Spring naar bijdragen

Keukenprins(ess)entopic [3]


Aanbevolen berichten

Dat ziet er toch beter uit dan het broodje kaas met pak biscuits wat ik net als avondeten op heb.

En toch had ik het binnen 5 minuten op tafel staan. Het meeste werk zit hem in het ontpitten van de tomaten en zelfs dat is een peulenschil:

How-to-Seed-a-Tomato-1-640x480.jpg

Plaats de tomaat op een snijplank.

How-to-Seed-a-Tomato-2-640x480.jpg

Rol de tomaat met de bovenkant naar rechts en snijd hem door de midden.

How-to-Seed-a-Tomato-3-640x480.jpg

Gebruik een theelepeltje om de pitten eruit te scheppen en gooi de zaadjes weg.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 996
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Ik weet niet hoe je je spaghetti hebt klaargemaakt maar tomaten uit blik hoeven niet ontpit te worden. :)

O, dan had ik nog een ding goed gedaan gelukkig. Nu doe ik maar weer een beetje van mezelf en een beetje van maggi of een andere kant-en-klare pot of pak.

En Tim vond mijn spaghetti nog wel zo lekker! :(

Het is zo gemakkelijk te maken, je hoeft er absoluut geen keuken prins of prinses voor te zijn want dat ben ik ook niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Ik weet niet hoe je je spaghetti hebt klaargemaakt maar tomaten uit blik hoeven niet ontpit te worden. :)

O, dan had ik nog een ding goed gedaan gelukkig. Nu doe ik maar weer een beetje van mezelf en een beetje van maggi of een andere kant-en-klare pot of pak.

En Tim vond mijn spaghetti nog wel zo lekker! :(

Het is zo gemakkelijk te maken, je hoeft er absoluut geen keuken prins of prinses voor te zijn want dat ben ik ook niet.

Ja, daarom dacht ik: dat doen we nog eens en toen was ie niet te pruimen. Helaas, het is zinloos, stuur maar op met de post of ik kan eens zo'n filmpje op youtube kijken. Ik had het zonder vlees gedaan, was veel te zuur die tomaten, bakken met suiker en zeezout doorheen gegooid. Dan zijn die pakjes nog gezonder.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Zonder gehakt is het lang zo lekker niet. Wat je nodig hebt is het volgende:

- 250 gram gehakt (runder of half om half)

- 1 fijngehakte sjalot per pot gepelde tomaten

- 4 of 5 blikken gepelde tomaten

- 2 gepeld en gekneusde tenen knoflook

- zeezout

- honing of suiker

- olijfolie

Doe de olijfolie en de knoflook in een grote koekenpan (de grootste die je hebt) en zet het op zacht vuur. Zoals je zag bij mij heb je het vuur al gauw te hoog en verschroeit de knoflook en kan je overnieuw beginnen. Daarom is het aan te bevelen om niet meteen de uitjes erbij te doen want dan kan je die ook weggooien. Zodra de knoflook zachtjes aan het bakken is doe je de uitjes erbij en bakt ze zachtjes tot ze glazig worden. In een andere koekenpan rul je ondertussen het gehakt. Aangezien je het prakken moet zou de knoflook ook door de saus gaan en dat willen we niet, vandaar twee koekenpannen. Zodra het gehakt gaar is doe je het bij de knoflook en de uitjes. Nu doe je ook de gepelde tomaten erbij en roer je alles door elkaar. De tomaten kun je met je vork kapot prikken maar ook een optie is het om ze van te voren in de keukenmachine te doen. Afgieten kan maar hoeft niet. Zeezout toevoegen en kijk uit dat je niet te weinig gebruikt maar vooral ook niet te veel. Twee tot drie theelepels en even proeven. Doe er honing of suiker bij om de tomaten wat af te zuren, maar als ze heel erg zuur zijn heb je gewoon de verkeerde tomaten. Zoek naar Italiaanse, die zijn altijd goed. Nu roer je de saus nog even goed door op hoog vuur, blijf roeren want hij mag absoluut niet aankoeken, want dan is de saus mislukt. Als alles goed door elkaar geroerd is zet je de pan op een heel zacht pitje en laat hem 3-4 uren pruttelen. Het water moet er nagenoeg uitgekookt zijn, dat is het foefje.

Nog een gouden regel is dat je de spaghetti na het afgieten mengt met de saus en zacht kokend roert en er saus bij blijft scheppen tot de verhoudingen goed zijn. Dit is essentieel voor het versterken van de smaak, indien je deze handeling nalaat zal je pasta nooit zo lekker smaken als de mijne. ;)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Tomaten moeten even flink aanbakken om van zuur naar tikje zoet te gaan. Vandaar dat al het water er uit gekookt moet in ken's recept :)

Vandaag eten wij zuurdesempizza. Lekker wat restjes opmaken :)

En ik ga iets zoeken om te doen met 4 kolen die hier kool liggen te wezen. *niet zo'n fan van witte kool*

Link naar bericht
Deel via andere websites
Tomaten moeten even flink aanbakken om van zuur naar tikje zoet te gaan. Vandaar dat al het water er uit gekookt moet in ken's recept :)

Vandaag eten wij zuurdesempizza. Lekker wat restjes opmaken :)

En ik ga iets zoeken om te doen met 4 kolen die hier kool liggen te wezen. *niet zo'n fan van witte kool*

O, vandaar. Het moest weer eens binnen 20 minuten klaar zijn.

Vandaag lekker op het terrasje van de patatzaak gezeten met raspatat, kroketten, slush puppies en ijs.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Tomaten moeten even flink aanbakken om van zuur naar tikje zoet te gaan. Vandaar dat al het water er uit gekookt moet in ken's recept :)

Aanbakken moet je wel mee uitkijken want als de saus aankoekt is ie mislukt en kan je hem eigenlijk wel weggooien want er blijft een branderige smaak aan zitten.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Zelf maak ik ook regelmatig spaghetti of macaroni voor mijzelf. Heel eenvoudig, met verse, gewokte groenten en gewoon een saus uit de winkel. En dat gaat eigenlijk altijd wel probleemloos. Ook maak ik het meestal vegetarisch en mis ik het vlees absoluut niet. Als je er voldoende groenten doorheen gooit en een lekkere saus, die je ook zelf kunt maken als je daar tijd voor en zin in hebt, is er eigenlijk niet zoveel aan de hand. Zeker als je de pasta een beetje al dente maakt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik maak ook weleens spaghetti als er kindjes komen eten, en ook wel voor onszelf als er geen kindjes zijn. Wat ik meestal doe is in de braadpan een pakket macaroni-/spaghettigroente bakken in olijfolie, extra knoflook erbij, dan een pot kant-en-klare pastasaus van de Aldi erdoor, de variant met basilicum. Als ik het heb ook nog wat verse basilicum erdoor. Dit laten pruttelen. Ondertussen spaghetti koken en dat erdoor mikken. Heleboel kaas erover, klaar. Prima te eten. Wat ik ook weleens doe is deze spaghetti met uitgebakken gerookte spekblokjes, vinden onze kleine gasten vaak ook lekker.

Dagmar, over kool gesproken:

1

2

3

Die eerste heb ik nooit gemaakt, maar lijkt me lekker, en ook mogelijk met vegetarische worstjes. Denk dat kinderen dat ook wel lusten. Witte kool kun je ook prima blancheren en in de vriezer doen, om later door de soep, nasi, pasta enz. te gooien. Hier staan ook leuke ideeën, zie ook de comments.

Vandaag maak ik een recept uit de laatste Allerhande; beetje Aziatisch georiënteerde maïssoep. Om het geheel wat meer substantie te geven een kant-en-klare loempia erbij uit de oven.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb al de hele week niet echt tijd/zin om boodschappen te doen dus ik heb vanavond maar wat geïmproviseerd met gewoon de standaarddingen die ik altijd wel in huis heb. Soms wel fijn, zo lekker simpel wat bij mekaar bedenken zonder allerlei speciale dingen te gaan halen. Het wordt een soort pittige risotto met tempeh, sjalot, chilipeper, spinazie, boontjes, kurkuma en knoflookloof. Staat nu lekker te koken, het ruikt al prima! :)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik eet vanavond een soort van pittige ratatouille met tomaat, paprika, courgette, champignons en sojabrokjes door. En obscene hoeveelheden knoflook. Zometeen aardbeien met balsamico-stroop en munt als toetje. Tussendoor heb ik ook nog hummus voor morgen op de boterham gemaakt. :)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Vanavond maakte ik mijn eigen champignonsoepje. Als ik nou eens eerder had geweten hoe ont-zet-tend simpel en lekker dat is, had ik dat al zo veel vaker gemaakt! Het was erg fijn :).

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 months later...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid