Spring naar bijdragen

Jacobus 2:26 Geloof zonder werken is dood


Aanbevolen berichten

Als de aarde weer tot rust is gekomen is er een nieuwe wereld ontstaan, waarin het gevallen geestelijke dat zich in de harde materie bevond in soepelere vormen is ingelijfd. Dan worden de zonen Gods die op het laatste moment zijn weggenomen van de aarde weer op de aarde teruggeplaatst. Zij vormen de stamouders van het nieuwe mensen geslacht. Zij zullen alles wat er op de oude aarde is gebeurt aan hun nageslacht verkondigen en ook het evangelie van de menswording van God uiteenzetten, hoe Hij het offer in de mens Jezus uit liefde heeft volbracht. De eerste periode van 1000 jaar zal Lucifer geen invloed uit kunnen oefenen op de mensen, omdat zij allemaal vol liefde zijn voor God, Maar na verloop van tijd wordt ook het geestelijke dat zich in de materie bevindt belichaamt als mens, en dan kan Lucifer weer invloed uitoefenen op de gedachtenwereld van deze mensen. En ook deze periode wordt weer afgesloten met een transformatie. Dit proces zal zich net zolang herhalen totdat ook Lucifer uit vrije wil is terug gekeerd naar de Vader. Dan wordt Openbaring 21 werkelijkheid en is Gods doel bereikt.

bewerkt door Mohawk
Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 373
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Dit is niet mijn ervaring en ook niet van de andere christenen die ik ken. Ik denk dat veel mensen God te ver weg zoeken, terwijl de Bijbel zegt dat Hij dichterbij is dan de adem van onze mond. Anderz

Amen Thom Maar alleen Zijn schapen herkennen de stem van hun Herder en volgen Hem.

Moordenaar aan het kruis dan?

9 minuten geleden zei Thinkfree:

Sorry Mohawk je bent net als Thom occult bezig.

Waarom denk je anders dat er zo'n zwaar offer door de Liefde is gebracht? Alleen omdat Adam ongehoorzaam is geweest?

Dat onze zielen uit vrije wil Lucifer zijn gevolgd is duidelijk bij de mens te zien. De meeste mensen wijzen God en daarmee de Waarheid af. Ze verraden hun afkomst door nog steeds in de leugens te geloven die Lucifer de mensen in gedachten toezendt. Ze verdedigen ook de dwaling die hij verspreid, maar sluiten hun oren voor de waarheid.

bewerkt door Mohawk
Link naar bericht
Deel via andere websites
5 minuten geleden zei Mohawk:

Waarom denk je anders dat er zo'n zwaar offer door de Liefde is gebracht. Alleen omdat Adam ongehoorzaam is geweest?

Ja,

Hebreeën 2

16 Want waarlijk, Hij neemt de engelen niet aan, maar Hij neemt het zaad Abrahams aan 

voor de gevallen engelen is er geen weg terug, enkel voor de gevallen mensen.

Het concept dat mensen gevallen engelen zijn is een duivels concept.

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei Thinkfree:

Ja,

Hebreeën 2

16 Want waarlijk, Hij neemt de engelen niet aan, maar Hij neemt het zaad Abrahams aan 

voor de gevallen engelen is er geen weg terug, enkel voor de gevallen mensen.

Het concept dat mensen gevallen engelen zijn is een duivels concept.

Je kunt beter geen bijbelteksten citeren waarvan je de betekenis niet begrijpt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dit is wat er in de bijbelse geschriften (onder andere) over geschreven staat.

Jesaja: Hoe zijt gij uit de hemel gevallen, gij morgenster, zoon des dageraads; hoe zijt gij ter aarde geveld, overweldiger der volken! En gij overlegdet nog wel: Ik zal ten hemel opstijgen, boven de sterren Gods mijn troon oprichten en zetelen op de berg der samenkomst ver in het noorden; Ik wil opstijgen boven de hoogten der wolken, mij aan de Allerhoogste gelijkstellen. Integendeel, in het dodenrijk wordt gij neergeworpen, in het diepste der groeve. Wie u zien, beschouwen u, letten op u: Is dit de man, die de aarde deed sidderen, die koninkrijken deed beven; Die de wereld tot een woestijn maakte en haar steden afbrak; die zijn gevangenen niet naar huis liet keren? De koningen der volken liggen allen met ere, ieder in zijn woning, Maar gij zijt weggeworpen, ver van uw graf, als een verafschuwde scheut, overdekt met verslagenen die door het zwaard doorboord zijn, die neerdalen naar de stenen der groeve als een weggetrapt aas. Gij wordt met hen niet in een graf verenigd, omdat gij uw land te gronde hebt gericht, uw volk gedood. Nimmer wordt het nageslacht der boosdoeners genoemd. Maakt voor zijn zonen een slachtbank gereed om de ongerechtigheid van hun vaderen; opdat zij niet opstaan en de aarde in bezit nemen en het oppervlak der wereld vullen met steden. Zo sta Ik tegen hen op, luidt het woord van de Here der heerscharen, en Ik roei van Babel uit naam en rest, telg en spruit, luidt het woord des Heren. En Ik zal het maken tot een bezit van roerdompen en tot waterpoelen, en Ik zal het wegbezemen met de bezem der verdelging, luidt het woord van de Here der heerscharen. De Here der heerscharen heeft gezworen: Voorwaar, zoals Ik gedacht heb, zo zal het geschieden, en zoals Ik besloten heb, zal het tot stand komen:
 

Gij morgenster is Lucifer, het dodenrijk is de aarde, het diepste der groeve is het binnenste van de aarde, de stenen der groeve is de harde materie waarin de zielen van zijn aanhang gebonden worden, gij wordt niet met hen in een graf verenigd betekent dat Lucifer niet wordt toegestaan zich in de harde materie te belichamen en de materie ook niet kan beïnvloeden, uw volk gedood, betreft de zielen van zijn aanhang, Ik roei van Babel uit naam en rest, telg en spruit, betekent dat iedere ziel die Babel (de valse kerk) toebehoort wordt uitgeroeid, bezit van roerdompen en tot waterpoelen, dat zijn de kuilen in de harde materie waarin waterpoelen ontstaan. Ik zal het wegbezemen met de bezem der verdelging, dat is de transformatie van de aarde door vuur.

Petrus: Want indien God engelen, die gezondigd hadden, niet gespaard heeft, maar hen, door hen in de afgrond te werpen, aan krochten der duisternis heeft overgegeven om hen tot het oordeel te bewaren;

Want indien God engelen, die gezondigd hadden, dat zijn wij, niet gespaard heeft, maar hen, door hen in de afgrond te werpen, dat is de aarde, aan krochten der duisternis heeft overgegeven, dat is de wereld waarin we leven onder heerschappij van Lucifer, om hen tot het oordeel te bewaren, dat is het laatste gericht waarbij de bokken van de schapen worden gescheiden, het moment van de wederkomst van Christus.

En dit gaat ook over ons:

Petrus: Dan weet de Here de godvruchtigen uit de verzoeking te verlossen en de onrechtvaardigen te bewaren om hen op de dag des oordeels te straffen, Vooral hen, die, begerig naar onreinheid, het vlees volgen en [hemelse] heerschappij verachten. Zulke vermetelen, vol van zelfbehagen, schromen niet de heerlijkheden te lasteren, Terwijl engelen, hun meerderen in sterkte en macht, bij de Here geen smadelijk oordeel tegen deze inbrengen. Zij daarentegen, als redeloze wezens, van nature voortgebracht om gevangen en verdelgd te worden, lasteren datgene, waarvan zij geen verstand hebben, en zullen in hun verdelging ook verdelgd worden,

En dit ook:

Petrus: Dezen zijn bronnen zonder water, nevelen, door een windvlaag voortgejaagd, voor wie de donkerste duisternis is weggelegd. Want met holle, hoogdravende klanken verlokken zij door vleselijke begeerten en door ongebondenheid hen, die zich ternauwernood aan degenen, die in dwaling verkeren, onttrekken. Vrijheid spiegelen zij hun voor, hoewel zij zelf slaven des verderfs zijn; immers, door wie men overmeesterd is, diens slaaf is men. Want indien zij, aan de bezoedelingen der wereld ontvloden door de erkentenis van de Here en Heiland Jezus Christus, toch weer erin verstrikt raken en erdoor overmeesterd worden, dan is hun laatste toestand erger dan de eerste. Het zou immers beter voor hen geweest zijn, geen kennis verkregen te hebben van de weg der gerechtigheid, dan met die kennis zich af te keren van het heilige gebod dat hun overgeleverd is. Hun is overkomen, wat een waar spreekwoord zegt: Een hond, die teruggekeerd is naar zijn uitbraaksel, of: een gewassen zeug naar de modderpoel.

bewerkt door Mohawk
Link naar bericht
Deel via andere websites
13 uur geleden zei Mohawk:

Dit heeft Gods geest mij geopenbaard, maar aangezien je mij niet voor vol aanziet zal je het er beslist niet mee eens zijn. Dat geeft niet, maar toets dan in ieder geval welke geest hieruit spreekt, je weet nu hoe je dat kunt doen. 

Toetsvraag:

Is jouw dagelijkse vervoermiddel een auto, een fiets of een bezem? 

Link naar bericht
Deel via andere websites

De morgenster (Lucifer) is verbannen naar het binnenste van de aarde, in het diepste der groeve.

Integendeel, in het dodenrijk wordt gij neergeworpen, in het diepste der groeve.

Het gevallen geestelijke dat hem is gevolgd is en wordt verbannen in de harde materie van de aarde, de stenen der groeve.

overdekt met verslagenen die door het zwaard doorboord zijn, die neerdalen naar de stenen der groeve als een weggetrapt aas.

De aarde is het lichaam van lichaam van Lucifer, het dodenrijk, waar hij heer van is omdat het geestelijke dat is verbannen in de materie hem toebehoort. Dat is de reden dat wij ons los moeten maken van de aarde en haar goederen, afstand moeten nemen van de wereldse geneugten en afstand moeten nemen van dwaling, wat allemaal tot het lichaam van Lucifer behoort. Alle materie, alle geneugten (macht, rijkdom, aanzien) en alle leugens maken deel uit van zijn lichaam.

Daarom als tegenbeeld daarvan het lichaam van Christus. Waarin geen materiële goederen, geen macht, geen rijkdom, geen aanzien en geen leugen bestaat. Wij kunnen geen deel uitmaken van het lichaam van Christus als wij eten en drinken van het lichaam van Lucifer. Doen wij dat wel dan is ons vooruitzicht opnieuw in de harde materie te worden verbannen, een lot wat wij dan zelf hebben nagestreefd. De waarheid hebben wij genegeerd terwijl de Waarheid zich toch openbaart door Gods geest, die ons allemaal aanspreekt, maar we zijn ziende blind en horende doof, en oogsten wat wij gezaaid hebben.

En met name wij christenen, wij worden in de hardste materie begraven als we eten en drinken van het lichaam van Lucifer, het vlees en het bloed, terwijl we met de mond belijden een volgeling van Jezus te zijn. Met ons is het dan erger gesteld dan met de mensen die Lucifer van harte en uit vrije wil volgden. Wij zijn dan het meest te beklagen omdat wij Gods naam ijdel hebben gebruikt en om die reden voor eeuwigheden worden verbannen en buiten spel gezet.

Want indien zij, aan de bezoedelingen der wereld ontvloden door de erkentenis van de Here en Heiland Jezus Christus, toch weer erin verstrikt raken en erdoor overmeesterd worden, dan is hun laatste toestand erger dan de eerste. Het zou immers beter voor hen geweest zijn, geen kennis verkregen te hebben van de weg der gerechtigheid, dan met die kennis zich af te keren van het heilige gebod dat hun overgeleverd is.

De christenen die zich hebben afgekeerd van het heilig gebod dat hun overgeleverd is. (Daar staat heilig gebod, dus niet van de kerkleer of van het Bijbellezen, of van alle ge- en verboden die door kerken van mensen worden geëist.) zijn dan opnieuw en uit vrije wil teruggekeerd in hun gevallen staat. Ze zijn dan terug bij af of zoals Petrus schrijft:

Hun is overkomen, wat een waar spreekwoord zegt: Een hond, die teruggekeerd is naar zijn uitbraaksel, of: een gewassen zeug naar de modderpoel.

En daarom worden deze christenen opnieuw verbannen in de harde materie waar de reis op aarde begonnen is, het leven als mens en het christen zijn heeft dan geen enkele vooruitgang gebracht. Eeuwigheden van kwelling in een gebonden en onvrije staat is dan hun lot.

9 minuten geleden zei Dat beloof ik:

7 miljard gevallen engelen.  Dan heeft God in de hemel toch iets fout laten gaan. 

Het zijn er vele male meer dan dat. Het is een schare die niemand tellen kan, en dat is nog maar een deel ervan. God heeft niets fout laten gaan, de vrije wil heeft het fout laten gaan. Maar nu kan God zich ware kinderen vormen, die uit vrije wil naar de Vader streven en dat is voor de Vader veel meer waard dan schepselen die niet anders kunnen dan van Hem te houden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Een citaat van Gottfried Mayerhofer, een broeder in geest en waarheid:

"Dit is het tijdstip waarop – analoog gezien – de wijzer op de twaalf het hoogste culminatiepunt heeft bereikt en vandaar moet worden afgedaald van de vermeende hoogte van de wetenschap, de heerszucht en het egoïsme! Het is al zo ver dat de gemoederen, die naar iets beters verlangen, in beweging komen. Velen beginnen al hun materiële of geestelijke leven in overeenstemming te brengen met de natuurwetten, ook al streeft de wereld ernaar alleen “heren en knechten” te hebben en is de wanverhouding tussen rijken en armen enorm gegroeid, ook tussen gebieder en degene die gehoorzaamt. Nog een tijdje en zij zijn op het punt aangekomen waarop een ommekeer noodzakelijk is. Er moet naar beneden worden afgedaald; in plaats van heren en knechten moeten broeders en zusters elkaar de hand geven.

Daarnaartoe gaat de grote lichtstroom, die de tot nu toe verduisterde harten hier en daar verlicht. De naastenliefde moet weer tot haar recht komen, samen met de Godsliefde, die zonder de eerstgenoemde niet denkbaar is. Dat zijn de kentekenen van jullie tijd! De wanverhouding, die in de materiele richting wijst, moet weer gecorrigeerd worden. De geestelijke natuur van de mens, waarvoor ik eens als mens mijn leven gaf, moet weer het eerste, het hoogste zijn en het materiële moet gereduceerd worden tot een dienaar, tot middel voor een doel, maar niet als een hoofdzaak die alle geestelijke belangen van de mens wil absorberen.

De wijzer van de geestelijke wereldklok staat dicht bij de één; hij wijst op het begin van de afdaling van het werelds-materiële en op het teruggaan naar het geestelijke punt, zoals jullie in de middernachtelijke slaap het dichtst bij de geestelijke wereld staan. Zo moeten jullie de gebeurtenissen en ook mijn woorden zien, ook als deze jullie tegenstrijdig voorkomen; Ik lieg niet en als ik jullie iets zeg wat op dit moment niet in vervulling gaat, dan is het alleen jullie kortzichtigheid die de diepere zin niet begrijpt van het geestelijk verborgene, dat na een korte tijd wel degelijk te voorschijn komt en jullie Vader kenmerkt als degene die alleen jullie welzijn en vooral jullie geestelijke welzijn beoogt.

Ook het vandaag gegeven woord heeft naast datgene wat uitgesproken is nog veel meer inhoud, d.w.z. geestelijke inhoud waarmee mijn schrijver nog meer pagina’s zou kunnen vullen om jullie de diepgang ervan uit te leggen, maar dat is niet Mijn bedoeling. Jullie moeten zelf oefenen om het wezenlijke van het schijnbare te onderscheiden. Jullie moeten leren en rijp worden om mijn doorgevingen gemakkelijk te kunnen ontcijferen. Op die manier worden jullie werkelijk Mijn kinderen! Jullie zullen geen automaten zijn, maar zelfdenkend met geestelijke ogen in de grote geestenwereld rondkijken, opdat jullie alles wat er gebeurt naar de juiste waarde en naar het “waarom” kunnen beoordelen. Daarom heet deze tekst ook: “Kenmerken van onze tijd”, opdat jullie beseffen hoe dicht jullie bij het culminatiepunt van het materiële bedrog staan, maar ook hoe dichtbij het begin is van de triomf van het geestelijke, waarvoor ik eens mijn leven gegeven heb om het aan jullie te geven. Daarvoor moeten jullie nu vechten en nog vele dingen doorstaan.

Bereid je voor om, geleid door Mijn woord, de geestelijke regeneratie van het mensengeslacht waardig te ontvangen. Luister naar de stemmen die jullie uit alle hoeken van de aarde toeroepen: “Ook wij zoeken wat jullie al hebben gevonden; alleen is het voor ons nog niet duidelijk!” Deze stemmen worden aangespoord door de geestelijke wind, die nu door de gehele schepping waait, opdat allen in het geestenrijk voelen dat het naar het einde toe gaat, waar mijn werk van deemoed bekroond wordt door het succes dat ik Mijn kinderen weer heb gevonden; zij waren vaak weggegaan, maar werden door de trouwe herder teruggevonden. Eens zal het dan één kudde met één herder zijn. Zo zijn de kenmerken van jullie tijd de voorschool en de wekker die de goeden naar het betere en de slechten naar het goede toe leiden, misschien gepaard gaand met grote verwarring, maar uiteindelijk verenigd door de geestelijke wereld, die hen naar het rijk van de nooit eindigende liefdesstroom leidt.

Een band omsluit jullie allen, van de laatste ster, die pas over duizenden jaren zijn licht naar jullie toe zendt, tot aan het kleinste atoom in de oneindige etherruimte. Het is een band van liefde en aantrekking, van sympathie en welwillendheid, waardoor de harten elkaar aantrekken en de gehele materiële en geestelijke schepping in duizend vormen omsluiten. Niets kan zich hieraan onttrekken en als iets zich daar toch tegen verzet, dan wint uiteindelijk weer de drang naar liefde, de drang van het geestelijke naar het geestelijke, de drang opwaarts! Dat is het verlangen naar het onbewuste, naar een hoger geestelijk rijk, waar ook voor jullie eeuwig licht, eeuwige rust en eeuwige vrede bestaat. Dat verlangen is het dat nu de gemoederen prikkelt; de mens laat zich niet van zijn troost en rust beroven, ook al manifesteert het materialisme zich steeds meer en vecht het daartegen. De mens wil niet alleen een aardse burger, maar ook een wereldburger zijn die wel met zijn voeten op de aarde loopt, maar met zijn geest over alle afstanden heen tot in de oneindigheid kan doordringen, waar midden in een groot geestenrijk de Vader, Schepper en God  zijn woonplaats heeft.

Overdenkt dat, Mijn kinderen, om Mij, Mijn wereld en jullie tijd goed te begrijpen en alles met elkaar in harmonie te brengen."

 

40 minuten geleden zei Hermanos2:

Toetsvraag:

Is jouw dagelijkse vervoermiddel een auto, een fiets of een bezem? 

Jezus zegt tegen G. Mayerhofer:

Je wordt vaak bestormd met vragen en iedereen wil via jou verklaringen, troostwoorden, getallen en nog veel meer van Mij ontvangen. Niemand wil echter naar de stem in zijn eigen hart luisteren die dezelfde is als de stem die hier schrijft. 

Het is bij jullie zoals in het menselijk leven: wat jullie thuis hebben, eten of drinken, smaakt niet zo lekker als wat jullie in vreemde huizen of van vreemde mensen ontvangen.

Zo lijkt dat ook het geval te zijn met allen die vragen stellen. Wanneer je hen in goed geordende bewoordingen Mijn wil en Mijn woorden bekend maakt, dan maken ze op iedereen een veel machtiger indruk dan wanneer ze dezelfde stem in hun eigen hart zouden hebben gehoord. Door jou geloven zij dat ze Mij direct horen. Maar waarom, Mijn geliefde kinderen, vertrouwen jullie zo weinig deze stem, die zich toch ook in jullie hart kenbaar maakt? Kijk, mijn schrijver kan niet – en Ik wil niet – antwoord geven op elke kleinigheid. Ik wil niet dat jullie je steeds op Mijn leiding verlaten; jullie moeten leren op eigen benen te staan. In twijfelachtige situaties kunnen jullie naar jezelf luisteren, en evenals in het uiterlijke leven moeten jullie ook in je innerlijk leren vechten tegen invloeden die andere dingen in jullie oor fluisteren die niet uit een zuivere bron afkomstig zijn. Want jullie moeten beseffen dat jullie aan veel geestelijke invloeden worden blootgesteld, en jullie moeten in het innerlijk een fijner zintuig ontwikkelen om ook daar het juiste van het onjuiste, het ware van het valse te leren onderscheiden. 

Het in het oog houden van zichzelf en zijn innerlijke gevoelens sterkt de ziel bijzonder goed; het maakt haar zelfstandig en geeft haar een krachtig bewustzijn, dat alleen degene kent die zijn strijd ten einde toe gevochten heeft en ook goed in staat is de influisterende stemmen te onderscheiden. 

Dat is de oorzaak waarom jullie steeds vragen en altijd alles van Mij willen weten, omdat jullie jezelf niet vertrouwen en – bij wijze van spreken – in het eigen innerlijk niet thuis zijn.  

Ik leid wel al deze vragen en twijfels zo, dat zij allen aan het licht moeten komen. Ik, Vader van het licht, wil geen schaduw in de woningen die Mij eens zullen huisvesten. Zo heb je voor jouw vraagsteller en ook voor de anderen een nieuwe verduidelijking van iets wat zij al lang voelden, maar voor niet zo belangrijk hielden als het in werkelijkheid is. Zij kunnen nog geen begrip hebben van een dergelijke mate van onafhankelijkheid, juist omdat zij deze nog niet hebben bereikt en daarom nog niet haar macht konden voelen. 

bewerkt door Mohawk
Link naar bericht
Deel via andere websites
54 minuten geleden zei Hermanos2:

Toetsvraag:

Is jouw dagelijkse vervoermiddel een auto, een fiets of een bezem? 

Nog één citaat van Mayerhover en dan houd ik ermee op, toets maar welke geest eruit spreekt en of die wat anders verkondigd dan wat ik schrijf.

"Het volgende vers zegt: “maar iedereen volgens zijn eigen orde”. Dat betekent dat ik als een voorbeeld jullie de weg moest wijzen die jullie moeten betreden als jullie mijn kinderen willen zijn en deel willen hebben aan mijn rijk.

Hetzelfde wordt ook uitgelegd in de voortzetting van dit vers met de woorden: “De eerste is Christus, daarna degenen die aan Christus toebehoren, wanneer Hij komen zal.” Ik ben jullie daadwerkelijk voorgegaan met mijn voorbeeld. Ik liet de hele mensheid de zelfverloochening en de opoffering zien, die vereist zijn om Mij waardig te worden en zo met de grote scheppingsgedachte overeen te stemmen, zoals Mozes dit aangeeft: “En God schiep de mens volgens zijn eigen beeld!”, wat niet alleen ten aanzien van de vorm zo moet zijn, maar ook in overeenstemming moet zijn met zijn geestelijke inhoud, want ik ben een geest, en ik en mijn doel zijn de hoogste volkomenheid.

Daarom moest ik op jullie aarde neerdalen, om die lichamelijk gevormde Adam in een geestelijke te veranderen, opdat hij ooit in mijn geestenrijk zal passen. Verder staat boven: “daarna het einde, wanneer Hij het rijk aan God, de Vader overdraagt, wanneer Hij alle heerschappij, elke macht en kracht, zal hebben vernietigd.” Dat wil zeggen: omdat ik als wijsheid (leraar) naar jullie aarde kwam, om daar het werk van de liefde (de schepping van vrije mensenwezens) regelmaat en duurzaamheid te verlenen, daarom moest dit werk – door Mij als God begonnen en als mens volbracht – zijn voortdurende uitstraling onder de mensen hebben, het moest een einddoel nastreven, dat niets anders is, noch zal zijn, dan alle mensen naar Mij terug te leiden, naar die hand vanwaar zij materieel kwamen en waarnaar zij geestelijk of vergeestelijkt moeten terugkeren. Vanwege de wilsvrijheid echter, die ik in de menselijke ziel heb ingeplant, moet deze terugkeer naar Mij natuurlijk tot onbepaalde tijd worden verlengd, omdat de mensen deze terugweg vrijwillig en niet gedwongen moeten afleggen."

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Er zijn talloze openbaringen geschreven door profeten in iedere tijd. Mayerhofer is er één van maar er zijn ook anderen zoals Jakob Lorber, Bertha Dudde, Leopold Engel etc. etc. Maar als de christenen niet op zoek zijn naar openbaringen van Gods geest, en alleen de Bijbel als Gods woord beschouwen, dan geloven ze niet wat Jezus heeft belooft; dat Hij ware profeten zou zenden om de gelovigen in waarheid te onderrichten, en opheldering te geven over alles wat in de schrift verborgen is.

Daarmee doen christenen zichzelf tekort en ze omarmen de dwaling, die hun door de kerkleer verkondigd wordt; uitsluitend de bijbelse geschriften als Gods woord te beschouwen. Maar wel voor eigen rekening want niemand kan zeggen niet gewaarschuwd te zijn door God. Jezus zelf immers wees op de valse profeten, die een schijnlicht verspreiden van vroomheid en een geveinsde wandel in Zijn naam tentoon spreiden. Die met de mond belijden dat Jezus heer is maar van binnen gehuld zijn in duisternis van geest. Maar gelukkig kan een ware christen waarheid van leugen onderscheiden, omdat de Geest daar opheldering over geeft.

Jezus zegt: Wie mijn geboden heeft en ze bewaart, die is het, die Mij liefheeft; en wie Mij liefheeft, zal geliefd worden door mijn Vader en Ik zal hem liefhebben en Mijzelf aan hem openbaren.

bewerkt door Mohawk
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Mohawk:

De morgenster (Lucifer) is verbannen naar het binnenste van de aarde, in het diepste der groeve.

Integendeel, in het dodenrijk wordt gij neergeworpen, in het diepste der groeve.

Het gevallen geestelijke dat hem is gevolgd is en wordt verbannen in de harde materie van de aarde, de stenen der groeve.

overdekt met verslagenen die door het zwaard doorboord zijn, die neerdalen naar de stenen der groeve als een weggetrapt aas.

En jij spreek over Liefde met een hoofdletter? Een dode hoofdletter dan.
Wat een oorlogszuchtige teksten zeg. 

1 uur geleden zei Mohawk:

Een citaat van Gottfried Mayerhofer, een broeder in geest en waarheid

Je bedoelt gewoon: iemand met wie je het eens bent. De woorden 'broeder'. 'geest'  en 'waarheid'  zijn alleen maar om jezelf gelijk te geven en groter te klinken.

19 minuten geleden zei Mohawk:

Er zijn talloze openbaringen geschreven door profeten in iedere tijd.

Nee, er zijn veel mensen geweest die zelf hun eigen fantasie op basis van de Bijbel belangrijk vonden.

22 minuten geleden zei Mohawk:

Daarmee doen christenen zichzelf tekort en ze omarmen de dwaling, die hun door de kerkleer verkondigd wordt; uitsluitend de bijbelse geschriften als Gods woord te beschouwen. Maar wel voor eigen rekening want niemand kan zeggen niet gewaarschuwd te zijn door God. Jezus zelf immers wees op de valse profeten, die een schijnlicht verspreiden van vroomheid en een geveinsde wandel in Zijn naam tentoon spreiden. Die met de mond belijden dat Jezus heer is maar van binnen gehuld zijn in duisternis van geest. Maar gelukkig kan een ware christen waarheid van leugen onderscheiden, omdat de Geest in hem daar opheldering over geeft

Je kunt niet weten of het de 'de Geest' is of iets anders.

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 minuten geleden zei Dat beloof ik:

Je kunt niet weten of het de 'de Geest' is of iets anders.

Dat zeg jij .., Jezus zegt iets anders. Maar daar heb jij toch geen boodschap aan dus wat maak je je druk. Als je het niet erg vindt hecht ik meer waarde aan wat Jezus zegt dan wat jij zegt. Er komt namelijk een moment dat jouw mond wordt gesnoerd. De woorden van Jezus hebben eeuwigheidswaarde, dus daar luister ik liever naar.

bewerkt door Mohawk
Link naar bericht
Deel via andere websites
42 minuten geleden zei Mohawk:

 

 Jezus zelf immers wees op de valse profeten, die een schijnlicht verspreiden van vroomheid en een geveinsde wandel in Zijn naam tentoon spreiden. 

Je bent gezien. 

Je hebt gebruik gemaakt van je recht op vrijheid van geloof en verkondiging daarvan. Maar nu wordt het een patroon, een stokpaardje. 

Sluit je af? 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Zojuist zei Hermanos2:

Je bent gezien. 

Je hebt gebruik gemaakt van je recht op vrijheid van geloof en verkondiging daarvan. Maar nu wordt het een patroon, een stokpaardje. 

Sluit je af? 

Ben jij in de positie om mij de mond te snoeren Hermanos? Heb jij zo'n hoge dunk van jezelf dat je meent dat recht te hebben? Van welke hoogte zal je vallen als het oordeel over jouw woorden wordt geveld? Niemand die hoogmoedig is zal in zijn geestelijke arrogantie tot de waarheid komen. De val van degene die in hoogmoed zwelgt zal onverbiddelijk zijn en eeuwigheden gaan voorbij voordat de hoogmoed is bestreden door de liefde.

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 minuten geleden zei Mohawk:

Ben jij in de positie om mij de mond te snoeren Hermanos? Heb jij zo'n hoge dunk van jezelf dat je meent dat recht te hebben? Van welke hoogte zal je vallen als het oordeel over jouw woorden wordt geveld? Niemand die hoogmoedig is zal in zijn geestelijke arrogantie tot de waarheid komen. De val van degene die in hoogmoed zwelgt zal onverbiddelijk zijn en eeuwigheden gaan voorbij voordat de hoogmoed is bestreden door de liefde.

Middeleeuwse hel en verdoemenis preek. Typisch. 

Misschien tot vanavond. Hoop van niet. 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
16 uur geleden zei Mohawk:

De Bijbel bestaat niet uit dode letters, het zijn dode letters als de geest niet is gewekt.

Ja, dat is logisch. Voor mij zijn het geen dode letters, vandaar dat ik veel Bijbelteksten gebruik, in de hoop dat iemand het beter gaat begrijpen. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Jezus zegt: Dan zullen zij u overleveren aan verdrukking en zij zullen u doden, en gij zult door alle volken gehaat worden om mijns naams wil. En dan zullen velen ten val komen en zij zullen elkander overleveren en elkander haten. En vele valse profeten zullen opstaan en velen zullen zij verleiden. En omdat de wetsverachting toeneemt, zal de liefde van de meesten verkillen. Maar wie volhardt tot het einde, die zal behouden worden.

Ik verwacht geen bijstand van mensen die zich christen noemen. Want velen zullen ten val komen en mij haten. Het is zelfs niet uitgesloten dat ze mij willen doden en dat hun ook lukt. Maar niemand zal mij ervan weerhouden te spreken of te schrijven wat ik geloof. Zelfs Lucifer kan mij het zwijgen niet opleggen en ook de dood jaagt mij geen schrik aan. Maar toch ben ik blij dat Hermanos niet weet wie ik ben en waar ik woon, want ik heb nog veel te vertellen.

bewerkt door Mohawk
Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid