Spring naar bijdragen

Openbaring 20:11-15


Aanbevolen berichten

@sjako 

Je vraagt waar zij zich bevinden?  Ik wil je wel tegemoet komen daarop te antwoorden.

Ik geloof dat die "schare die niemand tellen kon" degenen zijn die de 1000 jaren, het koninkrijk van Christus op aarde binnengaan. Deze schare is het resultaat van het predikingswerk van de 144.000, die daarvoor speciaal uitgezonden zijn. Een grote schare van mensen, die niemand tellen kan, is tot geloof gekomen. Dat is "het zaad van Abraham".   In de hoogste betekenis van de term, want Abraham is vader van alle gelovigen en zijn zaad zou zijn als de sterren des hemels en als het zand der zee. Zo talrijk dus dat niemand het tellen kon.  De Bijbel zegt al vroeg dat in het zaad van Abraham alle geslachten des aardrijks zullen worden gezegend. [ Genesis 12:3].  DIE schare stond voor de troon. Zij erkennen [geloven] Degene Die op de troon zit.  Net als wij erkennen zij Hem als Heer, Koning en Meester. Ik geloof [op grond van de opname van de Gemeente]  dat de Gemeente dat doet vanuit de hemel.  De grote schare doet dat op aarde. Zij hebben een aardse bestemming.  De Gemeente heeft een hemelse bestemming.  De witte klederen waarmee zij bekleed zijn, zijn een beeld van hun gerechtigheid, hun rechtvaardigheid, de rechtvaardigheid van Christus, waarmee zij overkleed zijn geworden.

Er is daar nog veel meer over te zeggen, maar ik laat het hier even bij.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 822
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Mijn insteek bij het lezen/peilen van dat boek is vooral ook een pragmatisch "zoeken van betekenis voor het hier en nu" van die teksten. En verder steek ik er nog wel eens energie in om wat kanttekeni

Ik vind het eigenlijk vrij accuraat als ik het door WTG ogen bezie. WTG getuigen noemen zichzelf immers ook Jehova's Getuigen. Dat is op zich al blasfemie natuurlijk, maar daar denken ze zelf sch

Zie hier een lijstje met kenmerken voor een sekte; https://nl.wikipedia.org/wiki/Sekte#Kenmerken_in_plaats_van_definitie Het WTG tikt ze allemaal af. Of je het nou een prettige gedachte

Posted Images

@ineke-kitty

Bedankt voor je uitgebreide antwoord. Ik kan voor 90% met je meegaan. We hebben een nuance verschil. Ik geloof ook dat de grote schare die niemand tellen kon onder het Abrahamitische verbond valt. Nuance verschil zit hem in dat ik geloof dat ze vóór of tijdens de grote verdrukking bij elkaar verzameld worden. Ze komen namelijk UIT de grote verdrukking. De 144.000 onderwijzen en heersen inderdaad tijdens het 1000 jarig Rijk , dus daar kan ik ook met je meegaan.

Link naar bericht
Deel via andere websites

@sjako

Natuurlijk komen zij uit de grote verdrukking,.  Dat staat in Openbaring 7:13,14, en dan met name vers 14 waar staat:  "En hij zeide tot mij:  Dezen [ de grote schare dus]  zijn het, die uit de grote verdrukking komen; en zij hebben hun lange klederen gewassen, en hebben hun lange klederen wit gemaakt in het bloed des Lams". 

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 uur geleden zei Hendrik-NG:

 

10 uur geleden zei sjako:

@ineke-kitty

Ik zie eigenlijk niet het verschil dat wanneer jij je geloof verdedigt en wanneer ik dat doe. 

De spijker op zijn kop...

Citaat

We streven allemaal hetzelfde na.

En dat nu juist weer niet...

 

Ik weet niet waar jij naar streeft Hendrik.....??

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op ‎1‎-‎10‎-‎2016 om 18:40 zei sjako:

Jezus zal niet in een limousine rondrijden hoor, want de regering komt vanuit de hemel. 

Geregeerd worden vanuit de hemel? Hoe moet ik me dat voorstellen? Krijgt onze regering dan via goddelijke openbaringen te horen welke beslissingen ze moeten nemen? En denk je dat ongelovig Nederland dat zal accepteren? Sorry, maar een onzichtbaar regerende koning Jezus zal net als nu zijn onzichtbare Vader bij weinigen indruk maken. 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

@Hendrik-NG

Je geeft aan dat ik niet in jouw beweegreden geïnteresseerd ben, maar dat ben ik wel, en in een andere discussie wordt mij de mond gesnoerd en dat vind ik niet fatsoenlijk en eigenlijk erg jammer. Als je niet in wil gaan op een opmerking geeft dat op een wat aardiger manier aan. Violist kwam met een vraag en gaf aan dat hij het niet begrijpt. Dan kan je toch gewoon op die vraag ingaan?

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei ineke-kitty:

Als Christus Zijn Koninkrijk op aarde zal oprichten, is er geen sprake meer van "onze regering" .  Hij zal alle volkeren aan Zich onderwerpen. Is dus niet zo moeilijk om je daar iets bij voor te stellen. 

Toch wel.  Een koninkrijk van God op aarde zonder zichtbare regering en waarbij toch iedereen in het gareel loopt? Hoe denkt God ongelovigen aan zich te onderwerpen, met geweld?

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
27 minuten geleden zei sjako:

@Hendrik-NG

Je geeft aan dat ik niet in jouw beweegreden geïnteresseerd ben

Dat zei ik niet. Ik zei: "Ik heb vooralsnog ook niet de indruk dat je daar werkelijk in geïnteresseerd zou zijn". En ik realiseer me dat mijn eerdere ervaringen met zgn. Getuigen van Jehova mijn indrukken mede inkleuren. Ik heb nog geen JG meegemaakt die werkelijk geïnteresseerd bleek te zijn in mijn beweegredenen. Maar hoop doet leven en vandaar mijn "vooralsnog"...

Link naar bericht
Deel via andere websites

@violist 

Als Christus Zijn Koninkrijk zal oprichten op aarde, zal dit absoluut geen onzichtbare regering zijn, maar een zichtbaar Koninkrijk.

In Openbaring 1:7 wordt Zijn wederkomst beschreven, en dat is zichtbaar voor ELK oog, ook voor degenen die Hem doorstoken hebben.  de apostel Johannes beschrijft hij uitvoerig over de verschijning in heerlijkheid .  Hij zal dus wel degelijk gezien worden wanneer Hij terugkomt naar deze aarde.  De 218 hoofdstukken van het N.T. bevatten honderden beloftes van de wederkomst van Christus naar deze aarde.  De meeste van deze beloftes gaan over de tijd dat Hij Zijn Koninkrijk op deze aarde zal oprichten NA Zijn [zichtbare]  komst.  Het is geen vraag OF de Here Jezus weer terugkomt naar deze aarde.  Het is een profetisch feit, gegarandeerd door het eeuwige Woord van God. Het is een profetische toekomstige gebeurtenis waarvan de vervulling waarschijnlijk niet ver meer is.

De apostel Paulus schreef 13 brieven, meer dan iemand anders.  Hij schreef wel 50 keer over de tweede komst van Christus.  In Handelingen 1:11 vinden we de eerste belofte van de engelen dat Christus ZAL terugkeren. Onmiddellijk nadat de Here Jezus naar de hemel gegaan was, kondigden engelen Zijn discipelen aan waarheen Hij gegaan was en toen beloofden zij:  " Galilese mannen, wat staat gij daar en ziet op naar de hemel?  Deze Jezus, die van u opgenomen is naar de hemel, zal op dezelfde wijze wederkomen als gij Hem ten hemel hebt zien varen".

 Het is duidelijk dat de Heer zal terugkomen om Zijn regering te vestigen. Op dezelfde manier waarop Hij weg ging, op de Olijfberg, zal hij terugkeren, namelijk als Hij Zijn voeten zal zetten op dezelfde berg, namelijk de Olijfberg.

Het is duidelijk dat de terugkeer van de Here Jezus Christus nog niet heeft plaatsgevonden, maar het zal een letterlijke, lichamelijke komst van de Messias zijn, om te regeren over de aarde.  In Zacharia 14 wordt deze komst al aangekondigd: ....."En de Here zal Koning worden over de gehele aarde;  te dien dage zal de Here de Enige zijn en Zijn Naam de Enige". 

Dit is maar 1 van de vele teksten uit het O.T. die gaan over de komst van de Here om Zijn aards Koninkrijk op te richten. Het zal een wereldwijd Koninkrijk zijn en Hij zal de opperste heerser van het heelal zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik kan een eind meegaan met Ineke-kitty. Paar nuance verschillen. Wij maken nog onderscheid tussen tegenwoordigheid en zichtbare komst (besluit van samenstel van dingen)

In Mat. 24:3 lezen we 3 Toen hij op de Olijfberg zat, kwamen de discipelen naar hem toe, terwijl er verder niemand bij was, en zeiden: „Zeg ons: Wanneer zullen deze dingen zijn, en wat zal het teken zijn van uw tegenwoordigheid en van het besluit van het samenstel van dingen?”

Wij denken dat de tegenwoordigheid voor onze ogen onzichtbaar is, maar dat we wel de uitwerking daarvan zien, zoals de oorlogen, ziektes etc. Dat is vanaf 1914 aan de gang. Het besluit is dan de climax met Zijn zichtbare komst. Wanneer dat is weten we niet. Openbaring 19:11,12a

Maar ik ben er ook zeker van dat deze regering duidelijk zichtbaar zal zijn zoals nu ook de regering zichtbaar is voor ons. Wellicht spelen de 144.000 daarin een rol. We zullen het zien. Persoonlijk vind ik het een prachtige gedachte dat deze aarde weer helemaal wordt zoals die is bedoelt. Eventjes off-topic. Ik heb gisteren de film Risen gezien over de opstanding van onze Heer Jezus Christus. Geloofsversterkend en dus aanbevolen!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het gaat erom dat Christus Jezus terug zal komen naar de aarde, [letterlijk en zichtbaar], maar niet in de nederige gedaante van Zijn eerste komst , toen Hij kwam om te sterven voor de zonden van de mensen. DAT is 2000 jaar geleden al volbracht.  Wij verwachten nu Zijn tweede komst  'met grote macht en heerlijkheid'  [ Mattheus 24:30].  Als Jezus Christus niet lichamelijk en letterlijk terugkomt naar deze aarde om Zijn Koninkrijk op te richten, dan zou het christendom de grootste vergissing blijken te zijn in de geschiedenis. De terugkomst van Christus is zo nauw verbonden met de belangrijkste leerstellingen van de Bijbel, dat de waarde van het christendom daar helemaal van afhangt. Als er geen tweede komst is, dan is er ook geen opstanding van de doden,  geen rechterstoel van Christus, geen beloning, geen hemel of eeuwigheid, geen uiteindelijke overwinning van het goede over het kwade. Dan wordt satan - van ouds de verleider van de mensheid - niet voor eeuwig in de poel des vuurs geworpen.  AL deze gebeurtenissen die in de Bijbel voorzegd zijn, zullen vervuld worden bij de terugkomst van de Here Jezus Christus.

We vinden in de Bijbel drie keer zo veel profetieën over de tweede komst van Christus dan over Zijn eerste komst. Zijn komst is heel belangrijk, en dit wordt o.a. bewezen door het feit dat alle christenen, onafhankelijk van hun standpunt en theologische overtuiging, hierin geloven. Het staat in alle geschreven geloofsbelijdenissen en het hoort bij de leer van alle kerken.

Christenen mogen dan verschillend denken over de tijd en de omstandigheden van Zijn komst, maar allen zijn het erover eens dat Hij terug zal komen om de doden op te wekken en te oordelen .  De tweede komst van Christus zal de belangrijkste gebeurtenis zijn in de 2000 jaar vanaf Zijn komst op aarde [geboorte, dood en opstanding]  , wanneer Hij erkend zal worden als de Koning der koningen en de Here der heren.

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei ineke-kitty:

....... maar het zal een letterlijke, lichamelijke komst van de Messias zijn, om te regeren over de aarde......... 

De teksten die jij aanhaalt ken ik evengoed als jij, daar gaat het mij dus niet om. Mijn vraag was hoe jij je voorstelt dat 1 persoon de hele wereld regeert, gelovigen en ongelovigen.

Stel dat we vandaag of morgen te horen krijgen dat een aantal mensen in Israël een man uit de hemel hebben zien neerdalen, de lang verwachtte Messias. Zou jij zo'n bericht serieus nemen? Laat staan dat terreurorganisaties als Boko Haram of drugskartels in Mexico gelijk de wapens neerleggen. Of gaat Jezus op tournee met een aantal volgelingen? Onbegonnen werk lijkt mij. En gaat Jezus dan problemen als de co2-uitstoot aanpakken? Dat hoort ook bij regeren. Ik neem aan dat we door de weeks gewoon auto mogen blijven rijden. 

Het is wel mooi om met de profeten en apostelen te dromen over een vredesrijk maar het gaat mij om de praktische kant voordat ik de bijbelse visioenen serieus ga nemen. De wereld van nu is een andere dan ten tijde van de profeet  Zacharia.

 

   

 

 

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

@violist 

Het punt is dat er nog heel wat gebeurtenissen vooraf zullen gaan aan de wederkomst van Christus op aarde.  En als je het allemaal zo goed weet te staan in de Bijbel, dan zijn die hypothetische vragen die je nu stelt, ook helemaal niet nodig. Feit blijft dat Christus'  regering realiteit zal worden, en dat Hij alle volkeren aan Zich zal onderwerpen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
12 minuten geleden zei ineke-kitty:

@violist 

Het punt is dat er nog heel wat gebeurtenissen vooraf zullen gaan aan de wederkomst van Christus op aarde.  En als je het allemaal zo goed weet te staan in de Bijbel, dan zijn die hypothetische vragen die je nu stelt, ook helemaal niet nodig. Feit blijft dat Christus'  regering realiteit zal worden, en dat Hij alle volkeren aan Zich zal onderwerpen.

Zijn al die punten niet allemaal al een keer of zelfs een aantal keren langsgekomen in de 2000 jaar christelijke geschiedenis?

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei ineke-kitty:

Het punt is dat er nog heel wat gebeurtenissen vooraf zullen gaan aan de wederkomst van Christus op aarde.  En als je het allemaal zo goed weet te staan in de Bijbel, dan zijn die hypothetische vragen die je nu stelt, ook helemaal niet nodig. Feit blijft dat Christus'  regering realiteit zal worden, en dat Hij alle volkeren aan Zich zal onderwerpen

"Een hypothetische vraag heeft een vooronderstelling in zich en om de fantasie aan het werk te zetten of om een denkproces bij de ander op gang te brengen"  Ik wilde het denkproces dus bij jou op gang brengen maar jij negeert mijn vragen en blijft domweg citeren wat een paar profeten in het Midden-Oosten een paar duizend jaar geleden hebben geprofeteerd. Je noemt een toekomstige regering met Christus aan het hoofd zelfs een feit. Het enige feit is dat die profetieën in de bijbel zijn opgenomen maar of ze door een God zijn ingegeven en ooit zullen uitkomen hangt nog. Vandaar mijn praktische vragen.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

@violist 

Ik blijf inderdaad de profetieën , die, niet door EEN God, maar door God zijn ingegeven, citeren omdat ik geloof dat zij uit zullen komen.  Dat "hangt" niet af van jouw ongeloof, maar aan het geloof dat de Here Jezus Christus Zijn Koninkrijk zal oprichten op aarde in de toekomst.

Overigens dien je rekening te houden met het gegeven dat we hier in het sub forum Bijbelstudie zitten, en dat ik in elk geval ervan uitga dat de Bijbel het Woord van God is, en daarmee de Waarheid, inclusief de profetieën die daarin staan.

Link naar bericht
Deel via andere websites

@violist

Die profetiën zijn geaccepteerd door miljoenen mensen en trouwens ook door de Joden, al geven die er een wat andere interpretatie aan. Al deze geschriften sluiten perfect op elkaar aan ondanks deze door verschillende schrijvers zijn geschreven. Dat komt omdat ze geïnspireerd zijn door God.

Er gebeurd zoveel vooraf, o.a. Armageddon voordat Christus gaat regeren dat het voor iedereen duidelijk is dat Hij de koning is. Het is niet zo dat we plotseling in het nieuws komt dat de Messias is wedergekomen. Jezus zal dus niet alleen regeren, de 144.000 en engelen zullen hier ook aan meehelpen.

Na 1000 jarig Rijk zal enkel God nog regeren. Hoe het dan zal gaan weten we niet.

1kor 15:27,28 Want [God] „heeft alle dingen onder zijn voeten onderworpen”. Maar wanneer hij zegt dat ’alle dingen onderworpen zijn’, is het duidelijk dat dit met uitzondering is van degene die alle dingen aan hem onderwierp.  28 Wanneer echter alle dingen aan hem onderworpen zullen zijn, dan zal ook de Zoon zelf zich onderwerpen aan Degene die alle dingen aan hem onderwierp, opdat God alles zij voor iedereen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid