Spring naar bijdragen

Jacobus 2:26 Geloof zonder werken is dood


Aanbevolen berichten

10 minuten geleden zei Hermanos2:
1 uur geleden zei thom:

Waarom?

Kijk! Zover zijn we al gekomen hier. Dat men zich moet verantwoorden als men fanatiek Gods woord bestudeert. 

Verontwaardigd juist over een open vraag? Ik dacht nog, laat ik het heel neutraal vragen.. 😁

 

bewerkt door thom
Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 373
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Dit is niet mijn ervaring en ook niet van de andere christenen die ik ken. Ik denk dat veel mensen God te ver weg zoeken, terwijl de Bijbel zegt dat Hij dichterbij is dan de adem van onze mond. Anderz

Amen Thom Maar alleen Zijn schapen herkennen de stem van hun Herder en volgen Hem.

Moordenaar aan het kruis dan?

28 minuten geleden zei Hermanos2:

Jij en Thom hebben in de loop der jaren een eigen (niet bijbelse) meet methode ontwikkeld. En wie daaraan niet voldoet is dus niet uit God. Heeft niet God's Geest. Werkelijk te gek voor woorden. Dat jullie hier de Heilige Geest denken te vertegenwoordigen en ook nog serieus verwachten dat deelnemers zich aan jullie maatstaven onderwerpen. 

Er is er maar één die mij toetst. 

Ik doe alleen wat God van mij vraagt: Geliefden, vertrouwt niet iedere geest, maar beproeft de geesten, of zij uit God zijn; want vele valse profeten zijn in de wereld uitgegaan. Deze opdracht staat in de Bijbel dus ik begrijp je redenatie niet, hoezo heb ik een eigen niet bijbelse meet methode ontwikkelt? Ik heb ook nergens geschreven de Heilige Geest te vertegenwoordigen. Dat komt allemaal uit jouw brein. Ik vertegenwoordig het geloof in Jezus Christus in wie de Liefde zelf zich heeft belichaamd en het offer aan het kruis heeft gebracht. Die de dood heeft overwonnen en voor iedereen de weg naar het vaderhuis heeft vrijgemaakt. Maar alleen Zijn ware volgelingen zullen verlost zijn van het kwaad en gereinigd van alle zonden het lichtrijk betreden. Durf jij de toets te ondergaan, terwijl je de kern van het evangelie niet kunt verklaren? Reken jezelf niet rijk Hermanos, denk niet alles te weten, buig deemoedig voor God als Zijn geest zich openbaart en luister daar naar.

bewerkt door Mohawk
Link naar bericht
Deel via andere websites

Het Woord heeft zich in een materiële vorm belichaamd, de mens Jezus. De ziel die in de mens Jezus verblijf had genomen is onze oudste broer, de eerstgeborene, die uit de wil van Lucifer en de kracht van de Liefde is geschapen. Hij is de Wijsheid die uit de Liefde voortkwam, de Zoon, die uit overgrote liefde voor Zijn gevallen broeders, die verbannen zijn naar de aarde en in alle materiële scheppingen van de wereld een opwaartse ontwikkeling doormaken, naar de aarde kwam om hen te helpen. De weg terug naar het vaderhuis was afgesloten, omdat het gevallen geestelijke uit vrije wil de volmaaktheid heeft verloren. Uit vrije wil de Liefde, die onzichtbaar was hebben genegeerd en Lucifer in duisternis van geest zijn gevolgd. Omdat de mens Jezus vol liefde was kon ook de Liefde zelf intrek nemen in Zijn lichaam en zo was in Jezus ook de Vader zelf, die op deze wijze zichtbaar onder de mensen verbleef.

De oerzonde; het uit vrije wil volgen van Lucifer en daarmee het negeren van het Woord, waarover wij allen beschikte omdat wij het Woord in gedachten konden vernemen, is de zondeval waarvoor een offer uit liefde moest worden gebracht. En iedereen die dit offer uit vrije wil erkent als een offer wat God zelf heeft gebracht, en de weg van het kruis uit vrije wil navolgt, kan de weg terug naar huis betreden.

Wij, van oorsprong volmaakt geschapen geesten die uit vrije wil de volmaaktheid hebben verloren, moeten uit vrije wil deze volmaaktheid nastreven om de volmaaktheid weer te bereiken, en zo onze dienstbaarheid aan Gods wil bewijzen. Zodat wij ware kinderen van de Vader zijn, die Hij zichzelf niet kon scheppen zonder ons een vrij wil te geven. Maar deze vrije wil kon zich ook van de Vader afkeren, wat na verloop van tijd ook is gebeurt en daarom zijn wij hier als mensen belichaamt op aarde.

Zodat wij zonder herinnering aan onze zondeval uit vrije wil voor de liefde kunnen kiezen, en uit vrije wil het offer kunnen accepteren dat de Liefde voor ons heeft gebracht. Zodat wij uit vrije wil kunnen besluiten God te dienen, omdat wij de Liefde graag willen dienen, door het enige gebod na te volgen dat de Liefde ons gegeven heeft; onze naaste lief te hebben uit liefde voor God, onze Vader van eeuwigheid die een kinderwens heeft en zijn doel met ieder van ons zeker zal bereiken. Al gaan er nog eeuwigheden overheen voordat Hij zijn doel heeft bereikt en ook Lucifer uit vrije wil terugkeert naar huis.

bewerkt door Mohawk
Link naar bericht
Deel via andere websites
16 uur geleden zei Mohawk:

Ik heb je al antwoord gegeven.

Nee, daar staat niks. Heel veel mensen bevinden zich nu al in de buitenste duisternis. Dat is een leven zonder God of God als een boeman zien ipv LS een Vriend waarop je 100% kan vertrouwen. Ik heb het beste met je voor. Zonder de basis van Gods woord kun je God nooit liefhebben. Je zult je eerst moeten verdiepen in 'de dode letters' zoals jij die omschrijft. Dan pas kan je liefde voor God ontwikkelen. Als je van iemand houd dat houdt je meestal van die persoon om zijn karakter. Je moet je dus eerst verdiepen in die persoon en zo is het ook met God. Heel veel van onze Bijbelstudie draaien om liefde tonen voor je naaste en voor God. Onze studie voor morgen is:

Blijf aan elkaar gehecht

‘Wees met broederlijke liefde innig aan elkaar gehecht.’ — ROM. 12:10.

Tegenwoordig gaat dit via Zoom. Wie het eens mee wilt maken is van harte uitgenodigd. 

16 uur geleden zei Mohawk:

Dat is anders wel het gedachtengoed van het WTG; dat de 144.000, als genoemd in Openbaring 7, uitsluitend Jehova getuigen betreft.

Waar heb ik dat gezegd. Dit zijn personen die al vanaf de grondlegging van de wereld zijn uitgekozen. Dus al vlak na Jezus dood en opstanding waren er Christenen die waren bestemd voor de hemel. Waar in het OT bijv staat dat er mensen naar de hemel gaan. Het staat er niet. Jesaja bijv spreekt bijv alleen over het aardse paradijs. Het naar de hemel gaan was een nieuw begrip. De mensen verwachtten een Messias die hun zou verlossen van de Romeinen. Maar Jezus verlost ons van veel meer. Hij maakt het werk van satan ongedaan. Maw we gaan terug naar de tijd van Adam en Eva, maar dan nog beter. Openbaring laat duidelijk zien dat de enige reden om naar de hemel te gaan meeregeren met Jezus is. En waar moet Jezus over regeren als de aarde tot een sintel zou verbranden?? Nee, de Bijbel spreekt over een 1000 jarig Vredesrijk, Gods Koninkrijk, waarvan Jezus als Koning is aangesteld. Enkel al in het Onze Vader zie je dat. 'Uw Koninkrijk kome, Uw wil geschiede in de hemel zoals ook op aarde. Miljoenen Christenen bidden dit gebed, maar ze weten niet wat ze vragen. Wat is de wil van God op aarde? Vrede en zekerheid, geen dood meer, geen ziekte. De engelen zongen het al bij Jezus geboorte: Vrede op aarde.... Dat waren geen loze woorden. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Mohawk:

Je kunt beter Harry Potter gaan lezen, dat is makkelijker te begrijpen zonder door Gods geest te worden geleid.

 

@Hermanos2 zit dichter bij de waarheid als jij. Jij gebruikt grote woorden. Neem daar eens afstand van. Ga de Bijbel eens van voor tot achter lezen en laat ingebrande ideeën eens varen en kijk eens objectief wat er nu precies staat. De drieëenheid is niet te verklaren, want die staat niet in de Bijbel. Daarover is op dit forum al heel veel geschreven. Jezus is Gods ZOON. Jezus erkent Zijn Vader ook als Zijn God. 

2 uur geleden zei Mohawk:

Dat is een geloof dat de kern van het evangelie niet kan verklaren. Bij een dood geloof ontbreekt het aan liefde, wijsheid en kracht. Bij een dood geloof ontbreekt het aan opheldering.

Daarom moet jij je toch maar eens achter je oor krabbelen. Jij laat geen liefde zien, maar veroordeling. @Hermanos2 wil je doen inzien dat je er totaal naast zit. Wat is de kern van de Bijbel? Dat is het verlossingswerk van God. Al in de eerste profetie werd Jezus al als het Zaad van de vrouw geïdentificeerd. Satan zou hem in de hiel treffen, maar Hij zal de slang (satan) in de kop vermorzelen. Daar stond het al. Na de zondeval had God een plan klaar om de werken van satan ongedaan te maken. God heeft de mens zo lief dat Hij Zijn eigen eniggeboren Zoon aan de mensheid heeft gegeven. Waarom? Om de aarde te laten verbranden tot een sintel en de mens naar de hemel en de hel te sturen. NEE. Om ons te verlossen van alle kwaad. Dat we weer gelukkig mogen zijn zonder angst. Dat we weer vrij met onze Vader om kunnen gaan zonder dat die zonde tussen ons instaat. Dat is de kern. Jezus heeft de weegschaal weer in evenwicht gebracht door als volmaakt mens naar de aarde te komen om daar als zoenoffer voor Adam en daarmee alle mensen Zijn leven te geven. Vervolgens heeft Hij de dood overwonnen. We zijn vrij!

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei sjako:

‘Wees met broederlijke liefde innig aan elkaar gehecht.’ — ROM. 12:10.

Tegenwoordig gaat dit via Zoom. Wie het eens mee wilt maken is van harte uitgenodigd. 

 

Dat is; via de Geest.

10 Hebt elkander hartelijk lief met broederlijke liefde; met eer de een den ander voorgaande.

11 Zijt niet traag in het benaarstigen. Zijt vurig van geest. Dient den Heere.

 

Math. 25

34 Alsdan zal de Koning zeggen tot degenen, die tot Zijn rechter hand zijn: Komt, gij gezegenden Mijns Vaders! beërft dat Koninkrijk, hetwelk u bereid is van de grondlegging der wereld.

35 Want Ik ben hongerig geweest, en gij hebt Mij te eten gegeven; Ik ben dorstig geweest, en gij hebt Mij te drinken gegeven; Ik was een vreemdeling, en gij hebt Mij geherbergd.

36 Ik was naakt, en gij hebt Mij gekleed; Ik ben krank geweest, en gij hebt Mij bezocht; Ik was in de gevangenis, en gij zijt tot Mij gekomen.

37 Dan zullen de rechtvaardigen Hem antwoorden, zeggende: Heere! wanneer hebben wij U hongerig gezien, en gespijzigd, of dorstig, en te drinken gegeven?

38 En wanneer hebben wij U een vreemdeling gezien, en geherbergd, of naakt en gekleed?

39 En wanneer hebben wij U krank gezien, of in de gevangenis, en zijn tot U gekomen?

40 En de Koning zal antwoorden en tot hen zeggen: Voorwaar zeg Ik u: Voor zoveel gij dit een van deze Mijn minste broeders gedaan hebt, zo hebt gij dat Mij gedaan.

bewerkt door thom
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei sjako:

@Hermanos2 zit dichter bij de waarheid als jij. Jij gebruikt grote woorden. Neem daar eens afstand van. Ga de Bijbel eens van voor tot achter lezen en laat ingebrande ideeën eens varen en kijk eens objectief wat er nu precies staat. De drieëenheid is niet te verklaren, want die staat niet in de Bijbel. Daarover is op dit forum al heel veel geschreven. Jezus is Gods ZOON. Jezus erkent Zijn Vader ook als Zijn God. 

Daarom moet jij je toch maar eens achter je oor krabbelen. Jij laat geen liefde zien, maar veroordeling. @Hermanos2 wil je doen inzien dat je er totaal naast zit. Wat is de kern van de Bijbel? Dat is het verlossingswerk van God. Al in de eerste profetie werd Jezus al als het Zaad van de vrouw geïdentificeerd. Satan zou hem in de hiel treffen, maar Hij zal de slang (satan) in de kop vermorzelen. Daar stond het al. Na de zondeval had God een plan klaar om de werken van satan ongedaan te maken. God heeft de mens zo lief dat Hij Zijn eigen eniggeboren Zoon aan de mensheid heeft gegeven. Waarom? Om de aarde te laten verbranden tot een sintel en de mens naar de hemel en de hel te sturen. NEE. Om ons te verlossen van alle kwaad. Dat we weer gelukkig mogen zijn zonder angst. Dat we weer vrij met onze Vader om kunnen gaan zonder dat die zonde tussen ons instaat. Dat is de kern. Jezus heeft de weegschaal weer in evenwicht gebracht door als volmaakt mens naar de aarde te komen om daar als zoenoffer voor Adam en daarmee alle mensen Zijn leven te geven. Vervolgens heeft Hij de dood overwonnen. We zijn vrij!

De geest van God kan ons de drie eenheid prima verklaren Sjako. Maar je verbaast me .., je schrijft zowaar een stuk recht uit je hart waarbij je geen bijbelteksten citeert en ik moet zeggen, het is waar wat je schrijft. Behalve dan dat je vind dat ik Hermanos vooroordeel want dat is niet waar.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei sjako:

Ga de Bijbel eens van voor tot achter lezen en laat ingebrande ideeën eens varen en kijk eens objectief wat er nu precies staat.

Het is raar om te veronderstellen dat ik de Bijbel niet van voor naar achteren heb gelezen. Ik heb eerder geschreven dat de bijbelse geschriften de basis zijn van mijn geloof. Dus daarmee roep je mij op iets te doen wat ik doe en allang heb gedaan, meerdere keren, opnieuw en opnieuw. En datgene wat Gods geest mij heeft geopenbaard, in de jaren na mijn bekering en mijn doop, is mijn geloof en mijn geloof uit zich door dat wat ik schrijf. Nou kan het zijn dat je het niet eens bent met dat wat ik geloof en schrijf, die vrijheid heb je, maar je moet niet doen alsof jij de enige bent die zich in de Bijbel verdiept, dat komt op mij raar over. Verder even goede vrienden, ik ben blij dat je een stukje uit je hart geschreven hebt als antwoord op mijn vraag.

bewerkt door Mohawk
Link naar bericht
Deel via andere websites

Weet je Sjako, als hier geloofsgenoten van jou aan de deur komen laat ik ze altijd binnen. Dan probeer ik altijd een gesprek van hart tot hart tot stand te brengen maar dat lukt niet, omdat meteen een tablet met daarop de WTG vertaling wordt ingezet om zo'n soort gesprek te vermijden. In de Bijbel staat: Want waar twee of drie vergaderd zijn in mijn naam, daar ben Ik in hun midden, maar toch niet in de vorm van een tablet met daarop de WTG vertaling van de Bijbel. Jehova getuigen zijn ook aardige mensen, mijn oom en tante zijn een groot deel van hun leven oudsten geweest in jullie genootschap, die waren bijzonder aardig en zijn nu allebei overleden. Ik vraag mij af hoe het met ze gaat, heeft hun geloof redding gebracht of valt het tegen? Is dan zo de gedachte die door mij heen gaat. Ik hoop natuurlijk dat ze in het hiernamaals hebben ontvangen wat hun verwachting was, tijdens hun leven als mens. 

bewerkt door Mohawk
Link naar bericht
Deel via andere websites
37 minuten geleden zei Mohawk:

maar toch niet in de vorm van een tablet met daarop de WTG vertaling van de Bijbel.

Ik weet niet of je ooit de Jw Library app hebt gezien. Daarin staan een heleboel verschillende vertalingen. Als je de Nieuwe Wereldvertaling niet vertrouwd dan kan je ook een andere vertaling gebruiken. Zoveel verschillen die niet. De NWV is voor ons een vertrouwde duidelijke vertaling waarin Gods Naam is hersteld. Vandaar dat we die het meest gebruiken. Verschillen zijn er wel, maar die zijn allemaal uit te leggen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Zojuist zei sjako:

Ik weet niet of je ooit de Jw Library app hebt gezien. Daarin staan een heleboel verschillende vertalingen. Als je de Nieuwe Wereldvertaling niet vertrouwd dan kan je ook een andere vertaling gebruiken. Zoveel verschillen die niet. De NWV is voor ons een vertrouwde duidelijke vertaling waarin Gods Naam is hersteld. Vandaar dat we die het meest gebruiken. Verschillen zijn er wel, maar die zijn allemaal uit te leggen.

Lang geleden heb ik de WTG-vertaling van mijn oom en tante gekregen, voor het bestaan van de computer. Toen heb ik van kaft tot kaft deze vertaling vergeleken met de NBG en de Statenvertaling en alles met rood onderstreept wat een andere betekenis heeft gekregen in de WTG-vertaling. Ik denk dat ik er wel een rode ballpoint op leeg gestreept heb.

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei sjako:

Na de zondeval had God een plan klaar om de werken van satan ongedaan te maken. God heeft de mens zo lief dat Hij Zijn eigen eniggeboren Zoon aan de mensheid heeft gegeven. Waarom? Om de aarde te laten verbranden tot een sintel en de mens naar de hemel en de hel te sturen. NEE. Om ons te verlossen van alle kwaad.

Dat is wel een plan zeg. Om het eten van een appel goed te maken is hij nu al duizenden jaren bezig. Om ons te verlossen van het kwaad? Hoeveel doden zijn er gevallen in religieuze oorlogen.
Kom op, dit kun je niet serieus menen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 uur geleden zei Mohawk:

Het Woord heeft zich in een materiële vorm belichaamd, de mens Jezus. De ziel die in de mens Jezus verblijf had genomen is onze oudste broer, de eerstgeborene, die uit de wil van Lucifer en de kracht van de Liefde is geschapen. Hij is de Wijsheid die uit de Liefde voortkwam, de Zoon, die uit overgrote liefde voor Zijn gevallen broeders, die verbannen zijn naar de aarde en in alle materiële scheppingen van de wereld een opwaartse ontwikkeling doormaken, naar de aarde kwam om hen te helpen. De weg terug naar het vaderhuis was afgesloten, omdat het gevallen geestelijke uit vrije wil de volmaaktheid heeft verloren. Uit vrije wil de Liefde, die onzichtbaar was hebben genegeerd en Lucifer in duisternis van geest zijn gevolgd. Omdat de mens Jezus vol liefde was kon ook de Liefde zelf intrek nemen in Zijn lichaam en zo was in Jezus ook de Vader zelf, die op deze wijze zichtbaar onder de mensen verbleef.

De oerzonde; het uit vrije wil volgen van Lucifer en daarmee het negeren van het Woord, waarover wij allen beschikte omdat wij het Woord in gedachten konden vernemen, is de zondeval waarvoor een offer uit liefde moest worden gebracht. En iedereen die dit offer uit vrije wil erkent als een offer wat God zelf heeft gebracht, en de weg van het kruis uit vrije wil navolgt, kan de weg terug naar huis betreden.

Wij, van oorsprong volmaakt geschapen geesten die uit vrije wil de volmaaktheid hebben verloren, moeten uit vrije wil deze volmaaktheid nastreven om de volmaaktheid weer te bereiken, en zo onze dienstbaarheid aan Gods wil bewijzen. Zodat wij ware kinderen van de Vader zijn, die Hij zichzelf niet kon scheppen zonder ons een vrij wil te geven. Maar deze vrije wil kon zich ook van de Vader afkeren, wat na verloop van tijd ook is gebeurt en daarom zijn wij hier als mensen belichaamt op aarde.

Zodat wij zonder herinnering aan onze zondeval uit vrije wil voor de liefde kunnen kiezen, en uit vrije wil het offer kunnen accepteren dat de Liefde voor ons heeft gebracht. Zodat wij uit vrije wil kunnen besluiten God te dienen, omdat wij de Liefde graag willen dienen, door het enige gebod na te volgen dat de Liefde ons gegeven heeft; onze naaste lief te hebben uit liefde voor God, onze Vader van eeuwigheid die een kinderwens heeft en zijn doel met ieder van ons zeker zal bereiken. Al gaan er nog eeuwigheden overheen voordat Hij zijn doel heeft bereikt en ook Lucifer uit vrije wil terugkeert naar huis.

Ik heb deze post op mijn gemak zin voor zin gelezen en vraag me af waar je dit vandaan haalt? 

Link naar bericht
Deel via andere websites
49 minuten geleden zei Hermanos2:

Ik heb deze post op mijn gemak zin voor zin gelezen en vraag me af waar je dit vandaan haalt? 

Dit heeft Gods geest mij geopenbaard, maar aangezien je mij niet voor vol aanziet zal je het er beslist niet mee eens zijn. Dat geeft niet, maar toets dan in ieder geval welke geest hieruit spreekt, je weet nu hoe je dat kunt doen. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Dat beloof ik:

Dat is wel een plan zeg. Om het eten van een appel goed te maken is hij nu al duizenden jaren bezig. Om ons te verlossen van het kwaad? Hoeveel doden zijn er gevallen in religieuze oorlogen.
Kom op, dit kun je niet serieus menen.

Het gaat om veel meer dan het eten van een appel. Het gaat om het betwisten van de soevereiniteit van God. De mens denkt het zelf te kunnen, als God zijn. God geeft ons alle gelegenheid om dat te laten zien en we falen jammerlijk. Zelfs in een klein landje als Nederland kunnen ze niet regeren zonder list en bedrog. Jehovah heeft nu duidelijk laten zien dat we het niet kunnen en heeft nu alle recht om in te grijpen. Niemand zal kunnen weerleggen dat de mens het niet kan. We hebben God nodig!

5 minuten geleden zei Mohawk:

Dit heeft Gods geest mij geopenbaard,

Je hebt zelf gezegd dat je niet alle geesten moet geloven. Was het Gods geest wel. Als het Gods geest was dan had het in overeenstemming met de Bijbel moeten zijn. En beste @Mohawk met alle respect, dat is het echt niet. Dat probeer ik met teksten uit Gods woord uit te leggen. Ik hoop dat je er wat mee doet.

Link naar bericht
Deel via andere websites
16 minuten geleden zei sjako:

Je hebt zelf gezegd dat je niet alle geesten moet geloven. Was het Gods geest wel. Als het Gods geest was dan had het in overeenstemming met de Bijbel moeten zijn. En beste @Mohawk met alle respect, dat is het echt niet. Dat probeer ik met teksten uit Gods woord uit te leggen. Ik hoop dat je er wat mee doet.

Het is in overeenstemming met de Bijbel anders had ik dit niet opgeschreven. De Bijbel bestaat niet uit dode letters, het zijn dode letters als de geest niet is gewekt. Wat ik hier verklaar is de wijze waarop de Liefde (God) zelf vlees is geworden en het offer in de mens Jezus heeft volbracht aan het kruis, en ik verklaar de motivatie waarom dat offer moest worden gebracht. Dit is de kern van het evangelie zoals dat velen ontgaat.

bewerkt door Mohawk
Link naar bericht
Deel via andere websites
15 minuten geleden zei Mohawk:

Het is in overeenstemming met de Bijbel anders had ik dit niet opgeschreven. De Bijbel bestaat niet uit dode letters, het zijn dode letters als de geest niet is gewekt. Wat ik hier verklaar is wijze waarop de Liefde (God) zelf vlees is geworden en het offer in de mens Jezus heeft volbracht aan het kruis, en ik verklaar de motivatie waarom dat offer moest worden gebracht. Dit is de kern van het evangelie zoals dat velen ontgaat.

Mee eens Mohawk. Deze teksten breng ik al jaren waarin het staat. En dan is 'mijn bijbel te dun om onder een tafelpoot te leggen', terwijl er nog 'niets gelezen is' in die teksten.

Vooral Joh. 1 vers 4 spreekt hierover, maar komt niet over..

3 Alle dingen zijn door Hetzelve gemaakt, en zonder Hetzelve is geen ding gemaakt, dat gemaakt is.

4 In Hetzelve was het Leven, en het Leven was het Licht der mensen.

5 En het Licht schijnt in de duisternis, en de duisternis heeft hetzelve niet begrepen

bewerkt door thom
Link naar bericht
Deel via andere websites
7 minuten geleden zei thom:

Mee eens Mohawk. Deze teksten breng ik al jaren waarin het staat. En dan is 'mijn bijbel te dun om onder een tafelpoot te leggen', terwijl er nog 'niets gelezen is' in die teksten.

Het is ernstig Thom ... en dan vergeet ik nog te vermelden dat ik in hetzelfde stukje tekst ook meteen een verklaring geef wat het doel is van de Vader, die zichzelf kinderen wenst en ons met die reden heeft geschapen. Ik sta er altijd zelf van te kijken hoe kort en bondig opheldering kan zijn, als je uit je hart spreekt of schrijft. Helaas wordt het door de duisternis niet begrepen omdat duisternis dwaling is, het is niet anders, we zullen het er gewoon mee moeten doen tot Jezus komt om ons op te halen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 minuten geleden zei Mohawk:

Het is ernstig Thom ... en dan vergeet ik nog te vermelden dat ik in hetzelfde stukje tekst ook meteen een verklaring geef wat het doel is van de Vader, die zichzelf kinderen wenst en ons met die reden heeft geschapen. Ik sta er altijd zelf van te kijken hoe kort en bondig opheldering kan zijn, als je uit je hart spreekt of schrijft. Helaas wordt het door de duisternis niet begrepen omdat duisternis dwaling is, het is niet anders, we zullen het er gewoon mee moeten doen tot Jezus komt om ons op te halen.

Het is helder te lezen, en ik ben blij zoveel herkenning te zien. Dank je wel. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wij zijn als volmaakte geestelijke wezens geschapen, naar het beeld van God die een volmaakt geestelijk wezen is. Een volmaakt wezen kan geen onvolmaakte wezens scheppen. Daarom zijn wij volmaakt geschapen en uitgerust met een vrije wil omdat ook God over een vrije wil beschikt, waaruit alles is voortgekomen wat bestaat.

Het grootste deel van de oneindige hoeveelheid volmaakt geschapen geesten heeft uit vrije wil God verlaten, omdat zij dachten de Liefde en het Woord niet nodig te hebben. Dit had uiteindelijk tot gevolg dat deze van oorsprong volmaakt geschapen geesten uiteen vielen, en in de materiële vormen op aarde zijn verbannen. Niet als straf, maar om de val te remmen. In ieder atoom bevindt zich een geestelijke kern, een deeltje dat toebehoort aan een gevallen geest. De materiële vormen zijn door God in een dienende functie geplaatst, en worden zo gedwongen tot een opwaartse ontwikkeling.

Daarom heeft God de wereld lief, omdat in de wereld, in alle aardse materiële vormen, het gevallen geestelijke is ondergebracht wat Hem toebehoort. Maar ook Lucifer strijd om het gevallen geestelijke dat hem uit vrije wil is gevolgd. Bovendien beschouwd hij dit gevallen geestelijk als bezit, omdat het door zijn wil is geschapen, waar alle ellende mee begonnen is. Lucifer was zichtbaar voor alle geesten die na hem zijn geschapen. De Vader, de Liefde was niet zichtbaar. En zo kon Lucifer velen verleiden hem te aanbidden als God, met de zondeval als gevolg.

Maar God heeft zich in de mens Jezus tot een zichtbare God gemaakt, zodat wij niet meer kunnen zeggen God niet te kunnen zien. God heeft zichzelf aan Jezus naam verbonden en wil in Zijn naam aangesproken worden als wij iets aan Hem vragen. Door een offer te brengen uit liefde is de weg terug naar huis tot stand gebracht, en dat geldt voor al het gevallen geestelijke dat in de aardse materiële vormen is gehuisvest.

bewerkt door Mohawk
Link naar bericht
Deel via andere websites

Daarom staat er in Romeinen 8: Want met reikhalzend verlangen wacht de schepping op het openbaar worden der zonen Gods. Want de schepping is aan de vruchteloosheid onderworpen, niet vrijwillig, maar om [de] [wil] [van] Hem, die haar daaraan onderworpen heeft, In hope echter, omdat ook de schepping zelf van de dienstbaarheid aan de vergankelijkheid zal bevrijd worden tot de vrijheid van de heerlijkheid der kinderen Gods. Want wij weten, dat tot nu toe de ganse schepping in al haar delen zucht en in barensnood is. En niet alleen zij, maar ook wij zelf, wij, die de Geest als eerste gave ontvangen hebben, zuchten bij onszelf in de verwachting van het zoonschap: de verlossing van ons lichaam.

Het gevallen geestelijk in de materiële aardse vormen heeft ook bewustzijn en wil zich daaruit bevrijden. Met name het geestelijke dat in de harde materie is verbannen kan geen kant op. Maar bij het openbaar worden van de zonen Gods transformeert de aarde zich, en daarom ziet het geestelijke in de ganse schepping met verlangen uit naar dit moment.

En niet alleen de aarde transformeert bij het openbaar worden van de zonen Gods. Ook de hemel transformeert en onder de hemel is het hele universum te verstaan. Ook daar bevindt zich het gevallen geestelijke dat in harde materie is ondergebracht waar de hemellichamen uit bestaan. Dit gevallen geestelijke is niet zo diep gezonken als het gevallen geestelijke dat zich op, in en rondom de aarde bevindt. Vandaar dat de aarde wel als de put van de afgrond kan worden beschouwd, waar het meest weerspannige geestelijke is ondergebracht. De hemellichamen zijn allemaal verblijfplaatsen voor de zielen die het lichtrijk hebben bereikt. Ieder hemellichaam is aangepast op de geestelijke rijpheid van haar bewoners. En ook daar vindt een verschuiving plaats als de zonen Gods openbaar worden gemaakt, bij de wederkomst van Christus.

bewerkt door Mohawk
Link naar bericht
Deel via andere websites

Alle zielendeeltjes die in de materiële vormen zijn verbannen zullen eens hun weg als mens op aarde bewandelen, daarom staat er: In hope echter, omdat ook de schepping zelf van de dienstbaarheid aan de vergankelijkheid zal bevrijd worden tot de vrijheid van de heerlijkheid der kinderen Gods. Want wij weten, dat tot nu toe de ganse schepping in al haar delen zucht en in barensnood is.

De geestelijke deeltjes in de materiële vormen die bij elkaar horen, sluiten zich bij elkaar aan en vormen uiteindelijk na een lang proces de oorspronkelijke ziel, die zich eens als geest uit vrije wil van God heeft verwijdert. Daarom zijn in de ziel alle aardse scheppingen vertegenwoordigd en is de ziel een wereld op zichzelf, wat de ziel ook heel bijzonder maakt.

bewerkt door Mohawk
Link naar bericht
Deel via andere websites

De zielen die als mens leven maar niet tot de zonen Gods behoren worden bij Zijn komst opnieuw ontbonden en in de harde materie van de aarde verbannen, doordat de aarde transformeert in een poel van vuur. En ook de zielen die zich in het dodenrijk rond de aarde bevinden gaan hetzelfde lot tegemoet. Dat is de zwaarste straf. Zij zullen de weg van een gedwongen opwaartse ontwikkeling opnieuw af moeten leggen en er gaan eeuwigheden overheen voordat ze opnieuw de kans krijgen zich als mens te belichamen, om de wilsproef opnieuw af te leggen. Toch is ook dit geen straf, maar een reddingsactie, om te voorkomen dat het gevallen geestelijke na deze tweede val nog verder in de diepte wegzinkt. En daarom is de herhaalde verbanning in de harde materie van de aarde de tweede dood, waar in Openbaring 20 over is geschreven: En de dood en het dodenrijk werden in de poel des vuurs geworpen. Dat is de tweede dood: de poel des vuurs. En wanneer iemand niet bevonden werd geschreven te zijn in het boek des levens, werd hij geworpen in de poel des vuurs.

bewerkt door Mohawk
Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid