Josephina 0 Geplaatst 15 juli 2011 Rapport Share Geplaatst 15 juli 2011 Ik heb voor het eerst zelf Turkse pizza's gemaakt en voor een eerste keer ging het best goed! Link naar bericht Deel via andere websites
Dagmar 0 Geplaatst 15 juli 2011 Rapport Share Geplaatst 15 juli 2011 Drie eetlepels groene curry? *mondopenvalt* Oei daar zou ik geen gehemelte van overhouden en volgens mij kan ik best wat pit hebben. Euh, maar verder: klinkt lekker Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 16 juli 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 16 juli 2011 Inderdaad, au. Link naar bericht Deel via andere websites
Archillion 0 Geplaatst 17 juli 2011 Rapport Share Geplaatst 17 juli 2011 Ik ben deze vakantie echt veel aan het uitproberen. Nu ben ik bezig met chips, maar aangezien ik geen zin heb in naturel chips heb ik geschilde aardappels in een bakje water met zout en tomatensoupkruiden gelegd. Ik laat het een nachtje intrekken en hopelijk is het morgen tomatig. Dan kan ik plakjes snijden met behulp van de kaasschaaf en dan frituren. [reclame]Ik gebruik trouwens altijd zeezout. Dat zijn grotere korrels dan bij gewone zout. Het heeft meer smaak en is nog gezonder ook.[/reclame] Link naar bericht Deel via andere websites
Morphogenesis 4 Geplaatst 18 juli 2011 Rapport Share Geplaatst 18 juli 2011 Drie eetlepels groene curry? *mondopenvalt* Oei daar zou ik geen gehemelte van overhouden en volgens mij kan ik best wat pit hebben.Euh, maar verder: klinkt lekker Wasabi is ook altijd zo leuk Het is niet eens zo heel scherp in je mond, maar wel in je neus. Pas had ik best wat daarvan op, en de dagen daarna had alles ineens geen smaak meer Link naar bericht Deel via andere websites
Olorin 155 Geplaatst 18 juli 2011 Rapport Share Geplaatst 18 juli 2011 Fantastisch spul op Sushi en nootjes. Link naar bericht Deel via andere websites
Morphogenesis 4 Geplaatst 18 juli 2011 Rapport Share Geplaatst 18 juli 2011 Sushi Maar nootjes wel ja Link naar bericht Deel via andere websites
Dagmar 0 Geplaatst 18 juli 2011 Rapport Share Geplaatst 18 juli 2011 Wij eten vanavond sushi (Tenminste, als mijn dochter es wakker wordt zodat ik het nodige bij de toko kan gaan kopen...) Link naar bericht Deel via andere websites
Archillion 0 Geplaatst 22 juli 2011 Rapport Share Geplaatst 22 juli 2011 Vandaag 'Le cake du caramel' gemaakt. - Cakemix - 150 gram boter - 50 ml melk - 4 middelgrote eieren - zakje vanillesuiker - Een zak karamelblokjes, bijvoorbeeld van lonka. Doe de boter in een schaaltje en dan een minuut in de magnetron zodat het smelt. Daarna in een kom doen, samen met de cakemix, melk, eieren en vanillesuiker. Met een mixer roeren tot het er niet meer uitziet als een bak kots. Ondertussen de blokjes karamel in een bakje in de magnetron doen voor 2/3 minuten. Gesmolten karamel door het beslag mengen voordat het weer hard wordt. Cakevorm invetten met boter en bestuiven met wat bloem. Uurtje in de oven en daarna in de prullenbak ermee. Nee hoor, het smaakt heerlijk. (Met dit recept kan ook een bomcake gemaakt worden. BELANGRIJK: Doe de bom er pas in NADAT de cake in de oven is geweest.) Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 23 juli 2011 Rapport Share Geplaatst 23 juli 2011 Hahha, wat toevallig! Ik maakte gister chococaramelcupcakes. 250 boter suiker meel, zakje vanillesuiker, 4 eieren, 200 gram choco (half gesmolten samen met boter, andere helft in brokjes) en een zak lonkablokjes. Link naar bericht Deel via andere websites
*nath* 0 Geplaatst 27 juli 2011 Rapport Share Geplaatst 27 juli 2011 Ik ga vanavond voor mijn ouders koken. Heb alleen nog geen idee wat. Ik wil wel drie gangen doen en we hebben afgesproken om iets uit de franse keuken te doen. En voor morgen kan ik van een paar verschillende menu's maken van verschillende keukens en dan mag vriendlief kiezen wat ik voor hem ga koken. Link naar bericht Deel via andere websites
*nath* 0 Geplaatst 27 juli 2011 Rapport Share Geplaatst 27 juli 2011 Yes! Het was gelukt. Ben alleen wel twee brandwonden rijker, maar dat maakt niet uit. Vooral een stokbroodje met tapenade en kaas. Als hoofdgerecht een pannetje met aardappel, tomaat, varkenshaas en provencaalse kruiden. En als toetje had ik mijn eigen gemaakte chocolademousse in een bakje van chocolade en gepocheerd eiwit met suiker. Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 31 augustus 2011 Rapport Share Geplaatst 31 augustus 2011 Oeh man, ik plof uit elkaar! Mijn huisgenootje heeft vandaag haar P. gehaald. Was de allerlaatste kans, anders moest ze stoppen met haar opleiding. Dus heb ik even snel een chocobom gebakken om het te vieren. Pak browniemix, klaar maken volgens de verpakking. Flinke scheut amaretto er doorheen. Breek drie repen chocola (100 gram, wit, puur, melk) in brokjes. Doe de helft van het beslag in een cakevorm (bijgeleverd bakje past niet!). Leg op die laag alle chocolade. Daarna laatste deel beslag er over heen en in de oven volgens verpakking. Vers uit de oven chocoladeglazuur of ganache er over heen en smullen maar. We hebben twee uur geleden een klein stukje gehad en nog steeds geen zin in avond eten. Ook heel erg PMS-proof. Link naar bericht Deel via andere websites
Chealder 1 Geplaatst 3 september 2011 Rapport Share Geplaatst 3 september 2011 Wauw, dat klinkt als veel chocolade Misschien een leuk idee voor mijn verjaardag over een tijdje Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 3 september 2011 Rapport Share Geplaatst 3 september 2011 Dit weer 'ns een keertje gemaakt. Het is zo lekker.Ik ga pastasalade maken.- pasta - komkommer - tomaat - rode paprika - ananas - maïs - appel - feta - cashewnoten - dressing Klinkt lekker, wat voor dressing doe je erdoor? Link naar bericht Deel via andere websites
Olorin 155 Geplaatst 4 september 2011 Rapport Share Geplaatst 4 september 2011 Ik maak de laatste tijd af en toe een hele eenvoudige pastasalade met: - penne - rode pesto - komkommer - kerstomaten - Feta Best eenvoudig maar wel enorm lekker. Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 4 september 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 4 september 2011 Klinkt lekker, wat voor dressing doe je erdoor? Olie, citroensap, peper, zout, willekeurige kruidenshizzle. Link naar bericht Deel via andere websites
Ursa 1 Geplaatst 11 september 2011 Rapport Share Geplaatst 11 september 2011 Op verzoek: Het Visgerecht Een heerlijk pastagerecht met zalm-pesto saus. Benodigdheden (2-3 pers.): - twee blikjes zalm - 300 gr Penne (of meer) - potje pesto - kuipje crème fraiche - 2/3 tomaten - prei/courgette/paprika (groente toevoegen naar eigen voorkeur) - Alternatief: pastasaus (minder lekker) Voorbereiding: snij en was/was en snij de groente en de tomaten in stukjes. Zet een pan met heet water op het vuur om de pasta te koken. Open de blikjes zalm en gebruik de visolie als basis voor de saus in de pan. Eerst de visolie verhitten en dan de vis zelf toevoegen. Als je de vis een beetje droogverwarmd hebt kun je de gesneden groente toevoegen. Verhit deze mix een paar minuten op half vuur en vroeg daarna de pesto en de crème fraiche toe, en roer dit geheel tot een lekkere saus die je vervolgens verwarmt. Op het laatst voeg je de gesneden tomaat toe, die laat je nog twee minuten mee verwarmen. Giet de pasta af en laat het nog even staan met een scheutje olijfolie. Desgewenst mengen met de saus of apart serveren. Eet smakelijk! Voordelen: - goedkoop (alle ingrediënten zijn/waren bij de Aldi te krijgen - makkelijk - eet je ook nog eens vis - als je niet zo van vis houdt, de zalmsmaak gaat deels op in de saus Link naar bericht Deel via andere websites
Jipperd 0 Geplaatst 30 november 2011 Rapport Share Geplaatst 30 november 2011 HELP! zaterdag ga ik met 4 anderen koken voor 71 mensen, een driegangen-diner is prima te doen, en we willen het een beetje winters houden. Nu is het hoofd- en nagerecht niet zo'n groot probleem, maar ik heb dus echt geen inspiratie voor het voorgerecht iemand tips? Link naar bericht Deel via andere websites
Ebbeloe 0 Geplaatst 30 november 2011 Rapport Share Geplaatst 30 november 2011 HELP!zaterdag ga ik met 4 anderen koken voor 71 mensen, een driegangen-diner is prima te doen, en we willen het een beetje winters houden. Nu is het hoofd- en nagerecht niet zo'n groot probleem, maar ik heb dus echt geen inspiratie voor het voorgerecht iemand tips? tomatensoeppp!!! Link naar bericht Deel via andere websites
joon 0 Geplaatst 30 november 2011 Rapport Share Geplaatst 30 november 2011 HELP!zaterdag ga ik met 4 anderen koken voor 71 mensen, een driegangen-diner is prima te doen, en we willen het een beetje winters houden. Nu is het hoofd- en nagerecht niet zo'n groot probleem, maar ik heb dus echt geen inspiratie voor het voorgerecht iemand tips? Wat wij met de kerk vaak eten op het herfstfestijn is: paté (is dat een gekend ding in Nederland?) met uienconfituur en geroosterd krentenbrood jammie Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 30 november 2011 Rapport Share Geplaatst 30 november 2011 Soep is altijd goed te doen in grote hoeveelheden en voor een redelijke prijs, bovendien goed aan te passen aan eventuele vegetariërs in de groep, ik zou dus voor een lekker soepje gaan als ik jou was. Wat wordt de rest van het menu? Kun je een goede soep kiezen die daarbij past. Link naar bericht Deel via andere websites
Jipperd 0 Geplaatst 30 november 2011 Rapport Share Geplaatst 30 november 2011 Oh, nog goed om te vermelden: graag dingen waar we geen oven voor nodig hebben en minimaal pangebruik (dus we evt dingen roosteren enzo) ivm de andere gerechten. Koude hapjes wordt het dus waarschijnlijk, en nu nog even kijken welke. In elk geval zonder rauwe tomaat, en geen vis Link naar bericht Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb Geplaatst 20 december 2011 Rapport Share Geplaatst 20 december 2011 Ik heb vissticks gebakken. Dat heb ik misschien wel tien jaar niet gegeten. Eigenlijk best lekker, vissticks. Ik ben dol op visticks, ik weet wat ik morgen ga eten haha Gr, Angela Link naar bericht Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb Geplaatst 22 december 2011 Rapport Share Geplaatst 22 december 2011 Wat gaan de keukenprins(ess)en eten bij de kerst? als diner? Link naar bericht Deel via andere websites
Aanbevolen berichten