wel. Het is zelfs zo dat Christus het leven is en dat gezelligheid alleen bestaat wanneer er leven is. Een andere voorwaarde is dat mensen op begrijplijke wijze met elkaar omgaan. Dat is een voorwaarde voor contact. Maar waar wil je nu heen een antwoord op de vraag of moet de vraag als louter uitdaging ter bespotting opgevat worden? Dan kun je beter van het forum verdwijnen.

Ik denk dat verheldering wil zeggen dat we steeds meer studies en woorden nodig hebben om toe te lichten wat verduistering precies wil zeggen, en je krijgt er geen speld tussen.

37 minuten geleden zei Barnabas:

Dan kun je beter van het forum verdwijnen.

Met de simplexmethode krijgen we een glimp van wat een aantal tracht te ventileren met betrekking tot vlindereffecten, van rups tot vlinder is volgens de positieve desintegratie theorie echter nog een heel andere kwestie.

Link naar bericht
Deel via andere websites
20 minuten geleden zei TTC:

Ik denk dat verheldering wil zeggen dat we steeds meer studies en woorden nodig hebben om toe te lichten wat verduistering precies wil zeggen, en je krijgt er geen speld tussen.

Verrheldering betekent dat je met gewone woorden uitlegt wat je bedoelt.

Het is begrijpelijk dat logische redeneringen naadloos zijn zodat er voor spelden geen ruimte is. Hooguit een bevestiging van de juistheid.

bewerkt door Barnabas
Link naar bericht
Deel via andere websites
11 minuten geleden zei Barnabas:

Verrheldering betekent dat je met gewone woorden uitlegt wat je bedoelt. Het is begrijpelijk dat logische redeneringen naadloos zijn zodat er voor spelden geen ruimte is. Hooguit een bevestiging van de juistheid.

Maar ook maar enkel in woorden die jij begrijpt, niet wat anderen trachten te zeggen. 

11 minuten geleden zei Barnabas:

Het is begrijpelijk dat logische redeneringen naadloos zijn zodat er voor spelden geen ruimte is.

Met paraconsistente logica worden kloven grote ravijnen, geen spelden maar balken om bruggen te bouwen. 

bewerkt door TTC
Link naar bericht
Deel via andere websites
12 uur geleden zei sjako:

Toch wordt de dood als de vijand gezien door de bijbel. 1Kor 15:26 

Ook onrechtvaardigen krijgen een opstanding. Hitler gaat zien wat hij misloopt. Maar eeuwig iemand martelen zit gewoon niet in een liefdevolle God. Dan ken je Hem niet.

Ik vind het woord 'vijand' wat overtrokken (Maar zo staat het er inderdaad) , het is zo gelegen (zoals ik het versta) dat de Eersteling (1Kor 15:20) de geestelijke mens is.  Degene die  zelf  van niemand wordt onderscheiden.   In Christus worden alle mensen één in geestelijke zin, zij zijn geestelijk elkanders gelijken.

Over de onrechtvaardigen weet ik niet zo veel.   Het ligt in de rede dat een liefdevolle God niet iemand eeuwig gaat martelen, dat ben ik met je eens.   Maar dan komen we toch bij reïncarnatie uit, waarbij ook iemand als Hitler weer een nieuwe kans krijgt (of reeds heeft gekregen).   Maar Hitler wordt dan weer wel geboren in de geestelijke toestand waarin hij gestorven is en die toestand vol met haat is niet best om je leven mee te beginnen.

bewerkt door Hopper
Link naar bericht
Deel via andere websites
8 uur geleden zei Barnabas:

Maar waar wil je nu heen een antwoord op de vraag of moet de vraag als louter uitdaging ter bespotting opgevat worden?

Enerzijds, als we straks aan kinderen de simplexmethode in mensentaal uitleggen, zullen ze misschien denken dat we ze in de maling willen nemen. Anderzijds, leg het ook niet aan grote mensen uit, want die zullen denken dat we niet meer dan een stel naïeve kinderen zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Hopper:

Maar Hitler wordt dan weer wel geboren in de geestelijke toestand waarin hij gestorven is en die toestand vol met haat is niet best om je leven mee te beginnen.

Het is te kort door de bocht om niet te vermoeden dat actie en reactie niet ook tot extremen kan leiden, alsof je zou kunnen weten dat hij zo geboren is? 

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei Hopper:

Over de onrechtvaardigen weet ik niet zo veel.   Het ligt in de rede dat een liefdevolle God niet iemand eeuwig gaat martelen, dat ben ik met je eens.   Maar dan komen we toch bij reïncarnatie uit, waarbij ook iemand als Hitler weer een nieuwe kans krijgt (of reeds heeft gekregen).

Nee hoor. Iedereen krijgt 1x een opstanding. Handelingen 24:15 Op God heb ik mijn hoop gevestigd, en deze mannen hebben dezelfde hoop, namelijk dat er een opstanding zal zijn van zowel de rechtvaardigen als de onrechtvaardigen.

Omdat er staat ‘zal zijn’ ligt dat in de toekomst.

De rechtvaardige tot een opstanding tot leven en de rechtonvaardige tot een opstanding ter oordeel.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei TTC:

Het is te kort door de bocht om niet te vermoeden dat actie en reactie niet ook tot extremen kan leiden, alsof je zou kunnen weten dat hij zo geboren is? 

In geestelijke zin leidt actie tot reactie, zo zijn we allen het geestelijk product van ons zelf.  Ook Hitler.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid