Olorin 155 Geplaatst 12 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 12 januari 2011 Quote: Op woensdag 12 januari 2011 16:32:20 schreef Morphogenesis het volgende: [...] Iel. Waar smaakt dat naar? Naar pompoen. Link naar bericht Deel via andere websites
Morphogenesis 4 Geplaatst 12 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 12 januari 2011 Ohh, pompoen Ik dacht naar pompen, ik dacht al * Morpho, wegwezen wezen uit dit topic, hup *trap* Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 12 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 12 januari 2011 Pompoensoep kan nog zo lekker en eenvoudig zijn, gewoon nog eens proberen. Mijn favoriete varianten: -ui, vééél pompoen en flink wat rode of gele linzen, koken tot de linzen zacht zijn en alles mixen, afkruiden met kerriepoeder en geraspte verse gember, room toevoegen kan maar zonder is ook lekker -ui, pompoen en wortel (halfomhalf ongeveer, maar je kan aanpassen naar gelang je eigen voorkeur), ook weer koken en mixen, eventueel room, natuurlijk zout en peper, afkruiden met naar gelang waar je het meeste van houdt verse koriander of peterselie Risotto met pompoen is ook makkelijk en heerlijk. Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 12 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 12 januari 2011 Ik heb zo'n ontzettend gruwelijke hekel aan alleen voor mezelf te moeten koken. Bahbahbah. Met mijn vorige huisgenoten gebeurde 't een keer in de maand dat ik alleen moest eten. Nu is het bijzonder als we in één keer per week samen eten. En met z'n 5en tegelijkertijd is dit jaar nog niet gebeurd. Vandaag dus KISS: - zak sla - tomaatjes - wortel - croutons - dressing - gegrilde kip Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 12 januari 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 12 januari 2011 Quote: Op woensdag 12 januari 2011 12:59:08 schreef Hongerige Wolf het volgende: Ik maak straks (witte)koolsalade met een yoghurtdressing, mandarijntjes en rozijnen, Hier geef ik even het recept van want dit is echt het proberen waard. Had het nog nooit gemaakt. 1/2 wittekool zeer fijn snijden 3 mandarijnen in partjes 1 rode ui, zeer fijn gesnipperd handje rozijnen 1 augurk in blokjes Dressing: 1 el mayonaise 3 el yoghurt 1 el citroensap peper en zout En dat dan door elkaar mikken. Een soort coleslaw, maar dan anders. En hartstikke goedkoop ook. Als je er blokjes kaas en/of walnoten door doet (of kipfilet ofzo), en gebakken aardappels bij eet, is het een meer dan complete maaltijd voor twee personen. Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 12 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 12 januari 2011 Joëlle, waarom vind je het zo vreselijk, voor jezelf koken? Ik vind voor meerdere mensen koken op zich ook wel leuker, maar meestal kook ik alleen voor mezelf en dat gaat op zich ook prima. Je kan ook meerdere porties koken en dan invriezen of een paar dagen in de koelkast bewaren, dan moet je niet aan de slag met van die miezerige eenpersoonsporties. Link naar bericht Deel via andere websites
Holla 0 Geplaatst 12 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 12 januari 2011 je uitsloven voor jezelf voelt lang niet zo leuk als je uitsloven voor anderen Ik heb ook minder zin om dan iets uitgebreids te bedenken als ik alleen eet. Ook al vries je het daarna in, dat maakt voor mij geen verschil. Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 12 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 12 januari 2011 Hmm, daarvoor ben ik dan toch te veel van de zelfverwennerij denk ik, me uitsloven voor mezelf vind ik helemaal prima. Nuja, het scheelt ook dat ik koken werkelijk leuk vind. Nu moet ik wel zeggen dat ik voor de echte uitsloverij inderdaad wel wacht tot ik voor mijn liefste kan koken, voor alleen mezelf is het meestal wat simpeler, maar lekker moet het altijd wel zijn en daar wil ik gerust wat tijd en moeite in stoppen. Link naar bericht Deel via andere websites
Joëlle 0 Geplaatst 12 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 12 januari 2011 Voor mezelf heb ik inderdaad zeen zin om uitgebreid te koken. En in m'n eentje opeten is helemaal saai. Komt ook omdat ik het niet echt gewend ben, bij mijn ouders was er altijd iemand en daarna woonde ik met 11 man in huis, dan is er ook altijd wel iemand. Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 12 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 12 januari 2011 Ja, alleen eten vind ik wel vervelend, veel vervelender dan alleen koken. Hopelijk zijn mijn nieuwe huisgenoten wat socialer dan de huidige. Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 12 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 12 januari 2011 Quote: Op dinsdag 11 januari 2011 18:45:58 schreef Iriacynthe het volgende: Morgen worden de overgebleven kerstomaatjes samen met ui, paprika en nog wat olijven even gebakken waarna ze, in combinatie met de rest van de feta, pitabroodjes mogen vullen. Ok, dit was dus echt superlekker! Zo simpel, maar toch, jammie. Gewoon gekruid met wat zout, flink wat versgemalen peper, en wat rozemarijn. Link naar bericht Deel via andere websites
dingo 166 Geplaatst 12 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 12 januari 2011 @HW begrijp ik het goed dat je de witte kool rauw eet? Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 12 januari 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 12 januari 2011 Jep. Link naar bericht Deel via andere websites
Holla 0 Geplaatst 12 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 12 januari 2011 Quote: Op woensdag 12 januari 2011 18:28:03 schreef Iriacynthe het volgende: Hmm, daarvoor ben ik dan toch te veel van de zelfverwennerij denk ik, me uitsloven voor mezelf vind ik helemaal prima. Nuja, het scheelt ook dat ik koken werkelijk leuk vind. Nu moet ik wel zeggen dat ik voor de echte uitsloverij inderdaad wel wacht tot ik voor mijn liefste kan koken, voor alleen mezelf is het meestal wat simpeler, maar lekker moet het altijd wel zijn en daar wil ik gerust wat tijd en moeite in stoppen. haha, jezelf verwennen: ik kan dat ook prima met een diepvriespizza of een bak magnetronlasagna En daarna met chips en cola op de bank een film kijken Daar kies ik dan toch eerder voor dan om lekker te koken voor mezelf. Gelukkig eet ik zelden alleen en dan zit er ook nog wel vaak wat eten in de vriezer, dus ik blijf wel tamelijk gezond hoor Link naar bericht Deel via andere websites
Dagmar 0 Geplaatst 12 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 12 januari 2011 De drie keer was inderdaad scheepsrecht: ik heb vandaag braaf mijn portie geroosterde pompoenschijven opgegeten Met olijfolie peper en zout samen met de eerst voorgekookte aardappelpartjes in een 200 graden oven, half uurtje tot de puntjes bruin zijn. De bruine puntjes waren wel het lekkerst btw, lekker zoetnotig, terwijl ik de rest toch een tikje weeïg van smaak vond. Helaas vond manlief deze uitwerking dan weer niet te eten Pumpkin, complicated... Link naar bericht Deel via andere websites
JoostG 27 Geplaatst 12 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 12 januari 2011 Ik ben vandaag niet verder gekomen dan een magnetron-maaltijd macaroni met ham/kaas van de C-Mille, aangevuld met wat extra kruiden (gevriesdroogde saladekruiden van de Lidl, die gooi ik overal door) en een blikje erwten.. Alles tezamen in de wok... Maar in alle eerlijkheid: het smaakte helemaal niet slecht Link naar bericht Deel via andere websites
Jalikaatje 1 Geplaatst 12 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 12 januari 2011 Stokbrood in de oven, tonijn opfleuren met kruiden, stokbrood uit de oven, vullen met tonijn en kaas, terug in de oven en later er weer uit: klaar! In examenperiode heb ik echt geen tijd voor wat creatievers of tijdsintensievers... Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 13 januari 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 13 januari 2011 Aangezien ik vanaf nu officieel een weekje vrij heb ga ik vandaag iets spannends koken, te weten schorseneren: Uit Nieuwe Vaderlandsche Kookkunst, 1797 Ik vind het wel spannend, want ik heb nog nooit schorseneren klaargemaakt. Dit leek mij wel een leuk recept. Ik heb ca. een pond gekocht en het schijnt echt een drama te zijn om die dingen klaar te maken (lastig schillen). Daarom zijn ze ook een beetje uit de gratie geraakt misschien? Enfin, bij de schorseneren gekookte piepers en gehaktballen. Link naar bericht Deel via andere websites
JoostG 27 Geplaatst 13 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 13 januari 2011 Een recept uit 1797.. Prachtig! Link naar bericht Deel via andere websites
Dagmar 0 Geplaatst 13 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 13 januari 2011 Huh. Ik kookte laatst schorseneren heel anders. Afspoelen (zijn vaak nogal gronderig) en zo in de pan of als de pan te klein (of schorseneren te lang ) zo groot mogelijk snijden. Twintig minuutjes koken. Dan afpellen, net als rode bieten kan je als je het trucje even doorhebt de zwarte 'bast' er heel makkelijk afwrijven als de schorseneren gaar zijn. Lukt het niet is hij niet gaar. Link naar bericht Deel via andere websites
Holla 0 Geplaatst 13 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 13 januari 2011 ik zou geen regenwater gebruiken HW. Helemaal niet als je in de buurt van moerdijk woont Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 13 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 13 januari 2011 Ik had wel eens schorseneren in het groentenpakket zitten, best lekker maar wat een vervelende rotdingen om klaar te maken. Succes! Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 13 januari 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 13 januari 2011 Ja Dagmar, ik had dat truukje met eerst koken ook ergens gelezen. Maar ik las in een oud Wannee-kookboek dat je ze gewoon een paar uurtjes in de week moet zetten en dan is het net zo makkelijk als winterpeen schillen (en koken), gewoon met de kaasschaaf. En dat klopt als een bus. Ik had allemaal horrorverhalen gelezen, maar het viel me ontzettend mee. Ik had die techniek met bloem en boter kneden (beurre manié) nog nooit gebruikt, dus dat was even spannend. Maar dat ging heel goed eigenlijk. Ik vond de schorseneren wel een beetje saai eigenlijk; volgende keer iets anders proberen. Ik kwam op dezelfde site een recept tegen uit 1902 voor gegratineerde schorseneren. Ik denk dat dat een heel goed idee is. Link naar bericht Deel via andere websites
Jyoti 0 Geplaatst 13 januari 2011 Rapport Share Geplaatst 13 januari 2011 Ik had vandaag plots gewoon zin in pizza. Blijkbaar hebben ze bij de SdB best lekkere veggiepizza, da's ook weer handig om te weten. Trouwens, stomme vraag misschien, maar wat is die AH-bonuskaart eigenlijk precies? Wat kan je er mee, hoe werkt het? Link naar bericht Deel via andere websites
Hongerige Wolf 0 Geplaatst 13 januari 2011 Auteur Rapport Share Geplaatst 13 januari 2011 Quote: Op donderdag 13 januari 2011 19:17:40 schreef Iriacynthe het volgende: Wat ken je er mee, Kom jij uit Leie dan? Je krijgt er korting mee op Bonusproducten. Zie link Verder is het gewoon een slinkse manier van AH om in de gaten te houden wie wat koopt. Maar nu is wel bijvoorbeeld het biologisch gehakt 50 % afgeprijsd, dus ik heb flink ingeslagen. Je geeft het aan de kassamiep en ze verrekent je korting. Link naar bericht Deel via andere websites
Aanbevolen berichten